Dodaj do ulubionych

Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent

• hochen_schlochen to Gosiewski 08.11.06, 21:59
      prawdziwe nazwisko -Gusjew.
    • nonno1 Kto mieczem wojuje... 08.11.06, 21:59
      Podobno najciemniej jest pod latarnią. Kaczyński widzi wszedzie agentów, ale
      koło siebie nie szuka. Więc następny maniak prześladowczy mu znajdzie. Dziwne,
      że Macierewicz (takiż maniak) dał się uprzedzić Parysowi, pewnie dlatego, że
      dostał ważną fuchę w WSI.
      • tomcat21 Re: Kto mieczem wojuje... 08.11.06, 23:25
        nonno1 napisał:

> Podobno najciemniej jest pod latarnią. Kaczyński widzi wszedzie agentów, ale
        > koło siebie nie szuka. Więc następny maniak prześladowczy mu znajdzie. Dziwne,
        > że Macierewicz (takiż maniak) dał się uprzedzić Parysowi, pewnie dlatego, że
        > dostał ważną fuchę w WSI.

Tak, i stracił rewolucyjną czujność ;-)
        Wiedziałem, że tak się skończy. Ciekawe, kto następny? Przyjmuję zakłady, że
        zaraz znajdzie się ktoś, kto będzie chciał Parysowi udowodnić rzekomą
        agenturalną przeszłość ;P
    • mark.parker Re: Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 21:59
      bpkw napisał:

> O Bozeeeeeeeeeeeeee.... :((((

Ja tam aktu kurdupla oglądać nie chcę :))))))))) a fe!
    • pies_na_lewizne puknij sie w czolo. wyciek mial zaszkodzic PL-USA 08.11.06, 22:00
      puknij sie w czolo chlopie.
      wyciek mial zaszkodzic sojuszowi Polski i USA. Sikorski aktywnie BUDUJE ten
      zojusz.
      • dem-leftist Re: puknij sie w czolo. wyciek mial zaszkodzic PL 08.11.06, 22:12
        hm...jestes pewien tego,ze brytyjczycy sa zainteresowani umacnianiem sie
        sojuszu polsko-amerykanskiego ???
        • pies_na_lewizne Re: puknij sie w czolo. wyciek mial zaszkodzic PL 08.11.06, 22:27
          dem-leftist napisał:

> hm...jestes pewien tego,ze brytyjczycy sa zainteresowani umacnianiem sie
          > sojuszu polsko-amerykanskiego ???

hahaha, co za pytanie :)))! oczywiscie ze sa.
          zanosi sie na scislejsze stosunki Polska - Wielka Brytania, bo rzady obu krajow
          maja podobne poglady na kilka bardzo istotnych spraw.
          • uchachany Wyciek to na 90 % sprawka Giertycha: jaki to drugi 08.11.06, 22:48
            polityk tak rozpaczliwie walczy o swój zanikający elektorat, a teraz jest
            wskutek urażonej dumy narodowej brany w obronę nawet przez swoich wrogów :-))?

Chyba nie mógł przepuścić takiej drugiej (po śmierci gdańskiej gimnazjalistki)
            okazji do poprawienia sobie notowań. Tym bardziej, że chodzi o zaangażowanie
            Polski przy boku USA w walce z terroryzmem (a w przypadku Iraku raczej o
            amerykańskie interesy naftowe), czyli o sprawę dosyć w Polsce niepopularną i
            kontrowersyjną.

Chociaż może tu być i drugie dno: mógł być do tego świadomie sprowokowany przez
            PiS z udziałem Sikorskiego. Może chodzi o pozbycie się go z koalicji jak już
            sprawa się wyda? Ale to już chyba zbyt misterna kombinacja :-))!
      • fuck.the.duck stuk puk 08.11.06, 22:29

Wyciek mial pomoc faszystom z PiSu i LPRu w wygraniu wyborow.
        Sojusz Polsko-Izraelsko-uSSranski ma sie wyjatkowo dobrze.
        • tomcat21 Re: stuk puk 08.11.06, 23:28
          fuck.the.duck napisała:

>
          > Wyciek mial pomoc faszystom z PiSu i LPRu w wygraniu wyborow.
          > Sojusz Polsko-Izraelsko-uSSranski ma sie wyjatkowo dobrze.

Co na to twój lekarz?
    • mucha123443 007 08.11.06, 22:00
      Ciekawe na co ten agent ma licencje.
      • pms67 Re: 007 prorok czy coo? 08.11.06, 22:41
        Raczej 07 licenc'ja na zapijanie

Z sędzią sumień już jej ziścić sny się,
        bo się czuła pryz im jak Helena przy Parysie
        ale panna z mrowiem dzieci słuszny w nim wzbudziła
        sprzeciw gdy dokładnie jej pogrzebał w życiorysie...

(Jacek Kaczmarski 1995, Amanci panny "S")
        Prorok czy co ???
    • carwszechrusi Boje się o premiera! 08.11.06, 22:01
      Nie chodzi o zdrowie psychiczne ale o tego agenta... a jak otruje mu kota?
      Premier sie załamie i ucierpimy na tym wszyscy... albo jak mu skradnie papier
      toaletowy?? Boje się!
    • kerryking Ja bym zaczął szukanie od wazonów.... 08.11.06, 22:03
      Bo szafy to już chyba dobrze sprawdzone
      • g3p Re: Ja bym zaczął szukanie od wazonów.... 08.11.06, 23:08
        Może jednak warto zajrzeć do głośników (np. Beger)?
    • r0b0l Giertych z GRU, Radek z CIA, Leper ze Stasi 08.11.06, 22:03
      no chyba że chodzi o rydzyka bo z Alkaidy
      • tmkmk Re: Giertych z GRU, Radek z CIA, Leper ze Stasi 08.11.06, 22:09
        rydzyk tez ze stasi
        • r0b0l a Maciorewicz z Tworek 08.11.06, 22:13
          > rydzyk tez ze stasi
          a to przepraszam
        • d_arek_d Re: Giertych z GRU, Radek z CIA, Leper ze Stasi 08.11.06, 22:16
          tmkmk napisał:

> rydzyk tez ze stasi

Tak, ale STASI z Alkaidy!
          • pms67 Re: Giertych z GRU, Radek z CIA, Leper ze Stasi 08.11.06, 22:45
            obstawiam X-54 vel tajemniczy don Pedro Carramba, aloas Antonio ;-))
            • d_arek_d Re: Giertych z GRU, Radek z CIA, Leper ze Stasi 09.11.06, 03:57
              pms67 napisał:

> obstawiam X-54 vel tajemniczy don Pedro Carramba, aloas Antonio ;-))

Eeee tam, mam o wiele bardziej prawdopodobną teorię. To kosmici!
              Bieżący rząd musi być ekscytującym obiektem dla psychiatrów. Również w
              kontekście w jaki sposób naród wybrał takich przedstawicieli. Jeśli
              przedstawiciele narodu są statystycznym jego odbiciem, to może raczej powinno
              się pozamykać w szpitalach psychiatrycznych normalnych..?
          • g3p Re: Giertych z GRU, Radek z CIA, Leper ze Stasi 08.11.06, 23:09
            > > rydzyk tez ze stasi
            >
            > Tak, ale STASI z Alkaidy!

i Staś i Nel z Al-Kaidy
    • stemp10 Kaszanka wyborcza 08.11.06, 22:04
      to pewnie szpieg z krainy deszczowców. Parys naoglądał się za dużo bajek dla
      dzieci pewnie jak wnuczki bawił i teraz harcerkę uprawia.
    • v0id Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:04
      pewnie agentem jest jego brat
    • bloody_rabbit Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:05
      Pewnie chodzi o Radka Sikorskiego ;-)

A na poważnie, to Kaczyński sam sobie wybrał towarzystwo Parysów i
      Macierewiczów. No i teraz ma :)))
      • tadjan Re: Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:09
        bloody_rabbit napisał:

> Pewnie chodzi o Radka Sikorskiego ;-)
        >
        > A na poważnie, to Kaczyński sam sobie wybrał towarzystwo Parysów i
        > Macierewiczów. No i teraz ma :)))
        >
        >

Kaczorek się cieszy, ze głupawi kolesie robią zadymę, a procenty rosną i
        frekwencja wyborcza spadnie. Wygrana pewna!
    • ljblues1 Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:07
      agentow w otoczeniu premiera jest wielu , tu jednak chodzi jak mniemam nie o
      amerykanskich lecz o tego jednego jedynego ruskiego
      • lumpior Re: Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:17
        syjamski-kot,szkolony -moze kablowac a takze atakowac wszelki drob np kaczory
    • alejajaniemaco Spokojnie... Ja glosuje na PIS !!! 08.11.06, 22:11
      Tylko premier i prezydent w jednej osobie jest gwarantem ze zomo, agenci i
      liberalowie nie zniszcza polski do konca !!!
      • tfurca Re: ... Ja glosuje na PIS !!! ...... nie rob tego 08.11.06, 22:18
        cytuje kolege jakiegos
        trafnie napisal ....

PiS: nadużycie semantyczne.
        PiS: Potatoes in Shit, Pigs in Space, Przekupstwo i Stołki, Populizm i Satyra.
        PiStytutka = kobieta, która daje wszystkim (w koalicji).

www.smog.pl/wideo/4560/chcia%C5%82abym_wst%C4%85pi%C4%87_do_pis-u/
      • giorgos Re: Spokojnie... Ja glosuje na PIS !!! 08.11.06, 22:28
        "PiS" piszesz dużą literą a "polska" małą. Zauważyłem, że niechlujstwo językowe
        jest typowe dla wielu pisowców. Ktoś mógłby to nazwać łże-patriotyzmem.
        • tfurca Re: Spokojnie... Ja glosuje na PIS !!! 08.11.06, 22:31
          giorgos napisał:

> "PiS" piszesz dużą literą a "polska" małą. Zauważyłem, że niechlujstwo językowe
          > jest typowe dla wielu pisowców. Ktoś mógłby to nazwać łże-patriotyzmem.

to mialo byc kontrewersyjne
          i chcialem zdeprecjonowac
    • pies_na_lewizne Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekreta 08.11.06, 22:11
      Parys powiedzial ze agent zajmuje stanowisko poniżej sekretarza stanu.
      • chirlider Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:16
        pies, jak sie czujesz popierając takich dupków?
        • pies_na_lewizne Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:24
          chirlider napisał:

> pies, jak sie czujesz popierając takich dupków?

ja nie mam zdania na temat wypowiedzi Parysa bo w przeciwienstwie do wiekszosci
          zabierajacych tu glos lewakow ja NIE WIEM czy jest jakis agent i jest jest to
          kto nim jest.

Ja tylko przypominam lewiznie co powiedzial Parys, ze agent zajmuje stanowisko
          PONIZEJ SEKRETARZA STANU.

Czy jego teza jest prawdziwa? Tego to ja juz nie wiem.

Co do tego ze wycieku tajnej notatki dokonal ktos kto chcial storpedowac
          zacisniajaca sie wspolprace militarna Polski i USA to chyba jednak watpliwosci
          nie ma?
          • chirlider Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:30
            pies, nie pytałem o tego oszołoma parysa tylko bardziej ogólnie ;))))
            reszta twojego wywodu mnie nie interesuje.
            rzeźbiarzy w gownie na tym forum nie brakuje ;)))

pies_na_lewizne napisał:

> chirlider napisał:
            >
            > > pies, jak sie czujesz popierając takich dupków?
            >
            > ja nie mam zdania na temat wypowiedzi Parysa bo w przeciwienstwie do
            wiekszosci
            >
            > zabierajacych tu glos lewakow ja NIE WIEM czy jest jakis agent i jest jest to
            > kto nim jest.
            >
            > Ja tylko przypominam lewiznie co powiedzial Parys, ze agent zajmuje
            stanowisko
            > PONIZEJ SEKRETARZA STANU.
            >
            > Czy jego teza jest prawdziwa? Tego to ja juz nie wiem.
            >
            > Co do tego ze wycieku tajnej notatki dokonal ktos kto chcial storpedowac
            > zacisniajaca sie wspolprace militarna Polski i USA to chyba jednak
            watpliwosci
            > nie ma?
            • maaac Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:46
              Pies się "nie czuje" - pies nie potrafi zrozumieć dlaczego uważasz ich
              za "dupków". W ocenie lewicowego psa przecież wszystko jest ok - a to zdarzenie
              nie ma żadnego znaczenie.
              • chirlider Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:51
                też mam wrażenie że pies i jemu podobni są z innej rzeczywistości, gdzie
                oszustwo, pomówienie, kłamstwo i pustosłowie jest czymś normalnym i zupełnie
                przyzwoitym.
                • pies_na_lewizne Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:58
                  chirlider napisał:

> też mam wrażenie że pies i jemu podobni są z innej rzeczywistości, gdzie
                  > oszustwo, pomówienie, kłamstwo i pustosłowie jest czymś normalnym i zupełnie
                  > przyzwoitym.

to jest pustoslowie.
                  konkrety, prosze o konkrety.
                  • maaac Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 09.11.06, 06:40
                    Konkrety?
                    Parys kłamie/majaczy czy Kaczyński wziął do rządu agenta? Wybieraj albo wymyśl
                    coś innego tłumaczącego tą sytuację.
                    • pies_na_lewizne Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 09.11.06, 10:28
                      maaac napisał:

chirlider sugerowal ze ja naleze do rzeczywistosci gdzie pomowienia i klamstwa
                      are ok. wyciagnalem z tego wniosek ze on sugeruje ze ja do takich srodkow
                      siegam. a wiec poprosilem o konkrety.

no ale po twoim poscie przeczytalem jego post jeszcze raz i zeczywiscie,
                      bardziej logicznie jest przyjac ze on mnie tylko oskarza ze aprobuje takie
                      praktyki po mojej stronie sceny politycznej.

a wiec odpowiadam ze stanowczo nie aprobuje.

co do twego postu

> Konkrety?
                      > Parys kłamie/majaczy czy Kaczyński wziął do rządu agenta? Wybieraj albo
                      > wymyśl coś innego tłumaczącego tą sytuację.

przyznam ze zarzut Parysa to czeski film, nie wiem o co chodzi.
                      • maaac Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 09.11.06, 11:41
                        > przyznam ze zarzut Parysa to czeski film, nie wiem o co chodzi.

OK własnie o taka deklarację chodziło. :)

Dalszy etap twojej edukacji to zrozumienie że o ile ludzie SLD czy PO mogą
                        miewać lepkie ręce to tego typu wyskoki jak Parysa są cechą charakterystyczną
                        aktualnego obozu rządzącego (toż to już nie pierwszy raz oskarżenia z których
                        się wycofywano albo tłumaczono nieprecyzyjnością).
                        • pies_na_lewizne Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 09.11.06, 18:06
                          maaac napisał:

> > przyznam ze zarzut Parysa to czeski film, nie wiem o co chodzi.
                          >
                          > OK własnie o taka deklarację chodziło. :)
                          >
                          > Dalszy etap twojej edukacji to zrozumienie że o ile ludzie SLD czy PO mogą
                          > miewać lepkie ręce to tego typu wyskoki jak Parysa są cechą charakterystyczną
                          > aktualnego obozu rządzącego (toż to już nie pierwszy raz oskarżenia z których
                          > się wycofywano albo tłumaczono nieprecyzyjnością).

W przeciwienstwie to lewackiej forumowej sfory nigdy nie twierdze ze znam
                          odpowiedzi na wszystkie pytania.

"oboz rzadzacy" to termin w przeszlosci ulubiony przez komuchow, czyzbys
                          zdradzal swoja prowenjencje ;)?

zarzucasz temu "obozowi rzadzacemu"... ze czesto robi wyskoki a la Parys z
                          ktorych potem sie wycofuje lub tlumaczy nieprecyzyjnoscia...

W polityce rozni ludzie rozne rzeczy mowia, Tusk i Rokita zazwyczaj moia rzeczy
                          z ksiezyca.

Liczy sie ze obecny rzad rozp...dala stary uklad i realizuje swoj program.
                          Takze podoba mi sie polityka zagraniczna rzadu.... Kaczynscy sa doskonalymi
                          strategami i konsekwentnie broni interesow Polski i mysla o przyszlosci.

Nie jest latwo bo media, mafia i wielkie pieniadze sa w wiekszosci po stronie
                          opozycji ale to nie szkodzi, wszystko jest na dobrej drodze;)

• pies_na_lewizne Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:57
                maaac napisał:

> Pies się "nie czuje" - pies nie potrafi zrozumieć dlaczego uważasz ich
                > za "dupków". W ocenie lewicowego psa przecież wszystko jest ok - a to
                > zdarzenie nie ma żadnego znaczenie.

Ja nie wnikam w pokrecona psychike kazdego lewaka.
                Patrze jedynie na to co lewak mowi i wykazuje mu brak logiki.
                A jak lewak sie pieni i rzuca bezladnymi obelgami to nie bede kazdej obelgi
                analizowal i domyslal sie kogo ona moze w rozumieniu lewaka dotyczyc.

• pies_na_lewizne Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:50
              chirlider napisał:

> reszta twojego wywodu mnie nie interesuje.
              > rzeźbiarzy w gownie na tym forum nie brakuje ;)))

Ty wolisz operowac wylacznie na plaszczyznie hasel propagandowych?
              Ano, i tak mozna.
              • chirlider Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:52
                a co ty masz do przekazania? hehehe
                • sawawa1 Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 22:58
                  no tak to sami swoi - nawiedzony maciarewicz a teraz znow parys - i to dzieki
                  kaczynskim maja swoje 5 min. ta polska rzadem miala stac a nie towarzystwem z
                  wyrokami, pewnie jeszcze graja w bingo kto wiecej ich ma
              • silesius.monachijski22 Re: Parys: agent zajmuje stanowisko poniżej sekre 08.11.06, 23:28
                chirlider (vel uu1) to jeden z najbardziej zannych lewackich "artystow" na
                forum; on nie tylko w g... potrafi rzezbic; zas Parys - od czasu, kiedy (juz
                dawno temu) zmarl czlowiek, ktory za niego myslal, czyli o. Bochenski
                (spokrewniony z zona), zaczal majaczyc; nie wiem, jak mozna mu pomoc

pies_na_lewizne napisał:

> chirlider napisał:
                >
                > > reszta twojego wywodu mnie nie interesuje.
                > > rzeźbiarzy w gownie na tym forum nie brakuje ;)))
                >
                > Ty wolisz operowac wylacznie na plaszczyznie hasel propagandowych?
                > Ano, i tak mozna.
          • maaac Do lewicowego psa. 08.11.06, 22:43
            Drogi lewicowy psie

Jan Parys wyraźnie zasugerował, że wśród współpracowników premiera
            Kaczyńskiego jest agent obcego państwa. Zakładając zgodnie z optyką zwolenników
            obecnegho rządu, że rząd Olszewskiego był jedynym uczciwym rządem aż do
            obecnych czasów należy traktować poważnie wypowiedź byłego ministra MON. Jeżeli
            rzuca takie oskarżenia musi mieć do tego poważne powody, nieprawdaż? Rząd
            powinien więc w trybie natychmiastowym zająć tą sprawą.

Chyba że wolisz rozumowania a'la "wykształciuch": Parys bredzi tak samo jak
            Macierewicz o agenturalności ministrów spraw zagranicznych. Nie jest to dla
            rzadnego "wykształciucha zaskoczeniem bo całe środowisko związane z tamtym
            rządem miało takie inklinacje. Czyli agenta rzadnego nie ma, a Parys po prostu
            chciał się "wykazać", albo załatwić jakieś swoje prywatne porachunki.

Wybieraj - możesz podać też jakąś inną propozycję ale co do jednego musisz się
            zdecydować - albo Parys bredzi bez dowodów w ręku, albo ma poważne argumenty za
            swoją tezą.
            • chirlider stawiam na skrót myślowy !" 08.11.06, 22:46
              po co te dywagacje ??: i tak na koniec okaże sie że to był skrót myślowy

maaac napisał:

> Drogi lewicowy psie
              >
              > Jan Parys wyraźnie zasugerował, że wśród współpracowników premiera
              > Kaczyńskiego jest agent obcego państwa. Zakładając zgodnie z optyką
              zwolenników
              >
              > obecnegho rządu, że rząd Olszewskiego był jedynym uczciwym rządem aż do
              > obecnych czasów należy traktować poważnie wypowiedź byłego ministra MON.
              Jeżeli
              >
              > rzuca takie oskarżenia musi mieć do tego poważne powody, nieprawdaż? Rząd
              > powinien więc w trybie natychmiastowym zająć tą sprawą.
              >
              > Chyba że wolisz rozumowania a'la "wykształciuch": Parys bredzi tak samo jak
              > Macierewicz o agenturalności ministrów spraw zagranicznych. Nie jest to dla
              > rzadnego "wykształciucha zaskoczeniem bo całe środowisko związane z tamtym
              > rządem miało takie inklinacje. Czyli agenta rzadnego nie ma, a Parys po
              prostu
              > chciał się "wykazać", albo załatwić jakieś swoje prywatne porachunki.
              >
              > Wybieraj - możesz podać też jakąś inną propozycję ale co do jednego musisz
              się
              >
              > zdecydować - albo Parys bredzi bez dowodów w ręku, albo ma poważne argumenty
              za
              >
              > swoją tezą.
            • rx Re: Do lewicowego psa. 08.11.06, 23:06
              maaac napisał:

> Nie jest to dla
              > rzadnego "wykształciucha zaskoczeniem bo całe środowisko związane z tamtym
              > rządem miało takie inklinacje. Czyli agenta rzadnego nie ma, a Parys po prostu
              > chciał się "wykazać", albo załatwić jakieś swoje prywatne porachunki.

Ty chyba w ramach dowodu, że jesteś 'wykształcuny' a nie 'wykształciuch'
              RZADNYCH błędów nie popełniasz.

lol albo dys...
              • maaac Re: Do lewicowego psa. 09.11.06, 06:38
                "Errare humanum est"
            • pies_na_lewizne Re: Do lewicowego psa. 09.11.06, 00:01
              drogi lewacki maaacu,

ja nie mam jescze odpowiedzi bo w przeciwienstwie do Ciebie i reszty forumowego
              lewactwa jeszze nie pilem dzisiaj kawy a wiec nie mialem okazji zagladnac do
              fusow.

na tym etapie ja jedynie zachecam lewactwo by myslalo logicznie a nie rzucalo
              to w tym to w tamtym kierunku jak zgraja wypuszczonych na podworko kundelkow bo
              to jedynie dowodzi ze nie przeczytali wiecej niz tytul artykulu.
              • zenutek Re: Do lewicowego psa. 09.11.06, 00:50
                Witaj psie na lewiznę - zrozumieć Twoje posty jest trudno.... krytykujesz
                jednych za brak argumentów i rzucanie epitetów, a sam jednak postępujesz
                identycznie.... Już podaję przykład: wyjątkowo prosty - "lewactwo".
                Przytoczę Twoje zdanie z postu powyżej: "Lewactwo jak nie ma argumentów rzuca
                epitetami" ... A Ty sam co robisz??????
                A teraz na temat: po pierwsze, jesli ktoś słuchał wypowiedzi Parysa w TVN24, w
                Magazynie o 21,00, powinien dobrze zrozumieć tą wypowiedź.... Parys użył w niej
                słów: "w otoczeniu premiera znajduje się przynajmniej jeden agent obcego
                wywiadu..." Tak więc może być ich więcej, ale Parys dobrze wie o jednym....
                A na poważnie.... z tej sprawy są dwa wyjścia, albo agent zostanie ujawniony i
                osadzony w więzieniu, albo Parys osadzony w domu wariatów... innej drogi nie
                ma....
                • pies_na_lewizne Re: Do lewicowego psa. 09.11.06, 03:13
                  Ty naprawde odbierasz okreslenie 'lewizna' jako obrazliwe?!

Ja, chociaz zawsze do lewizny jestem usposobiony raczej negatywnie (taki juz
                  mam instynkt i nic na to nie moge poradzic) to jednak samego
                  okreslenia 'lewizna' zawsze uzywam w sensie pieszczotliwym ;)

Bawie sie z Wami jak kot z myszka.
                  • maaac Re: Do lewicowego psa. 09.11.06, 06:36
                    No i co lewicowy psie?
                    Tak jak kolega wyżej powiedział - wolisz Parysa byłego szefa MON u
                    Olszewskiego jako osobę, która nie wie co mówi czy rząd który toleruje w swoich
                    szeregach rzeczywistego agenta?

Musisz uciekać od odpowiedzi? Boisz się przyznać, że nie ma trzeciego wyjścia,
                    a te alternatywy są równie ośmieszające dla naszej "prawicy"?
                    • pies_na_lewizne Re: Do lewicowego psa. 09.11.06, 17:45
                      maaac napisał:

> No i co lewicowy psie?
                      > Tak jak kolega wyżej powiedział - wolisz Parysa byłego szefa MON u
                      > Olszewskiego jako osobę, która nie wie co mówi czy rząd który toleruje w
                      > swoich szeregach rzeczywistego agenta?
                      > Musisz uciekać od odpowiedzi? Boisz się przyznać, że nie ma trzeciego wyjścia,
                      > a te alternatywy są równie ośmieszające dla naszej "prawicy"?

Widze lewizniany maaacu ze Ty tez weszysz wszedzie spisek. Przedaloby Ci sie
                      szkolenie odswiezajace.

Nie uciekalem od odpowiedzi, po prostu zapomnialem odpowiedziec na ten punkt.
                      tym bardziej ze nie wydawal mi sie az tak istotny. Ale skoro chciales abym
                      odpowiedzial no to odpowiedzialem (takie sobie dywagacje bo trudno cos
                      konkretnego).

A co do Twojej tezy...

Skad twierdzenie ze jesli Parysa zarzut jest prawdziwy to oznacza to ze
                      rzad "toleruje" w swoich szeregach agenta? Czy bardziej logiczna teza nie
                      byloby stwierdzenie ze rzad o istnieniu tego agenta NIE WIEDZIAL?

A moze masz jakies informacje ktorych reszta z nas nie posiada? No to podaj je
                      bo jak na razie to jest to tylko zwykle pustoslowie (tak czeste u lewizny, wiec
                      wlasciwie nie dziwi).

Z perspektywy czasu, juz znamy stanowisko rzadu, ta osoba juz od jakiegos czasu
                      nie jest zatrudniona ale jej dane osobowe omylkowo nie zostaly usuniete z
                      wykazu pracownikow dostepnego w internecie. Wyglada mi na bardzo racjonalne
                      wytlumaczenie, w firmach w ktorych ja pracowalem te listy czesto bywaly
                      nieaktualne juz na drugi dzien po opublikowaniu.

Co do wiarygodnosci zarzutu Parysa... nie wiem. dziwi mnie jednak ze poszedl z
                      tym do TVNu i oglosil to przed cala Polska zamiast zadzwonic do premiera czy do
                      innych odpowiednich organow... Reputacje TVNu juz wszyscy przeciez znamy.

Dziwna sprawa.
                • pies_na_lewizne Re: Do lewicowego psa. 09.11.06, 17:25
                  zenutek napisała:

> A teraz na temat: po pierwsze, jesli ktoś słuchał wypowiedzi Parysa w TVN24,
                  > w Magazynie o 21,00, powinien dobrze zrozumieć tą wypowiedź.... Parys użył w
                  > niej słów: "w otoczeniu premiera znajduje się przynajmniej jeden agent obcego
                  > wywiadu..." Tak więc może być ich więcej, ale Parys dobrze wie o jednym....
                  > A na poważnie.... z tej sprawy są dwa wyjścia, albo agent zostanie ujawniony
                  > i osadzony w więzieniu, albo Parys osadzony w domu wariatów... innej drogi
                  > nie ma....

Zapomnialem odpowiedziec na powyzszy komentarz.

Co do wypowiedzi Parysa. Wyrazil sie ze "jest przynajmniej jeden" niekoniecznie
                  dlatego ze wie "dobrze" o jednym a "slabiej" o innych... ja to odczytuje ze w
                  jego mniemaniu jest przynajmniej jeden. Kropka.
                  Za bardzo starasz sie czytac miedzy wierszami. To dobry zwyczaj, ale trzeba
                  robic to z dyscyplina a nie wyskakiwac z ksiezycowymi teoriami.

Co do Twoich propozycji co trzeba zrobic w tej sprawie, to sa rownie operetkowe
                  jak powyzsza.

Teze Parysa trzeba bylo przede wszystkim ZBADAC. Jesli jego teza byla sluszna
                  to agenta za frak, jesli niesluszna to nie wiem. Niekoniecznie Parys powinien
                  ponosic jakies konsekwencje, szczegolnie jezeli szczerze wierzyl ze tak bylo.
                  Lepiej dmuchac na zimne w takich sprawach. Jesli obywatel ma jakies podejrzenia
                  to nie do obywatela obowiazku jest znalezienie dowodu. Obywatel powinien swoje
                  podejrzenia zglosic do odpowiednich wladz i one jesli uznaja ze sprawa jest w
                  miare wiarygodna, zbadaja sprawe.

Chyba ze okaze sie ze Parys dopuscil sie jakiejs prowokacji... no ale nwet w
                  takim wypadku nie wiem czy warto byloby go pozywac do sadu. Publika juz
                  wydalaby sad nad nim (utrata wiarygodnosci). Problem jest ze nie wszystko jest
                  jasne w tejj sprawie.

No ale jak powinnas wiedziec, w sprawach dot. bezpieczenstwa kraju dyskrecja
                  jest zalecana. Wladze w tym wypadku wydaje sie wybraly dyskrecje.

Pytanie sie jednak nasuwa... Jesli Parys "wiedzial" ze jest agent, dlaczego o
                  tym nie zawiadomil wladz tylko poszedl z tym to TVN i oglosil to przed cala
                  Polska? To mi bardziej wyglada na chec zaszkodzeniu PiSowi niz troske o
                  bezpieczenstwo panstwa. Tym bardziej ze reputacja TVNu jest juz wszystkim
                  dobrze znana.

Nie mniej musze przyznac ze ta sprawa przypomina mi czeski film.
    • emeryt601 Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:12
      No to sie Parys zagalopował. Ma swoje pięc minut,a ja nadal chciałbym
      wiedziec czy oddał pieniądze ofiarom III Rzeszy
      • mala_gienia on też ofiara 08.11.06, 22:18
        ale rodziców co mu za ciasną czapeczkę wbijali
    • patman Kolejny nawiedzony czubek 08.11.06, 22:13
      Chyba wszyscy pamiętają klęski koalicji z jego uczestnictwem.
      • gamalyel Re: Kolejny nawiedzony czubek 08.11.06, 22:16
        Parys powiedział że to ktoś poniżej sekretarza stanu. Czyli odpadają ministrowie, wicepremierzy itp. Zostaje kot. Choć ostatnio krążą wieśi że kota nie ma już pośród nas za sprawą Gosiewskiego, który nie zamknął okna...
        • d_arek_d Re: Kolejny nawiedzony czubek 08.11.06, 22:21
          gamalyel napisał:

> Parys powiedział że to ktoś poniżej sekretarza stanu. Czyli odpadają
          ministrowi
          > e, wicepremierzy itp. Zostaje kot.

Kot odpada. Jest sekretarzem stanu.
          • ready4freddy Re: Kolejny nawiedzony czubek 08.11.06, 22:47
            > Kot odpada. Jest sekretarzem stanu.

jaki stan, tacy i sekretarze.. na wszelki wypadek przeswietlic gada.
    • anbowi Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:20
      Parys zna obsesje Jarka i liczy na powrót do władzy, niech Jarek pamięta, że
      przez Parysa zginęła Troja.
      • mala_gienia fakt... 08.11.06, 22:24
        ten równie piekny i niewinny jak helcia trojanska, moze być niebezpiecznym konikiem
    • dupa691 Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:21
      Dawać mi tu zaraz zdjęcie z PROFILU!!!!
    • wujo_wladek Jan "czyste ręce ;)" Parys dał głos 08.11.06, 22:23
      Jeśli studiowanie publicznie znanych życiorysów ma byc głównym kryterium
      uznania kogoś za agenta obcego wywiadu, to fachowośc tego specjalisty od
      odbierania pieinędzy poszkodowanym przez III Rzeszę jest PORAŻAJĄCA.
    • krystyna_z_gazowni A to nie ten na fotografii????? 08.11.06, 22:27
      Taki podobny do niego coś kiedyś pieprzył o teczkach w Moskwie.
      Dudek z powrotem w bramce Liverpulu.
    • puuchatek Re: Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:28
      Parys? Następny oszołom, którego dawno już nikt nie słyszał... No, to teraz zgodnie z logiką Kaczyńskich powinien zostać ministrem-koordynatorem do spraw jakichkolwiek...

A oczywiście fakt, że pan Parys ujawnia te rwelacje na kilka dni przed wyborami, to czysty przypadek...

A, czy naprawdę połowa komentujących NIE CZYTAŁA komantowanego tekstu, tylko pozostała na poziomie tytułu?

Parys mówi wyraźnie, że jest to osoba "na stanowisku poniżej sekretarza stnu". Czyli na pewno nie Sikorski, nie Lepper, nie Giertych (o, jaka szkoda, swoją drogą ;-)
      • krystyna_z_gazowni Jak jest poniżej sekretarza,to może sekretarka 08.11.06, 22:39
        albo inny partner w czasie odbierania od szefa instrukcji postępowania w
        wypadkach szczególnych.
        Chciałabym chociaż boję się, aby Dudek strzelał mi gole.
        • uchachany Albo kochanka sekretarza stanu; pobożny sekretarz 09.11.06, 00:31
          stanu IV RP z pewnością nie pozwoli sobie na takie wyuzdanie, by kochanka nawet
          na moment była POWYŻEJ niego...

krystyna_z_gazowni napisała:

> albo inny partner w czasie odbierania od szefa instrukcji postępowania w
          > wypadkach szczególnych.
          > Chciałabym chociaż boję się, aby Dudek strzelał mi gole.
    • kvakva Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:40
      Szpieg nazywa się Kukliński. Sam Parys go zaimportował z ziemi obcej do Polski.
      Trzeba było się nie kumplować z Olszewskim... Teraz masz chłopie fazy
      maniakalno - depresyjne. A na marginesie; cała ta śmieszna koalicja razem z tym
      swoim rządem i prezydentem sprawia nienajlepsze wrażenie. Co chwilę jakieś gafy,
      pomówienia, przecieki... Parys nie należy do stada ale pięknie do niego pasuje.
    • jjj68 A co, gdyby w Kancelarii odkryto liberała? 08.11.06, 22:45
      Uff, to tylko agent, tylko jeden, na takim stanowisku to tylko agencik, prawie
      krasnoludek. w ubekistanie to nic niezwykłego, w zasadzie jakiś agent to musi
      być, przeciez na kogos trzeba zwalić wine za nicnierobienie. Problem byłby,
      gdyby w Kancelarii odkryto LIBERAŁA!!!!tfu!
    • pawel_foto4 czyżby zamazywanie wpadek po wizycie LK w UK? 08.11.06, 22:47
      Zawsze jak coś bracia K spierniczą, to potem pojawia się cudak z agentami w
      teczce i opowiada brednie, albo cudak z układem w notatniku itd. Kto się jeszcze
      na to nabiera?
    • jestem-z-ukladu Re: Parys: W otoczeniu premiera jest obcy agent 08.11.06, 22:50
      Rany... Jakie służby tym razem stoją za kolejnymi kompromitacjami prawicy?
      I jeszcze to "wiem, ale nikomu nie powiedziałem, mówię za to wam,
      dziennikarzem" - całkiem jak Antoni kilka dni temu. No ludzie, litości...

-----------------------------
      to wszystko już było i niektórych nic nie nauczyło:
      www.youtube.com/watch?v=mbfKYvZ348A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka