bombay_saphire Re: wiesmak wiesmaczce 2 wiesmaki ! 22.12.06, 15:30 tanie panstwo ( w koncu 2 wiesmaki to nie uczta ) i do tego solidarne ! Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa Policja Sp. z o.o. 22.12.06, 15:31 Oferujemy: - transport księży (specjalność ojciec dyrektor) - transport imprezowych urzędników - catering - inne usługi na telefon Wszystko w geście serca i z chęcią pomocy bliźniemu. Zamówienia prosimy składać pod numerem całodobowym 997. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynka-101-z Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odruch.. 22.12.06, 15:36 ....a może prywata? przeciez ta władza dziala wg sławetnego hasła Teraz K... My! wiec czego mozna sie spodziewać po takich ministrach. Surmacz tlumaczy sie, ze odeszli nie na dluzej niz trwa załatwianie potrzeb fizjologicznych. Panie Surmacz! kradzież 1 zł i 1 mln zl jest kradzieżą! a prywata jest prywatą... szkoda, że pan tego nie rozumie TKM! Odpowiedz Link Zgłoś
kazet-zetka Re: Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odru 22.12.06, 15:41 "Podczas zwykłej rozmowy telefonicznej powiedziałam koledze, że jestem w drodze, że byłam cały dzień w podróży, wracałam osiem godzin nieogrzewanym pociągiem, w którym nie było "Warsu"" - wyjaśniała Rafalska w rozmowie z PAP. "Nie składałam żadnego zamówienia" - podkreśliła. Pani minister! a Pani jest z innej gliny? tak samo jeżdżą codziennie tysiące pasażerów PKP, tylko oni nie są w pisuarowskim rzadzie i nie mają znajomości. A nie lepiej bylo leciec helikopterem, szybciej, cieplutko ;-), pewnie za wysokie dla Pani progi. Odpowiedz Link Zgłoś
procenty Skąd ona wracała 8 godzin pociągiem??? 22.12.06, 16:41 Znajomości Pani minister wystarczaja tylko na kanapki, na srodki lokomocji juz nie, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Skąd ona wracała 8 godzin pociągiem??? 22.12.06, 18:28 8 godzin na stacji w wloszczowej czekala na expres "GOSIU" ale nie przyjechal ;) a moze sie tam zgubila na peronie wloszczowa centralna ? ;) jedno jest pewne , musi zagadac z Gosiem on ma znajomosci w pkp to cos zakombinuje choc nie wiadomo bo teraz rzucil sie na lotniska kolo kielc wiec pnie sie w gore ! ciekawe kiedy bedzie Gosiodrom badz Edgarodrom zeby byc blizej nieba i rakietami sobie latac bo samoloty nie przystaja czlonkom rzadu 4 rp bo takieniedogrzane i hamburgerow nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
peryt Re: Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odru 23.12.06, 00:22 Re:Panie Surmacz , w czasach gdy byłeś w drogówce gorzowskiej za taki czyn kazalbyś policjanta powiesić a teraz sam to robisz dla partyjnej koleżanki z Gorzowa.Odejdź z resortu i oszczędź wstydu biednym policjantom.Razem z Dornem pasujecie do resortu jak kwiatek do kożucha-Peryt Odpowiedz Link Zgłoś
clo Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odruch.. 22.12.06, 15:37 Teraz wiem dlaczego Policja nie mogła przyjechać na oględziny po próbie podpalenia mojego mieszkania.Mieli BARDZO BARDZO BARDZO WAŻNE sprawy!!!!!!!! Dlaczego wtedy nie mieli odruchu...... Odpowiedz Link Zgłoś
zhk A co ta baba nie wiedziała, że będzie głodna? 22.12.06, 15:38 Co ona dziecko. W podróży. Jaja na twardo kurna brać jak się jedzie pociągiem Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery No kretynizm w czystej formie, ale... 22.12.06, 15:39 Zgadzam się, że to co ci państwo zrobili jest jak z najlepszych kawałów o milicjantach (poniekąd zresztą nie jest to porównanie odległe). Ale przecież PiS z takimi "aferami" to są jakieś potężnie cieniutkie Bolki przy "kolegach Leszka Millera" czy innego "prezia". Tam pompowały się miliony - a tu hamburger za 24 złote, za którego w dodatku ta pani zapłaciła... Ech, jeśli już muszą być afery we władzy - to niech będą takie... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: No kretynizm w czystej formie, ale... 22.12.06, 17:05 Nie chodzi o sume, tylko o zasade: wykorzystywanie panstwowych sluzb do zwyklej prywaty. Kiedy te chamy w rzadzie zrozumieja, ze Polska nie jest ich folwarkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: No kretynizm w czystej formie, ale... 23.12.06, 01:09 W rządzie Millera ludzi poszli do więzienia za to, że mogli narazić życie policjantów, choć nic się nie stało. W Rządzie Kaczyńskiego narażono życie policjantów i dwoje zginęło. Kto powinien iść do więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Poproszę o 2 kanapki 22.12.06, 15:41 Składam wraz z "koleżanką" także zamówienie na 2 kanapki z serem, z dostawą pod most [nad Wartą] w Sieradzu, pierwesze przęsło, po 23:30. Dla pełni szczęścia przyjmiemy kocyk bo jest chłodno. Bóg zapłać! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi to nie tutaj tylko dzwoń 997 22.12.06, 16:05 właśnie siedzę 10h w robocie i zapomniałem śniadania jak mysliczie czy policja sie na demną też ulituje? tyle że ja bym tam wolał pizzę! Odpowiedz Link Zgłoś
starveling Za takie pierdoły na ... 22.12.06, 15:49 ... antenie TVN24 wiceminister bez dyskusji powinien zostać od razu wywalony z pracy (a na pewno ze stanowiska) na zbity pysk. Zupełnie inną sprawą (acz skutkującą tym samym) jest postępowanie urzędnika państwowego w swoich 'de facto' prywatnych sprawach za publiczne pieniądze. Ciekawa jestem też, czy w tym czasie na dworcu we Wrocławiu nie było prośby o interwencję, której policjanci-kelnerzy w takiej sytuacji nie mogli podjąć. Pan wiceminister najwidoczniej zapomniał już na ministerialnym stołku, jakie są zadania policji. Odpowiedz Link Zgłoś
czerstwy.stefek Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odruch.. 22.12.06, 16:02 2 duże kebaby z mieszanym proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi szkoda że... 22.12.06, 16:02 nie zapłacił "ekstra" pracownikowi fastfoodu by zaniusł żarcie tylko wykorzystał stanowisko służbowe i "przegonił" policjantów. jeśli dzwonisz na policję i słyszysz że nie ma wolnego radiowozu to oznacza że jest wysoce prawdopodobne że policjanci wykonuja właśnie jakieś bardzo ważne zadanie dla wysokiego ranga urzednika i twoje problemy, sa w skali państwa, gó..ane. może zamiast dzwonić na 997 zadzwoń na telepizzę może oni wyręczą policjantów... Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Re: Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odru 22.12.06, 16:08 Co za chamisko,gostka chyba po pier doliło.Wstyd Mi,że jestem obywatelem kaju,którym rządzą tacy małpy w szarych garniakach Odpowiedz Link Zgłoś
ga.ga.tek Kiedys witano chlebem i sola 22.12.06, 16:11 obecnie hamburgerami. Czasy sie zmieniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Policja na uslugach nadobywateli 4 RP 22.12.06, 16:12 -Policjanci na sluzbie -dostarczaja kanapki waznym i glodnym- zwyczajnym glodnym nie dostarczaja w mysl kaczego hasla:spieprzaj dziadu -odwoza waznych napitych do domow-zwyczajnych napitych albo nie wioza albo wioza do zlobka -woza ojca dyrektora bo taniej niz taksowka , no i ojciec czuje sie wazniejszy- zwyczajni obywatele 4 RP zapier...na piechote i jeszcze musza uwazac by jakis radiowoz z nadobywatelem ich nie rozjechal Wszystkim zwyczajnym obywatelom 4RP zycze wesolych swiat. I pamietajcie, ze "...nadejdzie kiedys dzien zaplaty,sedziami bedzimy MY..." Odpowiedz Link Zgłoś
nad_morzem Re: Policja na uslugach nadobywateli 4 RP 22.12.06, 20:33 2560a napisał: >I pamietajcie, ze "...nadejdzie kiedys dzien zaplaty,sedziami bedzimy MY..." Taaaa, zanim nadejdzie dzień rozliczenia hamburgerów, to warto by w końcu rozliczyć czerwonych cwaniaczków z prywatyzacji, moskiweskich pożyczek, mieszkań dla millera, kwacha i innych wykupowanych po 1200 zł... To nie przeszkadza, ale hamburgery wywołują falę narodowego oburzenia. W głowie się nie mieści jak łatwo można manipulować stadem bezmyślnych baranów... Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Policja na uslugach nadobywateli 4 RP 22.12.06, 22:13 Czy jeżeli wypieprzy się z firmy prezesa, który zdefraudował powiedzmy 1 mln zł, to znaczy, że jego następcy wolno ukraść choć 10 złotych? Nie przyszło Ci do głowy, że to że poprzedni byli "be", to nie znaczy, że obecnym wolno? A "tajemnica nagonki" jest banalna do rozwiązania. Ten rząd trąbił wszem i wobec o odnowie moralnej. Dlatego KAŻDE jego potknięcie będzie upublicznione i skrupulatnie odnotowane. Co do jednego. Właśnie dlatego, że sami ogłosili się kryształowo czystymi (pamiętasz czyste dobro?). Odpowiedz Link Zgłoś
makumba2000 Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odruch.. 22.12.06, 16:12 Ludzki odruch to by był jakby za własne pieniądze zadzwonił po taxi i zamówił taką usługę. Co za wyzyskiwacz chcący odwrócić kota ogonem. Sprawa JEST duża, bo zapewne w taki sam sposób jest załatwianych wiele innych PRYWATNYCH spraw za nasze pieniądze. Wg mnie to po prostu złodziej i malwersant, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
vzv Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odruch.. 22.12.06, 16:17 w naszym kraju gloduja dzieci, a pani minister nie moze bez kanapki kilku godzin wytrzymac?poza tym jakas taka troche niezorganizowana i nieprzewidujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
narod.ovviec Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odruch.. 22.12.06, 16:18 nie należy zapominać, że pani minister była w tym czasie w pracy dla dobra Wielkiego Narodu Polskiego. Pracowała dla naszego dobra. Czy uważacie, że nie należy się jej posiłek. A wystarczy pójść około południa do restauracji w centrum i można zobaczyć mnóstwo ludzi jedzących lunche. Pomyślcie ile w tym czasie mogliby zrobić co by podniosło produkt krajowy. Ale nie. Oni jedzą i marnują swój czas. Pani minister też mogła pójść na lunch, ale zjadła w pociągu. Dzięki takim nawet na mała skalę działaniom spada nasze bezrobocie, rośnie pkb Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Surmacz, jesteś beznadziejny 22.12.06, 16:18 "Podczas zwykłej rozmowy telefonicznej powiedziałam koledze, że jestem w drodze, że byłam cały dzień w podróży, wracałam osiem godzin nieogrzewanym pociągiem, w którym nie było "Warsu"" - wyjaśniała Rafalska w rozmowie z PAP. "Nie składałam żadnego zamówienia" - podkreśliła. *************************************** Będzie całkiem głupio, gdy okaże się, że przynajmniej część trasy nasza bohaterka pokonała IC lub EC, które zazwyczaj ciągną wagony barowe. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Surmacz, jesteś beznadziejny 22.12.06, 16:44 Też mnie to zdziwiło. Swoją drogą jeśli pociąg był nieogrzewany, to p. Rafalska mogła śmiało zrobić awanturę kierownikowi pociągu, nawet sięgając po legitymację służbową. Miałaby do tego pełne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
her_bat_nick Re: Surmacz, jesteś beznadziejny 22.12.06, 18:09 jechałem ostatnio (raz na 100 lat - bo w takim syfie zwracam mi obiad z ubiegłego roku bleeee)zwykłym pociągiem i tak panowie maszyniści napalili w piecach że nie dało się wysiedzieć a biednej pani Rafalskiej dali jakieś barachło nieogrzewane!!!! Skandal!!! zamknąć PKP!!! a jeśli nie, to ukarać winnych za niewygody pani R. przecież ktoś musi za to odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Surmacz: Żenujące tłumaczenie 22.12.06, 16:19 Pan Minister powinien byc uczynnny ale na swój rachunek. To skandal że posługuje sie "mundurowymi" jak chłopcami na posyłki.Pani minister mogła zadzwonić po pizzę która dostarczono by biduli na dworzec do pociagu.A tak pewnie nic nikomu się nie stanie (mówie o towarzystwie wzajemnej adoracji w MSWiA) i sprawa "przyschnie". A szkoda bo p.Surmacz jest taki pryncypialny, ale nie wtedy gdy chodzi o niego. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus508 jestem policjantem i wstyd mi 22.12.06, 16:20 Jestem policjantem od kilkunastu lat i mam pytanie do was z Pisuarow. Czym wy sie roznicie od tych z minionej epoki. Uwazacje ze mozeje wszystko nam zlecic .... Odpowiedz Link Zgłoś
offon W tym nieogrzanym pociagu były setki ludzi 22.12.06, 16:29 Dlaczego na kocyk zasłużyła sobie tylko partyjna towarzyszka pana Surmacza? Czyżby kolejny przykład wcielania w życie jedynie słusznego hasła o "zwierzątkach równych i tych równiejszych"? Rozgonić tę niekompetentną , skompromitowaną zgraję pisowskich aparatczyków na cztery wiatry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: psy maja aportowac i juz to jest psi obowiązek 23.12.06, 17:52 psy łaski nie robia że aportuja kanapki. ważne żeby ich same nie zjadły. i co by ludzie bez psów poczeli? Odpowiedz Link Zgłoś
creatura jade zaraz do Radomia z Łodzi - poprosze o ...... 22.12.06, 16:21 jade zaraz do Radomia z Łodzi - poprosze o kanapeczki kolo tomaszowa mazowieckiego. bede jechal biala brudna astra ok 19. czekam Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor.donald Re: jade zaraz do Radomia z Łodzi - poprosze o .. 22.12.06, 17:04 "MY TEZ CZEKAMY . 500 ZA UMYCIE ASTRY BEDZIE OK ?" Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Chora jestem, mąż ma dyżur 22.12.06, 16:23 może mi policja karpie przywiezie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 TVN, GW domagaja sie od Pilata 22.12.06, 16:34 Pilat wskazuje na Kwasniewskigo, Rywina, Sobotke, Dlugosza etc., oraz na Surmacza pytajac; - kogo mam wypuscic? A na to Wyborcza i TVN glosno wyja; - tamtych nam wypusc, ukrzyzuj Surmacza, ukrzyzuj Surmacza. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: TVN, GW domagaja sie od Pilata 22.12.06, 17:07 Krzyzuj sobie kogo chcesz, marku10004, ale nie odwracaj kota ogonem: Surmacz wykorzystuje podleglych mu PANSTWOWYCH funkcjonariuszy do zalatwiania prywatnych spraw i jeszcze ma czelnosc pieprzyc cos o "ludzkich odruchach". Moze powinien byl sam dymac z tymi hamburgerami na dworzec? Odpowiedz Link Zgłoś
mlaszczacy.kaczor Re: TVN, GW domagaja sie od Pilata 22.12.06, 17:13 A wszystkiemu winna PO. Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: TVN, GW domagaja sie od Pilata 22.12.06, 17:18 a moze to nie jest najlepszy pomysl z tym wypuszczaniem bandytow malwersantow i zlodziei, ja wole krzyczec zeby nikogo nie wypuszczac. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Rozumiem,że karpia nie będzie? 22.12.06, 17:19 Surmacza w galarecie nie będę jadła. Odpowiedz Link Zgłoś
michelle28 Czy to babsko nie mogło sobie 22.12.06, 19:11 samo kupić tych hamburgerów po tym jak wysiadło z pociągu czy to byłoby już dla niej zbyt wyczerpujące? Chore to wszystko jest, że marnuje się czas policjantów i robi z nich dostawców żarcia dla koleżanki jakiegoś dupka na stołku. Czy reszta społeczeństwa również może liczyć na taką pomoc? Przecież w tym pociągu wiele osób podróżowało tyle godzin i nie mogło również skorzystać z warsu. Skopać ze stołków tego Surmacza i jego koleżaneczkę, nie będzie wtedy musiała tyle podróżować i znajdzie czas na zakup fast foodów. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Rekord Wassermana pobity 22.12.06, 20:33 > A na to Wyborcza i TVN glosno wyja; - tamtych nam wypusc, ukrzyzuj Surmacza, > ukrzyzuj Surmacza. Wasserman porównywał się do Popiełuszki, a ten tu porównuje Surmacza do Chrystusa. Jest coraz lepiej. www.skubi.net/pis.html Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Surmacz: Wysłanie policji z kanapkami to odruch.. 22.12.06, 16:26 Ja każdego dnia wysyłam Anetę Krawczyk po zakupy do sklepu i nikt się mną nie interesuje. Jest to sprawiedliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
4bani Psy Pawłowa też miały odruch. 22.12.06, 16:26 W tym czasie kiedy gliniarze wieźli zgłodniałej samicy kanapki dokonano dwóch gwałtów, czterch pobić, pięciu kradziezy.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0 Nagroda Pawłowa dla Surmacza! 22.12.06, 16:52 tylko prosze pamietac, kiedy jestescie w obecnosci Surmacza w pokoju na pietrze z otwartym oknem (lub zamknietym) prosze nie krzyczec "skacz!" lub "szarik do wozu!" Odpowiedz Link Zgłoś