gamon0 Giertychowi teraz znowu spadnie... 06.10.06, 12:45 Giertychowi teraz znowu spadnie w sondażach :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Giertychowi teraz znowu spadnie... 06.10.06, 12:48 To co????? Andrzej znowu godzien zaufania? Większego szamba nie widziałem jak żyję. "Przeproście i Spie..jcie" Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Kaczyński i Lepper mają do siebie słabość. To są l 06.10.06, 12:48 ludzie tego samego kalibru. Tylko Lepper i Kaczyńśki mogą dokonać sanacji państwa. Ręce po prostu opadają... zigzaur napisał: > Po prostu, te trzy ugrupowania są wzajemnie na siebie skazane. > Razem pójdą do politycznego grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Co tak naprawdę oznacza państwo "solidarne"? 06.10.06, 12:48 Otóż nic więcej jak tylko państwo socjalistyczne, ale pobożne. A państwo socjalistyczne oznacza, że z moich ciężko zarobionych pieniędzy państwo wydziera mi pod postacią różnych podatków i składek 42,7% (polecam www.wynagrodzenia.pl/index.php?page=calculator i porównanie "Wynagrodzenie otrzymane" do "Łączny koszt wynagrodzenia"). A to, że państwo zdziera ze mnie aż 42,7% oznacza, że z moich pieniędzy państwo musi opłacić zasiłki dla nierobów, emeryturki pomostowe dla górników w wieku 35 lat oraz inne wydatki podnoszące popularność rządzących. A ja mam płacić i siedzieć cicho, BO DWÓCH BEZROBOTNYCH MENELI SPOD BUDKI Z PIWEM MA DWA RAZY WIĘCEJ GŁOSÓW ODE MNIE. I jak tu nie krzyczeć... Odpowiedz Link Zgłoś
arjuna1 Re: Co tak naprawdę oznacza państwo "solidarne"? 06.10.06, 12:55 Dokładnie. Za moje pieniądze utrzymuję tego obiboka, lenia śmierdzącego, nieudacznika Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
laziorzymss Brawo!!!Jestem za... 06.10.06, 12:49 Panie Lepper niech pan wróci do rządu....Nie pozólcie z LPR-em i PiS-em oddać władzy Liberałom z PO i postkomuchom z SLD!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2473 Genialny Kaczyński! 06.10.06, 12:50 Zwróćcie uwagę, w jakiej komfortowej sytuacji politycznej znowu jest Kaczyński: w razie niepowodzenia rozmów z PSL-em ma w odwrocie "nawróconego" i pokornego Leppera,gdzie się nie obróci jest kryty;może da Lepperowi okres na ekspiację i kwarantannę,natomiast anemiczna opozycja może wyjechać na 3 lata do Hurgady i tak nic nie jest w stanie wskurać (polityczni nieudacznicy!).... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: Genialny Kaczyński! 06.10.06, 13:05 Nie wygłupiaj się. Lepperowi spadło poniżej 5%, robi w gacie i ma teraz ten sam interes, co Giertych i Pawlak. W wyniku tychzabawa PiSowi spadnie o dalszych 5 a może 10%. I gdzie tu geniusz tego paranoicznego awanturnika? Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2473 Re: Genialny Kaczyński! 06.10.06, 13:08 Nie analizuj sytuacji z pozycji psychologa i analityka,ale wyłącznie patrz na sytuację faktyczną!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: Genialny Kaczyński! 06.10.06, 13:11 Żartujess, koleś. A co za 3 czy 6 miesięcy, to nieważne? :) Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2473 Re: Genialny Kaczyński! 06.10.06, 13:47 Za 3 lub 6 miesięcy to już połowa Platformy będzie w koalicji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Genialny Kaczyński! 06.10.06, 14:05 No nie wiem. Już raz przechodziło 40-u posłów - przeszedł 1 (słownie: jeden). Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2473 Re: Genialny Kaczyński! 06.10.06, 15:07 Jak myślisz, ile czasu można wytrzymać w opozycji, przy tym ogromie zobowiązań zarówno finansowych jak i ludzkich................ (Tusk,Rokita i Komorowski tylko udają spokój a w terenie wrze...) Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Genialny Kaczyński! 06.10.06, 15:17 Skąd wiesz co się dzieje w terenie w PO, jesteś członkiem tej partii? Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Geniusz jednego sezonu :) 06.10.06, 14:18 Rozumiem Twoje oburzenie na opozycje, ale w tym anemicznym zachowaniu jest jednak pewna metoda. Przejecie wladzy zbyt wczesnie, tj. przed ostatecznym skompromitowaniem sie PiSu, SO i LPRu sprawi ze PiS bedzie glosna opozycja z mozliwoscia wygrania ktorys tam kolejnych wyborow. Moze lepiej niech skompromituja sie do konca i znikna na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
arturo2473 Re: Geniusz jednego sezonu :) 06.10.06, 15:34 Pomyśl, PIS jest skazany na gospodarczy sukces w przyszłym roku(potężne europejskie dotacje),natomiast nie sądzę żeby przedsiębiorczy Polacy popierali wiecznie przegrywającą PO(ludzie wolą ludzi sukcesu a nie nieudaczników- teoretyków autorów"przyzwoitości w polityce" itp. bzdur...) Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin skazany na gospodarczy sukces??? 06.10.06, 16:44 Europejskie dotacje to zaden sukces tylko ciezka praca. Nie zdajesz sobie chyba sprawy jak latwo ten sukces zawalic. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji PiS-.. 06.10.06, 12:51 czy SO chce pilnować posłów PiS przed zakusami korupcyjnymi, a to się porobiło. Można jeszcze probować przeciągnąć kilku posłów PiS do SO, nawet zaproponować im pieniądze, te z weksli. Odpowiedz Link Zgłoś
mksvitos Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji PiS-.. 06.10.06, 12:52 Do grobu to pójdzie nasz kraj i my razem z nim a ta banda #@$!!%?*!!%@^ pozostanie przy korycie nieruszona i jeszcze silniejsza niz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Kaczyński powiedział że nie będzie paktował 06.10.06, 12:57 z ludźmi-wyrokowcami i warchołami - ciekawe co powie teraz !!!!!!!! jak sie na to zgodzi to jest kompletnie przegrany Odpowiedz Link Zgłoś
signal Dramat braci Kaczyńskich 06.10.06, 12:56 jak teraz Prezydent będzie wręczał nominację dla Leppera. Przecież kilka dni temu drugi z braci dymisjonował go !. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: Dramat braci Kaczyńskich 06.10.06, 13:08 Zapominasz,że tenże p.Prezydent kilka dni temu wręczał mu odwołanie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
galba Lepper wie, że już jest na marginesie 06.10.06, 12:57 1. posłowie mu bez weksli pouciekają 2. fiskus zaczyna się dobijac o VAT "za logo" 3. notowania w okolicach 5 % 4. zakaz kandydowania dla skazańców Stąd próba ratowania tego, co sam sobie rozwalił. Mam nadzieję (i pewność), że nieudana. Konaj Andrzeju w mękach... Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg z szacunkiem proszę o wicepremierze naszego Rządu 06.10.06, 13:00 nie pozwolimy obrażać naszego Rządu, na który tyle czekaliśmy, który rozlicza złodziejstwo, korupcję i daje ubogim nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Re: z szacunkiem proszę o wicepremierze naszego R 06.10.06, 13:36 No właśnie, obraża cham naszego kochanego wicepremiera, wspólpracownika wybranego przez Naród ukochanego geniusza Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz10012 Re: Lepper wie, że już jest na marginesie 06.10.06, 13:02 Galba, nigdy bym nie przypuszczał, że się z Toba zgodzę w 100%. Chociaż motywy tej zgody mamy inne. Powrót Samoobrony do PiS-u to totalna klęska rządu i to bardzo szybka. NIe wiem czy cieszyć się z tego faktu, czy smucić. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 galba.. ty to jesteś zaklamany!..jeszcze niedawno 06.10.06, 13:53 popierałeś koalicje z Leperem.. Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska I smieszno, i straszno, kak tigra jebat' 06.10.06, 12:58 Wzruszyli mnie ci wizjonerscy i charyzmatyczni przywódcy do łez, gdy ogłosili urbi et orbi, z pełną powagą, iż zgoda buduje, a niezgoda rujnuje. Ta groteska staje się już upiornie nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Uwaga PiS !!! 06.10.06, 13:33 Uwaga PiS!!! Czy ruskie nie szykują jakiegoś gambitu? To dobrzy szachiści. Lepper bywał na Białorusi, legitymizował jako obserwator tamtejsze wybory, krytykował Radka Sikorskiego za zaangażowanie w Afganistanie, płakał, że to naraża nasze stosunki z Rosją, był przeciw naszej obecności w Iraku, nie opowiedział się oficjalnie za pomarańczową rewolucją na Ukrainie. Niektórzy twierdzą, że po odwołaniu pojechał po porady na wschód. Giertych też gardłował przeciw zaangażowaniu w Iraku, w najmniejszym stopniu nie popierał Ukraińców wyzwalających się ze strefy wpływów Moskwy, jego tatuś namawiał, żeby nie drażnić niedźwiedzia, a dziadziuś widział Rosję jako gwaranta niepodległej Polski. Zalecam daleko posuniętą ostrożność. Odpowiedz Link Zgłoś
critto nieczyste zagrywki Rosji 06.10.06, 14:55 no wlasnie, to jest zastanawiajace... Rosja ostatnio robi ciagle jakies prowokacje... 1. na Litwie pare miesiecy temu, gdzie litewskie sluzby podaly ten fakt do prasy Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: I smieszno, i straszno, kak tigra jebat' 06.10.06, 14:27 sodalicjakaczynska napisał: > Wzruszyli mnie ci wizjonerscy i charyzmatyczni przywódcy do łez, gdy ogłosili > urbi et orbi, z pełną powagą, iż zgoda buduje, a niezgoda rujnuje. Ta groteska > staje się już upiornie nudna. A sobaka - tiebja Odpowiedz Link Zgłoś
omacku Re: He,he. Zgoda buduje! Super! A co z Renią ? :) 06.10.06, 13:04 Jak to co z Renią? Renia na sekretarza stanu gdziekolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: He,he. Zgoda buduje! Super! A co z Renią ? :) 06.10.06, 13:10 Biurko w biurko z p. Adamem Lipińskim ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 I znowu kryminalista Lepper w rządzie ??? 06.10.06, 13:02 znowu będę skazany na oglądanie zmulaconej gęby Leppera łażącego tam i z powrotem po korytarzach sejmowych ze świtą dworzan, oraz Leppera z tekami papierów w RM udającego, że czyta ? wiejski opryszek i głąb kapusciany nie odróznia buhaja od bizona ale będzie znowu współrządził 38 milionowym narodem ? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Warchol, Cham i ten trzeci 06.10.06, 13:06 jak mu tam, zaczynaja czuc grobowo-lodowaty powiew z sondazy. Odpowiedz Link Zgłoś
qc A erelenowcom juz podziekowano? 06.10.06, 13:14 czym bardziej to zalosne towarzystwo z karlowato-opaslym liderem sie szamocze tym bardziej bagno tzw 4rp sie pod nimi otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
ozby partie szybkich Lopezów 06.10.06, 13:07 Uśmiechąnem się, jak sobie pomyślałem co teraz myślą chłopcy i dziewczęta popierający PiS, którzy gremialnie na tych forach okrzyknęli Leppera komuchmem i warchołem. Ciekaw jestem czy ich emocje potrafią robić takie szybkie wolty jak ich przywódcy (czy choćby p. Kuchciński). Już wiem dlaczego nie mógłbym popierac Pis-u. Jestem za wolny na to wszystko. Ci sami przyjaciele od lat, ta sama żona, te same poglądy na to, kto jest świnią a kto nie.... Podziwam was, szanowni Państwo z partii szybkich lopezów (skrót akurat bez znaczenia). PS. Uważajcie tylko na przyśpieszenie. Niedługo będziecie tak szybko zmieniać sojusze, że nawet słowa za tym nie nadążą. Będzie widać tylko nieme tiki. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji PiS-.. 06.10.06, 13:08 A ja chce 3000 na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
sebiifon Re: Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji Pi 06.10.06, 13:08 Lepper - polityczna dziwka musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji Pi 06.10.06, 13:42 sebiifon napisał: > Lepper - polityczna dziwka musi odejść Coś Ty?! Dopiero co przyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
tanhauser Gdzie piewcy PiS-u? 06.10.06, 13:12 Jakoś nie widzę płomiennych komentarzy fedajkinów pisiorów w tym topicu... czyżby zatkało już nawet największych krzykaczy? W ten weekend w ramach manifestacji pójdę się urżnąć, to w tym kraju nie da się żyć normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza co za chor! 06.10.06, 13:13 ale boja sie o swoje stolki.... kreca, kreca.. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Gdzie piewcy PiS-u? 06.10.06, 14:50 no wlasnie, jakos znikneli, co?? nie wiedza juz sami, co powiedziec... PiS pewnie tez nie wie... Wczoraj Lepper ich atakowal, gryzl, odsadzal od czci i wiary... A teraz chce sie znow przylaczac?? Jola z Dywit i podobni: LUUUDZIE, jesli myslicie, ze Lepper to jakikolwiek "bojownik o prawa biednych" to OTWORZCIE OCZY!! To zwykly populista, ktory dla wladzy sprzymierzy sie ze swoim WROGIEM, ktory chcial rozbic jego partie, pozbawic go w niej autorytetu i zepchnac na marignes polityczny... Odpowiedz Link Zgłoś
czerniakowianka Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji PiS-.. 06.10.06, 13:22 No cóż. Lewica jaka była, taka była, ale przynajmniej jakoś rządziła tym krajem. A prawica tylko walczy o stołki. Po prostu brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji Pi 06.10.06, 13:25 To u nas rządzi teraz prawica? To ci którzy krzyczą o solidarnym państwie? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji Pi 06.10.06, 14:48 dokladnie, SLD przy nich to naprawde kulturalni ludzie na poziomie, ktorzy w dodatku wprowadzili Polske do NATO i UE. Myslisz, ze z Kaczorami przy wladzy bylaby jakakolwiek szansa na UE? Ja watpie... Zaczeliby obrazac zachodnich politykow, wiec ci szybciutko by sie odwrocili i od nich, i od Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji Pi 06.10.06, 14:52 critto napisał: > dokladnie, SLD przy nich to naprawde kulturalni ludzie na poziomie, ktorzy w > dodatku wprowadzili Polske do NATO i UE. Myslisz, ze z Kaczorami przy wladzy > bylaby jakakolwiek szansa na UE? Ja watpie... Zaczeliby obrazac zachodnich > politykow, wiec ci szybciutko by sie odwrocili i od nich, i od Polski... Fakt, alkoholik Kwaśniewski i jego towarzysze to kultura na poziomie,tylko,ze ten pozim to taki troche rubaszny, leninowsko-stalinowski... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji Pi 06.10.06, 16:43 jednak za _zachodnimi_ granicami umial sie zachowac; postepowanie w Charkowie bylo oczywiscie haniebne. Ale poza tym Kwasniewski to nie jedyny polityk lewicy; wez np. Cimoszewicza, ktory byl swietnym dyplomata, albo Belke, ktoremu zaufali Amerykanie w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Narazie to o waznych sprawach decyduja ... 06.10.06, 13:34 kryminalisci z wyrokami! Ile kosztowala panstwo Polsie ta koalicja? Przetasowania, znaczacy wzrost kosztow administracji, ludzie Leppera na stanowiskach, ktorych teraz trzeba znowu zdejmowac. Naprawde temu krajowi potrzebna jest rewolucja - nie krwawa rewolucja lecz rewolucja myslenia! Jak to powiedziala Krolowa Brytyjska Elzbieta II - 'Duty first, self second!' ('Najpierw powinnosc potem dobro wlasne' - moje, wolne tlumaczenie). Temu narodowi potrzebna jest 'rewolucja myslenia', narod Polski, my, nie zaslugujemy na takie traktowanie przez politykow i kler. Kiedys mowilismy 'Precz z Komuna' - teraz niech bedzie - 'Precz z ukladami i prywata chamstwa, ktore sie do koryta dorwalo'. Tak, idzcie na ulice, protestujcie bo nie o taka Polske walczylismy, nasi ojcowie i my w latach 80-tych! Lepper idz sie utop!!! - taka dobra rada.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Lepperowi zabrali zabawki: BMW i samolot i glupio 06.10.06, 13:44 sie chlopu bez tego zrobilo i zaczyna bredzic o koalicji. Z PO go pogonili do obory wiec marzy mu sie wladza znowu.... Co za BURAK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Tych brudasow czas od wladzy odstawic! 06.10.06, 13:49 Dla prywaty psuja panstwo, sieja nienawisc, nie mowiac o tym, ze swoim smrodem zatruwaja zycie ludziom (z wyjatkiem ich oglupialych zwolennikow). No wlasnie PRZEPROSCIE I SPIE..JCIE (=PIS) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Warchoł i cham znowu razem 06.10.06, 13:46 Takie jaja możliwe są tylko w IV RP, tym PRLu pis. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Kaczyńscy,Giertych,Leper..banda czworga ! 06.10.06, 13:54 jutro rozpoczynamy wykopki ! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Kaczyńscy,Giertych,Leper..banda czworga ! 06.10.06, 14:04 No i wszystko jasne. Pokopali się wzajemnie, po drodze pokłamali, że to wszystko prowokacja, a teraz wracamy do koryta, no bo przecież koryto najważniejsze. Jolu z Dywit, gdzie jesteś? Popisz jakieś kłamstwa o tym, jak to Twój wódz wcale nie myśli przecież o władzy i kasie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbirut Lepper i Giertych: Chcemy powrotu koalicji PiS-.. 06.10.06, 14:04 Giertych powiedział, że w obecnej sytuacji nie ma innego rozwiązania,przecież ma dom do skończenia a poza tym Marysi za szkołę trzeba płacić. Dobrze byłoby samochód nowy kupić i coś na Mazurach jakąś działeczkę. Przywódca Ligi Polskich Rodzin podkreślił, że wie dokładnie o tym,że kolejne wybory spowodują obsunięcie się partii na samo dno lub jeszce niżej i że on sam w tej sytuacji znajdzie się diabli wiedzą gdzie . Zdaniem Giertycha, nie można dopuścić do sytuacji, w której o najważniejszych sprawach będą decydować posłowie wyrzuceni z różnych klubów i jakieś tam czuby wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Bez jaj panowie! 06.10.06, 14:07 Nikt nie wchodzi dwa razy do tej samej rzeki - czy jakoś tak :))) Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz Lepper to czlowiek bez honoru!! 06.10.06, 14:17 smutana prawda ale na szczycie wladzy sa polityczne prostytutki :( Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo matadeusz.. a Kaczyńscy, to mają honor ? 06.10.06, 14:35 gdzie?...mogę odpowiedziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: matadeusz.. a Kaczyńscy, to mają honor ? 06.10.06, 14:46 no wlasnie problem w tym, ze oni w ogole nie maja zadnego honoru!! WLADZA, WLADZA, WLADZA, KASA, KASA, KASA... :(((( A Polska?? A co ich to obchodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz kaczynscy to fanatycy w ich slowniku slowo honor.. 06.10.06, 14:46 ma znaczenie takie jakie pasuje im w danym momencie - no ale jak na razie az tak bardzo jak lepper sie nie ponizyli - ale wszytki przed nimi Odpowiedz Link Zgłoś