waldam apeluje o prawdę a "Dzieje się tak 28.09.06, 12:11 , jak mówił Lech Kaczyński, z tego powodu, że "istnieje jeszcze inna koncepcja, budowy Polski dla silnych i bogatych (...), w której tylko ci, którzy dysponują własnością, szczególnie na dużą skalę, mają coś do powiedzenia". wp.pl - to trochę inaczej brzmi. Rozumiem, że można kogoś nielubić ale wykazywać przy tym całkowitą ingnorację Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: apeluje o prawdę a "Dzieje się tak 28.09.06, 13:43 waldam napisał: > , jak mówił Lech Kaczyński, z tego powodu, że "istnieje jeszcze inna koncepcja, > budowy Polski dla silnych i bogatych (...), w której tylko ci, którzy dysponuj > ą własnością, szczególnie na dużą skalę, mają coś do powiedzenia". Bo coś do powiedzenia, to powinni mieć wyłącznie ci, którzy nie mają nic, bądź prawie nic. O tym już wiedział niejaki Lenin, np., cyt.: "I kucharka [nie sądzę, że milionerka] może rządzić państwem". Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: apeluje o prawdę a "Dzieje się tak 28.09.06, 14:36 naucz się czytać ze zrozumiem ( bez teorii spiskowej). Bo inaczej wygląda ten post na tvn lub polsatowską manipulację. Odpowiedz Link Zgłoś
laseczka.galby Marionetkowy prezydencik w koncu przemowil 28.09.06, 12:11 Niech lepiej zaapeluje do bracholka, co by Polakom dal jeszcze szanse wypowiedzenia sie co sadza o rzadzie i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
paul07 Lepper i jego pomiot musza odejsc! 28.09.06, 12:11 Nie ma miejsca dla kryminalistow i pseudomaturzystow w naszym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus508 Wicepremier kłamie tak jak wszyscy 28.09.06, 12:11 Oto kolejne klamstwa naszego Rządu. Tym razem wicepremier Giertych Roman: We wczorajszym wystapieniu w telewizji w Programie 2: "Głosowało na mnie milion osób" - KŁAMSTWO!!!! - Jak podaje oficjalna strona Sejmu RP na posła Romana Giertycha głosowało: 35812 osób. ILE JESZCZE MAMY SŁUCHAĆ KŁAMSTW? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 On nie kłamał. 28.09.06, 13:46 Co najwyżej trochę przesadził. piotrus508 napisał: > Oto kolejne klamstwa naszego Rządu. Tym razem wicepremier Giertych Roman: We > wczorajszym wystapieniu w telewizji w Programie 2: "Głosowało na mnie milion > osób" - KŁAMSTWO!!!! - Jak podaje oficjalna strona Sejmu RP na posła Romana > Giertycha głosowało: 35812 osób. Ten milion to wszystkie głosy do kupy oddane na kandydatów LPRu. Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Oj tam... 28.09.06, 12:11 Jakby mój brat był premierem, to też pewnie bym uważał, że mamy najlepszy rząd. :) Jedno trzeba czwarte erpe przyznać. Promuje wartości rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
gsu76 Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:13 A co on mógł powiedzieć? brat zawsze był silniejszy, od przedszkola zabierał mu zabawki. Nawiązując do namawiania do przejścia Renatki to przy całym obrzydzeniu do jej osoby, która super się nadaje do "koncepcji państwa" proponowanej przez Jarka to korupcją nie jest namawianie klubów parlamentarnych do wspierania koalicji, poszczególnych osób, które mają takie same poglądy i zasady moralne - korupcją jest robienie tego za wszelką cenę, prymitywnie "dla dobra ogółu" - czyli Pis-u z szumowinami typu Renatka i Wrzodak Odpowiedz Link Zgłoś
bartg123 Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:13 Wczoraj widzieliśmy prawdę przez cały dzień... Jaka prowokacja? Przecież wczoraj Lipiński przyznał że sam szukał posłów Samoobrony do rozmów. Nagranie orędzia jako żywo przypomnialo mi Breżniewa który "nie odzyskując przytomności powrócił do pełnienia obowiązków" Nieudany montarz wypowiedzi - przypuszczam przygotowany częściowo na inną okazję... Samoobrona tego nie wymysliła - jej doradcy i dziennikarze wykorzystali po prostu okazję. Dziennikarze bo to ich zawód. Samoobrona bo nie miała wyjścia - w ten sposób próbuje odzyskać zaufanie swojego "zdradzonego" elektoratu. A PiS jakby cały czas nie wiedział co robić... Co więcej, wczorajsze orędzie przynajmniej w moim mniemaniu było groźbą, że PiS nie cofnie się przed niczym by pozostać u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Prezydent o prawdzie? K P I N A *** 28.09.06, 12:13 jak w temacie, --- religiapokoju.blox.pl/2006/09/Islam-na-swiecie-krotki-przeglad-wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:14 Panie Kaczyński, chce Pan prawdy?? Jesteście skompromitowani, nieudolni i macie paranoję, czas walnąć wspólnego PiSowego baranka i odejść w nicość. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re:do Joli :))) 28.09.06, 12:14 jola_z_dywit4 napisała: > Nepotyzm,złodziejsto,korupcja! Jola, od roku ci o tym mowimy, szkoda, ze dopiero teraz to zalapalas ;))) Pozdrawiam cie serce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mosik1 Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:14 Panie Prezydencie, powinien Pan zaprowadzić porządek! Proponuję w obliczu beżącego kryzysu podjąć konkretne kroki: 1/ zlecić ABW zatrzymanie dzinnikarzy Wyborczej, RZepy, TVN pod zarzutem podjęcia próby obalenia siłą legalnej władzy, 2/ wprowadzenie zakazu przeprowadzania sondaży, 3/ delegalizację PO i innych niechętnych, nieestetycznych partii. 4/ obiecać w trybie pilnym po 1000 PLN na każdego obywatela. Proponowane rozwiązania winny przynieść łąd społęczny. A Balcerowicz musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Oni władzy nie oddadzą 28.09.06, 12:22 tak łatwo. Jak znam (a znam osobiście) polityków pisu to niestety możemy być pewni że nie zrezygnują z władzy - choćby miał Marek-Jurek nie zwołać posiedzenia sejmu przez najblizszy rok. Przynajmniej mam odpowiedź na pytanie dręczące mnie od dawna czy oni (Goś, Jurek, Jarek, Tadek ...) są idiotami którzy wierzą w wypowiadane przez siebie bzdury czy cynicznymi obłudnikami którzy myślą jedno a mówią drugie uważając słuchaczy za debili. Teraz wiem ze zachodzi ta druga ewentualność. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Uwaga!!! Strefa zapowietrzona!!! Nie odpowiadać!!! 28.09.06, 12:14 lesba_z_po napisała: > Niech żyje Tusk !! Niech żyje Elton John !! Jak nie masz nic do powiedzenia to nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Nie jestem wielbicielem PISu 28.09.06, 13:20 Ale muszę przyznać że obejrzane po raz pierwszy przeze mnie taśmy z "nocnej zmiany" zrobiły na mnie daleko bardziej porażające wrażenie niż taśmy Begerowej. Te rozbiegane oczka wszystkich uczestników, to wyczuwalne zdenerwowanie wynikające z nieczystego sumienia, ta bardzo aktywna rola Moczulskiego, któremu poźniej udowodniono agenturalność SB. Stokroć podlejsze niż rozmowa w pokoju Begerowej. A do tego dzisiaj uczestnik tamtejszej nocy D.Tusk dodaje dwa jawnie antypolskie akty. 1)PO razem z SLD i SO głosuje przeciwko przeprowadzeniu lustracji 2)Tusk sprzeciwia się zmianie ordynacji dającej ponad 50% zwycięzcy.Konserwując w ten sposób, wyjątkowo niekorzystny dla polskich interesów,układ wylaniający jedynie słabe i chwiejne rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: Nie jestem wielbicielem PISu 28.09.06, 13:30 eon3 napisał: > Ale muszę przyznać że obejrzane po raz pierwszy przeze mnie taśmy z "nocnej > zmiany" zrobiły na mnie daleko bardziej porażające wrażenie niż taśmy Begerowej > . > Te rozbiegane oczka wszystkich uczestników, J. W. Stalin często wpominał o rozbieganych oczkach. to wyczuwalne zdenerwowanie > wynikające z nieczystego sumienia, ta bardzo aktywna rola Moczulskiego, któremu > > poźniej udowodniono agenturalność SB. Moczulskiemu udowodniono? Broń mnie Panie Boże od podzielania poglądów Moczulskiego. Ale jak szmaci sie niewinnego człowieka to musze zareagować. > Stokroć podlejsze niż rozmowa w pokoju Begerowej. > A do tego dzisiaj uczestnik tamtejszej nocy D.Tusk dodaje dwa jawnie > antypolskie akty. > 1)PO razem z SLD i SO głosuje przeciwko przeprowadzeniu lustracji Lustrację w proponowanej wersji to niech sobie PiS wsadzi w ....Traktuje SBeckie teczki jak prawdę objawioną. A to jedno wielkie plugawe kłamliwe bagno. > 2)Tusk sprzeciwia się zmianie ordynacji dającej ponad 50% zwycięzcy.Konserwując > > w ten sposób, wyjątkowo niekorzystny dla polskich interesów,układ wylaniający > jedynie słabe i chwiejne rządy. Masz na myśli czyje interesy? Bo PiS jest organicznie niezdolny do zawarcia jakiegokolwiek kompromisu i do współpracy? I po co dajesz w tytule preambułe; nie jestem zwolennikiem PiSu? I jak Ty to sobie wyobrażasz, że partia która zdobywa np 25% głosów ma uzyskać większość parlamentarną. A potem co? Przegłosowuje ustawę (przecież ma wiekszość) o takiej zmianie ordynacji wyborczej, aby zagwarantowac sobie dalsze rządy? To jest demokracja? Człowieku! Najpierw się zastanów! Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek no jasne, w IV RP nie ma miejsca dla bogatych :PPP 28.09.06, 12:17 W IV RP wszyscy musza byc ciemni, glupi, sluchac jedynego slusznego radio maRYJA, ogladac tv trwam i walic poklony przed kartoflami (bron Boze zeby sobie zazartowali!) :PPP Solizarna IV RP to idealne miejsce dla wszelkiej masci nierobow, pasozytow, KRUS, ZUS, PKP, w IV RP promuje sie "nowoczesne galezie gospodarki" jak rolnictwo i gornictwo, idealnymi obywatelami IV RP sa lewi rencisci, biorcy zasilkow i menele robiacy kolejne dzieci dla butelkowego, no i oczywiscie IV RP to raj dla najwiekszej mafii i darmozjadow czyli zwiazkowcow. To sa prawdziwi obywatele IVRP. Niestety ci zaradni, pracowici, wyksztalceni zaglosowali nogami na ten solizarny system i wyjechali do UK, USA, Irlandii, w ktorych panuje ten przebrzydly LIBERALNY model gospodarczy. HWDPIS! HWD pisdziochowemu socjalizmowi! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.sygula impeachment dla Prezydenta !!! 28.09.06, 12:18 brat tak narozrabiał, że hej a blizniak go popiera i jeszcze mu mało !!! co to w ogóle za rodzina ??? mam dość kaczek na scenie politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
grzbert Re: Polska dla małych i kurdupli, Kaczoland zas.. 28.09.06, 12:18 Yes, yes, yes :-))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pion-teczka Re: Polska dla małych i kurdupli, Kaczoland zas.. 30.09.06, 10:59 Proponuję nieco szerzej korzystać z możliwości języka polskiego. Popisy obcojęzyczne lepiej zostawić innym. Co do tego objawienia dotyczącego dupy i głowy to zapewniam , że byli już tacy , którzy doszli do podobnych wniosków nie dokonując tej ryzykownej zamiany na własnym ciele. Korzystanie z doświadczeń innych może przyspieszyć włany rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 Brawo Kaczynscy. Jest w Was nadzieja na lepsza 28.09.06, 12:19 Polske. Te bez jajakajacych sie naczelnych jentelektualistow, nieomylnych ekonomow, ktorym sie wydaje ze ekonomia to nauka scisla, sprzedajnych folsdojczow i Wolskich. Odpowiedz Link Zgłoś
soulworm ahahahahahahaha! 28.09.06, 12:25 "ekonomow, ktorym sie wydaje ze ekonomia to nauka scisla" ROTFL ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
boba67 ak813 28.09.06, 12:27 ak813 napisał: > Polske. Te bez jajakajacych sie naczelnych jentelektualistow, zapomniałes o wałęsiaku co to nie chciał ale musiał??? Odpowiedz Link Zgłoś
boba67 Do tmkmk wiesz ze za te słowa mozesz wyladowac w p 28.09.06, 12:21 pace?????? Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk Re: Do tmkmk wiesz ze za te słowa mozesz wyladowa 28.09.06, 12:38 slowo na d. jest mocno polisemiczne (i.e. ma wiele znaczen), ja go uzylem w znaczeniu 'oferma', 'osoba niezardna', co umotywowalem w tresci, wyrazajac tym swoje zdanie, do czego mam prawo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:21 Nigdy nie popierałem Kwaśniewskiego i jego "zaplecza", ale muszę z przykrością stwierdzić, że nawet Kwaśniewski nie był tak jednoznacznie prezydentem jednej partii, jak Lech Kaczyński... Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii odreagowujesz swój skrywany homoseksualizm...? 28.09.06, 12:23 ...moze zamiast bredzić na Forum zapisz się do Młodziezy Weszpolskiej, tam jest więcej takich głąbów jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Polska dla małych i kurdupli, Kaczoland zas.. 28.09.06, 12:25 znajomy_jennifer_lopez napisał: > "Kaczyński ocenił, że istnieje także koncepcja Polski liberalnej, dla bogatych, > w której - jego zdaniem - coś do powiedzenia mają tylko wielcy. Prezydent powi > edział, że ma nadzieję, iż taka Polska nie powstanie. Zapowiedział, że dopóki b > ędzie prezydentem, będzie walczyć z taką wizją." Ten bolszewicki kmiot kaczynski co to prezydetem zostal, przez cale swoje zasrane zycie nie przepracowal nawet jednego dnia, i ta skorumpowana swinia bedziw walczyc z dobrobytem polakow??? Pies ci morde lizal kaczynski, kurduplu zasrany, chcesz to mozesz wytoczyc mi sprawe sadowa za znieslawienie twojego juz znieslawionego szmaciarskiego nazwiska, bo zniesawic osoby twojej poprostu nie mozna, sam to robisz, :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_kartofle Re: Polska dla małych i kurdupli, Kaczoland zas.. 28.09.06, 12:33 kartofle na kartoflisko !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej500111 Re: Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:25 Rzecz ma się w najbliższych dniach. J.E.Prezydent Ukrainy na skromnym przyjęciu patrząc się na Marię,zadaje pytanie. "A KTO TO TAK PANIĄ TRÓJE" Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:25 No wlasnie o prawde. Skad ten facet wywnioskowal ze Polska ma najlepszy rzad od wielu lat? Przeciez rzad jaki jest kazdy widzi. Szykujcie paszporty molodzi polacy bo jak widze to trzeba bedzie ten rzad przeczekac w jakims bardziej przyjaznym nam kraju. pozdrowienia z dublina Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Orędzie premiera bis 28.09.06, 12:25 Czy na zjeździe Solidarności przemawiał na pewno Lech Kaczyński? To, co powiedział , to była niemal powtórka wcozrajszego "orędzia" Jarosława.. Odpowiedz Link Zgłoś
atglob Re: Orędzie premiera bis 28.09.06, 12:28 dialog napisał: > Czy na zjeździe Solidarności przemawiał na pewno Lech Kaczyński? To, co > powiedział , to była niemal powtórka wcozrajszego "orędzia" Jarosława.. i oto chodzi mamy już Kaczoland , obrano jedynie słuszny kierunek jak mi to przypomina "dobre czasy komuny" - ich hasła nie damy się będziemy się bronić itp a jak nie będziemy mieli wrogów to sobie ich znajdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
maciej500111 Re: Orędzie premiera bis 28.09.06, 12:31 Bo jeden wyżebrał doktorat z Prawa Pracy( niezdażył z marksizmu-leninizmu lub historii ruchów robotniczych).a drugi jest normalniusi. Odpowiedz Link Zgłoś
atglob Re: Prezydent Lech Kaczyński apeluje o prawdę 28.09.06, 12:25 maciekjakcholera napisał: > ach WIELKI moralny autorytet :) a wlasciwie dwa Jedynie słuszną linię Kaczolandu jak za komuny !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Prawda jest na taśmach, hipokryto 28.09.06, 12:28 apelował również o prawdę w życiu publicznym. Nie odniósł się jednak do sprawy tzw. afery taśmowej. ************************************* I to jest właśnie cały Irasiad. O jaką prawdę apeluję ten żałosny bubek? O tę spreparowaną przez Jurka i Wildsteina? Odpowiedz Link Zgłoś