kabu12 Brak ...........! 25.07.06, 19:42 Przez najbliższe 3 miesiące nasza policja nie będzie miała żadnych sukcesów ! Szkoda . Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 25.07.06, 19:49 bodozec napisał: > Co teraz zrobi TVN ? proponuję zacząć kręcić film pt "Wakacje w więzieniu" Stary, za niedługo okaże się że to całe aresztowanie i wszystko to reżyserka i kolejny odcinek serialu dokumentalnego "detektyw" w którym to tytułowy detektyw rozpracowuje jakiś gang w areszcie śledczym czy innym więzieniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hiphopowiec.man Dowody są porażające. 25.07.06, 19:57 Babcia Rutkowskiego przed II Wojną Światową pozwalała się obmacywać koledze, którego pradziadek był z pocchodzenia Prusakiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
signal coś mizerny ten dedektyw 25.07.06, 20:22 osłab na sali sądowej, a prezentował się w mediach jak wielki rambo Odpowiedz Link Zgłoś
y444o Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 25.07.06, 20:25 ... a przestepczosc teraz wzrosnie policja jest leniwa, szkoda Rutkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mati_lecha TVN już zdjęło Detektywa. 25.07.06, 20:52 W programie było ,że będzie wczoraj o 23:00, ale nadali coś zastępczego. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 25.07.06, 21:07 Nie mogę zrozumieć po co te stałe cyrki z aresztowaniem. Na promie, na lotnisku (przy powrocie), przy pomocy AT, w nocy, na ulicy przy użyciu kompanii policji. Nie można gościa zaprosić do komendy, zarzuty, postanowienie o zatrzymaniu i pod celę? Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy troche dziwne to jest 25.07.06, 21:11 ze "normalna" policja juz prawie nikogo nie aresztuje, wszedzie biora "bojowki" ABW Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: troche dziwne to jest 25.07.06, 21:16 Nie mam za grosz zaufania do pokazówek. :( Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: troche dziwne to jest 25.07.06, 22:09 Wczoraj było zdjęcie - Rutkowski leżący na brzuchu i ręce skute z tyłu, nad nim oczywiście faceci z karabinkami. To naprawdę było konieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: troche dziwne to jest 25.07.06, 22:24 Moim zdaniem nie. On się wprawdzie często zachowywał jak sadysta ale to nie jest usprawiedliwienie dla policji. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Pokazówka dla gawiedzi... 25.07.06, 22:58 Nasze władze mają odchyłkę PR-ową (goowno ich obchodzi domniemanie niewinności), tak aktualne, jak i poprzednie. Kluskę też aresztował pułk antyterrorystów :-))) uu1 napisała: Re: troche dziwne to jest > Moim zdaniem nie. On się wprawdzie często zachowywał jak sadysta ale to nie > jest usprawiedliwienie dla policji. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pokazówka dla gawiedzi... 25.07.06, 23:18 Masz rację. To jest jakieś chore. Mój znajomy zaplątał się kiedy usiłowano złapać Bagsika. Trzy godziny stał z rękami w górze chociaż do Bagsika był podobny jak Doda do Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokazówka dla gawiedzi... 25.07.06, 23:24 I jeszcze potem nawiedzone szczuje mają czelność mówić, że w Polsce przestępca ma więcej praw niż ofiara... uu1 napisała: > Masz rację. To jest jakieś chore. Mój znajomy zaplątał się kiedy usiłowano > złapać Bagsika. Trzy godziny stał z rękami w górze chociaż do Bagsika był > podobny jak Doda do Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Pokazówka dla gawiedzi... 25.07.06, 23:28 Według obowiązującej wykładni każdy sposób dokopania "wrogowi" (u nas nie ma oponentów, przeciwników itp.) jest dobry i nagradzany. Vide Kurski, Miodowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pokazówka dla gawiedzi... 25.07.06, 23:31 Ano chyba tak. W Polsce obowiązuje jedna "kultura polityczna", niezależnie od barw partyjnych... Ech..., pora spać, dobranoc :-) uu1 napisała: > Według obowiązującej wykładni każdy sposób dokopania "wrogowi" (u nas nie ma > oponentów, przeciwników itp.) jest dobry i nagradzany. Vide Kurski, Miodowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ollo2005 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 25.07.06, 21:10 No i moze wymienic sie doświadczeniami z red. Jackiem Bazanem Odpowiedz Link Zgłoś
kris.m Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 25.07.06, 21:53 Jak to co zrobi TVN....zrealizuje polską wersję serialu "PRISON BREAK" :) Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 25.07.06, 22:23 To już stary Urban przewidywał. Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka. Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak Wieźli Go do szpitala a za nim jechał Sąd... 25.07.06, 22:36 Czy to Kabaret? A zamiast wezwać do Prokuratury,napadli w nocy na ulicy,rzucili na ziemię,skuli pod lufami karabinów.To nawet nie jest śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Wieźli Go do szpitala a za nim jechał Sąd... 25.07.06, 22:52 Własnie o to chodziło zeby sad nie pojechał A jednak jak sie chce to mozna sprawe zakonczyc I nawet sztuczki z zasłabnieciem nie pomogły ani koledzy z słuzb ani koledzy z mafi Cos sie zaczynba zmieniac na lepsze i w imie tego warto było nawet inwazje czarnych zaryzykowac A juz z dojga zlego to wole czarnych od mafiozow co dotad sie ponoszyli W nocy kradli samochody a w dzien je odzyskiwali i interes sie krecił konieczna tez jest ochrona mienia przez firme ochroniarska I ciekawe czy w interesie takiej firmy(byli pracownicy policji) jest aby było bezpiecznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rozbrat1 Każdy by zasłabł przy aresztowaniu w imieniny ! 25.07.06, 23:30 w mordę! Odpowiedz Link Zgłoś
chantienszan Odpieprzcie się od generała !!! 25.07.06, 23:48 To jedno wam tylko powiem Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 i co na to TVN- Telewizja z Układu????? 26.07.06, 00:06 i jak tam panowie towarzysze Walter_owcy??? Może warto, aby TVP nakręciła serial KRYMINALNAJA POLSZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 26.07.06, 00:19 Rutkowski często skuteczniej niż policja łapał bandziorów i złodziei. I był na tyle głupi, że wiedząc iż jest tylko kwestią czasu kiedy każdy bandzior czy złodziej zostanie złapany i ukarany, połasił się na jakieś gó..ane korzyści czy pieniądze. A niby po co mu to byó potrzebne? Myślę, że Rutkowski nie cierpiał na brak rozumu i pieniędzy. Myślę, że tylko zatracił czujność i zapomniał w jakim kraju żyje. Każdą intrygę można skonstruować i uzasadnić. Np. pan sędzia w uzasadnieniu wyroku na ministra Sobotkę użył sformułowania (z pamięci) "miał telefon więc mógł zdradzić (tajemnicę). Nie wiem czy Sobotka był winien, czy nie winien, ale samo rozumowanie pana sędziego uważam za kuriozum. Ale ad rem. A to się karki i bandziory ucieszą. A tłuszcza jak zwykle już wyje z zachwytu. Bo tłuszcza była zawsze zachwycona gdy podpalano stosy i jest zachwycona gdy się kogoś niszczy. Tłusszcza olactwo Odpowiedz Link Zgłoś
domis19722 rutkowski bedzeisz pajacu sral kartoflami 26.07.06, 01:01 ale sie chopaki uciesza wez lepiej niech na ciebie mowi od dzis agnieszka albo marylka bo dupala bedzeisz mial jak pilka do kosza pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
kabotyn69 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 26.07.06, 01:18 nie wiem jak wam ale mi sie to zaczyna podobac?! wszystko mozna o nim powiedziec ale nie to ze jest aniolkiem (albo raczej byl:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel4446 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 26.07.06, 01:51 Chociaż wiedział, że coś na niego będą mieli - nie uciekł za granicę pół roku wcześniej. A to oznacza, że jest niewinny - bo tylko winni uciekają!! Ale to napewno pan prezydent kazał go zamknąć!! Jak widzę w tv tych odrażających typów to mi ich żal. Ale najgorsze jest to, że ich jest dwóch!! Cóż nieszczęścia chodzą parami!! Odpowiedz Link Zgłoś
panda12 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 26.07.06, 01:51 ale z drugiej strony, to nie jest aż tak ważna wiadomość, żeby dawać ją w najaktywniejsze strony gazety..... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel4446 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 26.07.06, 01:53 Ale ludzie muszą wiedzieć!! Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska powyzej same bredzenie, o co tak naprawde chodzi? 26.07.06, 02:40 Ja moze sie naogldalam za duzo filmow, ale detektywi w filmach zawsze maja szemrane kontakty. Stad maja informacje. Kiedys slyszalam, ze zamiast zajmowac sie dzieckiem w Szwecji ,ktore bierze narkotyki lata i robi z siebie pajaca. Ale to sa wszystko plotki. Bo nie znam tego goscia osobiscie ani jego kontaktow. A zarzuty sa bardzo powazne. To wogole jest prawda ,czy faktycznie jak pare osob sugeruje powyzej- gra polityczna. Moze ktos napisze cos z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Sąd aresztował Krzysztofa Rutkowskiego 26.07.06, 05:24 "Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka". Stare polskie przysłowie. Działania Rutkowskiego były legalne i nielegalne. Przechwalał się swoimi osiągnięciami. Nie dziwiło mnie, że był posłem Samoobrony. Do sejmu wszedł ze swoim sztucerem, choć lepiej by zrobił, gdyby wszedł ze swoim sztućcerem. W Samoobronie większość ma kłopoty z prawem, ale PiS ich chroni, bo taka ich mać. Czasami zastanawiam się, czy tegoroczna susza to nie kara Boska za dopuszczenie przez arcykatolicki PiS i supernarodową LPR Samoobrony do rządów. Gdyby to odpowiednio nagłośnić to moherowe staruszki chętnie to kupią. Nasza policja okazała się bardzo ok. W sam dzień imienin Krzycha zapakowali Krzycha Rutkowskiego do aresztu. Chociaż mogli chyba poczekać dzień dłużej. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Medialne zatrzymanie. 26.07.06, 07:30 Pamiętacie Jędrucha z Coloseum?Facet przerobił firmy na ponad 400 mln.zł., a mądra sędzina z Wrocławia nie zastosowała tymczasowego aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_1975 Niewinny tak do końca nie jest, ale... 26.07.06, 07:55 Kto z obecnych polityków nie miał kontaktów z mafią paliwową? Chyba żaden, bo miała ogromny zasięg. A Rutkowski pomógł w ujęciu tylu bandziorów, że może konkurować z Policją. Nie wierzę też we wszystkie te oskarżenia, ja myślę, że on się stał dla kogoś z "góry" niewygodny, groźny bo za dużo wiedział, więc go ubabrali w błocie. To, że znał światek przestępczy to oczywiste, musiał być o krok do przodu przed Policją, np. żeby odnaleźć skradzione auto, czy wiedzieć kto kogoś porwał. Krzysztof Rutkowski - Respekt, choćby za to co zrobił dla Edyty Górniak. Odpowiedz Link Zgłoś
piort Re: Niewinny tak do końca nie jest, ale... 26.07.06, 08:30 Jestem przekonany, ze Rutkowski zalazł za skórę policji i prokuraturze, bo stworzył skuteczną, konkurencyjną służbę. A wiedział zapewne o wielu sprawkach różnych polityków i stał się dla nich niebezpieczny. Wystarczy aresztować kogokolwiek, obiecać mu ulgowe traktowanie za obciążenie wskazanej osoby i na podstawie tych zeznań aresztować tego, kogo się chce. To powszechna ostanio praktyka. Obawiam się, że p. Rutkowski umrze w areszcie, jak to już się nieraz zdarzało, i nie dożyje procesu na którym mogłby coś ciekawego powiedzieć o metodach zastosowanych wobec niego. Chciałbym aby prokuratura nie mając DOWODÓW przestępstwa, a tylko podejrzenie nie mogła nikogo aresztować, bo podejrzewać można każdego (i Ciebie też) Odpowiedz Link Zgłoś