igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 09:48 Tak, tak. Przyłączam sie do tych głosów. Szlachetny z Pana człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 ziobro zniszczył człowieka i za tro mam nadzieje, 28.05.07, 09:53 że 1. skonczy prze sądem, 2. skończy w piekle. Pana Dokrora pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego, miłych pacjentów i godnej płacy w jakimś cenionym amerykańskim szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni mgr ziobro wie wszystko najlepiej 28.05.07, 09:53 teraz leczyl bedzie nas dr lepper Odpowiedz Link Zgłoś
ricoo555 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 09:57 A ja mam pytanie do ciebie , co bedziesz czul w momencie gdy wyladujesz w szpitalu z niewydolnoscia serca , a pielegniarka ci powie ze mamy dla pana nowe serce ale nie ma specjalisty do operacji ... zastanow sie nad tym i niepowtarzaj bredni ziobry . Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez No brał, brał jak każdy lekarz na jego stanowisku 28.05.07, 10:19 Ale co innego sądzić za korupcję, a co innego opierać nagonkę o zarzut zabójstwa wzięty z dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: No brał, brał jak każdy lekarz na jego stanow 28.05.07, 10:38 Czekam na chwilę kiedy TV pokaże Ziobro z komentarzem - " ten pan nikogo już fałszywie nie posadzi" Odpowiedz Link Zgłoś
greegy Re: nie widzicie o czym piszecie? 28.05.07, 10:57 zarzut korupcji to nie to co mu zarzucono! jakie to szczescie , ze mnie tam nie ma, nie mialem pojecia skad ja wyjechalem...wspolczuje tym co zostali, a najbardziej tym, ktorzy po prostu nie moga opuscic Polski. dlaczego aresztowano go w szpitalu? przeciez on jest tylko podejrzanym!!!przeciez dopiero ma sie wyjasnic czy to prawda od tego jest sad a nie prokuratura, ktora postepujac w ten sposob juz sama sadzi i karze go a'konto!!! ten kraj jest przerazajacy.os so hosi? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur aresztowanie w stylu czysto ubeckim 28.05.07, 10:38 życzymy dalszych sukcesów IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
kz___ Lekarze BIORĄ !!! 28.05.07, 10:51 Chętnie oddam: ok. 20 butelek "koniaków" po 20 zł i szafę bombonierek po 15 zł, w większości przeterminowanych. Jestem lekarzem, abstynentem i nie jadam czekoladek. Wszystkie te Wasze tzw. łapówki możecie sobie chętnie zatrzymać. Nie wyrzucam Was z nimi z gabinetu, bo między lekarzem a pacjentem tworzy się w szpitalu więź i pacjent chce się jakoś zrewanżować z czystej wdzięczności za dobrą opiekę. Nie moja wina, że niektórzy jesteście biedni i nikomu nigdy nie zwrócę uwagi, że "prezent" jest najtańszy z możliwych. Wiedzcie tylko, że to jest całkowicie bezużyteczne i służy jedynie poprawie WASZEGO samopoczucia, bo wielu z Was ma poczucie długu w stosunku do leczącego go lekarza. Zostawiacie u mnie "koniak" i macie poczucie, że jesteście KIMŚ. A później słyszę wszędzie, że lekarze "biorą". Owszem "biorę", żeby starszemu człowiekowi nie zrobić przykrości, i co ja mam z tym badziewiem robić ? Jedyne, co ja chcę, to dostać jako specjalista z 15-letnim stażem 7 tys. zł legalnej pensji. Dziś mam 1500. Proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Lekarze BIORĄ !!! 28.05.07, 10:58 Dla rządzących "elyt" i tak te najprostsze rzeczy sa i będą niezrozumiałe. Cyt. za kaczorem - "ten strajk jest nie wiadomno po co" Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek GW..prawda, a stosy szmalu i podarkow to co? 28.05.07, 10:54 ale ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta palikotek, a stosy szmalu i podarkow dla Rydzyka! 28.05.07, 11:41 to co !!!!..Ten złodziej i oszust dalej bezkarny i kryty przez łajdaków z PIS ! Odpowiedz Link Zgłoś
estero84 Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 11:10 pomijając to czy ten pan jest winny czy nie, nie tak powinno sie dokonywac oskarżen w demokratycznym kraju, nie mieszkamy w Rosji! Istnieje domniemanie niewinności, winę trzeba udowodnić, bez ponizania kogos w miejscu pracy, w wiezieniu i bez możliwości kontaktu z adwokatem. stajemy sie państwem policyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
greegy Re: dla ostudzenia <a href="http://www.skladak.jaw.pl/3c/ma" targe 28.05.07, 11:24 macie cos ciekawego cos co wnosi cos nowego czy tylko sie obrzucac potraficie? Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Ziobro mści sie za ojca!.... 28.05.07, 11:39 Ziobro chciał uzyskac przeszczep serca dla ojca BEZ KOLEJKI!..ojciec zmarł.. Ziobro postanowił sie zemscic! Odpowiedz Link Zgłoś
greegy Re: Ziobro mści sie za ojca!.... 28.05.07, 11:45 no to czytajta ludu pracujacy miast i wsi: www.polityka.pl/archive/do/registry/secure/showArticle?id=3354051 co za kraj...co za ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
greegy www.petycje.pl umieściliśmy apel do Prezydenta... 28.05.07, 11:33 Informujemy, że na stronie internetowej www.petycje.pl umieściliśmy apel do Prezydenta RP o uwolnienie i przywrócenie do pracy doktora Mirosława Garlickiego. Proszę każdego kto zgadza się z tym apelem o jego poparcie. Im więcej będzie osób popierających tym większa jest szansa na pozytywne rozpatrzenie apelu. Pozdrawiamy serdecznie Krystyna i Marek Cach Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Promocja korupcji 28.05.07, 11:39 Doktorowi, ktory zlamal jedna z podstawowych wartosci - mianowicie leczyl dopiero, wtedy kiedy otrzymal lapowke oddaje sie lamy ogolnopolskiego dziennika do swojej obrony. Niezle. Kiedy redakcja GW uznaje, ze za pomoca skorumpowanego lekarza moze uderzyc w rzad to o zadnej uczciwosci nie moze byc mowy. Promowanie takich wartosci przez GW nie tylko swiadczy o niej samej, ale stwarza zagrozenie, ze wlasnie takie wartosci jak uczciwosc nie beda w Polsce przestrzegane. Odpowiedz Link Zgłoś
pokla Re: Raz,dwa trzy- siedzisz ty! 28.05.07, 11:52 No i wypadło na G, bo bardzo go ktos nie lubil Odpowiedz Link Zgłoś
greegy <a href="http://www.polityka.pl/archive/do/registry/secure/" targe 28.05.07, 11:58 o co jestem podejrzewany?-pyta gosciu, pan jest oskarzony, podejrzani sa na ulicy - odpowiada funkcjonariusz KGB tak to znalem... Odpowiedz Link Zgłoś
bewi1 i jeszcze jedno 28.05.07, 12:10 Ziobro ale z Ciebie sku..syn. Uczysz sie od Twojego guru kaczki. Pluję wam w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Promocja korupcji 28.05.07, 12:18 niemiec.niemiec napisał: > Doktorowi, ktory zlamal jedna z podstawowych wartosci - mianowicie leczyl > dopiero, wtedy kiedy otrzymal lapowke oddaje sie lamy ogolnopolskiego > dziennika do swojej obrony. > Niezle. Kiedy redakcja GW uznaje, ze za pomoca skorumpowanego lekarza moze > uderzyc w rzad to o zadnej uczciwosci nie moze byc mowy. Promowanie takich > wartosci przez GW nie tylko swiadczy o niej samej, ale stwarza zagrozenie, ze > wlasnie takie wartosci jak uczciwosc nie beda w Polsce przestrzegane. Przeczytaj jeszcze raz artykuł, bo najwyraźniej nic z niego nie zrozumiałeś. No, ale jeśliś taki niemiec.niemiec to możnaby ewentualnie wybaczyć Ci tę nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec @bardu 28.05.07, 12:44 Chyba jestes pierwszym, ktory twiedzi, ze pan doktor nie bral lapowek! Oczywiscie prokuratura, ktora ma udokumentowane branie lapowek przez pana G. sie myli? Rowniez sad, ktory wypuscil go za kaucja? Ciekawe za co byla ta kaucja? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Promocja korupcji 28.05.07, 13:42 jeśli taka jest treść, jak 'ukazuje' to temat, zaczynam rozumieć, czym jest 'promocja homoseksualizmu' poza tym wszyscy zdrowi ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 11:54 Mnie osobiście nie zdarzyło się by uzalezniono podjęcie lecznenia (także chirurgicznego) od gratyfikacji, ale tylko raz (nota bene salowa) odmówiła przyjęcia "rekompensaty". Nie ma wątpliwości, że dr G. "brał" jak dawali. Natomiast tylko ku.. najniższego rzędu mogła czynić chirurgowi aluzje do zabójstwa zanim sąd to udowodnił. Odpowiedz Link Zgłoś
bewi1 No k..........mać 28.05.07, 12:04 Ilu jest w tym kraju gostków co potrafią wymienić serducho. Jaki by dr. nie był to za takie usługi trzeba płacić. I już. A jak ministrowi Ziobro odmówi posłuszeństwa pikawka to zapewne wybierze śmierć niz łapówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: No k..........mać 28.05.07, 12:21 > A jak ministrowi Ziobro odmówi posłuszeństwa pikawka to zapewne wybierze śmierć > niz łapówkę. pojedzie do szwajcarii... Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 12:11 Trudno doprawdy ogarnąć tę historię, w której lekarz rzadkiej specjalności musi tłumaczyć sięwobec zarzutów (byle jak sporządzonych przez kowboja ministra sprawiedliwości i szefa CBA (byłego anarchistę) Wszystko odbywa się jako program rozwrywkowy na potrzeby telewizji. To bez wątpienia horror, w którym biorą udział 'ludzie z ulicy' opowiadający się za socjalizmem a la polonaise. Za najpopularniejszego 'polityka' pp.Ziobrę i Kwaśniewszkiego. wszystkim ludziom jeszcze myślącym polecam: www.referendum2007.org/ ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
gracha10 Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 15:32 Dr Mirosław G. - NIE JEST ZABÓJCĄ ,tak jak oskarżał Go p.Ziobro i Kamiński ! Za ten " ŻAŁOSNY SPEKTAKL TEATRALNY" - obaj panowie powinni zapłacić najwyższą cenę, taką jaką zapłacił do tej pory dr M.G. za ich oszczerstwa !!! Byłam Jego pacjentką ( ZA DARMO !!!) w 2002r. i mogę powiedzieć, że przez ok. 2 tygodnie pobytu na oddziale, nigy nikomu nie wspomniał nawet o żadnym prezencie dla siebie!! Jedno jest pewne, że dr M.G - TO CUDOWNY LEKARZ, WESOŁY i ŻARTUJĄCY z PACJENTAMI po to, aby odciągnąć pacjentów od tego co ich czeka lub po tym co już przeszli!!! Oskarżenia personelu o mobbing - to chyba jakieś żarty ! Ja sama wychodząc z oddziału powiedziałam dr M.G., że personel ma na oddziale okropny - do wymiany ( bo z takim personelem trudno pracować!! Chodziło o personel - pielęgniarki na oddziale kardiochirurgii). Wspaniały miał cały skład personelu na bloku pooperacyjnym !!! Trudno sobie wyobrazić, jak tak wybitny kardiochirurg miał pracować, ufać personelowi, dla którego nie liczył się pacjent, a patrzy czy ordynator będzie czy nie!!! Dr M.G - to pracoholik, który wiele wymagał od siebie i tyle samo wiedzy i praktyki chciał przekazać swoim asystentom !! Pragnę raz jeszcze podziękować dr Mirosławowi G. za uratowanie mi życia !!! Pacjentka z Olsztyna Grażyna K. Odpowiedz Link Zgłoś
gracha10 Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 15:45 cyt.Myśli Pan o pracy za granicą? - Zawsze mogłem pracować za granicą, zresztą uczyłem się fachu także w USA. Kiedy to wszystko się wyjaśni, może będę musiał wyjechać. Dr PANA MIEJSCE JEST W POLSCE (przy stole operacyjnym -) !!!! Wszystko wyjaśni się i pacjenci, którzy do tej pory (od 12 lutego 2007r.)byli z Panem NA DOBRE I ZŁE!!!! TAK JAK PAN BYŁ Z PACJENTAMI - RATOWAŁ IM TO CO NAJCENNIEJSZE - Ż Y C I E !!! cyt,Jak Pan sądzi, dlaczego właśnie Panu postawiono takie zarzuty? - Też sobie zadaję to pytanie. To mogło się zdarzyć każdemu. DLACZEGO dr G.M. się to trafiło? -CHYBA NIE POWINNO POZOSTAĆ BEZ ODPOWIEDZI!!! KOMUŚ BARDZO ZALEŻAŁO ABY PANA WYELIMINOWAĆ Z GRY ( NAJLEPSZEGO) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gracha10 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 15:52 arkalionxp napisał: > Mam pytanie do doktora G.Co się czuje w tym momencie,gdy od biednego człowieka > żąda się sprzedania krowy na łapówkę dla niego.Jestem ciekawy czy w takiej > chwili w takim człowieku są jakieś uczucia czy zupełnie nic się nie czuje... Bzdury wypisujesz ! Jeśli już, to źle zrozumiałeś dr mógł powiedzieć, że jeśli by nawet krowę sprzedali nie starczy na całodobową opiekę pielęgniarską (tylko i wyłącznie dla ojca). Noc prywatnej pielęgniarki przy łóżku chorego kosztuje 200 - 300 zł - to policzy !Dr M.G nigdy nie żądał od pacjentów niczego ! - trzeba tam być na oddziale (choćby pacjentem, aby zabierać głos), a nie tylko wydawać osąd czy opinię po "Spektaklu p.Ziobry" !! Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 15:55 Kurcze tu znowu pada. Niech to diabli! Chyba się wścieknę. Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 15:57 I jak ja do chaty teraz dojadę ? Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 16:01 Ale cóż mi tam przemoczone obuwie wobec dramatu Pana Doktora! Ten to się dopiero zmoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 16:06 Jadę ma obiad. Panie Doktorze jadł Pan już co? Tak się martwię. Był Pan Taki blady jak Pana wypuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
maj16 Do Państwa Redaktorów GW !!!! 28.05.07, 17:12 W wyweiadzie "meczennika" jest taki passus Pyt. Ile razy był Pan przesłuchiwany - odp -" Nie byłem przesłuchiwany .Prokuratorzy przyjeżdżali do więzienia i przedstawiali mi kolejne zarzuty.Miałem utrudniony kontakt ze swoim adwokatem.Za kazdym razem msial uzyskać specjalna zgode." - Gdyby cos takiego powiedzial pan G. np. przed amerykanskim Sadem (jak to przyarzylo se Edwardowi M.) niewatpliwie nastapilaby natychmiastowa weryfikacja tych twierdzen. Zgodnie z polska procedura karna nie mozna przedstawiac podejrzanemu zarzutow brez koniecznosci dodatkowego przesluchania go . W czynności tej ma prawo brać udział obrońca. Natomiast podejrzany nie ma obowiązku skladać wyjaśnień - może odmówić zarówno składają wyjaśnien jak i odpowiedzi na pytania. W każdym kraju w tym również w Polsce obrońca aby spotkać się z podejrzanym tymczasowo aresztowanym musi uzyskać stosowna zgodą - tak było również za rzadów Tadeusza Mazowieckiego i Hanny Suchockiej. Po takich stwierdzeniach Doktora G.- możliwe są dwie ewentualności - albo mówi on prawdę i wtedy Ziobro powinien stanąć przed Trybunałem Stanu albo kłamie - wtedy w amerykańskim sądzie byłby skończony .Ciekawe czy GW zweryfikuje jak było naprawde. Nadienić można ,że podejrzany ma prawo w każdym czasie uzyskać odpisy wszystkich protokołów swoich przesłuchań . A więc do dzieła Szanowni Redaktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Re: Do Państwa Redaktorów GW !!!! 28.05.07, 19:05 ludzisz sie, Wyborcza nie bedzie weryfikowac niewygodnych dla jej politycznej linii faktow. GW maci ludziom w glowach i manipuluje faktami. zacznij czytac dzeinnik.pl - zobacz, juz dziennik.pl wyprzedzil wybiorcza. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=46243 Odpowiedz Link Zgłoś
jadwisia9 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 17:42 Człowieku Ty chyba nie potrafisz czytac a juz myslec w ogóle.Wspólczuję bardzo Lekarzowi za to co go spotkało a Tobie nie zyczę zebys kiedys znalazł się w podobnej sytuacji jak ten lekarz.Zajrzyj może w swoje uczucia bo mi sie wydaje, ze nie masz żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 18:49 nie przekonal mnie. nie wierze temu czlowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 18:55 Szanowny Panie Doktorze! Niech Pański adwokat, postara się odwlec sprawę do wyborów, a wtedy na ławie oskarżonych, zasiądą zupełnie inne osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
zegnajsmutasie Niech osądzi mnie sąd ! - osądzi na pewno ! 28.05.07, 19:03 dziennik.pl rzetelniejsza informacja niz Wyborcza ! Polecam: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=46243 Odpowiedz Link Zgłoś
gracha10 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 20:01 Jestes obrzydliwy. Powtarzasz plotki, ktore sa oczywiscie nieprawdziwe. Żeby coś mówić - trzeba być pacjentem dr Mirosława G. Wcale nie jest prawdą to co p.Ziobro i p.Kamiński pokazali ! Jaki jest dr M.G. - mogą tylko i wyłącznie mówić JEGO pacjenci! A TOBIE WARA POWTAZRAĆ NIESPRAWDZONE PLOTY !!! Nie wierze w jakakolwiek wine doktora poza przyjmowaniem od pacjentow po udanych operacjach. Jest oczywiste, ze ludzie uratowani od smierci probowali sie jakos zrewanzowac. Odpowiedz Link Zgłoś
anty-4-rp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 20:44 Może to tylko mój komuszy relatywizm moralny - ale widzę zasadniczą różnicę pomiędzy przyjmowaniem łapówek przed operacją (osadzonym w kodeksie karnym) a przyjmowaniem prezentów PO operacji (dozwolone prawem). Ktoś tu pisał, wielce oburzony, że po operacji zaproponował czek dla doktora i dla szpitala i doktor zapowiedział, że szpital przyjmie czek. Co to ma wspólnego z łapówką? O ile mi wiadomo, nie jest zabronione prywatne dotowanie publicznych placówek medycznych - a nawet ze względu na ich marną kondycję jest wskazane. Zarzuca się doktorowi branie łapówek, ale dowodem mają być butelki alkoholu. Brał butelkę alkoholu jako zadatek przed operacją? Wybaczcie, ale trąci absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 22:16 Dobrywieczór. Ojej! To już tyle tu wpisów? No..No.. Odpowiedz Link Zgłoś
anty-4-rp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 22:30 dawaj igo, wyprodukuj jeszcze parę wypowiedzi tą swoją marną polszczyzną (oraz nikogo już nie pouczaj, że pisać nie umie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś