Dodaj do ulubionych

Hotel Rocamar z Itaki

02.07.07, 23:37
Hotel Rocamar- proszę o info.
Obserwuj wątek
    • leon29_76 Re: Hotel Rocamar z Itaki 08.07.07, 13:54
      Wlasnie wrocilem, bylem z Itaka od 22.06 do 06.07 - super hotelik, kameralny,
      idealnie polozony na skale nad plaza, z pieknym widokiem z pokoi od strony
      oceanu, blisko do centrum Albufeiry, maly ale piekny basenik, dobre i w duzych
      ilosciach jedzenie, czyste i ladne pokoje - codziennie sprzatane. Generalnie
      bardzo polecam. No i ledwie kilku Polakow, reszta to Niemcy i Anglicy z TUI
      wiec to tez swiadczy o randze hotelu. Wg mnie jeden z najlepszych hoteli w
      ofercie Itaki na Algarve - a widzialem kilka innych gdzie reszta rodakow z
      samolotu sie rozjechala. Nie bylo porownania. Jak tylko sa jeszcze tam miejsca
      w tym sezonie to sie nie zastanawiaj. I naprawde warto dac te 200 pln za
      tydzien od osoby za pokoj od strony oceanu. Widok z okna zawsze zapieral mi
      dech w piersiach.
      • migo6 Re: Hotel Rocamar z Itaki 08.07.07, 14:55
        Bardzo dziękuję za odzew i informacje.Jedziemy do hotelu Rocamar w terminie 31
        08-14 09 i mamy też pokój od strony oceanu więc już się cieszę na ten piękny
        widok z balkonu.Bardzo proszę napisz jak wygląda zejście z hotelu na plażę (czy
        bardzo uciążliwe),jakie są ceny leżaków i parasola,czy byłeś na wycieczkach
        fakultatywnych a jeśli tak to gdzie?Cały czas śledzę forum i jesteś pierwszą
        osobą która napisała coś o tym hotelu.
        • gonia1110 Re: Hotel Rocamar z Itaki 08.07.07, 18:20
          migo pewnie sie spotkamy na miejscu my też jedziemy zmężem do rocamara ale
          tydzien wcześniej ,czyli od 24,08 do 07,09 i też jestesmy żądni wszelkich
          informacji, pokój mamy niestety nie od strony oceanu ale to szczegół ważne że
          hotel super bedziemy zmuszeni do wyjścia zpokoju aby podziwiac piękne widoki :-
          ))) leon jeśli mozesz to napisz cos więcej prosimy:-)))
        • leon29_76 Re: Hotel Rocamar z Itaki 11.07.07, 15:55
          Zejscie na plaze (po schodkach) przy hotelu bylo zamkniete (remontowane) jak
          przyjechalismy wiec na plaze schodzilismy zejsciem przez tunel. Zreszta my
          generalnie duzo chodzilismy i plazowalismy daleko od hotelu - az do konca plazy
          szlismy do takich skalek gdzie juz dalej nie dalo sie przejsc brzegiem - bardzo
          fajne miejsce zresztą bo mozna zazyc cienia jak sie ma dosyc slonca. Ale pod
          koniec mojego pobytu juz wyremontowali te schody przy hotelu i je otworzyli.
          Zejscie bardzo lagodne i bezpieczne tak ze dla tych co nie lubia za daleko
          chodzic polecam. Z lezakow i parasoli ja nie korzystalem ale ceny za caly dzien
          (2 lezaki + parasol) sa powyzej 10 euro. Jak gdzies byla wystawiona cena 10
          euro to pisali ze to promocja wiec chyba generalnie jest drozej. Bylem na
          wycieczce w Faro i Tavirze, nie bylem w Lizbonie. Generalnie nie polecam.
          Dluzej sie jezdzi po innych hotelach gdzie sa ludzie z Itaki i ich zbiera niż
          trwa potem ta cala wycieczka. Jak wycieczki to tylko na wlasną reke pozyczonym
          samochodem. Ja raczej nastawialem sie na plazowanie i poznanie najblizszej
          okolicy czyli miasteczka Albufeira. Zapewniam ze ma bardzo wiele ciekawych
          miejsc ktore warto zobaczyc - najlepiej skorzystac z kolejki, ktora jedzie
          dookola miasteczka. Za 3 euro mozna jezdzic caly dzien tzn wysiasc na dowolnym
          przystanku, obejsc dookola i wsiasc spowrotem. Ja polecam Wam przede wszystkim
          wyprawy jakąś lodzią motorową na zachod od Albufeiry po grotach i plazach -
          tylko nie bierzcie lodki z plazy za 10 euro a lepiej udajcie sie rano do portu
          i stamtad zlapcie transport - drozszy ale wycieczka jest dluzsza. Najlepszy
          jest taki duzy ponton z silnikiem Insonia sie chyba nazywal ten co ja plynalem.
          Nawet delfiny widzielismy jak potem wyplynelismy na pelne morze. Niestety tylko
          z daleka i tylko dwa. Ale naprawde warto.
          • gonia1110 Re: Hotel Rocamar z Itaki 12.07.07, 22:21
            dzieki leon za informacje ,już nie mozemy sie doczekac wyjazdu ,wybierzemy sie
            chyba do Lisbony bo chyba warto, a w " gratisie " od itaki mamy wycieczke
            wzdluż wybrzeza algrave czy to niej pisales?a jeśli mozesz to napisz jeszcze
            jak sama Albufeira , jakie wrazenie zrobila na Tobie i czy leciałeś moze prima
            charterem? bo wszyscy tak narzekają że strach
            • migo6 Re: Hotel Rocamar z Itaki 13.07.07, 13:14
              Dołanczam podziękowania i prośbę o jeszcze kilka słów o pseudo gratisowej
              wycieczce i o mieście Albufeira.Goniu na pewno spotkamy się na miejscu.My
              również planujemy zaliczyć Lisbonę i Fatimę.
            • leon29_76 Re: Hotel Rocamar z Itaki 17.07.07, 08:55
              Tak lecialem Prima Charterem - Was chyba tez to czeka. No ciekawe dosyć
              przezycie jak wchodzisz na poklad radzieckiego samolotu i wita Cie tam arabska
              obsluga. Troche pietra mielismy ale loty w obie strony odbyly sie punktualnie i
              bez zaklocen a to chyba najwazniejsze. Na temat wycieczek wszystko juz Naia
              ponizej napisala. Ja mam takie samo zdanie. Jezdzenie na wycieczki z Itaki to
              strata pieniedzy, polowe taniej jest taka sama wycieczka na miescie. Ja mialem
              pokoj na 2 pietrze czyli pod basenem i tez widoku z balkonu nic mi nie
              zaklocalo. A klimatyzacji uzywalem. Jest do kazdego pokoju indywidualna wiec
              samemu mozna sobie regulowac temperature nawiew itp. Ja np lubilem wrocic z
              goracej plazy do przyjemnie chlodnego i zaciemnionego pokoju odpoczac przez
              chwile od slonca i gorąca.
        • Gość: lulu55 Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 13:10
          Będę w Rocamar w tym samym terminie.Pewnie sie tam spotkamy. Życzę Wam - i
          sobie - miłych wrażeń.Pozdr
          • Gość: Naia Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: *.aster.pl 15.07.07, 20:29
            Wlasnie wrocilam z Hotelu Rocamar - bajka!
            Mielismy pokoj od Oceanu - widok nie do opisania, ale nie wszyscy mieli
            szczescie mimo ze widok na ocean jest gwarantowany niektorzy musieli patrzec na
            ocean przez basen pelen kapiacych sie ludzi, polecam poprosic o pokoj na pietrze
            4 i 5. Albufeira urocza, male uliczki, biale domki, kosciolki, wylegujace sie w
            sloncu koty:) Zejscie na plaze po kamiennych schodkach - w zadnym wypadku
            uciazliwe. Od oceanu wieje bryza wiec nie jest za goraca, klimatyzacji nie
            uzywalismy ani razu. Nie kupujcie wycieczek w ITACE! Maja Lisbone, Sewille po 50
            Euro, wystarczy przejsc sie po miasteczku zajsc do ktorego miejscowego BP, my
            akurat korzystalismy z BEST DAY, i ta sama wycieczka kosztuje 29 Euro:) z
            przewodnikiem mowiacym po niem i ang, klimatyzowany autokar i odbieraja spod
            hotelu. Bylismy w Sewilli i przyladku Sw Wincentego - polecam!!! Milego wypoczynku!
            • migo6 Re: Hotel Rocamar z Itaki 16.07.07, 13:24
              Bardzo dziękuję Naia za cenne informacje.Pozdrawiam.
              • Gość: black_and_white Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: *.state.gov 16.07.07, 16:22
                Ten hotel jest juz zabukowany do polowy wrzesnia, a moze nawet na jeszcze
                dluzej. Sprawdzalem w Ecco Holiday i Itace.

pzdr
                • bziq7 Re: Hotel Rocamar z Itaki 17.07.07, 10:40
                  Serdeczne dzięki za wszystkie info dotyczące hotelu i miejscowości, jak również
                  te odnośnie kwestii organizacyjnych.Wybieramy się tam w terminie 10.08.-24.08. i
                  w obecnej sytuacji nie pozostaje nic innego jak rozpocząć wsteczne odliczanie
                  ;)..oby tylko jeszcze sprzyjające cieplejsze prądy w oceanie pozwoliły na częste
                  kąpiele.
    • Gość: Ania Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.07, 20:29
      Witam,proszę jeszcze o informacje na temat pokoi z widokiem na ocean na 3
      pietrze. Trochę mnie to zmartwiło, że można za sporą przecież kasę "wtopic" w
      taki pokój.
      Czy rzeczywiście tak sie dzieje i czy ktos z Was tego doświadczył. A jak z
      ewnetualna wtedy zamiana pokoi, bez problemu?
      Wiem, że to troche wydumany problem, ale tak mi sie ten widok marzy, a tu
      dowiaduje się, że moje opłacome marzenie może sie nie ziścic.Dzieki za info?
      Goraco pozdrawiam.
      A jaka temperatue ma woda w oceanie?
      • Gość: Slavke Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: 213.186.83.* 27.07.07, 13:43
        Wróciłem z Rocamar 15 czerwca 2007. Hotel miły i sympatyczny, ale prosze
        pamietac ze to typowy miejski hotel. Napewno nie dla rodzin z dzieckiem. Brak
        ogrodu, malutki basen na tarasie. Pietra "zaczynaja sie od góry, wejscie do
        hotelu od ulicy na ostatnia kondygnację, a restauracja na parterze, czyli
        pierwsza kondygnacja od pasażu od strony morza. Woad w oceanie b. zimna, w
        czerwcu wiały ciagle wiatry, wiec upał nieodskwierał. Ja osobiscie wolałbym
        okno od ulicy (mało uczeęszcasnej uliczki wąskiej uliczki)- Szum ocenu duzo
        bardziej dokuczliwy, niz czasami pzrejezdzajace samochody. :) Jedzenie w formie
        bufetu dobre ale wybór wyjatkowo skromny. Miasto szpanersko-snobistyczne. Plaża
        piękna, piasek jak na Helu :) Bylem na wycieczce w lizbonie i fatimie z Itaką
        i było naprawde fajnie i porządnie. Pewnie duzo zalezy od przewodnika: naszym
        był p. Kowalski o ile dobrze pamietam (fascynat portugalii). Okolice i Seville
        zwiedzialem pozyczonym autem (ok 45 euro dzien, peugeot 20076 diesel, pełne
        ubezpieczenie, z wypożyczalni Jardim. Konkludujac romantyczny hotel dla par, do
        rodziny leszy "Cabanas Golden Clube" koło taviry na wschodzie wybrzeza.
        • Gość: dotojus Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: *.aster.pl 02.08.07, 20:22
          Wybieramy się z żoną do "Cabanas Golden Clube" na początkyu września. Jeśli
          znasz ten hotel to proszę o więcej informacji. Pozdrawiam
      • Gość: All Inclusive Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: *.chello.pl 07.08.07, 20:34
        Hej idiotko!

Twoje opłacone marzenia...hahaha, dopłata do widoku na morze
        kosztuje 200pln. Mega fortuna. A temperatura wody to -10.

hahaha polaczkos!
        • Gość: Andi Re: Hotel Rocamar z Itaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:56
          a ty co? nudzisz się w wakacje w domu,więc wypisujesz brednie na
          wszelkich możliwych wątkach,bo złości cię,że inni gdzieś jadą?
          wyluzuj...tu ludzie wchodzą,żeby znaleźć pożyteczne info przed
          wyjazdem.pozdrawiam wszystkich,którzy podobnie,jak ja,wybierają się
          we wrześniu do Portugalii ;-)
          • mamba80 Re: Hotel Rocamar z Itaki 09.08.07, 08:03
            Niektórzy mają nie po kolei w głowie, skoro tak świetnie się bawią
            wypisując te głupoty. Brrr....Z daleka od świrów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka