muffin.man 24.11.06, 02:16 Liberum Veto - kupom mości Panowie kupom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pijak-popiera-bufetowa +++++++++ Tuske czekał co powie Unia :) +++++++ 24.11.06, 02:29 ..... Tusk napisał w liście do premiera Jarosława Kaczyńskiego, że Platforma Obywatelska popiera polskie weto w sprawie eksportu polskiej żywności do Rosji..... he he he he !!!!!!! bardzo spóźnione to poparcie her Tuske ! gdy już wszyscy wiedzą, że Unia poparła Polskę to odwaga potrzebna do takiego poparcia jest już bardzo tania i wręcz konieczna aby nie stracić twarzy :) i elektoratu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon to już był ostatni portal na którym tego nie sko- 24.11.06, 03:04 piowałej Odpowiedz Link Zgłoś
offler A na dodatek zapomnial, ze Deuchlandia akorat tego 24.11.06, 04:47 weta nia popiera. Ot i cala jego polityka Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Tusk sam by takiego weta nie zgłosił nigdy 24.11.06, 08:44 Tusk sam by takiego weta nie zgłosił nigdy. Teraz po dwóch tygodniach swoim listem chce załapać się na ochłap chwały. Odpowiedz Link Zgłoś
zen83 No i dobrze że popiera , Polska nie może być "chło 24.11.06, 11:46 No i dobrze że popiera , Polska nie może być "chłopcem do bicia". Wcele nie późno, sporo dni wcześniej w jakimś programie już to poparcie było wyrażone. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 teraz z nory wychodza tuskoiwe ,rotfeldowie,i inni 24.11.06, 03:16 a kiedy trzeba bylo podjac stanowcza i odwazna decyzje ,to fotyga i kaczynscy byli sami. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: +++++++++ Tuske czekał co powie Unia :) ++ 24.11.06, 03:19 wyjaśnij mi jedno, prosiaczku: jak ma się rzekoma służalczość Tuska wobec Niemiec (i jego rzekome związki podkreślane przez ciebie we wrednym określeniu "her Tuske" - nawiasem mówiąc koślawym ortograficznie) do stanowiska Tuska. Zarzucasz mu służalczość wobec UE, a ja tu widzę postawę dokładnie przeciwną niż ta prezentowana przez Niemcy: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34239,3752363.html Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider2 ty pe1 - znow mam cie sponiewierac ? 24.11.06, 04:09 ty gosciu spac po nocach nie mozesz ? nienawisc do Polakow ci zasnac nie daje ? ogladnij se Tuskiego, to moze wtedy zasniesz. www.youtube.com/watch?v=JchOKFlI-xE&search=Szymon%20Majewski%20show%20Micha%C5%82%20Bajor%20dowcip%20kawa%C5%82%20%C5%9Bmiech%20humor%20%C5% 9Bmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
123zly Re: ty pe1 - znow mam cie sponiewierac ? 24.11.06, 07:18 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera bilboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie bedzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ............. 99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: +++++++++ Tuske czekał co powie Unia :) ++ 24.11.06, 07:32 Tusk napisał w liście do premiera Jarosława Kaczyńskiego, > że Platforma Obywatelska popiera polskie weto w sprawie > eksportu polskiej żywności do Rosji..... > > he he he he !!!!!!! > bardzo spóźnione to poparcie her Tuske ! > > gdy już wszyscy wiedzą, że Unia poparła Polskę > to odwaga potrzebna do takiego poparcia > jest już bardzo tania i wręcz konieczna > aby nie stracić twarzy :) > i elektoratu :) ale chyba lepiej późno niż wcale, dotychczas PO i SLD gotowe było utopić rząd, Polskę i Polaków na arenie międzynarodowej byle zyskać choćby najmniejsze oklaski w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 04:21 Tusk po prostu stał na straconej pozycji. Z boku obserwował jak się toczy spór i kiedy wreszcie wszyscy unijni przywódcy przyznali Polsce rację, herr Tusk spostrzegł, że jest sam i nie uda mu się zaatakować Kaczyńskich. Aż strach pomyśleć, że ta kanalia mogła zasiadać w pałacu prezydeckim. Odpowiedz Link Zgłoś
uciekaj_kwachu_po_drabinie Tusk niszczy PO - zdegradowac Tuska 24.11.06, 05:24 Tusk dziala destrukcyjnie, ma przerost ambicji, ktory nie pozwala mu myslec. Pierwszy duzy blad - to uczestnictwo w Nocnej Zmianie. uczestniczac - dal sie sprowadzic do poziomu prostytutki. Potem kilka innych bledow ( np podlizywanie sie Walesie, o ktorym nawet dziecko teraz wie , ze to sprzedawczyk ), na koniec odmowa koalicji rok temu z PiS. Tusk jest szkodliwy nie tylko dla samej PO, ale przede wszystkim dla kraju. Im predzej czlonkowie PO sobie to uzmyslowia, tym lepiej dla samej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Tusk niszczy PO - zdegradowac Tuska 24.11.06, 09:03 uciekaj_kwachu_po_drabinie napisał: > Potem kilka innych bledow ( np podlizywanie sie Walesie, o ktorym nawet dziecko > > teraz wie , ze to sprzedawczyk ), Można wiele zarzucić Wałęsie. Ja sam mam do niego wiele pretensji, ale powyższe stwierdzenie jest tak haniebne, że tylko jakiś ubek mógł to napisać. W dodatku łamie prawo i mam nadzieję, ze moderator zawiadomi o tym prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy Re: Tusk niszczy PO - zdegradowac Tuska 24.11.06, 11:58 Ja niejestem ubekiem bom za młody ale terz wiem że wałesa jest sprzedajna swinia sam to potwierdził wysyłając oswiadczenie do pap w (czasie nocne zmiany ) ale ta nigdy nie była odczytana bo odrazu ja wycofano A tak pozatym jak teczka była u wałęsy to znikło pare dokumentów z tejże teczki Sprawe a jagze umoono Odpowiedz Link Zgłoś
golota20 Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 06:02 Przeczytalem 10 opini. Wniosek ze Polska to potega... Weto nawet popieraja ...HHHHAAHAJAHA HHHHHAAAAAAAA. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 06:13 Ależ ten Tusk to idiota. Myślałem, że niezrównowazony emocjonalnie Jan Maria wystarczy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
uciekaj_kwachu_po_drabinie 123rbr - smieje sie do rozpuku, masz u mnie piwo 24.11.06, 06:23 123rbr napisał: > Ależ ten Tusk to idiota. Myślałem, że niezrównowazony emocjonalnie Jan Maria > wystarczy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne To dopiero Tusk namieszal lewiznie we lbach ;)! 24.11.06, 06:40 W sprawie veta polskiego rzadu dla negocjacji UE-Rosja forumowa lewizna automatycznie zalozyla ze to bardzo zly krok i spodziewala sie tej samej reakcji od Tuska. No bo przeciez dotychczas wszystkie posuniecia rzadu i prezydenta ostro krytykowal! Dla forumowej lewizny zycie bylo takie prote! Cokolwiek rzad czy prezydent by nie zrobil to od razu mozna bylo z gory zalozyc ze to zle, nawet calego artykulu nie trzeba bylo czytac, wystarczylo przeczytac tylul i od razu mozna bylo Kaczynskich i PiS obszczekiwac i obrzucac blotem. Wiec i tym razem forumowa lewizna od razu podniosla wrzask ze polski rzad przyniosl Polsce hanbe. A tu sie naraz okazuje ze Tusk a wiec i Platforma.... POPIERA stanowisko polskiego rzadu! No i co teraz zrobicie, lewackie obszczymurki? Przeciez wyszliscie na kompletnych durni! No bo chyba nie poprzestaniecie przy zwoim krytycznym zdaniu skoro Wasz Wodz popiera? Ale Tusk musial Wam namieszac we lbach ;)! Takie bywaja konsekwencje gdy sie automartycznie i bezmyslnie krytykuje absolutnie wszystkie posuniecia swoich przeciwnbikow politycznych. W koncu wychodzi sie na durnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos oni od poczatku niczego nie rozumieja 24.11.06, 07:08 tepota jest czyms na stale wpisanym w ich inteligentnie skonstruowanym resume. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne lewactwo siedzi cichutko jak trusie pod miedza 24.11.06, 09:16 wysokiktos napisał: > tepota jest czyms na stale wpisanym w ich inteligentnie skonstruowanym resume. zauwazules jak cichutko na tym watku? Po 6-ciu godzinach doliczylem sie tylko 27-iu postow. Ale forumowe lewactwo sie osmieszylo po raz kolejny demnostrujac swoje kompletne bezmozgowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Tusk zaczyna myslec jak Polak. Czy aby szczerze? 24.11.06, 06:46 Tusk zaczyna myslec jak Polak. Czy aby szczerze? Dotychczas bardziej dbal o interesy zagranicy niz Polski... Czy nie moglibysmy miec wyborow samorzadowych np. co dwa tygodnie? Tusk zachowywalby sie wreszcie normalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia jakiś pijar powiedział mu że to pomoże Hani... 24.11.06, 07:31 i tylko to..żadnych tam tych... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Tusk zaczyna myslec jak Polak. Czy aby szczer 24.11.06, 09:06 pies_na_lewizne napisał: > Tusk zaczyna myslec jak Polak. I ZNOWU PRÓBUJESZ OBRAZIĆ LUDZI MYSLĄCYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Tusk zaczyna myslec jak Polak. Czy aby szczer 24.11.06, 09:20 az100 napisał: > > Tusk zaczyna myslec jak Polak. > I ZNOWU PRÓBUJESZ OBRAZIĆ LUDZI MYSLĄCYCH. Ludzie myslacy czytaja nastepne zdanie: "Czy aby szczerze?" A ludzie bardzo myslacy juz zastanawiaja sie jak by tu zwielokrotnic czestotliwosc wyborow samorzadowych w celu zdopingowania Tuska do czestszego myslenia jak Polak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert.jordan Brawo Tusk! 24.11.06, 07:06 Brawo, panie Donaldzie, tak trzymać! Cieszę się, że przynajmniej w niektórych, tych najważniejszych sprawach potraficie się dogadać. r.j Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Tez bym sie cieszyl, ze wreszcie istnieje 24.11.06, 09:47 wspolnota polskich elit politycznych w odniesieniu do naszych polskich interesow gdyby nie to, ze ta zademonstrowana przez Tuska jest znana, obowiazujaca od lat, czesto exploatowana dla doraznych potrzeb propagandowych bazujaca na polskiej schizofreni antyrosyjskiej celowo zaognianej i przynoszacej nam dzisiaj olbrzymie szkody w stosunkach tak z UE jak i Stanami Zjednoczonymi (stosunki z ktorymi nie moga podlegac "negocjajcji" jako, ze nie maja zadnej mozliwej i realnej alternatywy). Pomimo wojennych doswiadczen z naszymi zachodnimi "partnerami", ktorzy napadli na Polske w 1939 roku (Niemcy) i zamordowali 6 mln naszych rodakow, zostawili nas na pastwe niemieckiego barbarzynstwa (Anglicy i Francuzi), zdradzili zobowiazania wobec Polski (Amerykanie) sprzedajac nas za darmo i bez targow juz wtedy znanemu z barbarzynstwa Stalinowi nasza smieszne fobie antyrosyjskie, ktorych przykladem jest konsensus polskich elit politycznych w odniesieniu do naszych stosunkow z Rosja, nadal sa wykorzystywane w Watykanie i Waszyngtonie w celach, ktore nie maja nic wspolnego z interesem polskiej racji stanu i ktorych realizacja kosztowalaby zarowno jednych jak i drugich bardzo drogo gdyby polska polityka zagraniczna oparta byla na racjonalnych a nie szczeniacko-sentymentalno-religijnych podstawach. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile4 Bardzo rozsądny głos 24.11.06, 11:31 - niestety, jeśli chodzi o poczucie realizmu Polaków to historia powtarza się aż do mdłości. Podszyte kompleksami uwielbienie dla Zachodu i lekceważenie współpracy z najbliższymi sąsiadami, to rys charakterystyczny tej "polityki", która przyniosła nam już tyle nieszczęść. Zasada U. Kekkonena "nie szykajcie przyjaciół daleko, a wrogów blisko" jest naszym "elitom" obca. Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia zaprzyjaźnij się z niedźwiedziem i pilnuj aby cię 24.11.06, 11:53 nie zżarł... Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda dlaczego Tusk popiera te rzadowa ciemnote?! 24.11.06, 08:53 w srodku zimy Putin wam zagra na nosie i przecietne polaczki beda grzaly sie przy ogniskach. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Masz.................. 24.11.06, 09:20 lewicowe i antypolskie poglady.Typowy material na zdrajce ojczyzny.Patrzysz jak tu przywalic Polsce.Nawet obcymi rekoma. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: dlaczego Tusk popiera te rzadowa ciemnote?! 24.11.06, 09:24 cyndyndanda napisał: > w srodku zimy Putin wam zagra na nosie i przecietne polaczki beda grzaly sie > przy ogniskach. jestes Polakiem? Jesli jestes to prosze cie nie uzywaj okreslenia "polaczki". jesli nie jestes Polakiem to spadaj z tego forum, g...o nns obchodzi co jakis polakozerca ma do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 09:02 Zobaczyli ze sprzyjajacy klimat dla poparcia wiec popieraja.Ciekawe ze tak pozno zaczeli popierac podczas gdy te poparcie udzielc nam zdazylo wiele krajow.Coz zeby podjac decyzje TUSK szukal informacji u znajomkow za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Tusk to wolnomyslisciel - mysli badzo wolno ;) 24.11.06, 09:28 presentation1 napisał: > Coz zeby podjac decyzje TUSK szukal informacji u znajomkow za granica. rzeczywiscie nasuwa sie pytanie dlaczego Tusk czekal 24 godziny z tym poparciem dla stanowiska polskiego rzadu w sprawie naegocjacji UE-Rosja? Tusk tak wolno mysli czy moze musial sie wpierw kogos pytac jakie powinien zajac stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Tusk to wolnomyslisciel - mysli badzo wolno ; 24.11.06, 09:50 Porownujac Kaczynskiego do Tuska coraz bardziej jestem przekonany do slusznosci wyboru a i zarazem madrosci spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 presentation1.. z ciebie to kawał łajdaka ! 24.11.06, 10:25 tfu!..ci w ryj... Odpowiedz Link Zgłoś
bowpoz Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 09:22 Skoro zaszło tak daleko to należy już teraz popierać stanowisko Polski. Per saldo wyjdziemy jednak jak Zabłocki na mydle. Rosja może nas uderzyć na sto innych sposobów. I co ? Co będziemy potem wetować ? Z Rosją należało się od początku dogadywać a nie potrząsać szabelką. P.S. A swoja drogą na tym forum same jakieś dziwne oszołomy.. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 09:41 A tam oszołomy, raczej indolenci operujący narodowo-patriotycznym schematem bohaterskich i odważnych Polaków i myślący medialnymi hasełkami intryganci. Kiedy słucham czy polskich polityków czy dziennikarzy komentujących kwestie rosyjskie to niedouczenie, niewiedza o rosyjskich realiach i ten neurotyczny lęk wobec balszoj Rasji chyba poraża.i myślę, że Rosjanie o wiele lepiej znają polskie lęki i fobie niż my ich słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 09:57 > Rosjanie o wiele lepiej znają > polskie lęki i fobie niż my ich słabości. He, he... A my ich mamy w d... i to tych twoich ukochanych kacapów wk... Obroty z Rosją to ułamek naszych obrotów z zagranicą... jesteśmy w UE, a przede wszystkim w NATO, za parę latek postawimy im amerykańską bazę pod nosem. Nawet SLD trzymało z USA a Niemcy/Francję wolało omijać szerokim łukiem... Niech się posuną dalej zobaczymy kto na tym więcej straci. Teoretycznie mogą nam gaz przykręcić, ale... Póki co gaz idzie przez Polskę do Niemiec więc to my ich trzymamy za gardło. Jeden taki numer z gazem jak ten z Białorusią i będą go mieli baaardzo dużo ale tylko dla siebie i swoich wasali... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 10:16 ukochanych kacapów wk<<-nie tym tonem, bo taką werbalną agresją łatwiej obrazić niż coś osiągnąć, chyba że taki kulturalny inaczej jesteś. Myślę, że ze względu na przygraniczny handel z Polakami, umowy celne z UE i amerykańsko-rosyjskie interesy PiS nie może sobie pozwolić na nieprzejmowanie się Rosjanami.Można wygrywać emocjonalne pojedynki w mediach, ale przy stoliku negocjacyjno-biznesowym nie ma sentymentów tylko twarda gra interesów, a interesem Rosji nie jest wzmacniaie roli Polski w świecie i ciekawe gdzie jest granica amerykańsko-europejskej solidarności z Polską?Bo ja obawiam się, że kończy się przy podziale zysków z obrotu surowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 10:31 szoszan napisała: > Myślę, że ze względu na przygraniczny handel z Polakami, ile tego jest? ile polska ma granicy z Rosją? nie bądź śmieszny... > umowy celne z UE i co nas one obchodzą sam chwalisz Rosję, że pilnuje swoich interesów; to samo w przypadku Polski już jest dla ciebie złe, dokładanie tak postępuje rozyjska propaganda. kolego więcej samodzielności w myśleniu... > amerykańsko-rosyjskie interesy PiS jak widzisz nie tylko pis, nie powtarzaj bezmyślnie zasłyszanych sloganów > przy stoliku > negocjacyjno-biznesowym nie ma sentymentów tylko twarda gra interesów, a > interesem Rosji nie jest wzmacniaie roli Polski w świecie i wice wersa czego nie chcesz przyjąc do wiadomości. BTW: poczytaj sobie nt. propagandy rosyskiej www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_061124/opinie_a_1.html możesz podać podobnie prostackie przykłady z polskich mediów? Czy to tylko "twarda gra interesów"?, bądź poważny... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 11:00 Ja rozumiem, że argumenty ad personam("nie bądź śmieszny, więcej samodzielności > w myśleniu...itp)to takie prowokacyjne dyskredytowanie adwersarza, ale po co? Myślene w skali ilościowej(> ile tego jest? ile polska ma granicy z Rosją?)to typowe imperialistyczne, postsowieckie myślenie:poświęćmy regionalny rozwój przygranicznych miejscowości, np.w obwodzie kalinngradzkim, pracobiorców lokalnej społeczności w imię amerykańskiej bazy,która być może w przyszłości powstanie,ale niewiadomo. Jak do tej pory Rosja doskonale dogadywała się i z Niemcami,Brytyjczykami i Amerykanami ponad polskimi gorączkowymi głowami i za plecami polskich niezależnych patriotów i żadna propaganda nie przekonuje mnie, że coś się zmieniło, panie niezależny i niecierpliwy, ale nieco zmanipulowany. Fakty bowiem są takie, że poza wetem Polacy nie mają innych asów pod stołem, natomiast Rosjanie jak najbardziej co niekoniecznie mi się podoba. I co powiesz gdy Rosjanie ukręcą jakąś uderzającą w Niemców lub Francuzów umowę celną najlepiej obejmująca tranzyt przez Polską, bo ja jestem ciekawa jak będzie wyglądała wtedy solidarność europejska? Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 11:08 szoszan napisała: > Ja rozumiem, że argumenty ad personam("nie bądź śmieszny, więcej samodzielności > > w myśleniu...itp)to takie prowokacyjne dyskredytowanie adwersarza, ale po > co? a kto to napisał? A tam oszołomy, raczej indolenci operujący narodowo-patriotycznym schematem bohaterskich i odważnych Polaków i myślący medialnymi hasełkami intryganci. Kiedy słucham czy polskich polityków czy dziennikarzy komentujących kwestie rosyjskie to niedouczenie, niewiedza o rosyjskich realiach i ten neurotyczny lęk wobec balszoj Rasji chyba poraża.i myślę, że Rosjanie o wiele lepiej znają polskie lęki i fobie niż my ich słabości. kacapy źle, ale oszołomy indolenci itp, ok? stosujesz dwie miary kolego i chyba masz coś z głową (neurotyczny lęk?), że jeszcze po czymś takim masz pretensje... już może nie odpisuj tylko idź do lekarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 11:30 bowpoz pisał o oszołomach, a ja mu odpowiadałam > A tam oszołomy, raczej indolenci <<,czego nie uważam za obraźliwe epitety w przeciwieństwie do mało kulturalnych zakłamanych gburków wysyłających innych do lekarza pod pozorem troski o moją głowę. Jesli nie iwesz czym jest lęk w neurotyźmie to nie używaj trudnych pojęć gdy kończą ci się argumenty panie nadmiernie spoufalający się. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 11:40 szoszan napisała: >panie nadmiernie spoufalający się... spoufalać się z kim? z jakimś anonimem i/lub automatem? wygląda że masz też manię wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 11:46 Ależ to Tobie brakuje dystansu z tym:"kolego, idż do lekarza" Poza tym coś łatwo Ci przychodzi przypisywanie komuś anonimowemu zaburzeń:mania wielkości"?Chciałabym, ale skutecznie wybija mi ją z głowy zakompleksione polskie społeczeństwo.I dlaczego zaraz wielkości?Nie denerwuj się ja już muszę iść. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 11:50 szoszan napisała: dystansu do czego? zdanie bez podmiotu wygląda jeszcze na dysleksję... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 12:15 dystansu do czego?<<Do osoby,czyli do mnie szanowny panie...Zwyczajnie pan obraża dyskutantów, bo nie zwraca się do kogoś anonimowego "per kolego"nie znając go, a tym bardziej gdy rozmawia się z kobietą.A w ramach tej dysleksji to jakoś Tobie trudno było dostrzec różnicę płci:"kolego",nie bądź śmieszny, bądź poważny" Jak chcesz mnie obrażać to przynajmniej zachowaj właściwy rodzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
stanmich Re: Tusk do premiera: PO popiera polskie weto 24.11.06, 12:01 Przeczytałem dobrze udokumentowany artykuł w "Rzeczypospolitej" "Prawda Kremla, prawda Rosjan" autorstwa Katarzyny Kurczab-Redlich. Wyjaśnia wiele. A przede wszystkim to, o czym byłem zawsze przekonany: Rosjanie i władze rosyjskie, które im próbują mieszać w głowach na temat Polski, to dwie różne sprawy. Warto, by uczestnicy forum też o tym pamiętali. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Gdzie sie podziala forumowa lewizna ??????!!!!!!!! 24.11.06, 09:38 Gdzie sie podziala forumowa lewizna ??????!!!!!!!! Jak niepyszna, orumowa lewizna czai sie... ten watek otwarty od 7-iu godzin a tylko 33 posty, w tym 3 ode mnie. Ale wyszliscie na durniow!!! Ale Tusk Was w konia zrobil, od 24-godzin darliscie ryja na rzad ze jego veto bylo nieodpowiedzialnym krokiem... a tu naraz Tusk w pelni stanowsiko rzadu popiera! Wy naprawde jestescie bezmozgowcami! Na drugi raz zastanowcie sie najpierw zanim zabierzecie glos. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Gdzie sie podziala forumowa lewizna ??????!!! 24.11.06, 09:43 A co Ty tu tak prowokujesz?Do propisowskiej agitki?To chyba media Ci się pomyliły. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Gdzie sie podziala forumowa lewizna ??????!!! 24.11.06, 16:34 szoszan napisała: > A co Ty tu tak prowokujesz?Do propisowskiej agitki?To chyba media Ci się > pomyliły. ja nie prowokuje, ja probuje stymulowac mozdzki forumowej lewiznie, moze lewizna zacznie w koncu myslec? Po prostu pytam GDZIE SIE PODZIEWA ta jeszcze wczoraj rzucajajaca blotem na rzad lewizna, teraz jak Tusk wydal osiadczeniue udzielajace poparcia dla veta polskiego rzadu. Czy tk trudno lewiznie na to pytanie odpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Gdzie sie podziala forumowa lewizna ??????!!! 24.11.06, 09:53 Maja kaca giganta-nic im nie wychodzi.Czekaja na lepsze czasy....A te sa daleko na Kubie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Gdzie sie podziala forumowa lewizna ??????!!! 24.11.06, 16:38 presentation1 napisał: > Maja kaca giganta-nic im nie wychodzi.Czekaja na lepsze czasy....A te sa > daleko na Kubie. Ja niekoniecznie oczekuje od lewizny aby stala sie prawicowa. Ja tylko prosze zeby nie reagowala na zasadzie odruchu Pawlowa, ale zeby wreszcie forumowa lewizna zaczela SAMODZIELNIE MYSLEC! Czyzbym oczekiwal od forumowej lewizny rzeczy niemozliwyuch? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Kapitulanctwo do jakiego nawoluja antypolskie medi 24.11.06, 09:43 Kapitulanctwo do jakiego nawoluja antypolskie media z wiadoma gazetka codzienna na czele jak widac nie ma zadnej akceptacji w centroprawicy, skoro PO zajela dobre, patriotyczne stanowisko, i widac od razu kto rozumie polska racje stanu a kto jest sprzedawczykiem, jak lewicowi kapitulanci, nawolujacym do wyrzekniecia sie przez polskie wladze reprezentowania polskich interesow narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 komuchy to ciemnota 24.11.06, 10:56 z syndromem dworskim,zawsze mieli nad sobą jakiegoś pana,nie potrafią przełamać tego,kiedyś wysługiwali się sowietom a teraz muszą wysługiwać się brukseli,nie rozumieją,że sługusami każdy gardzi Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: komuchy to ciemnota 24.11.06, 11:03 Tak jest. Ci rodzimi "europejczycy", poklepywani protekcjonalnie po plecach przez obcych dyplomatow, biora te zenujace przeciez gesty za dobra monete. Nie rozumieja, ze sa "cenieni" za to ze wyrzekaja sie polskiego punktu widzenia, sa z tego punktu widzenia typowymi "pozytecznymi idiotami" bo nikt nie wmowi mi ze tolerowanie upokarzania Polski na arenie miedzynarodowej ma byc jakims dobrem dla Polski!! Malo tego, rodzimi "Europejczycy" otwarcie krytykuja wybor jakiego dokonalo polskie spoleczenstwo! Typowy syndrom Unii Demokratycznej, tam tacy swiatli, tacy postepowi, tacy europejscy, a narod ich nie chce i wybiera Ciemnogrod, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 m15.. tak, bolszewicy z PIS, to ciemniaki !! 24.11.06, 11:09 towarzysze Kaczyńscy przewodzą temu czerwonemu stadu, z imienie Lenina na ustach ! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Wole Ciemnogrod od zdrajcow Polski z Salonu 24.11.06, 11:19 Wole Ciemnogrod od zdrajcow Polski z Salonu. A bolszewicy to wiadomo - komuna czyli SLD z ich nowymi, wreszcie jawnymi pobratymcami ktorzy kryli sie z tym sojuszem przez 16 lat a dzis juz porzucili wszystkie skrupuly i tak jak n. doradca pozal sie Boze Buzka jawnie na lamach ekstremistycznej lewicowej gazetki szkaluja IPN i wychwalaja komunistycznego rzezimieszka Jaruzela sluge Moskwy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 [...] 24.11.06, 11:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: junkier.. ty ciemniaku ! 24.11.06, 12:38 'Tles', czy ty się naprawdę łudzisz, że Junkier czegokolwiek o tym nie wie? Ma stylizację tekstów tak zalatującą klasyczną czerwoną szkołą propagandy (kapitulanctwo, antypolskie media, ch*je muje), że gdy go czytam, co i raz mam wrażenie, że jestem z powrotem na obowiązkowym pierwszomajowym wiecu w latach 80-tych. Że PiS-owi kreującemu się na spadkobierców antykomunistycznej opozycji dużo łatwiej jest się dogadać z przedstawicielami dawnej komunistycznej władzy niż z faktycznymi przedstawicielami dawnej opozycji (dziś zresztą znowu w opozycji) dla człowieka myślącego jest rzeczą zrozumiałą i stosunkowo oczywistą. A że cuchnącą straszliwie, to detal, nie wiem, czy jest jeszcze coś, co się wiąże z PiS-em czy projektem "IV RP", co nie roztacza jeszcze solidnego zaduchu padliny. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
pis_dolot a tymczasem premier...: 24.11.06, 12:53 - Chcemy waszego dobra - powiedział premier Kaczyński do Polaków. - Zaniepokojeni Polacy zaczęli więc ukrywać swoje dobra w bezpiecznych miejscach. - Żyje nam się lepiej - oznajmił w expose sejmowym premier. - To fajnie wam - pomyślał naród. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: a tymczasem premier...: 24.11.06, 13:22 Zasadniczo oba dowcipy wywodzą się z lat co najmniej (w sensie drogi wstecz) 50-ych, ale też trzeba przyznać, że bardzo na miejscu. Co jakiś czas wraca do mnie jedno pytanie. Skoro motłoch chwycił za władzę i rozstawia wykształciuchów tudzież jelity po kątach, a w odpowiedzi jedni i drudzy biorą sobie do serca motto pierwszej kampanii prezydenckiej Bliźniaka Mniejszego (spieprzaj dziadu), to co ten motłoch zrobi, gdy ostatni biznesmen (niebezpieczny zagraniczny kapitał, pewnie żydowski), ostatni lekarz (wykształciuch j*bany) i dobry rzemieślnik (cwaniaczek przekręciarz) wyjadą do normalnych krajów. A zwłaszcza, co im wtedy zakwaka dwułby premiezydent. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
misio-kicio McDonald Tusk poprze wszystko co pozwoli mu 24.11.06, 11:08 sprzedac wiecej hamburgerow. (sorry ale po wczorajszej imprezie nie moglem wymyslic nic madrzejszego). Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 czy jest różnica między PIS, a PZPR ? 24.11.06, 11:12 NIE !!!!.. rząd Kaczyńskich w znacznej częsci składa sie z zasłużonych PZPR- owców...Kryże,Leper,Jasiński,Sowińska,Filipek,Waserman,Neneman,..itd. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....JEST................... 24.11.06, 11:23 SLD to spadkobierczyni PZPR a PiS to partia ludzi ktorzy kiedys byli w opozycji do zbrodniczego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 dobry KURS!!!! 24.11.06, 11:31 Rosja od zawsze miała na nas chrapkę i bedzie robić wszystko by nam uprzykrzyć zycie a my jako że jesteśmy UNIĄ, powtarzam UNIĄ,(dla niektórych Unia to jakiś odległy byt który isnieje na zachodzie) mamy konstytucyjne prawo domagać sie tego co dla nas najistotniejsze. Z cała pewnością inny kraj postąpiłby podobnie, niestety walczymy ze stereotypem Polski, która nie ma właściwie zdania i ciągle jest na pozycji państwa które musi dziekować za przyjęcie do Unii a co za tym idzie nie powinna sie za bardzo wychylać bo "starsi" członkowie mają większe prawa. Tak wiec okres "kocenia" sie skończył i starzy muszą sie przyzwyczaić że jesteśmy współzależni i wbrew pozorom jesteśmy bardzo poterzebni całej Unii. Unaia musio sie rozrasać bo brakuje rynku zbytu, mamy chrapke na kawałeczek Azji;) A Rosja, Rosja zmięknie, odgryzie sie i obrazi. Polecam do przeczytania JPII "Pamięć i tożsamość" - tam jest odp. na dzisiejsze pytania, jakże aktualnei dot. Unii i naszych stosunków z Rosją. Wszystko jest logiczne jeśli ma sie w pamięci historię. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 dlaczego w rządzie PIS, tylu PZPR-owców ? 24.11.06, 11:40 Towarzysze Kaczyńscy przygarniają do siebie starych,wypróbowanych towarzyszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 PO,PiS czy nawet LPR.... 24.11.06, 11:45 wszedzie sa gdzies byli czlonkowie partii.Nie wszyscy byli tym kim Jaruzelski czy nawet Kwasniewski.Dla tych ludzi jest miejsce w spoleczenstwie jak i dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszek2 bardzo dobry KURS!! 24.11.06, 11:49 Rosja od zawsze miała na nas chrapkę i bedzie robić wszystko by nam uprzykrzyć zycie a my jako że jesteśmy UNIĄ, powtarzam UNIĄ,(dla niektórych Unia to jakiś odległy byt który isnieje na zachodzie) mamy konstytucyjne prawo domagać sie tego co dla nas najistotniejsze. Z cała pewnością inny kraj postąpiłby podobnie, niestety walczymy ze stereotypem Polski, która nie ma właściwie zdania i ciągle jest na pozycji państwa które musi dziekować za przyjęcie do Unii a co za tym idzie nie powinna sie za bardzo wychylać bo "starsi" członkowie mają większe prawa. Tak wiec okres "kocenia" sie skończył i starzy muszą sie przyzwyczaić że jesteśmy współzależni i wbrew pozorom jesteśmy bardzo poterzebni całej Unii. Unaia musio sie rozrasać bo brakuje rynku zbytu, mamy chrapke na kawałeczek Azji;) A Rosja, Rosja zmięknie, odgryzie sie i obrazi. Polecam do przeczytania JPII "Pamięć i tożsamość" - tam jest odp. na dzisiejsze pytania, jakże aktualnei dot. Unii i naszych stosunków z Rosją. Wszystko jest logiczne jeśli ma sie w pamięci historię. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa kupom? 24.11.06, 12:16 muffin.man napisał: > Liberum Veto - kupom mości Panowie kupom < Stanowisko Polski nie jest przejawem ekstrawagancji lecz próbą (nie próbom - Boże uchowaj!!!) uswiadomienia innym czlonkom (nie członką jak zapewne sądzą - sondzom niektórzy eksperci) Unii, że solidarność jest obowiązkiem a nie kaprysem chwili Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Genialny ruch Tuska :-))) 24.11.06, 22:15 Gdyby Tusk skrytykowal premiera za weto, dalby tym samym mozliwosc rzadzacym w razie kleski wymawiac sie rozbiciem wewnetrznym albo podobne duperele. Tymczasem Tusk poparl premiera, wiedzac, ze nie on a premier raczej stlucze sobie pysk na tym wecie. Jakby nie bylo, Tusk bedzie na gorze. Uda sie cos premierowi, Tusk bedzie wspoluczestniczyl w zniwie, nie uda sie, Tusk zachowal sie lojalnie i nie na niego spadnie odpowiedzialnosc. Uczcie sie dzieci polityki, a jesli nie chcecie, to karmcie dalej kaczki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Kaczor zrobił to, czego oczekiwalismy od niego 24.11.06, 23:33 old.european napisał: a premier raczej stlucze > sobie pysk na tym wecie. Nie ma takiej mozliwosci. Ty chyba nie piszesz z Polski, bo nie znasz naszych realiow. My tu nad Wisła naprawdę mamy juz dosyć spolegliwych podlizywaczy u wladzy. Kaczor zrobił dokladnie to czego oczekiwali jego wyborcy, Tusk tez zrobil to czego oczekiwali jego wyborcy. W jaki wiec sposób premier "stłucze sobie pysk"? Przeciez musiał tak postąpic. Po to został przez nas powolany do wladzy , aby dbał o nasze interesy a nie interesy Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś