Dodaj do ulubionych

OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie

• przemek_ck1 co do zarobków lekarzy 25.05.07, 19:26
      lekarz -10zl/h
      pomocnik muraża-12zl/h
      paraca w McDonald's-10zl/h(na Marszałkowskiej; nocne godz.-12zl/h)
      i gdzie jest tu sprawiedliwość?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
      a w Angli lekarz zarabia od 59000-120000funtów rocznie a pozatym jak odchodzi
      na emeryture dostaje odprawe w wysokości 150000funtów!Dla porównania najwyższa
      pensja pielęgniarki wynosi 29485 funtów(średnio 16-17000funtów).
      PS.
      studia są bezpłatne w wiekszosci panstw UE
      Pozatym w GB czy innych państwach EU zachodniej polscy lekarze są szanowani(a w
      kraju to już różnie bywa).
      • kopin Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 19:30
        a niech sp...adają!
        Ja też jestem po studiach, zarabiam niewiele ale nie trąbie o tym na cały
        świat.Lekarze nie są świętymi krowami.Niech zwalniają się, wyjeżdzają!Inni
        przyjadą, ze wschodu nie wiadomo jak dalekiego...
        • pantanal Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 19:37
          A myślisz, że ci ze wschodu przyjdą zarabiać takie gó..? Oni też chcą na zachód.
          • wampir_wawelski Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 19:47
            myślę, że przyjdą, tylko im to musimy umożliwić. Dla nich zachodem jest POlska
            • pantanal Biedny pisowski agitatorze 25.05.07, 19:55
              po 4 zł/h
              • ssbn-633 Re: tu masz następnego pisowca 25.05.07, 19:57
                pantanal napisał:

> po 4 zł/h
                dominikawielowieyska.blox.pl/2007/05/wejdz-httpwwwgazetawyborczapl1-80852-4154068html.html#ListaKomentarzy
                tym razem z GazWyba
              • wampir_wawelski brak argumentów? 25.05.07, 20:01
                jestem zwolennikiem PO, ale właściwie co to ma z tym wspólnego? takie są realia,
                nie musimy przenosić polityki do każdej sfery życiowej. To biedni lekarze nie
                chcą rozwiązywać problemów - politycy i związki zawodowe im nie
                pasują....zastanów się co piszesz.
            • gientamicin Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 20:20
              nie łudź sie... tylko geograficznie, bo juz finansowo to raczej okolice
              kazachstanu..
      • wampir_wawelski Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 19:45
        To porównanie płac to jak świni z dzikiem, niby racja, ale jakby się bliżej
        przyglądnąć, to zwykła demagogia.
        Lekarz - 10 zł/h, obawiam sie, że autor nie wliczył w tą sumę: premii
        uznaniowej, regulaminowej, dodatku stażowego, pielęgnacyjnego, dodatków za dyżur
        + dyżur obowiązkowy nocny :)

Umowa o pracę, etat pełen, średnia godzin w pracy ok 5h, brak informacji o
        prywatnym gabinecie lub drugiej posadzie, z której większości korzystają. Coś mi
        to Twoje 10 zł rośnie.

Murarz - przeważnie na czarno, brak możliwości drugiego etatu, w zależności od
        pracodawcy - zapierdzielasz min 8 do 14h na dzień. Porównaj sobie jego emeryturę
        i zdrowie z lekarzem w jego wieku. Perspektywy? takie jakie sobie odłoży i zbuduje.

Pracownik restauracji - to chyba tylko w wawie tyle zarabiają w mc donalds,
        gdyby tak było pięknie to nie byłoby stałego naboru do pracy. Umowa - zlecenie
        czyli kompletnie żadnych perspektyw...12h w pracy, śmierdzisz frytkami,
        zarabiasz, przynajmniej w Krakowie 5-6zł/h :)
        • gracz270 Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 20:55
          Jak sami nie będziemy szanować siebie i naszej pracy to nikt nas nie będzie
          szanował.5000zł miesięcznie to minimum .Nie dajcie się złamać trzymajmy się razem.
          Niech nikt z nas nie zgodzi sie pracować za mniej.Od kilku lat jestem polskim
          lekarzem za granicą.Jestem z Wami .Mój adwokat w Polsce bierze min. 3000zł za
          sprawę, notariusz 4000zł za umowę która zajmuje mu 2 godziny pracy.Powstańcie w
          końcu koleżanki i koledzy z kolan.Nie dajcie się też hipokryzji profesorów
          którzy sami biorą a młodym mówią żeby pracowali za darmo. Od czerwca leczcie
          tylko prywatnie jak ktoś nie ma czym zapłacić to wystawić mu rachunek z
          przedłużoną płatnością i niech z nim idzie do rządu po zwrot.
          Inaczej zostaniemy niewolinikami do końca życia.
          Musimy sie trzymać razem.
          • ssbn-633 Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 20:59
            > Od czerwca leczcie tylko prywatnie
            niejeden by się zdziwił, jakby pies z kulawą nogą by się
            w gabinecie nie pojawił; prościej z budżetu, 11 Bukeli
            i będzie dobrze...
        • mindflayer Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 22:35
          Szpitale nie wypłacają premii uznaniowej, regulaminowej, dodatku stażowego,
          pielęgnacyjnego, bo tną wydatki w imię darmowej 'służby zdrowia'. Czasem nie
          płacą też ZUS.
      • ssbn-633 Re: co do zarobków lekarzy 25.05.07, 19:52

a w polsce renomowany kardiochirurg brał łapówkę w cenie krowy, tj. ca 100
        funtów; jeżeli tyle bierze super-specjalista to wygląda na to, że
        przeciętny łapiduch jest przepłacany... a jego rządania 7,5 tys za
        wzięte z sufitu; żebrakom nie daje się takich pieniędzy ani w UK
        ani tym bardziej w Polsce
    • kazik.k Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 19:38
      bardzo dobrze ze ktos skarlalym pokurczom powiedzial"p...sie"!do tej pory
      sklocili wszystkich ze wszystkimi!nie podobaja sie tym "geniuszom
      "wszyscy!wyksztalciuchy!nauczyciele jako zbrodnicza kasta
      postpeerelowska!lekarze!caly system prawny ze wszystkimi sedziami!trybunal
      konstytucyjny!kto jeszcze?-ano kto zyw!!!no i nasza nadzieja na lepsze dni
      -gwarancja dobrobytu-oraz niewzruszona ostoja prawa i sprawiedliwosci-jasna
      kometa na niebie szarych dni-PAN PREZYDENT!!!stoi na dziobie panstwowej
      arki-niewzruszenie!pan prezydent juz dobrze wie kto stoi za tym strajkiem
      lekarzy i pan prezydent wie czemu ten strajk ma sluzyc!!!sluchajac naboznie
      belkotu tego "pana prezydenta"zastanawiam sie -kpi czy o droge pyta?
    • ssbn-633 W czwartek 31 maja lekarze z niektórych szpitali z 25.05.07, 19:45
      W czwartek 31 maja lekarze z niektórych szpitali zaczną składać wypowiedzenia z
      pracy...
      i zatrudnią się na kontraktach...
      nie mogę się doczekać aż te łajzy wreszcie przestaną stękać
      i wyciągać łapę jak nie przymierzając proszalne dziady
      • pantanal To się zatrudnij zamiast nich! 25.05.07, 19:48
        ssbn-633 napisała:

> W czwartek 31 maja lekarze z niektórych szpitali zaczną składać wypowiedzenia z
        > pracy...
        > i zatrudnią się na kontraktach...
        > nie mogę się doczekać aż te łajzy wreszcie przestaną stękać
        > i wyciągać łapę jak nie przymierzając proszalne dziady
        • ssbn-633 Re: To się zatrudnij zamiast nich! 25.05.07, 19:49
          pantanal napisał:

po co?
          • pantanal Re: To się zatrudnij zamiast nich! 25.05.07, 19:51
            ssbn-633 napisała:

> po co?
            Żeby nas leczyć!
            • ssbn-633 Re: To się zatrudnij zamiast nich! 25.05.07, 19:55
              pantanal napisał:

> ssbn-633 napisała:
              >
              >
              > > po co?
              > Żeby nas leczyć!
              nie będzie was na mnie stać popaprańcy
              • pantanal Tu cię mam!!! 25.05.07, 19:59
                > > ssbn-633 napisała:

> nie będzie was na mnie stać popaprańcy

Aha, to niech robole po medycynie zarabiają gó.., a ty, pisowski agitator masz
                brać ciężkie pieniądze? I jeszcze śmiesz się dziwić, że strajkują!
                • ssbn-633 Re: Tu cię mam!!! 25.05.07, 20:02
                  pantanal napisał:

> > > ssbn-633 napisała:
                  >
                  > > nie będzie was na mnie stać popaprańcy
                  >
                  > Aha, to niech robole po medycynie zarabiają gó.., a ty, pisowski agitator masz
                  > brać ciężkie pieniądze? I jeszcze śmiesz się dziwić, że strajkują!
                  ja się nie dziwię; strajkować sobie mogą, to przywilej leworękich
                  • pantanal Re: Tu cię mam!!! 25.05.07, 20:05
                    To takie głupoty piszesz tu prawą ręką? Zdumiewające!
                    • ssbn-633 Re: Tu cię mam!!! 25.05.07, 20:08
                      pantanal napisał:

> To takie głupoty piszesz tu prawą ręką? Zdumiewające!
                      w temacie strajkujących felczerów pod wodzą trzykrotnie niedoszłego
                      posła z list SLD koncept ci się wyczerpał?
                • wampir_wawelski to niech spieprzają 25.05.07, 20:11
                  spieprzaj dziadu...cała Polska mówi biedny lekarzom PA PA PA

pa pa fora ze dwora
                  • ssbn-633 Re: to niech spieprzają 25.05.07, 20:13
                    wampir_wawelski napisał:

> spieprzaj dziadu...cała Polska mówi biedny lekarzom PA PA PA
                    >
                    > pa pa fora ze dwora
                    no nie cała redaktor Michnik pewnie powie odpiePrzcie
                    się od biednych lekarzy...
                  • gientamicin Re: to niech spieprzają 25.05.07, 20:28
                    gratuluje otwartosci umyslu, ciekawe do kogo pojdziesz jak zlamiesz noge, pewnie
                    ci kowal nastawi kosci, albo ktos z MacD..
                    www.doradztwo-szkolenia.pl - smiechu warte, jakbym szukal roboty juz wiem gdzie
                    NIE zagladac...
                    • trzy.zyczenia Re: to niech spieprzają 25.05.07, 20:47
                      gientamicin napisał:

> gratuluje otwartosci umyslu, ciekawe do kogo pojdziesz jak zlamiesz noge, pewni
                      > e
                      > ci kowal nastawi kosci, albo ktos z MacD..
                      > www.doradztwo-szkolenia.pl - smiechu warte, jakbym szukal roboty juz wiem gdzie
                      > NIE zagladac...
                      >

Niech już cię o to głowa nie boli. Przestańcie straszyć i przejdźcie wreszcie do
                      czynów - wyjeżdżajcie.
        • pantanal Oczywiście za takie same pieniądze! 25.05.07, 19:49
          Daj im dobry przykład!
    • cynick1 OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 19:59
      skladajcie wypowiedzenia czym predzej
      po co obciazac budzet nieudacznikami
      z reguly lekarz ma wypasiona furke
      mieszka w prywatnej chatynce
      szum robia ci
      do ktorych nikomu nie spieszno
      bo to konowaly

pozwolcie ze przypomne wydarzenia z kanady
      sprzed ok 15 lat
      tez sie niektorym we lbach przewrocilo
      mysleli ze ich beda blagac
      tymczasem byl kop i wypad
      tyle ich widzieli
      a kanadyjska sluzba zdrowia stanela na nogi

pzdr.
      • pantanal Jeszcze jeden pisowski agitator! 25.05.07, 20:01
        Zdradza cię chamski język. To nie troska o państwo, lecz partyjne interesy PiS
        przemawiają przez ciebie.
        • casanova.barow.mlecznych Troska o państwo buuuhahahaha 25.05.07, 20:56
          pantanal napisał:

> Zdradza cię chamski język. To nie troska o państwo, lecz partyjne interesy PiS
          > przemawiają przez ciebie.

Wy się o państwo troszczycie, tak????:D Państwowy sprzęt do prywatnych praktyk
          wam nie śmierdzi, klienci złapani w państwowych szpitalach też "nie", ale
          państwowe pieniądze już "tak".
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63074903&a=63075909
          Opluwasz konowale ten PiS, a może byś tak napisał co poprzednicy dla was
          zrobili? Napisz konkretnie od Mazowieckiego do Belki - czym was tak
          uszczęśliwili że tylko ten PiS wam tak śmierdzi. Zaczynam przychylać się do
          opinii że ten cały pseudo strajk jest inspirowany przez SLD aby zaognić sytuację
          w kraju.
          • pantanal Re: Troska o państwo buuuhahahaha 25.05.07, 22:18
            Ty durniu!!! Nie jestem konowałem, ale pacjentem i to wielokrotnym. Lekarzom
            zawdzięczam, że jeszcze żyję. A tobie życzę zdrowia, bo jak zachorujesz, to
            marny twój los.
      • rafsum Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 20:03
        nasza tez stanie.(ale nie na nogi)
    • gracz270 OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 20:42
      szanował.5000zł miesięcznie to minimum .Nie dajcie się złamać trzymajmy się razem.
    • hetman_a Złożą wypowiedzenia? Powinno się ich zwolnić! 25.05.07, 20:48
      Za uchylanie się od wykonywania pracy należałoby ich zwolnić i to dyscyplinarnie!
      • rafsum Re: Złożą wypowiedzenia? Powinno się ich zwolnić! 25.05.07, 20:54
        To do dziela.
      • gracz270 Re: Złożą wypowiedzenia? Powinno się ich zwolnić! 25.05.07, 20:56
    • rafsum Gdzie jest Aron 25.05.07, 20:56
      A Arona nie ma?
      Poszedl w kamasze???
    • soma115 OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:06
      Może wreszcie ktoś wpadnie na to, że ZUS i przymusowe ubezpieczanie to samo zło.
      • ssbn-633 Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:07
        soma115 napisał:

> Może wreszcie ktoś wpadnie na to, że ZUS i przymusowe ubezpieczanie to samo zło
        > .
        co zamiast tego?
        • rafsum Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:28
          moze to co mialo byc.A czego kazda ekipa rzadzaca przynajmniej boi sie jak
          ognia-prywatne kasy chorych(niekoniecznie w NFZ).Zreszta jak moze czytales 27
          mln placi ubezpieczenie a 10 mln nie-a leczeni sa tak samo.
          Nie ma segregacji na tych z ZUS-u i KRUs-u,nawet ci z KRUS-u maja lepiej bo
          skladki mniej niz symboliczne, KRUS nie obchodzi co robia na zwolnieniach,ZUS
          przeciwnie przynajmniej kontroluje.Poza tym dopiero pracujac w tym systemie
          mozna przekonac sie jak on jest chory,ale tu nie starczyloby miejsca na to.Nawet
          nie zdajecie sobie sprawy.Moze w czasie ktores dyskusji bo nick rozpoznaje
          wspominalem ze wyrobilem limit do konca roku,a paradoksalnie za to ze pracowalem
          dostalem nagrode-nie musze juz nikogo przyjmowac,bo kazdy pacjent od kilku dni
          to tylko koszty dla mojego ZOZ-u.A mam zapisanych po ponad 30 dziennie,bo jestem
          by ludzi leczyc(ale guzik to kogos obchodzi)-mimo ze ktos z NFZ wymyslil ze mam
          przyjmowac co 20 minut (trudno powiedziec dlaczego wlasnie 20)mnie wystarcza
          ok.15 minut.
          • ssbn-633 Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:38
            rafsum napisał:

> moze to co mialo byc.A czego kazda ekipa rzadzaca przynajmniej boi sie jak
            > ognia-prywatne kasy chorych(niekoniecznie w NFZ

to może być tylko dodatkiem do ubezpieczeń obowiązkowych; inaczej będzie
            jedna kasa dla biedaków a druga dla tych co mają kasę... Z uwagi na
            zaszłości historyczne uważam to za nieludzkie, żeby ludzie którzy
            w tym sensie zmarnowali życie w PRL mieli by teraz być pozbawieni
            (bo do tego by się to sprowadziło) opieki zdrowotnej...
            Moim zdaniem żaden rząd na to nie pójdzie, do tego można dojść
            stopniowo, za naście lat... inna sprawa że mogliby coś w tym kierunku
            zacząc robić

> KRUS nie obchodzi co robia na zwolnieniach,ZUS
            > przeciwnie przynajmniej kontroluje...

Wszystko? Odniosłem wrażenie że skutecność nikogo nie interesuje...
            Chodzi o to żeby leczyć a nie wyleczyć. Czy ktoś np. analizuje "skuteczność"
            albo wręcz przydatność tej lub owej jednostki? Wątpię... Jest lekarz musi
            mieć kontrakt, a jak nie to skandal i woła się TV...
            • rafsum Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:44
              No i dlatego jest jak jest.Jesli Ci to odpowiada...
              • rafsum Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:47
                Jeszcze jedno.
                Moze nie wiesz ale sa choroby ktorych wyleczyc sie nie da.Przynajmniej
                niektorych na obecny stan wiedzy.Podobnie jak sa pacjenci ktorzy leczyc sie nie
                chca-tez tacy sa.Dobranoc.
                • ssbn-633 Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:52
                  rafsum napisał:

> Jeszcze jedno.
                  > Moze nie wiesz ale sa choroby ktorych wyleczyc sie nie da.Przynajmniej
                  > niektorych na obecny stan wiedzy.Podobnie jak sa pacjenci ktorzy leczyc sie nie
                  > chca-tez tacy sa.Dobranoc.
                  sprawny system zbierania informacji statystycznej łatwo by różne rzeczy
                  zweryfikował...
                  dobranoc
    • bonz07 Inny pomysł 25.05.07, 21:22
      Dla lekarzy którzy pracują w szpitalach, przychodniach, pogotowiu bardzo dobre
      zarobki tak jak chcą (odpowiednio do specjalizacji i kwalfikacji. Dla tych zaraz
      po studiach również nie małe pensje, aby nie musieli harować, a jak nalepiej
      dokształcać się. Ale...

Muszą wybrać albo praca w publicznym zakładzie służby zdrowia. Albo praca
      prywatnie w swoim gabinecie bądź prywatnej klinice i jak zajdzie taka potrzeba
      taki lekarz może zostać wezwany np. do operacji,konsultacji albo jakiegoś
      zabiegu i za to zostanie mu zapłacone. Wiadomo najczęściej będą brani najlepsi..
      i będą zarabiać najlepiej.

Ale kategorycznie należy zabronić łączenia prywatnej praktyki z pracą w
      szpitalu. Sam musiałem iść na kosztowne prywatne "konsultacje" aby dostać się na
      zabieg. Po zabiegu znów "konsultacje", a koszt spory.

Mamy właśnie do czynienia z tym, że wielu lekarzy używa sprzętu szpitalnego, na
      koszt państwa, a za zabieg pieniądze zbiera prywatnie.

• casanova.barow.mlecznych Nie zrezygnują z państwowej prywaty bo to żyła zło 25.05.07, 21:36
        pisałem o tym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63074903&a=63075909

bonz07 napisał:
        Dla lekarzy którzy pracują w szpitalach, przychodniach, pogotowiu bardzo dobre
        zarobki tak jak chcą (odpowiednio do specjalizacji i kwalfikacji. Dla tych zaraz
        po studiach również nie małe pensje, aby nie musieli harować, a jak nalepiej
        dokształcać się. Ale...

Muszą wybrać albo praca w publicznym zakładzie służby zdrowia. Albo praca
        prywatnie w swoim gabinecie bądź prywatnej klinice i jak zajdzie taka potrzeba
        taki lekarz może zostać wezwany np. do operacji,konsultacji albo jakiegoś
        zabiegu i za to zostanie mu zapłacone. Wiadomo najczęściej będą brani najlepsi..
        i będą zarabiać najlepiej.

Ale kategorycznie należy zabronić łączenia prywatnej praktyki z pracą w
        szpitalu. Sam musiałem iść na kosztowne prywatne "konsultacje" aby dostać się na
        zabieg. Po zabiegu znów "konsultacje", a koszt spory.

Mamy właśnie do czynienia z tym, że wielu lekarzy używa sprzętu szpitalnego, na
        koszt państwa, a za zabieg pieniądze zbiera prywatnie.
        • gracz270 Re: Nie zrezygnują z państwowej prywaty bo to żył 25.05.07, 21:38
          szanował.5000zł miesięcznie za 8h/dziennie pracy to minimum .Nie dajcie się
          złamać trzymajmy się razem.
          końcu koleżanki i koledzy z kolan.Nie dajcie się też hipokryzji szefów
          niektórzy z nich biorą, jednocześnie młodym mówią żeby pracowali za darmo.
          I nie tłumaczcie się nikomu z niczego za tyle pracujemy i koniec.
          Zarzuty że ze nas wykształcono.
          To może wszyscy po państwowych uczelniach powinni pracować do końca życia za
          darmo?Sędziowie, prawnicy , notariusze, zasiadający w zarządach spółek
          państwowych , informatycy , stomatolodzy itd.
          To my się wykształciliśmy nikt za nas sie nie uczył a ~60 000 $ np. kosztuja
          studia medyczne np.w Stanach tyle zarabia rezydent w 1 roku pracy./Spłaciliśmy
          je w naszym pierwszym roku pracy za darmo w Polsce./
          Od czerwca leczcie tylko prywatnie jak ktoś nie ma czym zapłacić to wystawić mu
          rachunek z przedłużoną płatnością i niech z nim idzie do rządu po zwrot.
          Inaczej zostaniemy niewolinikami do końca życia i inni będa nas traktować jak
          niewolników.
        • mindflayer Re: Nie zrezygnują z państwowej prywaty bo to żył 25.05.07, 22:44
          Dlaczego w Polsce od 1989 roku nie wprowadzono w stosunku do lekarzy zakazu
          pracy na etacie szpitalnym i w praktyce prywatnej, która jest bezpośrednią
          konkurencją i oznacza działanie na szkodę szpitala? Bo dzięki temu państwo nie
          płaci lekarzom bezpośrednio z budżetu, a więc może przepuszczać podatki na inne
          przyjemności, kupuje głosy elektoratu i ma wroga na podorędziu, o którym przy
          każdym naszym proteście może powiedzieć "we łbach się poprzewracało złodziejom
          i łapówkarzom bezczelnym, na państwowym klepią kasę"!

Niektórzy się urządzili w takim układzie
      • push.sp nie takie zle to koryto 25.05.07, 21:37
        skoro tak dlugo wytrzymywali...
        zwlaszcza jak ktos żre z kilku koryt naraz
    • schroedingers_cat krzyż na drogę 25.05.07, 21:44
      Nie pieprzcie że musieliście się uczyć tyle lat bo
      ludzie którzy w tym samym czasie pracowali płacili
      podatki m.in. na waszą naukę. Teraz to
      odpracujcie!!! A jeśli wam tak źle to czemu do
      dziś na medycynę pchają się w 99 procentach dzieci
      lekarzy. Jakby było tak żle w tym zawodzie to
      rodzice (lekarze) chyba nie posyłaliby dzieci na
      te niskopłatne zawody nie? Widział ktoś kiedyś
      biednego lekarza na rowerze? Każdy ma dom, do tego
      działkę w górach albo nad jeziorem, każdy w
      rodzinie auto i co mało wam?? I nie mówcie że
      pracujecie nad siły i na kilku etatach. Jakby
      podliczyć wasze etaty to faktycznie zabraknie wam
      doby na sen ALE - na każdym z etatów jesteście tak
      naprawdę w pracy tylko przelotnie (np. etat w
      przychodni 8 godzin a faktycznie lekarz jest w
      przychodni 3 godziny bo "rzekomo" ma wizyty
      domowe)po tych godzinach wieczorem na nocny dyżur
      do szpitala (etat "na kozetce") a przy okazji
      załapanie się w tych samych godzinach pracy co
      dyżur na dyżur w przyszpitalnym pogotowiu (w ten
      sposób godzinki lecą "podwójnie") Narzekacie na
      przemęczenie to ja bym wam pomógł w bardzo prosty
      sposób: Lekarz w szpitalu pensja 4-5 tys? ZGODA!!!
      choć to trochę dużo w porównaniu do innych grup
      zawodowych i ogólnych zarobków w Polsce. ALE
      WARUNEK!!! Nigdzie Żadnych dodatkowych etatów i
      żadnej prywatnej praktyki. Jeden etat i koniec bo
      pracownik musi po pracy odpocząć (a o to wam
      chodzi nie?) żeby być wydajny i skoncentrowany w
      pracy następnego dnia!!! W ten sposób za jednym
      zamachem załatwilibyśmy i wasze zarobki i czas na
      wypoczynek. Pasuje? 99,9 procent lekarzy sie na
      taki układ nie zgodzi bo to zbyt intratne zajęcie,
      a do tego na kilku posadach można więcej "brać". I
      za parę miesięcy znów będziecie "zmęczeni i
      niedocenieni" Jak się nie podoba to won do budowy
      autostrad na euro2012 będą potrzebni ludzie do
      kopania rowów i kładzenia tłucznia pod asfalt!!!
      • rafsum Re: krzyż na drogę 25.05.07, 21:57
        schroedingers_cat napisał:

> Nie pieprzcie że musieliście się uczyć tyle lat bo
        > ludzie którzy w tym samym czasie pracowali płacili
        > podatki m.in. na waszą naukę. Teraz to
        > odpracujcie!!!
        Wielu juz to dawno uczynilo.
        A jeśli wam tak źle to czemu do
        > dziś na medycynę pchają się w 99 procentach dzieci
        > lekarzy.
        Jakby było tak żle w tym zawodzie to
        > rodzice (lekarze) chyba nie posyłaliby dzieci na
        > te niskopłatne zawody nie?
        Skad te dane bo moje wskazuja na 102%
        Widział ktoś kiedyś
        > biednego lekarza na rowerze?
        Widze codziennie-jezdzi na rowerze ma ksywe dr Rower
        Każdy ma dom, do tego
        > działkę w górach albo nad jeziorem, każdy w
        > rodzinie auto i co mało wam??
        Dzialki nie mam,mieszkam w bloku,mam samochod Ford Fiesta rocznik 96
        I nie mówcie że
        > pracujecie nad siły i na kilku etatach. Jakby
        > podliczyć wasze etaty to faktycznie zabraknie wam
        > doby na sen ALE - na każdym z etatów jesteście tak
        > naprawdę w pracy tylko przelotnie (np. etat w
        > przychodni 8 godzin a faktycznie lekarz jest w
        > przychodni 3 godziny bo "rzekomo" ma wizyty
        > domowe)
        Lekarze z POZ-u nie biora udzialu w protescie(moze sie myle)
        po tych godzinach wieczorem na nocny dyżur
        > do szpitala (etat "na kozetce")
        przespij sie a potem pogadamy
        a przy okazji
        > załapanie się w tych samych godzinach pracy co
        > dyżur na dyżur w przyszpitalnym pogotowiu (w ten
        > sposób godzinki lecą "podwójnie")
        Ciekawe,jakbys nie wiedzial tak sie nie da-NFZ to wylapie z tego co wiem i slusznie
        Narzekacie na
        > przemęczenie to ja bym wam pomógł w bardzo prosty
        > sposób: Lekarz w szpitalu pensja 4-5 tys? ZGODA!!!
        > choć to trochę dużo w porównaniu do innych grup
        > zawodowych i ogólnych zarobków w Polsce. ALE
        > WARUNEK!!! Nigdzie Żadnych dodatkowych etatów i
        > żadnej prywatnej praktyki. Jeden etat i koniec bo
        > pracownik musi po pracy odpocząć (a o to wam
        > chodzi nie?) żeby być wydajny i skoncentrowany w
        > pracy następnego dnia!!! W ten sposób za jednym
        > zamachem załatwilibyśmy i wasze zarobki i czas na
        > wypoczynek. Pasuje? 99,9 procent lekarzy sie na
        > taki układ nie zgodzi bo to zbyt intratne zajęcie,
        > a do tego na kilku posadach można więcej "brać". I
        > za parę miesięcy znów będziecie "zmęczeni i
        > niedocenieni"
        O niczym inny nie marze zebym na jednym etacie normalnie zarobil.

Jak się nie podoba to won do budowy
        > autostrad na euro2012 będą potrzebni ludzie do
        > kopania rowów i kładzenia tłucznia pod asfalt!!!
        Jedynym zyciem wewnetrznym niektorych ludzi jest tasiemiec
    • nagakobieta Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 21:46
      • trzy.zyczenia Napisz jeszcze 10 razy to samo 25.05.07, 21:50
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63074903&a=63090917
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63074903&a=63087196
    • weganin11 OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 22:07
      Proponuję w miejsce lekarzy dezerterów wprowadzić lekarzy naturalistów i
      naturoterapeutów licencjonowanych. Efekty będą widoczne gołym okiem , bo ludzie
      mniej wyadadzą na zatruwacze-lekarstwa.
      Będą też mieli zdrowsze żołądki, a lekarze nie pojadą na wczasy za wypisywane
      lekarstwa.
      • mindflayer Re: OZZL: Gosiewski nie zaprosił nas na spotkanie 25.05.07, 22:45
        Jako onkolog popieram Cię! Należy pozwolić genom głupoty na samoeliminację.
        Bez poważania.
    • rudniand Lekarze biedaczyska pomrą nam z głodu! 25.05.07, 22:36
      Jak bukielowe zastępy zwolnią się z pracy to z czego będą żyć? Przecież ich
      dochód to 1200 zł miesięcznie więc nie mają oszczędności. Dobrze, że jest
      ciepło to nam nie zamarzną. A do zimy znajdą sobie pracę w Irlandii. Jakimś
      jednak dziwnym trafem Ci strajkujący po godzinach przyjmują w prywatnych
      gabinetach łupiąc chorych dwukrotnie: pierwszy raz biorąc np. 50 zł za 10
      minutową wizytę, i drugi raz nie ewidencjonując tego przychodu. To się nazywa
      przedsiębiorczość. Taka jest polska elita. I jeszcze jedno, czy ktoś zna
      biednego lekarza mającego 40 lat i nie będącego alkoholikiem. Chętnie bym go
      obejrzał.
      • cicho_tam Zrobię fotkę i Ci prześlę 25.05.07, 23:01
        rudniand napisał:

> I jeszcze jedno, czy ktoś zna biednego lekarza mającego 40 lat i nie będącego
        > alkoholikiem. Chętnie bym go obejrzał.

Koło mojego domu przemyka taki jeden chyba Leksusem. Spróbuje zrobić fotkę.
        • wet3 Re: Zrobię fotkę i Ci prześlę 26.05.07, 22:35
          I to ma byc nasza inteligencja!!! Zrozumialbym gdyby zyli w biedzie, ale jak na
          nasze warunki zyja w luksusie. We lbach im sie poprzewracalo. Poza wlasnymi
          tylkami swiata nie widza. Wstydu nie maja! Dostali najwieksza w historii
          podwyzke i jeszcze im za malo - hieny cmentarne! Nie rozumiem dlaczego jest
          wsrod nich tylu lewakow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka