a_s_i_m_o 21.05.06, 14:39 Czy mieszkańców nie ostrzeżono? A jak się ktoś w tym czasie golił? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasnov Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziemi 21.05.06, 14:43 Jap… ja już myślałem, że znowu jakiś wstrząs polityczny. Wracam za granicę, bo w tym kraju nabawiłem się urazu… Wszystko mi się kojarzy! Z dupą. Kaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
marimax Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 14:48 Tam by sie przydal dobry wstrzas w dyrekcji i zarzadzie spolki Odpowiedz Link Zgłoś
sh3yt3n Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 20:38 I w paru innych miejscach /spółkach/ też ;) A w polityce to nawet wstrząs z małą eksplozją po której pióra by tylko fruwały ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
msyrena Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 19:08 krasnov napisał: > Jap… ja już myślałem, że znowu jakiś wstrząs polityczny. Wracam za granic > ę, bo w tym kraju nabawiłem się urazu… Wszystko mi się kojarzy! Z dupą. K > aczą. > ...kolega obraża DUPĘ ! , ba ...wszystkie DUPY...z wyjątkiem jednej... Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Chcieli dobrze a wyszło jak zawsze !! To stara 21.05.06, 14:55 praktyka wzorowana na zwyczajach Wschodu!! Wsadzic cymbałów jesli nie uprzedzili mieszkancow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Re: Chcieli dobrze a wyszło jak zawsze !! To star 21.05.06, 17:31 Co za pomysł? Po co ostrzegać? Wyobrażasz sobie tę panikę w windach i na schodach. ================================================================================ Wyngiel je we wiosce! Wojna bydzie! Psed wojno tys był! Odpowiedz Link Zgłoś
balancer Re: Chcieli dobrze a wyszło jak zawsze !! To star 21.05.06, 21:51 jasne zamkąć wszystkich bo pada deszcz, bo świeci słońce, bo są wsztrząsy w wyniku eksploatacji (nie pierwszy i nie ostatni). Odpowiedz Link Zgłoś
osi-ris zamknąć szefa!!!! 21.05.06, 15:03 To jest niedopuszczale!!! wstrząs ten zarejestrowały światowe stacje meteo takie działanie jest niezgodne z prawem! przecież są wytyczne co do ilości odstrzeliwanego materiału i siły temu towarzyszące Ziobro do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka_z_dywit To ja jeszcze pięć poproszę, tych wstrząsów 21.05.06, 15:26 Jak by to miało usunąć Ziobrę, to ja poproszę więcej wstrząsów. Bo z tego ledwie lampeczka się zakołysze. A chociaż potem spokój... osi-ris napisał: > To jest niedopuszczale!!! wstrząs ten zarejestrowały światowe stacje meteo taki > e > działanie jest niezgodne z prawem! przecież są wytyczne co do ilości > odstrzeliwanego materiału i siły temu towarzyszące > Ziobro do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: To ja jeszcze pięć poproszę, tych wstrząsów 21.05.06, 16:25 jolka z dywit:Tego wstrząsu napewno byś nie przeżyła,albo byś miała pełne gacie Leper by cię nie domył przez rok.Lampeczka to ci się kołysze oddawna w twojej lepetynie. Taki wybuch kontrolowany mogli zrobić tylko debile z pisu.Polkowiczanie pogonmy tych nieudaczników bo zawalą nam domy na głowy nie wyjdziemy z tego żywi.Mieszkam w Polkowicach 37 lat ale takiego wstrząsu jeszcze nie było.Taki wstrząs należy zrobić nieudacznikom z PISU. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta_wladza4 Józef Osmenda 21.05.06, 15:36 Józef Osmenda Porozumienie dla Rudy Śląskiej Ruda Wiceprezydent Miasta Udział w komisjach - Komisja Budżetu i Przedsiębiorczości - Komisja Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska - Komisja Kultury i Kultury Fizycznej - Komisja Oświaty - Komisja Zdrowia, Rodziny i Pomocy Społecznej Hobby Muzykowanie, majsterkowanie, samokształcenie Józef Osmenda szczególnie zajmuje się działalnością spółek komunalnych i innych, powstałych na bazie majątku gminy oraz na bazie majątku kopalń, realizacją zadań związanych z inwestycjami miejskimi w sferze budżetowej, sportem, kulturą i działalnością MOK, MOSiR, OPS, gminnym szkolnictwem i ochroną zdrowia, wychodzeniem naprzeciw i pomocą w rozwiązywaniu wszelkich codziennych problemów mieszkańców miasta Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Nie zabieraj głosu profanie. 21.05.06, 17:32 Ale jaja! Od kiedy stacje meteo rejestrują wstrząsy sejsmiczne. Puknij się w kurzy móżdżek. Nie zabieraj głosu profanie. ================================================================================ Wyngiel je we wiosce! Wojna bydzie! Psed wojno tys był! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiojasio Re: zamknąć szefa!!!! 21.05.06, 18:17 He, he ,he. Nawet podoba mi się jak kompletni ignoranci piszą o czymś, o czym oczywiście nie mają pojęcia. Czasem jest to nawet śmieszne. Koło mnie stacja METEO to ostatnio nawet chmury rozgoniła i słonko wyjrzało. Odpowiedz Link Zgłoś
molo8 Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 15:26 Ja pochodze z Zagłebia Miedziowego i właśnie skończyłem rozmawiać z mamą, która powiedziała mi, że takiego wstrząsu to nie pamięta od 35 lat. Muszę stwierdzić, że tąpniecia, mniejsze czy większe zdarzają sie tam kilka razy w tygodniu, więc jesli się tam mieszka to przestają robić wrażenie. Ja pamiętam jak mi się woda z akwarium wylewała w czasie takich tąpnieć choć mieszkałem na parterze, więc wyobrażam sobie co musieli odczuwać ludzie w wierzowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
270569m Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 16:00 Jezusie ! przy "siódemce" strop faluje jak po kamieniu wrzuconym do wody, a przy "9". To się nam trotyle spisały! Odpowiedz Link Zgłoś
baabcia Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 19:25 Cymbały - w marketach spadały towary z półek. Ludzie w Polkowicach są przyzwyczajeni do wstrzasów ale za każdym razem denerwuja sie okropnie. Szlak niech trafi takie pomysły. Wybrażcie sobie w Warszawie, gdzie napchane pod sufitem w marketach, ledwie się wszystko trzyma, zaczynają dzwonić wszystkie szkła i leci w koło na podłogę... - a Wy jesteście z dziećmi na zakupach. A w wieżowcach? - i tak się juz rozpadają niektóre. Przy kontrolnych wybuchach mozna ludzi uprzedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
behem0t81 Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 20:01 Bez przesady, mieszkalem Lubinie ponad 20lat, tu się często trzęslo przez zawalenia i nikt nikogo nie uprzedzal.. Norma na terenach gorniczych, moglbym teraz w SF mieszkac heheh :] "Trzesienie ziemi??!! Śpij kochanie, max czworka" Odpowiedz Link Zgłoś
wsciekly_masturbator wstrzas mial MAG 4,9 stopnia !! 21.05.06, 20:51 earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/quakes_all.php Raport mowi: MAP 4.9 2006/05/21 10:58:03 51.462 16.056 5.0 POLAND Glebokosc wyliczona przez program sejsmiczny jest na 5 km, ale program moze sie mylic chyba, ze gornicy odpalajac 1,5 tony materialow wybuchowych sprowokowali tapniecie ktore jak lawina wzmocnilo sie do 4,9 stopnia... Nie jestem nawet geologiem wiec nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
yamamoto Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 21:48 Mam nagranie mp3 tego wstrzasu. Robi wrazenie. Jesli sa zainteresowane jakies media to udostepnie. Odpowiedz Link Zgłoś
outofbed Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 22:05 Mieszkam w Polkowicach od urodzenia i ziemia trzęsła się tutaj odkąd pamiętam, ale to co dziś się stało nie miało jeszcze nigdy miejsca!!!!! To było normalne trzęsienie ziemi... Mieszkam w wieżowcu i nie raz słyszałem jak betonowe płyty ocierają się o siebie w momencie wstrząsu... Dziś ziemia uciekała spod nóg... Odpowiedz Link Zgłoś
bowak Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 21.05.06, 22:30 Proponuję kierownictwu KGHM zajrzeć na stronę www.gfz- potsdam.de/geofon/seismon/globmon.html . Chyba jednak nie był to w pełni kontrolowany wybuch. Odpowiedz Link Zgłoś
baabcia Re: Wstrząs w KGHM odczuwalny jak trzęsienie ziem 24.05.06, 19:28 szkoda, że adresik nie działa; będę wdzięczna za inf moze być na priva Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 To jakiś idiotyzm 21.05.06, 22:36 Jak można narażać mieszkańców Polkowic na takie niebezpieczeństwo. Przecież tamtejsze wieżowce nie były budowane według technologii japońskiej. Są to normalne domy z wielkiej płyty, która w końcu złoży się jak domek z kart. Dla mnie jest to sprawa prokuratorska, zanim stanie się nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: To jakiś idiotyzm 21.05.06, 23:03 Nietylko sprawa prokuratorska,należy zwolnić cały zarząd KGHM. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek czy Ziobro już urządził konferencję prasową? 24.05.06, 21:37 Jeżeli nie - skąd ta oburzająca zwłoka? Odpowiedz Link Zgłoś