galba 17.11.06, 07:17 Zielona mafia z marszałkiem Struzikiem na czele znowu będzie dusić gminy. Platformie gratuluję "niekomunistycznego" partnera nr 1... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clihy PSL - czarny koń wyborów 17.11.06, 07:41 na poziomie gminy rządzą kliki, układy nie zmieniają się od lat, więc wynik PSL nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
mysle-wiec-jestem1 PSL - premia za spokój 17.11.06, 07:52 Sukces PSLu jest premią za spokój. Nie wdawali sie w przepychanki, obrzucanie ekskrementami (o przepraszam, argumentami) i teraz mają. jest to jasna wskazówka, szczególnie dla Platformy jak nalezy postepowac. Bo bracia K. to przypadek beznadziejny, oni tak nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
historykii PSL - czarny koń wyborów 17.11.06, 09:14 Ileż próśb, ileż ostrzeżeń skierowałem w ostatnim roku na ręce ludzi(...), którym problemy wsi, tak jak mnie-nie są obojętne(...). Od początku byłem przekonany, że koalicja z PSL-em i Marszałkiem J. Zychem ,z wspierającą Samoobroną( powtarzam wspierającą w Sejmie, a nie mąćąca w strukturach rządowych...)jest "Blokiem chadecko-ludowym", ktory poprowadzi Polske po drodze " zrównanych szans" , anie jak było w III R.P. - " kolesiowych traktów"...). Jeszcze we wrześniu( byłem na konferencji samoobrony w Toruniu- mówiłem o "Paliwach rolniczych"-jako o największym niesprawiedliwym aktem w 12 letniej III R.P. ktore NALEŻAŁO SIĘ JAK PSU BUDA- polskiemu rolnikowi) ostrzegałem " trybunów ludowych" takim profetycznym larum"(...) >>>Do Pana w. Mojzesowicza-Panowie, proszę Autor: Historyk II Data: 02.09.06 07:35 + skomentuj wpis o rozwagę. Czas rozstrzygnięć w jesiennych pracach Sejmu będzie najwazniejszy dla uporządkowania-dla przywrócenia tego co polskiemu rolnikowi się nalęzało od roku 1993 -"jak psu buda"-paliwa rolniczego"-jak w UNII EUROPEJSKIEJ! Podajcie sobie dłonie i razem wykonujcie dobrą pracę dla polskiej wsi(SIC!) To moja opinia( siedzę w tym temacie 6 ty rok-napisałem kilka projektów i wiem jak żaden z Was, ze obaj nie mozecie znaleźć mądrego kompromisu...) >>>Panowie-zbliża się najważniejsza debata dla wsi-paliwa rolnicze w nowej rzeczywistości-czyli po wprowadzeniu JEDNOLITEJ AKCYZY NA OLEJE(!!!) ( w tym opałowy zrównany do napędowego). O tym nabrzmiałym problemie w sposób skrótowy mówiłem na piątkowej konferencji Samoobrony! Nie przegapcie tej szansy, nie " okopujcie się " w swoich subiektywnych ocenach, bo przyjdzie " leśniczy i wygoni Was z lasu"(...). To do obu Panów!!! TEZA: Problem "paliwa rolniczego" -ściślej niewprowadzenia go od 1994 r( po pilotazowym programie dofinansowania za Rządu Suchockiej)do Ustawowych rozwiązań (!) jak to zostało rozwiązane we WSZYSTKICH KRAJACH UNII EUROPEJSKIEJ-wiedzą wszyscy, którzy przy tym największym " drenażu budzetu państwa" kosztem wsi polskiej - KRĘCILI LODY(...). Wierzę, że PIS do końca udowodni to założenie, które w " mocy ministerialnego oprzyrzadowania" pozwalało obchodzić nagminnie prawo( kiepskie-papierowe prawo...), "pisane niejednokrotnie na zamówienie- a nawet w siedzibach pewnych spółek"(...). DOWÓD(...) To te spółki od początku znalazły sie na liscie rozp. Min. Finansów( kolejnym...) Dz. U Nr 119 z dnia 28 grudnia 2000 r) pod " dziwnym parasolem- wspomaganiem" jako zwolnione z AKCYZY ZA KUPOWANE OLEJE -ON I OPAŁOWY. Wsłuchując się w atmosferę sporu -DWÓCH NAJWAŻNIEJSZYCH POLITYKÓW WALCZACYCH O SPRAWY WSI POLSKIEJ- mam wrażenie, że po raz kolejny na naszej ziemi -tu nad Wisłą sprawdzi się nasze " durne i warcholskie" porzekadło: MORAŁ WISZĄCY NAD WSIA POLSKĄ(...): " Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta"(sic!) Uwaga panowie, to na pewno nie bedzie polityk z "LUDU"! PS Wszystkich, ktorych temat zaintryguje, zapraszam do moich kilku postów (na ONECIE) w marcu ub r i październiku ub.roku. Oto jeden z nich: >>>wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14998059,42178013,1837802,forum.html (~~Historyk II, 2006-09-02 07:32:28) Odp.: Do Pana w. Mojzesowicza-Panowie, proszę XYZ (02.09.06 11:27) Co się dzieje z Pania Aleksandrowicz(...)? Ona rozumiała wiejskie problemy i mądrze opisywała " między wierszami" zawiłosci zmagań na etapach ministerialnych(...).] Czyżby " biopaliwa" Jej zaszkodziły(...)? PS Pozdrawiam Panią! Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 galba.. znowu w ciebie wdepnołem !...... 17.11.06, 10:28 upaprałem buty... Odpowiedz Link Zgłoś
jaromir14 PSL - czarny koń wyborów 17.11.06, 10:40 Mówiło się, że Pisowską twarzą na wsi jest Mojzesowicz. Z twarzy została tylko gęba, a po taśmach Begerowej, już niestety tylko cholewa. Ciekawe, kogo teraz będą eksponować na swojego wiejskiego trybuna. Odpowiedz Link Zgłoś
warburgx Coś chyba przeoczyłeś (-łaś) 17.11.06, 22:20 A czy aby PIS nie jest w Koalicji z Partią, która miała niedawno potężny zastrzyk nowych członków z SLD itd ? PO jak i PIS muszą się łączyć z partiami które nie są dla nich idealne by rządzić... Wole PO z PSL -em niż PIS z LPR-em i Samoobroną Odpowiedz Link Zgłoś
offler Pominajac juz to, ze najbardziej lewicowa partia 18.11.06, 08:37 oprocz moze SO, jest PiS- jesli chodzi o gospodarke. Wole komunistow ktorzy sie nawrocili, niz Solidarnosciowcow ktorzy sie skomuniscili. Niestety Galba jest tak bezkrytyczny dla swojej partii jakby nowa religie odkryl. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 zielony koń Pawlak... 18.11.06, 10:10 już raz miał szerokie poparcie ...i szybko to roztrwonili, przepili, nawet siedzibę na Grzybowskiej Odpowiedz Link Zgłoś