pierot6 17.04.07, 08:37 Zawsze twierdziłem,że Jurek to zakłamany politykier,nie katolik... W nim tyle prawdziwego katolika,co w Rydzyku dobrego...Czyli 0 ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babette666 Re:pierot6 jestes" lagodnym zlodziejaszkiem" 17.04.07, 09:04 Jurek więc miał nietypowe zadanie: przeciągać prace. I robił to. Odmawiał głosowania przyspieszających wniosków opozycji - LPR, PO, SLD. "Zrobił to z miłym uśmiechem, ale bezprawnie ------------------------------------- "ukradles" mi moja mysl, wlasnie chcialam to napisac co ty, wiec nie bede sie powtarzac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Miedlenia Marszlka przez Ewe Milewicz daje odwrot 19.04.07, 18:46 Chciala skrytykowac, ale i zachowac obiektywizm, Miedlila wiec i miedlila, co o Marszlku pisali inni i ani na krok nie poszla dalej, ba nawet to co juz wczesniej napisala, przez to miedlenie zepsula. W efekcie, utwierdzila wszystkich, ze Marszalek Marek Jurek byl rzeczywiscie konsekwentny i wierny swoim zasadom. Chwala mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
meduza303 Uśmiech jastrzębia 17.04.07, 09:06 A więc sie okazało, że jego jedynym programem jest zaklajtrowanie kobietom macic, innych rzeczy w Polsce zmieniać nie chce, nie chce sprawić by wszystkie dzieci narodzone były syte, miały warunki do rozwoju, by kierowcy nie niszczyli samochodów na dziurawych drogach, by przyroda była chroniona, by była segregacja odpadów, by ludzie znajdowali pracę gdy jej potrzebują, by chorzy w szpitalach byli właściwie leczeni. On tego wszystkie naprawdę nie chce, nie zalezy mu, by korzystając z tego, że ma wpływ - powodować zmiany??? To dobrze, że odchodzi. Ja potrzebuję polityka, który potraktuje mnie całościowo i zadba o wszytskie moje potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
iczi-iczi Re: Uśmiech jastrzębia 17.04.07, 12:09 Jeżeli do Marka Jurka dotarło to co mówił J.Kaczynski a było to :jeżeli sądzicie /kolego /,że kiedyś dojdziecie do władzy,to się mylicie.Dojdziecie do miejsca w którym nie ma nic poza kompromitacją"A przecież był Marszałkiem i prawie pierwszym .Tylko czy nie sięgał dalej ?A już mówił:stałem się naprawdę katolikiem.Mam szczęście.No może i tak.Ale jest to katolicyzm oparty o Ewangelium vitae.A jesli tak, to jednoczesnie jest to katolicyzm wąskotematyczny,wynikający jedynie z powołania Polaka na tron papieski.Czy gdyby nie było Jana Pawła II ,to czy byłby człowiekiem wierzącym z taką siłą jak człowiek,którego wiara nie jest czymś prywatnym.Czy może wyraził swój podziw i przywiązanie do B16.W 2003 roku "szalał"Komitet w Obronie Praw i Uczuć Religijnych Ludzi Wierzących Praktykujących w Poznaniu ! Czy ktoś wie co z tego pozostało ? Natomiast w końcu grudnia 2004 Marek Jurek ogłosił swoje markowo- jurkowe credo pt:Przeciw przemocy czy religii" stwierdzając:"KOŚĆIÓŁ JEST NAJWAŻNIEJSZYM AUTORYTETEM,KTÓRY PRZECIWDZIAŁA TYM WSZYSTKIM ZAGROŻENIOM A TAKŻE METODYCZNIE WYCHOWUJE MŁODZIEŻ DO MIŁOŚĆI I ODPOWIEDZIALNOŚĆ "A w tym temacie MJ jest piewcą KK a nie wiary !Zawarta w tym opracowaniu "głęboka myśl ",że bicie dzieci nawet własnych nie stanowi faktu,który jest poprostu NATURALNY !Głosi równie inne złote mysli w temacie KK stwierdzeniem:Katolicka zasada nierozwalnośći małżenstwa przez całe wieki ograniczała samowolę mężczyzn chroniąc status małżenstw i pozycję kobiety !!!! NO,no,No! to jest własnie postawa spójna i konsekwentna w kwestiach nauki koscioła.Zabrakło mi tu jednak nauki wiary.Nie zawsze bowiem KK i nie wszędzie jest tozsamy z wiarą.Np.cytat Marka Jurka "jesli seks ,to tylko małżenski" przeczy temu co robili abebe Petz,czy tylawski dobrodziej.Co u licha spowodowało u Nich ten pozamałżenski pęd do seksu. Marek Jurek był i jest prawie doskonały.Prawie to nie znaczy jednak napewno.miał grać i grał zawsze jako Marszałek Sejmu dla i na zwyciestwo PiS,a że robił to z miłym usmiechem ,ale bezprawnie swiadczy o Jego głębokim zakłamaniu .Ponoć nie ma ludzi bez wad.Wady Marka Jurka były jednak zawsze na rękePiS. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Uśmiech jastrzębia, to nie smiech hieny Tuskego 19.04.07, 18:50 Wole usmiechniech czlowieka, ktory potrafi zrezygnowac, niz hichot hieny, Tuskego, ktory nigdy nie pogodzil sie ze nie zostal prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Uśmiech jastrzębia 17.04.07, 12:27 O poglądach Jurka świadczyło jego wybranie sie z wyrazami solidarności do PINOCHETA. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Człowiek bez nazwiska i poglądów 17.04.07, 15:10 Dla marszałka koalicja z Samoobroną była trudna. **************************************** Jakoś nie zauważyłem. Pewnie równie trudne były też kłamstwa, manipulowanie sejmem i opinią publiczną. Ale czego się nie robi dla dobra sprawy? Jurek nie ma żadnych poglądów. Jest tylko lokajem Opus Dei. To skrajny fundamentalista, który nie szuka zgody i kompromisu. W polityce jest zbędny - nie było i nie będzie z niego żadnego pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Uśmiech jastrzębia 17.04.07, 15:16 Jurek to (nie)zwykły oszołom,fanatyk religjny,talib pełną gębą,który najchętniej klucze do władzy dałby Rydzykom albo w ogóle sutannowym,a z papieskich encyklik i homilii uczynił Konstytucję i kodeks prawny w Polsce.On byłby tylko podpalaczem stosów. W normalnym kraju tacy osobnicy są w polityce marginesem,ich partyjki są albo kanapowcami albo folklorem albo jakimś mało znaczącym skrzydłem radykalnym z duże prawicowej organizacji.Coś tam sobie pokrzykują,ale dojrzałe społeczeństwo ma ich w d**pie,wybiera ludzi pragmatycznych,nowczesnych. W Polsce taki fanatol ma bezpośredni wpływ na władzę,razem z podobnymi sobie politykusami,którzy w powaznej demokracji byliby (nad)zwyczajnymi kosmitami. I nikt temu marszałkowi z bożej łaski nie powie,że to co głosi jest skrajną herezją i głuptactwem,że dał się wciągnąc rozpaczliwie starającym się wystawić łysą łepetynę nad powierzchnię wody Ligusom,do politycznego magla, jak mały Dyzio - jego inteligencja jest mniejsza od przeciętnego mohera. Ustawę aborcyjną trzeba liberalizować,w ślad za Europą; jeśli zaś nie,to trzeba bezpłatnej antykoncepcji,jej promocji i szeroko zakrojonej akcji oświecania w sprawach seksu,i to nie tylko młodzieży szkolnej. Natomiast brednie o tym,że musimy coś bo papież tego by chciał,bo mu jesteśmy winni,bla bla bla... jest żałosne i robi z nas kraj już nie tyle wyznaniowy,co katobolszewicki. Jeśli nie podejmiemy z tym bezkompromisowego boju,to za rok obudzimy się z ręką w nocniku,a Polska stanie się jakąś dżunglą - z małpami zamiast ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krolikko Re: Uśmiech jastrzębia 17.04.07, 22:48 Podpisuję się pod tym swoimi czterema... przepraszam pięcioma członkami. Głowa wszak jest członkiem którego nie mają co poniektórzy politycy. Mało tego gdyby większość z koalicji ją miała to żyłoby się nam zdecydowanie przyjemniej i dostatniej a nie w atmosferze codziennych lapsusów, skandali i irracjonalnych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Wiara nie jest sprawą prywatną:) 17.04.07, 17:39 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,4066186.html Reklamy googla pod spodem tworzą często uroczy kontrapunkt do tekstu:) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 wypocinki kapucynki 18.04.07, 20:55 UBywatelki i UBywatele wicie rozumicie odkąd lustracja w Polsce (IVRP)trwa odtąd załgany UBekistan w gacie sra bo UBowcy strasznie są sfrustrowane te czerwone i różowe świnie załgane a różnej maści rachele mośki i icki mają przesrane - srają w swoje mycki a jakże obsrany jest ole olek TW KAT a także inny zdrajca TW MINIM psubrat wychodzi na to że tylko jeden TW OLIN obsrane i załgane towarzycho pie.. jak zostało to utrwalone i wyjawione przez wywody mafiozy nie wymuszone szczekają na Polskę te szuje i gnidy bo to nie są Polacy lecz michnikoidy III pokolenie UB Polskę znów atakuje bo to potomki KPP - UBgnidy i UBszuje Polska musi oczyścić się z tego gnoju zanim to badziewie nie rozkradnie kraju Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Marny to fundamentalista, ktory przed obliczem 18.04.07, 22:15 Moniki Olejnik sprawia wrazenie onanisty.Ciekawe, kto mu doradza w innych sprawach? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Uśmiech jastrzębia 19.04.07, 23:23 Piękny i taki swięty z niego Jurek. Ale nie wiem czy smoka z Torunia pokona. Pewnie znowu będzie trzeba na kolanach jak u kaczora. Biedaczysko.... Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Uśmiech jastrzębia 20.04.07, 18:39 zachodzę w głowę kto to taki ten paJurek. Gdy się dowiem jaki jest jego związek z WSI zrozumiem jaki może być program nowego ugrupowania Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 wyszydzanki pacanki 21.04.07, 09:03 UBowcy pałają jadem miłości wyszydzają niewygodnych gości a jadu muszą utoczyć niemało żeby się ich guru "A" podobało na UB-pozycjach się okupują jak typowy UBgnida z Ubszują Odpowiedz Link Zgłoś
a_simson Kultura polityczna jakiej mało 25.04.07, 14:36 Mimo poglądów z którymi się nie do końca zgadzam jest to przykład polityka o wysokiej kulturze!Jest osoba elokwentną i dobrym dyplomatą a odchodzac z PiSu wykazał sie odwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Można się znim nie zgadzać, ale budzi szacunek. 27.04.07, 15:56 Konsekwentny, dość ostro konserwatyno-katolicki, nonkonformista. Ale to gatunek ginący... Odpowiedz Link Zgłoś