Gość: Karol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:26 Cześć jak można przetłumaczyć 1 Narodowy Fundusz Zdrowia 2leki na ryczałt i na receptę 3 służba zdrowia kuleje 4wyciągnąć numerek do lekarza Proszę o pomoc. Potrzebuję pilnie. dzięki Karol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jecki.p Re: Kto mógłby pomóc 25.03.07, 21:42 staatliche Krankenkasse, Festpreis- und Rezeptarzneimittel, das Gesundheitswesen hinkt/kränkelt, Nummer ziehen beim Arzt j. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 wow! 25.03.07, 21:49 1. Nationaler Gesundheitsfond 2. rezeptpflichtiges/verschreibungspflichtiges Arzneimittel co to są leki na ryczałt? 4. Wartemarke beim Arzt ziehen numerek możesz pani doktor wykręcić:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: wow! 25.03.07, 21:53 Wertmarke kosztuje. Tu chodzi o Wartemarke, Wartenummer. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: pijecie razem? też widzisz u mnie wertmarke?; 25.03.07, 22:26 Niezłe jaja, bimbru nie było a na oczy się rzuciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki zlituj siem, Mazurku !!! IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.07, 21:54 tlumaczyc znaczy poszukiwac sensu, czyz nie tak? teraz zastanow sie przez choc przez chwilke, cos z tym sensem zrobil... j. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p naprawde chcialbys 25.03.07, 23:31 wmawiac Niemcowi, to jest to "fundusz"? Czymze ten "fundusz" jest, jesli nie panstwowa kasa chorych ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p jesli jest czyms innym, 25.03.07, 23:32 wskaaz mi, gdzie tu tkwi blad: Narodowy Fundusz Zdrowia [edytuj] Z Wikipedii Narodowy Fundusz Zdrowia (NFZ) to państwowa jednostka organizacyjna działająca na podstawie ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych ([1] Dz.U nr 210 poz. 2135). Fundusz wypełnia w polskim systemie opieki zdrowotnej funkcję płatnika: ze środków pochodzących z obowiązkowych składek ubezpieczenia zdrowotnego, NFZ finansuje świadczenia zdrowotne udzielane ubezpieczonym i refunduje leki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kto mógłby pomóc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 22:02 Dzięki Narka Karol Odpowiedz Link Zgłoś