ori77 Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 20:51 No, i jak tak dalej pojdzie, to Indie rozwiaza sobie problem przeludnienia, bo hinduscy mezczyzni beda zmuszeni zostac pedalami zamiast plodzic dzieci z kobietami, ktore beda juz tylko w muzeach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 [...] 14.12.06, 20:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszekwania Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 20:53 IDIOTA... Odpowiedz Link Zgłoś
stevefx W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 20:58 wydaje sie ze stytuacja, gdy kobiet jest mniej niz mezczyzn musi wymoc zmiany kulturowe i obyczajowe na spoleczenstwie Indii. gdzies obilo sie mi o uszy zwiazana z tym problemem inna patologia jaka jest prostytucja kobiet. problem ubostwa jest raczej drugorzedny. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 22:44 Takie zmiany kulturowe nastąpiły już w Chinach. Niestety, deficyt kobiet zamiast wywołać zdrową konkurencję wśród meżczyzn i polepszyć dolę pań, doprowadził do tego, że teraz kobiety się porywa i sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Będą się tam szerzyć dewiacje seksualne 14.12.06, 23:18 tym bardziej iż mordowanie dziewczynek zwane "aborcją" jest najpopularniejsze wsród najbogatyszych i najlepiej wykształconych warstw społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
grin_ajz chcialabym zaadoptowac dziewczynke z Indii 14.12.06, 21:10 Czy ktos sie orientuje jakie formalnosci trzeba zalatwic? Odpowiedz Link Zgłoś
yesamin Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 21:13 Oczywiście nie popieram zabijania dzieci, nigdy w życiu!, ale uważam, że fajnie by było, gdyby można było wybierac płeć dziecka - i to nawet się robi w pewnych klinikach w USA - odziela się te małe i szybkie plemniki z Ygrekiem od większych i wolniejszych z Xem, i drogą inseminacji czy in vitro robi się dziewczynkę albo chłopczyka. Niewielka to sztuka i potrzebny tu jest głównie precyzyjny mikroskop i precyzyjne narzędzia - no i kupa kasy. I tak czasem to nie wychodzi, ale przeważnie się udaje. Tak powinno się robić, jeśli ktoś się koniecznie upiera na dziecko konkretnej płci. Ale to luksus dla naprawdę zamożnych - może kiedyś będzie standardem i operacja taka stanie się cenowo dostępna, i nie będzie zabójstw dzieci tylko więcej narodzin dzieci chcianych i kochanych. Odpowiedz Link Zgłoś
plap W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 21:26 A chcesz, żeby u nas też tak było? /bt Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can [...] 14.12.06, 21:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar To chyba dobrze, nie? 14.12.06, 21:35 Znaczy nie dla mnie, bo ja jestem przeciwny aborcji, chyba ze w ekstremalnych przypadkach. No ale przynajmniej langenort nie musi plynac do Indii lub Hindusi leciec do Szwecji. Wyborcza powinna oglowic to triumfem postepu. Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: To chyba dobrze, nie? 14.12.06, 21:50 myślę że dla ciebie to nawet bardzo dobrze bo masz kolejną okazję do oznajmienia że jesteś przeciwny aborcji (przynajmniej nie musisz stać w pikiecie pod kliniką) Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Mnie to malo obchodzi 14.12.06, 22:50 Jestem wolnosciowcem i kto co robi z wlasnym dzieckiem to nie moja sprawa. Prawo nie powinno dopuszczac zabijania, to taka ogolna zasada. Natomiast GW wojuje za dopuszczeniem aborcji wiec powinna sie cieszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk I cieszy się wraz z agentami z Politruki, z tzw. 14.12.06, 23:23 środowiskiem feminazistowskim i homofaszystami ... tylko torche kurde wstyd im się przyznać do tego ... Odpowiedz Link Zgłoś
onlyoner Re: Mnie to malo obchodzi 15.12.06, 00:19 mulla_komar napisał: > Natomiast GW wojuje za dopuszczeniem aborcji wiec powinna sie cieszyc. Jedyne do czego przyczyniły sie w Indiach badania prenat. i aborcja to szybsze pozbywanie się dziewczynek które wcześniej były (i wciąż są) zabijane tuż po urodzeniu. Ale jak widać na tobie to akurat nie robi wrażenia (za to aborcja i owszem) Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Feminazistki powinny być izolowane od ludzi 14.12.06, 23:22 normalnych bo stanowią zagrozenia dla życia i zdrowia nawołują do mordów ... do niejako współczesnego holocaustu Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Feminazistki napewno się cieszą, chciałyby takiego 14.12.06, 23:16 holocaustu w Polsce na dzieciach dokonać ... Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: bardzo dobrze robia w indiach jest za duzo 14.12.06, 22:00 ludzi i ta okropna nędza. po co tak kopuluja jak szczury. trochę ograniczenia nie zaszkodzi. powinni teraz przez najbliższe 20 lat wykańczć chłopców a za nastepne 20 lat jednoczesnie chłopców i dziewczynki i wszystko wróciłoby do normy. mogliby tez nająć hitlera i polpota wtedy mogliby ograniczyc ludność w szybszym tempie albo tez zaproponowac syjonistom ,że to w indiach jest ziemia która jakoby obiecał im jahwe. wtedy spotak ich los palestyńczyków i ludnośc indii spadnie do 2 mln.moga tez rozwijać judeo-komunizm byc może odrodzi sie stalin i też będa niezłe efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Dlaczego tak nienawidzicie kobiet?!? 14.12.06, 22:03 Wszystkie przeczytane tu wypowiedzi (samych panów, jak mniemam) zieją taką nienawiścią do kobiet, że nie wprowadziliści podobnych praktyk, co w Indiach (o nie, przepraszam - przecież u nas nie godzi się zabijać zygotki w łonie matki! Dopiero jak "przejdzie przez drogi rodne" można zacząć się znęcać, upokarzac, obrażać). Brawo, wspaniali, cywilizowani, katolicko przyuczeni Polacy! Odpowiedz Link Zgłoś
jeshua Córko, pogódź się ze swym losem 14.12.06, 22:08 Pamiętaj, że Bóg stworzył Ewę z żebra Adama, a nie Adama z żebra Ewy. Kościół od wieków pielęgnuje tę boską hierarchię, nie zezwalając kobietom na pełnienie świętej posługi kapłańskiej. Macierzyństwo, rodzina, dom – to są powinności niewiasty. Z całą mocą podkreślał to wasz wielki rodak, Jan Paweł II. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Kogo zabijać, a nie "Nie zabijaj!" 15.12.06, 04:00 lukituki1 napisał: > Nie jestem wyborcą PiSu, ale proaborcjonistki powinno się zakopać w ziemi Chrześcijańskie przykazanie "Nie zabijaj!" jest słabo ugruntowane w katolickiej Polsce. Dyskusja jest raczej na temat - kogo należy zabijać. Trochę to absurd związany z etyką ludzi ruchu "Pro life" - hasło przeciwników aborcji, którzy popierają karę śmierci, wojny etc. Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Re: Dlaczego tak nienawidzicie kobiet?!? 14.12.06, 22:29 Myślę, że skoro miałaś niespecjalnie udany związek, nie powinnaś oceniać facetów przez ten pryzmat. Ja miałem żonę która okazała się prawdziwą K...ą ,zawziętą ,upartą ,złośliwą K...ą, a mimo wszystko nie mam żalu do kobiet. A te praktyki stosowane w indiach, to ochydna sprawa dotycząca obojga płci. Wstrząsające. Odpowiedz Link Zgłoś
skrytyzjadaczparowek Re: Dlaczego tak nienawidzicie kobiet?!? 15.12.06, 07:41 I dlatego Mr Kwak Nr1 sie nie ozenil. Odpowiedz Link Zgłoś
tituru-tituru W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 22:58 Pierwszy komentarz pokazuje, jak latwo jest wszystko obrocic przeciwko kobietom, i tym ktorzy ich bronia (feministom i feministkom) Po takim pierwszym komentarzu ww ogole nie chce mi sie czytac tego watku, pewnie jak zwykle same bluzgi i nienawisc, no i oczywiscie zaraz sie okaze ze to wszystko wina kobiet (a takze Zydow, masonow i liberalow) Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 22:58 Nic dziwnego to sa przeciez HINDUSI! Hinduska cholota i Cinczycy od lat zabijali dziewczynki! W dodatku zamiast condonow uzywaja wentyli!: NEW DELHI (Reuters) - Condoms designed to meet international size specifications are too big for many Indian men as their penises fall short of what manufacturers had anticipated, an Indian study has found. The Indian Council of Medical Research, a leading state-run center, said its initial findings from a two-year study showed 60 percent of men in the financial capital Mumbai had penises about 2.4 cm (one inch) shorter than those condoms catered for. For a further 30 percent, the difference was at least 5 cm (two inches). A poor fit meant the prophylactics often didn't do the job they were bought for, and led to some tearing or slipping off during use. "One of the reasons for a failure of up to 20 percent (of condoms) is the association of the size of the condom to the erect penis," the council's Dr. Chander Puri told Reuters, adding another reason was couples often put them on in a hurry. Puri said many men in India, which has the world's highest HIV positive caseload, were too shy to ask for condoms. "We need more vending machines for condoms of different sizes so people can pick a condom with confidence that is suited to their needs," he said. The Times of India reported the ICMR survey had studied 1,400 men between 18-50 years of age in cities like Mumbai and New Delhi as well as in rural areas in a report. It entitled its story "Indian men don't measure up." Odpowiedz Link Zgłoś
dzakulka W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 23:03 niech mi ktoś wytłumaczy, czy się mylę, ale czegoś takiego chyba nie można uzasadnić kulturą danegpo kraju. Dla mnie to niemal eksterminacja. Nie zazdrszczę tym, którzy będą musieli jakoś z tym walczyć - to praca na naprawde długie lata. I sam zakaz aborcji nie wystarczy. Bo skoro ten proceder jest popularny wśród zamozniejszych warstw społeczeństwa, to na nielegalna aborcję, też ich będzie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
marklips W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln?A EU?PL? 14.12.06, 23:19 Ja na podstawie odpowiednich informacji moge dodac,ze w Polsce,mamy poczatek, takich reakcji,perwesyjnych reakcji ze strony polskiego prawa, ktore krotko poruszyla w swoim komentarzu.dzakulka ktora napisała: > niech mi ktoś wytłumaczy, czy się mylę, ale czegoś takiego chyba nie można > uzasadnić kulturą danegpo kraju. Dla mnie to niemal eksterminacja. Nie > zazdrszczę tym, którzy będą musieli jakoś z tym walczyć - to praca na naprawde > długie lata. I sam zakaz aborcji nie wystarczy. Bo skoro ten proceder jest > popularny wśród zamozniejszych warstw społeczeństwa, to na nielegalna aborcję, > też ich będzie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Oto prawdziwy postep ! Pewnie w redakcji Gazety 14.12.06, 23:10 Judaszowej, Politruce i Obłudniku Powszechnym radość wielka, acz trzeba się do ewangelisty Judasza modlić coby tak w Polsce było jako w Indiach jest. A co się musi dziać u czarownic ... perdon feministek ... taka Szyszkowska, Jaruga, Senyszyn czy Środa z radości się nie posiadają ! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity666 Re: Oto prawdziwy postep ! Pewnie w redakcji Gaze 14.12.06, 23:22 nie pieprz chamie trzy po trzy bo sie spocisz, o co walcza wymienione przez ciebie kobiety nie ma nic wspolnego z tym ludobojstwem w Indiach!!!!. Gdzie jest Komitet Ochrony Praw Czlowieka???gdzie jest O.N.Z.????????????A GW co ma do tego??Michnik osobiscie selekcje przeprowadza??jesli tak to cie ominal, takim kretynom piasku w usta...........zebys nie wylewal jadu na innych kaPiSzonie Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity666 Re: Oto prawdziwy postep ! Pewnie w redakcji Gaze 14.12.06, 23:23 jola_dywity666 napisała: > nie pieprz chamie trzy po trzy bo sie spocisz, o co walcza wymienione przez > ciebie kobiety nie ma nic wspolnego z tym ludobojstwem w Indiach!!!!. Gdzie > jest Komitet Ochrony Praw Czlowieka???gdzie jest O.N.Z.????????????A GW co ma > do tego??Michnik osobiscie selekcje przeprowadza??jesli tak to cie ominal, > takim kretynom piasku w usta...........zebys nie wylewal jadu na innych > kaPiSzonie ------------- ni pisze sie "perdon" pisze sie "pardon" Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk Jak chcesz moge być ciemnogrodzianinem spod 14.12.06, 23:27 znaku czarnej sotni (takiej najczarniejszej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jewropejczyk A kysz klonie !! A już poszoł won !! 14.12.06, 23:25 Nie jestem PiSowcem tylko niezależnym narodowym konserwatysta o poglądach wolnorynkowych ... a sytuacja Indyjska to spełnienie marzeń środowisk feminazistowskich oraz homofaszystów ... usilnie lansowanych przez GW ... bo kto niby w Polszy propaguje tzw. aborcje ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
auwmen siedlisko testosteronu 14.12.06, 23:22 a tam gdzie testosteron nie ma ujścia (z braku kobiet) to oprócz niepokojów społecznych i wojen oraz homoseksualnego społeczenstwa nic dobrego to nie przynosi. O rany i pomyślec ze to nie z religijnego powodu ale przez skąpstwo Odpowiedz Link Zgłoś
mal-gilin Re: siedlisko testosteronu 15.12.06, 00:22 Drog(i\a) Auwmen. Od zawsze posiadanie majątku pchało ludzi do "niecnych" rzeczy. Ludzie sie nie zmieniaja, zmienia sie tylko natura wokół nich. Rodzimy sie i przechodzimy od okresu niemowlęcia do smierci. I powtarzamy błedy lub nie. Tak jest. A czy coś zmienimy? Nie. Co do siedliska testosteronu to musze przyznać rację. JA bym chyba zwariował na miejscu tych mezczyzn i kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
idrazkowska W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 23:43 przeczytalam dokladnie pierwsze 100 opinii i tak sie zastanawiam, ze nigdzie nie pada powod "wygoda" jako motywacja zabojstw dzieci plci zenskiej. Mam na mysli zabezpieczenie finansowe rodzicow na starosc: corka dorasta, wychodzi za maz, nalezy ja sowicie wyposazyc i juz w calosci nalezy do rodziny meza. Natomiast syn dorasta, mniej czy bardziej wyksztalcony zarabia na siebie i rodzicow, zeni sie czyli naplywa do rodziny synowa z posagiem (zasobnym) a rodzice maja tym samym zapewnione wygodne utrzymanie do samej smierci. Zawsze mi sie wydawalo ze w ten wlasnie sposob rodziny hinduskie i ogolnie daleko wschodnie traktuja swoich potomkow - jako inwestyje, swoje rodzaju polise ubezpieczeniowa na starosc.. a corka to jak krach na gieldzie Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Wiele w tym racji, ale czy 'wygodnictwo' to nie 15.12.06, 00:06 zbyt łagodne określenie? Efektem tego jest pozbawienie kogoś życia. Ten sam cel stawia sobie propagowanie eutanzacji w cywilizacji zachodniej. To też co najmniej 'wygodnictwo' , tyle że w przeciwną stronę. Zyskują na tym nie rodzice, lecz dzieci i systemy lub firmy ubezpieczeniowe. Jak za 10, 20 lat Hindusi, Chińczycy itp. potraktują informację, że np. w Europie w wyniku stosowania eutanazji wcześniej zeszło z tego świata 20 mln starszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 23:53 ,,Ze stanu Hariana pochodzi znany przypadek czterech braci, którzy poślubili jedną kobietę...'' - Anetę !..;( Odpowiedz Link Zgłoś
megha Nie macie pojęcia o czym piszecie 14.12.06, 23:59 Nie komentujcie proszę sytuacji, o której nie macie nawet zielonego pojęcia...W Indii, to rzadko kiedy kobieta decyduje o tym, czy ma dokonać aborcji. Taką decyzję podejmuje albo jej mąż, albo teściowie wraz z mężem. Ona nie ma nic do gadania. Więc niech tu nikt nie wylatuje z jakimiś tekstami o feministkach...tak przydałyby się tam, i owszem, żeby mogły kobietom indyjskim uświadomić, że mają prawo decydować o sobie. Bo wbrew temu, że w teorii są równo uprawnione z mężczyznami, praktyka i tradycja pozostawiają wiele do życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny tees1, Jestes matolkiem czy tylko udajesz? 15.12.06, 00:08 wiesz, kim sa feministki i o co walcza, czy piszesz tak na wiwat zeby choc na chwile zablysnac w necie? feministki, a takze organizacje przeciw przemocy walcza o to, zeby nikt nigdzie nikogo nie zabijal - bez wzgledy czy to chlopiec czy dziewczynka, maly czy dorosly. stuknij sie czasem teesie w glowke zanim napiszesz jakas glupote wynikajaca z ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
uszy_urbana Matolki i Feministki 15.12.06, 00:11 To w sumie takie feministki walcza i pracuja ciezko zeby sie na swiecie lepiej dzialo. To tylko glupi musi ich nie lubic. Ciekawe dlaczego tylu ich nie lubi... Tak ciezko haruja feministki a ich nikt nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Bambusy, Brudasy, Dziczyzna 15.12.06, 00:51 Dziecku piasek do buźki i noska. Czy to są jeszcze (albo już) ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
us_market ........i tak nikt nie wie ile tam jest ludzi..... 15.12.06, 01:11 airpaharganj.com/People.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Macie Szczuko i Jarugo dużo szczęścia... 15.12.06, 02:10 Gdybyscie sie w Indiach urodziły...albo w innej Palestynie(tam też dziewczynki w łeb po urodzeniu,a za zdradę spalenie żywcem)?Ten ,,ciemnogród''nie taki zły,doceńcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek788 na świecie jest więcej idiotów niż nam się wydaje 15.12.06, 02:23 ale mówią oni w językach , których nie rozumiemy . Nie szanuję kultury Indii , Hindusów i tego co sobą reprezntują , banda brązowych szajbusów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek788 palenie żon w Indiach 15.12.06, 02:35 przepis : żenimy się z kobietą z niższej kasty ( jej rodzice wezmą kredyt który będą spłacać całe życie aby wydać córkę za kolesia z wyższj kasty ), po jakimś miesiącu lub dwóch , nasza mamusia a teściowa tej kobiety oblewa ją naftą , podpala i voila , jej posag zostaje z nami , wszystkim mówimy , że kobieta zajęła się ogniem w kuchni , a za jakiś czas po "żałobie " szukamy kolejnej naiwnej , w miedzyczasie ćwiczymy jogę , żeby uciszyć skołatane nerwy po stracie najukochańszej ( za dokumentem BBC , fragment o jodze to litentia poetica :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maciek788 palenie żon w Indiach 15.12.06, 03:36 CNN - Bride-burning claims hundreds in India - Aug. 18, 1996 Odpowiedz Link Zgłoś
maciek788 palenie żon w Indiach - link 15.12.06, 03:49 www.cnn.com/WORLD/9608/18/bride.burn/ Odpowiedz Link Zgłoś
jondan W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 15.12.06, 07:15 jak zawsze kobiety mają na tym globie przerąbane Odpowiedz Link Zgłoś