gondoliero hannawald to parówka. 04.11.06, 15:19 schumacher to baleron. niemieccy sportowcy to wędliny. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: hannawald to parówka. 04.11.06, 15:23 I znalazł się pierwszy bereton. Więcej dystansu do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka [...] 04.11.06, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: mydło z tłuszczu ludzi - oto wkład niemiaszkó 04.11.06, 15:39 Jest kolejny bereton, kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
der.die.das Oni naprawdę mają kompleksy! 04.11.06, 15:56 Zawsze zastanawiałem się dlaczego, ale teraz już wiem. To chodzi właśnie o te tak zawane Ziemie Odzyskane... Są żałośni. Zatrudniają Polaków na czarno, a potem mają im to za złe. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Oni naprawdę mają kompleksy! 04.11.06, 16:03 > Zatrudniają Polaków na czarno, a potem mają im to za złe. A Polacy kradną samochody. Właśnie m.in. takie uogólnienia wyśmiewa Die Welt. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Niemcy w kradzieżach aut chętnie pomagają 04.11.06, 16:13 sami wręczają złodziejom kluczyki, pobieraja drobna opłatę i czekają aż samochód przekroczy legalnie granicę (najlepiej z Rosją, Ukrainą ) i wtedy zgłaszaja kradzież do ubezpieczyciela - proste, nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Re: Niemcy w kradzieżach aut chętnie pomagają 04.11.06, 16:16 każdy Niemiec tak robi! Proste, przy współpracy Rosjan i Ukraińców, a wina spada na Polaków, że kradną ... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus [...] 04.11.06, 16:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: jak poprawic stosunki Polsko-Niemieckie 04.11.06, 17:31 Idea dziedziczenia przez kolejne pokolenia odpowiedzialności za wojnę jest chyba spowodowana polską wiarą w dziedziczenie zasług Kazimierza Wielkiego i inych historycznych postaci, oraz roszczeniowej postawy za krzywdy poprzednich pokoleń... Kto i kiedy zauważy, że mamy już XXI wiek, że warto by się wziąć za układanie sobie przyszłości, a nie grzebanie się w przeszłości?? Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: jak poprawic stosunki Polsko-Niemieckie 04.11.06, 17:57 > Kto i kiedy zauważy, że mamy już XXI wiek, że warto by się wziąć > za układanie sobie przyszłości, a nie grzebanie się w przeszłości?? kontonaspam, chyba nie byłeś nigdy w Niemczech albo jesteś germanofilem skoro tak pleciesz o dziedziczeniu odpowiedzialności za wojne? naprawdę jesteś przekonany, że polska krytyka jest NIEUZASADNIONA? otóż sami Niemcy nie zauważyli, że jest XXI wiek i np. gazociąg omijający Polskę jest tego najlepszym dowodem, oczywiście, że Niemcy jak każdy naród mają prawo działać wyłącznie w swoim interesie ale coś za coś, to nie jest krok w kierunku 'układania sobie przyszłości', niestety w Niemczech tkwi starogermański duch przywołany przez Adolfa i wielu z nich po cichu chętnie cofnęło by czas, żeby nie wtopić i zachować Prusy Wschodnie, gdybyś posiedział na wykładzie dla niemieckiej młodzieży prawadzonym przez pana z frakcji CDU/CSU w Budestagu, który tłumaczył jak to wredni Polacy masakrowali biednych wypędzanych Niemców, albo posłuchał żalów wylewanych nad niewinnym Dreznem zbombardowanym przez wrednego Harrisa w którym kulturalni cywilizowani Niemcy pielili ogródki i chodzili do teatru nie wiedząc przecież, że jest jakaś wojna, to byś zmienił zdanie i nie atakował każdego kto krytykuje niewybredne dowcipy, Die Welt jest mniej więcej na tym poziomie co publikowanie przez Wprost swego czasu zdjęcia Eriki siedzącaj okrakiem na Schroederze, powinniśmy częściej stosować ten poziom dyskursu z Niemcami, i przede wszystkim dbać za wszelką cenę o swoje interesy, bo tego nie umiemy! zawsze mamy więcej skrupułów od nich w dyskusjach i czujemy się niezręcznie przypominając im przeszłość, ale należy to robić bez końca, im bardzo łatwo przychodzi ton wyższości i skłonność do 'cywilizowania' Polaczków, rozumiem, że w niemieckich więzieniach siedzą wyłącznie cudzoziemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Takie to te WielkoEuropejskie Niemiaszki 04.11.06, 18:26 Ja bym nie bagatelizował "Die Welta", to co sie pisze w gazetach jest i tak złagodzoną opinią ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 P. O. Michalski wzorem dla wielu w Polsce. 04.11.06, 19:51 Oni już węszą jakieś zyski w tym, że będą Europejczykami z niemieckim namaszczeniem, i pokornie/radośnie przyjmują wszelkie Polish jokes obrzucając wyzwiskami polskich "faszystów". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
karambol-futurus79 +++ H_i_t_l_e_r_i_a_ chce wojny na Dowcipy ?:) +++ 05.11.06, 15:23 jak poprawić katastrofalny przyrost naturalny w Kartofellandzie ? Odp.: wpuścić bezwizowo 1 milion ruskich saułdatów :)))) ps w 1946 roku w Kartofellandzie nastapił bum demograficzny ! ze zwałconych przez ruskich niemek urodziło się 1 mln rasowych niemców :) Odpowiedz Link Zgłoś
ichklaus Re: +++ H_i_t_l_e_r_i_a_ chce wojny na Dowcipy ?: 05.11.06, 16:05 nie uwazasz, ze nie nalezy tak pisac? w taki sam sposob moznaby napisac: - w jaki sposob pozbyc sie brudu w warszawie? - po prostu ja wyburzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
yattaman1 Europa Zachodnia to zdziecinniała pindzia 06.11.06, 00:14 Nie dorównują nam prawie w niczym. Młodzi Brytyjczycy potrafią cytować MTV a nie wiedzą gdzie jest ich kraj na mapie:) Pod względem edukacji,kultury, jesteśmy najlepsi. ps. Młodych Niemców uczy się w szkołach że to nie ich naród wywował II wojnę światową tylko faszyści - już nie Niemcy tylko faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosujac n 04.11.06, 20:42 Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosujac na oszolomow w ostatnich wyborach. Jak nas widza tak nas pisza... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosu 04.11.06, 21:48 kot9999 napisał: > Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosujac na oszolomow w ostatnich > wyborach. Jak nas widza tak nas pisza... a co to ma do rzeczy? to uważasz, że jak w kraju wygrał PiS to Niemcy mają większe prawo do tego zeby sobie takie żarty z nas robic?nie głosowałem na PiS i Kaczorów nie trawię, ale w jednym ich popieram w jasnym stanowisku wobec Niemców, że Erika i jej miłośnicy nie mają żadnego prawa twierdzić, że ich skrzywdziliśmy, jeśli ktoś ich skrzywdził to ich własne państwo i to ono powinno im wypłacać odszkodowania, zbyt czesto miałem okazję wysłuchiwać głupich uwag od niemieckich znajomych (biorących zresztą udział w programch wymiany polsko-niemieckiej (!) ), którzy 'po kielichu' dawali upust swoim uprzedzeniom, skoro dla Niemców możemy być wiecznie złodziejami i pieniaczami, to dlaczego dla nas Niemcy nie mogą być hitlerowcami i mordercami? poza tym uważam, że akurat w wypowiadaniu tego ordzaju opinii Niemcy wiodą prym w braku taktu... Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Ja to wszystko wiem i zgadzam sie z Toba, bo niera 05.11.06, 01:05 Ja to wszystko wiem i zgadzam sie z Toba, bo nieraz odczulem ich niechec do Polakow na wlasnej skorze. Mimo to, podtrzymuje moja poprzednia wiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosu 05.11.06, 10:15 stary_szczur napisał: > > skoro dla Niemców możemy być wiecznie złodziejami i pieniaczami, to dlaczego dl > a nas Niemcy nie mogą być hitlerowcami i mordercami? Dlatego, że "złodziejami i pieniaczami" jesteśmy, niestety, AKTUALNIE, a Niemcy przestali być "hitlerowcami i mordercami" sześćdziesiąt lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosu 05.11.06, 11:17 >Dlatego, że "złodziejami i pieniaczami" jesteśmy, niestety, AKTUALNIE, a Niemcy > przestali być "hitlerowcami i mordercami" sześćdziesiąt lat temu. to prawda, z pewnością nie są "hitlerowcami' i 'mordercami' w dosłownym tego słowa znaczeniu ale z drugiej strony a jak nazwać wszystkich tych 'wypędzonych', którzy nie mogą odżałować klęski w 1945 i negują jakąkolwiek odpowiedzialność ze swojej strony, albo co zrobić ze zwolennikami takiej milutkiej partyjki NPD, coś słyszałaś o nich, np. jak wyglądają ich marsze? nie żeby to była partia, która nie ma miejsc w parlamencie, zyskuje ich coraz więcej i jawnie nawiązuje do partii hitlerowskiej, którą była NSDAP. w związku z czym tak jak mniejszość Polaków jest złodziejami i pieniaczami, tak i mniejszość jest dla mnie wciąż 'hitlerowcami' i "mordercami', kiedy poczytasz o morderstwach na tle rasowym albo spotkasz grupkę skinów w Berlinie to zmienisz zdanie, a teksty o figurze JP II z wystawy von Hagensa to już szczyt, właśnie dlatego, że ojciec tego miłośnika anatomii był w oddziałach SS i 'walczył' o wielkie Niemcy na terenie naszego kraju, a Niemcy dowiedzieli się o tym z polskiego IPN-u bo w archiwach niemieckich obowiązuje zasada, że dopiero 10 lat po śmierci osoby walczącej w oddziałąch niemieckich podczas II wś można grzebać w jego dokumentach, nawet jeśli był SS-manem, jak różnimy się od Niemców m.in tym, że sami chętnie plujemy na nasz kraj, to i nie dziwota, że inni czują sie ośmieleni. oni 'swoich' bronią niezwykle skutecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Niesmaczny, ale celny 05.11.06, 11:40 Czy nie zauważyliście, że B16 momentami niewiele różni się od dzieła von Hagensa? Chodzi mi zwłaszcza o to jego "mówienie po polsku". Podobno jest całkiem innym człowiekiem od Wojtyły a próbuje być "protezą" JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosu 05.11.06, 12:02 stary_szczur napisał: > >Dlatego, że "złodziejami i pieniaczami" jesteśmy, niestety, AKTUALNIE, a > Niemcy > > przestali być "hitlerowcami i mordercami" sześćdziesiąt lat temu. > to prawda, z pewnością nie są "hitlerowcami' i 'mordercami' w dosłownym tego > słowa znaczeniu ale z drugiej strony a jak nazwać wszystkich tych > 'wypędzonych', > którzy nie mogą odżałować klęski w 1945 i negują jakąkolwiek odpowiedzialność > ze swojej strony, Wogóle ich nie nazywać. > > albo co zrobić ze zwolennikami takiej milutkiej partyjki NPD, Nic nie robić, szczególnie, że oprócz pohukiwania niczego tak naprawdę zrobić nie możemy > coś słyszałaś o > nich, np. jak wyglądają ich marsze? > nie żeby to była partia, która nie ma miejsc w parlamencie, zyskuje ich coraz > więcej i jawnie nawiązuje do partii hitlerowskiej, którą była NSDAP. Dajmy na mszę świętą w intencji, żeby za bardzo nie wygrała wyborów, jako że nic skuteczniejszego zrobić nie możemy. Bo chyba wypowiedzenia wojny pod uwagę nie bierzesz? > w związku z czym tak jak mniejszość Polaków jest złodziejami i pieniaczami, > tak i mniejszość jest dla mnie wciąż 'hitlerowcami' i "mordercami', No, tośmy się dogadali. > kiedy poczytasz > o morderstwach na tle rasowym albo spotkasz grupkę skinów w Berlinie to > zmienisz zdanie, Niby - na jakie? Przecież bynajmniej nie uważam, że skini są cacy. Choć, jeśli mam być szczera, to bardziej się boję spotkania z kimś takim tu, na miejscu, jako że mam na to dużo większą szansę (w Berlinie, praktycznie, nie bywam, a jeśli - to raczej w rejonach i porach, że tak powiem - wolnych od skinów). > > a teksty o figurze JP II z wystawy von Hagensa to już szczyt, właśnie dlatego, > że ojciec tego miłośnika anatomii był w oddziałach SS Przykre i to niezależnie od tego,czyj syn o tym pisze. (...) > jak różnimy się od Niemców m.in tym, że sami chętnie plujemy na nasz kraj, A czy ja gdziekolwiek napisałam, że popieram "plucie na (...) [własny] kraj?! > to i nie dziwota, że inni czują sie ośmieleni. Bo, naturalnie, gdybyśmy my nie "pluli", to i oni by tego nie robili... Wydaje mi się, że nie jest to aż takie proste i oczywiste. > oni 'swoich' bronią niezwykle >skutec znie... Brońmy i my! Ale - rozsądnie, bez wywoływania "kartoflanych wojen". Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosu 05.11.06, 15:25 > Dajmy na mszę świętą w intencji, żeby za bardzo nie wygrała wyborów, jako że nic > skuteczniejszego zrobić nie możemy. rozumiem, ze nie bedziesz się oburzac kiedy w polskiej gazecie pojawią się głupie dowcipy o Niemcach? no bo czemu nie nzażartować, że Niemcy tak bardzo chcą do Rady Bezpieczeństwa aby móc rozbić wszechświatowy spisek żydowski, bo w 1939 im się do końca nie udało? >Bo chyba wypowiedzenia wojny pod uwagę nie > bierzesz? buehehe no no aleś mi dogadała, rany... usiłujesz zasugerować, ze jestem zaślepiony nienawiścią i nie mam dystansu do siebie i dlatego tak mi przeszkadzają niewinne żarciki, otóż z przykrością mogę powiedzieć tyle, przed moim wyjazdem do Niemiec byłem za zamknięciem tematu II wojny światowej, ale po powrocie stamtąd jestem zdecydowanie odmiennego zdania, gdyby nie te niekończące się próby zakłamywania przez Niemców historii nikomu w Polsce nie chciałoby się o tym dłużej gadać, politykom niemieckim byłoby zdecydowanie na rękę, gdyby wszystkim sie zaczeło wydawać, że II wojna św. zaczęła się od ucieczki Niemców w '43 przed armią czerwoną, ten aspekt polityki niemieckiej jest dla mnie obrzydliwy i podważa deklaracje o pojednaniu... > Bo, naturalnie, gdybyśmy my nie "pluli", to i oni by tego nie robili... > Wydaje mi się, że nie jest to aż takie proste i oczywiste. jest banalnie proste, przykład z życia biurowego: z kogo cześciej żartują inni, albo dowalają więcej roboty temu co siedzi cicho, czy temu który prostestuje? podpowiem - w 99% temu pierwszemu... żeby oddać sprawiedliwość, spotkałem w Niemczech wielu wspaniałych i życzliwych ludzi i mam tam przyjaciół, ale nie znaczy to że nie należy prostestować jesli ktoś w chamski sposób podsyca prymitywne stereotypy! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie glosu 05.11.06, 17:31 stary_szczur napisał: > > rozumiem, ze nie bedziesz się oburzac kiedy w polskiej gazecie pojawią się > głupie dowcipy o Niemcach? Dobrze rozumiesz. Nie będę. > no bo czemu nie nzażartować, że Niemcy tak bardzo > chcą d o Rady Bezpieczeństwa aby móc rozbić wszechświatowy spisek żydowski, bo > w 1939im się do końca nie udało? Ktoś Ci broni? Żartuj, jeśli potrafisz, z wszystkiego. A co do tego, że Niemcy "tak bardzo chcą do Rady Bezpieczeństwa...", to - w końcu - kto by nie chciał?! I to nie koniecznie po to, żeby rozbijać jakiekolwiek urojone spiski: żydowskie, masońskie czy nawet spiski cyklistów. > > >Bo chyba wypowiedzenia wojny pod uwagę nie > > bierzesz? > buehehe no no aleś mi dogadała, rany... usiłujesz zasugerować, ze jestem > zaślepiony nienawiścią i nie mam dystansu do siebie [itd...] Ależ nie! To miała być ironia; a - na serio: po co się szamotać, tupać z całej siły, skoro i tak nic z tego nie przyjdzie? Po prostu nie lubię działań bezsensownych; szkoda na takowe czasu i energii. > > Bo, naturalnie, gdybyśmy my nie "pluli", to i oni by tego nie robili... > > Wydaje mi się, że nie jest to aż takie proste i oczywiste. > jest banalnie proste, przykład z życia biurowego: z kogo cześciej żartują > inni, Najczęściej z tego, który nie potrafi śmiać się sam z siebie, każdy żart traktuje śmiertelnie poważnie jako obrazę swej czci i godności. > albo dowalają więcej roboty temu co siedzi cicho, czy temu który prostestuje? > podpowiem - w 99% temu pierwszemu... W kwestii "dowalania roboty" masz 100% racji. Trzeba umieć być asertywnym. Tylko nie bardzo pojmuję tę biurową annalogię... > > żeby oddać sprawiedliwość, spotkałem w Niemczech wielu wspaniałych i > życzliwych > ludzi i mam tam przyjaciół, ale nie znaczy to że nie należy prostestować > jesli ktoś w chamski sposób podsyca prymitywne stereotypy! Wręcz przeciwnie! Im głośniej i z większą zaciekłością się protestuje, tym bardziej to cieszy "żartownisiów". Lepiej "odgryźć" się czymś równie złośliwym i "dowcipnym". No, ale do tego potrzeba dużo większej inteligencji niż do ujadania czy tupania... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_szczur Re: Najlepszy dowcip wyrznelismy sami sobie 05.11.06, 15:26 > Dajmy na mszę świętą w intencji, żeby za bardzo nie wygrała wyborów, jako że nic > skuteczniejszego zrobić nie możemy. rozumiem, ze nie bedziesz się oburzac kiedy w polskiej gazecie pojawią się głupie dowcipy o Niemcach? no bo czemu nie nzażartować, że Niemcy tak bardzo chcą do Rady Bezpieczeństwa aby móc rozbić wszechświatowy spisek żydowski, bo w 1939 im się do końca nie udało? >Bo chyba wypowiedzenia wojny pod uwagę nie > bierzesz? buehehe no no aleś mi dogadała, rany... usiłujesz zasugerować, ze jestem zaślepiony nienawiścią i nie mam dystansu do siebie i dlatego tak mi przeszkadzają niewinne żarciki, otóż z przykrością mogę powiedzieć tyle, przed moim wyjazdem do Niemiec byłem za zamknięciem tematu II wojny światowej, ale po powrocie stamtąd jestem zdecydowanie odmiennego zdania, gdyby nie te niekończące się próby zakłamywania przez Niemców historii nikomu w Polsce nie chciałoby się o tym dłużej gadać, politykom niemieckim byłoby zdecydowanie na rękę, gdyby wszystkim sie zaczeło wydawać, że II wojna św. zaczęła się od ucieczki Niemców w '43 przed armią czerwoną, ten aspekt polityki niemieckiej jest dla mnie obrzydliwy i podważa deklaracje o pojednaniu... > Bo, naturalnie, gdybyśmy my nie "pluli", to i oni by tego nie robili... > Wydaje mi się, że nie jest to aż takie proste i oczywiste. jest banalnie proste, przykład z życia biurowego: z kogo cześciej żartują inni, albo dowalają więcej roboty temu co siedzi cicho, czy temu który prostestuje? podpowiem - w 99% temu pierwszemu... żeby oddać sprawiedliwość, spotkałem w Niemczech wielu wspaniałych i życzliwych ludzi i mam tam przyjaciół, ale nie znaczy to że nie należy prostestować jesli ktoś w chamski sposób podsyca prymitywne stereotypy! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jak poprawic stosunki Polsko-Niemieckie 05.11.06, 10:36 stary_szczur napisał: > > otóż sami Niemcy nie zauważyli, że jest XXI wiek i np. gazociąg omijający > Polskę jest tego najlepszym dowodem, Byłby, gdyby ten gazociąg omijał Polskę z inicjatywy niemieckiej, a tak się, niestety, dzieje z NASZEJ WŁASNEJ inicjatywy: odpowiedzieliśmy "nie", na propozycję podłączenia się do niego. > oczywiście, że Niemcy jak każdy naród mają praw > o działać wyłącznie w swoim interesie ale coś za coś, to nie jest krok w > kierunku 'układania sobie przyszłości', Nikt rozsądny nie będzie "układał sobie przyszłości" poświęcając własny interes w imię niczym nie uzasadnionego "nie bo nie" innych. > Die Welt jest mniej więcej na tym poziomie co publikowanie przez Wprost swego > czasu zdjęcia Eriki siedzącaj okrakiem na Schroederze, Sam, zatem, przyznajesz, że jest 1:1, o co więc chodzi? > powinniśmy częściej stoso > wać ten poziom dyskursu z Niemcami, Wątpię. Taki "poziom dyskursu" z kimkolwiek do niczego nie prowadzi. > i przede wszystkim dbać za wszelką cenę o s > woje interesy, bo tego nie umiemy Z tym sięzgodzę. Choć taki, akurat, sposób dbania o swoje interesy nie wydaje mi się najrozsądniejszy: > zawsze mamy więcej skrupułów od nich w dyskusjach i czujemy się niezręcznie > przypominając im przeszłość, ale należy to robić bez końca, > Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: jak poprawic stosunki Polsko-Niemieckie 05.11.06, 02:29 Tu nie chodzi o dawne pokolenia kontonaspamie - tu chodzi o grabiez dobr i dewastacje zasobow ludzkich i materialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cfl2 Re: jak poprawic stosunki Polsko-Niemieckie 05.11.06, 10:22 Piszesz "kto i kiedy zauwazy, ze mamy juz xxi wiek," sugerujac, ze uzywamy, to co Niemcy nazywaja argumentem historycznym, obecnie bez sensu w 60 lat po wojnie. Tak mamy xxi wiek, ale Niemcy nie chca zrozumiec, ze dla nas wojna nie skonczyla sie w 1945 roku, ale w jej rezultacie wpadlismy w zaleznosc od Rosji trwajaca do 1989 r. Polska wolna istnieje tylko 17 lat, i wciaz odczuwa bolesnie skutki komunizmu. Daltego to co dla Niemcow jest "argumentem historycznym" dla nas jest po prostu argumentem. A co do Niemcow w ogole. Uprzedzenia do nich zaczely raptownie zanikac w wyniku pomocy jakiej nam udzielono po stanie wojennym. To bylo wspaniale co wtedy zrobili. Ciekawe, ze zjednoczenie Niemcow ten trend odmienilo. Poczuli sie silni i nie boja sie okazywac nam pogardy. Te ich proby rewidowania pogladow na wojne sa obrzydliwe. Bedziemy z nimi mieli sporo klopotow w przyszlosci. Pojednanie francusko-niemieckie odbywalo sie w innej sytuacji, gdy Niemcy byli wgnieceni w bloto, dzis jest inaczej. I dobrze, ze wreszcie mamy wladze, ktora nie boi sie im postawic i bronic naszych interesow. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jak bronić naszych interesów? 05.11.06, 10:45 cfl2 napisał: > > Pojednanie francusko-niemieckie odbywalo sie w innej sytuacji, gdy Niemcy byli > wgnieceni w bloto, dzis jest inaczej. I dobrze, ze wreszcie mamy wladze, ktora > nie boi sie im postawic i bronic naszych interesow. Tupiąc nóżkami, byle głośno? Jeżeli uważasz, że skutkiem tego tupania Niemcy ponownie zostaną "wgnieceni w błoto", to się chyba jednak mylisz... Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 To jest prawda !! Skonczyc w ciaglym grzebaniu 05.11.06, 10:42 historii, z podtekstem a moze " wyszarpiemy " znowu pare miliardow Euro ! I ta polska buta " Polska wybranka narodow " tzn. nasi sasiedzi to odpady, albo szwaby, albo ci z czarnym podniebieniem, albo pepiki i.t.d. Tylko my mamy swietego papieza, Polakow walczacych za nasza i wasza wolnosc jak n.p General Pulawski, general Dzierzynski, general Zawadzki, general Moczar. Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Niemcy w kradzieżach aut chętnie pomagają 04.11.06, 19:37 husta nie pisz bzdur ofiarki losu Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 To prawda. Ruski mafioso niegdys z Mosfilmu mi tu 05.11.06, 00:36 swiadkiem, Zenia (byl konsultantem i psy "Psach") - w pewnej knajpie na Grochowie sam mi to przed paru ladnych laty zeznawal. Niemiec sklada zamowienie, samochod sie zwija wczesnym wieczorem, by zdazyl przekroczyc 2 granice (za ukraiska czy bialoruska to juz jak kamien w wode), a gdy Niemiec sie rano budzi i "kradziez" zglasza, to juz dawno jest po ptokach. Ubezpieczalnia placic musi! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek307 Re: Niemcy w kradzieżach aut chętnie pomagają 04.11.06, 23:29 O cholera! Pijacy tez nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawyguchy Re: Niemcy w kradzieżach aut chętnie pomagają 05.11.06, 12:04 Boze, chron mnie ateiste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas A w UK w ogole nie wiedza, ze jestesmy zlodziejami 05.11.06, 02:07 Tylko kumaja, ze dobrze budujemy i w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 w UK w ogole nie wiedza, ze jestesmy zlodziejami 05.11.06, 10:49 Pewnie dlatego, że stamtąd nie da się tak łatwo przemycić kradzionego samochodu i interes nie może zakwitnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Ale juz zauwazyli, ze im labedzie i rybki w 05.11.06, 13:36 parkach gina... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Oni naprawdę mają kompleksy! 04.11.06, 19:01 Guzik prawda ! Zdecydowaną większość samochodów w Niemczech kradną sami Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Dobry niemiec to.... 04.11.06, 20:56 dobry i spokojny niemiec to martwy niemiec... Odpowiedz Link Zgłoś
elita.pl1 brawa dla GW! 05.11.06, 02:08 wreszcie ktoś na zachodzie napisał prawdę o PiS! Jeszcze raz niskie ukłony -= to dzięki Wam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas ehh kawal mi sie przypomnial: 05.11.06, 02:10 Pytaja sie Polaka: - Kogo bys zastrzelil najpierw: Niemca czy Ruskiego. Na to Polak po krotkim namysle: - Niemca. - Dlaczego - pyta przedmowca. - Najpierw obowiazek, przyjemnosc pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dobry niemiec to.... 05.11.06, 10:51 hetman131 napisał: > dobry i spokojny niemiec > to martwy niemiec... Znakomita podstawa budowy stosunków dwustronnych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl [...] 04.11.06, 16:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta zabronić Niemcom żartować z Polaków 04.11.06, 16:12 gondoliero napisał: > schumacher to baleron. niemieccy sportowcy to wędliny. Tak jest, gondoliero. Nasz rząd powinien wysłać do Niemiec listę osób z których pod żadnym pozorem żartowac nie wolno! A jak nie, to zamknąć granicę, wysłać konnicę, itp. W ogóle powinien zabronić Niemcom żartować z czegokolwiek, co ma związek z Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Policja niemiecka zatrzymała trzeźwego Polaka 04.11.06, 16:20 Co byście powiedzieli na taki nagłówek z gazety: Sensacja: policja niemiecka zatrzymała trzeźwego kierowcę z Polski. Pojazd z polskimi numerami zwrócił uwagę policji tym, że jechał wyjątkowo przepisowo. Po zatrzymaniu okazało się, że był prowadzony przez trzeźwego kierowcę z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Policja niemiecka zatrzymała trzeźwego Polaka 04.11.06, 17:21 Jakby to było w Polsce, to byłaby to faktycznie sensacja. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Policja niemiecka zatrzymała trzeźwego Polaka 05.11.06, 06:37 Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ... ani mężczyźni współżyjący z sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy (1 Kor 6,9-10) tak powiadasz? a co powiesz o cudzołożnicy Marii Magdalenie? Nie dostapiła królestwa Bożego? Nie tylko wystepek sie liczy, ale rowniez powody jego. Zanim zaczniesz cos cytowac, zastanow si eile w tych slowach sprzecznosci. Pozdrawiam P.S. A co do niemcow, maja powazne kompleksy wzgledem narodu polskiego juz od 1525 roku :) i lecza sie swoimi glupawymi zartami. Ale my POlacy pamietajmy kto kleczal przed polskim krolem :) A my nigdy na kolanach nie bylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja niemiecka zatrzymała trzeźwego Polaka 05.11.06, 11:00 adamo64 napisał: > > A co do niemcow, maja powazne kompleksy wzgledem narodu polskiego juz od 1525 > roku :) i lecza sie swoimi glupawymi zartami. No coś Ty, od 1525 roku?! A 1410 (Grunwald)?! A 1109 (Psie Pole)?! Kto da więcej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Policja niemiecka zatrzymała trzeźwego Polaka 05.11.06, 13:20 Masz sie czelnosc chwalic tym,ze KROLESTWO Polsko-Litewskie wygralo bitwe z jakim tam Zakonem niemieckojezycznym? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Policja niemiecka zatrzymała trzeźwego Polaka 05.11.06, 17:49 caesar_pl napisał: > Masz sie czelnosc chwalic tym,ze KROLESTWO Polsko-Litewskie wygralo bitwe z jak > im tam Zakonem niemieckojezycznym? Mam! :) PS: Nie zauważyłeś tam pewnego znaczka, kończącego moją wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
symploke Niech się śmieją! 04.11.06, 18:55 Niech się śmieją! Zobaczymy kto się będzie śmiał i jakie będą krążyć dowcipy o Niemcach za 10, 15 albo 20 lat. Polacy zostaną zastąpieni przez Turków, a rodowici Niemcy będą się modlić w meczetach. Dla przykładu niech posłużą ubiegłoroczne zamieszki na przedmieściach Marsylii i Paryża (to było mniej więcej rok temu)i to, że rodowici Francuzi boją się zapuszczać w takie dzielnice (policja nie chce patrolować dzielnic arabskich, przestępczość i handel narkotykami kwitnie i nie bardzo wiedzą jak się z tym uporać, itp.). Niemieckie społeczeństwo się starzeje, a emigrantów różnych nacji przybywa. Śmiejcie się dalej ... A wszystkim oburzonym forumowiczom mówię - nie ma się co takimi pierdołami przejmować, ciągle w przeszłości babrać i martwić o jakieś niemieckie szmatławe gazety. Lepiej się zająć własnym ogródkiem, zagłosować w wyborach i uczciwie pracować tak by nie dawać powodów innym do śmiechu (niesłusznego). Ad vocem: widać nasi zachodni sąsiedzi mają wielkie kompleksy skoro krytyka na tak wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Niech się śmieją! 04.11.06, 22:45 symploke napisał: > Niech się śmieją! > Zobaczymy kto się będzie śmiał i jakie będą krążyć dowcipy o Niemcach za 10, 15 > albo 20 lat. Polacy zostaną zastąpieni przez Turków, a rodowici Niemcy będą się > modlić w meczetach. > Dla przykładu niech posłużą ubiegłoroczne zamieszki na przedmieściach Marsylii (...) A nas obronią moherowe armie rydzyka i własna zaściankowość, ksenofobia i zacofanie! Odpowiedz Link Zgłoś
maxlowe11 Re: Niech się śmieją! 05.11.06, 02:40 babaqba napisała: > symploke napisał: > > > Niech się śmieją! > > Zobaczymy kto się będzie śmiał i jakie będą krążyć dowcipy o Niemcach za > 10, 15 > > albo 20 lat. Polacy zostaną zastąpieni przez Turków, a rodowici Niemcy bę > dą się > > modlić w meczetach. > > Dla przykładu niech posłużą ubiegłoroczne zamieszki na przedmieściach Mar > sylii (...) > > A nas obronią moherowe armie rydzyka i własna zaściankowość, ksenofobia i zacof > anie! Dobrze zes sie przyznal Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 Papiez w Turcji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 04.11.06, 23:25 koniecznie zobacz ochrone papieza!!!!!!!!!!! ------------------ LUBIE SOBIE POMARUDZIC Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_z_tatuazem Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 15:19 Mohery sie oburza? Mam nadzieje ze tylko mohery. Bo "Die Welt" ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Nie tylko "mohery" sie oburzaja. Nie bardzo widze 04.11.06, 15:45 w czym mial racje Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_z_tatuazem Re: Nie tylko "mohery" sie oburzaja. Nie bardzo w 04.11.06, 16:30 w tym ze nie chce nam sie patrzec w przyszlosc i wciaz sie spogladamy za siebie. Karmimy sie mysla o wielkich Polakach zyjac w bylejak rzadzonym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Polacy są idealnym chłopcem do bicia 04.11.06, 15:21 Polacy są idealnym chłopcem do bicia, nawet pomagają innym ośmieszać własny, demokratycznie wybrany rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Idealnym, bo nie stac ich na odpowiedzenie na 04.11.06, 15:25 dowcip dowcipem. A nie ma NIC smieszniejszego , nizli golodupy acz nadety Polak, co "wzial sie i obrazil":))) Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: Idealnym, bo nie stac ich na odpowiedzenie na 04.11.06, 15:30 Kąt to najlepsze miejsce dla Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Ale caly problem polega na tym, ze to nie bylo 04.11.06, 15:48 wcale dowcipne ze strony Niemcow (moze wg ich poczucia humoru ?). Wiec jakim "dowcipem" odpowiedziec ? Wg polskiego humoru ? Nie zrozumieja a zreszta natychmiast zaczna sie na forum wrzaski, ze obrazamy Niemcow, naszych dobroczyncow. A niemieckiego humoru jakos nie rozumiem wiec nie moge wytworzyc nic w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Polacy są idealnym chłopcem do bicia 04.11.06, 15:47 > nawet pomagają innym ośmieszać własny, demokratycznie wybrany rząd. Jesli chodzi o osmieszanie sie, ten rzad nie potrzebuje niczyjej pomocy. Naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Tu nie chodzilo o rzad (zreszta moim zdaniem wcale 04.11.06, 15:49 sie nie osmiesza). Tu chodzilo o papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: Tu nie chodzilo o rzad (zreszta moim zdaniem 04.11.06, 20:54 bmkms napisał: > sie nie osmiesza). Tu chodzilo o papieza Chyba o jego truchło ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 [...] 04.11.06, 15:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 15:36 Marjan ale pleciesz Dzeiwczyny w nie sa wcale brzydsze niz dziewczyny w Polsce. To jakis glupi stereotyp. Mlode Niemki i Polski wygladaja bardzo podobnie. Ubieraja sie w tych samyhc sklepacz typu zara czy H&M uzywaja podonych kosmetykow. Niestety Polska nie ma takich supermopdelek jak Claudia Schiffer, Nadja Auermann czy Heidi Klum. Tylko one nawet nie chcialyby splunac ta takiego Marjana:) Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 [...] 04.11.06, 15:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 15:50 nawet cie na nie nie stac :):) Nie sadze, ze wysoka, szczupla dziewczna, posiadaczka nog do nieba jest nieatrakcyjna , a takie walsnie sa te trzy panie:) To tak jak niektorzy opluwaja rzekomo makabrycznie tluste Amerakanki a tak naprawde lecza wlasne kompleksy, bo nie stac ich nawet na pania Krysie z warzywniaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 15:55 niejednokrotnie pani Krysia z warzywnika , jest o wiele ładniejsza niz przereklamowana Claudia i czy jakas inna helga Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 19:04 Boze ludzie jakie macie wyprane mozgi Mi chodzi ogolnie o stereotypy. Jest artykul o zartach z Polakow w prasie niemieckiej i amerkynskiej . I zaraz pojawiaja sie komentraze o pasztetach -niemieckich kobietach i tlustych Amerykankach. A co ma piernik do wiatraka? Czy wszystkie Niemki sa piekne -oczywiscie, ze nie, a czy wszystkie Amerykanki sa tluste - tez nie . W kazdym kraju sa ludzie ladni i brzydcy i o nie ma nic wspolnego z narodowoscia. Nie mowcie , ze np. Renata Beger czy Zyta Gilowska to przyklad pieknych Polek. Pan prezydent i premier tez do przystojniakow nie naleza. Niestety kobietom kolana nie miekna na widok pna Zawiszy czy Gosiewskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
jenna.jameson Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 05.11.06, 16:23 Taaa.... Szczególnie Auermanowa to piękność, skrzyżowanie królika z wiewiórką albinosem. Nie rozumiem obrońców faszystów. Ludzie! Niezależnie od tego czy rządzą nami kartofle czy jak poprzednio alkoholicy to i tak Polska jest naszym wspólnym dobrem, a tworzy je nikt inny jak Polacy. Wkradł mi się straszny patos, ale szanujmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 16:05 Koleś a kto je spłodził,napewno nie szkop,tylko Rusek albo Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
kolumb4601 Amberce-ku pokrzepieniu-cytat z mego postu-IX-2006 04.11.06, 20:07 „Cudze ganicie swego nie znacie“ Motto: „wschodnia logika“ Pewien rosyjski uczony (szkola Bucharina) badal reakcje szescionogiej pchly. Amputowal jej jedna konczyne i wydal rozkaz: “skacz” i pchla skoczyla. Nastepnie usunal jej druga konczyne i na wydany rokaz pchla skoczyla ponownie. Uczony kontynuowal badania z kolejnymi konczynami z podobnym skutkiem. Wreszcie usunal jej ostatnia, szosta noge i rzekl: “skacz” Pchla jednak pozostala w bezruchu. Uczony wyjal notes i zanotowal. “Po usunieciu szostej nogi pchla stracila sluch” Mity Polskie 1. Geneza nadania nazwy “niemcy” swym zachodnim sasiadom. Slowniane w pierwszych kontaktach z plemionami germanskimi spotkali sie z brakiem reakcji na slowianska mowe i zgodnie z logika w/w „uczonego” zawyrokowali . . .“Niemi”. Polski mit o urodzie zachodnich sasiadek. Statystyczny Polak pracujac za granica po 10 – 12 godzin dziennie, czesto na odludziu i nie ma szansy ujrzenia uroczach niemek, wiec wyrokuje, jak „uczony” w punkcie 1 szym-„ . . .Niemki sa brzydkie,he, he, he . . .” i tak sie naiwny dowartosciowuje. Bedac przejazdem zas przebywajac w okolicach dworca, napotyka wszelkie inne nacje w tym polska lecz nie niemiecka. Przekroj spoleczenstwa niemieckiego mozna spotkac na ulicy 2-3 dni przed wigilia(Glüwein), ale w tym czasie pakowane sa walizki lub trwa wyjazd na swieta do Polski. Blad w percepcji polega na nieznajomosci struktury spoleczenstwa, ktora jest b. odmienna od polskiej. Odmienny jest tez model spedzania czasu wolnego. W „D”, kazdego mlodzienca i panne stac na wlasne mieszkanie lub samodzielny pokoj mieszkalny w tzw WG. Liczba gospodarstw domowych „singli” w niemczech wynosi ponad 17 mln. Wiec mlodzi nie paletaja sie po parkach, przystankach czy deptakach, tylko prosto z dyskoteki, siadajac do wlasnego pojazdu, wala do „chaty” jednej ze stron. Takze struktura ekonomiczna gospodarki (6 mln malych przedsiebiorstw - GmbH) powoduje potrzebe zatrudnienia takiej samej liczby sekretarek (asystentek). Elementem placy jest wtedy samochod sluzbowy (amortyzacja stanowi tzw koszt uzyskania - GuV) w ktory asystetnka wsiada po pracy dokonuje zakupow odwiedza rozne „fitnesy” czy solaria i znowu nie pokazuje sie ww „statystycznemu”. Proponuje zaklad o dowolna stawke, ze predzej Robert Kubica pobije rekord M. Schumachera niz jakakolwiek Polka powtorzy sukces Claudi Schiffer czy Heidi Klum. Obydwie zostaly „odkryte” w dyskotece. Bariera nieobecnosci polskich internautow w tych miejscach to brak czasu, ceny i... bramkarze, ktorzy selekcjonuja negatywnie osbnikow mierzacych mniej niz 6 stop wzrostu. A propos Kubicy. Tandem „Kubica/BMW” - rzeczowa analiza w 2 zdaniach. a) „Kubica/BMW” minus Kubica = czolowy koncern samochodowy w europie. b) „Kubica/BMW” minus BMW = obywatel Polski, czasowo przebywajacy za granica. Dodatkowo z tego faktu wyplywaja kolejne 2 prawa. a) Uczciwy Polak, chcac osiagnac sukces (nie placac lapowek wszelkiego rodzaju – vide przyklad Kluski z „Optimusa”) musi opuscic swoj kraj. b) Im wczesniej to uczyni, tym wieksza ma szanse (Kubica wyjechal w wieku 10 lat). Rozpatrzmy dalej casus Kubicy w 100% polskim wydaniu, ktory obrazuje dobitnie roznice poziomow infrastruktury omawianych krajow. Udostepnijmy Kubicy Polski Bolid (Syrena, Polonez, Nysa, Zuk,Tarpan – niepotrzebne skreslic), zatankujmy jedynie slusznej – bo chrzczonej - polskiej benzyny. Do treningu zas udostepnijmy tory znajdujace sie w gestii wicepremiera Leppera (kartofllisko, sciernisko lub pastwisko). Zas odcinki proste na wylaczonej do remontu odcinku autostrady A-4 k. Poznania (po jedynie 4 latach eksploatacji). Jak dotychczas jedynym namacalnym osiagnieciem jest „oscypek” i to po wieloletnich sporach (razem z Janosikiem) ze slowakami. Aspekt polityczny tandemu „Kubica/BMW”. Bolid BMW to owoc umyslow i rak pracy niemieckich inzynierow i robotnikow. Jest wsrod nich pewna liczba osob, ktorych dziadkowie sluzyli w Wermachcie. W tej sytuacji udzial Kubicy w tym bolidzie porazajaco relatywizuje, a kazde okrazenie Kubicy w BMW na treningach, i co gorsze na zawodach, to woda na mlyn zachodnioniemieckich wypedzonych od Eriki Steinbach. Az dziw bierze ze Jacek Kurski z PiS-u, nie wydal jeszcze dekretu zabraniajacego Kubicy dosiadanie bolidu BMW, co jednoznacznie zakonczyloby ten hanbiacy proceder. Watek Eriki Steinbach –ciag dalszy. Majac na uwadze skutecznosc jej dzialalnosci i fakt ze ukonczyla konserwatorium w klasie skrzypiec, proponuje zawarcie umowy o dzielo pomiedzy osobami Steinbach - Kaczynski polegajace na przyswojeniu tej drugiej osobie melodii Hymnu Polskiego. Za skutecznosc gwarantuje. Odnosnie tekstu ( ...z ziemi polskiej do wolski...) to nie mam niestety zadnych propozycji – mozliwe, ze jest juz za pozno. Jako chorzysta i czlonek Polskiego Zwiazku Chorow i Orkiestr czulem sie upokorzony wiadomym wykonaniem Polskiego Hymnu. A przeciez istnieje piekne, polskie przyslowie, ktore brzmi: „Jak nie potrafisz, to nie pchaj sie na afisz”. Piekny i skuteczny precedens w histori obydwu krajow juz mielismy. Niejaki Veit Stoss z Norymbergii popelnil w ramach umowy o dzielo z rajcami Krakowa w latach 1477-1489 za 2008 guldenow, do dzis slusznie podziwiany oltarz mariacki. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Hehehe! To samo w przypadku Angielek: mowie 05.11.06, 00:44 glabom, by sie za fabrycznymi dziewkami nie ogladali, to ich brzydota w oczy nie bedzie razila. Bo tych dlugowlosych i dlugonogich syren rozmiar 8-12 w sportowych cabrioletach to typowy Polak na Wyspach po prostu nie widzi: dawno zapieprza na budowie, gdy one jada do pracy w jakims wypasionym biurze czy po prostu na zakupy. A do klubow, w ktorych bywaja, bramkarz Polaka nie wpusci:) Odpowiedz Link Zgłoś
sadrysta Re: Hehehe! To samo w przypadku Angielek: mowie 05.11.06, 02:26 > glabom, by sie za fabrycznymi dziewkami nie ogladali, to ich brzydota w oczy > nie bedzie razila. W Polsce czy w fabryce czy na wsi czy mieście ładne dziewczyny spotkasz. Biedne te Angielki, że tylko tapeta, super ciuch czy fryz czyni ze nie ładne istoty :P Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Gdyby nie puste geby waszych dziewczyn, to by 05.11.06, 13:47 sie nawet na londynskie dziwki najwyzszej kategorii nadaly. A tak - tylko dla Araba i Murzyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 A serio: wasze dziewczyny maja wyksztalcenie 05.11.06, 13:56 minimum pelne srednie, a to sprawia, ze czytaja i pojmuja, co czytaja, co wplywa i na ich gust, i dbanie o siebie etc - gdyby tu sie urodzily, bardzo szybko doskoczylyby do tych syren z cabrioletow.Gdyby jeszcze nie byly chopdzacymi ofiarami, bluszczami, co sie zawsze kogos musza uczepic... Tutejsze dziwki fabryczne to polanalfabetki, pakujace sie w pieluchy czesto w 15-16 roku zycia, zapasione o krostowate, bo zyjace na frytkach (bo podobna mama niczego ich w domu nie nauczyla). Ubrane sa czesto w ciuchy nie tansze, nizli dziewczyny z klas wyzszych, ale...Czlowieku! Toz to "footballers'wives" - od bezguscia zeby bola! Polacy chyba ciagle jeszcze nie pojmuja swego atutu w Europie: wasz "robol" to - poza malymi wyjatkami - poziom intelektu i kultury tutejszej nizszej klasy sredniej, a wyspiarski robol to wasz lumpenploretariat i doly spoleczne, najgorsza wsiowa i miejska holota. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 I ZNOW wylazla z Polaka jego smieszna malosc. 04.11.06, 15:23 I niemoznosc doskoczenia do Europy nawet w kategorii malo wybrednych dowcipow - w podobnych przypadkach rzad brytyjski NIGDY nie protestuje, a niemieckim pismakom odpowiadaja w podobnym stylu brytyjskie pismaki. Widac Polaka na ruszenie lbem nie stac, a potrafi sie tylko obrazac...Co za nadeta nacja! Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Wcale nie znaczy, ze angielskie pismaki robia 04.11.06, 15:51 to dobrze. Poziom dyskusji wtedy sie obniza i jest to akceptowane. Nie badz taka pewna, ze co angielskie to najlepsze. Sa inne uwarunkowania Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Byc lepszym w dowcipie od Niemca to nie taka znow 04.11.06, 16:02 wielka sztuka... Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: I ZNOW wylazla z Polaka jego smieszna malosc. 04.11.06, 16:00 a z ciebie Chińczyku co wylazło? Bo do polskości sie nie przyznajesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Irlandczyku, dziubku! Chinczycy nie sa jedyna w 04.11.06, 16:03 swiecie nacja, ktora jezykami obcymi dobrze wlada:) Odpowiedz Link Zgłoś
jenna.jameson Re: Irlandczyku, dziubku! Chinczycy nie sa jedyna 05.11.06, 16:28 synku, skor ci tak daleko do Polski to po ki diabeł wchodzisz na forum i udzielasz się w "polskich" sprawach. Czytaj sobie prasę zagraniczną i zaśmiecaj ichniejsze fora. Zakompleksiony syn onana. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: I ZNOW wylazla z Polaka jego smieszna malosc. 04.11.06, 16:19 lze_elita.073 napisała: > w podobnych przypadkach rzad brytyjski NIGDY nie protestuje, > Widac Polaka na ruszenie lbem nie stac, a potrafi sie tylko obrazac...Co za > nadeta nacja! Zgadzam sie, ze sprawe nalezy olac ale Twoje porownanie i uogolnianie jest szalenie tendencyjne. To co robi rzad brytyjski to nie nasza sprawa. Nie bedziemy tutaj wyciagac przykladow reakcji wszystkich panstw Europy. Jezeli chodzi o Polakow, to nacja jak kazda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Nieprawda: jedyna co sie "obraza". I pisze noty 04.11.06, 17:50 dyplomatyczne...w sprawie pismakow. Ciekawe, CZYM zareagujecie np. ma naruszenie Konwencji Wiedenskiej, konsularnej? Wypowiedzeniem wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Nieprawda: jedyna co sie "obraza". I pisze no 04.11.06, 19:49 zapomnialas o bananowym kazachstanie Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 Re: I ZNOW wylazla z Polaka jego smieszna malosc. 04.11.06, 16:48 A kto ma odpowiedzieć? der dziennik? Newsweek Polska(?)? czy może fuckzeitung? A tak na poważnie: Boję się, że prezydent znó dostanie dyspepsji, a gosiu każe ziobrze ścigać die Welt. Gdyby nie obrzydenie to posłuchałbym jak radio ma twarz zwalcza miazmaty. A u nas jak zwykle: "CHOCIAŻ DUPA OBSZARPANA, ALE ZAWSZE PROSZĘ PANA" Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Rzeczpospolita, Gazeta Wyborcza, albo i Super 04.11.06, 17:53 Express - kto ma jakiekolwiek poczucie humoru i wie, czym Niemcom przysrac. A z doswiadczen Wyspiarskich wiem, ze baaardzo nie lubia oni nawiazywania w dowcipach o Niemcach do hitleryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: I ZNOW wylazla z Polaka jego smieszna malosc. 04.11.06, 18:19 > Widac Polaka na ruszenie lbem nie stac, a potrafi sie tylko obrazac...Co za > nadeta nacja! ===== Ponoć Jurek Urban napisał: "Polak najwyższa forma nadęcia się". Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Mieszkańców polskiej dzielnicy ocenia jako Robactw 04.11.06, 15:25 "Wzburzenie Polaków w metropolii nowojorskiej wywołał artykuł napisany przez Davida Langlieba pracownika Departamentu Parków i Rekreacji miasta Nowy Jork, który w wulgarny sposób ośmiesza Greenpoint i mieszkającą tam Polonię. W obronie Polonii wystąpiło dwóch radnych miasta Nowy Jork, a także nowojorskie dzienniki "Daily News" i "New York Sun". W piątkowych wydaniach opublikowały one artykuły informujące o skandalicznym tekście Langlieba, który jest zatrudniony na stanowisku menedżerskim w Departamencie Parków i Rekreacji. Alex Storożyński, znany amerykański dziennikarz polskiego pochodzenia i laureat nagrody Pulitzera zażądał w emailu wysłanym do szefa Departamentu Parków i Rekreacji - Adriana Benepe zwolnienia z pracy autora kontrowersyjnego tekstu. "To oburzające, by pracownik Departamentu Parków napisał coś takiego. (...) Słowa 'głupi', czy 'robactwo' w odniesieniu do Polaków są nie do przyjęcia. Dlatego należy go wyrzucić z pracy za ten obrzydliwy pokaz uprzedzenia rasowego". Kontrowersyjny artykuł ukazał się w jesiennym wydaniu pisma dla absolwentów uczelni Haverford College. Langlieb ocenia, że Greenpoint jest "brzydszy niż debile, którzy tam pracują". Mieszkańców polskiej dzielnicy ocenia mianem "robactwa", które "powinno się stąd wyprowadzić". "Spytałem polskiego sklepikarza, czy słyszał o Polaku, który chciał zatankować samochód jadąc na wstecznym biegu. Sklepikarz nie usłyszał pytania, gdyż tego ranka przypadkowo założył sobie majtki na głowę i guma zatkała mu uszy"- napisał autor kontrowersyjnego tekstu. Z protestem do władz Haverford College wystąpili m.in. John Micgiel, profesor polskiego pochodzenia na prestiżowej Columbia University, a także Stefan Komar, jeden z liderów Stowarzyszenia Pułaskiego przy nowojorskiej policji (NYPD). David Langlieb, który od roku mieszka na Greenpoincie, w wypowiedzi dla "Daily News" bronił swojego artykułu określając go jako satyrę. - Nie mam żadnych uprzedzeń, a jedynie miłość i upodobanie dla polskiej społeczności - oświadczył. - Nie da się usprawiedliwić słowem satyra faktu, że ktoś jest znieważony. Określeń robactwo i podludzie wobec Polaków i Żydów używali naziści - ripostował Frank Milewski, szef Kongresu Polonii Amerykańskiej na stan Nowy Jork. John Liu, radny miejski uznał, że tekst Langlieba jest "wypowiedzią nienawiści", która "ostatecznie prowadzi do przemocy wobec ludzi". Liu zaapelował do burmistrza Nowego Jorku, by "pracownicy urzędu miasta musieli odpowiadać za sformułowania prowadzące do podziałów i stwarzające mylne stereotypy wobec ważnej części społeczności Nowego Jorku". Rzecznik Departamentu ds. Parków stwierdził, że tekst Langlieba jest wyrazem jego prywatnych poglądów. Z kolei rzecznik Haverford College, John Van Ness stwierdził, że tekst był napisany niezręcznie i wymagane jest powołanie doradczego komitetu redakcyjnego pisma. Ness poinformował, że uczelnia nie będzie przepraszać za kontrowersyjny tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka niemcy i Żydzi zawsze się kochali, a ta drobna 04.11.06, 15:30 wpadka podczas II WŚ i ten cały holokaust, to wina Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Mieszkańców polskiej dzielnicy ocenia jako Ro 04.11.06, 16:50 ON ma dużo racji! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 A ty te holote z Greenpointu widzialas? Jeden sort 04.11.06, 18:39 bez wzgledu na nacje: Polacy, Zydzi, Portorikanczycy... Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_zgazowni bylam tam nie raz - ale to ze opisuje Greenpoint 04.11.06, 20:26 w taki sposob zydowski pomagier - to wylacza raczej zydow z tego grona Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Przeciez sam tam mieszka. I Zydom w tym tekscie 05.11.06, 00:46 tez sie obrywa - sama przeczytaj (wyslij maila do alumni) Odpowiedz Link Zgłoś
sidamo Nie kupujcie prasy Springera ! 04.11.06, 15:28 Skoro prasa Sprignera w taki bezczelny sposob z nas drwi to trzeba bojkotowac Fakt, Newsweek, Wiadomosci i Auto Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 "Dziennik" z PiSuaru to glowne dziecie Springera:) 04.11.06, 15:29 Sprobujcie o tym zapomniec, PiSdziaki... Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann BILD Zeitung"Polacy strzelali na statek niemiecki" 04.11.06, 15:28 "Według relacji kapitana „trzy osoby nieumun-durowane” przedstawiły się jako funkcjoniarusze polskiej slużby celnej i deklarowały, że mają zamiar rekwirować alkohol i tytoń na statku. Ale nie przedstawiały żadnego dokumentu legitymujacego ich czyny. Wtedy wystraszony kapitan pomyślał, że chodzi o atak bandycki, i uciekł z powrotem do niemieckich wód terytorialnych. Twierdzi, że ze statku polskiej straży morskiej strzelano w jego kierunku. Rzecznik armatora „Adler Schiffe” poinformował, że celnicy polscy regularnie rekwirują papierosy i alkohol, a potem wywożą prywatnymi autami." Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Nic niesmacznego w tym żarcie nie widzę 04.11.06, 15:28 I mowię to jako katolik o poglądach centroprawicowych. Niestety, rzeczywiście z Jana Pawła II nasza "ludowa religijność" uczyniła bożka, który przesłania nie tylko urzędującego papieża, ale czesto i Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Nic niesmacznego w tym żarcie nie widzę 04.11.06, 15:44 r_mol napisał: > I mowię to jako katolik o poglądach centroprawicowych. > Niestety, rzeczywiście z Jana Pawła II nasza "ludowa religijność" uczyniła > bożka, który przesłania nie tylko urzędującego papieża, ale czesto i Chrystusa. Mylisz się bardzo. Wg wierzeń naszego ludu najpierw jest Ojciec Mikrofon.... Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Niektorych jak sie w morde wali to tez nic 04.11.06, 15:53 niestosownego w tym nie widza. Nie wystarczy ci, ze sa tacy co widza ? Odpowiedz Link Zgłoś
sturbow Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 15:33 Z żartem o papieżu trudno mi się nie zgodzić... NO cóż, prawda w oczy kole Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 16:04 Nie widziałeś Polaków witajacych w Polsce Benedykta XVI????Masz zepsuty telewizorek? Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Mam nadzieje, ze rozumiesz co napisales ? 04.11.06, 15:55 A wierszyk swoja droga bardzo fajny Odpowiedz Link Zgłoś
fakroman Re: smaczny smaczny :)) 04.11.06, 16:06 lecz się na pazury człeniu, bo wszystko inne ci wymarło Odpowiedz Link Zgłoś
niktszczegolny Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 15:35 Szokujące, ze jakiś idiota uznał to za szokujące !! Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Szokujace, ze jakis idiota uznal, ze uznanie 04.11.06, 15:56 tego za szokujace jest idiotyczne. Nie badz taki luzak. Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Tagesspiegel: Polska będzie musiała płacić odszkod 04.11.06, 15:41 "Tagesspiegel: Polska będzie musiała zapłacić odszkodowania Niemcom wypędzonym po II wojnie światowej W czwartek do Polski przyjeżdża nowy niemiecki prezydent Horst Köhler. Korzystając z okazji, Christoph von Marschall, komentator niemieckiej gazety "Der Tagesspiegel", wszczyna debatę na temat odszkodowań wojennych i sugeruje, że Polska musi się też liczyć z tym, że być może będzie musiała wypłacić odszkodowania milionom wypędzonych Niemców ZOBACZ TAKŻE • Niemcy nie zrzekną się odszkodowań (13-07-04, 19:21) Polacy nie rozumieją, co się dzieje. Polska była pierwszą ofiarą wojny światowej i straciła wskutek wojny jedną trzecią swego terytorium na wschodzie. Teraz jednak Polska czuje się traktowana jak zbrodniarz. (...) Warszawa musi zapłacić odszkodowania Polakom wypędzonym ze wschodu do Polski - tak postanowił Europejski Trybunał Praw Człowieka. Polska musi się też liczyć z tym, że być może będzie musiała wypłacić odszkodowania milionom wypędzonych Niemców. (...) Większość Polaków uważa, że jeśli w ogóle rozliczać się za wojnę, to płacić powinni Niemcy, skoro ją rozpoczęli. Dlatego nowy prezydent Niemiec Horst Köhler, który z pierwszą podróżą zagraniczną wybiera się w czwartek do Polski, jak i kanclerz Schröder, który przyjedzie nad Wisłę 1 sierpnia, staną w obliczu przede wszystkim jednego oczekiwania: że wreszcie użyją swej władzy i ogłoszą, że żaden Niemiec nie zgłosi już żadnych roszczeń wobec Polski. Ale tego ani prezydent, ani kanclerz nie mogą powiedzieć. Inaczej ściągną wielomiliardowe roszczenia na rząd Niemiec. Trybunał Konstytucyjny Niemiec uznał traktaty Willy'ego Brandta z krajami wschodnioeuropejskimi za zgodne z niemiecką konstytucją dlatego, że rząd Niemiec nie zrezygnował w nich z prywatnych roszczeń własnościowych Niemców w stosunku do majątków na utraconym wschodzie; rząd zresztą nie może tego uczynić. Dlatego we wszystkich polsko- niemieckich układach jest zdanie, że nie dotyczą one kwestii własnościowych. Z politycznego punktu widzenia jest niemożliwe, aby własność nieruchomości na jednej trzeciej dzisiejszego terytorium Polski znów trafiła w ręce Niemców - albo żeby polskie państwo płaciło za to odszkodowania. Ale z prawnego punktu widzenia sprawa nie jest tak prosta. Polska bowiem do dziś nie dokonała jednolitej regulacji, jak postępować z nieruchomościami upaństwowionymi za komunizmu. Co gorsza, powojenne rządy w Polsce - m.in. pod presją ZSRR - uznały nowe granice i nową sytuację własnościową, zrezygnowały z odszkodowań od wschodnich sąsiadów i z reparacji od zachodnich. Dlatego Polska sama jest odpowiedzialna za odszkodowania dla polskich wypędzonych. Ostatnio Polska zwraca także nieruchomości organizacjom żydowskim i polskim obywatelom - precedensy, na które mogą się powoływać niemieccy wypędzeni. Cyniczna nauczka: po pierwsze, nigdy nie rezygnować z roszczeń własnościowych. Inaczej dzieci narody sprawców mają w ręku więcej tytułów prawnych niż dzieci ofiar. Po drugie, Polska dobrze by zrobiła, uchwalając w porę inteligentną ustawę o zwrocie nieruchomości, odszkodowaniach lub rezygnacji z obu - tak jak Czesi, który w znacznej mierze wykluczyli roszczenia niemieckich wypędzonych. Albo jak Węgrzy, którzy uchwalili symboliczne odszkodowania. Polakom pozostaje tylko nadzieja, że europejscy sędziowie znajdą jakieś wyjście, aby naprawić zaniedbanie, wyjście, które pojedna prawo i sprawiedliwość - tak aby Polacy znów rozumieli co się wokół nich dzieje." opr. anr2004-07-13, ostatnia aktualizacja 2004-07-13 14:36 Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 niemcom trzeba przypominac ich zbrodnie i rabunki 04.11.06, 15:42 Codziennie... Cóż znaczy kilka tysięcy skradzionych aut przez naszych meneli w porównaniu z rabunkiem i zbrodniami dokonanymi przez niemców. Na ile do tego przyczyniła sie ateistyczna doktryna faszystowskich a potem DDR-owskich propagandzistów? Dlaczego postfaszystowski element kpi sobie z Papieża a nie zaryzykuje z religii muzułmańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: niemcom trzeba przypominac ich zbrodnie i rab 05.11.06, 11:41 slaviku,tak niemcy wywiezli co nieco ,ale tylko 6(slownie szesc)lat a niestety PoLACY bija rekordy mgdyz kradna juz 61lat i konca nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Niesmaczny żart o Janie Pawle II w "Die Welt" 04.11.06, 15:42 I oto właśnie Polska, zamiast odpowiedzieć ciętą ripostą i ośmieszyć Niemców, to wszyscy się napinają. Zero poczucia humoru w tym narodzie. Święty JP2, Małysz i kotelt schabowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Dobrze jest miec cos swietego i nienaruszalnego. 04.11.06, 15:57 A tacy jak ty zazwyczaj w imie "luzu" lizali dupy mocniejszym od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Dobrze jest miec cos swietego i nienaruszalne 04.11.06, 17:54 bmkms napisał: > A tacy jak ty zazwyczaj w imie "luzu" lizali dupy mocniejszym od siebie Co ty możesz o mnie wiedzieć?? Śmieszą mnie takie teksty, jesteś żałosny bo rzucasz nieprzemyślanymi opiniami. Czyżby internetowe wcielenie Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dobrze jest miec cos swietego i nienaruszalne 05.11.06, 12:34 bmkms napisał: > A tacy jak ty zazwyczaj w imie "luzu" lizali dupy mocniejszym od siebie Bo Ty, oczywiście, bohatersko te dupy gryziesz mocniejszym od siebie... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Słowa 'głupi', 'robactwo' w odniesieniu do Polaków 04.11.06, 15:45 Słowa 'głupi', 'robactwo' w odniesieniu do Polaków? A co by było gdyby ktoś nazwał tak jakąś "cywilizowaną" nację? Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann TUSK mówi jednym głosem ze Steinbach i Związkiem W 04.11.06, 15:54 Steinbach domaga się zmiany rządu w Polsce - ciekawe, ale teraz TUSK mówi jednym głosem ze Steinbach i Związkiem Wysiedlonych. Czy nam jeszcze będą mówili, kto ma prawo być naszym premierem i prezydentem? Tuskowi i Steinbach nie odpowiada demokratycznie wybrany rząd Polski i prezydent, Donaldowi nie przeszkadza szydzenie z Polski jeśli to przybliża go do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: TUSK mówi jednym głosem ze Steinbach i Związk 05.11.06, 12:39 rejtann napisał: > > Tuskowi i Steinbach nie odpowiada demokratycznie wybrany rząd Polski Mnie też nie odpowiada i muszę z tym żyć do następnych wyborów... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Akurat w odniesieniu do Polaków to prawda. 04.11.06, 15:49 Gdyby odnieść to o innej nacji byłoby to kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Słowa 'głupi', 'robactwo' w odniesieniu do Po 05.11.06, 12:37 rejtann napisał: > Słowa 'głupi', 'robactwo' w odniesieniu do Polaków? A co by było gdyby ktoś > nazwał tak jakąś "cywilizowaną" nację? Zapewne jakiś przedstawiciel owej cywilizowanej nacji odpowiedziałby w sposób równie cięty, złośliwy, a nawet - niegrzeczny, ale - z humorem i bez zwoływania pospolitego ruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sidamo Fakt, Dziennik,Newsweek, Auto Swiat to Springer ! 04.11.06, 15:48 Jesli bedziemy bojkotowac te pisma to beda nas szanowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Fakt, Dziennik,Newsweek, Auto Swiat to Spring 05.11.06, 11:45 sidamo napisał: > Jesli bedziemy bojkotowac te pisma to beda nas szanowac ! >zbojkotowac ,hmmm niezle ale co wam zostanie?Dziennik?,Slowo Powszechne?,Gosc Niedzielny ?no madry ty jestes zacofancu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Fakt, Dziennik,Newsweek, Auto Swiat to Spring 05.11.06, 12:42 sidamo napisał: > Jesli bedziemy bojkotowac te pisma to beda nas szanowac ! KTÓRZY ? Odpowiedz Link Zgłoś
reksioxxx zawsze sie bedziemy nie lubic 04.11.06, 15:49 jak chcecie zachodniej polski to niech ruscy oddadza nam wilno i kijow. ferfluchte dojcze szwejne Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: zawsze sie bedziemy nie lubic 05.11.06, 11:46 reksioxxx napisał: > jak chcecie zachodniej polski to niech ruscy oddadza nam wilno i kijow. > ferfluchte dojcze szwejne <to upomnij sie do ruskicj,a swoja droga twoj niemiecki jest SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czy coś Ci się aby nie pokalapućkało? 05.11.06, 12:51 reksioxxx napisał: > jak chcecie zachodniej polski to niech ruscy oddadza nam wilno i kijow. Wilno - stolica niepodległej Litwy. Kijów - stolica niepodległej Ukrainy. Jakim prawem to akurat "ruscy" mieliby nam oddawć te miasta? > ferfluchte dojcze szwejne ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_zgazowni To niech te hitlerowskie bydlaki przeniosa sie 04.11.06, 15:50 do schronu swojego guru krzykacza i sprzedaja ziemie z miejsca jego spalenia w woreczkach ze swoim dziennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_zgazowni tak wlasnie - powinni sie zachowywac jak Polacy !! 04.11.06, 15:56 Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 A dlaczego? Bo Polak tak chce? A ja chce,by Niemcy 04.11.06, 18:41 zachowali sie jak Francuzi i - nie rezygnujac z polskiego tematu - podniesli poziom i finezje swego dowcipu:) Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_zgazowni Nie dziwie sie ze dopisuje tobie humor faszysty 04.11.06, 20:28 sprzedawczyka i zbrodniarza - bez kompleksow pomimo upokorzen Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Mama byla Niemka, ale ojciec Dubliner. I dlatego 05.11.06, 00:49 ow niemiecki humor wydaje mi sie ciut ciezkawy. A Polak taki sam dobry obiekt do zartow, jak Niemiec, Ruski czy Amerykanin. Niedotykalne mimozy mi sie znalazly:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 tak wlasnie - powinni sie zachowywac jak Polacy! 05.11.06, 12:52 Jezusmaria!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Mieliby zachować się jak polaczki? 04.11.06, 15:56 Ale o co chodzi z Janem Pawlem II? Przeciez byl zwerzchnikiem Kosciola Katolickiego nie krolem Polski i to Watykan ma prawo do protestu a nie Polska. Jak Daily Mirrow obrazi powiedzmy szwedzkiego krola to Polacy tez zareaguja? Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Nie widzisz roznicy miedzy JPII a krolem Szwecji ? 04.11.06, 16:00 biedna.. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Król Szwecji pochodzi z demokratycznego państwa. 04.11.06, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 I to na dlugo PRZED swoim urodzeniem. 04.11.06, 17:57 Bo urodzil sie w rok po zakonczeniu II Wojny Swiatowej. Coz, nie ma jak "prawdziwi Polacy" nie-wyksztalciuchy, Z Greenpointu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_zgazowni masz robactwo kompleksy ?? 04.11.06, 20:24 szwed jest szwedem - jak cham chamem Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Odpowiedzialnosc zbiorowa to ostatnio stosowal 05.11.06, 00:50 TYLKO Hitler tudziez polska bolszewia z "Paranoikow i Schizoidow" czy jak sie ten wasz PiSuar nawywa. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Odkrywcze, nie powiem... 05.11.06, 13:06 krystyna_zgazowni napisał: > szwed jest szwedem - jak cham chamem A pan panem, iteligent inteligentem, Polak Polakiem, Turek Turkiem... Można by jeszcze: mucha muchą, kot kotem, sosna sosną, lampa lampą... Ad infinitum... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie widzisz roznicy miedzy JPII a krolem Szwecji? 05.11.06, 12:55 Widzę: JPII nie żyje od ponad roku, świeć Panie nad Jego Duszą... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niemieccy dziennikarze von przez komin 05.11.06, 13:08 Chyba się nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Dziennikarstwo niemieckie poziom Oświęcimia 04.11.06, 15:54 Do znawcy tamtuA jaki byl pozion dziennikarstwa w Oswiecimiu? Masz na mysli przedwojenna prase endecka? Poczytaj dziela Dmowskiego- niby Polaka patriota, oredownika tego co sie potem stalo w Oswiecimiu Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 Dowcip w Niemieckim stylu 04.11.06, 15:55 Myślałem że Die Welt to normalna gazeta,a nie jakaś szmirówka, ale widać myliłem się. Cóż,nikt nie żyje wiecznie.Benedykt XVI również.Może za kilka lat po jego śmierci nasz Superexpres powieli to swoiste poczucie humoru.Zobaczymy jak wówczas zareagują Niemcy. Każdemu człowiekowi należy się szacunek, a wielkim ludziom szczególny. Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Dowcip w Niemieckim stylu 04.11.06, 15:58 Myslisz, ze ktos w Niemczech bedzie sie obrazal za Benedykta? Nie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
bmkms Tez nie sadze bo on nie jest niemieckim papiezem. 04.11.06, 16:01 A JPII byl polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_zgazowni A zebys wiedzial(a) - bedzie to niemiecka duma :D 04.11.06, 16:05 Odpowiedz Link Zgłoś
valwit.net Die Welt = Bild = Fakt = Axel Springer 04.11.06, 15:58 wszytsko to jedna banda i jeden program Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Steinbach: Liczę na zmianę rządu w Polsce 04.11.06, 15:58 "Steinbach: Liczę na zmianę rządu w Polsce". Premierem będzie Volksdeutsche? "Przewodnicząca niemieckiego Związku Wypędzonych (BdV) Erika Steinbach liczy na zmianę rządu w Polsce, co stworzyłoby - jej zdaniem - szanse na rozwój polsko- niemieckich stosunków. - Mam nadzieję, że sami Polacy wybiorą inny rząd - powiedziała Steinbach w wywiadzie opublikowanym w sobotę na łamach dziennika "Rheinische Post". Jej zdaniem, obecny rząd nie ma już większości w polskim społeczeństwie. "Sondaże wykazują, że gdyby (teraz) odbyły się wybory, powstałby inny rząd. Właśnie dlatego nie ma przedterminowych wyborów" - wyjaśniła szefowa BdV. Steinbach zarzuciła polskim władzom stałe atakowanie Niemiec. "Warszawa unosi się gniewem w niemal wszystkich sprawach. Trudno znaleźć taki temat, który nie byłby dla polskiej strony rządowej okazją do jakichś ataków przeciwko Niemcom. Wypędzenie jest tylko jednym z wielu tematów, czymś, co chce się wykorzystać do wzbudzania emocji we własnym kraju. To tylko jedna z całego szeregu problematycznych dziedzin, które Polacy sami sobie stworzyli" - powiedziała Steinbach." Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Steinbach: Liczę na zmianę rządu w Polsce 05.11.06, 13:13 rejtann napisał: > > Jej zdaniem, obecny rząd nie ma już większości w polskim > społeczeństwie. "Sondaże wykazują, że gdyby (teraz) odbyły się wybory, > powstałby inny rząd. Właśnie dlatego nie ma przedterminowych wyborów" - > wyjaśniła szefowa BdV. > > Steinbach zarzuciła polskim władzom stałe atakowanie Niemiec. "Warszawa unosi > się gniewem w niemal wszystkich sprawach. Trudno znaleźć taki temat, który nie > byłby dla polskiej strony rządowej okazją do jakichś ataków przeciwko Niemcom. > Wypędzenie jest tylko jednym z wielu tematów, czymś, co chce się wykorzystać > do > wzbudzania emocji we własnym kraju. To tylko jedna z całego szeregu > problematycznych dziedzin, które Polacy sami sobie stworzyli" - powiedziała > Steinbach." Niegłupia ta Steinbach. A tak jej nie lubiłam... > Odpowiedz Link Zgłoś