soulworm 10.09.06, 14:51 morderca z premedytacja. i tak powinien byc traktowany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztajnke Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 15:16 Więcej informacji można znaleźć na elbląskim portalu: elblag24.pl/?m=1&i=7044 Szczególnie interesujący jest fragment: "[..] samochód należy do 20-letniego Emila B. i został zakupiony w Niemczech 9 września tego roku." Pragnę przypomniec, że zdarzenie miało miejsce około 23:20. To się najeździł, chłopaczyna .. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 16:38 twoj usmieszek jest totalnie nie na miejscu, kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
ivytomek no i z czego sie smiejesz, idioto 10.09.06, 20:20 jestes taki spostrzegawczy, a nie dostrzegasz swojeje głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Powinni go zastrzelić "podczas próby ucieczki" 10.09.06, 15:17 12 lat? Śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: Powinni go zastrzelić "podczas próby ucieczki 10.09.06, 16:33 smieszne jest to ze po 3 wyjdzie no chyba ze ma plecy w sadownictwie wtedy to tylko zawiasy dostanie... _____________________ Taka Polska za rzadow zi0bry w resorcie sprwaiedliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Powinni go zastrzelić "podczas próby ucieczki 10.09.06, 17:07 Nie dostanie zawiasów. Wyroków wiezienia powyzej 2 lat nie mozna zawieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
zalganow Re: Powinni go zastrzelić "podczas próby ucieczki 10.09.06, 19:22 Ostatnio kolega z pracy mojej żony był świadkiem wypadku w którym zginął młody chłopak rozjechany (na pasie zieleni) przez samochód. Kierowca miał 3 promile i oczywiście zbiegł z miejsca wypadku. Pomijając szczegóły dostał... 10 lat w zawieszeniu na 15 lat. Okazało sie , że ten morderca jest synem burmistrza Gniezna. Nic dodać nic ująć. Ciekawe co na to Ziobro...? Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Gniezno nie ma burmistrza 10.09.06, 20:18 Prezydent miast Gniezno Dziel ma szesnastoletniego syna. Czy to była sprawdzona informacja o tych 3 promilach? Odpowiedz Link Zgłoś
zalganow Re: Gniezno nie ma burmistrza 10.09.06, 20:46 Ten kierowca ma dwoje dzieci więc chyba nie ma 16 lat. Był pijany właśnie z powodu narodzin drugiego dziecka. Może podczas przekazywania tej wiadomości powstało jakies przekłamanie co nie zmienia faktu, że jest on synem jakiegoś wysoko postawionego urzędnika w Gnieżnie lub okolicach. Co do zawartości alkoholu były to naprawdę 3 promile. Świadek wypadku był potem świadkiem w trakcie rozprawy więc posiadł jakąś wiedzę dotyczącą sprawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: Gniezno nie ma burmistrza 11.09.06, 11:53 czyli nie chodzi o Dziela. Łatwo człowieka skrzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Gniezno nie ma burmistrza 11.09.06, 16:00 gobi03 napisał: > czyli nie chodzi o Dziela. Łatwo człowieka skrzywdzić. Zwłaszcza kłamiąc tak bezczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmaranowicka Re: Powinni go zastrzelić "podczas próby ucieczki 10.09.06, 21:54 co za bzdura. Zgodnie z art. 69 § 1 KK o warunkowym zawieszeniu wykonania kary decyduje sąd. Możliwe jest warunkowe zawieszenie: kary pozbawienia wolności nie przekraczającej 2 lat (np. nie jest możliwe orzeczenia kary 5 lat z warunkowym zawieszeniem jej wykonania), kary ograniczenia wolności, kary grzywny orzeczonej jako kara samoistna (tj. jeśli nie została orzeczona obok kary pozbawiania wolności). i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek nie kłam. 11.09.06, 15:58 zalganow napisał: > Pomijając szczegóły dostał... 10 lat w > zawieszeniu na 15 lat. Nie kłam. Nie ma czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
yanko Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 15:18 Z premedytacja? W czym sie miala przejawiac premedytacja w tym zadrzeniu, bo nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A ja rozumiem 10.09.06, 15:28 Jeżeli ktoś łamie przepisy w sposób tak drastyczny, to musi się liczyć z tym, że szanse na spowodowanie przez niego wypadku rosną w sposób niewyobrażalny. Dlatego też takie piractwo drogowe powinno być ścigane z art. 148 KK. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: A ja rozumiem 10.09.06, 16:06 Premedytacja to działanie celowe i zaplanowane. Premedytacja to nie jest "zwiekszenie szans". Natomiast działania sprawcy w tym przypadku to typowe art. 177 § 2 (Spowodowanie wypadku ze skutkiem smiertelnym) i art. 178 (Ucieczka lub nietrzeżwośc). Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: A ja rozumiem 10.09.06, 16:16 Ja bym dodal jeszcze nieudzielenie pomocy ofiarom. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Re: A ja rozumiem 10.09.06, 16:35 niestety w polsce nie sumuje sie paragrafow. Odpowiedz Link Zgłoś
marred1 Re: A ja rozumiem 10.09.06, 17:38 "Mężczyźnie pobrano do badania krew na zawartość narkotyków w organiźmie" Organiźmie? Może by tak redaktorzy sięgneli do słownika od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: A ja rozumiem 10.09.06, 18:29 Niestety. Ale zarzuty chyba tak. Powiedz to mojej kochanej tesciowej, ktorej policja zsumowala: przekroczenie predkosci + wyprzedzanie na podwojnej ciaglej + przed przejazdem kolejowym = 700 zl + 16 punktow. Po pierwszym sumowaniu wyszlo im 1500 zl - litosciwi byli. Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Re: A ja rozumiem 10.09.06, 20:13 To są wykroczenia a te się sumują. Za przestępstwa (wypadek i ucieczka) się nie sumują. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: A ja rozumiem 11.09.06, 16:04 fastviper napisał: > To są wykroczenia a te się sumują. Za przestępstwa (wypadek i ucieczka) się nie > sumują. Nic dziwnego, skoro ucieczka nie jest osobnym typem, lecz okolicznością zwiększającą karę. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek następny znawca ... 11.09.06, 16:02 tg28 napisał: > niestety w polsce nie sumuje sie paragrafow. Paragrafów - owszem. Zresztą: czemu by to miało służyć? Kary czątkowe natomiast tak. Kare łączną wymierza się w granicach od NAJWYŻSZEJ z cząstkowych właśnie do ich sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: A ja rozumiem 10.09.06, 19:19 Ja mówię nie o obecnym stanie prawnym, ale o mojej wizji tego. Spowodować wypadek możesz, jak na ograniczeniu do 40 jedziesz 60. Ale jeżeli w mieście grzejesz ponad 100, to jest to usiłowanie zabójstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
ita17 Re: A ja rozumiem 10.09.06, 20:28 oczywiscie ,ze jazda przez miasto z predkoscia 100/ godz-to swiadome narazanie zycia innych,a wiec przestepstwo z premedytacja .Z moich obserwacji to polacy b. chetnie jezdza- gaz ile mozliwe i chamulec. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: A ja rozumiem 10.09.06, 22:40 Premedytacja to działanie nie tylko świadome ale takze zaplanowane i celowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Pytanie 11.09.06, 12:43 Czy ktoś kto wbiega w tłum i zaczyna wymachiwać siekierą na oślep zabijając przy tym kilka osób powinien być skazany za zabójstwo? Więc czemu ktoś kto wpada do miasta ważącym ponad tonę autem pędzącym ponad 100 na godzinę ma być traktowany inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Pytanie 11.09.06, 16:08 wielki_czarownik napisał: > Czy ktoś kto wbiega w tłum i zaczyna wymachiwać siekierą na oślep zabijając prz > y tym kilka osób powinien być skazany za zabójstwo? Tak, ponieważ zapewne wykaże mu się co najmniej zamiar ewentualny. Nie zmienia to jednak faktu, że zarówno w języku prawnym, jak i potocznym wyraz "premedytacja" ma określone znaczenie i nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek nie bredź 11.09.06, 16:06 Tak w Polsce, jak i w innych krajach o usiłowaniu zabósjtwa możńa mówić wyłacznie wtedy, gdy sprawca swoim działaniem bezpośrednio zmierza do popełnienia przestęstwa, które jednak nie następuje. Co więcej, zabójstwo jest UMYŚLNYM pozbawieniem człowieka życia. Jedno i drugie zresztą odpowiada potocznemu, zdroworozsądkowemu rozumieniu tych wyrazów. Tak więc choćbyś na głowie stanął, nie sposób tu mówić o usiłowaniu zabójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: A ja rozumiem 11.09.06, 16:01 Nie znasz - jak widać - znaczenia słowa premedytacja. Przynajmniej sie tym nie chwal. Odpowiedz Link Zgłoś
blindlemon Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 16:46 Premedytacja w prędkości na przykład - jeżeli zapieprzasz po miasteczku i tych zasranych dziurawych drogach powyżej 80 km/h to masz 50% szans, że kogos zabijesz - drugie 50% to refleks i dobre hamulce. Odpowiedz Link Zgłoś
fastviper Premedytacja 10.09.06, 20:11 1. Celowo i w pełnej świadomości przekroczył dwukrotnie prędkość w terenie zabudowanym. 2. W warunkach ograniczonej widoczności nie dostosował prędkości do panujących warunków 3. Nie zachował szczególnej ostrożności dojeżdżając do przejścia dla pieszych. Jako posiadacz prawa jazdy i kierowca pojazdu, ma obowiązek mieć świadomość czym to grozi i nie może się tłumaczyć, że nie wiedział. Stąd premedytacja. Tak możnaby udowadniać gdyby nie uciekł. Ale uciekł z miejsca wypadku, przyznając się do winy. 12 lat jest za ucieczkę. Pewnie podobny wyrok jest za spowodowanie wypadku śmiertelnego. W Polskim prawie wymiary kar się nie łączą (a szkoda). Swoją drogą: jeśli planujesz morderstwo, spowodowanie wypadku jest drogą, która zapewnia najniższy wymiar kary. Często w zawieszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Premedytacja 10.09.06, 22:52 > Tak możnaby udowadniać gdyby nie uciekł. Ale uciekł z miejsca wypadku, > przyznając się do winy. 12 lat jest za ucieczkę. Pewnie podobny wyrok jest za > spowodowanie wypadku śmiertelnego. W Polskim prawie wymiary kar się nie łączą ( > a > szkoda). Jak juz pisałem wczesniej za spowodowanie wypadku komunikacyjnego którego następstwem jest smierc zagrożone jest karą 6 miesięcy do lat 8. Za "ucieczke z miejsca" należy sie maksymalny wymiar pzwiekszony o połowe, czyli 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Premedytacja 11.09.06, 16:10 fastviper napisał: > 1. Celowo i w pełnej świadomości przekroczył dwukrotnie prędkość w terenie > zabudowanym. > 2. W warunkach ograniczonej widoczności nie dostosował prędkości do panujących > warunków > 3. Nie zachował szczególnej ostrożności dojeżdżając do przejścia dla pieszych. > > Jako posiadacz prawa jazdy i kierowca pojazdu, ma obowiązek mieć świadomość czy > m > to grozi i nie może się tłumaczyć, że nie wiedział. Stąd premedytacja. Myli Ci się premedytacja z umyślnością. Doradzam zajrzenie do jakiegoś słownika. > Swoją drogą: jeśli planujesz morderstwo, spowodowanie wypadku jest drogą, która > zapewnia najniższy wymiar kary. Często w zawieszeniu. Ile znasz przypadków morderstw popełnionych w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
qare Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 15:19 kolejne sprowadzone BMW zapewne "piątka" z 1991roku z tubą w bagażniku a za kólkiem nasterydowany dres który po swym zakupie urósł do rangi wszechmistrza kólka.. Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Dupa Jasiu i tak wyjdzie po 4 10.09.06, 15:24 Dostanie max 8 a po 4 wyjdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Dupa Jasiu i tak wyjdzie po 4 10.09.06, 17:14 Za spowodowanie wypadku komunikacyjnego którego następstwem jest smierc zagrożone jest karą 6 miesięcy do lat 8. Jednak jesli sprawce ucieknie z miejsca wypadku "sąd orzeka karę pozbawienia wolności przewidzianą za przypisane sprawcy przestępstwo w wysokości do górnej granicy ustawowego zagrożenia zwiększonego o połowę" czyli 8*1,5= 12 latek. I nie moze byc inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
callafior To nie jest sprawca wypadku! To jest morderca! 10.09.06, 15:29 Kierującego, który spowodował wypadek i uciekł powinno się traktować jako MORDERCĘ, ponieważ zwyczajnie zabił i uciekł, natomiast samochód był narzędziem ekwiwalentnym do noża, pistoletu, czy siekiery. To jest zabójca i bandyta, a nie sprawca wypadku. Ucieczka z miejsca wypadku powinna być traktowana jako morderstwo bądź usiłowanie morderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Re: To nie jest sprawca wypadku! To jest morderca 10.09.06, 15:46 Glupota i skandal to maksimum 12 lat dla tego mordercy !!!!!!!!! Powinien dostac co najmniej 20 lat bez mozliwosci zmniejszenia wyroku !!! Prawo w takich wypadkach powinno byc skuteczne, surowe i odstraszajace . Panie Ministrze Ziobro, do roboty, oczywiscie o ile w sejmie poslowie nie beda bronili przestepcow. Pamietajmy o tym i wybierzmy kogo nalezy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: To nie jest sprawca wypadku! To jest morderca 11.09.06, 15:56 > Powinien dostac co najmniej 20 lat bez mozliwosci zmniejszenia wyroku !!! Właśnie jakby potraktowali jako mordercę, mógłby dostać dożywocie. Szkoda, że tylko dożywocie... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 15:33 Należy idiotę zamknąć na czas maksymalny. Szkoda, że tylko na 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 15:50 Abstrahujac od tresci, artykul to jakas kompletna niedorobka. Zenada! Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz To tak wygląda BMW??? 10.09.06, 16:00 Na zdjęciu jest jakiś samochód. Nie znam się na markach, ale wydaje mi się, że bmw wygląda nieco inaczej. Ciekawe też, że tak szybko właściciel potrafił upodobnić swój samochód do samochodu policyjnego... Jeśli redaktory mają w ten sposób ilustrować wiadomości, to dlaczego nie dać na przykład zdjęcia kotka? Takie zdjęcie nie będzie dalej odbiegało od zawartości informacji niż to, które wybrano. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Niechby tylko dostał się w moje łapy! 10.09.06, 16:15 Kara śmierci dla drecholi w bmw. Nienawidzę ich jak jasnej cholery. Szkoda, że nie będę mógł osobiście go "przesłuchać". Te cioty w psiarni za bardzo się cackają z takimi zwyrolami. Kiedyś, to było zupełnie inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 16:20 Tak się zawsze pisze.Podobny wypadek był we Wrocławiu.Matka zginęła a dziecko ciężko ranne przeżyło wypadek. I jaki wyrok? Kierowca otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów i reszta to tzw "zawiasy". Więc komentarze sobie a wyrok sądu sobie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 17:09 Jesli sprawca uciekł z miejsca wypadku smiertelnego (lub był nietrzezwy) nie mozna mu zwiesic wykonywania kary. Jesli sad go skarze to na 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 17:03 STOP debilom! pieprzone dresiarstwo ze swoimi bejcami, ogolone na łyso! debile, prostaki, agresywni frustraci! co jakiś czas widze takich jadących i "spieszących się" między innymi po Elblagu, cholera wykrakałaem ostatnio że w końcu jakiś debil zrobi tragedie właśnie w tym miejscu! ............. a co jej jest? -nie chce się parzyć. -a czy ona nie jest z ELbląga? - a czemu? bo moja zona jest z Elbląga. -uuuuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss Popierac policje drogowa i sady 10.09.06, 17:18 W Polsce jezdza fatalnie. To co sie stalo jest typowa konsekwencja chamskiego stylu jazdy wiekszej czesci polskich kierowcow. Szczegolnie kiepsko acz chamsko i ostro czesto jezdza mlodzi kierowcy (ktorzy nie maja duzo doswiadczenia ale hormony uderzaja im do glow) jak ow nieszczesny 20-latek. Mam nadzieje ze sad uczyni z niego przyklad, i posadzi go na dlugie lata. Mam tez nadzieje ze wplynie to odstraszajaco na innych kierowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr160 Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 17:24 Zal jak zawsze dziecka, wypadek jak zawsze pokazuje jacy cudowni kierowcy jeżdżą po naszych drogach itp itd. A ja mam inne pytanie co robiła matka z 6 letnim dzieckiem o 23.20 na ulicy?!?! Czy to dziecko nie powinno już od kilku godzin spać w swoim łóżku? Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 18:12 piotr160 napisał: > A ja mam inne pytanie co robiła matka z 6 letnim dzieckiem o 23.20 na ulicy?!?! > Czy to dziecko nie powinno już od kilku godzin spać w swoim łóżku? czy jesteś głupi czy tylko ciekawy ? przecież nie wszyscy mają B-emki żeby dojechać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr160 Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 20:48 Chyba ktoś nie zrozumiał co napisałem, proszę przeczytaj sobie człowieku to raz jeszcze i pomyśl to nic trudnego. Jeszcze raz zadaję to samo pytanie co o 23.20 robiła matka z 6 letnim dzieckiem na ulicy???? To dziecko powinno od kilku godzin już SPAĆ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babazygmunta Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 11.09.06, 01:52 Mogła wracać pociągiem, busem, autobusem od rodziny. Mogła opiekowac sie innym dzieckiem, którego rodzice się spózniali. Mogło jej dziecko zasnąć w czasie wizyty i czekała az sie obudzi. Mogła pójśc z dzieckiem do lekarza. Mogła wyjść na spacer. Mogła wyjść na lody (czy w Elblągu są sklepy nocne?). Mogła robić cokolwiek. Nie ma obowiązku kładzenia spać dzieci razem z kurami. ------------ Matka dwóch synów Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Może od lekarza wracała? - debilu !!!!! 11.09.06, 06:54 Co cie to obchodzi co ona tam robiła o tej porze? Miałą prawo tam być - a ten s...wiel w BMW nie miał PRAWA tak jechać!!! Bydlak powinien zgnić w więzieniu!! Ale to Polska jest. Wyrok zależy od tego kim jest sądzony. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 17:28 Trudno bronić tego głupca. (Głupca - nie mordercę z premedytacją. Cóż za premedytacja!? Cóż on "zyskał" na tej śmierci? Przesrał swoje życie. A więc nieodpowiedzialność i głupota). Ale mam przewrotne pytanie. Co o północy na mieście robi matka z małym dzieckiem?? Czy aby nie wtargnęłą bezmyślnie na jezdnię? Czy to nie ona była pod wpływem alkoholu? O północy, przy kompletnie wyludnionym mieście wszyscy jeżdżą znacznie szybciej niż wolno w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk A ja bym ci "przewrotnie" dal w morde. 10.09.06, 18:28 Chcesz? zakomputerowy cwaniaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw No wyobraź sobie, że godziny policyjnej nie ma 10.09.06, 19:26 póki co - i zakazu przechodzenia przez przejścia dla pieszych też nie. Nawet o północy. I nawet z dzieckiem. Natomiast rozjeżdżanie przechodniów, szczególnie na pasach, jak również jazda po mieście z prędkością 100 km/h są zabronione. Zresztą bez względu na prędkość, z jaką ten człowiek jechał, ewidentnie nie dostosował jej do warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Nieskiedy sądy nie znajdują winy w 100 km/h 11.09.06, 11:31 W Poznaniu motocyklista jadący około 100 km/h przebił się przez Tico. Teraz w tym miejscu palą się dwa znicze. Sąd uznał, że kierująca Tico nie ustąpiła pierwszeństwa. Ciekawe skąd miała wiedzieć, że coś jedzie, jak to leciało z prędkością rakiety na zwężonym odcinku drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek tak wlasnie jest 10.09.06, 22:23 W nocy jest pusto na ulicach i faktem jest, ze ludzie jezdza szybciej. Ci wszyscy co twierdza inaczej sami pewno tez nieraz jechali w nocy i to nie po bozemu 50km/h. Nie chce tu nikogo bronic, a juz w szczegolnosci lysych pal w BMW, ale chcialbym zobaczyc to miejsce. Jesli auto jechalo 100km/h to raczej nie wypadlo z prostopadlej ulicy pod katem prostym. W nocy slychac i widac auta z duzo wiekszej odleglosci niz w dzien (wlasnie ze wzgledu na cisze i maly ruch), a juz szczegolnie takie, ktore zapierdziela. Oni przechodzili przez przejscie dla pieszych tylko czy to przejscie bylo jakos oswietlone? Wiem pasy to pasy i koniec kropka, ale nieraz mi sie zdarzylo jadac w nocy, ze piesi czy rowerzysci zachowywali sie w bardzo nierozsadny sposob. Przebiegali przez droge, zataczali sie na jezdnie czy tez jechali na rowerze srodkiem pasa zupelnie bez oswietlenia czy nawet odblasku - po prostu nie bylo ich widac az do chwili, gdy znajdowali sie kilka metrow od auta. To na pewno wielka tragedia :( Lebek chcial zaszalec w nocy, a matka z dzieckiem... ech brak slow ['] Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 11.09.06, 02:52 Dziwne ale mnie tez zastanowila informacja o mate z dzieckiem prawie o polnocy na ulicy.Pytanie samo sie prosi wiec sie nie podniecajcie tak bardzo bo na spacer i lody raczej pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb stalinowski prokurator? 10.09.06, 18:19 > morderca z premedytacja. Gdzie ta premedytacja? Bo ja zamiast premedytacji widzę stalinowskiego prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.rabarbar No tak, beemka. ulubiona marka łysych, 10.09.06, 18:29 zapijaczonych, bezmyślnych dresiarzy, Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 mordercy za kółkiem, plaga Polski! 10.09.06, 19:18 12 lat!.. śmiech na sali... dożywocie! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 19:22 Moim skromnym zdaniem facet powinien być sądzony jak morderca. Odpowiedz Link Zgłoś
misiogogoo jaki pirat??? bez przesady, młody człowiek 10.09.06, 19:36 musi się wyszaleć, młodość ma swoje prawa, 100km/h - nie jest to jakos szybko, nie popadajmy w histerię. A gdzie on biedny ma się wyszaleć? Musi jeździć tak szybko po mieście bo ma Bardzo Mocny Wóz. A tak w ogóle, czy coś mu się stało? Nie. No to w czym problem? Widocznie to 100km/h dla BMW (eh, switna bryka) to żadna prędkość. Po prostu czepili się młodego człowieka. A on na pewno już ze 3000 km przejechał i na pewno bardzo dobrze prowadzi. Zresztą, skoro ma BMW to na 100% jest BARDZO DOBRYM KIEROWCĄ. Czepiają sie bo młody. A nie czepiali by się gdyby należał do samobrony czy pisiu, że o lejpolerze nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h powinno być chyba OD 12 lat-minimum! 10.09.06, 19:38 jeśli ktoś jedzie ulicami miasta 100/h ,można spokojnie założyć ,że za chwilę kogoś zabije.A zatem jest to zabójstwo z premedytacją.Proponuję jeszcze konfiskatę samochodu na poczet odszkodowania dla rodziny ofiary ( chociaż za jakiegoś sprowadzonego ze szrotu trupa dużo nie będzie)i dożywotnią utratę prawa jazdy ,żeby uchronić ludzkość w przyszłości.Chociaż to żadna gwarancja ,bo są i tacy,co jeżdżą bez prawka,ale może przynajmniej kilku by to powstrzymało. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: powinno być chyba OD 12 lat-minimum! 10.09.06, 21:35 premedytacja: rozmysł; obmyślenie i przygotowanie naprzód Ja bym jednak obstawiał, że ten kolo nie rozmyślał przed jazdą o tym, żeby kogoś zabić. Z premedytacją to on przekroczył prędkość, a nie zabił. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: powinno być chyba OD 12 lat-minimum! 11.09.06, 16:14 A Ty masz pod ręką jakiś słownik języka polskiego? Albo kogoś, kto porządnie włada tym pięknym językiem? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Społeczne przyzwolenie na bandycką jazdę. 10.09.06, 19:50 Nasze społeczeństwo tak naprawdę zgadza się na piractwo drogowe, na notoryczne przekraczanie prędkości, na jazdę po pijaku i takie podobne zachowania. Każdy kto głośno potępia pirata czy pijaka za kółkiem natychmiast jest otaczany swoistą aurą "dziwaka" albo "p...jeba". Przecież "każdy kiedyś jechał za szybko" oraz "kto nie jechał po paru piwkach?". Zawiadomić policje o pijanym za kierownicą czy piracie na drodze? Przecież to DONOSICIELSTWO!!!! A donoszenie to w Polsce największa zbrodnia, większa niż zabicie kogoś na drodze. Ta kobieta wpadła pod koła BMW? No cóż - tak jej było pisane - co ma być to będzie - wszystko w ręku Boga. I POWIEDZCIE SAMI - CZY MY NIE JESTEŚMY CHORYM SPOŁECZEŃSTWEM? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Społeczne przyzwolenie na bandycką jazdę. 10.09.06, 23:03 W TV widziałem informacje ze ktos policzył ze podróż z Warszawy do Wrocławia zgodnie z ograniczeniami prędkosci powinna trwac 12 godzin. Pokaż mi kogos kto tak jedzie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Koszt takiej jazdy: 100 trupów tygodniowo 11.09.06, 06:51 Około 5 tysiecy zabitych rocznie. Dziesiątki tysięcy rannych i inwalidów do końca życia. Taki jest koszt przyzwolenia na bandytyzm drogowy i polskie chamstwo i lekceważenie życia i zdrowia. Ale oczywiście wszystkiemu winny stan dróg. Jak dostaniemy równe i szerokie autostrady, wtedy problemy znikną - bedziemy jeździć bezpiecznie i zgodnie z przepisami....... Odpowiedz Link Zgłoś
marecky_1981 Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 19:51 kolejny burak w BMW (zaloze sie ze stary rocznik kupiony z zagranicy za niewielka stosunkowo kase), widac jakie z takich kierowcow ciecie bo przewaznie uciekaja z miejsca wypadku. Tylko wspolczuc kobiecie i jej rodzinie, nawet jak przezyje to stracila dziecko :( Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 19:51 Ciebie rzeczywiscie robak toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa1975 Elbląg: pirat drogowy schwytany 10.09.06, 20:47 Na miejscu tej matki to chyba wolałabym przegrac walkę o życie. Jak przeżyć śmierć dziecka i żyć normalnie? Taka tragedia! Głebokie wyrazy współczucia! Odpowiedz Link Zgłoś