Dodaj do ulubionych

W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek

• wozdan Dzikusy... 14.12.06, 20:49
      nic więcej powiedzieć nie można
      • jewropejczyk U nas tego samego chcą tzw. zwolennicy aborcji 14.12.06, 23:33
    • ori77 Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 20:51
      No, i jak tak dalej pojdzie, to Indie rozwiaza sobie problem przeludnienia, bo
      hinduscy mezczyzni beda zmuszeni zostac pedalami zamiast plodzic dzieci z
      kobietami, ktore beda juz tylko w muzeach!!!
    • zwiatrem1 [...] 14.12.06, 20:52
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • wujaszekwania Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 20:53
      IDIOTA...
    • stevefx W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 20:58
      wydaje sie ze stytuacja, gdy kobiet jest mniej niz mezczyzn musi wymoc zmiany
      kulturowe i obyczajowe na spoleczenstwie Indii. gdzies obilo sie mi o uszy
      zwiazana z tym problemem inna patologia jaka jest prostytucja kobiet. problem
      ubostwa jest raczej drugorzedny.
      • swoboda_t Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 22:44
        Takie zmiany kulturowe nastąpiły już w Chinach. Niestety, deficyt kobiet
        zamiast wywołać zdrową konkurencję wśród meżczyzn i polepszyć dolę pań,
        doprowadził do tego, że teraz kobiety się porywa i sprzedaje.
      • jewropejczyk Będą się tam szerzyć dewiacje seksualne 14.12.06, 23:18
        tym bardziej iż mordowanie dziewczynek zwane "aborcją" jest najpopularniejsze
        wsród najbogatyszych i najlepiej wykształconych warstw społeczeństwa.
    • grin_ajz chcialabym zaadoptowac dziewczynke z Indii 14.12.06, 21:10
      Czy ktos sie orientuje jakie formalnosci trzeba zalatwic?
    • yesamin Re: W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczy 14.12.06, 21:13
      Oczywiście nie popieram zabijania dzieci, nigdy w życiu!, ale uważam, że fajnie
      by było, gdyby można było wybierac płeć dziecka - i to nawet się robi w pewnych
      klinikach w USA - odziela się te małe i szybkie plemniki z Ygrekiem od
      większych i wolniejszych z Xem, i drogą inseminacji czy in vitro robi się
      dziewczynkę albo chłopczyka.
      Niewielka to sztuka i potrzebny tu jest głównie precyzyjny mikroskop i
      precyzyjne narzędzia - no i kupa kasy. I tak czasem to nie wychodzi, ale
      przeważnie się udaje.
      Tak powinno się robić, jeśli ktoś się koniecznie upiera na dziecko konkretnej
      płci. Ale to luksus dla naprawdę zamożnych - może kiedyś będzie standardem i
      operacja taka stanie się cenowo dostępna, i nie będzie zabójstw dzieci tylko
      więcej narodzin dzieci chcianych i kochanych.
    • plap W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 21:26
      A chcesz, żeby u nas też tak było? /bt
      • jewropejczyk Feminazistki o tym śnią po nocach ... 14.12.06, 23:31
    • joanna_can [...] 14.12.06, 21:33
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mulla_komar To chyba dobrze, nie? 14.12.06, 21:35
      Znaczy nie dla mnie, bo ja jestem przeciwny aborcji, chyba ze w ekstremalnych
      przypadkach. No ale przynajmniej langenort nie musi plynac do Indii lub Hindusi
      leciec do Szwecji. Wyborcza powinna oglowic to triumfem postepu.
      • onlyoner Re: To chyba dobrze, nie? 14.12.06, 21:50
        myślę że dla ciebie to nawet bardzo dobrze bo masz kolejną okazję do oznajmienia
        że jesteś przeciwny aborcji (przynajmniej nie musisz stać w pikiecie pod kliniką)
        • mulla_komar Mnie to malo obchodzi 14.12.06, 22:50
          Jestem wolnosciowcem i kto co robi z wlasnym dzieckiem to nie moja sprawa. Prawo
          nie powinno dopuszczac zabijania, to taka ogolna zasada.
          Natomiast GW wojuje za dopuszczeniem aborcji wiec powinna sie cieszyc.
          • jewropejczyk I cieszy się wraz z agentami z Politruki, z tzw. 14.12.06, 23:23
            środowiskiem feminazistowskim i homofaszystami ... tylko torche kurde wstyd im
            się przyznać do tego ...
          • onlyoner Re: Mnie to malo obchodzi 15.12.06, 00:19
            mulla_komar napisał:
            > Natomiast GW wojuje za dopuszczeniem aborcji wiec powinna sie cieszyc.

Jedyne do czego przyczyniły sie w Indiach badania prenat. i aborcja to szybsze
            pozbywanie się dziewczynek które wcześniej były (i wciąż są) zabijane tuż po
            urodzeniu.

Ale jak widać na tobie to akurat nie robi wrażenia (za to aborcja i owszem)
        • jewropejczyk Feminazistki powinny być izolowane od ludzi 14.12.06, 23:22
          normalnych bo stanowią zagrozenia dla życia i zdrowia nawołują do mordów ... do
          niejako współczesnego holocaustu
      • jewropejczyk Feminazistki napewno się cieszą, chciałyby takiego 14.12.06, 23:16
        holocaustu w Polsce na dzieciach dokonać ...
    • mannaznieba4 Re: bardzo dobrze robia w indiach jest za duzo 14.12.06, 22:00
      ludzi i ta okropna nędza.
      po co tak kopuluja jak szczury. trochę ograniczenia nie zaszkodzi. powinni
      teraz przez najbliższe 20 lat wykańczć chłopców a za nastepne 20 lat
      jednoczesnie chłopców i dziewczynki i wszystko wróciłoby do normy.
      mogliby tez nająć hitlera i polpota wtedy mogliby ograniczyc ludność w szybszym
      tempie albo tez zaproponowac syjonistom ,że to w indiach jest ziemia która
      jakoby obiecał im jahwe. wtedy spotak ich los palestyńczyków i ludnośc indii
      spadnie do 2 mln.moga tez rozwijać judeo-komunizm byc może odrodzi sie stalin i
      też będa niezłe efekty.
    • drojb Dlaczego tak nienawidzicie kobiet?!? 14.12.06, 22:03
      Wszystkie przeczytane tu wypowiedzi (samych panów, jak mniemam) zieją taką
      nienawiścią do kobiet, że nie wprowadziliści podobnych praktyk, co w Indiach (o
      nie, przepraszam - przecież u nas nie godzi się zabijać zygotki w łonie matki!
      Dopiero jak "przejdzie przez drogi rodne" można zacząć się znęcać, upokarzac,
      obrażać). Brawo, wspaniali, cywilizowani, katolicko przyuczeni Polacy!
      • jeshua Córko, pogódź się ze swym losem 14.12.06, 22:08
        Pamiętaj, że Bóg stworzył Ewę z żebra Adama, a nie Adama z żebra Ewy. Kościół od wieków pielęgnuje tę boską hierarchię, nie zezwalając kobietom na pełnienie świętej posługi kapłańskiej. Macierzyństwo, rodzina, dom – to są powinności niewiasty. Z całą mocą podkreślał to wasz wielki rodak, Jan Paweł II.
        • plaszcz @@ Niewdzięcznicy, nie doceniacie becikowego! @@ 14.12.06, 23:18

• mis22 Kogo zabijać, a nie "Nie zabijaj!" 15.12.06, 04:00
            lukituki1 napisał:
            > Nie jestem wyborcą PiSu, ale proaborcjonistki powinno się zakopać w ziemi

Chrześcijańskie przykazanie "Nie zabijaj!" jest słabo ugruntowane w katolickiej
            Polsce. Dyskusja jest raczej na temat - kogo należy zabijać. Trochę to absurd
            związany z etyką ludzi ruchu "Pro life" - hasło przeciwników aborcji, którzy
            popierają karę śmierci, wojny etc.
      • hristoforos Re: Dlaczego tak nienawidzicie kobiet?!? 14.12.06, 22:29
        Myślę, że skoro miałaś niespecjalnie udany związek, nie powinnaś oceniać facetów
        przez ten pryzmat. Ja miałem żonę która okazała się prawdziwą K...ą ,zawziętą
        ,upartą ,złośliwą K...ą, a mimo wszystko nie mam żalu do kobiet. A te praktyki
        stosowane w indiach, to ochydna sprawa dotycząca obojga płci.
        Wstrząsające.
        • skrytyzjadaczparowek Re: Dlaczego tak nienawidzicie kobiet?!? 15.12.06, 07:41
          I dlatego Mr Kwak Nr1 sie nie ozenil.
    • tituru-tituru W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 22:58
      Pierwszy komentarz pokazuje, jak latwo jest wszystko obrocic przeciwko
      kobietom, i tym ktorzy ich bronia (feministom i feministkom)
      Po takim pierwszym komentarzu ww ogole nie chce mi sie czytac tego watku,
      pewnie jak zwykle same bluzgi i nienawisc,
      no i oczywiscie zaraz sie okaze ze to wszystko wina kobiet (a takze Zydow,
      masonow i liberalow)
      Szkoda
    • lady_godziwa W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 22:58
      Nic dziwnego to sa przeciez HINDUSI!

Hinduska cholota i Cinczycy od lat zabijali dziewczynki!

W dodatku zamiast condonow uzywaja wentyli!:

NEW DELHI (Reuters) - Condoms designed to meet international size specifications
      are too big for many Indian men as their penises fall short of what
      manufacturers had anticipated, an Indian study has found.

The Indian Council of Medical Research, a leading state-run center, said its
      initial findings from a two-year study showed 60 percent of men in the financial
      capital Mumbai had penises about 2.4 cm (one inch) shorter than those condoms
      catered for.

For a further 30 percent, the difference was at least 5 cm (two inches). A poor
      fit meant the prophylactics often didn't do the job they were bought for, and
      led to some tearing or slipping off during use.

"One of the reasons for a failure of up to 20 percent (of condoms) is the
      association of the size of the condom to the erect penis," the council's Dr.
      Chander Puri told Reuters, adding another reason was couples often put them on
      in a hurry.

Puri said many men in India, which has the world's highest
      HIV positive caseload, were too shy to ask for condoms.

"We need more vending machines for condoms of different sizes so people can pick
      a condom with confidence that is suited to their needs," he said.

The Times of India reported the ICMR survey had studied 1,400 men between 18-50
      years of age in cities like Mumbai and New Delhi as well as in rural areas in a
      report. It entitled its story "Indian men don't measure up."
    • dzakulka W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 23:03
      niech mi ktoś wytłumaczy, czy się mylę, ale czegoś takiego chyba nie można
      uzasadnić kulturą danegpo kraju. Dla mnie to niemal eksterminacja. Nie
      zazdrszczę tym, którzy będą musieli jakoś z tym walczyć - to praca na naprawde
      długie lata. I sam zakaz aborcji nie wystarczy. Bo skoro ten proceder jest
      popularny wśród zamozniejszych warstw społeczeństwa, to na nielegalna aborcję,
      też ich będzie stać...
      • marklips W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln?A EU?PL? 14.12.06, 23:19
        Ja na podstawie odpowiednich informacji
        moge dodac,ze w Polsce,mamy poczatek,
        takich reakcji,perwesyjnych reakcji ze strony polskiego prawa,
        ktore krotko poruszyla w swoim komentarzu.dzakulka
        ktora napisała:

> niech mi ktoś wytłumaczy, czy się mylę, ale czegoś takiego chyba nie można
        > uzasadnić kulturą danegpo kraju. Dla mnie to niemal eksterminacja. Nie
        > zazdrszczę tym, którzy będą musieli jakoś z tym walczyć - to praca na naprawde
        > długie lata. I sam zakaz aborcji nie wystarczy. Bo skoro ten proceder jest
        > popularny wśród zamozniejszych warstw społeczeństwa, to na nielegalna aborcję,
        > też ich będzie stać...
    • jewropejczyk Oto prawdziwy postep ! Pewnie w redakcji Gazety 14.12.06, 23:10
      Judaszowej, Politruce i Obłudniku Powszechnym radość wielka, acz trzeba się do
      ewangelisty Judasza modlić coby tak w Polsce było jako w Indiach jest. A co się
      musi dziać u czarownic ... perdon feministek ... taka Szyszkowska, Jaruga,
      Senyszyn czy Środa z radości się nie posiadają !
      • jola_dywity666 Re: Oto prawdziwy postep ! Pewnie w redakcji Gaze 14.12.06, 23:22
        nie pieprz chamie trzy po trzy bo sie spocisz, o co walcza wymienione przez
        ciebie kobiety nie ma nic wspolnego z tym ludobojstwem w Indiach!!!!. Gdzie
        jest Komitet Ochrony Praw Czlowieka???gdzie jest O.N.Z.????????????A GW co ma
        do tego??Michnik osobiscie selekcje przeprowadza??jesli tak to cie ominal,
        takim kretynom piasku w usta...........zebys nie wylewal jadu na innych
        kaPiSzonie
        • jola_dywity666 Re: Oto prawdziwy postep ! Pewnie w redakcji Gaze 14.12.06, 23:23
          jola_dywity666 napisała:

> nie pieprz chamie trzy po trzy bo sie spocisz, o co walcza wymienione przez
          > ciebie kobiety nie ma nic wspolnego z tym ludobojstwem w Indiach!!!!. Gdzie
          > jest Komitet Ochrony Praw Czlowieka???gdzie jest O.N.Z.????????????A GW co ma
          > do tego??Michnik osobiscie selekcje przeprowadza??jesli tak to cie ominal,
          > takim kretynom piasku w usta...........zebys nie wylewal jadu na innych
          > kaPiSzonie

-------------
          ni pisze sie "perdon" pisze sie "pardon"
          • jewropejczyk Jak chcesz moge być ciemnogrodzianinem spod 14.12.06, 23:27
            znaku czarnej sotni (takiej najczarniejszej :-))
        • jewropejczyk A kysz klonie !! A już poszoł won !! 14.12.06, 23:25
          Nie jestem PiSowcem tylko niezależnym narodowym konserwatysta o poglądach
          wolnorynkowych ... a sytuacja Indyjska to spełnienie marzeń środowisk
          feminazistowskich oraz homofaszystów ... usilnie lansowanych przez GW ... bo
          kto niby w Polszy propaguje tzw. aborcje ... ?
    • auwmen siedlisko testosteronu 14.12.06, 23:22
      a tam gdzie testosteron nie ma ujścia (z braku kobiet) to oprócz niepokojów
      społecznych i wojen oraz homoseksualnego społeczenstwa nic dobrego to nie
      przynosi. O rany i pomyślec ze to nie z religijnego powodu ale przez skąpstwo
      • mal-gilin Re: siedlisko testosteronu 15.12.06, 00:22
        Drog(i\a) Auwmen. Od zawsze posiadanie majątku pchało ludzi do "niecnych"
        rzeczy. Ludzie sie nie zmieniaja, zmienia sie tylko natura wokół nich. Rodzimy
        sie i przechodzimy od okresu niemowlęcia do smierci. I powtarzamy błedy lub nie.
        Tak jest. A czy coś zmienimy? Nie. Co do siedliska testosteronu to musze
        przyznać rację. JA bym chyba zwariował na miejscu tych mezczyzn i kobiet.
    • idrazkowska W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 23:43
      przeczytalam dokladnie pierwsze 100 opinii i tak sie zastanawiam, ze nigdzie
      nie pada powod "wygoda" jako motywacja zabojstw dzieci plci zenskiej. Mam na
      mysli zabezpieczenie finansowe rodzicow na starosc: corka dorasta, wychodzi za
      maz, nalezy ja sowicie wyposazyc i juz w calosci nalezy do rodziny meza.
      Natomiast syn dorasta, mniej czy bardziej wyksztalcony zarabia na siebie i
      rodzicow, zeni sie czyli naplywa do rodziny synowa z posagiem (zasobnym) a
      rodzice maja tym samym zapewnione wygodne utrzymanie do samej smierci. Zawsze
      mi sie wydawalo ze w ten wlasnie sposob rodziny hinduskie i ogolnie daleko
      wschodnie traktuja swoich potomkow - jako inwestyje, swoje rodzaju polise
      ubezpieczeniowa na starosc.. a corka to jak krach na gieldzie
      • kratzer Wiele w tym racji, ale czy 'wygodnictwo' to nie 15.12.06, 00:06
        zbyt łagodne określenie? Efektem tego jest pozbawienie kogoś życia. Ten sam cel
        stawia sobie propagowanie eutanzacji w cywilizacji zachodniej. To też co
        najmniej 'wygodnictwo' , tyle że w przeciwną stronę. Zyskują na tym nie
        rodzice, lecz dzieci i systemy lub firmy ubezpieczeniowe. Jak za 10, 20 lat
        Hindusi, Chińczycy itp. potraktują informację, że np. w Europie w wyniku
        stosowania eutanazji wcześniej zeszło z tego świata 20 mln starszych ludzi.
    • trudny99 W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 14.12.06, 23:53
      ,,Ze stanu Hariana pochodzi znany przypadek czterech braci, którzy poślubili
      jedną kobietę...''

- Anetę !..;(
    • megha Nie macie pojęcia o czym piszecie 14.12.06, 23:59
      Nie komentujcie proszę sytuacji, o której nie macie nawet zielonego pojęcia...W
      Indii, to rzadko kiedy kobieta decyduje o tym, czy ma dokonać aborcji. Taką
      decyzję podejmuje albo jej mąż, albo teściowie wraz z mężem. Ona nie ma nic do
      gadania.

Więc niech tu nikt nie wylatuje z jakimiś tekstami o feministkach...tak
      przydałyby się tam, i owszem, żeby mogły kobietom indyjskim uświadomić, że mają
      prawo decydować o sobie. Bo wbrew temu, że w teorii są równo uprawnione z
      mężczyznami, praktyka i tradycja pozostawiają wiele do życzenia...
    • ladne_sny tees1, Jestes matolkiem czy tylko udajesz? 15.12.06, 00:08
      wiesz, kim sa feministki i o co walcza, czy piszesz tak na wiwat zeby choc na chwile zablysnac w necie?
      feministki, a takze organizacje przeciw przemocy walcza o to, zeby nikt nigdzie nikogo nie zabijal - bez
      wzgledy czy to chlopiec czy dziewczynka, maly czy dorosly. stuknij sie czasem teesie w glowke zanim
      napiszesz jakas glupote wynikajaca z ignorancji.
      • uszy_urbana Matolki i Feministki 15.12.06, 00:11
        To w sumie takie feministki walcza i pracuja ciezko zeby sie na swiecie lepiej
        dzialo.

To tylko glupi musi ich nie lubic. Ciekawe dlaczego tylu ich nie lubi...

Tak ciezko haruja feministki a ich nikt nie lubi...
    • jarek.gurtowski Bambusy, Brudasy, Dziczyzna 15.12.06, 00:51
      Dziecku piasek do buźki i noska. Czy to są jeszcze (albo już) ludzie?
    • us_market ........i tak nikt nie wie ile tam jest ludzi..... 15.12.06, 01:11
      airpaharganj.com/People.aspx
    • amanasunta53 Macie Szczuko i Jarugo dużo szczęścia... 15.12.06, 02:10
      Gdybyscie sie w Indiach urodziły...albo w innej Palestynie(tam też dziewczynki w
      łeb po urodzeniu,a za zdradę spalenie żywcem)?Ten ,,ciemnogród''nie taki
      zły,doceńcie to.
      • maciek788 na świecie jest więcej idiotów niż nam się wydaje 15.12.06, 02:23
        ale mówią oni w językach , których nie rozumiemy . Nie szanuję kultury Indii ,
        Hindusów i tego co sobą reprezntują , banda brązowych szajbusów ;-)
        • maciek788 palenie żon w Indiach 15.12.06, 02:35
          przepis : żenimy się z kobietą z niższej kasty ( jej rodzice wezmą kredyt który
          będą spłacać całe życie aby wydać córkę za kolesia z wyższj kasty ), po jakimś
          miesiącu lub dwóch , nasza mamusia a teściowa tej kobiety oblewa ją naftą ,
          podpala i voila , jej posag zostaje z nami , wszystkim mówimy , że kobieta
          zajęła się ogniem w kuchni , a za jakiś czas po "żałobie " szukamy kolejnej
          naiwnej , w miedzyczasie ćwiczymy jogę , żeby uciszyć skołatane nerwy po
          stracie najukochańszej ( za dokumentem BBC , fragment o jodze to litentia
          poetica :-)
          • maciek788 palenie żon w Indiach 15.12.06, 03:36
            CNN - Bride-burning claims hundreds in India - Aug. 18, 1996
            • maciek788 palenie żon w Indiach - link 15.12.06, 03:49
              www.cnn.com/WORLD/9608/18/bride.burn/
    • jondan W Indiach przez 20 lat zabito 10 mln dziewczynek 15.12.06, 07:15
      jak zawsze kobiety mają na tym globie przerąbane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka