bodozec 20.08.06, 08:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woparachgazu [...] 20.08.06, 08:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 [...] 20.08.06, 09:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael ! 20.08.06, 09:45 To co robia żydzi to jest parcie do globalnego konfliktu, wtedy sobie urządzą holocaust na narodzie Arabskim. I przedstawianie Arabów przez żydowskie media na całym swiecie jako bandytów niczego nie da tak jak nie daje ujadanie żydo komuny na Kaczyńskich - robią swoje i sądarze im ida w góre. Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Specjalistka od "sądarzy" 20.08.06, 10:00 A może tak trochę nauki ortografii, zanim zacznie się pisać na forum? BTW - mimo wielkości Arabów naród arabski piszę się z małej a nie wielkiej litery... A użycie zwrotu "ujadanie żydokomuny" kwalifikuje tylko jednoznacznie twój poziom (zgodny z ortografią), nie dodając ani na jotę mocy twoim wypowiedziom. Bo wyzwiska to nie argumenty, tylko piana... Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum killarney5 - jestem zdruzgotana twoją krytyką ;-] 20.08.06, 10:09 Ależ mi dowaliłaś, no cóż za szybko wklepany tekst skutkuje czasem w błedy ortograficzne ale to nie umniejsza treści ( choć czasem może ośmieszyć piszącego - prawda ) a piane to bije żydo komuna w światowych mediach gdzie przyjaciele Aarona Szechtera - agenta syjonu podjudzają ludzi na wzajem do siebie. Mazel Tov Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: killarney5 - jestem zdruzgotana twoją krytyk 20.08.06, 10:13 a piane to bije żydo komuna w światowych mediach gdzie przyjaciele > Aarona Szechtera - agenta syjonu podjudzają ludzi na wzajem do siebie. > > Mazel Tov Żydówka antysemitką? Ciekawe. Ja jestem Polką, ale zawsze będę bronić Żydów i Izraela. Am Israel Chai! Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: killarney5 - jestem zdruzgotana twoją krytyk 20.08.06, 10:19 > no cóż za szybko wklepany tekst skutkuje czasem w błedy ortograficzne Otóż nie! Za szybko wklupany tekst może mieć literówki ale nie błędy ortograficzne, idioto! Ortografia świadczy o twoim poziomie. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Ortografia świadczy o twoim poziomie 20.08.06, 10:50 anatol_ciekawski napisał: > Za szybko wklupany tekst może mieć literówki ale nie błędy > ortograficzne, idioto! Ortografia świadczy o twoim poziomie. Zatem czekam jak w pośpiechu popełnisz jakiś kardynalny błąd w życiu, a wtedy przypomnisz sobie co mi napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: Ortografia świadczy o twoim poziomie 20.08.06, 10:58 > Zatem czekam jak w pośpiechu popełnisz jakiś kardynalny błąd w życiu, > a wtedy przypomnisz sobie co mi napisałeś. Bożesz Ty mój! Co za bezsens? To było o ortografii! Czy ty czasem nie jesteś niedopieszczoną kobietą? Bo logika taka specyficzna... ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Ortografia świadczy o twoim poziomie 20.08.06, 11:06 anatol_ciekawski napisał: > > Zatem czekam jak w pośpiechu popełnisz jakiś kardynalny błąd w życiu, > > a wtedy przypomnisz sobie co mi napisałeś. > > Bożesz Ty mój! > Co za bezsens? To było o ortografii! > Czy ty czasem nie jesteś niedopieszczoną kobietą? Bo logika taka specyficzna... > Kobieta mało kiedy jest dopieszczona, i zawsze pragnie więcej co do ortografii to błędy w pisowni czy błedy w przepisach ruchu drogowego czy bledy w robieniu jajka na miękko czy jakiejkolwiek innej codziennej czynności wynikają czasem z tego ze możemy mieć co innego na głowie i mało sie skupiamy na tym co robimy, dlatego nie mów mi że jestem idiotką i ze to świadczy o moim poziomie bo jak ty np. zagadasz sie ze swoją ukochaną na kanapie i o 30 sekund za późno wyjdziesz na ostatni autobus to kto bedzie idiota ? > ======================================================= > ... nie myślę a jestem???!!!! > ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski do hajki 20.08.06, 11:26 > Kobieta mało kiedy jest dopieszczona Czy wypowiadasz się w imieniu wszystkich kobiet? Także mojej? --- > wynikają czasem z tego ze możemy mieć co innego na głowie > i mało sie skupiamy na tym co robimy Cóż? Kwesta podzielności uwagi. Wykonywałem kiedyś zawód, który wymagał niezwykłej podzielności uwagi. Nie każdy MUSI ją mieć. Ale wtedy gotuj jajo i nie wtrącaj się w dyskusję bo wychodzi „jajo”. Musisz mieć świadomość, że nie masz podzielności uwagi i brać to pod uwagę. Jak się zagadam o 30 sekund i nie zdążę na autobus to będzie mój problem. Pójdę piechotą. I nie będę miał pretensji do świata tylko do siebie. PS. Nie stawiaj odstępu między ostatnią literą wyrazu a znakiem przestankowym. Odstęp powinien bć po tym znaku. Znowu się zamyśliłaś? No... ja cię dopieszczać nie będę. Złap sobie kogoś. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Jestem jedynie głupią kobietą ... 20.08.06, 11:34 anatol_ciekawski napisał: > PS. Nie stawiaj odstępu między ostatnią literą wyrazu a znakiem przestankowym. > Odstęp powinien bć po tym znaku. Przepraszam, jeśli uraziłam Pana profesora. Jestem jedynie głupią kobietą, która w ogóle nie powinna dotykac komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: Jestem jedynie głupią kobietą ... 20.08.06, 11:41 „Jestem jedynie głupią kobietą” napisała hajka.grundman. Przynajmniej szczera. To też się liczy. > Przepraszam, jeśli uraziłam Pana profesora. > Jestem jedynie głupią kobietą, która w ogóle nie powinna dotykac komputera. A dotykaj, dotykaj. I ucz się. Dla własnego dobra. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: Jestem jedynie głupią kobietą ... 20.08.06, 11:44 Nie przejmuj się ANALNYMTOLEM_Ciekawskim jest pewnie pozytywnym pedofilem i lubi się znęcać mnie nazwał bolszewikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Jestem jedynie głupią kobietą ... 20.08.06, 11:47 suchyadam81 napisał: > Nie przejmuj się ANALNYMTOLEM_Ciekawskim jest pewnie pozytywnym pedofilem i > lubi się znęcać mnie nazwał bolszewikiem :) :-) hehe, w jego ustach ( klawiszach ) to prawie jak komplement ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 10:17 hajka.grundbaum napisał/a: > robią swoje i sądarze im ida w góre. Nauczyłeś się hebrajskiego arabusie to naucz się też polskiego jeżeli się w tym języku wypowiadasz. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
komentator527 Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 10:45 Jesli to jedyny Twoj argument w tej dyskusji , to lepiej zamilcz i nie kompromituj sie Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 10:33 na kaczynskich nie ujada zydo-komuna, bo tu nie ma ani zydow, ani komunistow, poza tym nigdy czegos takiego jak zydo - komuna nie bylo-klasyczny socjotechnicze pojecie wymyslone przez SB w prl, by agresje przeciw nowej wladzy przerzucic na zydow, ktorych ilosc w okresie 45-69 spadla w polsce z okolo 300.000 do 10-15.000, ciekawa to zydo-komuna ktora zmusila do emigracji prawie cala pozostala po holocauscie populacje zydow, hitler zamorodwal 90% polskich zydow, pozostale 9,5 % zlikiwdowal prl; co ty hajka bredzisz - do globalnego konfliktu pra fanatyczni muzulamanie, ktorzy zamordowali w zamachach terrorystycznych 3,5 tys cywili w N.Y, 200 osob w hiszpani, 50 w londynie i tysiace w izraelu, ich mulowie glosze ze izrael ma byc zniszczony ,a caly zachod podporzadkowany islamowi, kto tu prze do globalnego konfliktu? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 11:29 tingri napisał: > bo tu nie ma ani zydow, ani komunistow, nie? a Borowski - BERMAN !? - i Żyd i komunista > to zydo-komuna ktora zmusila do emigracji prawie > cala pozostala po holocauscie populacje zydow, tak, to byli właśnie syjoniści którzy normalnych religyjnych boguducha winnych Żydów wyganiali by potem ich krzywd używać w walce przetargowej do umacniania swojeego państwa Izrael > hitler zamorodwal 90% polskich > zydow, pozostale 9,5 % zlikiwdowal prl Hitler zamordował tylko tych Żydów którzy pozostali, a Ci co zostawali z reguły z polityką nie mieli nic wspolnego, to byli normalnie prości ludzie, natomiast sporo izraelskich aparatczyków uciekło do Moskwy z której powracali pod postacia najpierw NKWD potem SB, UB, WSI, WSW - Mordowali polskich bohaterów narodowych - żołnierzy A.K. i innych którzy chcieli założyć niepodległa III RP i którzy walczyli z bolszewickim okupentem przez ponad 50 lat, mordowali też i swoich braci. co ty hajka bredzisz - do globalnego > konfliktu pra fanatyczni muzulamanie, ktorzy zamordowali w zamachach > terrorystycznych 3,5 tys cywili w N.Y, 200 osob w hiszpani, 50 w londynie i > tysiace w izraelu, ich mulowie glosze ze izrael ma byc zniszczony ,a caly zacho > d > podporzadkowany islamowi, kto tu prze do globalnego konfliktu? Do globlnego konfliktu prze państwo Izrael ktore jest chorym tworem, krwawą raną na bliskim wschodzie które zagraża całemu światu. A oto co napisał rabi Issachor Dojw Admor Beltz: „Może się stać /nie daj Boże!/, że, przed przyjściem Moszijacha, to dzieło szatana zostanie uwieńczone sukcesem a tym grzesznikom uda się stworzyć państwo w ziemi Izraela. Wtedy każdy żyd mieszkający tam powinien opuścić swój dom i emigrować do Ameryki lub gdziekolwiek indziej – byle nie mieszkać w ziemi Izraela, pod władzą tych grzeszników. Ich państwo będzie wielką nieczystością dla każdego żyda – tak dla ciała, jak i dla duszy”. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 11:33 > > A oto co napisał rabi Issachor Dojw Admor Beltz: > > „Może się stać /nie daj Boże!/, że, przed przyjściem Moszijacha, to dzie > ło > szatana zostanie uwieńczone sukcesem a tym grzesznikom uda się stworzyć państwo > w ziemi Izraela. Wtedy każdy żyd mieszkający tam powinien opuścić swój dom i > emigrować do Ameryki lub gdziekolwiek indziej – byle nie mieszkać w ziemi > Izraela, pod władzą tych grzeszników. Ich państwo będzie wielką nieczystością > dla każdego żyda – tak dla ciała, jak i dla duszy”. > A ten rabin to jakaś znana postać, czy też tylko nie wiadomo kto? I jaki jest powód aby go jednak żydzi słuchali? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 11:39 krychola napisał: > A ten rabin to jakaś znana postać, czy też tylko nie wiadomo kto? I jaki jest > powód aby go jednak żydzi słuchali? Zdziwisz się ale taką ocenę sytuacji ma zdecydowana większośc rabinów, natomiast rabin jest jedynie autorytetem duchowym - nie ma władzy w Knessecie - tam władze ma syjon. Co do drugie pytania, odpowiem Ci pytaniem: A jaki jest powód żeby Polacy słuchali nauk Jana Pawła II ? Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 11:46 hajka.grundbaum napisał: > krychola napisał: > > > A ten rabin to jakaś znana postać, czy też tylko nie wiadomo kto? I jaki > jest > > powód aby go jednak żydzi słuchali? > > Zdziwisz się ale taką ocenę sytuacji ma zdecydowana większośc rabinów, natomias > t > rabin jest jedynie autorytetem duchowym - nie ma władzy w Knessecie - tam władz > e > ma syjon. > > Co do drugie pytania, odpowiem Ci pytaniem: A jaki jest powód żeby Polacy > słuchali nauk Jana Pawła II ? Jak wiesz do pytania drugiego to jest odpowiedź taka: nie ma Polaków którzy by słuchali nauk Jana Pawła II. Byli tacy którzy uczestniczyli w tych naukach, mało komu one zapadły w serca aby jednak postepować tak jak on nauczał. A czemu ci rabinie nie maja w knesecie? Przecież bez problemu jeśli ich żydzi słuchają (w Polsce mało kto słucha kościoła, nie licząć słuchaczy RM, ale on raczej nie wiele ma z kościołem)mogli by wybrać swoich przedstawicie do władz państwa. No i jeśli by udało im się władze zdobyć to sądzisz że ogłosili że od dnia tego a tego państwo nie istnieje i niech każdy obywatel wyjeżdża gdzie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 11:52 krychola napisał: > A czemu ci rabinie nie maja w knesecie? Ale to nie działa w ten sposób, to tak jak by polscy księża założyli własna partie. Politycy mają swoją władze taka jak sejm a duchowni mają kosciół i zarówno politycy nie zakładają swojego kościoła jak i duchowni nie tworza własnych partii. Oczywiscie obie władze się przenikają i mają na siebie wpływ ale to nigdy nie jest sankcjonowane przez prawo, jedynie "między wierszami" Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Hajko - czy Tora pozwala kłamać? 20.08.06, 13:07 > Zdziwisz się ale taką ocenę sytuacji ma zdecydowana większośc rabinów, natomias > t > rabin jest jedynie autorytetem duchowym - nie ma władzy w Knessecie - tam władz > e > ma syjon. Ja tez się zdziwiałam , bo znów mijasz się z prawdą. Twoja "większość" to tylka grupka Haredim z Mea Shearim czy Bnei Brak. A United Torah Judaisn czy Szas, mające całkiem dużo do powiedzenei w Knesecie, to według ciebie parti świeckie? Czy ty w ogóle znasz Izrael?? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Killarney5 - a może mnie opiernicz za ortografie ? 20.08.06, 13:46 killarney5 napisała: > grupka Haredim z Mea Shearim czy Bnei Brak. A United Torah Judaisn czy Szas, > mające całkiem dużo do powiedzenei w Knesecie, to według ciebie parti świeckie? No i co z tego, czy to sejm na ul. Wiejskiej czy knesset na King George Street - zasada jest ta sama - większość ma racje - a większość koniec końców ma syjon i najwyraźniej inne siły polityczne nie wiele mają do powiedzenia. Czepiasz sie mnie i czepiasz, raz o ortografie raz o to że napisałam "większość" choć jest tylko moje subiektywna opinia i nie moge jej udowodnić liczbami, tak czy siak to jest szukanie dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 12:02 tych zydowskich aparatczykow nie bylo wcale tak sporo w ub, stanowili okolo 10%, pozostale 90% to byli polacy lub bialorusini-jakos nikt nie wymysli terminu polako-komuna, lub bialoruska-komuna, tylko zydo-komuna; poza tym gdy zydzi zostawali komunistami to zrywali z cala swoja tradycja religijna i spoleczna - to co to byli za zydzi?mieli tylko zydowskie pochodzenie,podobnie jak polacy ktorzy zostawali komunistami; czemu bronisz tego antysemickiego pojecia "zydo-komuna" bedac zydowka? troche jest tu zydow , napisalem, ze okolo 10-15 tys.:), ale w sensie statystycznym to ich nie ma, blad pomiaru:) jak sie ma 10-15 tys do 38 mln? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Krytyka to zamało - nałożyć sankcje na izrael 20.08.06, 15:21 tingri napisał: > tych zydowskich aparatczykow nie bylo wcale tak sporo w ub, stanowili okolo 10% > , > pozostale 90% to byli polacy Hehe, 10% - zgadza sie, ale nie liczy sie ilość tylko na jakich stanowiskach siedzą, bo te 10% to były same szychy z góry a te 90% polaków to byli podwładni > polako-komuna, lub bialoruska-komuna, tylko zydo-komuna; poza tym gdy zydzi > zostawali komunistami to zrywali z cala swoja tradycja religijna i spoleczna - > to co to byli za zydzi? Jasne, to tak jak byś chciał z dnia na dzień zostać eskimosem, mentalności i wierzeń nie da sie z siebie wywalić na rozkac, a zrywali tylko powierzchownie żeby sie nie demaskować - Talmud mówi - "Mądry Żyd to zakonspirowany Żyd" > czemu bronisz tego antysemickiego pojecia > "zydo-komuna" bedac zydowka? Nie boje się samego pojęcia bo to tylko słowo, co do moich korzeni to nie są one w pełni żydowskie więc z punktu widzenia rabinów jestem "piątą wodą po kisielu" Co do obawy przed Żydami, to nie boje sie samej narodowości ale pewnej jej częsci która przejawia faszystowskie ciągąty tak samo jak obawiam sie wszystkich nazionalistów i nie ważne z jakigo kraju pochodzą Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 10:08 Nie podoba mi się i na świecie, i na naszych forach podział na "faszystów", którzy muszą być antyżydowscy albo antyarabscy... Obawiam się jednak, iż Izrael realizuje kolejną "prognozę samosprawdzającą się". Uznając, iż cały swiat jest antyżydowski. Dawid Warszawski odkrył nawet, iż ONZ i całym światem rządzi jakiś spisek, mafia arabska. Dość dla mnie załosna kalka opinii, iż "wszystkim rządzą, wszystkiemu winni są Żydzi". Jak sądzicie, czy po tych atakach juz w ramach rzekomego zawieszenia broni ubędzie czy przybędzie zwolenników Hesbollachu? Czy jego zwolennicy uwierzą w uczciwość rezolucji ONZ, im nakazującej rozbrojenie się i dającej Izraelowi prawo do dalszej "wojny prewencyjnej"? "Cywilizowany" Izrael, niczym bohaterka pierwszych w Polsce reklam podpasek, "z pewną taką nieśmiałością" odkryje, iż przybywa zwolenników zepchnięcia Izraelitów do morza. W imię światowego pokoju i demokracji dostanie broń za kolejny miliard dolarów, i za nastepny miliard zniszczy domy swoich sąsiadów. Sytuacja jest beznadziejna - parę milionów Żydów w Izraelu, parę na świecie. Setki milionów Arabów. Oriana Fallaci z żalem stwierdza, iż choć są kopani po jajach, szybciej arabusy rozmnażają się niż są zabijani. I ta nieszczęsna Ziemia Obiecana. Garść piachu i kamieni, gdzie kolejni prorocy mówią o miłosiernym Bogu - i w jego imię zabijają. Gdzie Europa i Ameryka umywa ręce - daliśmy wam waszą ziemię obiecaną, więc wy dajcie nam spokój. A że dwa tysiące lat była to cudza ziemia? Uczył Hitler, jak budować "przestrzeń życiową" - to nawet dla niektórych zabawne oglądanie, jak żydowiny z arabusami o nią walczą... Ale ostatecznie mamy XXI wiek, gdzie nie ma rzeczy niemozliwych. ONZ może np. uchwalić, iż Hindusi powinni oddać "prastare" cygańskie ziemie Romom. Ostatecznie pono Sarmaci wywodzą się gdzieś znad Wołgi a może Kaukazu. Może więc "wyeksportować" Polaków, przy okazji dając im do wspólnego zamieszkania Czeczenię? Europę zwrócić neanderczykom. Albo Wandalom. Mamy wiek XXI. Więc może USA na iracką wojnę wydać 300 MILIARDÓW dolarów (w tym pożyczanych od Arabów i Chińczyków). Koło dolara kosztuje też w USA wymyslona "zabawka", pozwalająca na filtrowanie wody do picia, ale nie opłaca się jej prodkukowac dla "dzikusów" z Afryki, Azji i latynoskiej Ameryki. Może Dawid Warszawski pisać, iż kilkadziesiąt zbombardowanych dziewcząt tamilskich źle rozegrało sprawę medialnie. bo nie dały się zabić w Bejrucie. Można przekonywać, iż bardziej tragiczny jest los miliona Żydów, muszących chować się w schronach, niż miliona Libańczyków, którzy nie mieli schronów - a domów już nie mają. Może nie jestem partiotą, ani nawet faszystą (w dowolnym przebraniu i dowolnej wiary). Ale dla mnie jeden trup (niezależnie od rasy) to jeden trup. Tysiąc trupów to tysiąc niepotrzebnych śmierci. I naiwnie uważam, iż nie pomoże odpowiedź zabiciem następnego tysiąca, na dowolnym kontynencie. Choć w taką propagandę nie wierzą liczni, pobożni Żydzi, Chreścijanie i Muzułmanie, głoszący chwałę Boga Jedynego i Miłosiernego... Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 10:17 Trup to trup - zgadza się, też tak uważam, ale jak przy każdej chorobie trzeba znaleźć ognisko bakcyla i samego bakcyla a w tym przypadku tym bakcylem są syjoniści ( i nie mówie tu o wszystkich Żydach ) którzy tylko porzez rozlew krwi i wzmacnianie armi widzą droge, a talmud i jego przesłanie jest im czyms obcym. Syjoniści rozpalają nastroje antysemickie a ofiary tych nastrojów są potem dla nich karta przetargową czyt. Holocaust dlatego trzeba ich zwalczyć mówiąc o tym głośno by nigdy nie mogli powiedzieć że robią to w imie swoich żydowskich braci bo w tej kwesti Żydzi są bardzo podzieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 10:43 syjonisci robia zamachamy terrorystyczne w izraelu, usa, europie? syjonisci zabili milewicza i tysiace cywili w iraku? syjonisci dozbrajaja hezzbolah i hamas? syjonisci porwali i zabili zaydowskich zolniezy na granicy i dali pretekst do rozpoczecia wojny w libanie? Syjonisci kaza glosic radykalnym mulom , ze islam ma panowac na calym swiecie, a zachod i izrael ma byc zniszczony? co ty bredzisz hajka? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 11:00 tingri napisał: > Syjonisci kaza glosic radykalnym mulom > , ze islam ma panowac na calym swiecie, a zachod i izrael ma byc zniszczony? Problem nienawiści polega na tym że tą chorobą zarażone są w jakiś sposób wszystkie strony kontfliktu. Tak jak Izrael ma skrajnych syjonistów którzy odrzucili religie i idące za nią przesłanie miłości głoszone niegdyś przez swoich "ojców" tak i strona przeciwna posiada extremistów którzy podkładając bomby i wysadzając samoloty dają tylko pretekst syjonistycznemu państwu Izrael do mordowania - tak jak w Libanie. Tragedia Żydów polega na tym że państwo Izrael reprezentuje jedynie syjonistów. Gazeta Wyborcza i syjonista Aaron Szechter ( Adam michnik ) w życiu nie napisze w gazecie o demonstracjach Żydów przed swoją ambasadą w Nowym Jorku i o o tym co tam krzyczeli bo swiatowe media są w rękach syjonu i są bardzo nieobiektywne pod tym względem. tutaj link dla Ciebie ze zdjęciami demonstrujących Żydów www.nkusa.org/activities/demonstrations/unitednations.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 11:37 dzieki za link, wczesniej nie widzialem tej strony, to ze akurat zydzi sa podzieleni w swoich opiniach, to rzecz raczej znana, powiedzenie: gdzie 2 polakow, tam 3 zdania, mozna z powodzeniem odniesc do zydow. z zasady wszystkie demonstracje antywojenne kiedys popieralem, ale to co proponuje teraz iran i jego sily zbrojne [typu hezbollah] lub al-kaida - to kolejne hitlerowskie pomysly, a te mi sie nie podobaja, byloby sympatycznie gdyby odwolujac sie do boga udalo sie rozwiazac problemy tego swiata-ale to sie niestety nigdy w historii nie udalo-panstwo i cywilzacja [zachodnia] jesli chce przetrwac w morzu wrogow [islamskich radykalow] - musi sie bronic; jesli chodzi o wyborcza - to bardzo sie dziwilem, ze pokazywala konflikt ze strony strat cywilnych ludnosci libanskiej i hezbollahu, dopiero pod koniec konfliktu-zaczela pokazyac tez izraelski punkt widzenia-nie jest wiec tak, że gw tylko broni "syjonistow", w ogole mialem wrazenie zw w polsce wszystkie media, w podobny sposob relacjonowaly wydarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 15:13 tingri napisał: > jesli chodzi o wyborcza - to > bardzo sie dziwilem, ze pokazywala konflikt ze strony strat cywilnych ludnosci > libanskiej i hezbollahu, dopiero pod koniec konfliktu-zaczela pokazyac tez > izraelski punkt widzenia-nie jest wiec tak, że gw tylko broni "syjonistow", w > ogole mialem wrazenie zw w polsce wszystkie media, w podobny sposob > relacjonowaly wydarzenia To jest dno w dnie w dnie, różne poziomy mistyfikacji osnute w cos zupełnie na pozór innego, Aaron Szechter wie co robi tak jak wiedzą to jastrzębie w knessecie - nie daj się zwieść. GW najpierw pisała o stratach w Libanie żeby pokazać że nie sympatyzuje z Izraelem a jedncześnie artykuły i zdjęcia zawsze były tak konstruowane żeby pokazać jakcy to brudni i niecywilizowani są arabi, że żyją w brudzie i w brudzie umierają, albo ten paskudny artykuł jak to libańska młodzież bawi sie po klubach gdy giną ich bracia tak jak by to nagle Żydzi przestali chadzać do restauracji. Mazel Tov Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 10:58 > Syjoniści rozpalają nastroje antysemickie a ofiary tych nastrojów są potem dla > nich karta przetargową czyt. Holocaust dlatego trzeba ich zwalczyć mówiąc o tym > głośno by nigdy nie mogli powiedzieć że robią to w imie swoich żydowskich braci > bo w tej kwesti Żydzi są bardzo podzieleni. > Jacy syjoniści? Skąd ty jesteś - z Marsa? Czy trzeba być syjonistą, by mieć dosć ostrzeliwania patroli granicznych przez Hezbollach, ostrzeliwania rakietami Kiryat Szmony czy porwań żolnierzy? I po w 6 lat po tym, jak Barak wycofał z Libanu IDF? I nie ściemniaj, proszę, że Żydzi są w tej spraiwe podzieleni - tym razem nawet lewica, zawsze za pokojem, uznała, że już już wystarczy - nie można w nieskończoność znosić ataków Hezbollachu po opuszczeniu Libanu przez Izrael. Ponieważ po opuszczeniu Gazy od razu zaczęto stamtąd strzelac Kassamami, to masz dobry dowód, jaki skutek dają pokojow gesty względem Palestyńczyków czy Hezbollachu. Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 10:39 Sekwano2005. Czy nie uważasz, że Arabowie posiadający ziemie od półwyspu arabskiego na wschodzie do Sahary Zachodniej i prawie do środka Afryki mogliby się pomieścić swobodnie, ale uparli się przy wschodnim wybrzeżu Morza Śródziemnego? W końcu to Arabowie wyparli Żydów z ich ziemi a nie odwrotnie. Jak mówi prof. Bartoszewski o Powstaniu Warszawskim: (cyt. z pamięci) „Myśmy do nich nie poszli. To oni do nas przyszli a my ich chcieliśmy wygonić”. Naród palestyński nie istnieje. Oni są Arabami jordańskimi. Pustynia jest wielka ale Żydzi się napracowali żeby rozkwitła. Dobrze się przytulić do gotowego. Dla jasności – jestem gojem (nie mylić z gejem ;-) ). Zdarzało się też, że oskarżano mnie o antysemityzm. Oczywiście fałszywie. Miałem kiedyś przyjaciół Żydów i Arabów. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 10:47 anatol_ciekawski napisał: > W końcu to Arabowie wyparli Żydów z ich ziemi a nie odwrotnie. Prorok Jeremiasz powiedział: Wszyscy królowie i ludzie świata nie wierzyli, że jakikolwiek najeźdźca byłby zdolny przejść przez bramy Jeruzalem.... Z powodu naszych grzechów zostaliśmy wygnani z naszej ziemi. I tylko poprzez całkowity żal Wszechmocny sam , bez żadnych ludzkich wysiłków czy interwencji, uratuje nas z wygnania. Wówczas nastąpi powszechny pokój. Stanie się to po nadejściu proroka Eliasza i prawdziwego Mesjasza. Nie przez moc i nie przez władze, tylko dzięki Memu duchowi (Zachariasz rozdział 4) . Syjoniści odrzucili żydowska wiarę i twierdząc, że lekarstwem na 'żydowski problem' jest posiadanie silnego państwa z silną armią. Ta wymiana uświęconej wiary na nacjonalizm niszczy świętą istotę żydów. Przyniosła wojnę, śmierć i rozlew krwi. Rezultatem jest ich państwo, najniebezpieczniejsze miejsce dla żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski hajka.grundbaum nie pal głupa! 20.08.06, 10:53 hajka-grundbaum Nie kompromituj się. Nie mieszaj religii do historii i polityki. To, że Żydzi sami sobie zarzucali popełnione błędy, nie oznacza, że Arabowie nie byli agresorami. My Polacy sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów. Zasłużyliśmy sobie na to. Ale to nie oznacza, że Ruscy i Szwaby nie byli agresorami i racja jest po naszej stronie. Więc nie pal głupa. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów ?!?!?! 20.08.06, 11:17 anatol_ciekawski napisał: > My Polacy sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów. Zasłużyliśmy sobie na to. Jakim prawem piszesz że każdy obywatel II RP zasłużył sobie na II wojne światową i obozy koncentracyjne itd. ? Część obywateli która kolaborowała z bolszewikami przyczyniła sie do osłabienia naszego państwa i przyspieszenia klęski, jeśli do komunistów należeli twoi dziadkowie to możesz sobie tak opowiadać ale moi do nich nie należeli i walczyli z tym tałatajstwem jak tylko sie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów ?! 20.08.06, 11:37 hajka.grundbaum napisał: > anatol_ciekawski napisał: > > > My Polacy sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów. Zasłużyliśmy sobie > na to. > > Jakim prawem piszesz że każdy obywatel II RP zasłużył sobie na II wojne światow > ą > i obozy koncentracyjne itd. ? Część obywateli która kolaborowała z bolszewikami > przyczyniła sie do osłabienia naszego państwa i przyspieszenia klęski, jeśli do > komunistów należeli twoi dziadkowie to możesz sobie tak opowiadać ale moi do > nich nie należeli i walczyli z tym tałatajstwem jak tylko sie dało. Pewnie takim prawem że on to wywnioskował z twoich domiemań że jednak Izrael nie ma prawa istnieć bo żydzi grzeszyli. Pewnie nie zauważyłeś ale to była ironia na twoje słowa. Ale czepianie sie ortografi to już chwyt poniżej pasa z jego strony! W końcu nie jest to forum literatury pięknej i nie każdy jest ekspertem w pisowni polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów ?! 20.08.06, 11:44 krychola napisał: > Pewnie nie zauważyłeś ale to była > ironia na twoje słowa. Ale czepianie sie ortografi to już chwyt poniżej pasa z > jego strony! W końcu nie jest to forum literatury pięknej i nie każdy jest > ekspertem w pisowni polskiej. ;-) przecie sie nie obraze, bo ktoś mi źle postawiony przcinek wytyka, ale nie sądze by to była ironia, on jest na tyle "poniżej pasa" że to co napisał obrazuje jego światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów ?! 20.08.06, 11:49 > on jest na tyle "poniżej pasa" że to co napisał obrazuje jego światopogląd. Nic na to nie poradzę, żę nie lubię chamstwa i nieuctwa. A brak znajomości ortografii, interpunkcji itd. o tym świadczy. Chamstwo nie ma klasy a się rzuca. Efekty? Leppery na salonach, Giertychy też u władzy. Zrozumiecie to wreszcie? ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: sami byliśmy winni, że doszło do rozbiorów ?! 20.08.06, 11:54 anatol_ciekawski napisał: > > on jest na tyle "poniżej pasa" że to co napisał obrazuje jego światopoglą > d. > > Nic na to nie poradzę, żę nie lubię chamstwa i nieuctwa. > A brak znajomości ortografii, interpunkcji itd. o tym świadczy. > Chamstwo nie ma klasy a się rzuca. > Efekty? > Leppery na salonach, Giertychy też u władzy. > Zrozumiecie to wreszcie? > Inteligetny człowiek nigdy nie bedzie się wywyższał nad drugim, nawet głupszym. Uważam że Lepper powinien siedzieć w więzieniu ale na jego zwolenników nie mówię że są idiotami bez odrobiny mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Ortografia a kultura osobista 20.08.06, 11:57 anatol_ciekawski napisał: > Nic na to nie poradzę, żę nie lubię chamstwa i nieuctwa. > A brak znajomości ortografii, interpunkcji itd. o tym świadczy. To tak jak hitlerowcy po wypustce na tyle czaszki sprawdzali czy ktoś jest Żydem i gwarantuje Ci że wielu niemieckich oprawców nie miało żadnych kłopotów z ortogrfią, to jednak nie świadczyło i nie świadczy człowieczeństwie, że się wyryło na pamieć zasady ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: prognozy samosprawdzające się... 20.08.06, 11:18 Co do Mesjasza to chrześcijanie wierzą że on był już 2000 lat temu więc chyba już nastał ten czas potrzebny do stworzenia państwa Izrael? A nawet jeśli według tej teorii nie nastał to co należało zrobić z tymi żydami którzy akurat zamieszkują to państwo? Przesiedlić do Rosji, Polski skąd uciekli? W Polsce sam wiesz jaki jest stosunek do nich, nawet za winy których nie popełnili Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Pomieszanie z poplataniem ;-] 20.08.06, 13:37 krychola napisał: > Co do Mesjasza to chrześcijanie wierzą że on był już 2000 lat temu więc chyba > już nastał ten czas potrzebny do stworzenia państwa Izrael? Żydzi nie wierzą w Jezusa Chrystusa jako swojego mesjasza, a niejednemu nawet to słowo przez gardło nie przejdzie, oni ciągle czekaja na tego prawdziwego. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Pomieszanie z poplataniem ;-] 20.08.06, 21:43 To skąd będą wiedzieli że ten następny to jest ten właściwy? A jak Jezus Chrystus był tym właściwym to pewnie następnego już się nie doczekają! Przecież drugi raz szansy nie dostaną! Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 spisek arabskich masonów... 20.08.06, 11:15 Ja dalej mam żydowskich i arabskich przyjaciół... Co do opinii, iz wypedzenie Żydów z Palestyny było arabskim dziełem... Nie Arabowie burzyli Światynię Salomona, nawet trudno na rachunek muzułmanów zapisać egipską czy babilońską niewolę, czy pacyfikacje i wypędzenia organizowane przez rzymskich cesarzy. A gdy muzułmanie władali Ziemią Świętą? Jedna z większych rzezi na Żydach w Jerozlimie była, gdy zdobyli ją krzyżowcy. Delikatnie zwracam też uwagę, iż w ciagu ostatnich dwóch tysięcy lat zdarzały się (nawet dobrowolne) wędrówki ludów - i nawet profesor Bartoszewski (którego szanuję) nie dałby się namówić, by ziemie nad Wisłą oddać Celtom, Gotom czy Germanom, kiedyś tu bywającym ze dwa tysiace lat temu. Jerozolima jest miejscem świętym dla zarówno Żydów, Chrześcijan jak i Muzułmanów - i nie może być właśnością tylko jednej nacji, religii. Oglądałem w Izraelu kwitnące, żydowskie sady. Ale i nedzne osiedla, gdzie władze izraelskie nie pozwalały Arabom ani studni wykopać, ani wodociągu doprowadzić. Więc, cholera, nic nie kwitło... Co do przyjścia na gotowe - chyba nie zgodziłaby się z tobą pewna Arabka, która mi pokazywała klucze do swego domu, w którym nie była od 1948 roku... Oglądałem mur z Berlinie, także majacy rozdzielić Turków i Greków na Cyprze. Do Izraela teraz nie chce jechać, by nie patrzeć na nowy mur. Tamte nic nie dały. ten też nic nie da. Przypomina mi ruskie matrioszki - i robienie getta w getcie. Ponieważ Izrael czuje się zagrożony przez świat, z tego państwa robi się obóz warowny. A w nim mniejsze getta dla Arabów - strefa Gazy to najgęściej dziś zamieszkany region na świecie, bez miejsc pracy w dodatku. By było "zabawniej" zamykając Arabów za murami sprowadza się siłę roboczą z krajów Azji, często traktowaną jak Włosi Polaków w słynnych ostatnio obozach. Więc choć pustynia jest wielka, jestem pesymistom. A czekać aż Żyd i Arab nawzajem zobaczą w sobie Ludzi? Skoro nawet Polak Polakowi... Odpowiedz Link Zgłoś
seraph81 "akcja obronna", teraz to sie tak nazywa ??? 20.08.06, 08:51 Mów sobie co chcesz , ale rozejm to rozejm, i nawet USA głupio tłumacząc go nie zrywają ("akcja obronna" , i co jeszcze ? Killować wszystkie króliki bo sie na mnie patrzą???). najpierw Izrael (żeby ich gorzej nie nazwać) ładują sie palestyńczykom na ich własne ziemie , "cywilizują" (jak to oni wtedy ładnie to nazwali), a w rezultacie okazali sie (Izrael) najlepszymi uczniem Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wiesel "Proces pokojowy" wznowiony 20.08.06, 08:51 Wracamy do codziennosci. Hurtowe zabijanie cywilow z F-16 zostaje zastapione rutyna codziennej "detalicznej" agresji i represji. Jesli codziennie zginie mniej niz trzech Palestynczykow, to Jan Tomasz Gross bedzie mial dobry dzien. "Sasiedzi" znowu okazali sie trudni. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda Izrael broni europejskiej cywilizacji - co na ten 20.08.06, 08:58 temat moze powiedziec anan z afryki?! Jak nie chcesz byc zarabizowany popieraj IZRAEL! Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Izrael broni interesów USA... 20.08.06, 09:06 A intereesem USA jest panowanie na kulkce zwanej zieimą... Jest jedeno z nielicznych państw które stale powiększa i zbroji swoją armie!! Rząd globalny pod przywódctwem neo-faszystowskich bankierów żydo-sataniostyczno podobnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: Izrael broni interesów USA... 20.08.06, 10:44 suchyadam81 Jesteś porąbanym bolszewikiem. Jeśli ktoś chce panować na tej, jak mówisz, kulce to niech to będzie USA. A nie np. Korea Płn., Iran, Syria, Kuba czy Wenezuela. Albo nie daj Boże Rosja. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: Izrael broni interesów USA... 20.08.06, 10:59 Bolszewikiem oooo mocne słowa... ja bym tam wolał żeby polską rządzili polacy w izraelu żydzi a w libanie libanczycy... poczytaj sobie kto finansował bolszewików a kto faszystów... gdy będziesz na tym etapie to zgłoś się do mnie tempaku... Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: Izrael broni interesów USA... 20.08.06, 11:16 suchyadam81 napisał: > ja bym tam wolał żeby polską rządzili polacy w izraelu żydzi a w libanie > libanczycy... poczytaj sobie kto finansował bolszewików a kto faszystów... > gdy będziesz na tym etapie to zgłoś się do mnie tempaku... Wielkich liter nie uznajesz głąbie? "polacy w polsce, w izraelu żydzi..." Oświeć mnie. Kto finansował bolszewików i faszystów? Pewnie wyczytałeś w jakimś pisemku, że jednych i drugich Żydzi. Czy Bubel tego nie pisał? Na twoim etapie byłem 27 lat temu smyku. Udało mi się zmądrzeć (zobiektywizować spojrzenie), czego i tobie życzę. ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: Izrael broni interesów USA... 20.08.06, 11:19 Może nie tyle żydzi co... www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/novus.html widzisz byłeś na moim etapie a potem się cofnołeś... historia kołem się toczy... Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: Izrael broni interesów USA... 20.08.06, 11:21 Anatosiu na czym polgało Twoje "zmądrzenie"? pewnie wyjechałeś do USA hmm... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wiesel Re: Izrael broni europejskiej cywilizacji... 20.08.06, 10:57 ...ta "europejska cywilizacja" dostawala regularnie czkawki i pozbywala sie zydowskiego tasiemca regularnie poprzez ostatnie 700 lat. Pogromy i wyrzucanie Zydow bylo udzialem wszystkich regionow Europy. Ciekawe dlaczego ci "obroncy europejskiej cywilizacji" zantagonizowali wiekszosc swoich europejskich gospodarzy. Ostatnio niejaki Chodorkowski (koledzy w pore uciekli) tak bronil, ze wyladowal w pierdlu na Syberii. Teraz USA dostalo tego tasiemca i chudnie z kazdym rokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Izrael broni europejskiej cywilizacji... 20.08.06, 21:58 turbo_wiesel napisał: > ...ta "europejska cywilizacja" dostawala regularnie czkawki i pozbywala sie > zydowskiego tasiemca regularnie poprzez ostatnie 700 lat. > Pogromy i wyrzucanie Zydow bylo udzialem wszystkich regionow Europy. > Ciekawe dlaczego ci "obroncy europejskiej cywilizacji" zantagonizowali > wiekszosc swoich europejskich gospodarzy. > Ostatnio niejaki Chodorkowski (koledzy w pore uciekli) tak bronil, ze wyladowal > > w pierdlu na Syberii. > Teraz USA dostalo tego tasiemca i chudnie z kazdym rokiem. To nie słyszałem że winą Chodorkowskiego było sprzyjanie żydą i za to wylądował w więzieniu! A ja wyczytałem ostatnio w Polityce że Kazimierz Wielki specjalnie sprowadził żydów do Polski aby mieć początek systemu bankowego! Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Świat bez religii dla konsumpcji... 20.08.06, 09:08 To jest polityka USA i Izraela!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zerownik Tak, trzeba ukarać... 20.08.06, 09:18 ale Izrael, w którym mieszkają najbardziej mściwi i żądni odwetu ludzie. A tak po prawdzie, to >antysemityzmem< na każdm kroku to sobie bęby nie wycierajcie, bo to nudne i mało przekonywujące. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Swiat bylby lrpszy bez ciebie praciku 20.08.06, 09:19 Ciekaw jestem co bys zrobil gdybu Lukaszenko zaczal strzelac (co planuje) do polslkich F-16. Albo zaczal ostrzeliwac okolice Bialegostoku z rakiet.czy bys czekal az cie zabija a wyrzutnie postawilby w szkolach lub w szpitalach. Kretynki wy moje co wam przeszkadzaja zydzi czemu nie Holedrzy albo Ekwador ktory zalatwil polaczkow na mundialu. Zydzi BRONIA wlasnego kraju i wlasnego pokoju tepaki, maja do tego takie samo prawojak my kiedy pozbylismy sie komuny.Kto tego nie hapie to do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Hej Salmako... 20.08.06, 09:24 Czy ja Ciebie obrażam? Wyrażam swoją opinie jak Ci nie pasuje to nie czytaj wierz dalej w media żyj długo i szczęśliwie... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Czy musimy opowiadać się za którąs ze stron? 20.08.06, 09:26 A może by tak dla odmiany trochę obiektywizmu.I tu i tu giną ludzie.Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Ta wojna nigdy się nie skończy.Bomba nic nie da 20.08.06, 09:22 Wojna w tym regjonie jest wpisana w jego dzieje i nic jej stamtąd nie wypleni.Musieli by zniknać z ziemi albo Arabowie albo Żydzi.Bomba uczyni z jednych lub drugich meczenników, z czego obie strony zdają sobie sprawę i dlatego jeszcze jej nie użyli.Chylę czoła przed naiwnością tych którzy myślą że tylko Izrael ma bombę i może za jej pomocą coś wymuszać.Czy naprawdę myślicie że najbogatsi ludzie na świecie jakimi bez wątpienia są Arabowie nie zabezpieczają się w odpowiedni sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Dlaczego nikt nie wystąpi z wnioskiem o wyklucze- 20.08.06, 09:27 nie Izraela z organizacji międzynarodowych za permanantne łamanie rezolucji ONZ i jej lekceważenie.Te wywłoki nie powinni mieć własnego państwa.Olmert za zbrodnie w Libanie powinien stanąć przed plutonem egzekucyjnym.Annan się ośmiesza.Jeśli się żydów radykalnie nie ograniczy w działaniach,doprowadzą oni do wojny na szeroką skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Kofi przyjmie Hezbollah do ONZu *** 20.08.06, 09:49 :-))) Toż to prawie jak państwo... --- religiapokoju.blox.pl/2006/08/Seks-analny-w-islamie.html Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Osiągnięcia antysemitów 20.08.06, 10:10 > Te wywłoki nie powinni mieć własnego państwa. Te "wywłoki" to naród, który zachował swą tożsamośc mimo 2000 lat prześladowań przez takich, jak ty. To naród, który wydał 16% lauratów Nobla mimo, że sam stanowi ok. 1,5% ludzkości. A jamim osiągnięciami mogą się pochwalić antysemici? Pogromy i Oświęcim? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: Osiągnięcia antysemitów 20.08.06, 10:20 > A jamim osiągnięciami mogą się pochwalić > antysemici? Pogromy i Oświęcim? To spowodowali sami syjoniści dla których wazniejsza była jedna krowa w Palestynie niż wszyscy Żydzi w Europie, używali swoich żydowskich braci jako mieso armatnie by potem ich krzywdy używac jako karty przetargowej w budowaniu zbrodniczego państwa jakim jest Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Osiągnięcia semitów i antysemitów 20.08.06, 10:44 Co do statystyk noblistów (można także dodać filmowców, biznesmenów itd)- zgadzam się. Choć wielu z nich niezależnie od żydowskich korzeni uważało się za Polaków, Niemców, Francuzów czy Anglików. A na ile Polakiem był Chopin, zdradzajac francuski kraj ojca, na ile Skłodowska, przestała być Polką? Ale to nie tyle "duch narodowy". Także efekt, iż przez setki lat Żydzi nie byli dopuszczani do wielu zawodów, od urzędnika po oficera. Realizowali się więc w tzw. "wolnych zawodach". W "wolnych chwilach", gdy np. nowo wybrany papież nie organizował dla Rzymian zabawy, polegajacej na żydowskim pogromie. Ale mam smutne pytanie - czy dlatego, iż dwa tysiace lat Żyd musiał być Wiecznym Tułaczem, dla "sprawiedliwości" przez następne dwa tysiące lat mają tułać się Arabowie? Bo to "dzikusy"? Tysiąc lat temu, gdy władali Palestyną, swobodę mieli tam i Żydzi, i Chrześcijanie. Jednym z "osiągnięć" europejskich krucjat było zrobienie w Jerozolimie rzezi nie tylko Arabów, ale i Żydów. Zaś ten "terrorystyczny" Koran nakładał obowiązek opieki muzułmanów nad "ludźmi Księgi", to jest starszymi braćmi od Mojżesza i Jezusa. Choć cała ta "braterska" trójka pobożnych wyznawców i niegdyś i dziś lubi braci mordować. Nas to nie dotyczy? W moim rodzinnym mieście przepędzenie hitlerowskiej armii moi rodacy "uczcili" podpalając cerkiew i synagogę. W Betlejem oglądałem wejście do kościoła przed wiekami przemurowane tak nisko, by arabscy "poganie" nie wjechali do środka na koniach. I balkonik, o który w XX wieku pobili się księża, z linijką, miotłą i kijami w ręku dzielący świątynię na kawałki należące do katolików, prawosławnych i protestantów. Odpowiedz Link Zgłoś
rdb Hezbollach - pacyfisci 20.08.06, 09:32 no oczywiscie z to Izrael pogwalcil rozejm atakujac nowa przesylke rakiet i broni dla Hezbolachu z Syrii, bo przeciez nie Hezbollach ktory zamowil i mial byc odbiorca tej przesylki, ani nie Hezbollach ktory na powrot sciaga swoje bojowki, amunicje i bron na tereny z ktorych wycofuje sie IDF, obsadzajac na powrot bunkry i lokujac sie wsrod cywilnej ludnosci. Przeciez wiadomo ze wszystko to to tylko pokojowe dzialania Hezbolachu. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: Hezbollach - pacyfisci 20.08.06, 09:35 Masz jakiekolwiek na to dowody byłeś tam?? Fakty są atakie że to Izrael narusza rezolucje... Jakoś nie widziałem nigdzie skonfiskowanej broni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rdb Re: Hezbollach - pacyfisci 20.08.06, 14:38 za CNN: Israel defended Saturday's operation, saying it was aimed at preventing the transfer of weapons from Iran and Syria to Hezbollah, an action barred by the resolution. Israel won't accept "a cease-fire in which Hezbollah can use that cease-fire just as a timeout to regroup and rearm and prepare for the next round," said Israeli Foreign Ministry spokesman Mark Regev. defacto Izraelski desant zostal zaatakowany przez Hezbollach podczas powrotu po skutecznym wykonaniu misji przerwania dostaw broni z Syrii dla Hezbollahu (przesylanie broni Hezbollachowi jest pogwalceniem rozejmu). Gdyby bojowka Hezbollachu nie zaatakowala wracajacych IDF - nie byloby zadnej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wiesel "rdb", Kali i inni 20.08.06, 09:54 ...natomiast dostawy miliardowej wartosci uzbrojenia dla Izraela z USA - to normalny proces. Gdyby Hezbollach zbombardowal np.port w Hajfie, przerywajac przeladunek "precyzyjnych" bomb made in USA, to na tej zasadzie nie zlamalby rozejmu, bo wg.logiki Izraela -bylaby to obrona. Ale, jak Kali (Izrael) ukrasc krowe to OK, ale jak ktos Kalemu ukrasc krowe (dostawy broni po przeciwnej stronie)- to "rdb" i inne dziecioly stukajace na tym forum z Nowego Jorku i Tel Avivu dostaja kociokwiku... Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: "rdb", Kali i inni 20.08.06, 11:00 dlaczego odwracasz kota ogonem? izrael zgodzil sie na rozejm pod warunkiem braku dostaw broni dla hezbollahu, inaczej dalej trwalyby walki, rozumiem ze chcialbys tego, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: "rdb", Kali i inni 20.08.06, 11:05 video.google.pl/videoplay?docid=5763436135046925462 Zobacz sobie pokojowe USA... Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Anatol? Ciekawski... 20.08.06, 11:06 Jak jeteś ciekawski to zob. sobie polityke USa... video.google.pl/videoplay?docid=5763436135046925462 Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Hezbollah to terroryści 20.08.06, 09:44 za ok 6o sekund ten post zostanie skasowany :) forum GW opanowala Viva Palestyna :) --- religiapokoju.blox.pl/2006/08/Seks-analny-w-islamie.html Odpowiedz Link Zgłoś
maxman01 Dobry Izrael, dobra Bush i ten antysemicki swiat.. 20.08.06, 09:47 Dobry Izrael, dobra Bush i ten antysemicki swiat.. tyle ze jak skonczy sie kadencja Busha zostanie tylko.. dobry Izrael i ten podly antysemick swiat. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 Anan Kofan pozdrawia piękną Renatę B. 20.08.06, 09:51 Nie przeszkadza Ananowi Kofanowi, że rozejm jest wykorzystywany przez Hezbollah do dozbrojenia. Gdyby Żydzi przestrzegali zaleceń Rady Bezpieczeństwa to by „dobrze” na tym wyszli. Skończyli by zepchnięci do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
lmark Islam - pasożytnicze robactwo Pokoju 20.08.06, 10:36 Dla bandytów islamskich ten rozejm był potrzebny by złapać oddech , przegrupować się i bezpiecznie ściągnąć nowe dostawy zbrodniczych zabawek. Rozdają teraz islamistom po kilkanaście tysięcy dolarów by ściągnąć żywe tarcze i tradycyjnie w cywilnych ciuchach zza kobiet i dzieci będą wyciągać z ich mieszkań i garażów zabawki i wysyłać je do niewinnych by eksplodowały. Za zbrodnie islamskie finansowo i prawnie muszą odpowiadać państwa islamskie i zbiorowiska wyznawców terrorystycznego koranu i to niezależnie od paszportu. Linią podziału jest przynależność do zbrodnicaej nacji pseudoreligijnej napędzanrj zbrodniczymi wersetami koranu. Świat bez islamu to świat Pokoju. Jeżeli Liban nie pozbędzie się parchów islamskich to za ich atak poniosą odpowiedzialność wszycy zamieszkali w Libanie ale to jest ich wybór. Potem niech nie skowyczą. Dlaczego siły międzynarodowe mają chronić pasożytów islamskich które tą wojn wywołały Odpowiedz Link Zgłoś
grupa_stern rasistom żydowskim stop! 20.08.06, 12:33 daj sobie spokój tu nikt nie uwierzy w tą skoncentrowana propagandę (lub głupotę) ---- Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: rasistom żydowskim stop! 20.08.06, 14:41 grupa_stern napisała: > daj sobie spokój tu nikt nie uwierzy w tą skoncentrowana propagandę (lub głupot > ę) > > > ---- Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Faszystowscy-syjonistyczni mordercy 20.08.06, 09:51 Żydowscy faszystowscy mordercy nigdy nie zaakceptują żadnych porozumień i zawsze będą je łamać. Te przestępcze państwo żydów zawsze będzie prowokować konflikty, wojny, niepokoje a sługusy z USA będą tych pejsatych morderców chronić. Niech się nikt nie łudzi. Pejsaci faszyści do spółki z ze swoim sługusem przestępcą Buschem zawsze coś wymyślą żeby sprowokować jakąś wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wiesel "rdb" , Kali i inni 20.08.06, 09:56 ...natomiast dostawy miliardowej wartosci uzbrojenia dla Izraela z USA - to normalny proces. Gdyby Hezbollach zbombardowal np.port w Hajfie, przerywajac przeladunek "precyzyjnych" bomb made in USA, to na tej zasadzie nie zlamalby rozejmu, bo wg.logiki Izraela -bylaby to obrona. Ale, jak Kali (Izrael) ukrasc krowe to OK, ale jak ktos Kalemu ukrasc krowe (dostawy broni po przeciwnej stronie)- to "rdb" i inne dziecioly stukajace na tym forum z Nowego Jorku i Tel Avivu dostaja kociokwiku... Odpowiedz Link Zgłoś
nienautyzm XXX 20.08.06, 13:37 a ja myslalem, ze on sie nazywa Kofan Anan ---- www.nienautyzm.com :::::::100 % FREE SILICONE FREE ZONE!!!::::::: Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum מסכת כתובות 20.08.06, 10:03 מסכת כתובות דף קיא, א גמרא (ירמיהו כז) בבלה יובאו ושמה יהיו עד יום פקדי אותם נאם ה' ורבי זירא ההוא בכלי שרת כתיב ורב יהודה כתיב קרא אחרינא (שיר השירים ב) השבעתי אתכם בנות ירושלים בצבאות או באילות השדה וגו' ורבי זירא ההוא שלא יעלו ישראל בחומה ורב יהודה השבעתי אחרינא כתיב ורבי זירא ההוא מיבעי ליה לכדרבי יוסי ברבי חנינא דאמר ג' שבועות הללו למה אחת שלא יעלו ישראל בחומה ואחת שהשביע הקדוש ברוך הוא את ישראל שלא ימרדו באומות העולם ואחת שהשביע הקדוש ברוך הוא את <העובדי כוכבים> {אומות העולם} שלא ישתעבדו בהן בישראל יותר מדאי ורב יהודה (שיר השירים ב) אם תעירו ואם תעוררו כתיב ורבי זירא מיבעי ליה לכדרבי לוי דאמר שש שבועות הללו למה תלתא הני דאמרן אינך שלא יגלו את הקץ ושלא ירחקו את הקץ ושלא יגלו הסוד <לעובדי כוכבים> {לאומות העולם} (שיר השירים ב) בצבאות או באילות השדה אמר רבי אלעזר אמר להם הקב"ה לישראל אם אתם מקיימין את השבועה מוטב ואם לאו אני מתיר את בשרכם כצבאות וכאילות השדה אמר רבי אלעזר כל הדר בארץ ישראל שרוי בלא עון שנאמר (ישעיהו לג) ובל יאמר שכן חליתי העם היושב בה נשוא עון א"ל רבא לרב אשי אנן בסובלי חלאים מתנינן לה אמר רב ענן כל הקבור בארץ ישראל כאילו קבור תחת המזבח כתיב הכא (שמות כ) מזבח אדמה תעשה לי וכתיב התם (דברים לב) וכפר אדמתו עמו עולא הוה רגיל דהוה סליק לארץ ישראל נח נפשיה בחוץ לארץ אתו אמרו ליה לרבי אלעזר אמר אנת עולא (עמוס ז) על אדמה טמאה תמות אמרו לו ארונו בא אמר להם אינו דומה קולטתו מחיים לקולטתו לאחר מיתה ההוא גברא דנפלה ליה יבמה בי חוזאה אתא לקמיה דר' חנינא א"ל מהו למיחת וליבמה Odpowiedz Link Zgłoś
anatol_ciekawski Re: מסכת כת 20.08.06, 10:15 Hajka! Możesz to napisać po chrześcijańsku? ======================================================= ... nie myślę a jestem???!!!! ... non cogito ergo sum???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: מסכת כת 20.08.06, 10:26 anatol_ciekawski napisał: > Hajka! Możesz to napisać po chrześcijańsku? Z grubsza to będzie znaczyć tyle: Prawdziwi żydzi są nie tylko przeciwko okupacji Zachodniego Brzegu i Gazy z jej codziennymi gwałtami i zabójstwami, ale także przeciwko całej okupacji palestyńskiej ziemi. Według Tory, cała Palestyna powinna być zwrócona Palestyńczykom. W syjonistycznym państwie Izrael - Żydzi cierpią religijne prześladowanie i nietolerancję. Nawet groby naszych przodków są niszczone i bezczeszczone zgodnie z syjonistycznym planem zniszczenia żydowskiej religii. Nawet jeśli syjoniści są zwolennikami przestrzegania religijnych praw to wciąż będzie to państwo ateistyczne, fakt jego istnienia- jest sprzeczny z Torą.. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: מסכת כת 20.08.06, 12:53 Naturej Karta to nie "prawdziwi Zydzi" a ultraotodoksyjna sekta, ludzie, ktorym sie pomieszalo kompletnie w lbach i ktorzy coraz bardziej przypominaja islamskich fundamentalistow. Ilu ich jest? Moze 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: מסכת כת 20.08.06, 13:51 pozarski napisał: > Naturej Karta to nie "prawdziwi Zydzi" a ultraotodoksyjna sekta, ludzie, ktorym > sie pomieszalo kompletnie w lbach i ktorzy coraz bardziej przypominaja > islamskich fundamentalistow. Ilu ich jest? Moze 1000. pól wieku temu tez raptem garstka miała odwage krzyczeć że hitler nadchodzi i tacy jak Ty wtedy bagatelizowali sprawe, bo trzeba by było cos zrobić a nie każdemu sie chciało i nie każdy miał odwage powiedzieć że kupa śmierdzi, ignoranci woleli mówić że to fiołki tak silnie pachną. Odpowiedz Link Zgłoś
grupa_stern Re: מסכת כת 20.08.06, 12:54 Niestety ludzie myślący są jak zwykle w mniejszości, także w Izraelu. Reżim "jastrzębi" i tak forsuje co chce mimo wewnętrznej i zewnetrznej opozycji, jednak wszyscy powinni sypać piasek w koła tej zbrodniczej machiny choćby dla zasad. ---- Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham מסכת כתובות 20.08.06, 15:34 Normalnie rzuciłaś wszysktich na kolana wklejając tekst po Hebrajsku. Pech bo niektórzy tutaj conieco m'dabrim baiwrit... Nie wiem doprawdy co związanego z tematem tej dyskusji znalazłaś we wklejonym frakmencie Maasehet Ketubot (Małżeństwo) czyli 2 traktacie 3 porządku Miszny - Naszim (Kobiety)... Chętnie się dowiem z jakich konkretnie fragmentów Tory wynika że Ziemia Izraela powinna być oddana Arabom - oświeć mnie jeśli łaska. Ezra Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Re: מסכת כת 20.08.06, 16:37 ezra_ben_awraham napisał: > Normalnie rzuciłaś wszysktich na kolana wklejając tekst po Hebrajsku. Aż wszystkich, nie taki był zamiar, to miało być tylko do paru tych co własnie b'iv'rit > Nie wiem doprawdy co związanego z tematem tej dyskusji znalazłaś we wklejonym > frakmencie Maasehet Ketubot (Małżeństwo) czyli 2 traktacie 3 porządku Miszny - > Naszim (Kobiety)... :-D - to była przenośnia o dwóch teoretycznie przeciwstawnych siłach ktore w końcu musza sie nauczyc żyć razem ;-) > Chętnie się dowiem z jakich konkretnie fragmentów Tory wynika że Ziemia Izraela > powinna być oddana Arabom - oświeć mnie jeśli łaska. Pogląd nie zezwalający na istnienie państwa Izrael zanim nastąpi Geula ma swoją istote w Talmudzie ale nie pytaj mnie o detale - nie pamiętam wszystkiego. Mazel Tov Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: מסכת כת 20.08.06, 17:37 hajko.grundbaum, gratuluję przedniego żartu. Hanna Gronkiewicz-Waltz - Hajka Grundbaum - (polonofob, dywersant, mason, globalista, agent światowej żydofinansjery) źródło - wyszukiwarka Google - www.polonica.net Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahve 20.08.06, 11:22 i wiedział co go czeka na wojnie. hitler robił to na co zydzi zasłuzyli zdradzili jahve i nie wypełniali przykazań. kara była zasłuzona gdyz sami polacy wyznania mojżeszowego uznali w czasie wojny zagładę właśnie jako kare za grzechy w stosunku do jahve. hitler był tylko wykonawca woli jahve. po 60 latach od II W.Ś. jahve też może się rozgniewać i pewnie nowy hitler jest juz w drodze bo ludobójstwo dokonywane na arabach przez syjonistów to jest obraza jahve . trybynal on czeka na żydów syjonistów ludobójców . Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahv 20.08.06, 11:25 mannaznieba4 napisała: > i wiedział co go czeka na wojnie. hitler robił to na co zydzi zasłuzyli > zdradzili jahve i nie wypełniali przykazań. kara była zasłuzona gdyz sami > polacy wyznania mojżeszowego uznali w czasie wojny zagładę właśnie jako kare za > > grzechy w stosunku do jahve. hitler był tylko wykonawca woli jahve. > po 60 latach od II W.Ś. jahve też może się rozgniewać i pewnie nowy hitler jest > > juz w drodze bo ludobójstwo dokonywane na arabach przez syjonistów to jest > obraza jahve . trybynal on czeka na żydów syjonistów ludobójców . To co nawet religia rozgrzesza, nie rozgrzeza historia. W takim razie rzezie niewinych ludzi z przyczyn religijnych można było usprawiedliwić bo przecież Bóg nasz chciał abyśmy ich wymordowali! Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahv 20.08.06, 11:52 co ty bredzisz manaznieba? jak mozna pisac ze 3 mln polskich zydow zaluzylo by ich zamorodwac? a czym sobie zasluzlo na smierc 3 mln polakow zabitych przez hitlera? wg jakiej to logiki? chyba tylko hitlerowskiej, przeciez nie mieli wtedy zadnego panstwa, nie zamykali arabow w wiezieniu, wielu z nich cierpialo biede i bylo szykanowanych przez polskich sasiadow, niby czym sobie zasluzyli na to by ich zamorodowac? a skad ta wiedza ze milewicz byl oficerem polskiego wywiadu?oficer wywiadu i pojechal bez ochrony? ciekawe, a moze ty pracujesz dla nowego prezesa PZU, on twierdzi ze B.Kittel to oficer wywiadu - w czym prawdy jest tyle, ile w twoich wywodach majacych cechy urojen Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahv 20.08.06, 12:53 tongri:poczytaj sobie wspomnienia ludzi którzy przeżyli obozy zagłady, róznych wyznań w tym i zydów to dowiesz sie jże własnie tak jako kare za spr5zeniewierzenie się jahve zydzi odbierali to co dzialosię w obozach koncentarcyjnych. .wspomnienia r.hoesa wydane przez główna komisje badania zbrodni hitlerowakich w polsce jednoznacznie to potwierdzaja jak również że to żydzi byli największymi i najbardziej okrutnymi oprawcami i donosicielami na innych żydów. hitler był tylko nar zedziem w rękach jahve!!!! syjoniści zrobili z shoah fabrykę na robienie kasy i wymyslili sobie bajeczki ,które nie miały miejsca w czasie II W.Ś. w sensie interpretacji reliogijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahv 20.08.06, 21:48 mosessex napisała: > tongri:poczytaj sobie wspomnienia ludzi którzy przeżyli obozy zagłady, róznych > wyznań w tym i zydów to dowiesz sie jże własnie tak jako kare za > spr5zeniewierzenie się jahve zydzi odbierali to co dzialosię w obozach > koncentarcyjnych. .wspomnienia r.hoesa wydane przez główna komisje badania > zbrodni hitlerowakich w polsce jednoznacznie to potwierdzaja jak również że to > żydzi byli największymi i najbardziej okrutnymi oprawcami i donosicielami na > innych żydów. hitler był tylko nar zedziem w rękach jahve!!!! > syjoniści zrobili z shoah fabrykę na robienie kasy i wymyslili sobie > bajeczki ,które nie miały miejsca w czasie II W.Ś. w sensie interpretacji > reliogijnej. Ale to że żydzi widzieli karę za grzechy holocaust to nie znaczy że my tak mamy myśleć. A to w takim razie za co zamordowano przy okazji te 3 miliony Polaków? Za to że grzeszyli żydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tludzki4 Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahv 20.08.06, 12:16 biedaku, chyba podczas czkawki zawartość dolnych jelit odbija ci sie do głowy. żydów zamordowałkosciół rzymski wespół z niemcami, austryjakami, łotyszami,.. oni są jak muslimay - nienawiść i świadomość własnej miernoty wydzielają truciznę. antysemityzm stowrzyli starozytni rzymianie przejmując opowieśći o Joszce od grskich żydów. antysemityzm jest baza wiary rzymskokatolickiej - nie mająniczego do zaproponowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahv 20.08.06, 12:54 semita to także arab nie rozróżnisz syjonisty ludobójcy od porządnego zyda? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re:milewicz byl oficerem polskiego wywiadu a jahv 20.08.06, 14:45 mannaznieba4 napisała: > i wiedział co go czeka na wojnie. hitler robił to na co zydzi zasłuzyli > zdradzili jahve i nie wypełniali przykazań. kara była zasłuzona gdyz sami > polacy wyznania mojżeszowego uznali w czasie wojny zagładę właśnie jako kare za > > grzechy w stosunku do jahve. hitler był tylko wykonawca woli jahve. > po 60 latach od II W.Ś. jahve też może się rozgniewać i pewnie nowy hitler jest > > juz w drodze bo ludobójstwo dokonywane na arabach przez syjonistów to jest > obraza jahve . trybynal on czeka na żydów syjonistów ludobójców . Ciekawi mnie jedno: czy wiesz co by było, gdybyś ubrał majtki na głowę.... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re: מסכת כת nie jestes w temacie 20.08.06, 13:04 hajka co ty ludobójców2 syjonistycznych bronisz? jahve w sercu nie masz! chcesz żeby na ziemie nowego hitlera zesłał za pogwałcenie przez syjonistycznych ludobójców przykazań ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Nie przeinaczaj moich słów 20.08.06, 15:06 mosessex napisała: > hajka co ty ludobójców2 syjonistycznych bronisz? > jahve w sercu nie masz! > chcesz żeby na ziemie nowego hitlera zesłał za pogwałcenie przez > syjonistycznych ludobójców przykazań ?? Nie zrozumiałeś, jestem przeciwko syjonowi, jest brudny i sprowadzi na nas nieszczęscie, nie przeinaczaj moich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Kofi Annan potępia izraelską akcję w Libanie 20.08.06, 10:07 Kofi Annan zawsze był stronniczy i brał strone terrorystów, na dodatek to kłamca, jak po porwaniu lotnika Izraelskiego Ron Arad, porwanie sfilmował ONZ Kofi Anan kłamał że żadnej kasety nie ma, potem musiał się gęsto tłomaczyć, a Pokoju nie będzie dopuki hizbollah nie rozbroją, i kto niby ma to zrobić? hizbollah nigdy się nie zgodzi, na odwrót, dojdą z powrootem do granicy Izraela, jeszcze lepiej uzbrojeni, razem z wojskami Libanu i małą ilością wojsk ONZ, I ataki się powtórzą tylko z większą siłą, Kto za to wezmie odpowiedzialność, Kofi Anan, ONZ czy słabowity rząd Libanu? Odpowiedz Link Zgłoś
grupa_stern Re: Kofi Annan potępia izraelską akcję w Libanie 20.08.06, 12:49 a może winna jest awanturnicza polityka rządu izraelskiego? Nie przyszło Ci to do głowy? ---- Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Kofi Annan potępia izraelską akcję w Libanie 20.08.06, 13:27 KTO TU JEST AWANTURNIKIEM.CZY NIE WIESZ JAK SIE ZYJE W IZAELU ZAMACHY W AUTOBUSACH,W SKLEPACH NA PRZYSTANKACH tam gdzie spotykaja sie ludzie Jak mozna w takich miejscach zyć? Widzimy zmiszczenia i tłuste rozchisteryzowane przed kamerami palestynki/ bardzo mi ich zal ale one i ch rodziny słuzą za żywe tarcze za którymi chowaja sie "bojownicy" tzw mordercy Zapominasz o prawdziwych winowajcach - muzułmanskich terrotystach obejzyj BBS i inne stacje to sie dowiesz.Jak "uporaja sie" z Izaelem to przyjdzie kolej na Eurobe bałwochwalców ,niewiernuch. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Kofi Annan potępia izraelską akcję w Libanie 20.08.06, 10:09 Cóż, słowa, słowa, słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bodozec a gdzie sie moj post podział? Kofi Annan potępia. 20.08.06, 10:14 izraelską akcję w Libanie ?? To antysemita!! trzeba go przykładnie ukarać, Israel ma prawo do obrony i juz szykuje bombę na tego niedobrego człowieka ( pewnie terrorystę ) Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Izrael NIGDY nie dotrzymuje zobowiązan. 20.08.06, 10:26 Annan,to za mało.Trzeba na nich Trybunał Sprawiedliwosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
killarney5 Pokojowy Nobel dla Nasrallaha! 20.08.06, 11:05 > Annan,to za mało.Trzeba na nich Trybunał Sprawiedliwosci.... To tez mało - wnioskuj o pokojową Nagrodę Nobla dla Nasrallaha :-) Wkończu Arafat go dostał, a Nasrallah nie gorszy... Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Panie Przemysławie - pan jest benkartem Urbana ? 20.08.06, 10:43 przemyslaw.rokicki napisał: > Czy minister sprawiedliwości Prokurator Generalny RP poseł > Prawa i Sprawiedliwosci mgr prawa Zbigniew Ziobro jest sprawcą tej > okrutnej zbrodni? Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw.rokicki Re: Panie Przemysławie - pan jest benkartem Urban 20.08.06, 12:28 jezlei chce sie Pan ustosunkowac merytorycznie do ktoregos z artykulow do zapraszam na forum (tutaj trudno znalezc watki) ale takie twierdzenia jak w temacie proszesobie darowac, jest to ponizej mojego poziomu i ni ebede sie wowczas wdawac w dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: <<<<<< OkRuTnE 20.08.06, 10:56 gratuluje strony o m.ziobro i podziwiam odwage, poki co mamy jeszcze demokracje:), a nie panstwo pol-totalitarne typu iranska teokracja Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Prawo międzynarodowe 20.08.06, 11:01 "Strona izraelska twierdzi, że operacja w położonej na wschodzie Libanu Dolinie Bekaa miała charakter defensywny, a jako taka jest dozwolona przez rezolucję ONZ Według Izraela, celem operacji było przerwanie dostaw broni dla bojowników Hezbollahu" Czyli na zasadzie równości prawa międzynarodowego oraz zwyczajnej sprawiedliwości Libańczycy mają pełne prawo ostrzeliwać miejsca przekazywania broni bojownikom żydowskim przez takie kraje, jak U.S.A. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Prawo międzynarodowe 20.08.06, 12:41 niby mają. Tylko praktyka jest zupełnie inna. Można dziwić się, że jako suwerenne państwo dało sobie wjechac na swoje terytorium bez najmiejszej odpowiedzi armii. Rozumiem, że władze w Libanie są słabe i kruche... ale same nawoływania i działania dyplomatyczne w obliczu Izraela który od dawna nie przestrzega żadnych rezolucji nie zaskutkują niczym pozytywnym. Nie można się dziwić temu, że Libanczycy popierają Hesbollah jako organizację walczącą, gdyż dla nich są poprostu partyzantka. Jeśli chcieć zastanowić się nad tym czy jakieś sankcje mogłyby powstrzymac Izrael od dalszej samowolki w rejonie bliskiego wschodu... odpowiedzieć można chyba tylko na jeden sposób- nic by nie dały prócz moralnego potępienia i współczucia dla Libańczyków. Na poparcie działań Hesbollahu liczyć nie można z tego prostego względu, iż Izrael i USA sobie zaklasyfikowaly jako terrorystów. Dla przypomienia- Rosja tak ich nie postrzega gdyż nie spelniają jednego z warunków tj. zagrażania interesom Rosji. Jak widać chodzi o interesy... ropa, gaz, rynek zbytu na dobra, kontrakty na budowe... a moze raczej KOLEJNĄ ODBUDOWĘ miast, dróg i innych elementów infrastruktury itd. Więc cóż mogą zrobić ci którzy nic nie mogą... walczą tak jak potrafia, i będą to robili tak długo jak bedzie ku temu powód. A że powód zawsze się znajdzie bo przecie ten nasz 'cywilizowany' zachód nie da im spokoju to kółko się zamyka i mamy cały obraz. Kto winny? Winnych brak, zwłoki leżą, policji jak zawsze nie ma tam gdzie powinni być a szczury [wojny] mają uczte Odpowiedz Link Zgłoś