Dodaj do ulubionych

Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze zag...

• junkier Gryzipiory sadza ze Premier Kaczynski stresuje sie 31.08.06, 10:25
      Gryzipiory sadza ze Premier Kaczynski stresuje sie ich serwilistycznym belkotem
      i iscie homosiowym popiskiwaniem z trwogi i zgryzoty ze jak to mozliwe, tyle
      lat prania mozgow a tu jest w Polsce kraj i jego politycy, ktorzy godnym
      najwyzszej pogardy masonskim i antykatolickim "zasadom" (wlasiciwie
      antyzasadom) w ogole sie nie przejmuja.

Mowiac wprost, maja te cala polityczna poprawnosc w wiadomym (zwlaszcza dla
      homosiow) miejscu.
      • junkier Gryzipiory sadza ze Premier Kaczynski stresuje sie 31.08.06, 10:32
        Erratum

Gryzipiory sadza ze Premier Kaczynski stresuje sie ich serwilistycznym belkotem
        i iscie homosiowym popiskiwaniem z trwogi i zgryzoty ze jak to mozliwe, tyle
        lat prania mozgow a tu jest Polscka, kraj i jego politycy, ktorzy godnymi
        najwyzszej pogardy masonskimi i antykatolickimi "zasadami" (wlasiciwie
        antyzasadami) politycznej poprawnosci w ogole sie nie przejmuja.

Mowiac wprost, maja te cala polityczna poprawnosc w wiadomym (zwlaszcza dla
        homosiow) miejscu.
        • aptymista Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 11:08
          Junkier, co za wspamiały popis prozy zaangażowanej politycznie!

Ty chyba studiujesz po parę razy każde przemówienie tych żoliborskich mądrali?

===========
          "I nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J.Kaczyński)

===========
          "Karłom trzeba się nisko kłaniać"
          (Stanisław Jerzy Lec)
          • junkier Re: Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 11:24
            Noo, o wiele bardziej docwipne jest powtarzanie do znudzenia ewidentnego
            przejezyczenia, bo sens tej wypowiedzi jaki byl to zrozumie nawet operator
            urzadzenia prostego zwanego lopata.

W ogole, to powinienes poczytac z ROZUMIENIEM teksty polityczne Jaroslawa
            Kaczynskiego, wtedy moze zrozumialbys ze uczestniczenie, wraz z wrogami Polski
            i katolicyzmu, w nagonkach na polskich patriotow z PiS jest co najmniej
            niestosowne, a mowiac bez ogrodek haniebne. Chyba ze ktos z Polskoscia i
            tradycja narodowa ma tyle wspolnego co nie przymierzajac bohaterowie salonu,
            ktorych prawdziwe oblicze co i raz demaskuje IPN.
            • honeyr Re: Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 11:38
              Ojojoj, "patryjoci umaryjnieni"!
              Lizaliście tyłki komunie w radach konultacyjnych i PRONach (tak gorliwie jak
              teraz liżecie trollom), a wasi "pasterze" w czarnych kieckach biegali stadnie
              donosić do UB - w czasie kiedy ten "salon" (tak! zgadza się - SALON! a nie
              kartoflarnia!) siedział w więżieniach i podejmował wysiłki, aby bez rozlewu
              krwi dac Polsce wolność (i niestey, aby zendeciałe oszołomstwo mogło za kasę
              obywateli obsadzać IPN i europarlament).
              • junkier Re: Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 11:46
                >>w więżieniach i podejmował wysiłki, aby bez rozlewu krwi dac Polsce wolność

Ah, wzruszajace. Chyba sie poplacze z przejeciem i rozrzewnieniem jak pomysle o
                tej czerwono-rozowej "wolnosci" magdalenkowo-michnikowo-kiszczakowej", czytaj
                skompromitowanej do cna III RP.

A te "podejmowane wysilki" to jak rozumiem z ostatniej publikacji Zycia
                Warszawy, pogadanki z SB-ekami i haniebne dyskredytowanie prawicowo-narodowej
                opozycji antykomunistycznej? Jest sie karva czym chwalic!!!
                • honeyr Re: Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 12:10
                  > A te "podejmowane wysilki" to jak rozumiem z ostatniej publikacji Zycia
                  > Warszawy, pogadanki z SB-ekami i haniebne dyskredytowanie prawicowo-narodowej
                  > opozycji antykomunistycznej? Jest sie karva czym chwalic!!!

buahahahahahaha, "prawicowo-narodowa opozycja antykomunistyczna"!
                  Czyli kto, doktorku? Może ty? :P wolne żarty!
                  a może haniebny lizodup zamordystów w mundurach?
                  a moze spasiony Delegat, wielbiciel młodzieńców?
                  a może legion kapusi w czarnych giezłach?
                  chyba że to "Zycia", ale nie Warszawy, tylko ta..."fikcyjnie" zwerbowana!
                  albo jeszcze jeden...ze "sfałszowaną" lojalką!
            • aptymista Re: Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 11:43
              To nie zwykły lapsus językowy, to przejęzyczenie więcej świadczy o charakterze
              mądrali z Żoliboża niż cokolwiek innego.

Jego program to Giertych i Lepper, bo po owocach ich poznacie.

I nie wycieraj sobie ust polskością ani katolicyzmem, bo to od Ciebi brzmi po
              prostu niesmacznie.

=====
              Junkrzy do Prus!!!
              • junkier Re: Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 11:50
                > I nie wycieraj sobie ust polskością ani katolicyzmem, bo to od Ciebi brzmi po
                > prostu niesmacznie.

Oj, bo padne. To monopol na Polskosc i Katolicyzm (chyba pod wezwaniem Judasza)
                ma miec srodowisko rozowych hien, jawnych sojusznikow postkomuny, ktorych d w u
                z n a c z n a rola podczas "rewolucji magdalenkowej" nie ulega juz dzis zadnej
                watpliwosci? Oni/wy byscie sprzedali Polske za pare eurosrebrnikow, czego
                najlepszym dowodem sa zenujaco niekorzystne "warunki akcesji".
                • aptymista Re: Więcej takich tekstów! Mądre, a dowcipne. 31.08.06, 12:03
                  Gdyby nie te "różowe hieny" z Magdalenki, mógłbyś szczekać najwyżej pod kołdrą,
                  mądralo.

Jacy niewdzięczni są ludzie.

> Oj, bo padne. To monopol na Polskosc i Katolicyzm (chyba pod wezwaniem Judasza)

Padaj. I nie wstawaj.Trwaj leżąc na płask przed Wielkimi Braćmi. Bo w nich jest
                  prawda i światłość.

======
                  Karłom trzeba się nisko kłaniać
                  Stanisław Jerzy Lec
      • honeyr = Zaskakujący coming out = 31.08.06, 11:18
        Kogo miał na myśli twój kusawy idol, którego właziwdupnie wielbisz (z nadzieją,
        że nie trzeba się bedzie rozliczaż z gigantycznej diety marnowanej na siedzenie
        w necie), mówiąc o prawicowcach-homoseksualistach na wysokich stanowiskach?

Noooo?

• plik.plt Zgadnij !!! 31.08.06, 11:36
          > Kogo miał na myśli twój kusawy idol, którego właziwdupnie wielbisz ( mówiąc o
          prawicowcach-homoseksualistach na wysokich stanowiskach?

A duży masz wybór?
          Ilu jest tych prawicowców na wysokich stanowiskach?

Dwóch? Bo przecież nie trzech.

Reszta to układ albo przystawki...

• yhy_yhy ledwo wstales...piszesz bzdety chory człowieczku 31.08.06, 12:04
        chce ci się tak...? może lepiej nie wstawaj z łóżka wcale...?
    • dyktatorek Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 10:27
      Kaczyńscy to dupki bez honoru.
      • londonner1 Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 10:31
        Zgadzam sie kompletnie! To dwa osly, dorwaly sie do koryta, i beda tam teraz
        siedziec, obsadzajac zarzady firm panstwowych swoimi pionkami i promujac swoja
        wlasna ideologie! Jakis pomysl na to by sie ich legalnie pozbyc z Polski - tylko
        wstyd nam przynosza!
        • bazyl328 Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 10:59
          londonner1 napisał:

> Zgadzam sie kompletnie! To dwa osly, dorwaly sie do koryta, i beda tam teraz
          > siedziec, obsadzajac zarzady firm panstwowych swoimi pionkami i promujac swoja
          > wlasna ideologie! Jakis pomysl na to by sie ich legalnie pozbyc z Polski - tylk
          > o
          > wstyd nam przynosza!

Na początek możesz zacząc się wstydzić z powodu głupot które wypisujesz.
          Aktualnie w Europie dominuje lewica, która zawłaszczyła sobie prawo do jedynie
          słusznych głoszonych poglądów narzucając wszystki w koło poprawnośc polityczną.
          Jednak to wcale nie oznacza, że nie ma w Europie ludzi którzy mają prawicowe
          poglądy i którzy myśla tak jak politycy PiS. Problem polega na tym że aktualnie
          siedzą cichutko zastraszeni przez lewaków. Ale przyjdzie czas, że zaczną głośno
          i otwarcie głośić swoje poglądy, tak jak teraz robi to Polska. W tym tkwi szansa
          Polski a nie w podlizywaniu się europejskim komunistom. Z tego powodu uważam że
          idziemy w dobrym kierunku. Chociaż początki bywają trudne...
          • aptymista Ć W I A R T A R P przyszłością Europy 31.08.06, 11:19

bazyl328 napisał:
            > idziemy w dobrym kierunku. Chociaż początki bywają trudne...

Sądząc z Twojego nicka, idziemy w kierunku Hotelu Zacisze, Manuela (a właściwie
            dwóch) już mamy...
            A ten początek rzeczywiście jest trudny do strawienia dlu ludzi inteligentnych i
            etycznych - ale nie tą propagandową pseudouczciwością PiSu, wspieranego przez
            faszystę i przestępcę - mówię o ludziach naprawdę prawych.
            I mamy nadzieje, że to początek, ale konca farsy ĆWIARTEJ RP.

> Na początek możesz zacząc się wstydzić z powodu głupot które wypisujesz.
            No właśnie, bazyl328, wstydź się, wstydź...

===========
            "I nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J.Kaczyński)

===========
            "Karłom trzeba się nisko kłaniać"
            (Stanisław Jerzy Lec)
            • bazyl328 Re: Ć W I A R T A R P przyszłością Europy 31.08.06, 11:36
              aptymista napisał:

>
              > bazyl328 napisał:
              > > idziemy w dobrym kierunku. Chociaż początki bywają trudne...
              >
              > Sądząc z Twojego nicka, idziemy w kierunku Hotelu Zacisze, Manuela (a właściwie
              > dwóch) już mamy...

klasyka - zamiast dyskusji i podania konkretnych argumentów przytyki osobiste.
              Ale widocznie tak dyskutuja ludzie "inteligentni i etyczni" jak ich nazwałeś.

> A ten początek rzeczywiście jest trudny do strawienia dlu ludzi inteligentnych
              > i
              > etycznych - ale nie tą propagandową pseudouczciwością PiSu, wspieranego przez
              > faszystę i przestępcę - mówię o ludziach naprawdę prawych.
              > I mamy nadzieje, że to początek, ale konca farsy ĆWIARTEJ RP.
              >

Masz jakąś alternatywę dla tego co jest aktualnie budowane ?? Jeśli tak to
              prosze podziel się ze wszystkimi swoimi koncepcjami.

>
              >
              > > Na początek możesz zacząc się wstydzić z powodu głupot które wypisujesz.
              > No właśnie, bazyl328, wstydź się, wstydź...
              >

Czego dokładnie mam się wstdzić. Zacytuj prosze to co napisałem i czego
              powinienem się wstdzic.
              • aptymista Zadanie domowe 31.08.06, 11:58
                > aptymista napisał:> > > Na początek możesz zacząc się wstydzić z powodu głupot
                które wypisu
                > jesz.
                > > No właśnie, bazyl328, wstydź się, wstydź...
                > >
                >

bazyl328 napisał:
                > Czego dokładnie mam się wstdzić. Zacytuj prosze to co napisałem i czego
                > powinienem się wstdzic.

Nie będę Ci pomagał. To jest Twoje zadanie domowe.
                Rozwiążesz je - wspaniale, Polsce przybędzie mądry człowiek.

Nie rozwiążesz - idą wybory, możesz dalej głosować na naszych protofaszystów,
                faszystów czy chuliganów, kogo tam Ci serce podpowiada.

Choć obawiam się, że nic z tego nie będzie: jeżeli widząc to, co się dzieje
                wokoło dalej trwasz przy PiSie, to albo brak Ci rozumu, albo jesteś człowiekiem,
                który byłby szczęśliwy, gdyby w Polsce panował totalitaryzm - a wtedy absolutnie
                mi z Tobą nie po drodze.

Wartością jest drugi człowiek nie ideologia, czego Twoje zaślepione żoliborskie
                mądrale nie zauważają - dla nich jednostka to zero, ważne są miliony!!!
                Stąd mówią też o nich PiSo-bolszewicy.

Wielkie słowa, patetyczny bełkot, i zero odpowiedzialności za kraj i rodaków.

=====
                Karłom trzeba się nisko kłaniać
                Stanisław Jerzy Lec
                • bazyl328 Re: Zadanie domowe 31.08.06, 12:21
                  >
                  > Nie będę Ci pomagał. To jest Twoje zadanie domowe.
                  > Rozwiążesz je - wspaniale, Polsce przybędzie mądry człowiek.
                  >

takiej odpowiedzi sie spodziewałem, brak konkretów i argumentów j.w.

> Nie rozwiążesz - idą wybory, możesz dalej głosować na naszych protofaszystów,
                  > faszystów czy chuliganów, kogo tam Ci serce podpowiada.
                  > Choć obawiam się, że nic z tego nie będzie: jeżeli widząc to, co się dzieje
                  > wokoło dalej trwasz przy PiSie, to albo brak Ci rozumu, albo jesteś człowiekiem
                  > ,
                  > który byłby szczęśliwy, gdyby w Polsce panował totalitaryzm - a wtedy absolutni
                  > e
                  > mi z Tobą nie po drodze.

Tu cię zaskoczę, nie głosowałem i raczej nie będę głosował na PiS, LPR ani na
                  Samoobronę. Mam raczej liberalne poglądy. Nie jestem jednak lewicowym fanatykiem
                  który z poprawności politycznej robi wartość najwyższą. W moich wypowiedzicha
                  chodzi mi raczej o zwrócenie uwagi na to że bezmyślne krytykowanie Kaczyńskich
                  jest bez sensu. Oni i ludzie których reprezentują mają prawo do głoszenia swoich
                  poglądów. Aktualny lewicowy porządek który się probuje narzucać wszystkim w koło
                  jest wypaczeniem. Normalnie będzie wtedy gdy takie samo prawo głosu bedą mieli
                  ludzie z prawej jak i z lewej strony. W tym sensie uważam, że idziemy w dobrym
                  kierunku.

>
                  > Wartością jest drugi człowiek nie ideologia, czego Twoje zaślepione żoliborskie
                  > mądrale nie zauważają - dla nich jednostka to zero, ważne są miliony!!!

Człowiek wartością - jestem za !! Powiedz mi w takim razie czy uważasz że
                  aborcja i eutanazja jest słuszna ??

> Stąd mówią też o nich PiSo-bolszewicy.

Nie wiem jak o nich mówią i raczej mnie to nie interesuje. Ich zreszta pewnie
                  tez to zbytnio nie interesuje.

>
                  > Wielkie słowa, patetyczny bełkot, i zero odpowiedzialności za kraj i rodaków.
                  >

moim zdaniem sa troche zbyt ideowi i brak im praktyki, ale z czasem sie
                  wyrobią... :)
                  • dyktatorek Re: Zadanie domowe 31.08.06, 12:31
                    Ja uważam, że aborcja i eutanazja jest słuszna! A dwie linijki wyżej pisałeś,
                    jaki to z Ciebie liberał hahaha
                    • bazyl328 Re: Zadanie domowe 31.08.06, 12:41
                      dyktatorek napisała:

> Ja uważam, że aborcja i eutanazja jest słuszna! A dwie linijki wyżej pisałeś,
                      > jaki to z Ciebie liberał hahaha

Liberał nie oznacza, że idiota. Mowienie z jednej strony ze człowiek jest
                      wartością a z drugiej popieranie aborcji i eutanazji jest śmieszne i swiadczy o
                      pomieszaniu pojęć. Pomyśl nad tym chwile.
                      • aptymista Re: Zadanie domowe 31.08.06, 12:56
                        > Liberał nie oznacza, że idiota. Mowienie z jednej strony ze człowiek jest
                        > wartością a z drugiej popieranie aborcji i eutanazji jest śmieszne i swiadczy o
                        > pomieszaniu pojęć. Pomyśl nad tym chwile.

Pomyślałem.
                        To dlatego Kaczyńscy i ogony popierają karę śmierci?
                        • bazyl328 Re: Zadanie domowe 31.08.06, 14:13
                          aptymista napisał:

> Pomyślałem.
                          > To dlatego Kaczyńscy i ogony popierają karę śmierci?

Nie wiem, musisz ich spytać. Ja nie popieram. Nie zmienia to jedna w żaden
                          sposób faktu, że w przypadku eutanazji i aborcji mają rację.
                  • aptymista Re: Zadanie domowe 31.08.06, 12:54
                    Hmm, nie wiem, czy słusznie założyłem, ale wydaje mi się, że aktualnie siedzisz
                    w Brytanii.
                    Stąd też może nie odbierasz pewnych rzeczy jak tubylcy, którzy sa narażeni na
                    bezpośredni kontakt z rezultatami polityki Braci. Ja osobiście jestem przerażony
                    tym, jak niszczone są wszelkie autorytety (ostatni przykład: haniebna wypowiedź
                    Lecha K., prezydenta niewszystkich Polaków o prof. Bartoszewskim) i jeżeli
                    piszesz, że

> moim zdaniem sa troche zbyt ideowi i brak im praktyki, ale z czasem sie
                    > wyrobią... :)

to ciarki mi po plecach przechodzą, jakie to może być wyrobienie.

Odnoszę wrażenie, że paranoidalne poczucie zagrożenia i obrażanie się na cały
                    świat w ostatnim czasie jeszcze przybrały na sile.

> Nie wiem jak o nich mówią i raczej mnie to nie interesuje. Ich zreszta pewnie
                    > tez to zbytnio nie interesuje.

Właśnie ich interesuje, i to w sposób patologiczny, potrafią poświęcić polski
                    interes narodowy w imię urażonej dumy w momencie, gdy każdy normalny dojrzały
                    człowiek, nie mówiąc już o polityku, machnąłby ręką. Ośmieszają siebie,
                    ośmieszają Polskę i Polaków.

> W moich wypowiedzicha
                    > chodzi mi raczej o zwrócenie uwagi na to że bezmyślne krytykowanie Kaczyńskich
                    > jest bez sensu. Oni i ludzie których reprezentują mają prawo do głoszenia
                    swoich poglądów

Nawet, jeżeli sąszkodliwe dla kraju, jak to widać z powyższych przykładów?

Oczywiście pluralizm i swoboda wypowiedzi są istotnych składnikami demokracji,
                    ale to raczej PiS, a nie lewica, zdają się tego nie rozumieć!
                    Lewicowa i liberalna prasa krytykuje rosnące oszołomstwo, ale to praktyka rządó
                    w pokazuje, żę chcą ukrócić niewygodne dla rządu wypowiedzi - to nie lewica chce
                    kontroli dziennikarzy.

A w Europie nie ma dominującej ideologii lewicowej, jest prasa taka i taka,
                    telewizja taka i taka, i nikt nie próbuje tego, o czym piszesz:

>Aktualny lewicowy porządek który się probuje narzucać wszystkim w koło
                    > jest wypaczeniem. Normalnie będzie wtedy gdy takie samo prawo głosu bedą mieli
                    > ludzie z prawej jak i z lewej strony.

>Aktualny lewicowy porządek który się probuje narzucać wszystkim w koło
                    > jest wypaczeniem.

A to ciekawe. Dlaczego wypaczeniem?

O aborcji, eutanazji, religii nie dyskutuję: nie o to tu chodzi, to tematy
                    zastępcze.
                    • bazyl328 Re: Zadanie domowe 31.08.06, 13:52
                      aptymista napisał:

> Hmm, nie wiem, czy słusznie założyłem, ale wydaje mi się, że aktualnie siedzis
                      > z
                      > w Brytanii.
                      > Stąd też może nie odbierasz pewnych rzeczy jak tubylcy, którzy sa narażeni na
                      > bezpośredni kontakt z rezultatami polityki Braci. Ja osobiście jestem przerażon
                      > y

Nie siedze w Brytani i nawet nie myslę żeby tam jechać. W przeciwieństwie do
                      wielu moich rówiesników nie widze swojej przyszłości jako pomywacz w londyńskim
                      pubie. Powiem ci teraz dlaczego tak jest. Po prostu nie ulegam propagandzie,
                      głoszącej, że w Polsce jest beznadziejnie, nie ma perspektyw i jedyny ratunek to
                      emigracja. Zyje mi sie tu całkiem dobrze. Od razu uprzedze twoje podejrzenia.
                      Nie zawdzieczam niczeko układom i koneksjom rodziców. Do wszystkiego dochodze
                      sam. Tylko wymaga to pracy, na co wiekszośc rodaków nie ma ochoty. Dlatego
                      ulegają złudzeniu, że po wyjechaniu z Polski będzie się im żyło łatwo miło i
                      przyjemnie.

> > moim zdaniem sa troche zbyt ideowi i brak im praktyki, ale z czasem sie
                      > > wyrobią... :)
                      >
                      > to ciarki mi po plecach przechodzą, jakie to może być wyrobienie.
                      >
                      > Odnoszę wrażenie, że paranoidalne poczucie zagrożenia i obrażanie się na cały
                      > świat w ostatnim czasie jeszcze przybrały na sile.

Moim zdaniem pragmatyzm zwycięży, wizyta Jarka w Brukseli to pokazuje.

>
                      > Właśnie ich interesuje, i to w sposób patologiczny, potrafią poświęcić polski
                      > interes narodowy w imię urażonej dumy w momencie, gdy każdy normalny dojrzały
                      > człowiek, nie mówiąc już o polityku, machnąłby ręką. Ośmieszają siebie,
                      > ośmieszają Polskę i Polaków.
                      >
                      > Nawet, jeżeli sąszkodliwe dla kraju, jak to widać z powyższych przykładów?
                      >
                      > Oczywiście pluralizm i swoboda wypowiedzi są istotnych składnikami demokracji,
                      > ale to raczej PiS, a nie lewica, zdają się tego nie rozumieć!
                      > Lewicowa i liberalna prasa krytykuje rosnące oszołomstwo, ale to praktyka rząd
                      > ó
                      > w pokazuje, żę chcą ukrócić niewygodne dla rządu wypowiedzi - to nie lewica chc
                      > e
                      > kontroli dziennikarzy.
                      >

Naprawdę machnął byś ręka gdyby ktoś Cię nagminnie oczerniał i znieważał ?? Ja
                      bym podał taką osobe do sądu. W takiej sytuacji nie dziwi mnie postawa
                      prezydenta. Poza tym przyzwolenie na wypisywanie kłamst i oczernianie ludzi w
                      prasie to pozostałośc III RP. Odnoszę wrażenie że próby walki z tym Kaczyńscy
                      traktują jako element walki ze starym porządkiem. Uważam to za słuszne w końcu
                      gazety są od tego żeby informować a nie wypisywać kłamstwa i oszczerstwa.

Poza tym, jaki dokładnie interes narodowy poświęcił Kaczyński ? Proszę o
                      konkrety. Moim zdaniem dobrze, że bronił wizerunku Polski, który został
                      sponiewierany poprzez poniżenie osoby Prezydenta. W całej tej aferze najbardziej
                      Polsce zaszkodziła postawa Polków którzy zaczęli krytykować prezydenta zamista
                      wesprzeć go w walce o należny nam szacunek. Jak możemy oczekiwać, że ktoś nas
                      będzie szanował, jeśli sami siebie nie szanujemy ??

>
                      > Nawet, jeżeli sąszkodliwe dla kraju, jak to widać z powyższych przykładów?
                      >

Szkody sami sobie wyrządamy nie umiejąc wspólnie bronić własnych interesów,
                      nawet w tak oczywistej kwesti jak szacunek dla prezydenta.

>
                      > Oczywiście pluralizm i swoboda wypowiedzi są istotnych składnikami demokracji,
                      > ale to raczej PiS, a nie lewica, zdają się tego nie rozumieć!
                      > Lewicowa i liberalna prasa krytykuje rosnące oszołomstwo, ale to praktyka rząd
                      > ó
                      > w pokazuje, żę chcą ukrócić niewygodne dla rządu wypowiedzi - to nie lewica chc
                      > e
                      > kontroli dziennikarzy.

pluralizm - TAK, kłamstaw i oszczerstwa - NIE

>
                      > A w Europie nie ma dominującej ideologii lewicowej, jest prasa taka i taka,
                      > telewizja taka i taka, i nikt nie próbuje tego, o czym piszesz:
                      >

Bo lewica nie dominuje w sposób bezpośredni. Ona dominuje ponieważ udało się jej
                      narzucić innym sposób prowadzenia dialogu. Obowiązuje poprawność polityczna i
                      przekonanie że wartości chrześcijańskie są be. Dobre są natomiast drdymały
                      głoszone przez gejów, feministki i inne tym podobne organizacje.

> A to ciekawe. Dlaczego wypaczeniem?

bo odbieranie komuś prawa do innego spojrzenia na świat jest wypaczeniem

>
                      > O aborcji, eutanazji, religii nie dyskutuję: nie o to tu chodzi, to tematy
                      > zastępcze.

A dlaczego nie i dlaczego to są tematy zastępcze ?? Dla mnie to sa sprawy
                      ideowe, które okreśklaja fundamentalne wartości i determinują to czym człowiek
                      kieruje się w swoim życiu.
            • rzeczka5 jak gra "kartoflanka" z "badylanką" 31.08.06, 12:17
              jak w sejmie gra "kartoflanka" z "badylanką" to jest to zwykle podwórko na
              zapupiu a nie III liga, do III ligi trzeba dorosnąć i miec jakieś osiągnięcia a
              nie tylko paŁki i kamienie !!!!
          • australopitecus Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 11:26
            "Na początek możesz zacząc się wstydzić z powodu głupot które wypisujesz.
            Aktualnie w Europie dominuje lewica, która zawłaszczyła sobie prawo do jedynie
            słusznych głoszonych poglądów narzucając wszystki w koło poprawnośc polityczną.
            Jednak to wcale nie oznacza, że nie ma w Europie ludzi którzy mają prawicowe
            poglądy i którzy myśla tak jak politycy PiS. Problem polega na tym że aktualnie
            siedzą cichutko zastraszeni przez lewaków. Ale przyjdzie czas, że zaczną głośno
            i otwarcie głośić swoje poglądy, tak jak teraz robi to Polska. W tym tkwi szansa
            Polski a nie w podlizywaniu się europejskim komunistom. Z tego powodu uważam że
            idziemy w dobrym kierunku. Chociaż początki bywają trudne..."

Idziemy w dobrym kierunku to znaczy gdzie w kierunku przeciwnym? Na wschod? To
            rzeczywiscie tak wyglada. To jest bardzo dziwne ze lewicowa Europa nie docenia
            socjalistycznego PiSu. Moze dlatego, ze sympatie tegoz PiSu po cichu sa
            zwrocone o 180 stopni?
            • bazyl328 Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 11:58
              australopitecus napisał:

>
              >... rzeczywiscie tak wyglada. To jest bardzo dziwne ze lewicowa Europa nie docenia
              > socjalistycznego PiSu. Moze dlatego, ze sympatie tegoz PiSu po cichu sa
              > zwrocone o 180 stopni?

Zbyt odkrywcze to nie jest. Prawicowość PiS jest oczywista. Cały problem w
              polsce z ulokowanie parti w odpowiednim miejscu bierze się z faktu że komunizm
              został obalony przez związek zawodowy Solidarnośc. Czyli partia robotnicza PZPR
              została obalona przez robotników. O dziwo Solidarnośc nie głośiła haseł "cała
              władza w ręce ludu", ale hasła demokracji i wolnego rynku. W związku z tym mozna
              pstawić pytanie czy Solidarność była lewicowa czy prawicowa ? Prawda jest taka,
              że pod sztandarami Solidarności zjednoczyli się ludzie o poglądach lewicowych i
              prawicowych. Łączyła ich wspólna idea obalenia znienawidzonego ustroju. Rożnice
              światopoglądowe w Solidarności zaczęły się ujawniać po 89 roku. Wtedy też
              zaczęła się "wojna na górze", która moim zdaniem miała podłoże ideologiczne. Z
              jednej strony byli prawicowi Kaczyńscy z drugiej strony lewicowi Kuroń Michnik i
              inni. Po środku znalazł się Wałęsa który tak do końca nie wiedział co się
              dzieje. I teraz cały problem bierze się z faktu że po powstaniu Unii Wolności
              partia ta udwała że nie jest lewicowa, dzieki temu na scene polityczną wkręciło
              sie SDRP przekształcone potem w SLD. Prawdziwe miejsce Unii Wolności na scenie
              politycznej pokazuje aktualny romans PD z SLD.

> Idziemy w dobrym kierunku to znaczy gdzie w kierunku przeciwnym? Na wschod? To
              • dyktatorek Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 12:14
                "Polska" pisze się wielką literą, pacanie! Po tym już widać, jacy patrioci z
                PiSowczyków.
                • bazyl328 Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 12:25
                  dyktatorek napisała:

> "Polska" pisze się wielką literą, pacanie! Po tym już widać, jacy patrioci z
                  > PiSowczyków.

Wiem, że się tak pisze, błąd wynikał z szybkiego pisania. Przepraszam wszystkich
                  których to uraziło.

p.s. Nie nazywaj mnie PiSowczykiem bo nim nie jestem. Masz jeszcze jakies
                  merytoryczne uwagi do tego co napisałem ???
                  • dyktatorek Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 12:33
                    Owszem - patrz wyżej.
        • dyktatorek Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 12:09
          Legalny pomysł... może 20 mln podpisów? :)
          Raczej rozglądnęłabym się za dobrym snajperem. Zlikwidujemy szefa, reszta
          cieniasów się rozpierzchnie.
          Myślisz, że już mnie poszukują? Jak za kupy przesłuchują... :)))
      • ak813 dyktatorek czyli banka w nosie i rozpiety rozporek 31.08.06, 10:54
        dyktatorek napisała:

> Kaczyńscy to dupki bez honoru.
      • kaczusia111 Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 12:08
        Dupkiem to jesteś Ty chamie jeden................
        • dyktatorek Re: Kaczyńscy to dupki bez honoru. 31.08.06, 12:16
          Jak już to chamico :)
      • kawa_i aby doprowadzić do w*y*b*o*r*ó*w... 31.08.06, 13:27
        ...trzeba uzyskać 2/3 głosów ustawowej liczby posłów, wtedy sejm może podjąć
        uchwałę o skróceniu kadencji. posłów jest 460 czyli potrzebujemy ich 307. posłów
        w koalicji jest 239, natomiast opozycja liczy 221 deputowanych. do
        samorozwiązania brakuje 86 głosów natomiast nawet po rozbiciu koalicji
        brakowałoby 2(LPR+Samoobrona=84) głosów.
        jaki z tego wniosek? ano taki, że w rzeczywistości w sejmie rządzi jedna partia,
        której nikt nie kontroluje. oczywiście kompetencje do roziwązania sejmu ma też
        prezydent jednak wątpię, żeby w za tej kadencji takie kroki zostały podjęte.
        oto polska demokracja. a ja widzę(i muszę widzeć) swoją przyszłość w Europie czy
        w Stanach.
    • old.european Najwazniejsze, zeby Europa miala pomysly 31.08.06, 10:27
      Gazociag baltycki i inne tego rodzaju projekty, z korzyscia dla Europy, bez
      ogladania sie na trzeci garnitur.
    • gtx3 Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze zag.. 31.08.06, 10:28
      Kochana Jolu z Dywit! Sprawdź czy masz dostateczną ilość podpasek i koniecznie
      skontaktuj się z ginekologiem. Kobiety w tym trudnym czasie tak właśnie reagują!
    • baltazarus Czym niższa liga UE, tym mniej socjalizmu 31.08.06, 10:32
      Tym większa szansa na poprawę sytuacji.
      • weteran3 szef socjalfrakcji PE mówi że z J.Kaczyńskim nie 31.08.06, 10:41
        pogada w związku z tym nasz premier straci szansę na rozmowę z jakimś Weberem
        Grassem, alibo Schmitem...duża strata..do tej frakcji albowiem należy SLD,SDKPiL
        itp.nic..
      • junkier Re: Czym niższa liga UE, tym mniej socjalizmu 31.08.06, 11:03
        Supertrafne spostrzezenie. Obawiam sie jednak ze dla typowego, sformatowanego
        czytelnika wybiorczej to zbyt proste, a wiec tego nie pojmie.
        • baltazarus Re: Czym niższa liga UE, tym mniej socjalizmu 31.08.06, 13:47
          Zgadza się.
      • dyktatorek Re: Czym niższa liga UE, tym mniej socjalizmu 31.08.06, 12:21
        Mylisz się. To nie jest alternatywa: socjalistyczna Europa albo Kaczyńscy. Oni
        nie proponują niczego w zamian, nie widzisz tego? Jeżeli nie pójdziemy z Europą,
        zostaniemy sami, a Rosja już zaciera ręce. Ameryka za daleko, a Kaczuchy nie
        śmią odmówic Putinkowi.
        • baltazarus Re: Czym niższa liga UE, tym mniej socjalizmu 31.08.06, 13:50
          Czym mniej UE tym mniej biurokracji, tym mniej wymogów, norm, gospodarki
          planowej czyli socjalizmu.
    • weteran3 jeden z oktetu zapewni I ligę na bank od już... 31.08.06, 10:33
      !
    • kropekuk1 Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze zag.. 31.08.06, 10:35
      Jak zwykle szarość, nicość, nijakość i opowiadanie bajek o tym jak się ukradło
      księżyc albo jak można pogłaskać psa.
    • jb_forum Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 10:36
      "Nie wierzcie w mit Polski antysemickiej, ksenofobicznej i homofobicznej" albo
      ten gosc ma wszystkich za głupków albo ma rozdwojenie jaźni. Przecież kto jak
      nie jego partia faworyzuje najbardziej ksenofobiczną i antysemicką rozgłośnie
      jaką jest Radio Maryja!!
      • bazyl328 Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 11:23
        rusz głową... ściga cię ktoś w Polsce za głoszone poglądy ?? Boisz sie wyjśc na
        ulice ?? zabrani ci ktoś wypisywania bzdur na formu GW ?? widziałeś naloty
        policji (lub innych sił) na kluby gejowskie ?? To że ludzie głoszą różne poglądy
        (np. z jednej strony ekstremiści LPR i Radia Maryja, z drugiej strony gejofile z
        SLD), przeczy bzdurom które wypisujesz o ksenofobi i antysemityzmie. Z drugiej
        strony przypomnij sobie afere w parlamencie europejskim, gdzie jakiś czas temu
        odwołano jakiegoś wiceprzewodniczącego czegoś tam, za to że krytycznie
        wypowiedział się o gejach. To jest przykład dyskryminacji, który pokazuje jak
        wygląda dyktat narzucony przez lewaków i efekt głoszenia poprawności
        politycznej, która jest przez lewaków wykorzystywana do ograniczania wolności
        głoszenia poglądów.
        • jb_forum Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 12:12
          Otóż drogi kolego niedawno przeczytalem w prasie jak to w Polskim Radiu szef
          mianowany z ramienia koalicji rządzącej zakazał pracownikom czytania a wręcz
          posiadania Gazety Wyborczej i Polityki. Określił rownież, że bardziej poprawne
          politycznie bedzia lektura np. Naszego Dziennika. Tak więc ty rusz głową i
          otwórz szerzej oczy na to co sie własnie dzieje!!
          • bazyl328 Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 12:35
            Wyczytałeś to co chciałeś wyczytać. Ja też czytałem ten artykuł i dowiedziałem
            sie z niego, że wspomniany szef radia stwierdził, że nie ma zakazu czytania GW i
            Polityki, a jedynie konieczne jest dodanie nowych tytułów prasowych które będą
            kupowane. Myślę że to krok w dobrym kierunku. Pomoże redaktorom w otwarciu się
            na inne poglądy niże te głoszone w GW i Polityce. Poza tym nie wydaje ci sie
            dziwne że w radiu czytano tylko gazety głoszące lewicowe poglądy. Dlaczego nie
            prenumerowali np. tygodnika Wprost ??
            • jb_forum Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 13:31
              "Dziennikarze Polskiego Radia twierdzą jednak, że wiceprezes jest bardziej
              stanowczy. - Nie dostajemy tych tytułów nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić -
              powiedział jeden z redaktorów PR "Polityce"."

.. "Targalski zapewnił również dziennikarkę tygodnika, iż wydał swoim
              dziennikarzom zakaz rozmawiania z "Polityką"."

• bazyl328 Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 14:24
                b_forum napisał:

> "Dziennikarze Polskiego Radia twierdzą jednak, że wiceprezes jest bardziej
                > stanowczy. - Nie dostajemy tych tytułów nawet jeśli chcielibyśmy je zamówić -
                > powiedział jeden z redaktorów PR "Polityce"."

No cóż, prezes przedstawił to tak:

"...Sam wiceprezes Jerzy Targalski zaprzecza doniesieniom przyznając jedynie, że
                zależy mu na "pewnych oszczędnościach" i "poszerzeniu oferty" o inne tytuły. -
                Do tej pory "Wybiórcza" i "Polityka" były jedynymi czytanymi tytułami, a
                przecież są ich setki - powiedział "Polityce" Targalski..."

Jedyne co można powiedzieć to, to że ktoś tu kłamie. Kto kłamie będziesz mógł
                sprawdzić osobiście. Wystarczy pojść za miesiąc do siedziby radia i sprawdzić co
                czytają dziennikarze.
    • misza36 Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze zag.. 31.08.06, 10:36
      oto jak kaczyzm zepchnal polske w przepasc do niedawna bylismy w pierwszej
      lidze z niemcami francja wielka brytania i hiszpania
      • bravor Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 12:13
        tak misza, Polska była wtedy wielka, od morza do morza. Wtedy ministrem był
        rosati, albo jakiś inny tego pokroju.
    • 0x0001 Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 10:36
      Daleko mi do wychwalania Kaczyzmu, ale zauwazyc nalezy, ze w Europie nie ma
      niezaleznych, obiektywnych mediow. Wystep Kaczynskiego byl po prostu gladki i
      przewidywalny, ale oczywiscie taka postawa natychmiast jest krytykowana. Tak,
      jakby mowienie tego, co chca uslyszec rozmowcy, bylo w dyplomacji strasznym
      faux-pas...

Przegladajac codziennie newsy z Polski jestem szczesliwy, ze mialem szanse
      opuscic ten cyrk. Widzac jednak tak zaciekle ataki francuskich pismakow
      zaczynam niemal odczuwac solidarnosc z Klonami. Nie rozumiem, dlaczego
      socjalistyczne zabojady nie sa w stanie pojac, ze dawno nie bylo w Polsce wladz
      tak bliskich komunistycznym idealom.
    • amanasunta53 Kto pisze te komentarze...to jest ciekawe.... 31.08.06, 10:39
      Na przykład w Le Soir to korespondent warszawski!Chyba nie poleciał do Brukseli
      za Premierem(albo na pokładzie jego samolotu?).Założe sie i wygram zakład pisząc
      ,ze wiedza dziennikarzy brukselskich o Polsce pochodzi od polskich
      parlamentarzystów.To zrozumiałe.A co wiekszosć nich sądzi o obecnym rządzie to
      wiemy.Są tam przedstawiciele ,,partii''które nawet nie można nazwać kanapowymi
      raczej zydlowymi jak Unia Wolności (obecnie pod nazwa portalu internetowego
      ,demokraci.pl'').Małe ale do Kaczyńskich z wrogością ,,zoologiczną''typu Lech
      Wałęsa.PO i SLD to standart krajowy:Kaczyński źly,my dobrzy.
      • copypaste Re: Kto pisze te komentarze...to jest ciekawe.... 31.08.06, 10:42
        Leopold Ungier publicysta GW jest na etacie w Le Soir.
      • 1zorro Smetne to wszystko i takie bez wyrazu... 31.08.06, 10:45
        jak pogoda w listopadzie. Ten caly cyrk powoli przestaje mnie obchodzic.Bo
        zmieni sie tu kiedykolwiek cos, tak zeby bylo NORMALNIE?
        • bravor Re: Smetne to wszystko i takie bez wyrazu... 31.08.06, 12:14
          Nie mów tak źle o wyborczej, to bardzo ciekawe pismo codzienne.
      • mg2005 "Polska wywołała zimną wojnę z Niemcami"...? 31.08.06, 10:46
        Także II wojnę światową...
    • konrad.ludwik02 Tęsknię za Premierem RP, który ... 31.08.06, 10:41
      ... w Europie byłby szanowany za to, co "zdziałał" dla Polaków i Europy!
      Narazie: słowa, słowa, słowa, zupełny brak czynów, nie wspomnając już o
      osiągnięciach. No i znowu żądania: tym razem środków na rewitalizację przemysłu
      stoczniowego, no i wspomożenie naszego handlu do Rosji!
      • weteran3 UE dostała nasz rynek od SLD za pół litra wódki 31.08.06, 10:48
        i odwróciła do góry dnem zabierając kasę polskim małym i średnim firmom.wiele z
        nich upadło.za tam stoją ludzie i ich rodziny.ktoś kto nie parał się
        działalnością gospodarczą nic o tym nie wie.
        Rekompensata Polsce się należy...To że polski premier o nią walczy to jest rzeczą
        oczywistą..robienie mu z tago zarzutu jest ignorancją...
      • levinas Re: Tęsknię za Premierem RP, który ... 31.08.06, 13:49
        Faktycznie. Jest za czym tesknic... za premierem ktory konczy jak prawdziwy
        mezczyzna! Ten dopiero to uczynil dla Kraju i Swiata tyle, ze ech...
    • epeb Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze zag.. 31.08.06, 10:43
      ...i taki twardy i zdecydowany polityk a w brukseli zajmowal sie wylacznie lizaniem tylkow
    • laseczka.galby Hehehe! Zeby tylko prezio biegunki nie dostal ]:-> 31.08.06, 10:43

• dyktatorek Re: Hehehe! Zeby tylko prezio biegunki nie dostal 31.08.06, 12:28
        Dostał! Nazwano to "brakiem czasu" i juz nie musiał odpowiadać na pytania
        ekspertów, na które nie zna odpowiedzi albo nawet nie rozumie pytania ://
    • ofellia Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze zag.. 31.08.06, 10:44
      Jedynie analiza "Le Soir" zdaje się wnosić coś rzeczywistego do oceny wizyty
      pana Kaczyńskiego.
    • t-800 Brednie jakby żywcem wyjęte z "GW" /bt. 31.08.06, 10:45

• laseczka.galby A Galba siedzi i zawija je w te sreberka.... 31.08.06, 10:46
      Galbuniu przeczytaj stopke.
    • czerwoneoczykoguta Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze zag.. 31.08.06, 10:47
      musiał. Ktoś nas musi przecież uratować i ocalic i powiedzieć jak myśleć,
      interpretowac i co sądzić, wrócił i dalej będzie pełnił rolę tej efemerydy w
      historii Polski.
    • agentwrogiegoukladu hehehehe.. ale bełkot 31.08.06, 10:48
      w dodatku Twoja błyskotliwa nad wyraz analogia do sytuacji z okresu Zimnej Wojny
      stawia Kaczyńskich bardziej w sytuacji dawnych wodzów czerwonego systemu -
      którzy kiedyś przekonywali podczas wizyt na zachodzie, że u nas opozycja ma jak
      najbardziej możliwość istnienia, ale po prostu wszyscy są tak zadowoleni z
      życia, że praktycznie coś takiego nie istnieje. To samo teraz "u nas nie ma
      homofobii, antysemityzm itp itd" - oczywiście przytakniesz temu Galbo gorąco??
      hehehehe
    • dypsoman Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 10:49
      Oj! Głupi, głupi! Mentalność zakompleksionych sługusów!Wystarczy, że zachodnia
      prasa rzuci byle łajno a już u niektórych "Polaków" staje sie ono świete!
      Spijacie te słowa jak miód i traktujecie jak wyrocznię cokolwiekby napisali.
      Skąd sie bierze taka służalczość i brak niezależności. Za wszelką cenę chcecie
      się roztopić w jednolitej szarości europejskiej by być tacy sami jak oni. Z
      całą zaciekłościa tępicie odmienne myślenie w imię wolności i swobody myślenia,
      ha,ha,ha,ha, a niech no który spróbuje inaczej myśleć niż przewiduja wasze tzw.
      europejskie kanony to zaraz do piachu!
      • indianski Re: Wizyta Kaczyńskiego w Brukseli - komentarze z 31.08.06, 11:05
        Lista "lewackich" gazet sie powieksza . Dzieki Bogu mamy Nasz Dziennik , ktory
        nas pocieszy .
    • olias komentarze według Gazety 31.08.06, 10:49
      atrykuł w Wyborczej jest koronnym dowodem że nienawiść zaślepia.
      • indianski Re: komentarze według Gazety 31.08.06, 11:03
        to idz do lekarza od oczu
        • on691 Re: komentarze według Gazety 31.08.06, 11:36
          A może tobie pomoże specjalista - proktolog?
    • ak813 Opinia Le Soir obchodzi mnie tyle co GWno. 31.08.06, 10:50
      Shit on you both.
    • czerwoneoczykoguta Re: Tych, którzy nienawidzą Polski nigdy nie prze 31.08.06, 10:51
      słuszna idea pajacu, zacząć ciebie olewać.
    • trzy.14 A wg krajowych mediów ta wizyta to sukces! 31.08.06, 10:52
      Czyżby powtórka z PRL?
    • kargulka Re: Tych, którzy nienawidzą Polski nigdy nie prze 31.08.06, 10:56
      galba ,lać to należy ciebie i olać sikiem prostym!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka