jurek_s Re: Dmuchane rewelacje 22.10.06, 11:28 babette663 napisała: > kto kocha naprawde nasza ojczyzne i wlasne dzieci, kto ma jeszcze odrobine szacunku i godnosci dla siebie i bliskich, znajdzie sposob aby tych szalencow w amoku wladzy powstrzymac i wypieprzyc od wladzy na zbity pysk, zanim Polakow rozdepcze ta Pisowska plaga... Ba, ale Polakom nic więcej jak: "Tu l'as voulu, George Dandin" powiedzieć nie można. I tylko Polacy, którzy sprawili, że jest, jak jest, mogą to naprawić. Jeśli tego nie zrobimy, to znaczy, że na to zasługujemy, niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
bezcenzury1 Red. Michnik: "No już - ku.wa - nie wiem teraz!" 22.10.06, 11:46 A. Michnik do Gudzowatego: a tak jak panu powiem tak, jeżeliby pan mi pół roku temu powiedział, że ksiądz Michał Czajkowski był agentem, to bym panu dał po twarzy. Rozumie pan. No już - k... - nie wiem teraz! No rzeczywiście po pogłupiałem. Ja już nie wiem teraz! Jeżeli... A.Gudzowaty: ... to niech pan pomoże wytępić to g..., a nie rozdziera szaty... rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061020/kraj/kraj_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: To jest właśnie zwycięstwo języka nienawiści i 23.10.06, 12:08 pomówień, którym posługuje się Pan Kaczyński. Stwarza iluzje, że żyjemym nie w tym świecie, który ma swoje normalne problemy, tylko w jakiejś czarnej dziurze opanowanej przez potwory. Na normalny świat już nie ma czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Z Kaczynskimi zgadzam się TYLKO w jednej sprawie 22.10.06, 12:01 ''im gazeta wyborcza slabsza tym lepiej dla Polski''-to świeta prawda.Nigdy na nich ich partię nie glosowałem.Z całego rządu najlepszy jest Ziobro,najlepszy minister sprawiedliwości od upadku komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
babette663 Re: Z Kaczynskimi zgadzam się TYLKO w jednej spra 22.10.06, 12:53 helguera napisał: > ''im gazeta wyborcza slabsza tym lepiej dla Polski''-to świeta prawda.Nigdy na > nich ich partię nie glosowałem.Z całego rządu najlepszy jest Ziobro,najlepszy > minister sprawiedliwości od upadku komuny. i jeszcze jedno, z calym szacunkiem dla twojej osoby, przeczytaj jeszcze raz artykul, bo mam wrazenie, ze go czytales "po lepkach" Odpowiedz Link Zgłoś
obiektnienawisci Bracia Kurscy 22.10.06, 13:11 mają z sobą niemało wspólnego. Np. czarno - białe wizje świata. Tekst Kurskiego nie jest rzetelną analizą,ani polemiką,ale histeryczną listą zarzutów. Kurski powrzucał do jednego wora wszystko,co się dało,prezentując się jako zwolennik teorii spiskowej. Dla Kurskiego,tak jak dla Kaczyńskich,nie ma przypadków. Wszystko jest precyzyjnie zaplanowane i starannie reżyserowane. To,że Kaczyński,w sejmowej kłótni,nazwał Tuska i kolegów lumpenliberałami,jest dla Kurskiego niszczeniem autorytetów. Od kiedy Tusk jest autorytetem ? Słowo "wykształciuchy" zostało wyrwane z kontekstu - pisał o tym niedawno Ziemkiewicz w "Salonie 24". Brakiem inteligencji wykazują się ci,którzy sądzą,że wypowiedź o pięciu b. ministrach spraw zagranicznych była zaplanowana przez PiS. W rzeczywistości była to typowa dla Macierewicza,nieodpowiedzialna i skrajna,wypowiedź niekonsultowana z PiS. Winą liderów PiS jest to,że Macierewicz nie został zdymisjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
chiny.hegemon.jutra Re: Bracia Kurscy 22.10.06, 13:33 obiektnienawisci napisał: mają z sobą niemało wspólnego. Np. czarno - białe wizje świata. > Tekst Kurskiego nie jest rzetelną analizą,ani polemiką,ale histeryczną listą > zarzutów. > Kurski powrzucał do jednego wora wszystko,co się dało,prezentując się jako > zwolennik teorii spiskowej. Dla Kurskiego,tak jak dla Kaczyńskich,nie ma > przypadków. Wszystko jest precyzyjnie zaplanowane i starannie reżyserowane. > To,że Kaczyński,w sejmowej kłótni,nazwał Tuska i kolegów > lumpenliberałami,jest dla Kurskiego niszczeniem autorytetów. Od kiedy Tusk jest autorytetem ? Słowo "wykształciuchy" zostało wyrwane z kontekstu - pisał o tym niedawno Ziemkiewicz w "Salonie 24". > Brakiem inteligencji wykazują się ci,którzy sądzą,że wypowiedź o pięciu > b. ministrach spraw zagranicznych była zaplanowana przez PiS. W rzeczywistości > była to typowa dla Macierewicza,nieodpowiedzialna i skrajna,wypowiedź > niekonsultowana z PiS. Winą liderów PiS jest to,że Macierewicz nie został >zdymisjonowany. Kaczyńskim można (trzeba) wiele zarzucić,lecz artykuł Kurskiego razi prostactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
malleus111 Re: Bracia Kurscy 22.10.06, 15:36 Prostactwo, PROSZE PANIOM, to wylaczna domena PiSu. Artykul Kurskiego bardzo delikatny i wywazony, a ze pisze o sprawach wyjatkowo obrzydliwych, to nic dziwnego, ze moze irytowac zwolennikow nowej przewodniej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
babette663 Re: Bracia Kurscy 22.10.06, 13:39 zanim zobaczysz paproszek w oku innych zauwaz deske w swoim niewazne w tym kontekscie czy zgadzam sie z twoja opinia czy nie, wazna jest kultura wypowiedzi i przyjemnosc polemikowania z takimi ludzmi jak ty, nie jakies karczemne wyzwiska, ponizanie i slownictwo ze speluny pijackiej, niestety coraz czesciej goszczace na forum, bo na forum nie chodzi o to zeby przekonac innych do takiego samego myslenia jak nasze tylko do wymiany pogladow i" czytania miedzy wierszami", bo jest to jeden ze sposobow urabiania wlasnych opinii - dziekuje i oby takiej kulturalnej wymiany opinii bylo jak najwiecej Odpowiedz Link Zgłoś
prosiak25 komuchy 24.10.06, 20:47 nasz wspanialy pis tak dzielnie i zaciekle zwalcza komunistow ze nawet nie zauwazyli ze zachowuja sie tak jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Bracia Kurscy 23.10.06, 08:51 > mają z sobą niemało wspólnego. Np. czarno - białe wizje świata. > Tekst Kurskiego nie jest rzetelną analizą,ani polemiką,ale histeryczną listą > zarzutów. Gdzie tu widzisz histerię? Ten tekst ma zaledwie kilka akapitow i nie moze byc rzetelnie udokumentowaną analizą, ale napisz, w którym miesjscu autor mija sie z prawdą? > Kurski powrzucał do jednego wora wszystko,co się dało,prezentując się jako > zwolennik teorii spiskowej. Jaki spisek? Niczego takiego w tej wypowiedzi nie zauwazylem. > Dla Kurskiego,tak jak dla Kaczyńskich,nie ma > przypadków. Wszystko jest precyzyjnie zaplanowane i starannie reżyserowane. Niczego takiego nie napisal. A dla mnie polska polityka to jak antyczna tragedia. Bohaterowie pelni dobrej woli, ale jakies fatum wszystkich pcha do samoszniszczenia. > To,że Kaczyński,w sejmowej kłótni,nazwał Tuska i kolegów > lumpenliberałami,jest dla Kurskiego niszczeniem autorytetów. Od kiedy Tusk > jest > autorytetem ? Dla zwolennikow PO Tusk jest jakims autorytetem. Poza tym ja, nie bedąc fanem Tuska, słowami premiera również poczułem się obrażony. Te słowa obrażają każdego wykształconego człowieka. Te - i inne - słowa osmieszają całe 17 lat odrodzonej RP. Dewizą Kaczyńskich jest osmieszenie, "moralne" upodlenie "wroga". Co dobrego stalo sie w Polsce w ciagu ostatnich 17 lat? Wokół jakich wartości mamy budować przyszłość? Wokół nienawiści (do komuchów, agentów, całe szczęście że nie do Żydów)? Słowo "wykształciuchy" zostało wyrwane z kontekstu - pisał o tym > niedawno Ziemkiewicz w "Salonie 24". Rafał Ziemkiewicz, Obiekcie Nienawiści, jest Źródłem Nienawisci. Słowo "wykształciuchy" dyskredytuje wszystkich "inteligentów" i daje do ręki oręż osobom "naturalnie inteligentnym", jak Lepper > Brakiem inteligencji wykazują się ci,którzy sądzą,że wypowiedź o pięciu > b. ministrach spraw zagranicznych była zaplanowana przez PiS. Nikt tak nie myśli. Widac przecież, że Kaczyńscy są bardzo impulsywni. Polską polityką rządzi impuls furiata. > W rzeczywistości > była to typowa dla Macierewicza,nieodpowiedzialna i skrajna,wypowiedź > niekonsultowana z PiS. Winą liderów PiS jest to,że Macierewicz nie został > zdymisjonowany. Nie szkoda róż, gdy płoną lasy. Tylko kto te lasy podpalił? I ile takich win musi jeszcze zostać popełnionych, byśmy zasłużyli na "przepraszam"? Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 Re: Bracia Kurscy 24.10.06, 10:26 Do "trzy.14" w kontekscie tego co napisal niejaki "obiektnienawisci"!!! Chlopie! Widze ze punkt po punkcie polemizujesz z tym co napisal ten przyglup. Daj se spokoj! On i tak tego nie zrozumie! W tej partii obowiazuje jedna zasada: nie wazne co sie pisze i czy to ma jakies logiczne uzasadnienie! Nie! Wazne tylko zeby pisac tylko o przeciwniku politycznym wylacznie zle i wylacznie w zlym kontekscie! Specem od tej propagandy zla jest ten "czarny" z braci Kurskich - Jacek, on to wymyslil! Jak pokonac Tuska - wystarczy napisac cos zle o jego dziadku ltory mial pecha bo go wcielli do werhmachtu i "ciemna masa to kupi"....no i kupila! Skuteczny jest ten Jacek! A Jaroslawa, coz, ten mysli normalnie, logicznie i patriotycznie wiec co trzeba zrobic? A np trzeba go zniszczyc! A jak to sie robi? A no tak jak nam zademnstyrowal niejaki "obiektnnienawisci". I polemizowanie z takim nie ma sensu bo on i tak wie lepiej! Partyjny nakaz dostal albo jest slepym i nawiedzonym gorliwcem! Tacy w PZPR tez byli! Ale ta obecnie rzadzaca, jedynie sluszna partia "czystego dobra" przeszla juz samych komuchow z PZPR! Brawo Babette663! Madrze piszesz! Tak trzymaj! Sa jeszcze w narodzie ludzie myslacy ntak jak Ty! Ted1951. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: Z całego rządu najlepszy jest Ziobro, bo wywie 23.10.06, 12:10 ra polityczny, niebezpieczny wpływ na wymiar sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Z Kaczynskimi zgadzam się TYLKO w jednej spra 24.10.06, 00:09 - Macierewicz, Ziobro, Wasserman, Putra, Gosiewski, Kurski ? - Six PiStools Tam gdzie powinien rządzić PIS ? - wPiSdu daleko Ustrój IVRP ? - rozPISdziawa Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 Re: Z Kaczynskimi nie zgadzam sie w zadnej spr.! 24.10.06, 10:09 Przeczytalem ten wpis podpisany "helguera" i zastanawiam sie jak mozna byc tak beznadziejnie glupim i slepym aby patrzac na to co robi ta partia, ten rzad, ci ministrowie, w tym min.Ziobro, ci bracia...w tym pan Prezydent /nie moj na szczescie, bo ja go nie wybieralem!/, wypisywac takie glupoty!!! Gdzie rozum, gdzie patriotyzm i gdzie logiczne myslenie??? Jesli tacy ludzie jak "helguera" zyja w Polsce to ja nie dziwie sie ze ten kraj ma taki rzad, takiego Prezydenta i taka jedynie sluszna przewodnia sile narodu od samego "czystego dobra"! Jak dlugo jeszcze......???? Ted1951 Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska Dmuchane rewelacje 22.10.06, 15:04 Artykul jest swietny,powqinno go sie rozsylac ludziom do przemyslenia.Trzeba czesciej mowic prostym jezykiem i pelnym glosem ,bo duzo ludzi jest zagubionych [ma tylko 1program radia i 1 i 2 program polskiej telewizji,natym buduje swoj swiat i ulega propagandzie]Teraz gazeta ma misje do spelnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 Tak, Kaczyńscy to kłamcy nad kłamcami! 22.10.06, 18:12 stworzyli środowisko zła,nikczemności, do spólki z Rydzykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 "Dmuchane rewelacje"? - myślałem, że to o taśmach 22.10.06, 19:09 ... Beger i TVN-i... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "Dmuchane rewelacje"? - myślałem, że to o taś 23.10.06, 14:16 t-800 napisał: > TVN-u. Czy ty rozumiesz słowo "dmuchane" ??? Pewnikiem nie.... Jesteś zbyt... dęty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baye Dmuchane rewelacje 22.10.06, 22:33 dziwi mnie pseudinteligencki styl babette.Właśnie inteligencja powinna zauważać wszelkie przejawy zła a te są wyłuszczone w artykule Jarosława Kurskiego.Popieram jego pogląd na tę sytuację. Dodatkowo wszystkie oskarżenia Platformy przez Kaczyńskiego i jego popleczników z partii podchodzą idealnie pod powiedzenie "przyganiał kocioł garnkowi a sam smoli". Podłość i buta "pisiorów" nie mają granic. Zakłamane plemię. Odpowiedz Link Zgłoś
babette663 Re: Dmuchane rewelacje 23.10.06, 00:47 babette corka kucharki i murarza - najpracowitszych ludzi pod sloncem, ktorzy dali swoim dzieciom wszystko co mogli wykrzesac ze swoich serc najlepszego, babette nie jest inteligentna, babette to realistka /przynajmniej tak mi sie zdaje/ i wybacz, ale ja nie bardzo rozumiem poczatku twojej wypowiedzi "pseudointeligencki styl babette"i "to inteligencja powinna zauwazac wszelkie przejawy zla......" a o czym ja pisze na tym forum????????nie chce cie obrazic, ale mysle ze masz taki nawal mysli w glowie iz sie przejezyczyles, a moge cie zapewnic, ze mam zblizone poglady do twoich-pozdrawiam babette Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Dmuchane rewelacje 23.10.06, 01:29 babette663 napisała: > > babette corka kucharki i murarza - najpracowitszych ludzi pod sloncem, ktorzy > dali swoim dzieciom wszystko co mogli wykrzesac ze swoich serc najlepszego, > babette nie jest inteligentna, babette to realistka /przynajmniej tak mi sie > zdaje/ i wybacz, ale ja nie bardzo rozumiem poczatku twojej > wypowiedzi "pseudointeligencki styl babette"i "to inteligencja powinna zauwazac > > wszelkie przejawy zla......" a o czym ja pisze na tym forum????????nie chce cie > > obrazic, ale mysle ze masz taki nawal mysli w glowie iz sie przejezyczyles, a > moge cie zapewnic, ze mam zblizone poglady do twoich-pozdrawiam babette Babette trzymaj sie, tylko prawdziwa cnota krytyki sie nie boi i jestem przekonana iz z pewnoscia rownie krytycznym i obiektywnym okiem potrafisz sie wypowiedziec gdyby ten "burdel" dotyczyl innej partii niz PiS, i chce ci powiedziec ze chcialabym miec taka matke jak ty - tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 Re: Dmuchane rewelacje 24.10.06, 10:32 Do krocset! Bye! Umiesz czytac??? Przeciez babette663 i Jaroslaw Kurski w tym artykule maja zbiezne poglady!!!Ted9151. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Dmuchane rewelacje 23.10.06, 07:59 Odnoszę wrażenie, że na tym medialnym "boisku" GW i TVN zachowują się tak jak większość polskich kibiców, którzy są dobrzy jak ich drużyna wygrywa i beznadziejni kiedy przegrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: Dmuchane rewelacje 23.10.06, 09:00 > bo ONI zniszcza > wszystkie cenne wartosci tkwiace w duszy narodu polskiego, juz sklocili > ludzi, juz zaszczuli swym jadem jak kobry ludzi, ktorzy skacza sobie do > gardla jak wsciekle hieny, najlepszy tego dowod - forum GW - zobaczcie > wypowiedzi takich osobnikow jak: abba15, hehehe, galba czy inne poszeklu. Niestety, Twoja wypowiedź świadczy o tym, że socjotechnika PiS-u działa i na ciebie bardzo skutecznie. Nastepnym etapem będzie zmęczenie i apatia... I już jeden głos do przodu... Takimi pełnymi żółci (i nienawiści), nieprzemyślanymi i nie do końca prawdziwymi wypowiedziami lejesz wodę na młyn różnych Galb, Jol_D i im podobnym osobnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
berno Re: Dmuchane rewelacje 23.10.06, 09:45 No,ale przecież są te plusy.Poseł potrafi pochylić się nad prostym człowiekiem oddalonym od cywilizacji i -a co!-zatrzymać szybkobieżny pociąg ,niech sobie tam ktory wsiadzie,niech ludkowie wiedzą,że kto ma władzę ,może wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
ted1951 Re: Dmuchane rewelacje 24.10.06, 10:35 Boze drogi! Trzy.14! Przeciez Ty teraz w tym wpisie zupelnie pleciesz "trzy po trzy" a nie 14!!!Ted1951. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Podobnie w "opozycji"... 23.10.06, 11:59 "Dziś nie chodzi o to, by będąc w opozycji, stawać się lepszym, ale by wykazać, że adwersarze są jeszcze gorsi niż my..." też brzmi prawdziwie, echh, co za czasy, co za polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Dmuchany dziennikarz Jarosław 25.10.06, 06:50 Przerażający jest ten brak zdolnosci do samodzielnego myslenia. Co te Michniki zrobili z tego faceta. Żałosna kukła klepiaca jak mantrę "mądrości" swego guru. W TOK FM Jarosław K. reklamuje swoj "poranek w Tok FM" zajawką,w ktorej oznajmia, że nie interesuja go ludzie przewidywalni, że do swych programow zaprasza osobnikow nieodgadnionych, zaskakujacych nowymi opiniami. Po czym słuchamy jego politycznej audycji i trzech toczacych od miesiecy piane nienawisci do PISu faciów - Krezmiński, Król i jeszcze jeden bałwan (nie pamietam ktory) (jesli dodac kurskiego to czterech). No i toczą w audyzji pinaę,wzajemnie się podniecając. Odpowiedz Link Zgłoś