Dodaj do ulubionych

Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia w ...

• maretina pan kaczynski moze skoczyc lekarzom 19.06.07, 11:04
      wiadomo gdzie. jak doskoczy, moze ich cmoknac.
      • amanasunta Re: pan kaczynski moze skoczyc lekarzom 19.06.07, 11:21
        maretina napisała:

> wiadomo gdzie. jak doskoczy, moze ich cmoknac.

Twoje marzenia erotyczne, ,,pilotko akrobatko'' :))))
    • cezar113 Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia w .. 19.06.07, 11:11
      Pielęgniarki mają za mało płacone za swoją prace,ale lekarze mają mało
      ????,głęboko bym się nad tym zastanowił,idę do lekarza i za wizytę zapłacę mu
      powiedzmy 50,00 zł jeżeli przyjmiemy 10 pacjętów,to dziennie ma około 500 zł,czy
      to mało ? ja bym też tak chciał.
      • herostrates1 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 14:09
        to na studia cezarku, pozniej troche pracy i juz masz super. U mnie wizyta 150:)
    • keramd Kiedy rząd weźmie się za ochronę praw pacjentów 19.06.07, 11:15
      przed nieodpowiedzialną słuzbą zdrowia
    • domektomek Ja chcę tylko średnią krajową ,To chyba niewiele. 19.06.07, 11:19
      Tj 2780zł brutto / dane za kwiecień /. A po 18 latach pracy mam 2150zł.
      • amanasunta Re: Ja chcę tylko średnią krajową ,To chyba niewi 19.06.07, 11:23
        domektomek napisał:

> Tj 2780zł brutto / dane za kwiecień /. A po 18 latach pracy mam 2150zł.

Ale chyba nie jesteś lekarzem ;)))
        • domektomek Re: Ja chcę tylko średnią krajową ,To chyba niewi 19.06.07, 12:00
          Tak,jestem.I zdaję sobie sprawę z tego,że moi koledzy lekarze mają mniejsze
          pensje.
          • amanasunta Re: Ja chcę tylko średnią krajową ,To chyba niewi 19.06.07, 12:10
            domektomek napisał:

> Tak,jestem.I zdaję sobie sprawę z tego,że moi koledzy lekarze mają mniejsze
            > pensje.
            Doktor Judym ? :)))))
            • kolargolo to dla ciebie zart? 19.06.07, 12:22
              wydaje ci sie smieszne ze lekarz z 18 letnim stazem zarabia tak malo?
              • amanasunta Tak to żart :)))) 19.06.07, 12:47
                Ja w to PO PROSTU nie wierzę :)))))
                Do pracy dojeżdzam 9 letnią Toyotą kupioną w Niemczech.Pracuję na 1/2 etatu w
                laboratorium Stacji Epidemiologicznej.
                Doktorki ,nawet te po studiach uważają.że powinnam chodzić piechotą albo jeżdzić
                tramwajem.Gó..ara i juz ma !!!!!!!!!!!
                Nic to ,że po roku pracy KAŻDY doktorek ma juz nowa bryke!Część wzięłą na kredyt
                ale...trzeba sporo zarabiać żeby kredyt dostać :))))
                To co wyprawiaja w sąsiedniej przychodni NFZ to juz jest horror!!!!
                Przedstawiciele dystrybutorów leków siedzą w przychodni na okrągło.Doktorki
                zapisuja tylko leki OD NICH !I to wszyscy nawet ci uczciwi, bo TACY TEŻ SĄ!Nier
                biora łąpówek !!!! od emerytów co to maja po 7 stówek.
                Więc tylko, spoko spoko !!!!!

• m.misiu Re: Tak to żart :)))) 19.06.07, 13:21
                  Żartem jest Twoja wiedza o lekarzach. Nigdy nie było mnie stać na nowy
                  samochod. mieszkam w 57 metrowym mieszkaniu w 4 osoby i na wiecej mnie nie
                  stać. Tak zyje mnóstwo lekarzy pracujących jak woły robocze. Wcale nie chcę
                  nowych samochodów, willi itp. Mam tylko juz dośc pytań dzieci, kiedy będę w
                  domu, bo bywa rzadko, głównie w nocy. Specjalista z 15 letnim stażem (1500 zł
                  netto)
                  • jerzy_w11 Re: Tak to żart :)))) 19.06.07, 15:08
                    > Żartem jest Twoja wiedza o lekarzach. Nigdy nie było mnie stać na nowy
                    > samochod. mieszkam w 57 metrowym mieszkaniu w 4 osoby i na wiecej mnie nie
                    > stać. Tak zyje mnóstwo lekarzy pracujących jak woły robocze. Wcale nie chcę
                    > nowych samochodów, willi itp. Mam tylko juz dośc pytań dzieci, kiedy będę w
                    > domu, bo bywa rzadko, głównie w nocy. Specjalista z 15 letnim stażem (1500 zł
                    > netto)

Dlaczego mieszkasz wciąż w Polsce? Naprawdę tego nie rozumiem...Lekarze którzy
                    z ugiętym karkiem godzą się na 1200, 1500 są sami sobie winni...
          • amanasunta Przeczytaj moze zrozumiesz o co tu chodzi :)))) 19.06.07, 12:11
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64442470&a=64453327
            • domektomek Re: Przeczytaj moze zrozumiesz o co tu chodzi :)) 19.06.07, 13:52
              amanasunta napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64442470&a=64453327

O co tu chodzi to chyba Ty nie rozumiesz.,pomimo pracy w Sanepidzie.I chętnie
              Ci to wyjasnię.Tylko spytaj.
    • jaroslaw_nieomylny Pierodlnij sie w łeb tłuku to moze to cos pomoze! 19.06.07, 11:19
      • amanasunta Re: Pierodlnij sie w łeb tłuku to moze to cos pom 19.06.07, 12:49
        Ciebie juz pier...dolneli w dzieciństwie i już tak masz :))))
    • amanasunta Już nie chcą po 5000zł zaraz po dyplomie ?.. 19.06.07, 11:20
      Teraz protestują aby...rząd wprowadził WCZEŚNIEJ to co zadeklarował na przyszły
      rok! I niech kto powie ,że nie jest to strajk POLITYCZNY inspirowany przez
      postkomuszą lidowską oraz platformerską opozycje :)))))
    • galan12 Znowu ta skorumpowana HOŁOTA wyłazi z nor !!!! 19.06.07, 11:31
      Znowu ta skorumpowana HOŁOTA wyłazi z nor !!!!
    • a100 PIS obiecywał, że państwo odwróci twarzą do ludu 19.06.07, 11:35
      zapomniał dodać, że z dwoma uniesionymi pięściami.
      • amanasunta Re: PIS obiecywał, że państwo odwróci twarzą do l 19.06.07, 11:45
        a100 napisał:

> zapomniał dodać, że z dwoma uniesionymi pięściami.

Z tymi pięściami to nie do LUDU tylko do LiD-u :)))))))))))))))
    • fikus28 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 12:04
      To może w ten sposób: Żeby wykonywać jakikolwiek zawód, czy to hydraulika czy
      to szewca czy to kucharza, trzeba mieć tzw. "iskrę Bożą", smykałkę czy jak to
      inaczej nazwać żebyś zrozumiał. A do zawodów które wymieniłam w szczególnośći
      to powołanie jest potrzbne, inaczej to nie są lekarze tylko niedouczeni
      konowałowie którzy poszłi na medycynę bo tatuś czy mamusia są lekarzami i
      trzeba podtrzymać tardycję rodzinną, mniej więcej tak jak z księżmi którzy
      poszli do seminarium bo ojcowiznę dla starszego brata tatuś zapisali. Tak samo
      i hydraulik bez powołania kibla Ci dobrze nie naprawi. Tylko że kibel czy buty
      można kupić drugie a zdrowia niestety nie. Mam nadzieję że teraz do Ciebie
      dotarło, bo już więcej tłumaczyć nie będę, że ponieważ stykam się bezprzerwy z
      lekarzami którzy nie nadają się do tego zawodu, to nie popieram ich protestu.
      • rzeczny Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 12:44
        Do Kryspina:
        Wkażdym zawodzie sa nieudacznicy i kanalie ale tylko w niektórych zawodowa
        społecznośc staje murem za tymi nieudacznikami i kanaliami. Ile razy widziałeś
        przyjęcie łapówki przez kolegę, ile razy spotkałeś się ze zniszczonym zdrowiem
        lub śmiertelnym przypadkiem na skutek działania twoich kolegów. Co zrobiłeś?
        Gdybys zropbił cokolwiek nie miałbys już żadnego kolegi, prawda.
        • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:20
          Szczerze ? Zostałem wychowany przez mojego Ojca - lekarza, który przez 40 lat
          pracy nie wziął łapówki. W życiu nie widziałem, żeby mój kolega z Kliniki brał
          łapówkę. Za wzięcie koperty (przed, w trakcie, po czy zamiast zabiegu)
          wyleciałoby się natychmiast na zbity ryj. Widziałem pacjentów umierających
          dlatego, że po prostu nic nie dało się już zrobić. Umierających na skutek
          przewlekłych, zaawansowanych, wyniszczających chorób. Lub umierających nagle, w
          dramatycznych okolicznościach. Widziałem pacjentów, którzy dzięki usilnym
          staraniom całego zespołu żyją - choć wydawało się, że nic im już nie pomoże.
          Moi Rodzice żyją, bo w odpowiednim czasie zostali wyleczeni, choć podobno na
          raka się umiera. Zatem wybacz, ale znam to zagadnienie od tej strony i tak je
          widzę. Jeśli chcesz pluć na lekarzy - pluj sobie. Ale na mnie nie licz.
          • mariuszdd Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 14:17
            > Szczerze ? Zostałem wychowany przez mojego Ojca - lekarza, który przez 40 lat
            > pracy nie wziął łapówki. W życiu nie widziałem, żeby mój kolega z Kliniki brał
            > łapówkę. Za wzięcie koperty (przed, w trakcie, po czy zamiast zabiegu)
            > wyleciałoby się natychmiast na zbity ryj. Widziałem pacjentów umierających

Twój ojciec nie brał ,ale inni obecnie biorą .
            Miałem kontakt z lekarzami ,biorą łapówki ,o tutaj ,w medycynie pracy tzn.
            badania zdolny do pracy itp. sprawy
            Może ojciec był anestezjologiom ;) .Pacjent śpi i nie ma jak od nieg wyłudzić.
            • iffa4 do: mariuszdd 19.06.07, 18:59
              Badania dopuszczajace do pracy u lekarza medycyny pracy sa w OFICJALNY sposob
              platne i obwarowane cennikiem. Placi to kazdy, nawet kolega lekarz z drugiego
              gabinetu.
              Tak samo badania dla kierowcow czy obdukcje.
              A do Pana napisalam maila na adres gazety - ciekawa jestem czy bedzie mial Pan
              odwage odpowiedziec.
              • mariuszdd Re: do: mariuszdd 19.06.07, 19:26
                > Badania dopuszczajace do pracy u lekarza medycyny pracy sa w OFICJALNY sposob
                > platne i obwarowane cennikiem. Placi to kazdy, nawet kolega lekarz z drugiego
                > gabinetu.
                > Tak samo badania dla kierowcow czy obdukcje.

Można żyć w świecie ułudy ,ale ja podałem jedynie dodatkową działkę na której
                grasują nieuczciwi lekarze,którzy dadzą pozwolenie na pracę ,albo nie dadzą ;)
                Oczywiście można tylko nagłaśniać sprawy np.rentowe (w Polsce jest najwięcej
                rencistów),ale przecież efektem tego jest działalność ludzi właśnie w tej
                tzw.medycynie pracy .
                A co do anestezjologów,to przecież ze 2 lata temu strajkowali :) ,a prawie
                oficjalny powód to był ,że nie dostają kopertówek,nawet o tym ,w ten sposób
                pisała Gazeta Wyborcza.
                • kolargolo a ile powinien zarabiac specjalista 19.06.07, 22:22
                  na przyklad wlasnie anetezjolog za godzine pracy? Masz jakis poglad na ten
                  temat czy tak po prostu piszesz na kazdy temat na forum?
                  • mariuszdd Re: a ile powinien zarabiac specjalista 19.06.07, 23:27

> na przyklad wlasnie anetezjolog za godzine pracy? Masz jakis poglad na ten
                    > temat czy tak po prostu piszesz na kazdy temat na forum?

:) Ja napiszę tak,w państwowych firmach nigdy pracownicy dobrze nie zarabiają.
                    Dlatego właśnie był bunt klasy robotniczej ,ale wyszło jak wyszło,po
                    zwycięstwie trochę się klasę robotniczą przetrzebiło
                • iffa4 Re: do: mariuszdd 19.06.07, 23:53
                  Widze, ze jest Pan kolejnym tchorzem, ktory szczeka na forum, a na prywatny
                  mail nie ma odwagi odpowiedziec.
                  Informuje wiec Pana, ze jestem anestezjologiem, pracuje w oddziale intensywnej
                  terapii i nawet Pan sobie nie wyobraza, jakim samochodem moglabym jezdzic i
                  jaka wille miec gdybym brala to, co usiluja wcisnac rodziny pacjentow. Mam pod
                  opieka chorych w stanie bezposredniego zagrozenia zycia, nieprzytomnych,
                  wentylowanych respiratorem. Wiekszosc rodzin w takiej sytuacji sprzedalaby
                  wszystko, aby ratowac najblizsza osobe, prawda? I takie wlasnie sa oferty,
                  czasem w kopertach, czasem zwitek spiety gumka.
                  Szczyce sie tym, ze nie bralam, nie biore i brac nie bede.
                  Prosze wiec nie wyskakiwac z tymi bzdurami o braku kopertowek dla
                  anestezjologow jako powodu strajku z 1997 i 1999 roku. Takich bzdur nie pisala
                  tez Gazeta Wyborcza, pewnie wyczytal Pan gdzies to na forum i powtarza, nie
                  zastanawiajac sie glebiej.
                  Informuje rowniez, ze przy znieczuleniach tez mozna natluc potezna lewa kase -
                  jesli sie tylko chce. Niech Pan zatem nie obraza anestezjologow i nie gada
                  bzdur.
                  Co do medycyny pracy - jako nieuswiadomionego informuje, ze na rente kieruje
                  nie lekarz medycyny pracy, a LEKARZ RODZINNY. W ZUS-ie badz KRUS-ie sa lekarze
                  orzecznicy zatrudnieni w tych insytytucjach i oni przyznaja rente badz nie. Sa
                  to osoby na etetach urzedowych, zarabiaja duzo wiecej niz lekarze w szpitalach
                  czy panstwowych poradniach. Wszelkie zarzuty, z jakimi spotkalam sie w mass-
                  mediach, dotyczace 'lewych; rent, stawiane byly wlasnie lekarzom orzecznikom -
                  czyli urzednikom ZUS badz KRUS.
                  I co - nie lyso Pan, tchórzu?
                  Zanim zabierze Pan glos, niech sie Pan cokolwiek zapozna z tematem, o ktorym
                  chce Pan mowic.
                  Strajkujemy dlatego, zeby nie brac lapowek, zeby byla jasnosc i przejrzystosc
                  pracy i zasad leczenia, kolejek itp. Strajkujemy ZA REFORMA. Jesli
                  interesowalyby nas lapowki, dorabianie na sprzecie szpitalnym itp itd -
                  czulibysmy sie swietnie w aktualnych realiach i nie byloby zadnego strajku.
                  • mariuszdd Re: do: mariuszdd 20.06.07, 00:50
                    > Widze, ze jest Pan kolejnym tchorzem, ktory szczeka na forum, a na prywatny
                    > mail nie ma odwagi odpowiedziec.

Tak ,aby natychmiast zostać zniszczony wyższością moralną :)

Prosze wiec nie wyskakiwac z tymi bzdurami o braku kopertowek dla
                    > anestezjologow jako powodu strajku z 1997 i 1999 roku. Takich bzdur nie pisala
                    > tez Gazeta Wyborcza,

To było już tak dawno ? Ten strajk mocno mi się to wbił w pamięć,zapewne ze
                    względu na złośliwo-humorystyczne komentarze w prasie i TV.
                    Co do urzędniko-lekarzy ,którzy mają szerokie możliwości i uprawnienia ,to by
                    to wiele wyjaśniało ,jeżeliby zsumować zdolnści korupcyjne urzędników ,plus
                    możliwości lekarzy ,to wychodzi jak nic ,mieszanka wielce wybuchowa :)
    • doktorziwago Czas ostatecznego rozwiązania zbliża się... 19.06.07, 12:15
      Jak nie zreformują tego dziadostwa to bedzie niedobrze, mimo wszytko jestem
      optymistą, ten sytstem nie może trwac dalej. Głównie w interesie pacjentów i
      społeczeństwa, nie w interesie lekarzy... Jezeli nie zozumieja tego półgłowki
      typu aron,to bedą tkwili w systemie jaki jest obecnie. Lekarz nie musi czekac
      na kolejkę do leczenia... rodziny lekarskie też../vide nasz kochany minister
      Religa zoperowany prawie "na ostro"/ .Prawdziwa reforma zacznie się od
      wprowadzenia koszyka świadczeń, likwidacji feudalizmu ordynatorsko-
      profesorskiego wraz z wprowadzeniem systmu konsultacyjnego, konieczne jest
      wreszcie urealnienie leczenia i powiedzenia sobie uczciwie na co nas za
      określoną składkę zdrowotną stać.... W szpitalach i klinikach musza powstac
      zespoły nie tylko lekarzy, ale i personelu średniego którzy będą mieli wspólny
      interes i będa zarabiali pracując uczciwie.Coś na kształt spółek, w których
      wszyscy jechaliby na wspólnym wózku, brak kompetencji niesolidność czy inne
      patologie byłyby eliminowane przez samych udziałowców nie trzeba do tego ABW.
      Dziś nawet najefektywniejszy lekarz czy zaparcowana pielegniarka nie ma nic z
      tego że jest dobry/a w tym co robi w Państwowej Słuzbie Zdrowia.Jedyny miernik
      wartości lekarza to prywatny gabinet gdzie może, a nie musi mieć pacjentów
      oczywiście kosztem swojego czasu i sił. Nie każdego nawet stać na leczenie za
      ekstra pieniądze - i o też jest patologia że ktos musi odprowadzać "urzędowo"
      składkę zdrowotną i dodatkowo płacic za leczenie - to mozna i trzeba rozwiązać.
      Sam będąc specjalistą z wieloletnim stażem bez trudu jestem w stanie zarabiac
      10 tys złotych miesięcznie , ale na państwowej posadzie mam pensję (bez dodatku
      NFZ) 1350 złotych !!!Jeśli ktos chce mnie zakuć w kamasze bym dalej tyrał za te
      pieniądze to ja mówię nie!
    • abhaod obywatelskiej manifestycji przeciwko kaczyzmowi 19.06.07, 12:43
      jak nie bylo tak nie ma, moze wreszcie czas na jakis sprzeciw oszolomom
      • amanasunta Re: obywatelskiej manifestycji przeciwko kaczyzmo 19.06.07, 12:51
        abhaod napisał:

> jak nie bylo tak nie ma, moze wreszcie czas na jakis sprzeciw oszolomom

Odpuść sobie dziś bo zmokniesz antykaczko :))))))))
        • abhaod Re: obywatelskiej manifestycji przeciwko kaczyzmo 19.06.07, 13:01
          132 lata zaborow nic was nie nauczylo, dwie kaczki i 25% wyborcow sciaga nas w
          przepasc
          • amanasunta Re: obywatelskiej manifestycji przeciwko kaczyzmo 19.06.07, 13:05
            Dobra dobra ....to chociaż weź parasol :)))))
    • mcsat Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 12:43
      Aroniku , czy 2004 to data twojego przypadkowego pojawienia sie na tym
      świecie?? Piszesz takie kretyństwa, że dziecko nie byłoby w stanie wydukać
      czegoś podobnego. Wiadomo, że "konował" - jak to z wdziękiem wielokrotnie
      powtarzasz, to nie tak pożyteczny zawód jak świniopas czy kopacz dołów którym z
      pewnością jesteś.
      O pracy lekarza wiesz tyle co nawtykał ci do pustego łba minister zero lub
      podobny myśliciel z tej pisuarnej koalicji.
      Zyczę ci, abyś zadumał się ( jeśli choć troszeczke potrafisz samodzielnie
      myśleć) nad swoimi słowami , gdy nagle będziesz potrzebował pomocy
      tego "konoawała"- padającego z nóg po 24 dużyże pędem biegnącego do drugiej lub
      trzeciej roboty, konowała, który nie ma podstawowych leków, aby ci pomóc - a
      wszysto to w szpitalu u bramy którego stoi komornik.
      Miłego kopania dołów...moherowo-pisuarny dupku...
      • aron2004 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:09
        szpital nie ma na leki, bo konowaly wpedzily szpital w dlugi
        • critto Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 14:43
          no to lecz sie u kowala (jesli takowego gdzies znajdziesz). Albo u urzednika czy
          murarza. W sumie to dobrze, ze lekarze wyjezdzaja, bo nie bedzie mial kto leczyc
          takich jak ty, bo i tak nie warto.
    • uczarta Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia w .. 19.06.07, 12:51
      Wszyscy chodźmy strajkować!
      Wspomóżmy "biednych" lekarzy, których nie stać na nowe domy, samochody i dwa
      razy w roku wycieczki zagraniczne!
      A niech się zwalniają i idą na zasiłek. Zobaczymy jak przeżyją za 500 zł
      miesięcznie.
      A w gabinetach prywatnych kasy im pozakładać!
      Biedne misie...
      • mcsat Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 12:57
        ciebie również dotyczy to co odpisałem aronikowi- zacznijcie samodzielnie
        MYŚLEĆ i nie powtarzajcie bezmyślnie tego co wydumał minister zero i jemu
        podobni "myśliciele"
        ""Aroniku , czy 2004 to data twojego przypadkowego pojawienia sie na tym
        świecie?? Piszesz takie kretyństwa, że dziecko nie byłoby w stanie wydukać
        czegoś podobnego. Wiadomo, że "konował" - jak to z wdziękiem wielokrotnie
        powtarzasz, to nie tak pożyteczny zawód jak świniopas czy kopacz dołów którym z
        pewnością jesteś.
        O pracy lekarza wiesz tyle co nawtykał ci do pustego łba minister zero lub
        podobny myśliciel z tej pisuarnej koalicji.
        Zyczę ci, abyś zadumał się ( jeśli choć troszeczke potrafisz samodzielnie
        myśleć) nad swoimi słowami , gdy nagle będziesz potrzebował pomocy
        tego "konoawała"- padającego z nóg po 24 dyżurze pędem biegnącego do drugiej
        lub
        trzeciej roboty, konowała, który nie ma podstawowych leków, aby ci pomóc - a
        wszysto to w szpitalu u bramy którego stoi komornik.
        Miłego kopania dołów...moherowo-pisuarny dupku...""

• uczarta Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:34
          W kogo uderza manifestacja lekarzy?
          Właśnie w tych, których nie stać na prywatne gabinety i wizyty domowe. Tych
          którzy do lekarza idą z konieczności i wystając w kolejkach na przepisywane z
          łaską badania i spóźnione o kilka miesięcy zabiegi i operacje.
          Takich których nie stać na prawników, żeby bronić sie i dochodzić swojego.
          Bazowanie na tym, że jak ich coś zaboli to i tak przylecą w łachę do lekarza
          jest OBRZYDLIWE! Pewnie, że przylecą. I wtedy oddadzą ostatni grosz, żeby się
          ratować. A ktoś ten ostatni grosz przyjmie. Jak zwykle. Tylko w zeznaniu
          podatkowym się tego grosza nie zobaczy...
      • critto tacy jak ty nie zasluguja na leczenie 19.06.07, 14:45
        uczarta napisał:

> Wszyscy chodźmy strajkować!
        > Wspomóżmy "biednych" lekarzy, których nie stać na nowe domy, samochody i dwa
        > razy w roku wycieczki zagraniczne!
        > A niech się zwalniają i idą na zasiłek. Zobaczymy jak przeżyją za 500 zł
        > miesięcznie.
        > A w gabinetach prywatnych kasy im pozakładać!
        > Biedne misie...

no coz, gdy juz ostatni lekarz wyjedzie za granice (i nikt nie bedzie zwracal za
        zadne studia, zapomnij!!!), to pojdziesz sie radosnie leczyc do murarza albo
        urzednika. No coz, moze to i lepiej, ze nie bedzie mial cie kto leczyc, bo i tak
        na to nie zaslugujesz.
        • uczarta Re: tacy jak ty nie zasluguja na leczenie 19.06.07, 15:44
          Nie Ty będziesz decydował czy i kto będzie mnie leczył i czy na to zasługuję
          czy nie.
          Zadecyduje kasa, którą tak czy siak muszę wyłożyć, żeby być wyleczonym.
          Na szpitale nie ma co od dłuższego czasu liczyć. Terminy rejestracji do
          specjalistów powodują, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. A jak już się
          dostanie do specjalisty to najlepiej wziąć wizytówkę z adresem gabinetu
          prywatnego, która wystaje z kieszeni fartucha!
          Z jednej strony okradają nas ze składek z którymi nie wiadomo co robią a z
          drugiej karzą za to, że te składki nie docierają tam gdzie powinny.
          I tak trwa ta kłótnia między wójtem, panem i plebanem.
          • critto Re: tacy jak ty nie zasluguja na leczenie 19.06.07, 16:42
            uczarta napisał:

> Nie Ty będziesz decydował czy i kto będzie mnie leczył i czy na to zasługuję
            > czy nie.
            > Zadecyduje kasa, którą tak czy siak muszę wyłożyć, żeby być wyleczonym.

Jak bedziesz mial kase, to cie bedzie stac na prywatnego lekarza. Jak nie, to
            sorry Winetou, zawsze mozesz umierac - ha,ha,ha,ha,ha!!
          • critto Re: tacy jak ty nie zasluguja na leczenie 19.06.07, 16:54
            uczarta napisał:

> Nie Ty będziesz decydował czy i kto będzie mnie leczył i czy na to zasługuję
            > czy nie.

no pewnie, ze nie ja; zadecyduja lekarze - mowiac doslownie, ZAGLOSUJA NOGAMI
            przeciw leczeniu takich niewdziecznikow, jak ty i tobie podobni. Beda spelniac
            swoje powinnosci, swoje pryrzeczenia leczac chorych Niemcow, Szwedow, Anglikow
            czy Hiszpanow.

Zadnych pieniedzy za edukacje rowniez nikt nie zwroci, bo nie ma takiego
            obowiazku
    • amanasunta I gdzie ta manifa dupa w krzakach :)))))) 19.06.07, 12:52
    • amanasunta Niebo płacze bo IV RP chowają :)))). 19.06.07, 12:56
      Ci co to tylko Gombrowicza znają a Potopu nie czytali nie zrozumieją.
      Zakończenie sceny po w.w słowach ,zamiana pułkownika na IV RP,w Potop tom I :)))))
      • remeq Jarkowi Kaczorowi "Potop" wyślij, Amanasunta 19.06.07, 13:35
        On w dzieciństwie tylko Lenina i innych komuchów czytał. Byłaby fajna odmiana,
        gdyby zamiast bełkotać w języku Gomułki, zaczął nagle mówić piękną polszczyzną
        Sienkiewicza. No i miałby coś do poczytania przed snem, oprócz gejowskich
        świerszczyków.
    • zlaemilka jak cie zlapie zawal serca albo dowiesz 19.06.07, 13:02
      sie, ze masz rozsianego raka oskrzela, to wtedypoczujesz cieplo w majtkach i
      polecisz truchtem do najblizszego doktora.niedobrze mi jak czytam takie
      wypowiedzi.
      • t_o_l_a Re: jak cie zlapie zawal serca albo dowiesz 19.06.07, 13:16
        tylko pozazdrościć takiej bezgranicznej ufności w lekarzy. miałam taka ufnośc w
        dzieciństwie, ale zycie i kontakty z nimi zweryfikowały to. Teraz raczej się
        ich boję i nie ufam. Czasami mogą zaszkodzić a nie pomóc.
    • andrejs Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia w .. 19.06.07, 13:04
      znam osobiście lekarza (z miasta na południu), który co 2 lata kupuje nowy
      samochód za ok. 100 tys. zlotych, buduje drugi dom. Teraz złozył wymówienie, bo
      za mało zarabia. Dorabia w róznych prywatnych przychodniach. Dlaczego
      strajkuje? Bo za mało zarabia.
      Nie umie odpowiedziec na pytanie dlaczego w godzinach pracy (pracuje na etacie
      w szpitalu 7.5 godziny dziennie) przyjmuje w prywatnej praktyce swoich
      pacjentów i jeżdzi na kosultacje. Wychodzi pracy po 5 godzinach pracy, i zdązy
      zarobic - w czasie tych 2.5 godzin płatnej nieobecności w pracy państwowej -
      obskoczyć co najmniej 2 gabinety. Bierze pieniądze wszędzie. Znam pania
      dyrektor od spraw medycznych pewnego sanatorium, która potrafi w godzinach
      pracy byc na dyżurach w 2 instytucjach. Nie czuje, że robi coś niewłaściwie.
      A osoba, o której piszę na początku, potrafi jeszcze umówić się z prywatnymi
      pacjentami na badania a państwowej służbie zdrowia. Moja mama musi płaciż z
      emerytury za wizyty u specjalisty, bo onkologowie (a nie ma ich tak dużo w tym
      mieście) strajkują. Jest żenujące i potwoerne, że p. Bukiel, bohater i doktor
      Judym co się zowie, obarcza rząd winą za ewentualną śmierć kilkudziesięciu
      tysięcy. To jednak lekarze odchodzą od łóżek pacjentów.
      Moje dziecko zostało zakażone żółtaczką wirus C w pewnym szpitalu, o którym
      teraz głośno. Inni lekarze w szpitalu dziecięcym uratowali je, ale wyraźnie
      odradzali wniesienie sprawy sądowej przeciwko szpitalowi MSWiA. Dlaczego? Jesli
      pacjenci zaczną przychodzić do lekarzy, albo szpitali z prawnikami, zobaczymy,
      czy wszystkim na leży się po 5 tysięcy. Przykro mi o tym pisać, ale może w
      Polsce jest nadpodaż lekarzy? W mieście, o którym piszę, najbardziej z tego
      strajku śmieją się lakarze, którzy budują drugie domy i mają po trzy samochody?
      Dlaczego? Bo budują następne i kupują następne. Też strajkują. Dlaczego lekarze
      uchodzą za najbardziej skorumpowaqną grupą zawodową? Może p. Bukiel odpowie. Z
      takimi lekarzami, piel\ęgniarkami won. P. Bukiel zanim wybuchły straji,
      poweiediał w ŻW, że tez strajk jest po to, by wywołać niepokoje społęczne. To
      mu się udało. Biega do W. Olejniczaka po pomoc, który nic nie może, bo, kiedy
      ten rząd zajął się ściganiem patologii z służbie zdrowia, to na korporacje padł
      strach. Na szczęście mało choruję, ale moja żona płaci za badania prywatnie.
      Czyli dokłada drugie tyle, co z ubezpieczenia. Mój inny znajmoy lekarz wyjechał
      stąd, bo twierdził, i ma rację, że ten system ochrony zdrowia jest chory. Jego
      ulubionym powiedzeniem było. najbardziej opłaca się leczyć zdrowych. Niech p.
      Bukiel nie kreuje się na bohatera, tylko pomyśli, skąd szpitale wezmą pieniądze
      na wypłatę pensji strajkujących pracownikom. Takiego lekarza, jak p. Bukiel nie
      chciałbym w zyciu spotkać.
      pacjentów
      • t_o_l_a Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:19
        no własnie lekarz kilka stów wyciąga z etatu w jednej przychodni gdzie
        przyjmuje 2 razy w tygodniu po 2 godzinki.
        • m.misiu Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:24
          kilka stów za 16 godzin pracy w miesiącu to chyba śmieszne ma być? Policz sobie.
        • krisp_2007 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:32
          I co w tym dziwnego ? Robi to w wolnym czasie, po pracy, zamiast siedzieć w
          domu i bawić się z dziećmi albo po pijanemu tłuc żonę, jak większość Rodaków. W
          dodatku z tych "paru stówek" też musi zapłacić podatek (więc odejmij od nich
          min. 19%). Skąd ta zazdrość ? Jeśli tak Cię to boli, wkrótce są egzaminy na
          medycynę. W Warszawie rektorat jest obecnie przy Zwirki i wigury. Powodzenia !
      • szefunio1 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:47
        "bo, kiedy ten rząd zajął się ściganiem patologii z służbie zdrowia, to na
        korporacje padł strach"

Po prostu między poprzednimi rządami a lekarzami istniała niepisana umowa:
        "Z budżetu dostaniecie stawkę za godzinę równą stawce sprzątaczki, ale
        pozwolimy wam wziąć resztę od pacjentów"
        Obecny rząd złamał drugą część umowy, a próbuje utrzymać w mocy część pierwszą.
        Stąd obecna sytuacja.

A z punktu widzenia ekonomii sprawa wygląda tak:
        - na wolnym rynku cena produktu/usługi ustala się na takim poziomie, że ilość
        chcących ją sprzedać jest równa ilości chcących ją kupić. Jeśli metodami
        administracyjnymi zostanie ustalona niższa cena, to ilość chcących sprzedać
        będzie za mała - to zaś prowadzi w prostej linii do dwóch zjawisk - pojawienia
        się reglamentacji i pojawienia się czasrnego rynku.
    • strawberryfield Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:25
      aron, mam nadzieję, że niedługo zachorujesz i nie będzie konowała żeby ci pomóc.
    • strawberryfield niepokorny charakter Polaków? 19.06.07, 13:30
      lekarze powinni zwolnić się z pracy i wyjechać. wtedy mogą ich sobie wtedy brać
      do wojska, idioci
      bardzo popieram strajk.
      wszyscy powinni zastrajkować, wyjść na ulicę. tak zrobiliby ludzie w innych
      krajach. śmiać mi się chce jak słyszę, że Polacy mają rzekomo niepokorne
      charaktery. hehehe
    • kralik111 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:31
      aron2004 napisał:

> do wojska konowałów. Niech oddadzą za studia i za przygody. Od 17 lat Polska
      > płaci konowałom za dyżury, które wg ministra Religi nie są pracą tylko
      > przygodą. Innym ludziom płaci się tylko za pracę a konowałom jeszcze za
      > przygody. Stąd te wille i limuzyny.
      >
      > Konieczne jest też przeprowadzenie lustracji majątkowej konowałów - niech
      > pokażą jak to dorobili się willi z pensji 1200
      > zł.

Nie od ciebie parchu brali na studia i nie ty ich ksztalciles...
      • t_o_l_a Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:39
        Dać podwyzki lekarzom pracującym w szpitalach, ale pod warunkiem ze jest to
        jedyne miejsce pracy i TYLKO w szpitalach w których nie ma długów.

Za łapówke i manipulacje w listach oczekujących na operację wysokie i dotkliwe
        kary podobnie jak za spieprzenie zabiegu. Lekarz płaci sam odszkodowania a nie
        szpital czyli państwo.

Ządania lekarzy po 5 000 dla stazysty po 7000 dla specjalisty to czysty
        komunizm, wszystkim po równo micha zupy to już przerabialiśmy. Nowoczesny
        system wynagrodzień powinien uwzgledniać wiele czynników fachowość, opinie
        pacjentów, doswiadczenie, zaangażowanie w pracę szpitala itd.

Prywatne lekarskie praktyki opodatkowac bo teraz płacą śmieszne pieniądze
        nie więcej niz biedny szewc. A co niech będą solidarni i dorzucą na podwyzki
        dla swoich kolegów.

Tez uwazam, ze prywatyzaja jest najlepszym rozwiazaniem, ale nie prywatyzacja
        taka, zeby za symboliczna zlotówkę oddawac szpitale z aparatura konowałom.

zresztą szpitale i aparatura są już i tak ich własnością prywatyzacja dokonala
        się sama. To oni dysponują sprzetem itd dla znajomych i rodzinki zawsze są
        wolne miejsca i terminy.
        • strawberryfield Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:42
          nikt nie powiedział, że lekarz ma być wolontariuszem lub matką Teresą. Dlatego
          MUSZĄ dostać podwyżki. Żeby móc żyć godnie. To bieda ich demoralizuje i
          sprawia, że biorą. I czy nie jest tak z większością ludzi w tym kraju?
          • t_o_l_a to lekarze pracuja za darmo????????? 19.06.07, 13:45
            wolontariusz i matka Teresa pracowali za darmo.
          • aron2004 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:46
            bzdura. Kasjerki w Biedronce zarabiają 700 zł i nie biorą. A przecież mogłyby
            powiedzieć - nie wydajemy reszty bo mało zarabiamy.

Konowały nawet jakby mieli pensje 7000 zł to też by brali - tylko więcej.

• dypsoman Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:48
            A pozostała częśc narodu żyjąca na granicy ubustwa też powinna brac bo ich
            bieda demoralizyje???? Nie ma od kogo gdyż to właśnie oni są skubani
            przez "biednych" lekarzy! Czy uważasz, ze tylko bogaty może byc uczciwy a
            biedny jest patologicznym krętaczem i oszustem. Fakty mówią o przypadkach
            całkiem odwrotnych!
          • fikus28 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 14:47
            O.K. W porządku, tylko odpowiedz mi na pytanie. Dlaczego ja, zarabiając 1300 zł
            netto, odprowadzając składki na ubezpieczenie zdrowotne, muszę korzystać z
            prywatnych laboratoriów żeby wykonać badania, dlaczego muszę chodzić prywatnie
            do ginekologa i alergologa, którzy odsyłają mnie do lekarza pierwszego kontaktu
            po skierowanie na badania, a on mi ich nie chce przepisać mimo że od mojej
            pensji jest odprowadzane prawie 1000 zł rocznie na ubezpieczenia zdrowotne? I
            co ja mam powiedzieć? jak mam godnie żyć? Czy ja i mnie podobni którzy też
            zarabiają marne grosze mamy wyjść na ulice i zastrajkować? Wy macie możliwość
            dorobienia po godzinach, a ja niestety takiej możliwości nie mam, a za każdą
            prywatną wizyte która trwa 25 minut płacę 50 lub 100 złotych.
            • aron2004 Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 14:51
              fikus28 napisała:

> O.K. W porządku, tylko odpowiedz mi na pytanie. Dlaczego ja, zarabiając 1300

>
              > netto, odprowadzając składki na ubezpieczenie zdrowotne, muszę korzystać z
              > prywatnych laboratoriów żeby wykonać badania, dlaczego muszę chodzić
              prywatnie
              > do ginekologa i alergologa, którzy odsyłają mnie do lekarza pierwszego
              kontaktu
              > po skierowanie na badania, a on mi ich nie chce przepisać mimo że od mojej
              > pensji jest odprowadzane prawie 1000 zł rocznie na ubezpieczenia zdrowotne?

To proste.
              Twój lekarz pierwszego kontaktu ( zwany też lekarzem rodzinnym) nie chce dać ci
              skierowania, bo zbiera na samochód terenowy. Gdyby nie miał terenówki tylko
              zwykły samochód typu Megane to wyśmialiby go koledzy lekarze.
        • seafood Re: Dziś manifestacja pracowników służby zdrowia 19.06.07, 13:59
          Mam dziwne wrażenie, że mało kto zdaje sobie sprawę, że prywatyzacja systemu
          ochrony zdrowia polega niekoniecznie, a na pewno nie tylko, na prywatyzacji
          szpitali, przychodni, itp., które są jedynie kontrahentami NFZ, ale przede
          wszystkim na prywatyzacji i zniesieniu monopolu tegoż NFZ, który jest dla
          pacjenta stroną umowy o świadczenie usług. Pacjent nie płaci lekarzowi,
          szpitalowi, ani przychodni - pacjent płaci NFZ, który za otrzymane pieniądze ma
          zapewnić mu (czyli zakupić od wykonawców - publicznych czy niepublicznych, to
          bez znaczenia) przysługujące świadczenia. A jeżeli poziom usług medycznych i
          dostęp do nich jest na żałosnym poziomie, wina leży po stronie NFZ, który
          bezczelnie wykorzystując swoją pozycję monopolisty zarówno wobec
          świadczeniobiorców, jak i świadczeniodawców, kupuje marne usługi za marne
          pieniądze. A szczekanie na lekarzy przypomina wrzeszczenie na konduktora, że w
          pociągu nie działa ogrzewanie. Miłej zabawy - na pewno pomoże, tak samo jak
          medialne akcje bojowników ministra Ziobry.
      • amanasunta O z kraliczka antysemita wyszła :))))) 19.06.07, 15:42
    • pw2221 niech wreszcie wyjadą w cholerę na wyspy hula gula 19.06.07, 13:55
      albo ... albo tutaj wezmą się do roboty !
      • aron2004 najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 13:56
        niech konowały wyjadą, ale przed wyjazdem niech oddadzą pieniądze za studia!
        • seafood Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 14:00
          Najpierw Ty oddaj pieniądze, które poszły na Twoje bezpłatne kształcenie (nie
          wiem, czy udało Ci się skończyć podstawówkę, ani ile lat Ci to zajęło), bo z
          całą pewnością były to pieniądze wyrzucone w błoto.
        • herostrates1 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 14:30
          aron2004 napisał:

> niech konowały wyjadą, ale przed wyjazdem niech oddadzą pieniądze za studia!

Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz?
        • critto Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 14:50
          aron2004 napisał:

> niech konowały wyjadą, ale przed wyjazdem niech oddadzą pieniądze za studia!

a kto ich do tego zmusi, drobny cwaniaczku?? Oni zrobia co zechca, wyjada, dokad
          im sie spodoba, a tobie pozostanie leczenie u mechanika samochodowego... I
          dobrze, bo ciebie leczyc nie warto i nie powinno sie!!
          • aron2004 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 14:52
            critto napisał:

> a kto ich do tego zmusi, drobny cwaniaczku?? Oni zrobia co zechca, wyjada,
            >doka d im sie spodoba,

Niech wyjeżdżają, ale najpierw niech oddadzą pieniądze za studia!

>a tobie pozostanie leczenie u mechanika samochodowego... I
            > dobrze, bo ciebie leczyc nie warto i nie powinno sie!!

Ja płacę składkę zdrowotną i wymagam.
            • aron2004 lustracja majątkowa konowałów! 19.06.07, 14:54
              przede wszystkim konieczna jest lustracja majątkowa konowałów - niech udowodnia
              jak to dorobili się willi i limuzyn z pensji 1200 zł. Ciekawe.
              • soulworm tia, i baseny, i niemieckie luksusowe dziwki :D 19.06.07, 15:11

• iklo0p Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 14:57
              aron2004 napisał:

> Ja płacę składkę zdrowotną i wymagam.

hihi, ciekawe ile? 72 zł kwartalnie, refundowaną całkowicie przez budżet?
              • aron2004 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:01
                iklo0p napisał:

> hihi, ciekawe ile? 72 zł kwartalnie, refundowaną całkowicie przez budżet?

a co Ty jesteś Urząd Skarbowy żebym Ci się zwierzał z moich składek?
                • iklo0p Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:06
                  aron2004 napisał:

> > hihi, ciekawe ile? 72 zł kwartalnie, refundowaną całkowicie przez budżet?
                  >
                  > a co Ty jesteś Urząd Skarbowy żebym Ci się zwierzał z moich składek?

wystarczy, że odpowiesz, że tyle, wtedy jako "Urząd Skarbowy" nie mam nic do
                  Ciebie, bo podatku dochodowego też przecież nie płacisz ;)

pozdrawiam
                  • aron2004 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:13
                    iklo0p napisał:

> wystarczy, że odpowiesz, że tyle, wtedy jako "Urząd Skarbowy" nie mam nic do
                    > Ciebie, bo podatku dochodowego też przecież nie płacisz ;)

płacę za to VAT i akcyzę, no i podatek inflacyjny
            • critto Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:14
              aron2004 napisał:

> critto napisał:
              >
              >
              > > a kto ich do tego zmusi, drobny cwaniaczku?? Oni zrobia co zechca, wyjada
              > ,
              > >doka d im sie spodoba,
              >
              > Niech wyjeżdżają, ale najpierw niech oddadzą pieniądze za studia!

SĘK w tym, ze NIE ODDADZA ANI GROSZA - i CO im zrobisz??

> >a tobie pozostanie leczenie u mechanika samochodowego... I
              > > dobrze, bo ciebie leczyc nie warto i nie powinno sie!!
              >
              > Ja płacę składkę zdrowotną i wymagam.

Wymagaj, ale od rzadu i NFZ-u. To oni maja zapewnic fachowcow od opieki
              medycznej. Lekarz nie ma zadnego obowiazku cie leczyc, jezeli sie zwolni z pracy
              i wyjedzie.
              • aron2004 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:16
                critto napisał:

> SĘK w tym, ze NIE ODDADZA ANI GROSZA - i CO im zrobisz??

do wojska - czołgać się na poligonie.

> Wymagaj, ale od rzadu i NFZ-u. To oni maja zapewnic fachowcow od opieki
                > medycznej.

Ale jak ci fachowcy plują na rząd i NFZ to co?

> Lekarz nie ma zadnego obowiazku cie leczyc, jezeli sie zwolni z >prac y i
                wyjedzie.

Chwila chwila, lekarz ma obowiązek odpracować studia które miał za darmo.
                • critto Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:23
                  aron2004 napisał:

> critto napisał:
                  >
                  > > SĘK w tym, ze NIE ODDADZA ANI GROSZA - i CO im zrobisz??
                  >
                  > do wojska - czołgać się na poligonie.

tylko ciekawe jak, jezeli beda za granica?? Chcesz ich brac do Bundeswehry czy
                  tez armii szwedzkiej lub brytyjskiej?? :)) I co ci to da??

> > Wymagaj, ale od rzadu i NFZ-u. To oni maja zapewnic fachowcow od opieki
                  > > medycznej.
                  >
                  > Ale jak ci fachowcy plują na rząd i NFZ to co?

To wina rzadu i NFZ-u, ze nie potrafi ich zachecic odpowiednimi pieniedzmi i
                  warunkamio pracy, aby zostali. Biznes is biznes, twoja wina, ze nie bedzie mial
                  cie kto leczyc. I tysiecy innych osob zagrozonych dodatkowo przez fale upalow.

> > Lekarz nie ma zadnego obowiazku cie leczyc, jezeli sie zwolni z >prac
                  > y i
                  > wyjedzie.
                  >
                  > Chwila chwila, lekarz ma obowiązek odpracować studia które miał za darmo.

Nie ma zadnego obowiazku i moze olewac tego rodzaju odezwy.
                  • aron2004 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:26
                    critto napisał:

> tylko ciekawe jak, jezeli beda za granica?? Chcesz ich brac do Bundeswehry czy
                    > tez armii szwedzkiej lub brytyjskiej?? :)) I co ci to da??

jest coś takiego jak europejski nakaz aresztowania

> To wina rzadu i NFZ-u, ze nie potrafi ich zachecic odpowiednimi pieniedzmi i
                    > warunkamio pracy, aby zostali.

Rząd i NFZ płaci i tak za dużo lekarzom, biorąc pod uwagę ich niskie
                    kwalifikacje moralne i merytoryczne.

>Biznes is biznes, twoja wina, ze nie bedzie mial
                    > cie kto leczyc. I tysiecy innych osob zagrozonych dodatkowo przez fale upalow.

Pójdziecie do wojska.

> Nie ma zadnego obowiazku i moze olewac tego rodzaju odezwy.

ma obowiązek moralny wobec własnego narodu
                    • critto Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:31
                      aron2004 napisał:

> critto napisał:
                      >
                      > > tylko ciekawe jak, jezeli beda za granica?? Chcesz ich brac do Bundeswehr
                      > y czy
                      > > tez armii szwedzkiej lub brytyjskiej?? :)) I co ci to da??
                      >
                      > jest coś takiego jak europejski nakaz aresztowania

nikt go nie wyegzekwuje w takiej sprawie, bo w UE obowiazuje swoboda wyboru i
                      ZMIANY zawodu oraz miejsca pracy (rowniez kraju unijnego). Wiec taki nakaz bylby
                      sprzeczny z prawem unijnym i niewazny.

> > To wina rzadu i NFZ-u, ze nie potrafi ich zachecic odpowiednimi pieniedzm
                      > i i
                      > > warunkamio pracy, aby zostali.
                      >
                      > Rząd i NFZ płaci i tak za dużo lekarzom, biorąc pod uwagę ich niskie
                      > kwalifikacje moralne i merytoryczne.

No wiec lecz sie u mechanika samochodowego, jesli ci sie lekarze nie podobaja.

> >Biznes is biznes, twoja wina, ze nie bedzie mial
                      > > cie kto leczyc. I tysiecy innych osob zagrozonych dodatkowo przez fale up
                      > alow.
                      >
                      > Pójdziecie do wojska.

zadne 'pojdziecie', ja nie jestem lekarzem :) a lekarze tez NIE pojda. Najwyzej
                      dojdzie do najwiekszego od zakonczenia II wojny swiatowej buntu w armii
                      (calkowicie bezkarnego w dodatku). gdy tysiace lekarzy oleja wezwania do
                      jednostek i spokojnie wyjada za granice (za ktora moga uzyskac status
                      uciekiniera politycznego, przesladowanego przez niezgodne z prawem unijnym
                      rozporzadzenia; na pewno nikt ich nie wyda zadnym 'nakazem aresztowania'). A
                      autorytet tego beznadziejnego wojska polskiego upadnie calkowicie.

> > Nie ma zadnego obowiazku i moze olewac tego rodzaju odezwy.
                      >
                      > ma obowiązek moralny wobec własnego narodu

Nie sa niewolnikami, wiec nie maja zadnego 'obowiazku' pracowac za poldarmo.
                      Moralnosc pozostaw wiec lekarzom. Narod tez ma wobec nich obowiazki moralne, np.
                      godnie placic.
                      • aron2004 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 15:35
                        critto napisał:

> nikt go nie wyegzekwuje w takiej sprawie, bo w UE obowiazuje swoboda wyboru i
                        > ZMIANY zawodu oraz miejsca pracy (rowniez kraju unijnego). Wiec taki nakaz
                        >bylb y sprzeczny z prawem unijnym i niewazny.

Wystarczy oskarżyć wszystkich lekarzy o łapówki i dać im zakaz opuszczania
                        kraju.

> No wiec lecz sie u mechanika samochodowego, jesli ci sie lekarze nie podobaja.

Mechanik jest od czego innego.,

> zadne 'pojdziecie', ja nie jestem lekarzem :) a lekarze tez NIE pojda.

Pójdziecie i to szybko.

>Najwyzej dojdzie do najwiekszego od zakonczenia II wojny swiatowej buntu w
                        >armii
                        > (calkowicie bezkarnego w dodatku). gdy tysiace lekarzy oleja wezwania do
                        > jednostek i spokojnie wyjada za granice

Dostaniecie europejski nakaz aresztowania

>(za ktora moga uzyskac status
                        > uciekiniera politycznego, przesladowanego przez niezgodne z prawem unijnym
                        > rozporzadzenia; na pewno nikt ich nie wyda zadnym 'nakazem aresztowania').

śmiech na sali. Unikanie wojska jest przestępstwem w kazdym kraju UE.

> A
                        > autorytet tego beznadziejnego wojska polskiego upadnie calkowicie.

Wojsko da sobie z wami radę, nie bójcie się. Kaprale was przeczołgają.

> Nie sa niewolnikami, wiec nie maja zadnego 'obowiazku' pracowac za poldarmo.

Wy nie pracujecie za półdarmo. Wy zarabiacie za dużo!!!

> Moralnosc pozostaw wiec lekarzom. Narod tez ma wobec nich obowiazki moralne,
                        np godnie placic.

Płaca dla lekarza to 936 zł brutto i ani grosza więcej
                        • critto Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 16:41
                          aron2004 napisał:

> critto napisał:
                          >
                          >
                          > > nikt go nie wyegzekwuje w takiej sprawie, bo w UE obowiazuje swoboda wybo
                          > ru i
                          > > ZMIANY zawodu oraz miejsca pracy (rowniez kraju unijnego). Wiec taki naka
                          > z
                          > >bylb y sprzeczny z prawem unijnym i niewazny.
                          >
                          > Wystarczy oskarżyć wszystkich lekarzy o łapówki i dać im zakaz opuszczania
                          > kraju.

trzeba miec podstawe do takiego oskarzenia - kazdego lekarza Z OSOBNA. Inaczej
                          beda to falszywe oskarzenia, za ktore rzad odpowie przed sadem i ktore bardzo
                          szybko zakwestionuje Trybunal w Strasburgu. Pamietaj, ze Polska - dzieki Bogu -
                          NIE JEST JUZ W PELNI SUWERENNA. Musi przestrzegac wyrokow zagranicznych
                          trybunalow. Nie jest wiec folwarkiem Kaczynskich.

> > No wiec lecz sie u mechanika samochodowego, jesli ci sie lekarze nie podo
                          > baja.
                          >
                          > Mechanik jest od czego innego.,

Ale 'gdy sie nie ma, co sie lubi, to sie lubi, co sie ma' :) Nie bedzie lekarzy,
                          beda mechanicy:)

> > zadne 'pojdziecie', ja nie jestem lekarzem :) a lekarze tez NIE pojda.
                          >
                          > Pójdziecie i to szybko.

Ile razy mozna tepej glowie powtarzac, ze NIE JESTEM LEKARZEM?? Nie odrozniam
                          nerki od ogorka, nie wiem, jak wyglada staw kolanowy, nie odrozniam serca od
                          watroby; chcialbys, abym cie leczyl??

> >(za ktora moga uzyskac status
                          > > uciekiniera politycznego, przesladowanego przez niezgodne z prawem unijny
                          > m
                          > > rozporzadzenia; na pewno nikt ich nie wyda zadnym 'nakazem aresztowania')
                          > .
                          >
                          > śmiech na sali. Unikanie wojska jest przestępstwem w kazdym kraju UE.

Uzywanie wojska w celu zmuszenia do cywilnej pracy osob, ktore chca wyjechac z
                          kraju, to gorzej niz przestepstwo: podejrzewam, ze to moze podchodzic pod
                          wojskowy zamach stanu, a wobec kraju niedemokratycznego NIE obowiazuja zadne
                          zasady. Poza tym niewykluczone, ze wielu lekarzy ma kategorie zdrowia D lub E.

> > Nie sa niewolnikami, wiec nie maja zadnego 'obowiazku' pracowac za poldar
                          > mo.
                          >
                          > Wy nie pracujecie za półdarmo. Wy zarabiacie za dużo!!!

Za duzo to ty wymagasz od lekarzy, gdy chcesz, aby cie leczyli - NIE WARTO!!
                          Taki ktos jak ty nie zasluguje na opieke medyczna.
                          >
                          > > Moralnosc pozostaw wiec lekarzom. Narod tez ma wobec nich obowiazki moral
                          > ne,
                          > np godnie placic.
                          >
                          > Płaca dla lekarza to 936 zł brutto i ani grosza więcej

W takim razie jak zachorujesz to zdychaj pod plotem. Albo lecz sie u szewca.
                        • critto Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 16:47
                          > Dostaniecie europejski nakaz aresztowania

> Wojsko da sobie z wami radę, nie bójcie się. Kaprale was przeczołgają.

zrozum czlowieku (??), ze panstwa polskiego NIKT sie juz nie boi!! Na swiecie
                          jest tylko posmiewiskiem, rowniez wsrod politykow. W wypadku problemu z polskimi
                          wladzami zawsze mozna liczyc na pomoc z zagranicy - na razie dyplomatyczna i
                          prawna, w przyszlosci moze i zbrojna
                          • aron2004 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 18:04
                            buhahahahaha

Unia ma gdzieś polskich skorumpowanych konowałów - na pewno nie będzie ich
                            bronić.
                    • yorik Re: najpierw niech oddadzą - do aaron2004 19.06.07, 15:41
                      obawiam się, że w tym kraju 'reductio ad absurdum' nie działa.
                      Nikt nie jest w staniw wymyśleć takiej bzdury, która nie została by wzięta
                      poważnie. Miałem taki przykład u nas w Szpitalu, gdy w ramach procedur poprawy
                      jakości zgłosiłem pomysł dodatkowych dokumentów, bezsesownych całkowicie. Teraz
                      obowiązują ;(
                      Nie pisz o tym zwracaniu etcetc, bo nie jest to traktowane przez sporą część jak
                      podpucha, tylko jako potwierdzenie ich 'oczywistych' opinii.
                      I szkoda tylko wtedy narastającej niechęci.
                      pzdr
                      yorik
            • seafood Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 17:10
              Więc wymagaj od NFZ, bo składkę płacisz NFZ-owi, a nie szpitalom, nie
              przychodniom, ani nie lekarzom. I to NFZ ma Ci zagwarantować opiekę zdrowotną w
              zakresie przewidzianym w odpowiednich przepisach prawa.

A lekarze mają prawo wyjechać dokąd chcą, bez zwracania kosztów edukacji, tak
              samo jak glazurnik, hydraulik, kierowca autobusu, nauczyciel, inżynier,
              ekonomista, magister czegoś tam, policjant i każdy inny obywatel tego kraju.
              Mają też dokładnie takie samo prawo strajkować. Nie są służbami mundurowymi.

Tylko po co ja to piszę - do Ciebie i tak nic nie dotrze.
        • krisp_2007 Re: najpierw niech oddadzą pieniądze za studia! 19.06.07, 16:10
          Aron, już Ci pisałem. 30 tys zł za rok studiów medycznych (tyle podobno to
          kosztuje). Tzn. 3 tys. zł, za miesiąc. To jest mniej więcej kwota, o którą
          powinna być powiększona płaca lekarza, aby była w miarę sensowna. Innymi słowy -
          pracując 16 lat ODDAŁEM PIENIĄDZE ZA MOJE STUDIA I STUDIA DWÓCH INNYCH DOKTORÓW
    • iklo0p Pytanie do malkontentów 19.06.07, 14:03
      Jak widzę jest tu kilka osób mówiących o lekarzach "konował", łapówkarz, buduje
      dom, ma samochód, nic nie robi...

Pytanie do nich: Ile powinien zarabiać lekarz na etacie?

Przy okazji: średnia pensja urzędnika aparatu skarbowego w tym kraju to 3600zł,
      jest to pensja z pieniędzy które nam sami zabrali, wszystkim ;)

pozdrawiam
      • aron2004 Re: Pytanie do malkontentów 19.06.07, 14:27
        iklo0p napisał:

> Jak widzę jest tu kilka osób mówiących o lekarzach "konował", łapówkarz,
        buduje dom, ma samochód, nic nie robi...
        >
        > Pytanie do nich: Ile powinien zarabiać lekarz na etacie?

minimalną krajową czyli 936 brutto
        • herostrates1 Polska kraj kontrastow 19.06.07, 14:29
          He he troche sie mijamy z aronem. Polska to kraj kontrastow
        • iklo0p Re: Pytanie do malkontentów 19.06.07, 14:33
          aron2004 napisał:

>
          > > Jak widzę jest tu kilka osób mówiących o lekarzach "konował", łapówkarz,
          > buduje dom, ma samochód, nic nie robi...
          > >
          > > Pytanie do nich: Ile powinien zarabiać lekarz na etacie?
          >
          > minimalną krajową czyli 936 brutto

Odpowiedź konkretna i mam nadzieję, że dobrze przez Ciebie przemyślana.
          Przynajmniej wiem, że nie jesteś prawicowcem.
        • critto Re: Pytanie do malkontentów 19.06.07, 14:49
          aron2004 napisał:

> iklo0p napisał:
          >
          > > Jak widzę jest tu kilka osób mówiących o lekarzach "konował", łapówkarz,
          > buduje dom, ma samochód, nic nie robi...
          > >
          > > Pytanie do nich: Ile powinien zarabiać lekarz na etacie?
          >
          > minimalną krajową czyli 936 brutto

po raz kolejny mowisz tym samym, ze ciebie leczyc NIE WARTO i NIE NALEZY. Lecz
          sie wiec sam, albo korzystaj z pomocy mechanika samochodowego!!
        • p.s.j Re: Pytanie do malkontentów 19.06.07, 16:06
          o, to powiedz, drogi aronie, kto powinien zarabiać WIĘCEJ niż minimalną pensję
          na etacie budżetowym? :)
          • aron2004 Re: Pytanie do malkontentów 19.06.07, 18:05
            p.s.j napisał:

> o, to powiedz, drogi aronie, kto powinien zarabiać WIĘCEJ niż minimalną pensję
            > na etacie budżetowym? :)

pielęgniarka
      • herostrates1 Re: Pytanie do malkontentów 19.06.07, 14:27
        Na etacie konsultant minimum 25-30 000 + dyzury tak jak w EU i wtedy mozna
        wymagac tego czy owego. Wtedy tez bedzie szacunek a pracodawcy beda musieli
        prace zorganizowac.
    • palestr.ina2005 oddajcie pieniadze za studia Z_L_O_D_Z_I_E_J_E 19.06.07, 14:36
      w kamasze ich !!!
      • soulworm zlo-dzie-je! zlo-dzie-je! polska mantra.... 19.06.07, 14:39

• critto Re: oddajcie pieniadze za studia Z_L_O_D_Z_I_E_J_ 19.06.07, 14:47
        > Re: oddajcie pieniadze za studia Z_L_O_D_Z_I_E_J_

chyba w cuda wierzysz:) A leczyl sie bedziesz u mechanika samochodowego czy
        urzednika (gdy ostatni lekarz opusci ten kraj na stale) ???
    • vomitorium1 służba zdrowia 19.06.07, 14:55
      kochane łapiduchy
      tyrzymajcie się
      walszą bronią
      jest to
      czego w pl
      jest niewiele
      (wiedza i doświadczenie)
      ps
      nie wierzcie temu gadowi,
      który tak łże,
      że mu nos odpada
      (i nie dajcie się zastraszyć
      tym karłom)
    • pawka55 Aron2004: Ofiara medykow, czy komunista? 19.06.07, 15:02
      aron2004 napisał:

> pawka55 napisał:
      >
      > > Czy wedlug ciebie lekarz studiujacy 7 lat i wykonujacy potem najbardziej
      > > odpowiedzialna prace powinien zarabiac mniej od gryzipiorka lub tynkarza?
      >
      >
      > Tak.
      > Polscy lekarze stoją na niskim poziomie moralnym - są niedouczeni, chamscy i
      > skorumpowani. Nie zasługuja nawet na pensję minimalną.

Komunisci rowniez tepili "wyksztalciuchow", gdyz klasa rzadzaca miala byc klasa
      robotnicza, czyli tynkarze. Rzad Kaczynskich jest sprytniejszy, gdyz ci majac
      jakies tam wyksztalcenie, podobno prawnicze, umizguja sie do tynkarzy wiedzac,
      ze niedouczonym "proletariatem" latwiej jest sterowac. Jak widac z pogladow
      Arona2004, nie tylko proletariat nienawidzi "wyksztalciuchow". Budujac IV RP,
      wracacie zatem do PRL. I czynicie to pod "swiatlym przewodem jedynie slusznej
      sily", czyli PZPR...sorry, PiS. Gratuluje!

Polak z US
      • aron2004 Re: Aron2004: Ofiara medykow, czy komunista? 19.06.07, 15:03
        co ty chrzanisz, lekarze za komuny jeździli maluchami ( i to nie kazdy miał) i
        mieszkali w blokach. Dziś konowały maja wille i limuzyny, a tynkarze ( ponoć
        świetnie zarabiający) maja Poldki i mieszkają w blokach.
        • graffi81 Re: Aron2004: Ofiara medykow, czy komunista? 19.06.07, 16:21
          bo tynkarze wola przeznaczas swoje ciezko zarobione pieniazki na psucie swojej
          watroby zalewajac ja spirem

Czlowieku wykazujesz objawy paranoi. Nikt ci nie bronil isc na studia medyczne -
          tez bylbys konowalem ktory "jezdzi limuzyna i mieszka w willi", ale jak ci sie
          nie chcialo, to nie obwiniaj za to calego swiata.
          • tetlian Re: Aron2004: Ofiara medykow, czy komunista? 19.06.07, 17:46
            Chcą czekać w nieskończoność?
            • seroo1 [...] 19.06.07, 19:06
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • lewar121 To nie pielęgniarki....to lenie śmierdzące !!! 19.06.07, 21:36
                To nie pielęgniarki....to lenie śmierdzące !!! Zamiast gnić pod kancelarią
                lepiej byście pomogły pacjentom. Już wam nie wystarczy darmozjady, że od
                rodzącej kobiety wyciągacie za opiekę całe becikowe ??
                Lenie!!!
                • kolter Re: To nie pielęgniarki....to lenie śmierdzące !! 19.06.07, 21:53
                  lewar121 napisał:

> To nie pielęgniarki....to lenie śmierdzące !!! Zamiast gnić pod kancelarią
                  > lepiej byście pomogły pacjentom. Już wam nie wystarczy darmozjady, że od
                  > rodzącej kobiety wyciągacie za opiekę całe becikowe ??
                  > Lenie!!!
                  EEhhhhhhhhhh ty debilu !!!!!!
                  • lewar121 Re: To nie pielęgniarki....to lenie śmierdzące !! 19.06.07, 22:14
                    Ehhh...Ty komuszy synu :)
          • 4g63 Re: Aron2004: Ofiara medykow, czy komunista? 19.06.07, 18:33
            Pewnie stoją tam pod sejmem, bo limuzyna to za mało a oni wolą majbacha z kierowcą.
            Weźcie się tępi ludzie puknijcie w głowę, ale poczekajcie, i wam będzie
            potrzebny lekarz wtedy zapłaczecie, oj rzewnie zapłaczecie..

precz z tym durnym krajem debili i popaprańców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka