lukka12 Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 11:56 A gdzie relacja "Z czuba"? Odpowiedz Link Zgłoś
oczy_zielone Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:00 Proszę, niech ktos policzy ile razy ten przemawiajacy własnie człowiek powtórzył to ich wkurzające "jestem głęboko przekonany". Wymiotuje jka to słyszę... Odpowiedz Link Zgłoś
pablos11 Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:01 A u mnie właśnie wyłączyli prad i nie wiem co Prezes mówi, czyżby jakaś cenzura!! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero premier wytrzymal 15 minut 19.07.06, 12:02 bez dokonania donioslego odkrycia ze malzenstwo to zwiazek mezczyzny i kobiety. Rzad bedzie tego bronic a nawet przyspieszac. Premier oprze sie przy tym na wlasnych w tej materii doswiadczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Lustracja majatkowa gleboko siegajaca 19.07.06, 12:06 "musimy wiedziec kto i z jakich powodow jest zamozny". Jezu. To aby nie byc w pomrocznej biedakiem trzeba miec specjalny powod? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Lustracja majatkowa gleboko siegajaca 19.07.06, 12:11 > "musimy wiedziec kto i z jakich powodow jest zamozny" Oni po prostu muszą wiedzieć wszystko. Wychowali się w takim otoczeniu politycznym i innej polityki nie znają. Państwo policyjne to ich marzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Lustracja majatkowa gleboko siegajaca 19.07.06, 21:03 rmstemero napisał: > "musimy wiedziec kto i z jakich powodow jest zamozny". Jezu. To aby nie byc w > pomrocznej biedakiem trzeba miec specjalny powod? Pewnie! Nasza waaaadza robi wszystko, zeby Polska rosla w sile, a ludziom zylo sie dostatnio. Przy czym wychodzi im to dokladnie tak samo jak autorom tego sloganu. Wyglada wiec na to, ze idealem, do ktorego pomroczna dazy jest srednia krajowa na poziomie 20$. A dla tych, ktorzy wykazuja "widoczne oznaki luksusu" - DOMIAR! Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 co za bzdurna relacja na zywo 19.07.06, 12:10 Co mnie obchodzi co robi Roman Giertych podczas przemowienia. Brakuje tresci przemowienia w tej relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sl0dkie_lenistwo Czy nieobecność Prezydenta podczas expose Premiera 19.07.06, 12:10 nie wywołuje w was niepokoju? Z tego co wiem, to pierwsze expose na którym nie pojawił się Prezydent. Może coś mu się stało?? Dlaczego wszyscy milczą na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Czy nieobecność Prezydenta podczas expose Pre 19.07.06, 21:05 sl0dkie_lenistwo napisała: > (...) to pierwsze expose na którym nie > pojawił się Prezydent. Może coś mu się stało?? Dlaczego wszyscy milczą na ten > temat?? Ile mozna pisac o gastrynie prezia...? Zieeew Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Komu nowy premier przylozy w expose ? Gejom. 19.07.06, 12:12 Bo krowa, co najglosniej ryczy, najmniej mleka dalej. hahahahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
sl0dkie_lenistwo Re: Komu nowy premier przylozy w expose ? Gejom. 19.07.06, 12:31 burek_polny napisał: > Bo krowa, co najglosniej ryczy, najmniej mleka dalej. hahahahahaa Myślisz, że na tym polega jego problem?;-) Że chce ale nie może? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Nie pozwolimy sobie mówić ze czarne jest białe! 19.07.06, 12:12 Widzę że premier czyta wystapienie. Pan Jurek mówił w Radiu Zet ze będzie z pamięci! Zawiodłem się! Jeżeli wysłucham do końca będę napewno moralnie uporz.ądkowany zgodnie z życzeniem premiera. Poza tym wbiłem sobie w łeb kilka wygłoszonych reguł: "mamy podstawy do nowego początku" - brawa! "sukces to jest klucz" - duże brawa! "Polska ma szereg zasobów" - bez braw? "chcemy by Polska była trwała, by przychodziły na świat dzieci" - bez braw ??? "małzenstwo to związek kobiety i meżczyzny, bedziemy tego strzec" - duże brawa! "nie pozwolimy sobie mówic że czarne jest białe" - brawa! "kiedyś była za nami tylko Albania a teraz jesteśmy na drugim miejscu" braw! lecz nie wiem jakiej dziedziny dotyczyło? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Nie pozwolimy sobie mówić ze czarne jest biał 19.07.06, 12:18 > "kiedyś była za nami tylko Albania a teraz jesteśmy na drugim miejscu" braw! ROTFL!!!! Naprawdę tak powiedział? Jest boski... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_agent Re: Nie pozwolimy sobie mówić ze czarne jest biał 19.07.06, 12:20 "nie pozwolimy sobie mówic że czarne jest białe" - brawa! Chodzi o księży i ich lustracje? Oj chyba jednak nie - bo wg jedynego słusznego premiera lustracja ma być, ale taka pozakościelna... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Nie pozwolimy sobie mówić ze czarne jest biał 19.07.06, 12:40 nowy_agent napisał: > "nie pozwolimy sobie mówic że czarne jest białe" - brawa! > Chodzi o księży i ich lustracje? Chodzi o murzynów!. Murzyn zawsze będzie czarny lecz czarny nie musi byc murzynem! Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Nie pozwolimy sobie mówić ze czarne jest biał 19.07.06, 12:56 jasiek.pl napisał: > Widzę że premier czyta wystapienie. Pan Jurek mówił w Radiu Zet ze będzie z > pamięci! Zawiodłem się! Jeżeli wysłucham do końca będę napewno moralnie > uporz.ądkowany zgodnie z życzeniem premiera. Poza tym wbiłem sobie w łeb kilka > wygłoszonych reguł: > "mamy podstawy do nowego początku" - brawa! > "sukces to jest klucz" - duże brawa! > "Polska ma szereg zasobów" - bez braw? > "chcemy by Polska była trwała, by przychodziły na świat dzieci" - bez braw ??? > "małzenstwo to związek kobiety i meżczyzny, bedziemy tego strzec" - duże brawa! > "nie pozwolimy sobie mówic że czarne jest białe" - brawa! > "kiedyś była za nami tylko Albania a teraz jesteśmy na drugim miejscu" braw! > lecz nie wiem jakiej dziedziny dotyczyło? Pomyłka: 'nie pozwolimy sobie wmówić, ze białe jest białe a czarne jest czarne!' wielki śmiech i wielkie brawa... Freudowska pomyłka? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Własnym uszom nie wierzyłem! 19.07.06, 14:39 Czy to Gwiazdka, że bydlęta przemawiają ludzkim głosem? Nie, to jednak było kwa kwa kwa! Bydlę ani nie wyglądało, ani nie kwakało jak człowiek. Once a duck, always a duck: quack, quack, quack :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:15 "Polskie społeczeństwo ma zasób kulturowy dużo większy niż 16 lat temu. To jest nasze największe osiągnięcie!...nasz zasób podstawowy." No proszę! Więc jednak III RP coś dobrego dała. Zaraz się okaże, że ten "zasób" to osiągnięcie łże-elit i lumpeninteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Exkwakwa premiera Jarosława Kaczyńskiego 19.07.06, 12:21 Walka z korporacjami no to juz mamy komune Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik Prawie jak Sprawiedliwość 19.07.06, 12:21 Prawie jak Sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_agent Jakie są ataki na rodzinę? 19.07.06, 12:23 Pan premier wspominał o atakach wewnętrznych, zewnętrznych na rodzinę. Jakoś bez konkretów? O co chodzi? Jakie są te ataki? Czasem można spotkać się z opinią, że homoseksualizm jest społecznie zły, bo sprawia, że mężczyzna nie płodzi dzieci. A czy premier Kaczyński ma dzieci? Czy ma żonę? Odpowiedz Link Zgłoś
chaos1024k Czy łże-elity i lumpenliberałowie już byli? 19.07.06, 12:25 Czy łże-elity i lumpenliberałowie już byli? Czy zostana wspomniani na koncu? Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 [...] 19.07.06, 12:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:25 Dalszy ciąg: "polskie państwo naprawimy" - bez braw? czy posłom PISu i członkom Rządu się nie chce? "wybudujemy autostrady i polepszymy wjazd do Polski" brawa! Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 21:12 jasiek.pl napisał: > "wybudujemy autostrady i polepszymy wjazd do Polski" brawa! Tu akurat sie nie dziwie. Jak wjazd dobry, to i WYJAZD ulatwiony. Wiesc gminna niesie, ze juz 2 mln rodakow w ten sposob (wyjazdem) oddalo swoj glos na koalicje :-P Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 im dluzsze kwakanie tym wieksza groza 19.07.06, 12:27 jakis kretyn chce wyciagnac pieniadze z rezerwy NBP na 3 miliony mieszkan. brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 [...] 19.07.06, 12:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hektor01 A powiedział cos Jaro jak te problemy rozwiąże? 19.07.06, 12:29 Czy tylko utyskuje że jest źle? Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:29 Spiep** Dziadu, a nie to to cytat braciszka. Odpowiedz Link Zgłoś
fistoffury Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:30 Gazeto Wyborcza - WSTYD!!! Ta relacja, ktora uprawiacie to najbardziej szmatlawy z waszych antypolskich gestow!!! Wszystkim polecam relacje na zywo w radiu lub TV - bo to co wyprawia GW to wyjatkowe frajerstwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:59 fistoffury napisał: > Gazeto Wyborcza - WSTYD!!! Ta relacja, ktora uprawiacie to najbardziej > szmatlawy z waszych antypolskich gestow!!! > > Wszystkim polecam relacje na zywo w radiu lub TV - bo to co wyprawia GW to > wyjatkowe frajerstwo!!!! Ja oglądałam... i utkwiło mi... "Przede wszystkiEm... Jesteśmy przekonani... ze nie damy sobie wmówić, że czarne jest czarne, a białe jest białe!" No pewnie... i juz wiadomo, kto jest łże-elitą... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 12:31 Premier już zaczyna wycofywać się z 3 mln. mieszkań. Do niedawna było "zbudujemy". Teraz "jest to możliwe" w "stosunkowo niedługim czasie", ale trudno zapewnić kiedy... ==== Bo i po co budować, jak ludzie nie chcą kupować mieszkań? Poza tym jeszcze rok emigracji zarobkowej i problemem będzie nie budowa nowych lecz zagospodarowanie istniejących pustostanów. Odpowiedz Link Zgłoś
sl0dkie_lenistwo Nauczyciele zostaną wyposażeni w pałki 19.07.06, 12:36 i paralizatory. Nie będą już nauczycielami tylko nauczycielami-funkcjonariuszami. Wymiecie się dziką hordę za szkół. Współczuję wszystkim uczniom. Starajcie się o zachodnie stypendia. Inaczej jak nie od Gierycha z buta to od Kaczora pałką. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Exposé premiera Jarosława Kaczyńskiego - rela 19.07.06, 14:51 kolejnym krokiem bedzie haslo tow. Prezesa "zbudujecie??", ale nie wiedziec, czy bedzie komu odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 znowu w "GW" zdjęcia z telewizora 19.07.06, 12:32 czy fotoreporterzy Wyborczej już nie wyruszają w teren żeby robic zdjęcia różnych wydarzeń, i zamiast tego siedzą przed telewizorem i robią zdjęcia ekranu? Odpowiedz Link Zgłoś
tiamo Żadne krzyki nie przekonają nas, że białe jest 19.07.06, 12:33 białe, a czarne jest czarne. CO ZA BEŁKOT ????????? Powoli zasypiam przy tym bla,bla,bla... Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Kaczyński:Nic nas nie przekona że białe jest białe 19.07.06, 12:33 a czarne jest czarne. Trudno o lepszą ocenę swojej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Białe jest białe, czarne jest czarne!!!!!!!!! 19.07.06, 12:35 Fragment wystąpienia dotyczący gospodarki jest ciągle przerywany brawami lecz tylko PISowców. Dlaczego nie bierze w tym udziału opozycja. Czy dobro im wisi? "żadne krzyki i płacze nie przekonają nas do tego że białe jest białe a czarne jest czarne" - śmiech na sali, słowa przeprosin, dlaczego? Przecież czarny murzyn zawsze będzie czarnym. Moze nie byc tylko murzynem! Odpowiedz Link Zgłoś
sl0dkie_lenistwo Re: czekam, może coś o aferze bilbordowej? 19.07.06, 12:39 pierot6 napisał: > o SKOK-ach? Pewnie o Telegrafie też wspomni;-) Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Nikt PiS-owca nie przekona że 2+2=4 19.07.06, 13:19 To są tacy ludzie którzy widzą świat na opak i będą się zapierać, kręcić, obrażać, wykręcać kota ogonem (a Pan Premier na tym się zna doskonale) a nie przekona się ich że 2+2=4. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 12:37 Z "obiektywnej" relacji GW oraz lektury wiekszości postów odnoszę wrażenie ,że silna wladza w Polsce to coś wyjątkowo złego. Rozumiem ,ze zarówno GW jak i dyskutanci za idealny "stan władzy" uważają sytuację , gdy Parlament , Prezydent , Rzad wzajemnie się zwalczaja . A największym, specyficznie polskim osiągnieciem jest sytuacja gdy Sejm zwalcza własny Rząd. A bez ironi, mam proste pytanie: co złego jest w silnej wladzy? Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie "Patrzcie co sie dzieje 19.07.06, 12:40 w eksporcie polskiej zywnosci! Dzieje sie duzo i dobrze!" takich fraz nie powstydziłby sie tow.Edward Gierek... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz jaki to ma związek z "silną władzą" ? 19.07.06, 12:42 guyritchie napisał: > w eksporcie polskiej zywnosci! > > Dzieje sie duzo i dobrze!" > > takich fraz nie powstydziłby sie tow.Edward Gierek... > Co Twój post ma wspólnego z moim pytaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie Re: jaki to ma związek z "silną władzą" ? 19.07.06, 12:49 nie odpowiadałem na twoje pytanie bynajmniej... ale jesli juz po pisowsku wywolales mnie do tablicy to powiem Tobie, ze nie nic złego w silnej władzy...duzo za to jest złego w TAKIM PISUAROWSKIM sprawowaniu silnej władzy... na razie sila ogranicza sie do czystek personalnych, TKM na miare IVPRL-u robionych nawet metodami zywcem przejetych z PRLu. ponad to po to skonstruowano kilka osrodków władzy aby patrzyły sobie na rece. bo nie ma nic gorszego niz jednowładztwo tow.Szmaciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: jaki to ma związek z "silną władzą" ? 19.07.06, 13:18 guyritchie napisał: > nie odpowiadałem na twoje pytanie bynajmniej... Miałem prawo sadzić ,że odpowiadasz. Twój post był w "drzewku" pod moim. ale jesli juz po pisowsku wywolales mnie do tablicy to powiem Tobie, > ze nie nic złego w silnej władzy...duzo za to jest złego w TAKIM PISUAROWSKIM > sprawowaniu silnej władzy... Acha, rozumiem. Silna wladza jest OK , pod warunkiem ,ze to nie PiS ja sprawuje. No to jeszcze przekonaj do tej tezy wyborców. ponad to po to skonstruowano kilka osrodków władzy aby patrzyły sobie na rece. > bo nie ma nic gorszego niz jednowładztwo tow.Szmaciaków. Trochę to nieładnie nazywać "przedstawicieli Narodu" - szmaciakami. Świadczy o pogardzie dla wyborców. I potem jest zdziwienie ,że "motłoch" nie ufa "elitom" i na nie nie głosuje. A co do patrzenia sobie na rece. Ma to rację bytu , pod warunkiem ,ze nie paraliżuje wladzy. Patrzeć trzeba , ale nie przeszkadzać tylko i wyłacznie dlatego ,że np daną ustawę robi "inna opcja"( jedyne kryterium sprzeciwu). Bo wtedy wszyscy na tym tracimy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 12:49 remik.bz napisał: > A bez ironi, mam proste pytanie: co złego jest w silnej wladzy? Bez ironi mam proste pytanie: kto mówi o silnej władzy,która władza była silna. Ta obecna wynikająca z obecnego wystąpienia? Od długich przemówień zasycha w gardle, wystepuje czeste korzystanie ze szklanki. O sile władzy bedziemy mogli mówic jak spadną pierwsze śniegi i wystapią mrozy. Odsnieżanie kraju będzie doskonałym sprawdzianem! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 13:07 jasiek.pl napisał: > remik.bz napisał: > > A bez ironi, mam proste pytanie: co złego jest w silnej wladzy? > > Bez ironi mam proste pytanie: kto mówi o silnej władzy,która władza była silna. > > Ta obecna wynikająca z obecnego wystąpienia? Od długich przemówień zasycha w > gardle, wystepuje czeste korzystanie ze szklanki. O sile władzy bedziemy mogli > mówic jak spadną pierwsze śniegi i wystapią mrozy. Odsnieżanie kraju będzie > doskonałym sprawdzianem! Zgadzam sie . Przemowienie jest tylko przemowieniem a liczą się czyny i fakty. Mam po prostu nadzieję ,że Kaczyńskim uda się wykorzystać fakt "skupienia władzy" do poprawy sytuacji w Polsce. Mają olbrzymia szansę. Mam nadzieję ,ze ją wykorzystają. Nie bedzie jak dawniej "durnych wymowek" ,że Sejm , czy Rzad "chciał dobrze" tylko Prezydent zawetował. A odpowiadając na Twoje pytanie: dotychczasowa władza nie była zbyt silna. Były niezłe kłótnie i dzialania "na przekór" w organach wladzy. O silnej wladzy Kaczyński nie mowi wprost ( pewnie z uwagi na "poprawnośc polityczną") , ale fakty wskazuja ,że do niej dąży. Ja nie widze w tym nic złego. GW i większośc dyskutantów - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
topewnieja Re: Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 13:56 w Chile za Pinocheta też pytali... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 14:23 topewnieja napisał: > w Chile za Pinocheta też pytali... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A to Kaczyński chce kogoś mordować? 19.07.06, 14:25 topewnieja napisał: > w Chile za Pinocheta też pytali... Oj cos mi się wydaje ,że rzeczywiście Giertych ma racje z tymi lekcjami historii. Jesli ktoś porównuje Pinocheta z Kaczyńskim , to chyba faktycznie tej wiedzy historycznej mu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 14:56 bez ironii: co rozumiesz przez "silna wladze"? zamordyzm? rzadzenie ukazami? rady robotnicze i zolnierskie, zastapione w RP 4.0 radami parafialnymi? trudno sie wypowiedziec na temat tej "silnej wladzy" nie wiedzac, co to za diabel. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 15:05 remik.bz napisał: A bez ironi, mam proste pytanie: co złego jest w silnej wladzy? To jest znakomite pytanie i zasluguje na zastanowienie sie i na odpowiedz. Chociaz odpowiedz bynajmniej nie jest prosta bo i pytanie jest tylko z pozoru proste. Odpowiedz najprostsza moglaby brzmiec: nic. Ale nie bylaby to odpowiedz wyczerpujaca i do konca prawdziwa. Silna wladze mial Dzingis Chan i Iwan Grozny. Ale rowniez Ludwik XIV i Hajle Sejlase. Rowniez Hitler, Mussolini Franko i Salazar. Bardzo silna byla wladza Stalina. Fidel Castro dzierzy wladze w sposob nad wyraz silny. Przywodcy chinskiego KC KPCh reprezentuja bezsprzecznie koncepcje wladzy silnej i nieskazonej niepotrzebnymi sporami i "medrkowaniem". W. Putin dazy konsekwentnie do wladzy jak najbardziej silnej. Z faktu ze wladza jest silna nie wynika automatycznie ze jest to wladza dobra dla ogolu, nie wynika nawet ze musi z tego cos dobrego wyniknac. Spoleczenstwo zbudowane na fundamencie poszanowania swiatopogladowego pluralizmu i szukania rozwiazan droga dialogu a nie walki nie potrzebuje wladzy ktorej glownym atrybutem jest to ze jest "silna". Spoleczenstwo w swej roznorodnosci moze i powinno byc silne. Wladza - bedaca jedynie "chwilowym" reprezentantem czesci tego spoleczenstwa silna byc nie musi bo rzadzenie w demokracji to (w przeciwienstwie do dyktatury) nie nieustajace zapasy w celu pokonania wewnetrznych przeciwnikow i zewnetrznych wrogow. Wladza jest (podobnie jak administracja) zlem koniecznym - powinno jej byc tyle aby chronic nas od chaosu i bezprawia ale nie wiecej. Wladza (w systemie demokratycznym) jest konieczna w celu egzekwowania umowy spolecznej a nie w celu "panowania" nad spoleczenstwem. Bo spoleczenstwo demokratyczne jest zbiorem jednostek swiadomych swych obowiazkow i to jest regula a nie wyjatek. To nasuwa naturalnie najistotniejsze pytanie: czy Polacy chca odpowiedzialnosci za swoje panstwo czy tez chetnie zlozyliby je na rece silnego tatusia, wodza naczelnego czy innego naczelnika?. Albo krotko: czy doroslismy jako narod do demokracji rozumianej jako wspolny obowiazek? Sam chcialbym znac odpowiedz. Od tej odpowiedzi duzo zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Rmstemero! Szacuneczek! 19.07.06, 21:28 Napisales dokladnie to, czego mi nie chcialo sie napisac :-) Nie z lenistwa, tylko z obawy, ze, z powodu bycia niewolnikiem meczacego mnie talentu :-P , za bardzo sie rozpisze. Ujales sprawe precyzyjnie i syntetycznie. Super! Szczerze zazdroszcze takich umiejetnosci. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: remik.bz 19.07.06, 17:24 remik.bz napisał: > Z "obiektywnej" relacji GW oraz lektury wiekszości postów odnoszę wrażenie ,że > silna wladza w Polsce to coś wyjątkowo złego. > Rozumiem ,ze zarówno GW jak i dyskutanci za idealny "stan władzy" uważają > sytuację , gdy Parlament , Prezydent , Rzad wzajemnie się zwalczaja . > A największym, specyficznie polskim osiągnieciem jest sytuacja gdy Sejm zwalcza > > własny Rząd. > A bez ironi, mam proste pytanie: co złego jest w silnej wladzy? Zapomniales dodac "naszych" poslow do PE glosujacych przeciw Polsce oraz ministrow, ktorzy podpisali list. - To sa prawdziwe "perelki"! Ukoronowaniem tego sa Geremek i Walesa wypowidajacy sie przciw Polsce w niemieckich brukowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Co złego jest w silnej władzy ? 19.07.06, 21:22 remik.bz napisał: > A bez ironi, mam proste pytanie: co złego jest w silnej wladzy? Ale w Pomrocznej nie ma silnej wladzy! Chyba, ze za atrybut sily uznac czcze przechwalki, ze my zalatwimy, zlustrujemy, zobaczymy, zrobimy... Oraz farmazony o UKLADZIE. Tego zreszta najbardziej mozna sie obawiac. Za III RP wine za niepowodzenia mozna bylo zwalac na sejm, prezydenta itd - na twory realne i namacalne. Teraz wszystkim niepowodzeniom winny jest magiczny UKLAD. Nawet jezeli przyjac, ze UKLAD jest, to niech wreszcie kaczorek, jeden z drugim, go wskaze! Bo jak na razie UKLAD to WYTRYCH! Ja, piszac te slowa, tez zapewne awansuje do UKLADU... Na koniec. Z sila to jest tak, ze ona JEST - nie trzeba wszystkich do niej przekonywac. Duzy pies nie musi szczekac. Maly za to bedzie dawal glos zawsze: UKLAD, UKLAD, UKLAD! Odpowiedz Link Zgłoś