zigzaur Ludzie! Rokita był Szefem URM! 18.10.06, 19:37 W kompetencjach Szefa Urzędu Rady Ministrów leżą takie sprawy, jak: - urlopy, dodatki rodzinne, wysługa lat dla pracowników rządowych - rozliczanie delegacji - przetargi na zakup paliwa i samochodów służbowych - remonty i sprzątanie budynków rządowych - nadzór nad całym tym obsługowym biurewstwem oraz inne duperele. Szef URM nie ma prawa wydawania poleceń organom śledczym! Odpowiedz Link Zgłoś
w28 Re: Ludzie! Rokita był Szefem URM! 18.10.06, 19:41 nie mam nic do Rokity(jakby kto pytal) mnie te Ziobry, Konie, Kaczki i buraki, ta menażeria cała humor psuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ludzie! Rokita był Szefem URM! 18.10.06, 19:49 Tak, ale Ziobro, będący w końcu ministrem, powinien nieco orientować się w kompetencjach różnych urzędników rządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Ziobro: Rokita odpowiedzialny za inwigilację 18.10.06, 19:39 prawdopodobnie, nie da się wykluczyć, być może, istnieje poważne przypuszczenie, należy domniemywać. I tak sobie nasza czerezwyczajka pluje. Mamy człowieka a paragraf się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 ci dziennikarze sa obiektywni i porzadni :-))) 18.10.06, 19:51 Pospieszalski? Nie znałem faceta kiedy pierwszy raz go zobaczyłem i w zdumieniu pytałem: co to za facet? skąd sie wziął gośc tak jawnie tendencyjny? Mdłości mnie chwyciły jak ten jego programik zobaczyłem. Nie warto rozmawiac. Semka? Lisiewicz? Jakbyś napisał że propisowscy to ok ale obiektywni? No tego im zarzucic napewno nie można.... Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Ziobro: Rokita odpowiedzialny za inwigilację 18.10.06, 19:53 Minister sprawiedliwości feruje wyroki, zanim wypowiedział się na ten temat sąd. Toż to zamach stanu właściwie. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 UOP inwigilował przestępców z prawicy ! 18.10.06, 19:59 Tejkowski,,Bubel i inni faszyści i degeneraci.. do tego deosli aferzyści z PC,Glapiński i Zalewski, którzy tyrali dla Kaczyńskich!.. to kto miał to robić jak nie UOP ? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Co zlego z inwigilacja? 18.10.06, 20:00 sluzby specjalne zawsze powinny wiedziec o potencjalnych zagrozeniach ze strony potencjalnych radykalow politycznych, terrorystow czy innych wariatow. To ze to oszolomstwo i bolszewicki fanatyzm doszedl dzisiaj do wladzy swiadczy tylko zle o wynikach pracy tych sluzb. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: Co zlego z inwigilacja? 18.10.06, 20:06 Prymas: Ks. Zaleski jak "nadUB-owiec" dlaczego nie ma forum pod tym artykulem Znow kryjecie tych pedofili w sukienkach czy tylko Ubekow biskupow Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Re: Co zlego z inwigilacja? 18.10.06, 20:15 Dzięki za podjęcie tematu. Oto Dziwisz zamyka usta Zaleskiemu a nie potrafi Rydzykowi. Nawiasem mówiąc nie jestem za całym tym szaleństwem teczkowym, chodzi mi ostosowanie różnej miary. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Dziennikarze sa obiektywni i porzadni. OTO ta 18.10.06, 20:17 Z wymienionych to Sakiewicz, Semka, Pospieszalski-to tuby PiSu. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: Dziennikarze sa obiektywni i porzadni. OTO ta 18.10.06, 20:23 CZYSTEB OSZOŁOMSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 SB-ek Bolek i "przypadkowe"śmiertelne wypadki 18.10.06, 20:47 TV4, program "IV władza", kilka minut temu. Piotr Semka przepytuje b...ę o nazwisku Wałęsa. Dziennikarz zadaje pytanie: "co miał Pan na myśli mówiąc, że jak będziemy mieć szczęście to los nas uwolni od Kaczyńskich". Odpowiedź Wałęsy: "zawał serca na przykład"… www.galba.net.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.74 Ja jednak w przypadku grubszego obstawiam 18.10.06, 20:51 spiaczke cukrzycowa, a Jareczka - bo choleryk - nagla krew zaleje, czyli wylewik:) Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Ziobro: Rokita odpowiedzialny za inwigilację 18.10.06, 21:02 Ciekawe co by powiedzial sympatyk PO, gdyby sie okazalo, ze PiS kazal za pomoca ABW i tajnych agentow rozpracowywac PO. Chyba zaraz by grozil Trybunalem Stanu. I slusznie. Wiec trzeba sie zajac takimi ludzmi jak Miodowicz, zeby sie nie powtorzyly czasy, ze za pomoca gaentow rowala sie konkurencyjne partie polityczne. Za to musi ktos konkretnie odpowiedziec. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
jjj68 Wczoraj była farsa z koalicją, dziś odgrzano "afe 18.10.06, 21:13 Platforma staje się dyżurnym chłopcem do bicia. Wczoraj była farsa z koalicją, dziś trzeba to przykryć nową "aferą", tylko czy ktoś jeszcze się na to daje złapać? Oczywiście oprócz dziennikarzy, którzy muszą mieć newsa.Taki styl uprawiania polityki przez PIS jest żenujący i NAPRAWDĘ szkodliwy. Nie zdziwię się, jeśli w następnej kadencji Sejmu połowa ministrów na czele z Prezesem trafi przed Tyrybunał Stanu, bo dyskusji z Platforma to juz raczej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Rokita odpowiedzialny za inwigilację i za padajacy 18.10.06, 21:23 jak i za padajacy deszcz w zeszla niedziele..hehehe...banialuki..Ziobry.. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Łajdacy już rozmywają sprawę.... 18.10.06, 21:27 Nieprawdopodobne. A jednak prawdziwe. Największa afera ostatnich 17 lat - inwigilowanie legalnych partii przez służby specjalne - a polskojęzyczne media już rozpoczęły rozmywanie największego skadalu w wolnej Polsce. Zbrodnia na demokracji . W krajach Zachodnich politycy ,którzy byliby uwikłanii w takie sprawy - byliby już politycznymi trupami. Wolne media nie zostawiłyby na takich łajdakach suchej nitki. W Polsce "wolne" "niezależne" polskojęzyczne media jakoś nie podnoszą larum.... Jakie to dziwne??? Z nagrania z bezczelnej prowokacji beger i łajdaków z TVN , media uczyniły kosmiczny skandal. Rozpętano histerię do niewyobrażalnych rozmiarów. Próbowano obalić rząd . A tu gdzie mamy prawdziwą aferę , prawdziwy skandal - media są powściagliwe... TVN 24 już rozmywa odpowiedzialność ludzi dzisiejszej PO za udział w tej skandalicznej aferze . Dochodzi do sytuacji gdy ofiarom przestępczych działań służ specjalnych próbuje się wmówić ,ze to oni byli przestepcami.... Niepradopodobne... Ale dzięki temu widzimy kto jest kim w Polsce. Jak na dłoni widać ten wyśmiewany przez media układ o którym mówił Kaczyński. Widać was łajdacy jak na dłoni. Trzeba dobić tę esbecką bestię . Jeśli teraz PiS nie ubije tej esbeckiej gadziny to już cgyba nigdy nie doczekamy się sprawiedliwości w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Wasserman tchorz a dzisiaj bohater ! Smiech ! 18.10.06, 21:28 Komunistyczny prokurator ! Prokuratorem zostal za dobrze wykonane wykopki! A moze cos innego ? Zalosny Pis i jego PROPAGANDA ! Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp no to wiemy czemu nie ma POPISU 18.10.06, 21:28 Rokita chciał kontroli nad MSW, by dalej trzymać trupa w szafie, a PiS chciał mieć haka na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
jaza01 Facet,jestes oblakany. 18.10.06, 21:33 Ziobre jak i wieksza reszte PiSu nalezy poddac badaniom psychiatrycznym.Panowie sa wazniejsze sprawy niz jakas tam szafa.Moja szafa tez jest tragiczna bo z molami.W tej szafie Lesiaka to mnie najbardziej interesuje zycie intymne J.kaczorka.Czy ktos to ujawni? Odpowiedz Link Zgłoś
bobeniek Cale te PO wsadzic do wiezienia 18.10.06, 21:44 Wiekszosc z nich to konfidenci albo byle komuchy i teraz caly czas mieszaja, bo boja sie ze w koncu prawda wyjdzie na swiatlo dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Gdyby to ludzie PiS-u inwigilowali partie.... 18.10.06, 21:45 Gdyby tak w tej największej aferze w wolnej Polsce byli uwikłani politycy dzisiejszego PiS u ....... Matko Boska Częstochowska ! Co by się działo w polskojęzycznych mediach??????? Rozpętano by histerię do niewyobrazalnych rozmiarów. Konferencje na żywo Polatformy Obywatleskiej oraz jej sojuszników z PZPR-SLD. Zatroskane miny Tuska ,Rokity i Komorowskiego ,Olejniczka .... I wielkie słowa o podłości ,nikczemności i przywiązaniu ich ugrupowań do demokracji.... Oj co to by się to działo.... Mieliśmy już tego próbkę ,gdy ujawniono taśmy z prowokacji beger... Oj co by się działo??? Pan Niesiołowski z pianą na ustach traciłby zmysły ze wściekłości... TVN na żywo nonstop "rozpracowałby" podłych Kaczorów oraz PiS. No ale sprawa dotyczy łajdactwa ludzi Platformy - więc wielkiej afery nie ma... Wiecej , media próbują tak przestawić całą sprawę ,ze to ofiary esbeckich działań są oskarżani o przestepstwa... Ot "wolne" "niezależne" polskojęzczyne "obiektywne" "stojące na straży demokracji i wolności słowa" media.... Wasza platformiana obłuda jest odrażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Rokita , oczywiście nic nie wiedział, bo skąd ? 18.10.06, 21:48 Najciemniej jest pod latarnią czyli w rządzie ? A gdzie jest premier tamtego rządu ? Cicho i sza ? Odpowiedz Link Zgłoś
i.12 Odpowiedzialny 18.10.06, 22:17 ma oczywistą rację i pan Wasserman i pan Ziobro: ktoś za to musi być odpowiedzialny i podobnie - sądzę że już dziś są służby oddane Polsce które zbierają dowody przeciwko wszystkim dzisiaj przekraczającym swoje uprawnienia, tym którzy są informowani o tym co dzieje się dzisiaj w służbach, zbierają dowody politycznej odpowiedzialności za inwigilację politycznej prawicy w roku 2006 ludzie odpowiedzialni za inwigilację Platformy Obywatelskiej w roku 2006 będą musieli ponieść konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Czy ktos wogole wie jeszcze o co chodzi.... 18.10.06, 22:10 pytam sie z czystej ciekawosci... mi sie juz nawet tego syfu sluchac,ogladac ani czytac nie chce niech sie pozabijaja nawazajem, powyzywaja,obrazaja, opluja nasi politycy ktorzy obecnie siegneli dna Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ziobro: Rokita odpowiedzialny za inwigilację 18.10.06, 22:11 > Jego zdaniem, nie wykluczone jest, że Jan Rokita był informowany o tym, co działo się w ówczesnych służbach specjalnych przez szefa kontrwywiadu Konstantego Miodowicza. Nie jest wykluczone, że akceptowł ścieżki zdrowia w 1976 r. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 a ten Rokita miał być naszym premierem 18.10.06, 22:17 może kiedyś będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Rokita nie miał styku... 18.10.06, 22:38 A czy pańskim zdaniem, szef Urzędu Rady Ministrów, czyli Jan Rokita, mógł o tym nie wiedzieć? Szef Urzędu Rady Ministrów, tak jak i inni ministrowie, dostawał codziennie czy prawie codziennie raporty z Urzędu Ochrony Państwa o sytuacji w kraju i za granicą. Czytał to. Oczywiście, że to czytał. fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/zatrudnienie-lesiaka-to-byl-blad,807686,2943 Odpowiedz Link Zgłoś
jurkoz Ziobro: Rokita odpowiedzialny za inwigilację 18.10.06, 22:51 ...a Cimoszewicz zaciera ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
sawawa1 Re: Ziobro: Rokita odpowiedzialny za inwigilację 19.10.06, 00:06 czy ziobro i cala ta reszta z pisu nie zastanawiaja sie ze po zakonczeniu rzadow pisu (predzej czy pozniej sie skoncza) beda musieli gdzes pracowac. A moze pis juz nie pozwoli nam zrobic wyborow, przeglosuja ze sa najlepszym rzadem w dziejach na szej panstwowosci i beda nam milosciwie panowac na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
borgial Ziobro i św. Mikołaj odpowiedzialni za inwigilację 19.10.06, 00:11 A kto jest odpowiedzialny za korupcyjne propozycje panów Lipińskiego i Mojzesowicza? Już wiadomo? Mówią, że Jarosław Kaczyński, Wassermann i Ziobro. A ja jestem pewna, że to nieprawda! Na pewno ten Rokita i święty Mikołaj, a za nimi stali Kwachu i Jaruzel. Mam niezbite dowody panie Ziobro! Odpowiedz Link Zgłoś