Dodaj do ulubionych

Sąd II instancji: Moczulski kłamcą lustracyjnym

• amanasunta53 Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turnała... 12.09.06, 19:12
      w albumie 11:11 ?Ja bardzo lubię ,,Lot naszpodniebny '' i ,,Czas błekitu'' z
      tego albumu.Nie wiedziałam ,że on był szefem KPN?To chyba go zna Rokita,bo obaj
      z Krakowa?Nie wiedziałam ,że On taki stary.Napiszcie,bo ja naprawdę nie wiem a
      nie mam kogo spytać.Bardzo ładny tekst:
      czas błękitu
      muzyka: Jan kanty Pawluśkiewicz
      słowa: Leszek Aleksander Moczulski

Czas bez dna tęsknoty
      Czas wybryków i psoty
      Czas kieliszka wódki
      Gdy dzień był za krótki
      Burze były jasne
      Uśmiechy nie zgasłe
      Smutki nie przepastne
      Tak cudze jak własne

Czas sadów w obłokach
      Kochań i odkochań
      Czas majowych wątków
      Bukiecików fiołków
      Leciutkich pasaży
      Twarzy twej z mgły marzeń
      Śniło się co było
      A ten czas to miłość

Co jest i co nie jest
      Czyj to życia rejestr
      Czegoś było mało
      Więcej się zdawało
      Ledwo dotykało
      I duszę i ciało
      Sens życia ukryty
      Rozlane błękity

Czas dzień wciąż nam zmienia
      Jest czas smugi cienia
      Zatopionych lądów
      I głupich poglądów
      Jest czas odwrócenia
      W długiej smudze cienia
      Krok gdzieś i z powrotem
      Czas co będzie potem

Walc, krok, cel
      Myśl wciąż nie ta
      Rapsodyczny temat
      Niby tak a nie tak
      Bo ton z Koheleta
      Jakby ktoś nas w tańcu
      Trzymał bardzo mocno
      Jakby ktoś aż głębi
      Nie spuszczał z nas oczu

Błękit już rozlany
      Ogień wyczerpany
      Smutek zapomniany
      Gwiazd spokój nad nami
      Melancholia wita
      Lecz cała w błękitach
      Podaj miła rękę
      Życie – takie piękne
      • mietowe_loczki Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 19:14
        A kto to jest Turnał?
        • amanasunta53 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 19:19
          mietowe_loczki napisała:

> A kto to jest Turnał?
          www.turnau.com.pl
        • amanasunta53 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 19:23
          mietowe_loczki napisała:

> A kto to jest Turnał?
          Odmiana Turnau-Turnaua jest sztuczna.Lepiej Turnała.
          • mietowe_loczki Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 19:58
            > Odmiana Turnau-Turnaua jest sztuczna.Lepiej Turnała.

Nieźle to sobie wymyśliłaś.
            • amanasunta53 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 20:01
              mietowe_loczki napisała:

> > Odmiana Turnau-Turnaua jest sztuczna.Lepiej Turnała.
              >
              > Nieźle to sobie wymyśliłaś.
              A co ,,polonisto''.Tak można i nie jest to błąd.Turnaua,Turnau-a?
              • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 20:10
                Czym się popisujesz? Recital Grzegorz Turnaua. Forma "Turnała" jest również
                poprawna, rozpowszechniona głównie wśród absolwentów Akademii w Klewkach.
                • amanasunta53 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 20:20

Brat syjamski?Broń Moczulskiego Roberta Leszka, albo nie.Pisz na temat artykułu.
                  A jak nic nie masz do powiedzenia do paciorek(albo piwko) i spać.
                  uu1 napisała:

> Czym się popisujesz? Recital Grzegorz Turnaua. Forma "Turnała" jest również
                  > poprawna, rozpowszechniona głównie wśród absolwentów Akademii w Klewkach.
                  • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 20:37
                    Brat syjamski?Broń Moczulskiego Roberta Leszka, albo nie.Pisz na temat artykułu.
                    A jak nic nie masz do powiedzenia do paciorek(albo piwko) i spać.
                    Strasznie długo byłaś w tym przedszkolu. I tam Cię dzieci nauczyły takich
                    grzecznych zachowań? No, tak. Zapomniałem o "starej żoliborskiej inteligencji".
                    PS. L. Moczulski był TW. A jego zięć kradł książki, bodaj z Biblioteki
                    Narodowej. Dobrali się.
                • amanasunta53 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 20:28
                  Jak napiszesz w miejscowniku: Turnale czy Turnae?I co mądralo.

uu1 napisała:

> Czym się popisujesz? Recital Grzegorz Turnaua. Forma "Turnała" jest również
                  > poprawna, rozpowszechniona głównie wśród absolwentów Akademii w Klewkach.
                  • mietowe_loczki Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 21:05
                    W miejscowniku to nazwisko należy pozostawić nieodmienione.
                    • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 21:12
                      Musiałbyś wyjaśnić co to jest miejscownik.
                      • mietowe_loczki Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 21:37
                        Musiałbym, mógłbym, może nawet powinienem, ale mi się nie chce. Prawdziwi maczo
                        już tak mają.
                        • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 21:47
                          To fakt. Chyba to wyczuła i poszła zmienić tipsy.
                          • mietowe_loczki Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 21:52
                            Myślisz, że spodobałbym się jej z tymi swoimi blond lokami?
                            • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 22:00
                              Z całą pewnością. Starsze panie lubią takich złotowłosych chłopców.
                              • mietowe_loczki Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 22:02
                                E, to ja już nie chcę.
                                • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 22:07
                                  Ale ona jest warszawianką!
                                  • mietowe_loczki Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 22:12
                                    Gd nght, Snshn :)
                                    • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 22:17
                                      Gd nght, Sn.
                                      • amanasunta53 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 22:37
                                        uu1 napisała:

> Gd nght, Sn.
                                        Dobranoc, dobranoc mężczyzno,zbiegany za groszem jak mrówka.

Dobranoc.Niech sny ci się przyśnią porosłe drzewami w złotówkach.

Złotówki jak liście na wietrze czeredą unoszą się całą,

Garściami pakujesz je w kieszeń a resztę taczkami w PEKAO

Aż prosisz ,by rząd ulżył tobie i w portfel zapuścił ci dren.

Dobranoc, dobranoc mój chłopie...już czas na sen
                                        • uu1 Re: Czy to ten co napisał słowa do piosenek Turna 12.09.06, 22:48
                                          Potrafisz być miła?
                                          • amanasunta53 W nagrodę za dobre słowo 13.09.06, 00:10
                                            www.opozycja.net/go/balcerowicz-w-kamieniolomie/38
                                            uu1 napisała:

> Potrafisz być miła?
                  • 1410_tenrok Jak mozna koledze Turnau sikac po nazwisku? 12.09.06, 22:04
                    Turnau to Turnau, a nie Turnal albo Turnał. To chyba proste, a ze ktos ma inne
                    pomysły - jego sprawa!
                    Wiec bedzie o Turnaue, no chyba ze o turmalinie, albo to inna bajka.....
                    Macie, ale pomysły i problemy na kanwie Moczulskiego.
                    Przecie wszystko są uMoczeni - to prawda znana jak świat. Tylko śpioch jest bez
                    winy, cała reszta skakała, jaka esbecja lub ubecja chciała, ot co!
                    Dlatego lustracja to prawo do zajrzenia do własnych papierów, a nie komedia z
                    rzecznikami, sądami i innymi gównami, które dają jedynie gnojom z esbecji późną
                    i jakże zasłużoną satysfakcję!!!!!
                    A te szuje pobierają super renty, o ktorych porządnym ludziom się nie śni!!!!!
                    Może by to zmienić. Jakoś Niemcy odebrali gestapowcom, więc dlaczego my nie
                    możemy????????????
    • sekwana2005 Moczulski nie jest świętą Zytą 12.09.06, 19:12
      Nie przepadam za Moczulskim. Ale i nie uważam go za podporę PRL.
      To dobry przykład, jak z ofiary można zrobić szpicla lub odwrotnie.
      Proponuję policzyć lata, gdy stara się wyjaśniż, iż nie jest wielbłądem.
      Wszystkiego najlepszego milionom Polaków, ktorzy będą się teraz tłumaczyć, czy
      byli agentami SB, członkami PZPR, ZHP, innych zbrodniczych organizacji. Czy
      legalna jest ich przed-Giertychowa matura itp.
      Ale śpij spokojnie - IPN czuwa
      I kompletuje akta o "oźi" po 1989 roku
      A czy TY udowodnileś, że jesteś Polakiem i Katolikiem?
      Złożyleś donos?
      • 1stanczyk Jakos zupelnie mnie to nie niepokoi: nawet gdyby 12.09.06, 20:14
        jakims "cudem" byla tam rowniez moja teczka z podpisanymi kwiatmi poborow to i
        tak uwazam,ze byloby to mniejsze zlo niz to by zostawic wszstkich bylych szpicli
        prl-owskich sluzb bezpieczenstwa w blogim spokoju na wygodnych emeryturkach!
    • amanasunta53 To napisał Moczulski ?Nie wierzę ,że to agent! 12.09.06, 19:17
      czas błękitu
      muzyka: Jan kanty Pawluśkiewicz
      słowa: Leszek Aleksander Moczulski

Czas bez dna tęsknoty
      Czas wybryków i psoty
      Czas kieliszka wódki
      Gdy dzień był za krótki
      Burze były jasne
      Uśmiechy nie zgasłe
      Smutki nie przepastne
      Tak cudze jak własne

Czas sadów w obłokach
      Kochań i odkochań
      Czas majowych wątków
      Bukiecików fiołków
      Leciutkich pasaży
      Twarzy twej z mgły marzeń
      Śniło się co było
      A ten czas to miłość

Co jest i co nie jest
      Czyj to życia rejestr
      Czegoś było mało
      Więcej się zdawało
      Ledwo dotykało
      I duszę i ciało
      Sens życia ukryty
      Rozlane błękity

Czas dzień wciąż nam zmienia
      Jest czas smugi cienia
      Zatopionych lądów
      I głupich poglądów
      Jest czas odwrócenia
      W długiej smudze cienia
      Krok gdzieś i z powrotem
      Czas co będzie potem

Walc, krok, cel
      Myśl wciąż nie ta
      Rapsodyczny temat
      Niby tak a nie tak
      Bo ton z Koheleta
      Jakby ktoś nas w tańcu
      Trzymał bardzo mocno
      Jakby ktoś aż głębi
      Nie spuszczał z nas oczu

Błękit już rozlany
      Ogień wyczerpany
      Smutek zapomniany
      Gwiazd spokój nad nami
      Melancholia wita
      Lecz cała w błękitach
      Podaj miła rękę
      Życie – takie piękne

A wykonanie Grzesia!Ten cały Elton John niech sie schowa !
      • moped Pora Rozliczyc Bezpieke! Pora rozliczyc krzywdy! 12.09.06, 19:35
        Pora Rozliczyc Bezpieke!
        Rozliczyc WSZYSTKICH funkcjonariuszy SB, ktorzy byli
        etatowymi pracownikami bezpieki.
        SB-kow ktorzy szantazowali bezbronnych ludzi, ponizali ich godnosc.
        Rozliczyc i odczepcie sie od ludzi, ktorzy byli "stawiani pod murem"
        Rozliczyc PZPR i ich podobynm kryminalistom!

GW- skoncz mydleniem ludziom oczu i kontynuowaniu sensacji...
        GW- wroc do podstaw i zadaj rozliczenia komunistycznego systemu!
        Rozliczyc ludzi odpowiedzialnych za zbrodnie, krzywdy, placz milionow ludzi!

GW czy stac redakcje na takie tematy !?? !! :))))
        • prawdziwek1 Re: Pora Rozliczyc Bezpieke! Pora rozliczyc krzyw 12.09.06, 21:58
          Za 15 lat rozliczyć wszystkich którzy dzisiaj rozliczają.A szczególnie tych co
          sprzedali za bezcen majątek narodowy i doprowadzili do nędzy i bezrobocia
          miliony Polaków.Za to mają wolność w gadaniu-ciekawe czy do garnka ją włożą.
      • 1zorro Za niedlugo dowiemy sie, ze Jaruzelski, Gierek, 12.09.06, 19:35
        Gomulka to czolowi dzialacze opozycji, tylko sie maskowali. Co za CYRK! To iest
        polskie ZOO!!!!!!!
      • zapytaniaznak Re: To napisał Moczulski ?Nie wierzę ,że to agent 12.09.06, 19:47
        amanasunta53 napisała:

> czas błękitu
        > muzyka: Jan kanty Pawluśkiewicz
        > słowa: Leszek Aleksander Moczulski

Leszek A. Moczulski, autor tekstów. Głownie Skaldów.

Robert Leszek Moczulski (w takiej kolejności: Robert z przodu) - KPN, zapluty
        agent reakcji, wasal na usługach imperialistów, współpracownik zdrajców Polski
        Ludowej i byłych esesmanów.
        • amanasunta53 Re: To napisał Moczulski ?Nie wierzę ,że to agent 12.09.06, 19:51
          To ten?
          www.glos.com.pl/Archiwum_nowe/Rok%202005/16-17-18/strona/moczulski.html
          zapytaniaznak napisał:

> amanasunta53 napisała:
          >
          > > czas błękitu
          > > muzyka: Jan kanty Pawluśkiewicz
          > > słowa: Leszek Aleksander Moczulski
          >
          > Leszek A. Moczulski, autor tekstów. Głownie Skaldów.
          >
          > Robert Leszek Moczulski (w takiej kolejności: Robert z przodu) - KPN, zapluty
          > agent reakcji, wasal na usługach imperialistów, współpracownik zdrajców Polski
          > Ludowej i byłych esesmanów.

• amanasunta53 Odetchnąłam! 12.09.06, 19:54
            Ja naprawdę lubię taką poezję.

amanasunta53 napisała:

> To ten?
            > <a
            href="www.glos.com.pl/Archiwum_nowe/Rok%202005/16-17-18/strona/moczulski.html"
            target="_blank">www.glos.com.pl/Archiwum_nowe/Rok%202005/16-17-18/strona/moczulski.html</a>
            > zapytaniaznak napisał:
            >
            > > amanasunta53 napisała:
            > >
            > > > czas błękitu
            > > > muzyka: Jan kanty Pawluśkiewicz
            > > > słowa: Leszek Aleksander Moczulski
            > >
            > > Leszek A. Moczulski, autor tekstów. Głownie Skaldów.
            > >
            > > Robert Leszek Moczulski (w takiej kolejności: Robert z przodu) - KPN, zap
            > luty
            > > agent reakcji, wasal na usługach imperialistów, współpracownik zdrajców P
            > olski
            > > Ludowej i byłych esesmanów.
            >
            >
    • red.a.michnik Po Moczulu pora na tatusia Giertycha 12.09.06, 19:35
      Po Moczulu pora na tatusia Giertycha, ktory wspolpracowal w stanie wojennym z WRON (wojskowa rada ocalenia narodowego).
    • amanasunta53 A ja chcę być poszkodowaną !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.06, 19:40
      W 1988 w przedszkolu krzyczęlismy na placu zabaw..Pron won za don'',nawet nie
      wiem dlaczego.Potem ,dowiedziałam się po latach,mama i i nni rodzice wysłuchali
      Pani która ich za to strofowała.Czyli byłam przesladowana,bo mama po zebraniu
      pouczała mnie ,że tak nie wolno mówić,bo to brzydko!
      • amanasunta53 Miałam 4 lata,najmłodsza opozycjonistaka w PRL! 12.09.06, 19:44
        Wałęsa, ty w moim wieku należałeś do....(nie wiem jak sie nazywala orzganizacja
        komunistyczna dla takich dzieciaków,ale na pewno taka była!).
        amanasunta53 napisała:

> W 1988 w przedszkolu krzyczęlismy na placu zabaw..Pron won za don'',nawet nie
        > wiem dlaczego.Potem ,dowiedziałam się po latach,mama i i nni rodzice wysłuchali
        > Pani która ich za to strofowała.Czyli byłam przesladowana,bo mama po zebraniu
        > pouczała mnie ,że tak nie wolno mówić,bo to brzydko!
        • pierot6 amanasunta53.. stul ryj! 12.09.06, 20:57
          nie znasz prawdy!.. Kaczyńscy i PIS ufają tylko SB-ecji!.. niech zdechną...
    • mal49 żałosne 'prawo' 12.09.06, 19:42
      żałosne prawo i procedury lustracyjne, żałosny kraj, który pluje na swoich bohaterów
      • 1europejczyk Moze po prostu wlasnie szuka tych prawdziwych 12.09.06, 19:57
        ktorzy nie pchali sie na swieczniki bohaterstwa tylko po to by ich nazwiska
        przeszly do histori kazdym kosztem. Moze po prostu "odbrazawaia" i
        urzeczywistnia nasza przeszlosc, szczegolnie tych 17 ostatnich lat samo w sobie
        zadaje klam histori pisanej tylko i wylacznie ku pokrzepieniu serc tych co ja
        tworzyli.
    • zapytaniaznak Wszystko prawda 12.09.06, 19:44
      W UB byli sami porządni ludzie, żaden by nigdy nie skłamał!
      Dlatego możemy w pełni ufać ich papierom. Notatka z akt Kuronia o Gazecie
      Wyborczej datowana na 1985rok to też prawda, bo ta łże-Gazeta to efekt układu.
      Tylko teczka J.Kaczyńskiego jest sfałszowana.

A na poważnie:
      1. UBecy łamali ludzi - to dla tych, którzy twierdzą, że wszyscy TW to
      ochotnicy. Takie przypadki są znane, jest ich wiele.
      2. Kto jak kto, ale Moczulski na pewno nie dał by się złamać. Choćby jego
      postawa z procesu o tym świadczy. Z tego co pamiętam to jemu zarzucali m.in.
      agenturę - a za to była czapa, lub dłuugie siedzenie. I siedział długo.
      3. LOGIKA wskazuje, że to bullshit. Współpracownicy SB nie zwalczają SB. Z kolei
      nawróceni byli współpracownicy ujawniają się, by nie dać się zniszczyć. Jeżeli
      tego nie zrobią, to zrobi to sama UBecje właśnie po to by zneutralizować tekigo
      pacjenta.
      • moped Pora Rozliczyc Sady PRL! Pora rozliczyc krzywdy! 12.09.06, 19:47
        Zalosny ten kraj!
        Ludzie, gdzie tutaj jakakolwiek logika.
        Przeciez trzeba rozliczyc wszystkich sk.urw.ysynow. z okresu PRL
        odpowidzialnych za zbrodnie przeciw narodowi.

Teraz widac jak sk.urw.ysyny. atakuja ludzi, ktorzy
        stworzyli "Rewolucje bez Rewolucji" i odsuneli ich od zloba!
        • uu1 Re: Pora Rozliczyc Sady PRL! Pora rozliczyc krzyw 12.09.06, 20:14
          > Teraz widac jak sk.urw.ysyny. atakuja ludzi, ktorzy
          > stworzyli "Rewolucje bez Rewolucji" i odsuneli ich od zloba!
          Przypuszczasz, że Sąd Lustracyjny II instancji składa się z sb-ków? No, no.
    • kapitan_stopczyk Płatny Zdrajca, Pachołek Rosji ???? 12.09.06, 19:54
      Spieszmy się kochać autorytety.
      Tak szybko odchodzą..............
    • milo_1 O__to__eSBecjii__ i__eSBekom______chodziło...... 12.09.06, 20:08
      Szanowna opozycjo "Solidarnościowa" ,kombatanci walki z komunizmem ..........
      Tylko trzeba wam współczuć jak sami własną ręką rozwalacie to, co was łączyło w
      tamtych latach.Wtedy Służba Bezpieczeństwa i esbecy tam zatrudnieni ,robiła
      wszystko aby was poróżnić - wiedzieli co robią ale nie spodziewali się, że ich
      praca przyniesie efekt prawie po 30 latach.To jest dopiero sukces - oczywiście
      sukces esbeków, którzy siedzą teraz na "ciepłych" emeryturkach,występuja jako
      bohaterowie i wiarygodni świadkowie tamtych lat a WY żrecie się między sobą i
      tak zeżrecie się powolutku aż do ostatniego "bohatera".
      Tak oto spełnia sie TESTAMENT ESBECJI ..........
      A ESBECY siedzą zawijaja sreberka i boki zrywaj widząc i słysząc to wszystko.
      Każdemu ESBEKOWI propnuję nadać ORDER ORŁA BIAŁEGO za skuteczność w walce z
      solidarną opozycją......
      Oj duraki WY duraki.......
      • panteista Moczulski i reszta 12.09.06, 20:19
        cos mi sie zdaje iz zlo systemu mogli skutecznie rozpracowac tylko ci co je
        poznali od podszewki, i to wlasnie jako idealisci roz-czarowani. A reszta mogla
        juz podazac jako te czysciochy patriotyczne. Dlatego dzisiejsze polowanie na
        czarownice i ujadanie poszukiwaczy cnot i grzechow, jest absurdalne i sprzyja
        tylko oslabianiu struktur demokratycznych, relatywizacji autentycznych
        autorytetow takich jak Moczulski czy Kuron.
    • wariant_b Sąd II instancji: Moczulski kłamcą lustracyjnym 12.09.06, 20:51
      I tak rodzi się dylemat:
      Czy płatny pachołek mojego płatnego pachołka jest moim płatnym pachołkiem,
      czy tylko zwyczajnym ....
      • pierot6 zwycięstwo SB-ków z IPN ! 12.09.06, 20:55
        SB-cy mają radoche!.. Ten który ich spomstował, został ukarany!...jest gorszy
        od oprawców... Kaczyńscy, niech was szlag!!!!
    • stan561 Wyrazy uznania dla pana Moczulskiego 12.09.06, 21:08
      Wyrazy uznania dla pana Moczulskiego, ktory przesiedzial wiele lat jako wiezien
      polityczny. Teraz dwa msciwe karly chca ponizyc kazdego kto przyczynil sie do
      niepodleglosci Polski. Niebawem przyjdzie czas kiedy "pierwsi bracia" wraz z
      Maciarewiczem, Gietrychem, Kurskim, Rydzykiem i innymi swoimi pitbullami
      wyladuja na smietniku historii.
      T.
      • kemot696 Re: Wyrazy uznania dla pana Moczulskiego 12.09.06, 22:22
        i bardzo słusznie ,że siedział. Jego bajkowe poglądy o tym ,że Polska w latach
        70tych może wyjść z UW i odrzucić socjalizm gdyby zyskały na popularności wśród
        społeczeństwa moglyby doprowadzić do głupiego rozlewu krwi. Wariatów
        politycznych trzeba izolować.
    • wariant_b Moczulski kłamcą lustracyjnym 12.09.06, 21:28
      Ale jego dorobek nie zginął bezpowrotnie.

Metody pracy z patriotyczną młodzieżą kontynuuje i rozwija LPR,
      zasada, że kto głośniej oskarża innych, ten ma rację weszła do kanonów polityki.
      Tylko nikt jakoś nie próbuje wyciągnąć nauki ze skutków otaczania się pacanami.
    • jm19 Moczulski, to po prostu Flanela! 12.09.06, 21:32
      Czy Moczulskiemu jest znane takie polskie słowo jak HONOR?!
      Ja na jego miejscu po prostu palnąłbym sobie w łeb!!!

Zobacznie zresztą jego zachowanie i wypowiedzi z dnia 4-go czerwca 1992 -
      film "Nocna zmiana", jak domagał się utrącenia lustracji.
      Już wtedy było widać, że Moczulski to ewidentny TW, podobnie zresztą jak Lech
      Wałęsa, którego zachowania i wypowiedzi wyraźnie swiadczą, że bał się po prostu
      ujawnienia odrażającej prawdy!

Moczulski tak jak Wałęsa, jest człowiekiem całkowicie pozbawiuonym honoru!!!
    • 2560a same agenty!!!! 12.09.06, 21:33
      Moczulski, Walesa, Kuron, Gilowska,Jankowski,duza czesc episkopatu i ksiezy,....
      To niby kto w Najjasniejszej urzadza polowanie na czerwonych????
    • raveczek Drzewa 12.09.06, 21:35
      A skąd ja mam wiedzić czy Ci któży teraz tak strasznie psioczą na Moczulskiego
      nie są tak jak to niby On "wielim współpracownikiem SB".A poza tym gdyby jego
      zamiary wprowadzić w życie to (jeśli prwdą jest uznanie Go winnym) byłby jedynym
      współpracownikem żyjącym w POLSCE.Reszta by sobie dawno DYNDAŁA
      • uu1 Re: Drzewa 12.09.06, 21:48
        Kto pierwszy i najgłośniej woła "Łapać złodzieja"?
        • raveczek Re Re: Drzewa 12.09.06, 22:40
          > Kto pierwszy i najgłośniej woła "Łapać złodzieja"?
          ?Okradziony?
          >I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają,
          >że białe jest białe, a czarne jest czarne.
          Teoretycznie tak ale ale ale. Mając schowane za plecami dwie kóle,dwie czarne
          kule i bawiąc się w zabawe "białe wygrywa a czarne przegrywa" wcale żadne krzyki
          i płacze nas nie przekonają,że białe jest białe, a czarne jest czarne.

• uu1 Re Re: Drzewa 12.09.06, 22:46
            > Kto pierwszy i najgłośniej woła "Łapać złodzieja"?
            ?Okradziony?
            Złodziej aby zapewnić sobie drogę ucieczki.
            > I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają,
            > że białe jest białe, a czarne jest czarne.
            To jest złota myśl prezesopremiera.
            • raveczek Re Re: Drzewa 12.09.06, 23:13
              A którzy to na Wiejskiej tak Głośno krzyczą?.Jakoś nie słyszę tego chóru
              składającego się z ok.500 głosów. Przepraszam jeśli coś źle policzyłem.
              A co do sentencji "nie wiedziałem" ale teraz to mi nawet lepiej pasuje.
              Kaczor mając schowane za plecami dwie kule,dwie czarne kule i bawiąc się w
              zabawe "białe wygrywa a czarne przegrywa" wcale żadne krzyki i płacze nas nie
              przekonają,że białe jest białe, a czarne jest czarne.

• ablaszczuk6 Są II Instancji- Moczulski 12.09.06, 21:52
      Nigdy bym nie przypuszczał, że Pan Moczulski Leszek to Płatny Pachołek PZPR-u.
      Na tyle wybitej piany to trzeba mieć trochę honoru by krzyczeć na bliźnich
      którzy może i należeli do PZPR, ale czy byli Płątnymi Pachołkami tamtego ustroju
      ????!!!!
      Wstyd i jeszcze raz wstyd, za 10 lat tj w wieku 87 lat będzie Pan Moczulski
      zajrzeć na Łamy prasy i telewizji a teraz won .... bo śmierdzi konfodednstwem !!!
      fe,fe, ochyda. Ja nigdy nie splamiłem się donoszeniem na nikogo a mam już 50 lat
      a myślałem wcześniej że ten Kapuś jest czysty i tak krzyczy !!!!
      • kpsting Re: Są II Instancji- Moczulski 12.09.06, 22:05
        a fe panie Moczulski, tak krzyHec na fludzi ktorzy ratowali Polskiem. Co za
        Pratzywy komuchccyt z zapananaaanananananananananananananaaa. NA szczescieee
        mamay jeszczezz takichch uzczcciwwychchc ludziziz jakaka... non nno tenn jak
        mu tammm eee..
    • titta A czy ktos logicznie wytlumaczy... 12.09.06, 21:59
      ...jesli Moczulski byl agentem, to dlaczego UB, tego nie oglosila, zamiast go
      zwalczac? Przeciez, by go to skutecznie uziemilo jako opozycjoniste?
      A moze sie myle?
      • kemot696 Re: A czy ktos logicznie wytlumaczy... 12.09.06, 22:49
        o widzę ,że kolejny młodzieniaszek na forum! A kto wtedy by uwierzył SB? (bo Ub
        to nie było od 1956r. )
        • kpsting Re: A czy ktos logicznie wytlumaczy... 12.09.06, 23:06
          czy ktos wogole powinien wierzyc SB teraz. Czy ktos wiarygodny moze jeszcze
          zaswiadczyc co w tych aktach jest prawda a co nie? z kad pewnosc ze jakiekolwiek
          akta nie sa tylko alternatywna wersja prawdziwych akt ktore zostaly zniszczone.
          Czy jakiekolwiek akta SB sprzed 15+ lat moga zawierac prawde?
          Tak, to chyba nalezy zakonczyc. zaczac cos konstruktywnego dla odmiany
      • wariant_b Re: A czy ktos logicznie wytlumaczy... 13.09.06, 00:04
        titta napisała:

> ...jesli Moczulski byl agentem, to dlaczego UB, tego nie oglosila, zamiast go
        > zwalczac? Przeciez, by go to skutecznie uziemilo jako opozycjoniste?
        > A moze sie myle?

Chorrendalna pomyłka.
        To by go skutecznie uziemiło jako agenta.
        Jaką wartość dla SB ma opozycjonista?

Podstawową cechą dobrego agenta jest to, że nie wzbudza podejrzeń.
        I to pozwala rozróżnić agenta od szpiega z krainy deszczowców.
        • kpsting Re: A czy ktos logicznie wytlumaczy... 13.09.06, 00:12
          jeden pisze "a kto by uwierzyl SB?"
          drugi pisze ze "to by go uziemilo jako opozycjoniste"

zdecydujta sie ludzie! i'm confused!
    • bibbi5 Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epoki 12.09.06, 22:02
      powinniśmy zostawić w spokoju. Tak myślę. To se ne vrati!!! nieprawdaż?
      Wszystkiemu winien Wałęsa - nie było rozliczenia wówczas i stąd mamy to co
      mamy. Mam szacunek dla ludzi w podeszłym wieku, nie należy rozdrapywać ran,
      musimy żyć przyszłością
      • kemot696 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 22:24
        tak jest i dlatego szacunek dla gen. Jaruzelskiego , który izolował tych
        politycznych pomyleńców.
        • bibbi5 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 22:40
          Jaruzelskiego również należałoby zostawić w spokoju. Niech sobie myśli tak jak
          myśli, a my wiemy swoje. No cóż, dzisiaj to już starzec i nigdy nie zrozumie co
          zrobił złego i niech tak zostanie. To wszystko przez szacunek dla ludzi
          starszych... Trochę godności dla wieku, pomimo że Polacy nie zaznali tej
          godności od ówczesnych władców. On tego nigdy nie zrozumie i niech tak zostanie
          • kemot696 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 22:47
            mimo, ze mam 35 lat też nie wiem co zrobił złego gen. Jaruzelski:( A co do
            tego ,że staruszkowie nie zaznali szacunku za PRL to nie bardzo wiem o co
            chodzi?
      • michsza Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 22:40
        Nie zgadzalem sie z Moczulskim i nie zgadzam ale trudno mi uznac ze osoba
        bedaca agentem nagle zrezygnowala i rozpoczela dzialalnosc opozycyjna.
        Wychodzi jednak ze komunizm zniszczyla SB bo w to cha zebym wierzyl.
        • kemot696 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 22:52
          ależ nader proste! Facet po pierwsze był cholernie ambitny. Zobaczył, że w
          ramach oficjalnych struktur nie wybije się( pismo Stolica było związane z
          moczarowcami - takimi ideowymi poprzednikami PIS) to postawił na kartę
          opozycyjną. Wyczuł skąd zaczyna wiać wiatr. A Piłsudski to nie współpracował z
          Austryjakami a potem nie poszedł do interny?
          • kpsting Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 23:00
            > ależ nader proste! Facet po pierwsze był cholernie ambitny.

check.

>Zobaczył, że w ramach oficjalnych struktur nie wybije się

kazdy zdrajca mogl sie wybic w oficjalnych strukturach, zwlaszcza ten ambitny.
            inne wytlumaczenie prosze.

>to postawił na kartę opozycyjną.

check.
            • kemot696 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 23:24
              Mówisz o Solidarności w latach 1980-81? A może o Kościele Katolickim? To też
              była oficjalna struktura. Czy chodzi Ci może o Związek Artystów Scen Polskich?
              A może o Polski Związek Lekkoatletyczny? Może o bractwa kurkowe? Związek
              Filatelistów? Wędkarski? Te wszystkie zbrodnicze organizacje działały w
              oficjalnych strukturach. A może chodzi Ci o takich zdrajców z PZPR jak Kuroń,
              Geremek, Modzelewski, Gwiazda, Jurczyk? Dziwne ,że np taki Moczar skończył w
              PRL w zapomnieniu. Piasecki też dochrapał sie tylko zastępcy tytularnej głowy
              państwa. Zapewniam ,ze nie o takie kariery im chodziło
              • kpsting Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 23:51
                o te sama o ktorej tobie chodzilo.
                dla ludzi ambitnych nie bylo wielekiego wyboru. albo organizacja Platnych
                Zdrajcow Pacholkow Rosji albo opozycja. a to taki pseudowybor. ale czego mozna
                sie bylo po tamtym okresie spodziewac
                • uu1 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 12.09.06, 23:57
                  > dla ludzi ambitnych nie bylo wielekiego wyboru. albo organizacja Platnych
                  > Zdrajcow Pacholkow Rosji albo opozycja. a to taki pseudowybor. ale czego mozna
                  > sie bylo po tamtym okresie spodziewac
                  Przychodzi baba do lekarza z czarnym dzieckiem w beciku. A lekarz:"Kto pani tę
                  ciemnotę wcisnął?".
                  Kto Tobie tę ciemnotę wcisnął? IPN?
                  • amanasunta53 To masz film na dobranoc o................. 13.09.06, 00:07
                    Leszku ,Lepperze .Jest i Premier.
                    www.opozycja.net/go/balcerowicz-w-kamieniolomie/38
                    uu1 napisała:

> > dla ludzi ambitnych nie bylo wielekiego wyboru. albo organizacja Platnych
                    > > Zdrajcow Pacholkow Rosji albo opozycja. a to taki pseudowybor. ale czego
                    > mozna
                    > > sie bylo po tamtym okresie spodziewac
                    > Przychodzi baba do lekarza z czarnym dzieckiem w beciku. A lekarz:"Kto pani tę
                    > ciemnotę wcisnął?".
                    > Kto Tobie tę ciemnotę wcisnął? IPN?
                    • uu1 Re: Bardzo dobry. Dzięki. 13.09.06, 00:13

• amanasunta53 Nie wierz nigdy kobiecie. 13.09.06, 00:32

www.opozycja.net/go/nigdy-nie-ufaj-pieknym-nieznajomym-kobietom/22
                        uu1 napisała:

>
                  • kpsting Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 13.09.06, 00:09
                    Sorry, masz racje, zapomnialem ze byl jeszcze trzeci wybor: ZHP
                    • uu1 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 13.09.06, 00:13
                      O byciu pozostaniu człowiekiem nie słyszałeś bo i skąd.
                      • kpsting Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 13.09.06, 00:14
                        ludzmi jestesmy wszyscy, ambitni , czy tez nie.
                        • uu1 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 13.09.06, 00:24
                          > ludzmi jestesmy wszyscy, ambitni , czy tez nie.
                          Którzy dzielą się na przyzwoitych i nie. W życiu za wszystko trzeba płacić.
                • kemot696 Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 13.09.06, 00:07
                  nie to co dzisiaj! Pełna oferta ideowa! Możesz sobie należeć do opozycji
                  antysystemowej ale i tak /cię nie dopuszczą do TV więc to tak jak by Cię nie
                  było. Możesz oczywiście kupić sobie gazetę Pewnie za jedyne 100mln zł. Takie
                  pieniądze to ma np. każdy lewicowy bezrobotny w Polsce. TVN 24, TVPWildsztajna,
                  Polsat i TVTrwam Pełen pluralizm. Od skrajnej lewicy do prawicy. Obudż się
                  człowieku i zobacz, że zmieniły się tylko dekoracje i aktorzy a nie
                  przedstawienie
      • wariant_b Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epoki 13.09.06, 00:10
        bibbi5 napisała:

Nie, kochaniutka.
        Wbrew pozorom są to ludzie zupełnie innych epok.
      • wet3 Re: bibi 13.09.06, 00:31
        bibbi5 napisała:

> powinniśmy zostawić w spokoju. Tak myślę. To se ne vrati!!! nieprawdaż?
        > Wszystkiemu winien Wałęsa - nie było rozliczenia wówczas i stąd mamy to co
        > mamy. Mam szacunek dla ludzi w podeszłym wieku, nie należy rozdrapywać ran,
        > musimy żyć przyszłością

Brednie wypisujesz. Wszystkiemu winni sa uczestnicy "opozycji" przy okraglym
        stole z Walesa na czele! To oni spowodowali ten caly bajzel bo nie zgdodzili
        sie na lustracje i dekomunizacje a Mazowiecki podtrzymal komuchow gruba kreska.
        Wszyscy ci oszusci powinni isc pod sad!
      • lady_godziwa Re: Kuronia, Moczulskiego i innych ludzi tej epok 13.09.06, 02:41
        bibbi5 napisała:

> powinniśmy zostawić w spokoju. Tak myślę. To se ne vrati!!! nieprawdaż?
        > Wszystkiemu winien Wałęsa - nie było rozliczenia wówczas i stąd mamy to co
        > mamy. Mam szacunek dla ludzi w podeszłym wieku, nie należy rozdrapywać ran,
        > musimy żyć przyszłością

Zgadzam sie NIEZGODZIC!

"Skok" Wałęsy, czy desant od morza... zaaranżowany poprzez kontradmirała
        Janczyszyna!

Wałęsa towarzysz "Bolek" z cala dyskrecja został przywieziony po przez służby
        specjalne motorówką Marynarki Wojennej!.

Lech Wałęsa Nr. ewid. GD 12535 zostal zwerbowany przez SB jako tajny
        wspólpracownik 29 grudnia 1970 roku przez inspektora Wydziału II KWMO w
        Olsztynie kapitana Graczyka.

Wałęsa to jest tuman ktory zostal najwiekszym oszustem na swiecie wpierw
        bedac agentem SB, a potem kradnac nagrode NOBLA!

Czas aby komunisci i oprawcy wisieli na drzewach zamiast lisci!

Rany przeszlosci mozna tylko leczyc skazujac tych bandytow!

Walesa? Kuron? Michnik? Kwasniewski?

To zdrajcy Polakow, i nie zasluguja aby zyc komfortowo kiedy inni nadal
        cierpia!.

Wszyscy byli platnymi agentami i donosicielami ...

Czas najwyzszy aby teraz dobrali sie do dupy GIEREMKA!

Chcesz byc wdzieczna i uchylac czolo przed zdrajcami i oprawcami prawdziwych
        polakow??

Uchyl je przed Pulkownikiem Ryszardem Kuklinskim, Karolem Woytyla, Andrzejem
        Gwiazda, Anna Walentynowicz a nawet przed Jerzym Pawlowskim!

A nie przed zdrajcami i oprawcami polakow "wilkami w owczej skorze" Sasza
        Stolzmanem, Lejba Kohne, Aaronem Schechterem, czy Berele Lewartowem!

• smok_sielski To proste 12.09.06, 22:29
      Chodzi o to, zeby na koniec tego obrzucania sie gownem lud poznal prawde: ze
      jedynymi autorytetami w panstwie sa jaroslaw zawsze dziewica i jego szlachetny
      brat wraz z niepokalana malzonka
      smok
    • lady_godziwa Karac ... za zdrade prawdziwych Polakow 12.09.06, 23:14
      Wszyscy agenci SB i wspolpracownicy ktorzy zostali potwierdzeni w procesie
      lustracyjnym ze wspolpracowali na nie korzysc innych polakow powinni byc
      pozbawieni wszystkich wlasnosci, emerytury i wysiedleni do Israela aby tam
      walczyli teraz o wolnosc Israela.

Ich dzialalnosc pozniejsza "na korzysc polski" to byla walka tylko o
      pozycje ze znana doktryna opozycji ..... "albo jestes z nami , albo
      przeciwko"...

Jezeli im sie nie podoba moga zawsze siedziec na koszt rzadu w pensjonacie
      na rakowieckiej!

Ich wszystkie posiadlosci i ich renta powinny byc wliczone do funduszu
      odzkodowania dla ofiar PRL!

Dotyczy to rowniez Jaruzelskiego, Kiszczaka, Geremka, Walesy, Michnika,
      Gieremka, Urbana, Kwasniewskiego, Millera, Cimosiewicza, Belki i wielu
      innych ..

• uu1 Re: Lady to Ty nie jesteś. Chyba, że niegodziwa. 12.09.06, 23:28

• lady_godziwa Lady to Ty nie jesteś. Chyba, że niegodziwa. 13.09.06, 02:30
          A czy ciebie sie ktos pytal o opinie?

Jestes typowym bucem a jakim to i tak juz nie ma znaczenia!

• rebelyell i oto Kwas i Kiszczak sa OK a Moczulski agentem 12.09.06, 23:23
      doszlismy do dna absurdu. Kolaboranci i oprawcy MOGA pelnic funkcje publiczne a
      opozycjonisci nie. No co za syf!
      • kemot696 Re: i oto Kwas i Kiszczak sa OK a Moczulski agent 12.09.06, 23:32
        dziś dowiedziałem się ,że skierowano akt oskarżenia przeciwko znęcającym się
        nad biednymi opozycjonistami SBkom w Toruniu. Przejawy prześladowań: obrzucanie
        zatrzymanych wulgarnymi słowami i świecenie lampą w oczy? A to okrutni
        oprawcy!!! Gorsi niż Gestapo! Używać słów niecenzuralnych wobec wrażliwców z
        Solidarności! Żaden porządny człowiek tego nie przetrzyma! A co dopiero
        świecenie po oczach. To złamie najtrwalszych. Pewnie straszyli jeszvcze że nie
        dadzą paszportu. Cóż za potworny reżim to był. Chyba SBecy naoglądali się
        filmów o amerykańskich komisariatach policji. Biedacy nigdy nie słyszeli o
        metodach z Guantanamo i Abu Graib lub chodżby stosowanych przez policję w
        Izraelu wobec Palestyńczyków
    • enlightened Polscy Zdrajcy Pacholki PiS'u 12.09.06, 23:56
      nic dodac nic ujac...
    • wariant_b Zupełnie na marginesie. 13.09.06, 01:03
      Czy i kiedy do ludzi wreszcie dotrze, że PRL miał swoje służby i my też mamy.
      Służby PRL pozyskiwały źródła informacji - nasze też to robią.
      Nasze służby dzielnie pracują dla Ojczyzny pozyskując źródła informacji,
      ich widocznie też były wystarczająco kompetentne.
      Wszędzie na świecie ceni się fachowców, byli ubecy sobie poradzą, nowi też.
      Co takiego możemy im zrobić? Nafajdać na wycieraczkę?
      Co mądrego wynika z odmieniania w kółko: nasz, wasz, nasi, wasi ...
      Co z tego, że ktoś kiedyś podsłuchiwał co mówię, a teraz czyta posty i maile?
      Co z tego, że ktoś donosił i przestał, a ktoś nie donosił i zaczął?

Zawsze służby pozyskiwały ludzi marnego charakteru, a wielkich ambicji.
      Może wystarczy przestać ufać takim, których mają przerosty ambicji.
      Może wystarczy przestać ufać takim, co mają nie całkiem czyste ręce.
      W końcu w służbach są fachowcy, i oni szukają właśnie takich osób.
      Zaoszczędzimy sobie bardzo wielu zdziwień na przyszłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka