Dodaj do ulubionych

Jest kompromis ws. traktatu UE

• zyks Merkelowa mocno postraszyła to kacze nieszczęście 23.06.07, 00:58
      imusiał ukucnąć. Rządowa prasa, TV i różne szemrane Galby będą wyć o wielkiej,
      historycznej wiktorii. A prawdziwi patrioci okrzykną kaczą zgraję zdrajcami
      ojczyzny, judaszami :-))
    • insurgent5 Dziekujemy ci, Europo 23.06.07, 00:59
      Thanks, Europe, Danke, dziekujemy Ci, Europo, ze
      prze ówczesnym nieszczesciu politycznym, jaka Polska obecnie przezywa
      udalo Ci sie doprowadzic do kompromisu z azjatycka mentalnoscia obecnych elit
      politycznych Polska rzadzacych. Zapewniamy Cie jednak, Europa, ze w Polsce nie
      zyja tylko kaczki pekinskie.
    • komnen3 co się odwlecze to nie uciecze 23.06.07, 01:00
      po co były te kłótnie? Po to, by coś realnie zmienić, czy po to, by odwlec
      zmianę? Trzeba było już brać wcześniejsze propozycje.
      W ten sposób, dzięki Kaczyńskim, za odsunięcie w czasie zmiany - a więc tylko
      czasową korzyść - skłóciliśmy z sobą wszystkich. brawo.
    • yvesl Jak dobrze byc dumnym z tego,ze jestem Polakiem... 23.06.07, 01:00
      Jak dobrze byc dumnym z tego,ze jestem Polakiem. Dziękuję Panie
      prezydencie,dziękuje Panie Premierze dziekuję ci PiS. A przede wszystkim
      dziekuje Ci Boże ,ze dozyłem tych pieknych chwil. Dziękuje ,ze nie musze juz
      wymiotować patrząc na pseudoprzywódców - pijanych bolszewików.
      • mil1231 pełna zgoda 23.06.07, 01:02
      • pies_na_prawizne Re: uciekles z Tworek????? 23.06.07, 01:05
        przeciez po 2017 r Polska juz nie bedzie miala nic do powiedzenia w Radzie
        Europy!!!!!!!
        • adam_l27 to zasługa twojej(go) Belki !!! 23.06.07, 01:06
          do 2017 roku Europa może równie dobrze przejrzeć na oczy i wybrać wreszcie
          pierwiastek !!
        • mil1231 Nie bredź, proszę 23.06.07, 01:09
      • tales1 Również jestem dumny, że jestem Polakiem 23.06.07, 01:14
        I też dziękuję kaczorom, którzy mimo, iż liberalno-lewackie media robią ciągle
        za pióra, kolejny raz te media układowe wydymali.
    • porucznik_theo_kojak Gratulacje dla braci Kaczyńskich ! 23.06.07, 01:00
      Pozdrawiam również wszystkich prawdziwych Polaków którzy kibicowali Kaczorom w
      tej nierównej walce!
      • plemnik_bez_duszy Re: Gratulacje dla braci Kaczyńskich ! 23.06.07, 01:07
        Nie ciesz się zbyt szybko, jutro kurduple stwierdzą że logarytm dzeisiętyn byłby
        lepszy. "I od nawa polska ludowa"
        Fax do watykanu będzie taki: "wasza świątoliwość, zadanie wykonane częściowo, o
        trodnościach zamelduję jutro"
        Przetrwamy jakoś te 2 lata, POLACY. I pozbędziemy się tego kaczego goooowna.

"Niech żyje RP wersja 4.02 beta"
    • konrad31345 Twarda walka się opłaca 23.06.07, 01:01

Nicea do 2017 roku to wynik korzystniejszy nawet od pierwiastka na czas
      nieoznaczony. W końcu przez 10 lat jeszcze wiele może się wydarzyć...

Symptomatyczne jest to, że to telefoniczne rozmowy z premierem zdecydowały o
      porozumieniu. Od początku było jasne, że to on będzie podejmował decyzje, więc
      trochę nierozsądne było wysyłanie na negocjacje prezydenta.

Warto zapamięta, że wyraźnie po naszej stronie stanęły Czechy i Litwa. Po
      pierwsze obala to głosy o osamotnieniu Polski. Po drugie - i ważiejsze to ważny
      etap budowania sojuszu nowych państw członkowkich wokół Polski. A jak słusznie
      pisze Jerzy Marek Nowakowski to właśnie budowa sojuszy jest kluczem do pozycji
      kraju w UE.

Ciekawe jakie będą jutro nagłówki gazet...

• haansa Tylko musi sie wiedziec kiedy sie przegralo 23.06.07, 02:06
        >
        > Nicea do 2017 roku to wynik korzystniejszy nawet od pierwiastka na czas
        > nieoznaczony. W końcu przez 10 lat jeszcze wiele może się wydarzyć...

Wydazyc to sie jeszcze moze przez nastepny tydzien.

> Warto zapamięta, że wyraźnie po naszej stronie stanęły Czechy i Litwa. Po
        > pierwsze obala to głosy o osamotnieniu Polski.

To sie tez jeszcze okarze.

Wiejskie glupki czesto nie rozpoznaja momentu kiedy przegrali
        i urzadzaja party-zwyciestwa
    • felicjan15 Pierwiastka nie ma, po nas choćby potop 23.06.07, 01:05
      Tak można podsumować "osiągnięcia" kartofli.
      Nieco później niż UE chciała ale system podwójnej większości będzie
      obowiązywać. W 2017 roku już nikt nie będzie o kaczorach i pisie pamiętał.
      • yvesl Re: Pierwiastka nie ma, po nas choćby potop 23.06.07, 01:07
        felicjan15 napisał:

> Tak można podsumować "osiągnięcia" kartofli.
        > Nieco później niż UE chciała ale system podwójnej większości będzie
        > obowiązywać. W 2017 roku już nikt nie będzie o kaczorach i pisie pamiętał.

Tu sie mylisz PiS bedzie rządzil w 2017 swają następna z kolei kadencje.
        • plemnik_bez_duszy Re: Pierwiastka nie ma, po nas choćby potop 23.06.07, 01:33
          Mam to w dooopie, opuszczam piękny Kraj nad Wisłą już na stałe. Do tej pory
          pracując w firmie międzynarodowej podawałem ZAWSZE miejsce stałego zameldowania
          POLSKE. Czytaj: miejscowy fiskus odprowadzał mój podatek do RP wersja 4.02 beta.
          Miesięcznie wynosi to jakieś 700 EUR. Gdybym się zameldował w Luxemburgu na
          stałe(mieszkam tam od 6 lat mając drugie zameldowanie) płaciłbym ok. 280 EUR
          mniej, ale to że jestem Polakiem(nie polaczkiem) powodowało że płaciłem na kaczy
          fiskus. Od dziś Polska ma jednego podatnika mniej:)))) Zyskaną kwotę przeznaczę
          na jakieś przedszkole albo dom dziecka, ale OSOBISCIE pojadę i kupię coś co
          pensjonariuszom sprawi radość. "I to byłoby na tyle mili słuchacze"

"
          • yvesl Re: Pierwiastka nie ma, po nas choćby potop 23.06.07, 01:37
            plemnik_bez_duszy napisał:

> Mam to w dooopie, opuszczam piękny Kraj nad Wisłą już na stałe. Do tej pory
            > pracując w firmie międzynarodowej podawałem ZAWSZE miejsce stałego zameldowania
            > POLSKE. Czytaj: miejscowy fiskus odprowadzał mój podatek do RP wersja 4.02 beta
            > .
            > Miesięcznie wynosi to jakieś 700 EUR. Gdybym się zameldował w Luxemburgu na
            > stałe(mieszkam tam od 6 lat mając drugie zameldowanie) płaciłbym ok. 280 EUR
            > mniej, ale to że jestem Polakiem(nie polaczkiem) powodowało że płaciłem na kacz
            > y
            > fiskus. Od dziś Polska ma jednego podatnika mniej:)))) Zyskaną kwotę przeznaczę
            > na jakieś przedszkole albo dom dziecka, ale OSOBISCIE pojadę i kupię coś co
            > pensjonariuszom sprawi radość. "I to byłoby na tyle mili słuchacze"
            >
            > "Niech żyje RP wersja 4.02 beta"
            >
            > "
            kogo to obchodzi? Jedz gdzie chcesz żyjesz w wolnym kraju.
      • pies_na_prawizne Re: Pierwiastka nie ma, po nas choćby potop 23.06.07, 01:08
        felicjan15 napisał:

> Tak można podsumować "osiągnięcia" kartofli.
        > Nieco później niż UE chciała ale system podwójnej większości będzie
        > obowiązywać. W 2017 roku już nikt nie będzie o kaczorach i pisie pamiętał.
        --------------------------------
        ze w 2017 r PiSzczkow nie bedzie to juz wiemy teraz, ale jutro cala Polska sie
        dowie, ze po 2017 r to juz nie bedziemy miec nic do powiedzenia i bedziemy jak
        kurski "pod miotle" sie chowac
        • mil1231 To co prawda bzudry co piszesz z tym 2017 rokiem 23.06.07, 01:12
          ale według ciebie to powinnismy wczesniej skapitulować i juz od dzis nie miec
          nic do powiedzenia, czy tak mam rozumieć iście geremkowską koncepcję
          prowadzenia polskiej polityki zagranicznej??
      • adam_l27 Tylko że Nicea daje Polsce więcej niż Pierwiastek 23.06.07, 01:09
        do 2017 roku jest 9 lat i z politycznej perspektywy może stać się wszystko !!

poza tym trudno walczyć o lepszy system w pojedynkę !!

• pies_na_prawizne coz to 9 lat wg wiecznosci????:)))))) 23.06.07, 01:12
          adam_l27 napisał:

> do 2017 roku jest 9 lat i z politycznej perspektywy może stać się wszystko !!
          >
          > poza tym trudno walczyć o lepszy system w pojedynkę !!
          >
          -------------------------------------------
          • adam_l27 Nie za 9 lat będzie wchodzić do UE Ukraina.. 23.06.07, 01:17
            Widać za małą masz polityczną wyobraźnię by to zrozumieć.

Wówczas UE sama na nowo rozpocznie dyskusję o systemie głosowania.

Wtedy już na dobre zacznie obowiązywać system pierwiastkowy !!
    • sayitagain Pozorny sukces 23.06.07, 01:06
      Duża krótkowzroczność, kompromis wymuszony, Polska zapłaci (nie pierwszy raz)
      za postawę "po nas choćby potop". Szarża może udana, ale co dalej? Poczekajmy
      do pierwszej okazji, gdy my będziemy o coś prosić...
      • mil1231 żebraku, Unia to nie jest jadłodajnia- płacimy 23.06.07, 01:10
        składki i wymagamy. nic nie dostajemy za darmo więc nie pieprz
        • pies_na_prawizne Re: żebraku, Unia to nie jest jadłodajnia- płacim 23.06.07, 01:14
          mil1231 napisał:

> składki i wymagamy. nic nie dostajemy za darmo więc nie pieprz
          --------------------------------

sorry, ale w jakiej Unii ty zyjesz??????
          bo skoro w 7 lat zaplacisz 21 mld€ skladek a dostaniesz w tym samym okresie
          ponad 67 mld€, to ty mowisz ze nie dostajemy nic za darmo???????
          W Wietnamie tez od ostatniej wojny sie zmienilo!!!!!!!!!!!!:::))))))
      • honeyr Re: Pozorny sukces 23.06.07, 01:14
        sayitagain napisał:

> Duża krótkowzroczność, kompromis wymuszony, Polska zapłaci (nie pierwszy raz)
        > za postawę "po nas choćby potop". Szarża może udana, ale co dalej? Poczekajmy
        > do pierwszej okazji, gdy my będziemy o coś prosić...

To fakt. Kaczki przegrały walkę o mityczny pierwiastek, ale ponieważ efekt
        przedstawia sie jako "sukces Polski", więc rachunek za ten sukces Polska i tak
        zapłaci - w kasie, której NIE dostaniemy. Ale to już Kaczek nie obchodzi, bo dla
        nich liczy się propaganda nacjonalistyczna, a nie korzyść Polaków.
        • yvesl Re: Pozorny sukces 23.06.07, 01:19
          honeyr napisał:

> sayitagain napisał:
          >
          > > Duża krótkowzroczność, kompromis wymuszony, Polska zapłaci (nie pierwszy
          > raz)
          > > za postawę "po nas choćby potop". Szarża może udana, ale co dalej? Poczek
          > ajmy
          > > do pierwszej okazji, gdy my będziemy o coś prosić...
          >
          > To fakt. Kaczki przegrały walkę o mityczny pierwiastek, ale ponieważ efekt
          > przedstawia sie jako "sukces Polski", więc rachunek za ten sukces Polska i tak
          > zapłaci - w kasie, której NIE dostaniemy. Ale to już Kaczek nie obchodzi, bo dl
          > a
          > nich liczy się propaganda nacjonalistyczna, a nie korzyść Polaków.
          Gadzinowski no,no idz juz spac nie pij więcej...
        • wet3 Re: Pozorny sukces 23.06.07, 01:19
          A w rzeczywistosci dotkliwa porazka. Nie wiem jak do tego doszlo, ze Kaczki
          zgodzily sie na to. Myslalem, ze stac ich na wiecej zdecydowania! Jesli sprawy
          nie przyjma innego obrotu to od 2017 bedziemy pod rzadami szwabow i zabojadow!
          • pies_na_prawizne wet,no co ty?zmieniles front?po ludzku gadasz!! 23.06.07, 01:22
            wet3 napisał:

> A w rzeczywistosci dotkliwa porazka. Nie wiem jak do tego doszlo, ze Kaczki
            > zgodzily sie na to. Myslalem, ze stac ich na wiecej zdecydowania! Jesli
            sprawy
            > nie przyjma innego obrotu to od 2017 bedziemy pod rzadami szwabow i zabojadow!
            --------------------------------------
      • wislok1 Oczywiście, tak jak Zaolzie w 1938 23.06.07, 01:24
        Taktycznie Polska ugrała bez wojny bogaty rejon, zamieszkały w sporej części
        przez Polaków. Za to strategicznie była to skrajna głupota, iść po tej samej
        stronie co Hitler, a nie po stronie Europy nastawionej wrogo do Hitlera.
        Kacza szarża w Brukseli przypomina zajęcia Zaolzia.
        Polska może łatwo stać się ofiarą układu Niemcy-Rosja,
        a nikt w jej obronie nie wystąpi
    • honeyr Nie udało się Kaczkom zwarcholić Unii, i dobrze! 23.06.07, 01:09
      Dobrze, że nie doszło do samobójczego amoku i wetowania i w końcówce pojawiła
      się iskierka trzeźwości.
      Teraz co prawda będziemy świadkami ekwilibrystyki mającej uzasadnić przed
      ciemnotą, czemu jednak za pierwiastek nie umierano. To już problem kaczorowskich
      popleczników. Całe szczęście, że Polska wyszła jako tako z tej afery.
    • januszz4 Wycofać środki antykoncepcyjne 23.06.07, 01:10
      Teraz należy na potęgę się rozmnażać na wszelkie możliwe sposoby. Tak, żeby do
      2017 roku przybyło w Polsce co najmniej 20 - 30 mln. obywateli. Dlatego
      natychmiast uchwalić ustawę o ochronie życia poczętego, wprowadzić całkowity
      zakaz używania środków antykoncepcyjnych, prawny zakaz zboczeń seksualnych nie
      skutkujących ciążą (w tym masturbacji)i przede wszystkim przywrócić
      dawne "bykowe" - podatek płacony przez nieżonatych. Także przydało by
      się "krowowe" dla kobiet bezdzietnych. LPR i Rodzina Radia Maryja do boju!!!
      • loza_szydercza Re: Wycofać środki antykoncepcyjne 23.06.07, 01:12
        Romek mial juz swoj zamysl w walce o zakaz aborcji :-)
    • langston To lepsze niz "pierwiastek"!!!! Brawo Kaczorki!!! 23.06.07, 01:14
      To lepsze niz "pierwiastek"!!!! Brawo Kaczorki!!!
    • yvesl Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie to juz agon 23.06.07, 01:14
      Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie, to juz agonia. To juz koniec prezia
      sztajmesa i jego kolesi. Patrzcie i uczcie sie łotry jak sie rządzi państwem!
      • pies_na_prawizne Re: Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie to juz 23.06.07, 01:18
        yvesl napisał:

> Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie, to juz agonia. To juz koniec prezia
        > sztajmesa i jego kolesi. Patrzcie i uczcie sie łotry jak sie rządzi państwem!

---------------------------
        • yvesl Re: Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie to juz 23.06.07, 01:20
          pies_na_prawizne napisał:

> yvesl napisał:
          >
          > > Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie, to juz agonia. To juz koniec prez
          > ia
          > > sztajmesa i jego kolesi. Patrzcie i uczcie sie łotry jak sie rządzi państ
          > wem!
          >
          > ---------------------------
          Senyszyn idż juz spac. Dosć tego opilstwa na dziś.
          • pies_na_prawizne Re: Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie to juz 23.06.07, 01:27
            yvesl napisał:

>
            > >
            > > ---------------------------
            > Senyszyn idż juz spac. Dosć tego opilstwa na dziś.
            ----------------------------

Szkoda, ze nia nie jestem, bardzo inteligentna osoba
        • amanasunta Re: Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie to juz 23.06.07, 01:20
          pies_na_prawizne napisał:

> yvesl napisał:
          >
          > > Czerwona banda szczeka, warczy, gryzie, to juz agonia. To juz koniec prez
          > ia
          > > sztajmesa i jego kolesi. Patrzcie i uczcie sie łotry jak sie rządzi państ
          > wem!
          >
          > ---------------------------

Kibole Legii już czekają :))))))
        • plemnik_bez_duszy Osobiscie do Psa na prawizne 23.06.07, 01:54
          Wyćwiczyłem mojego American Pit Bull Terrier tak że szczeka jak zobaczy zdjęcie
          któregoś z tych "imbecille": czytaj kaczorów. Ciekawe jest to, że ten pies wcale
          nie szczeka, dzieci opowiadały że szczekał przez sen, ja tego nie słyszałem a
          na portret kaczorów to robi. Sytuacja hipotetyczna: jadę do Bruxeli, kaczor i
          fotyga idą na spacer, a mój pies zrywa się ze smyczy:))) Za piękne żeby o tym
          marzyć:((

• adam_l27 W 2016 roku UE sama zmieni system głosowania !! 23.06.07, 01:15
      Bardzo to możliwe jeśli w wyniku normalnych procesów dojdzie jednak do
      zjednoczenia Ukrainy i Turcji z UE. Pamiętajmy że mamy w perspektywie Euro 2012
      zatem bliższe związki Ukrainy z UE są możliwe. Być może wtedy po prostu dojdzie
      do nowej dyskusji na temat systemu głosowania.

Zatem perspektywy polityczne i bieżące korzyści wydają się DUŻE !!

• st-crispin Sukces i racja 23.06.07, 01:40
        To wielki sukces Polski i braci Kaczynskich. Natomiast w obliczu akcesji Turcji
        pierwiastek wroci na agende, zreszta zadbamy o to. Tylko z ta Ukraina bym nie
        przesadzal; jeszcze zobaczymy, co z Ukraina zrobimy. :)
      • plemnik_bez_duszy Re: W 2016 roku UE sama zmieni system głosowania 23.06.07, 02:15
        Euro 2012 mają już Włosi w kieszeni.

• heraldek Czy 8 lat zwloki ma byc zwyciestwem....???? 23.06.07, 01:19
      ...Polska uzyla cala amunicje na jeden punkt w traktacie....
      I dostala przy okazji od wszystkich po lapach....
      Niech sprobuje teraz zaczac o wartosciach chrzescijanskich czy
      o wyzszosci prawa panstwa nad unijnym...
      ...to zobaczy odpowiedz......
      Glupota Polski bardziej Unie jednoczy niz rozbija....
      Polska bvatalie przegrala i dala widowisko Europie
      Polish jokes napewno przybedzie.........

• meleshka Re: Idź do Geremka, ten nauczy cię jak głosować:)) 23.06.07, 01:27
        dla "dobra" Polski.
        • plemnik_bez_duszy Re: Idź do Geremka, ten nauczy cię jak głosować:) 23.06.07, 02:05
          Jakbyś miał 00,1% mózgu Gieremka mógłbyś być już starostą powiatowym. Nie mając
          "musku" jesteś goooownem.

• lodz123 ZDRADA P0LSKI!!!! 23.06.07, 01:23
      A gdzie pierwiastek? Chyba kaczory stracily moj glos na zawsze a zyskala LPR
      albo SO.
      • plemnik_bez_duszy Re: ZDRADA P0LSKI!!!! 23.06.07, 02:07
        Utop się w pobliskim szambie, razem z lpr-rem=ndsp

• eva15 NIE MA kompromisu ws. traktatu UE 23.06.07, 01:25
      Jak twierdzi Spiegel 9 krajów oprotestowało już niemiecki kompromis jako zbyt
      daleko idący. Jeśli tak będą trzymać, to to porozumienie padnie i to padnie nie
      z powodu niemickiego uporu. I zdaje się O TO w tym pokerze chodzi.

"(...) Merkel räumte Polen im Streit um das neue EU-Abstimmungssystem gegen
      Mitternacht das Recht ein, bis 2017 seinen heutigen Einfluss geltend zu machen
      statt nur bis 2014 wie bisher geplant. Die Regierung Kaczynski nahm den
      Vorschlag an - ein Durchbruch schien schon zum Greifen nahe.

Kurz darauf allerdings wies Belgiens Premierminister Guy Verhofstadt den
      Kompromissvorschlag der deutschen EU-Ratspräsidentschaft zur EU-Reform
      als "total inakzeptabel" zurück(...).
      Insgesamt neun Ländern gingen die vorgeschlagenen Zugeständnisse an die
      Verfassungsgegner zu weit. Zusammen mit Spanien, Italien, Österreich, Ungarn,
      Slowenien, Griechenland, Luxemburg und Malta wolle Belgien deshalb eigene
      Vorschläge ausarbeiten(...)"

www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,490267,00.html
      • adam_l27 Nie padnie też bezpośrednio z winy Polski więc... 23.06.07, 01:57
        ;)
    • lukas63 Jest kompromis ws. traktatu UE 23.06.07, 01:26
      Nie+Fra+BRY+WŁO - mają wg systemu Nicejskiego 33,6 % głosów w Radzie
      Wg systemu który będzie obowiązywał po 2017 już 53,9% !!!!!!!!!!!!!!!!

No nie wiem czy to tak fajnie
    • imprezagt No to do roboty, w 2017 ma być nas 50 milionów :)) 23.06.07, 01:33
      Nie ma na co czekać. Zacznijmy umacniać nasza pozycję już dziś!!

A na koniec, choć powinno być na początku: GRATULACJE DLA REPREZENTANTÓW
      POLSKI!!
      • naserio Gratulacje dla UE! 23.06.07, 01:40
        2xK: Chcieliście pierwiastka, dostaliście pierwiastek do kwadratu.
        Na serio.
    • hans564 Angela, ich bin Dein Freund aus PL ............... 23.06.07, 01:37
      ... aaaber eine Europeische Konferenz ohne Uns = R & M !
      ... ale europejska konferencja bez nas = R & M !
    • eva15 Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem 23.06.07, 01:42
      Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem w kierunku Niemiec ze strony starej
      EU.
      • eva15 Re: Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem 23.06.07, 01:43

• adam_l27 To niech pada !! W końcu wybiorą pierwiastek. 23.06.07, 01:46
          O to chodziło by zmusić ich wszystkich do dyskusji, wcześniej myśleli tylko o
          bankieciku na zakończenie !!

Poczekamy, zobaczymy...
        • pashow.von Czyli dupa mokra 23.06.07, 01:59
          eva15 napisała:

> Jak twierdzi Spiegel 9 krajów oprotestowało już niemiecki kompromis jako zbyt
          > daleko idący. Jeśli tak będą trzymać, to to porozumienie padnie i to padnie nie
          >
          > z powodu niemickiego uporu. I zdaje się O TO w tym pokerze chodzi.
          >

a Jarek już poszedł spać.
          Dziwi mnie to, że oni w ogóle o tym chcieli dyskutować, skoro rząd (Belki) już
          zaakceptował podwójną większość. Merkel nie powinna pozwolić na dyskusje na ten
          temat, bo w ten sposób to nigdy by się dyskusje nie zakończyły.
          • eva15 Re: Czyli dupa mokra 23.06.07, 02:07
            Dyskutować MUSIELI. W końcu Blair osobiście wszystko podpisał a teraz osobiście
            wiele zaczął podważać. Jeszcze większa to bezczelność niż w przypadku Polski.
            Tyle, że GB lepiej negocjuje i wie, kiedy, jak i ile ustąpić.
          • koloratura1 Re: Czyli dupa mokra 23.06.07, 02:10
            pashow.von napisał:

>
            > a Jarek już poszedł spać.

Nie sądzę.
            Na pewno czeka na konferencję prasową brata, która ma się odbyć po zakończeniu
            negocjacji.
          • langston ...ale Francja i Holandia odrzucily w 2005 23.06.07, 02:11
            .
            • adam_l27 ale w co gra Hiszpania ?? 23.06.07, 02:13
              dostają dzięki Polsce a teraz głupa rżną ? to zbyt ewidentne jest przecież
              • adam_l27 Porozumienie będzie !! Poszło o "moralność publicz 23.06.07, 02:46
                o moralność publiczną

Fotyga sobie tego życzyła...

Lewicowy miłośnik kochających inaczej nie mógł tego przeboleć :)
            • koloratura1 Re: ...ale Francja i Holandia odrzucily w 2005 23.06.07, 02:28
              I dlatego ten cały cyrk.
              Trzeba napisać coś, czego by nikt nie odrzucił.
        • koloratura1 Re: Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem 23.06.07, 02:06
          eva15 napisała:

> Jak twierdzi Spiegel 9 krajów oprotestowało już niemiecki kompromis jako zbyt
          > daleko idący. Jeśli tak będą trzymać, to to porozumienie padnie i to padnie
          > nie z powodu niemickiego uporu. I zdaje się O TO w tym pokerze chodzi.

To samo pisze TVN 24 na pasku.
      • hans564 Re: Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem 23.06.07, 01:51
        Jak pójdziemy na obiad, gdzie razem bedziemy zamawiali żarło i napitki, a ja zapłacę 3/4 rachunku, to chyba mam prawo oczekiwać od Ciebie odrobinę życzliwości, czy nie ?!
        • eva15 Re: Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem 23.06.07, 01:52

na to wygląda
          • eva15 Re: Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem 23.06.07, 01:54

• eva15 Ukłony dla p. Junckera. Stało się jak zapowiadał 23.06.07, 02:04
              Ukłony dla p. Junckera. Stało się jak zapowiadał. Zapowiadał głośno, a jakże,
              nawet GW go cytowała...Ale Kaczory w swym nadęciu ani mu wierzyły ani go
              słuchały. W końcu CZYM jest Luxemburg w zderzeniu z polską potęgą?

Tymczasem zrobiono inteligentne posunięcie w stylu zagrywek Putina na
              szachownicy polityki. Brawo.. Niemcy na pewno bądą wdzięczne, że zdjęto z ich
              barek niemiły ciężar historyczno-histerycznych Kaczych wrzasków.
              • janek-007 Ale kto tak naprawde oprotestowal... 23.06.07, 02:08
                kolaboranci i byli wasale Niemiec. To wcale nie jest takie dobre jak się wam wydaje.
                • eva15 Re: Ale kto tak naprawde oprotestowal... 23.06.07, 02:18

Wszyscy są niemieckimi kolaborantami - całe 26 krajów EU, taki już ten podły
                  świat.

Wygląda na to, że jesteć kryptogermanofilem przypisującym temu krajowi ogromną
                  moc.
                  • janek-007 Nie przesadzaj z ta miloscia. Jezeli ta ... 23.06.07, 02:23
                    zastopuje porozumienie to mamy niemiecka klapę i zaczynamy od nowa włączając w
                    to system glosowania. Ta dziewiątka robi Niemcom niepowiedzianą przysługę.
          • rusek11 Re: Ładnie jest to rozgrywane z dużym ukłonem 23.06.07, 02:05
            wyglada na to ze mialas eva15 tu racje:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=64704727&a=64705573

czy dobrze zrozumialem ze "stare" chca dac niemcam cos w rodzaju "alibi"?
            • adam_l27 ale w CO gra Hiszpania ?? 23.06.07, 02:10
              tego nie kapuję co ten ich debil socjalista robi...

myślę że on chce to rozwalić na serio...
              • haansa Polacy to jak flip i flap 23.06.07, 02:16
                .. w najlepszych komediach

- nie rozpoznaja nawet ze to DO NICH ktos strzela
                • adam_l27 takie kule nas nawet nie zranią !! 23.06.07, 02:18
                  :)
                  • adam_l27 9 państw to jednak MNiejszosŚĆ, nie panikujmy !! 23.06.07, 02:19
                    :)
                    • haansa Re: 9 państw to jednak MNiejszosŚĆ, nie panikujmy 23.06.07, 02:28
                      9 panstw to w Europie mniejszosc
                      ... a dwoch kurduplow z Absurdolandu to wiekszosc !!

SUPER
                      • eva15 Re: 9 państw to jednak MNiejszosŚĆ, nie panikujmy 23.06.07, 02:36

Mówimy poprawnie "dwóch kurdupli". Poza tym wszystko się zgadza.
                        • haansa Re: 9 państw to jednak MNiejszosŚĆ, nie panikujmy 23.06.07, 02:39
                          > Mówimy poprawnie "dwóch kurdupli". Poza tym wszystko się zgadza.

Nie umie ladnie mowic po kurduplowskiemu
                          ale lubie pania Ferklowa dlatego mowie jak umie
                      • marzex3 Re: 9 państw to jednak MNiejszosŚĆ, nie panikujmy 23.06.07, 02:37
                        Jesteś h.u.j.e.m
            • eva15 Wygląda na solidarność z atakowanymi Niemcami 23.06.07, 02:14
              "Starzy" najwyraźniej starają się wyciągać Niemcy spod linii ostrzału, bo
              widzą, że jest on NIEZASŁUZONY.

Jeśli prawdą są najnowsze doniesienie prasowe, to wygląda na to, że Niemcy
              jeszcze nigdy w historii EU nie przeżyły tyle solidarności i wdzięczności za
              swoją dotychczasową postawę, co teraz, Tyle, że nie ze strony tych, którzy
              mają im najwięcej do zawdzięczenia.

Jak powiedział Juncker: "JA nie zapomniałem, ile Niemcy zrobiły dla Polski"
              • geytrych reforma programu nauczania 23.06.07, 02:21
                Z programu nauczania matematyki wykreśla się pojęcie pierwiastka kwadratowego.
                • eva15 Re: reforma programu nauczania 23.06.07, 02:24

fajne
              • rusek11 Re: Wygląda na solidarność z atakowanymi Niemcami 23.06.07, 02:26
                no tak, i nie tylko "starzy" ale i malta, wegry i slowienia
                a to pokazuje ze i wsrod nowicjususzy sa kraje z podobnej mientalnoscia co
                europiejczycy, a kaczynscy traca jeszcze jeden argument.
                • eva15 Re: Wygląda na solidarność z atakowanymi Niemcami 23.06.07, 02:33
                  Myślę, że w tym sensie to wielki dzień dla Niemiec. Nawet jeśli rozmowy się
                  załamią, oni wyjdą z tego wzmocnieni, utwierdzeni w tym, że Europa uznałą ich
                  wieloletnią pracę i nie chce ich mierzyć miarą przeszłości lecz wspóczesnych
                  wysiłków.
                  • the_bils cieszysz się szmato że Kaczyńscy mają pod górkę 23.06.07, 02:39
                    ch*j tam z Polska, ważne żeby oni w dupę dostali, prawda? leć w te pędy do
                    Niemiaszków i zrób im laską skoro tacy wspaniali.
                    • duchpuszczy Re: cieszysz się szmato że Kaczyńscy mają pod gór 23.06.07, 02:43
                      jesli kaczory podczas negocjacji uzywaly takie samego jezyka jak ich wyborcy, to
                      nie dziw ze razy po calej europie zbieraja...no no.
                    • the_bils Re: cieszysz się szmato że Kaczyńscy mają pod gór 23.06.07, 02:44
                      *zrób im laskę - Niemiaszkom oczywiście:D
                  • rusek11 Re: Wygląda na solidarność z atakowanymi Niemcami 23.06.07, 02:55
                    tylko co to znaczy "wzmocnieni"?
                    czy to oznacza ze Niemcy beda jeszcze bardziej liczacym sie krajem w UE.
                    czy zostanie tylko wewnetrzna satysfaksja Niemiec z powodu
                    docenienia /wdziecznosci/ ich przez inne kraje.
                    a moze z tych "przygod" Niemcy wyjda jako panstwo z wiekszym
                    realnym "mocarstwowosciowym" wplywem na polityke swiatowa.
                    i czy Niemcy nie wpadli w pulapku "dluznika" za ta przysluge.
                    chyba za malo info o szczegolach dziesiejszych wydarzen
                    • eva15 Re: Wygląda na solidarność z atakowanymi Niemcami 23.06.07, 03:04
                      Psychologicznie wzmocnieni. Jeśli im czegoś brakuje, to nie tyle bycia jeszcze
                      bardziej liczącym się krajem, bo przynajmniej gospodarczo to jednak 3.
                      gospodarka świata, lecz właśnie tej wewnętrznej satysfakcji bycia docenionym za
                      swe NIEmaterialne, demokratyczne wysiłki. Jak bardzo Niemcy mają przetrącony
                      kręgosłup mało kto w PL w gruncie rzeczy rozumie, choć chętnie na tym jeździ i
                      z tego korzysta.
                      • rusek11 Re: Wygląda na solidarność z atakowanymi Niemcami 23.06.07, 03:22
                        no tak, pewnie na zachodzie zbyt duzym szokem byla glupia wypowiedz o "martwych
                        duszach" kaczynskich, chociaz moglo to byc i "ciezkie dziala" w rozumieniu
                        kaczynskich, taki argument ostatniej nadzieji, tylko co moze byc skutecznym w
                        stosunku do PO nie jest skutecznym w stosunku do niemiec.
                        ale chyba wyprowadzilo merkel z rownowagi i bez pomocy "dziewiatki" ciezko by
                        bylo jej poradzic.
                        Niemcow wpedzily w ten kompleks 2WS ale i one same tez winni ze tak dlugo jest
                        rozgrywana ta karta, przeciez to co kaczki powiedzieli glosno pocichu
                        zawsze "wisialo" w powietrzu.
                        Zreszta z rosja chca zrobic podobnie, poczucie winy i dozgonna wdziecznosc.
              • heraldek Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozleci.. 23.06.07, 02:43
                ....z pomoca Polski czy bez.....
                • eva15 Re: Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozl 23.06.07, 02:44

ja i tak nie śpię, bo czekam na powrót domownika
                  • haansa Re: Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozl 23.06.07, 02:48
                    > ja i tak nie śpię, bo czekam na powrót domownika

Dziwne u nas piwo leja tylko do 2-giej
                    • eva15 Re: Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozl 23.06.07, 02:55

Może pije prywatnie?
                      • haansa Re: Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozl 23.06.07, 03:06
                        > Może pije prywatnie?

Sorry - nie chcialem ci w buciorach wchodzic do domu ..

poprostu tak prywatnie sie dowiedziec na temat poziomu zycia w twoim miescie
                  • heraldek Re: Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozl 23.06.07, 02:50
                    ...czy kogos z Brukseli..??? Moze jakis p.Juncker...????
                    • eva15 Re: Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozl 23.06.07, 02:57
                      EE, ten to do rana nie wróci. Ale fajny jest, mądry. Miejmy nadzieję, że żona
                      go docenia.
                      • heraldek Re: Evus15, nie zarywaj nocy, Unia i tak sie rozl 23.06.07, 03:16
                        Nie wszystkie zony za zachwycone polityka...nadzieja, ze w innych
                        sprawach jest tez dobry.....
                        ...a Ty sobie Evus politykuj, ja juz koncze pakowanie i za 48 godzin
                        bede lecial nad to Toba w kierunku Atlantyku.....na spotkanie z jakims
                        tornado w Midwest.....(bylo tam wczoraj)......
                        Tylko nie pomyl mnie z Kaczka i nie strzelaj......
                        Za jakis moze wroce na forum, moze juz nie jako Schwarz Charakter Heraldek....
                        Bye.....
                        • eva15 Trzymaj się, haraldek, powodzenia w Hameryce! 23.06.07, 11:50

Tak ci ta Polska obrzydła?
                          • heraldek Re: Trzymaj się, haraldek, powodzenia w Hameryce! 24.06.07, 03:34
                            ...Gdybym byl kotem i mial 9 zyc, to moze jedno dedykowalbym walce
                            z wiatrakami w Polsce......poniewaz ani beatyfikacja ani kanonizacja mi juz
                            nie grozi zamiast stac sie udzialowcem Swiatyni Opatrznosci Bozej wole
                            wspierac indianskie kasyna gry w Minnesocie czy Dakocie...
                            .....poza tym majac dzis pod reka Net, na horyzoncie Gory Skaliste,
                            wokol 10,000 jezior i rzeke Mississippi, wspaniale zachody slonca
                            nad prairia, proste, zdrowe zarcie, ....kierowce miejskiego autobusu, ktorego
                            pozdrawiasz z usmiechem kazdego ranka, a przechodniow, ktorzy cie nie mina
                            bez usmiechu i " Hi"....coz mozna chciec wiecej....zycie "country" w
                            dwu milionowej metropolii......

Eva15, to nie jest zadne pozegnanie, to tylko lekkie przemeblowanie w tej
                            "globalnej wiosce"......to tylko zmiana IP.....
                            Ty rowniez nie poddawaj sie, ale nie bierz tych dysput tak calkiem powaznie...
                            bo ten Net prowadzi predzej czy pozniej do "wariatkowa".....
                            A punkt widzenia jest zawsze pochodna punktu siedzenia.....

Good Luck!!!

• langston ...a co takiego Niemcy zrobily dla Polski? 23.06.07, 03:04
                -nie chcialy podpisac granicy dopiero Bush senior i Thatcher nacisleli
                -granice podpisali ale bez majatkow
                -popierja roszczenia
                -nie chca przyjac na siebie roszzen (jak to zrobila Polska w stosunku do
                Zabuzan)
                -buduja rure z Rosja przeciwko europie srodkowej
                -przeciwstawiaja sie polskim probom podniesienia bezpieczenstwa.

No coz takiego ci Niemcy zrobili?

aha juz wiem pwenie chodzi o to ze kochaja Geremka i Kwacha i ladnie sie do
                nich usmiechaja a czasem nawet po kumpelsku poklepia po ramieniu
                • vit.zelasko pamiętajmy także o niemieckich zbrodniach 23.06.07, 03:08
                  wojennych. należy o tym przypominać "wypędzonym".
                  • haansa Re: pamiętajmy także o niemieckich zbrodniach 23.06.07, 03:11
                    > wojennych. należy o tym przypominać "wypędzonym".

Po co ?
                    a co nas to ??
                • duchpuszczy Re: ...a co takiego Niemcy zrobily dla Polski? 23.06.07, 03:13
                  - kwestia roszczen emigrantow z lat 70 byla wielokortnie tutaj wyjasniania,
                  innyhc roszczen nie ma
                  - buduja rure, bo robia biznes. polityka parnoiczna tylko w polska
                  - wlasnie przesiwstawaiajc sie "polskim" probom podniesienie bezpieczenstwa, tak
                  naprawde bronia polske ( patrz.tarcza anty)
                  • langston hihihihi- 23.06.07, 03:29
                    .
    • honeyr Kaczor wraca dumnie - z pierwiastkiem w trumnie! 23.06.07, 01:47
      Hehe, to ten sukces? Po tylu tygodniach propagandy? Czyli co, kilka lat zwłoki
      jest jednak godna rekompensatą za zwłoki pierwiastka, który miał być nienaruszalny?
      Kaczki zabrnęły w ślepą uliczkę, i Polska niestety ponosi koszty. Dobrze ze
      chociaż w końcówce nie doszło do nacjonalistycznej kompromitacji.

Sukcesem jest brak veta i wykluczenia z Unii, to fakt.Czyli absolutne smętne
      minimum. Coś, co kiedyś byłoby oczywistością - teraz jest ogłaszane jako
      wieeeeelki suuuukces! Cyrkowo...
    • st-crispin Belgom nie chodzi o kompromis z Polska 23.06.07, 01:48
      ... pisze Der Spiegel. Chca glebszej integracji:

"Belgiens Widerstand sei unabhängig von einer Einigung mit Polen, sagte ein
      Sprecher. "Wir stehen noch vor langen Verhandlungen." "
      • st-crispin Ergo: bedzie polski kompromis, a Merkel ... 23.06.07, 01:53
        ... byc moze czeka klapa z tym szczytem. Tyle ze nie z winy Polski (ani
        Francji). :) Bonne soirée!
        • adam_l27 Też tak myślę otworzyliśmy dyskusję i to się liczy 23.06.07, 02:01
          Ale zastrzeżenia na przykład Hiszpanii mnie dziwią.

Ich premier to chyba debil :) Nicea daje mu nieporównywalnie więcej niż podwójna
          większość...

Myślę że to zatem tylko zagrywka, tak naprawdę wszyscy chcą rozwalić szczyt u
          tych nadętych Niemców ale każdy bał się być pierwszym :)
          • duchpuszczy Re: Też tak myślę otworzyliśmy dyskusję i to się 23.06.07, 02:26
            wcale nie debil, po prostu hiszpania w przeciwienstwie do polski, swoja
            przyszlosc widzi w ue. kwestia liczenia glosow jest naprawde drugorzedna wobec
            potrzeby tworzenia koalicji i zawierania kompromisow. wiec na tych paru glosach
            mniej hiszpania w ogole nie straci, a pokaze po prostu ze ma jaja. i to nie kacze...
    • 36krzysiek [...] 23.06.07, 01:58
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • piekny_romanek euro-kolchoz to jest jednak g*wno 23.06.07, 02:01
      I po co jest ten Zwiazek Socjalistycznych Republik Europejskich? Chyba po to
      zeby masa euro-pojebow brala kase za nic. Po cholere jakies rady i parlamenty,
      zloty czarownic itd? Czy nie mozna bylo miedzy panstwami Europy zawrzec jakiejs
      umowy na zasadach podobnych jak NAFTA bez tej calej biurwo-kratycznej
      socjalistycznej radzie rad? Europejczycy lubia wydawac kupe szmalu na zupelne
      bzdety, dlatego ten kontynent zamienia sie w gospodarczy park geriatryczny.
    • adam_l27 Wszyscy chcą rozwalić ten szczyt tylko bali się 23.06.07, 02:03
      powiedzieć o tym głośno jako pierwsi ;)

Czyli będzie poważna dyskusja i szukanie kompromisu - o to chodzi.

Ostatecznie pierwiastek jest przecież praktycznie lepszy dla 26 państw :)
      • niesiolek_esbecka_swinia M_r_z_o_n_k_i__H_i_t_l_e_r_k_ó_w_ _Prysły__:))))))) 23.06.07, 02:14
        adam_l27 napisał:

> powiedzieć o tym głośno jako pierwsi ;)
        >
        > Czyli będzie poważna dyskusja i szukanie kompromisu - o to chodzi.
        >
        > Ostatecznie pierwiastek jest przecież praktycznie lepszy dla 26 państw :)

No właśnie !!!
        Głupota, tchórzostwo i naiwność
        to także atrybuty państw :(

Odwaga i determinacja Polski
        pokazała tę prawdę jednoznacznie
        niestety :(
        • plemnik_bez_duszy Re: M_r_z_o_n_k_i__H_i_t_l_e_r_k_ó_w_ _Prysły__:) 23.06.07, 02:28
          prowde, swientę prowde, i gó.. prowde:)

www.ksta.de/html/artikel/1182404870111.shtml

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka