presentation1 ....Gloduja milionerzy............... 30.06.07, 21:14 a biedacy ktorzy daja tym milionerom lapowkiLecza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 presentation1 daj mi prosze lapowke,bo jakos nie 30.06.07, 21:56 mam ani super willi,a za to wynajmuje pokoj w mieszkaniu studenckim,nie mam tez tej superbryki o ktora posadzasz kazdego lekarza.../jezdze autobusem/ Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ....Gloduja milionerzy............... 01.07.07, 10:42 presentation1 napisał: > a biedacy ktorzy daja tym milionerom lapowkiLecza sie. umowmy sie, ze ktos kto daje lapowki : 1) nie jest biedny, jesli ma co dac @) nie powinien byc nazywany biednym, tylko korumpujacym:) semantyka to wazna rzecz!:) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 30.06.07, 21:25 Strajk sluzby zdrowia wydaje mi sie takim samym cwaniactwem jak strajki gornikow itp "ciezko pracujacych" ludzi.jako pacjent patrze na ich "ciezka" prace.Oczywiscie sa tacy lekarze,ktorzy cos potrafia.Sa takie pielegniarki,ktore asystuja tymm prawdziwym lekarzom podczas operacji i ktore tez cos umieja.Wiekszosc jednak siedzi w okienkach przychodni,pije kawe w dyzurkach.Ich wiedza ogranicza sie do robienia zastrzykow i dzwigania naprawde chorych.Oczywiscie zaraz wszystkie "panie pielegniarki" obraza sie na mnie.Lekarze "specjalisci" zreszta tez. To co tu wypisuje to wlasne zyciowe obserwacje.Mam 70 lat i rzadko bywam w przychodni.Raz na 3 miesiece badam sobie krew na PSA,oczywiscie prywatnie,bo prostata nie nalezy do "koszyka uslug lekarskich".Oczywiscie do urologa chodze "prywatnie",bo w przychodni moge isc do urologa po rocznym oczekiwaniu.To,ze w tym czasie rak zaatakowalby juz caly moj organizm nikogo nie obchodzi.Specjalisci wiedza lepiej.Ostatnio dowiedzialem sie,ze lekarz ogolny,pseudonim "rodzinny",jest specjalista od organizacji pracy.To juz jest szczyt wszystkiego.Ten "specjalista orzekl,ze badania ogolne powinienem robic sobie raz na 5 lat czyli juz po smierci.Jest on wlascicielem przychodni i kazde takie badanie oczywiscie kosztuje,oszczedza moim kosztem.Ilu jest takich jak ja,ze cos wiedza i maja troche pieniedzy?Place co miesiac ponad 200 zlotych z mojej biednej emerytury i korzystam raz na 5 lat z publicznej sluzby zdrowia za 50 albo 100 zlotych za badania krwi.Lekarz "specjalista" patrzy na wyniki i stwierdza "wszystko w porzadku" tak jak ja tego nie wiedzialbym,oceniajac wyniki wg encyklopedii zdrowia. Publiczna sluzba zdrowia to zlodziejstwo i kpina ze zdrowego rozsadku.Wspolczuje profesorowi Relidze.Widac,ze chcialby cos zrobic.Mam na mysli "koszyk".Jednak odrazu widac,ze jego "koszyk" pojdzie do kosz,bo to ukrociloby zlodziejstwo bialego personelu i nierobstwo wszelkiej masci specjalistow. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 30.06.07, 21:42 niewyobrażalne aby gdziekolwiek lekarze i pielęgniarki tak zastajkowali aby zamykać szpitale .Może to i dobra metoda po co utrzymywać tyle szpitali skoro i tak nie można tam sie leczyć .Obawiam ze ci lekarze nie zdają sobie sprawy z tego ze na zchodzie ich styl pracy by nie przeszedł !! a żeby zarobić te ogromne pieniadze muszą też więcej i lepiej pracować no i znać język więc nie bardzo rozumiem jak to zwolnili się z pracy i co przestają być lekarzami ,czyli na złość babci odmrożę sobie uszy !!!Niewiarygodne !!!jak to jest że ja znam lekarzy którzy są przeciwni strajkowi a boją się odezwać bo taki jest nacisk i presja aby strajkować !!!!Szpital wariatów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 30.06.07, 22:16 przede wszystkim za granicą nie byłoby potrzeby by prezentować ten "styl pracy", poza tym masz absolutną rację, lekarze przecież zarabiają nie najgorzej właśnie dlatego, ze w gdy etat szpitalny nie wystarcza, dorabiają sobie np. w kilku poradniach, wieloma dyżurami w szpitalu (ponad normę ustaloną w prawie pracy), dodatkowymi dyżurami w pogotowiu, itp i o to jest właśnie cały raban - żeby nie musieć się zarzynać by mieć godne pieniądze, a tak - owszem, trochę zarobią ale kosztem życia rodzinnego, nie mają prawa walczyć o swoje ? oczywiście ze nie, naród jest zbyt tępy zeby wyjść poza naturalną, bezinteresowną nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 12:15 każdy kto chce zrobić więcej pracuje dużo, tak jest wszędzie !!!!Kto siez arzyna to jego wybór a godne zycie to wg ciebie wzór przewodniczącego zwiazku lekarzy czy mieszkanie samochód ,urlopy ????Kosztem zycia rodzinnego zarabia również mój syn i synowa a nie są lekarzami i nie moga tak szntarzować wszystkich aby to zmienić !!!! Mają prawo niech starjkuja w ten sposób szybciej dojdzie do reformy czyli również ujawnienia dochodów likwidacji łapówek zostana najlepsi i ucziwi .Jeśli uważasz ze ten naród zazdrości to znaczy ze ma czego zazdroscić i to oznacza ze nie jest tak źle .Nie zazdrosci tylko w sytuacji kiedy pod hasłem poprawy służby znajdują sie hasła burzenia i wpedzenia kraju w bagno to sie broni bo skoro tez ciezko pracuje to niby dlaczego ktoś inny chce mu to zabrać . Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 12:51 hydepark1 napisała: > każdy kto chce zrobić więcej pracuje dużo, tak jest wszędzie !!!!Kto siez > arzyna to jego wybór a godne zycie to wg ciebie wzór przewodniczącego zwiazku > lekarzy czy mieszkanie samochód ,urlopy ????Kosztem zycia rodzinnego zarabia > również mój syn i synowa a nie są lekarzami i nie moga tak szntarzować > wszystkich aby to zmienić !!!! nie chodzi tylko o ilość ale tez jakość, czy syn i synowa mają tak odpowiedzialną pracę ze na każdym kroku muszą podejmować decyzje od których zalezy zycie i zdrowie ludzkie ? przez 24 godziny na dobę kilka razy w tygodniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 13:05 każda praca jesli sie ja traktuje poważnie jest odpowiedzialna i twój argument to szantaż / lekarze ratują zycie / taki wybrali zawód i to jest jego specyfika oni jedyni składaja przysięgę Hipokratesa . Jakość? czy sądzisz ze tą jakość zmieni strajk czy pieniądze ?to długi proces bo choroba toczy nie tylko lekarzy !!!!Konieczna jest reforma ale bolesna ,najpierw dla lekarzy i pielęgniarek bo muszą zmienić myślenie .Tak jak to zrobili już inni .Sama gdy chcę zarobić wiecej pracuję i pracowałam ponad siły .Nie nie jestem lekarzem i moje dzieci też nie ale to nasz wybór a za twój zły wybór nie karz płacić innym .Ja i moje dzieci ryzykują bo po trudnych rozmowach wsiadamy do samochodu i jedziemy jako kierowcy po perfidnych drogach do domu i wcześniej nasze działania przynoszą zysk firmie która płaci składki na służbę zdrowia !!!!!i prywatną bo w panstwowej dawno sie nie leczymy !!!! Lekarze nie są jedynymi którzy podejmują trudne decyzje a fakt że służą chorym nie powinien być argumentem w walce o poprawę nie zarobków ale reformę bo skoro tego nie wiedzą to są manipulowani .!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 13:16 > oni jedyni składaja przysięgę Hipokratesa . To znaczy,ze im jako jedynym trzeba dopier...? > Jakość? czy sądzisz ze tą jakość zmieni strajk czy pieniądze ? Zdaje sie,ze strajk jest o pieniadze... >Konieczna jest reforma ale > bolesna ,najpierw dla lekarzy i pielęgniarek bo muszą zmienić myślenie tn.nie burzyc sie,ze pracuja za polowe sredniej krajowej...? >Tak jak > to zrobili już inni Tak.Np.gornicy. .Nie nie jestem lekarzem i moje dzieci też nie ale to nasz wybór a za twój > > zły wybór nie karz płacić innym . Nie,wybor byl dobry-podoba mi sie to,co robie.Na szczescie,nikt nie kaze mi tego robic dozywotnio w tym chorym kraju.A potrzebuje juz doslownie chwili... > Lekarze nie są jedynymi którzy podejmują trudne decyzje a fakt że służą chorym > nie powinien być argumentem w walce o poprawę nie zarobków ale reformę bo skoro > > tego nie wiedzą to są manipulowani .!!!!!!! 1)chodzi wlasnie o reforme 2)"lekarze nie sa jedynymi,ktoryz podejmuja trudne decyzje"-nie wiesz,o czym mowisz.Chcialbys odpowiadac za czyjes zycie?Moze sprobujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 13:40 hwa_rang84 napisał: > > > oni jedyni składaja przysięgę Hipokratesa . > To znaczy,ze im jako jedynym trzeba dopier...? > ....... zapominasz o skali i możliwosci państwa !!!!!! > > Jakość? czy sądzisz ze tą jakość zmieni strajk czy pieniądze ? > Zdaje sie,ze strajk jest o pieniadze... > .....tak o pieniądze dla lekarzy ale nie o reformę !!!!bo oni lepiej zyja kiedy tej reformy nie ma > >Konieczna jest reforma ale > > bolesna ,najpierw dla lekarzy i pielęgniarek bo muszą zmienić myślenie > tn.nie burzyc sie,ze pracuja za polowe sredniej krajowej...? > .........lekarze na zachodzie nie zarabiaja jak milionerzy a jesli to nie w szpitalach tylko mają własne kliniki lub praktykę > >Tak jak > > to zrobili już inni > Tak.Np.gornicy. > ....przyrównywanie protestu górników do reformy służby zdrowia to raczej dowodzi kiepskiej wyobraźni > .Nie nie jestem lekarzem i moje dzieci też nie ale to nasz wybór a za twój > > > > zły wybór nie karz płacić innym . > Nie,wybor byl dobry-podoba mi sie to,co robie.Na szczescie,nikt nie kaze mi teg > o > robic dozywotnio w tym chorym kraju.A potrzebuje juz doslownie chwili... > masz rację wyjedź łatwiej będzie przeprowadzić reformę > > > > Lekarze nie są jedynymi którzy podejmują trudne decyzje a fakt że służą c > horym > > nie powinien być argumentem w walce o poprawę nie zarobków ale reformę bo > skoro > > > > tego nie wiedzą to są manipulowani .!!!!!!! od nikogo ze strajkujacych nie słyszałam po propozycjach ze strony rządu ,teraz Religi .Czy wszystko jest złe w tym co rząd proponuje ??? jak to zrobić przecież to jest arcytrudne jeszcze wtedy kiedy jest brak dobrej woli tylko roszczenia .Nie tylko w Polsce była reforma ale tam tez wszyscy poniosili konsekwencje .A szpitalach haha czy ty byłeś wogóle na zachodzie i wiesz jak to działa ze żądasz aby taką reforme zrobić z dnia na dzień . Nawet taki Religa któremu trudno odmówić dobrej woli jest postrzegany jak wróg !!!! > 1)chodzi wlasnie o reforme > 2)"lekarze nie sa jedynymi,ktoryz podejmuja trudne decyzje"-nie wiesz,o czym > mowisz.Chcialbys odpowiadac za czyjes zycie?Moze sprobujesz? Posłuchaj jak będziesz myślał ze tylko lekarze mają prawo do wszystkiego i odmawiał innym ich solidności i własciwego stosunku do wykonywanej pracy to kto ma płacić składki ? Nie nie spróbuję dokonałam innego wyboru ale nigdy kiedy nie byłam zadowolona z pracy nie zachowywałam sie tak jak w tej chwili to srodowisko to jest żenujące .Co nie znaczy ze nie uważam ze nalezy wszystko zmienić .Ale bym to zrobiła inaczej .Zwolniłabym wszystkich ,przygotowałabym reformę i po wszystkim .Tu zaniedbania są od 60 lat a od 17 bojkot reformy przez lekarzy i polityków a teraz natychmiast zarobki maja być jak w starych krajach uniii /bogatych/ty chyba chcesz cudu !!! a rząd cudotwórcą .Urodziłeś sie nie w tym kraju co powinieneś !!!twój pech !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 14:15 hydepark1 napisała: > Posłuchaj jak będziesz myślał ze tylko lekarze mają prawo do wszystkiego i > odmawiał innym ich solidności i własciwego stosunku do wykonywanej pracy to kto > ma płacić składki ? mała korekta: chodzi raczej o "tez" a nie "tylko", niby niewielka róznica a zupelnie zmienia kontekst > Nie nie spróbuję dokonałam innego wyboru ale nigdy kiedy > nie byłam zadowolona z pracy nie zachowywałam sie tak jak w tej chwili to > srodowisko to jest żenujące. aha, czyli z odpowiedzialnością jako na siebie nakładają lekarze nie ma to w ogóle związku, wg starej reguły czy sie stoi czy się lezy > Zwolniłabym wszystkich ,przygotowałabym > reformę i po wszystkim . nie powinnaś tez zapominać o tymczasowym zakazie chorowania, chyba ze po prostu sama pacjentów będziesz w tedy przyjmowała, na papierze to sie kazdy moze mądrzyć co takiego by zrobił zeby było lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 15:16 keynell napisał: > hydepark1 napisała: > > > > Posłuchaj jak będziesz myślał ze tylko lekarze mają prawo do wszystkiego > i > odmawiał innym ich solidności i własciwego stosunku do wykonywanej pracy > to kto > > ma płacić składki ? > > mała korekta: chodzi raczej o "tez" a nie "tylko", niby niewielka róznica a > zupelnie zmienia kontekst > ......owszem ale nie tylko też dla lekarzy > Nie nie spróbuję dokonałam innego wyboru ale nigdy kiedy > nie byłam zadowolona z pracy nie zachowywałam sie tak jak w tej chwili to > srodowisko to jest żenujące. > aha, czyli z odpowiedzialnością jako na siebie nakładają lekarze nie ma to w > ogóle związku, wg starej reguły czy sie stoi czy się lezy .......gdzie tu odpowiedzialnośc kiedy lekarze odmawiaja leczenia to ewidetna metoda szantażu kiedy o woli tego rządu wszyscy wiedzą i Religi również !!!! > ....... czy nie ma w tym nic zastanawiającego ze ocena innych nie jest zgodna z opinią lekarzy czyżby oni mieli prwao do oceny innych a inni do oceny ich postępowania nie ???????? > Zwolniłabym wszystkich ,przygotowałabym reformę i po wszystkim . odwrotnie reforma i zwolnienia będzie lepiej ? > nie powinnaś tez zapominać o tymczasowym zakazie chorowania, chyba ze po prostu .....przepraszam a co robia starjkujący czy licza sie z chorymi ?????? > sama pacjentów będziesz w tedy przyjmowała, ........jak widać za chwilę ci którzy grożą ze wyjadą lub strajkuja o tym nie myślą !!!!!! i znów to prawo dla lekarzy i za tym odpowiedzialność wielkie puste słowa !!!! > na papierze to sie kazdy moze mądrzyć co takiego by zrobił zeby było lepiej .......masz rację i strajkując i głodując również !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 14:00 hydepark1 napisała: > każda praca jesli sie ja traktuje poważnie jest odpowiedzialna i twój argument > to szantaż / lekarze ratują zycie / taki wybrali zawód i to jest jego specyfika > > oni jedyni składaja przysięgę Hipokratesa jak nauczyciel, gornik, informatyk nie przyjdzie do pracy wątpie aby był tan społeczny odzew z jakim do czynienia mamy teraz, poza tym nikomu doraźna krzywda się nie stanie, nikt nie umrze, tylko ja widzę róznice miedzy lekarzem a kimkolwiek innym ? zgoda, składali przysięge hipokratesa, ale nie moze ona słuzyć jako ekwiwalent płacy, inaczej przyjmujemy ze lekarz nie ma prawa upominac się o swoje gdyz "składał przysięge hipokratesa" Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Z terrorystami nie rozmawia się! 01.07.07, 15:28 > zgoda, składali przysięge hipokratesa, ale nie moze ona słuzyć jako ekwiwalent płacy, Ja w ogóle nie rozumiem. U nas wszyscy mijają się z powołaniem. Przecież jak dla kogoś naczelną wartością jest tłuczenie kasy, to dlaczego nie został bankierem? Czy innym biznesmanem. Z tymi łbami, co Wy lekarze macie - to byście niezłe biznesy robili i byłby spokój. Ale NIE. Lekarze kierują swoje dzieci na lekarzy, a ci swoje na lekarzy... Bo całe to lekarskie biedowanie to wielkie udawanie. Jak reklamówka PO. Zarabiam 1.800. A, zapomniałem, że tak naprawdę 4.500. Oficjalnie, ma się rozumieć :)) To co lekarze wyprawiają z pacjentami teraz - to terroryzm. Ostateczny dowód, gdzie mają pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Z terrorystami nie rozmawia się! 01.07.07, 19:51 od razu odleciałes w drugi biegun, po prostu chodzi o to zeby godnie zarabiac, czy to jest równowazne z "tłuczeniem kasy" ? przemowa godna populisty i kolejny który sugeruje iz lekarz ze wzgledu na to iz opiekuje sie pacjentami nie ma prawa do strajku.... Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 "Oczywiscie sa tacy lekarze,ktorzy cos potrafia." 30.06.07, 21:58 A TY masz czelnosc pewnie oceniac,kto cos potrafi,a kto nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
nutkajski Re: "Oczywiscie sa tacy lekarze,ktorzy cos potraf 30.06.07, 22:05 Wyjedzcie panowie lekarze wreszcie za granice i moze sie to unormuje,bo moja 80 letnia babcia miala juz miesiac temu byc w szpitalu na chore serce.teraz czeka jak sie skonczy strajk. Od serca i od siebie to wam powiem : SPIE..JCIE tam gdzie wasz zagraniczny RAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 ...zanim Cie krew zaleje,podziekuj wszystkim,ktorz 30.06.07, 22:17 y glosowali na ten rzad.Rzad,ktory wiedzial o strajkach od pazdziernika,czy jakos tak-i nic w zwiazku z tym nie zrobil.To nie nasza wina,tylko ludzi,ktorzy tak a nie inaczej glosowali w ostatnich wyborach.Get used to it.A lekarz nie jest niewolnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iffa4 nie martw sie 30.06.07, 22:47 Nie martw sie - juz niedlugo wyjada. I wypisza sie z pracy. A wtedy twoja bebcia bedzie jeszcze czekac i czekac i czekac. Czyzbys oczekiwal na szybki spadek, ze masz takie zyczenia co do lekarzy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: nie martw sie 01.07.07, 12:38 i ty tak sądzisz ,strachy na lachy nie wszystkich tam przyjmą a znam wielu którzy nie chca strajkować a kiedy ich ubędzie to i reformę zrobi się łatwiej !!!!Babcia pójdzie do lekarza rodzinnego a on nie stajkuje. To teraz lekarze będą pytać pacjenta czy jest za strajkiem czy nie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: "Oczywiscie sa tacy lekarze,ktorzy cos potraf 01.07.07, 12:24 język godny lekarza strajkującego !!!! a ma nie czelnośc tylko prwao bo korzystam z usług tak tak to nie jałmużna tylko usługa !!!!A niedouczonych znam kilku którzy doprowadzili do śmierci dziecka z powodu ropowicy okołoszczękowej /szkolny błąd/ drugi przypadek zlekceważony atak astmy który cudem nie doprowadził do zgonu ,trzy razy zmieniany gips na nodze mojego ojca bo źle było odczytane zdjęcie !!!!!mam prawo i obowiązek !!!!walczyć o dobro swoje i swoich bliskich !!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 30.06.07, 22:08 jeśli większość lekarzy i pelęgniarek "siedzi w okienkach i pije kawę" to logiczne wydawałoby się, iz wszyscy ludzie których na codzień widzimy sa absolutnie zdrowi i nigdy lekarza nie widzieli na oczy, sugeruje pan, iz słuzba zdrowia w Polsce praktycznie nie istnieje, jednak spotyka się ludzi mających 70 lat i więcej, którzy lekarza muszą widzieć względnie często, pana "zyciowe obserwacje" to tylko mały wycinek, w dodatku niezbyt obiektywny gdybym miał podobny tok rozumowania - widok starszego człowieka, który niegrzecznie się zachowuję zinterpretowałbym jako obraz wiekszości populacji ludzi starszych, na szczęście jestem od tego wolny, dostrzegam zarówno negatywy jak i pozytywy, nie uogólniam w kwestii oczekiwania na wizytę, badania - no to nie ma wpływu lekarz tylko względnie duza ilośc pacjentów jak na ilość lekarzy danej specjalizacji, a takze wielkość kontraktu z NFZ, ale to akurat jest wina administracji państwowej a nie doktora z poradni, proponuje więcej rozsądku i umiaru w ferowaniu wyroków Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Szczekajcie sobie,pieski,szczekajcie,a od pazdzier 30.06.07, 22:42 nika i tak bedziecie placic-albo,prywatnie lekarzowi,albo zakladowi pogrzebowemu. A chorzy z procesami NPL beda umierac w domu.Coz,zycie jest brutalne-nie ma pieniedzy na doktora,nie ma doktora... Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A od pazdziernika do polskiego lekarza bedziecie 30.06.07, 22:48 jezdzic do Irlandii;) Moze moglbym na tym zarobic jako posrednik posrednika, ale niech tam - od dzis w watkach medycznych bede podawal adresy rzetelnych agencji w Irlandii i UK (bo te kraje znam i moge sprawdzic) zajmujacych sie rekrutacja medyczna. Na poprzedniej stronie podalem pierwsza z nich: ALEX HARP (alexharp.ie) - mozna sie zarejestrowac on line. I taka rejestracja NIE JEST sciema - bedzie odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 Re: Szczekajcie sobie,pieski,szczekajcie,a od paz 01.07.07, 02:48 Totalna bzdura. Po pierwsze rząd ma mozliwość powołania lekarzy do wojska, więc nie ma najmniejszych szans, aby chorzy umierali w domu >tak bedziecie placic-albo,prywatnie lekarzowi... A teraz to niby jak jest? Jak ktoś musi się wyleczyć z czegoś poważniejszego niż kaszlel to nie ma innej możliwości niż uiszczenie jakiejś gratyfikacji, choćby w postaci odwiedzin prywatnego gabinetu >Coz,zycie jest brutalne-nie ma pieniedzy na doktora,nie ma doktora... Doktor żyje w społeczeństwie, korzysta z pracy innych, więc też musi się z innymi liczyć. Rząd mimo tylu protestów ma bardzo wysokie poparcie, możnaby nawet powiedzieć, że zyskał od wyborów. A lekarze są dzisiaj postrzegani przez pryzmat afer korupcyjnych, a jak ktoś umrze przez te strajki to ich wizerunek sięgnie dna. Nic z tego nie wyjdzie, jak kaczor mówi, że nie da to nie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Tjaaaa... 01.07.07, 03:05 > Totalna bzdura. > Po pierwsze rząd ma mozliwość powołania lekarzy do wojska, więc nie ma > najmniejszych szans, aby chorzy umierali w domu Tak?Ma?To czemu jeszcze tego nie zrobil?Bo za taki numer grozi trybunal praw czlowieka.Pogrozic moze.Nic wiecej.Zreszta,sam sie wycofal z tego pomyslu... > A teraz to niby jak jest? Jak ktoś musi się wyleczyć z czegoś poważniejszego ni > ż > kaszlel to nie ma innej możliwości niż uiszczenie jakiejś gratyfikacji, choćby > w > postaci odwiedzin prywatnego gabinetu Bzdura.Mamy publiczna sluzbe zdrowia.Ile sie czeka,to inna sprawa,ale sami tak przeciez chcecie... > Doktor żyje w społeczeństwie, korzysta z pracy innych, więc też musi się z > innymi liczyć. Stawka za ostry dyzur to troche ponad 6pln.Ciekawe,ale koles za malowanie scian u moich rodzicow chcial 20pln od metra.../fakt,dostal tyle-ale dzieki temu,ze moi rodzice NIE SA lekarzami i stac ich czasem na wiekszy wydatek/ >. A lekarze są dzisiaj postrzegani przez > pryzmat afer korupcyjnych, a jak ktoś umrze przez te strajki to ich wizerunek > sięgnie dna. ...coz,my sie nie bawimy przez ponad pol roku w akcje medialne z serii:"ten pan juz nikogo nie zamorduje".Nawiasem mowiac,dobrze jakby ktos podliczyl,ile osob swoimi idiotycznymi wypowiedziami zabil pan minister Zero /facet doslownie zamordowal polska transplantologie...przynajmniej,na jakis czas... >Nic z tego nie wyjdzie, jak kaczor mówi, że nie da to nie da :) Owszem,kaczka nie da.Ale da pierwszy po nim,jak tylko kaczke wywioza na taczkach.../a wywioza,jak tak dalej pojdzie-pamietaj,ze prawdziwe ewakuacje pacjentow zaczna sie dopiero w pazdzierniku,jak faktycznie nie bedzie komu pracowac/ Odpowiedz Link Zgłoś
mindflayer Re: Szczekajcie sobie,pieski,szczekajcie,a od paz 01.07.07, 08:36 Mogą mnie powołać do wojska, żeby przeczołgać na poligonie. Nie zmuszą mnie, żebym pracował za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 09:51 Odpowiadajac na post keynell'a osmielam sie zauwazyc,ze ostatnio znalazlem sie w towarzystwie calej grupy lekarzy,towarzysko a nie jako pacjent,przysluchiwalem sie rozmowie z ktorej wynikalo,ze wszyscy inni powinni szanowac ich z tego powodu,ze sa lekarzami.Takiego zadufania i samouwielbienia jeszcze nie slyszalem w zyciu mimo 70-ki na karku. Trzeba cos z tym zrobic,uczyc przyszlych medykow etyki.To ich rozumowanie prowadzi do takich stanow jakie obecnie obserwujemy.Oczywiscie wszyscy wokol sa winni zapasci w sluzbie zdrowia NFZ,ministerstwo itd.Lekarze i pielegniarki sa "cacy".Dlaczego Keynell nie odpowiada na nieuctwo lekarza o ktorym pisalem? Dlaczego ten lekarz,o ktorym pisalem,nie informuje mnie,ze czegos nie moze,bo kontrakt mu nie pozwala,lecz wprowadza mnie w blad klamiac,ze badania sa niepotrzebne? Wiekszosc starszych ludzi wzglednie czesto musi widziec lekarza,[pisze keynell.Tak to prawda,ale wiekszosc z tej "wiekszosci" robi to towarzysko,szczegolnie starsze panie.Tym paniom lekarz powinien wytlumaczyc,ze to nazywa sie hipochondria,zarazliwa w starszym wieku. Krotko mowiac,nasza "dyskusja" nie prowadzi do niczego,bo lekarze nie dadza sie przekonac,ze sami doprowadzili do tego stanu,nisko ceniac swoje umiejetnosci i broniac sie przed "uregulowaniami" znanymi i stosowanymi na calym swiecie,tylko nie w Polsce.Przykladem jest "koszyk" prof.Religi "sciagany" z amrykanskich rozwiazan systemowych.Tam tez sa problemy,20-40% ludzi nie stac na ubezpieczenie zdrowotne,ale tam tez jest opieka socjalna,ktora pomaga biednym w trudnych sytuacjach zyciowych.Wiem cos o tym,bo mieszkalem tam przez ostatnich wiele lat i placilem za "health insurance" okolo 360 dolarow miesiecznie.Wiedzialem jednak za co,bo gdy zlamalem reke to nigdzie i nigdy nie musialem czekac na wizyte lekarska,wszystko odbywalo sie natychmiast.Lekarze byli zainteresowni,bo za kazda wizyte dostawali od insurance company okolo 70 dolarow,ode mnie 15,to byl moj udzial w ubezpieczeniu.Dlaczego u nas tak nie moze byc?Nikt jednak nie placil tam "z gory".Placono za wykonane uslugi medyczne.Jesli lekarz lub szpital nie mial "klientow-pacjentow" to bankrutowal. Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Ewakuacja pacjentów szpitala z powodu strajku 01.07.07, 11:34 emeryt21 napisał: >wszyscy inni powinni > szanowac ich z tego powodu,ze sa lekarzami jak widać obecnie, ludzie w zasadzie lekarzy nie szanują, odmawiają im prawa do strajkowania, maja ich za łapowników i ludzi nie douczonych, wydawać by się mogło, iz nawet nie-lekarz powinien zasługiwać na wiekszy szacunek > Dlaczego Keynell nie odpowiada na nieuctwo lekarza o ktorym pisalem? spokojnie, spisku bym się nie dopatrywał, nie zauwazyłem nic o niedouczeniu po prostu > Dlaczego ten lekarz,o ktorym pisalem,nie informuje mnie,ze czegos nie moze,bo > kontrakt mu nie pozwala,lecz wprowadza mnie w blad klamiac,ze badania sa > niepotrzebne? mozna to odebrać jako synonim: kontrakt nie pozwala = nie trzeba, oczywiście zalezy to jak bardzi chcemy się dopatrzeć czegoś nieodpowiedniego po drugie: warto pamiętać iz kazdy odpowiada za swoje własne czyny, przypisując zachowanie jednego człowieka całej grupie którą reprezentuje raczej właściwe nie jest, ale o tym juz pisałem > Wiekszosc starszych ludzi wzglednie czesto musi widziec lekarza,[pisze > keynell.Tak to prawda,ale wiekszosc z tej "wiekszosci" robi to > towarzysko,szczegolnie starsze panie.Tym paniom lekarz powinien wytlumaczyc,ze > to nazywa sie hipochondria,zarazliwa w starszym wieku. az tak uwaznym obserwatorem nie jestem, nie siedze w gabinetach lekarzy rodzinnych, generalnie odbieram to jako opinię bardzo subiektywną, a swoją wypowiedz oparłem na prostej prawidłowości ze im kto starszy tym większe prawdopodobieństwo zachorowania na większość chorób > Krotko mowiac,nasza "dyskusja" nie prowadzi do niczego, tu się akurat zgadzam > bo lekarze nie dadza sie > przekonac,ze sami doprowadzili do tego stanu,nisko ceniac swoje umiejetnosci i > broniac sie przed "uregulowaniami" znanymi i stosowanymi na calym swiecie,tylko > > nie w Polsce. trochę w tym racji, taki bunt powinien wybuchnąć na początku lat 90-tych, ale tak to juz jest z lekarzami, ze za bardzo byli zajęci leczeniem ludzi by upomnieć się o swoje, na zachodzie rzeczywiście lekarzom władza intensywniej patrzy na ręce, ale tam więcej zarabiają, w Polsce zwiększanie i komplikowanie biurokracji w słuzbie zdrowia przy nie zwiększaniu płac musi wiązać się z protestem > Przykladem jest "koszyk" prof.Religi "sciagany" z amrykanskich > rozwiazan systemowych.Tam tez sa problemy,20-40% ludzi nie stac na > ubezpieczenie zdrowotne,ale tam tez jest opieka socjalna,ktora pomaga biednym w > > trudnych sytuacjach zyciowych.Wiem cos o tym,bo mieszkalem tam przez ostatnich > wiele lat i placilem za "health insurance" okolo 360 dolarow > miesiecznie.Wiedzialem jednak za co,bo gdy zlamalem reke to nigdzie i nigdy nie > > musialem czekac na wizyte lekarska,wszystko odbywalo sie natychmiast.Lekarze > byli zainteresowni,bo za kazda wizyte dostawali od insurance company okolo 70 > dolarow,ode mnie 15,to byl moj udzial w ubezpieczeniu.Dlaczego u nas tak nie > moze byc?Nikt jednak nie placil tam "z gory".Placono za wykonane uslugi > medyczne.Jesli lekarz lub szpital nie mial "klientow-pacjentow" to bankrutowal. no generalnie stwierdza pan, iz słuzba zdrowia kuleje, no ale to żadne odkrycie nie jest, i jest z jednym czynników podsycających strajk Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Ehh... 01.07.07, 11:49 > z ktorej wynikalo,ze wszyscy inni powinni > szanowac ich z tego powodu,ze sa lekarzami. Sorry.To nie jest wystarczajacy powod?Jak byles w stanach,to przypomnij sobie,jakie tam/czy gdziekolwiek indziej cywilizowanym swiecie/ jest podejscie do personelu medycznego.Bo pieprzysz za przeproszeniem,jak cala masa proletariatu gorniczo-rolniczego... > Trzeba cos z tym zrobic,uczyc przyszlych medykow etyki. Kolejny k... etyczny sie znalazl!!!Popatrz na samego siebie,"etyku"!!! Btw.stanowi obecnemu winni sa wylacznie rzadzacy,a nie lekarze.To rzadzacy w latach 70tych urzedowo obnizyli zarobki w mysl zasady stalina:"narod i tak nie da zginac lekarzowi".A jak teraz strajkujemy,zeby o zmienic,to rzucasz jakies gownolotne hasla!! Jesli chodzi o tego lekarza...nie znam przypadku,wiec nie moge ocenic,czy przypadkiem FAKTYCZNIE te bydania nie byly niepotrzebne.Ale na pewno nie przyjme,ze bylo tak jak Ty mowisz-a to z jednego prostego powodu:nie jestes lekarzem.Kierujesz sie,cytuje "zdrowym rozsadkiem".Ktory,bez zadnej wiedzy medycznej mozesz sobie wsadzic gdzies. > Krotko mowiac,nasza "dyskusja" nie prowadzi do niczego,bo lekarze nie dadza sie > > przekonac,ze sami doprowadzili do tego stanu,nisko ceniac swoje umiejetnosci i > broniac sie przed "uregulowaniami" znanymi i stosowanymi na calym swiecie,tylko > > nie w Polsce Patrz odpowiedz wyzej. Przykladem jest "koszyk" prof.Religi "sciagany" z amrykanskich > rozwiazan systemowych.Tam tez sa problemy,20-40% ludzi nie stac na > ubezpieczenie zdrowotne,ale tam tez jest opieka socjalna,ktora pomaga biednym > w trudnych sytuacjach zyciowych. Koszyk religi to akurat przyklad totalnej sciemy.ZERO konkretow-tylko,medialne hasla.Troche malo,jak na pol roku... W stanach jak kogos nie stac na leczenie,to umiera w domu/na ulicy.Jak ma wypadek,od razu wioza go do szpitala&lecza,ale jesli jego ubezpieczenie nie obejmuje danej uslugi,dostaje za nia rachunek.Piekne,prawda?:) >.Placono za wykonane uslugi > medyczne.Jesli lekarz lub szpital nie mial "klientow-pacjentow" to bankrutowal. Teraz tez jest placone po wykonaniu uslugi-przez NFZ. > Dlaczego u nas tak nie > moze byc? Nie moze.A wiesz dlaczego?Bo: 1)nie moznaby wsadzic kumpla na szefa ZUSu /bo zus trzebaby zlikwidowac/ 2)nie moznaby wsadzic kumpla na szefa NFZtu /bo ten tez trzebaby zlikwidowac/ 3)Trzebaby oszczedzac /bo jak pieniadze ze sluzby zdrowia nie ida do budzetu,to nie mozna dac gornikom odprawy 50tys pln,czy doplacic do interesu sadownikom/ 4)Trzebaby zlikwidowac krus i zabrac darmowe ubezpieczenia rolnikom /patrz punkt nizej. 5)Trzebaby zrobic cos z poparciem spolecznym /bo ten marny proletariacki gorniczo-rolniczy elektorat PISu przyjedzie i rozpiep... sejm,jak beda musieli placic za ubezpieczenie.../ Teraz wiesz,czemu zadnemu rzadowi nie zalezalo jakos strasznie,zeby przeprowadzic te reformy,a obecny mowi:"potrzebujemy juz tylko 10ciu lat na wprowadzenie super reform"?Tyle,ze za 10 lat,to moj rocznik w weekendy bedzie grywal w golfa gdzies pod Dublinem... Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 dan3iger = perfidny manipulator 01.07.07, 00:24 Przestępcami były nazwane pielęgniarki BEZPRAWNIE OKUPUJĄCE budynek rządowy. "Rząd dla ludzi" wielu ciemniaków rozumie jako rząd spełniajacy wszelkie zachcianki. Lekarze chca aby burdel ostatnich kilkunastu lat rozwiazać w parę miesięcy przez sypnięcie furą pieniędzy. A różne matoły, nie rozumiejące chociażby zagrożeń inflacyjnych związ. z nagłym wzrostem płac dla wszystkich chętnych, klaszczą strajkujacym, bo ci walą w rząd. Lekarze i pielegniarki walą NIE w Kaczyńskich ale w nasz wspólny budżet. Tak trudno to pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A w ktorym kraju Unii posel ma diety rowne 01.07.07, 00:32 DZIESIECIOKROTNEJ placy pielegniarek? Nawet w wyjatkowo rozwarstwionej placowo Wlk.Brytanii dochody z tytulu poslowania sa zaledwie 5 razy wyzsze od pielegniarskiej placy, a w Irlandii radiolog ma na lape tyle, ile Bernie Ahern:) Tu chodzi o niewywiazywanie sie Kaczek z wyborczych obietnic, w tym - taniego panstwa: niech zaciskanie pasa zaczna od samych siebie i swoich przydupasow. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika > Tak trudno to pojąć? 01.07.07, 08:31 alez skad, twoj wyklad ekonomii politycznej socjalizmu wyjasnil wszystko. Doradzasz Klonom? zima0001 napisał: > Przestępcami były nazwane pielęgniarki BEZPRAWNIE OKUPUJĄCE budynek rządowy. > "Rząd dla ludzi" wielu ciemniaków rozumie jako rząd spełniajacy wszelkie zachci > anki. > Lekarze chca aby burdel ostatnich kilkunastu lat rozwiazać w parę miesięcy prze > z > sypnięcie furą pieniędzy. > A różne matoły, nie rozumiejące chociażby zagrożeń inflacyjnych związ. z nagłym > wzrostem płac dla wszystkich chętnych, klaszczą strajkujacym, bo ci walą w rząd > . > Lekarze i pielegniarki walą NIE w Kaczyńskich ale w nasz wspólny budżet. > Tak trudno to pojąć? Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: dan3iger = perfidny manipulator 01.07.07, 11:04 "okupowanie" gabinetu premiera przez pielęgniarki to pikuś w porównaniu z tym, iz wicepremier lepper jest non-stop na bakier z prawem, a jeden z kaczyńskich ciągle nie wykonał prawomocnego wyroku sądu (przeproszenie wachowskiego) ządzący dają nam świetny przykład przestrzegania prawa, więc póki sami nie zaczną postępować prawnie - nie mają prawa o pielęgniarkach mówić jako o przestępcach Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: dan3iger = perfidny manipulator 01.07.07, 12:52 zupełnie jakbym słayszała opozycję .Okupowanie to był piknik panie wyszły bez podpasek ,molestowane przez ministrów i od fryzjera !!!!! Nie jetem zwolennikiem Lepera o nie, ale jakoś nie mozna mu za bardzo udowodnić tych przestępstw oprócz wyspania zboza !!!!A Wachowski hahaha ja tez bym go nie przeprosiła sprawdź jak on żyje i co robi to jak sie podzieli tym co nakradł przy Wałęsie to starczy dla szpitala na podwyżki !!!!np.w Pabianicach !!!Dla lekarzy i pielęgniarek jak leci nawet tych niedouczonych !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: dan3iger = perfidny manipulator 01.07.07, 12:57 czyli generalnie pochwała relatywizmu moralnego, pielęgniarkom tez nikt nie udowodnił przypominam, co prawda wszyscy o tym wiedzą, ale lepper tez ma dość pełna dokumentację video, gdzie widać jak osobiście rozsypuje zboze, itp a co do wachowskiego to nie muszę sprawdzać, wazny jest prawomocny wyrok sądu, a podejście typu "nie przeprosze bo to JA MAM rację" godne jest rozwydrzonego dzieciaka, zdania nie zmienię: obecna władza nie jest dobrym przykładem poszanowania prawa Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: dan3iger = perfidny manipulator 01.07.07, 13:07 masz prawo ale jak znasz inną która to robiła lepiej lub zrobi to gratuluję naiwności !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 wszystko do d..y admin wycina niepochlebne 01.07.07, 01:00 dla lekarzy opinie -wiadomo"wybiorcza" Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wycina tylko te jawnie chamskie:) Moje zreszta tez 01.07.07, 02:08 gdy chamstwem traca - wiecej obiektywizmu, zamiast szukania spiskow:) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika na mnie tez sie uwzieli! kazali mi netykiete czyta 01.07.07, 08:33 z TAKIM kickiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: na mnie tez sie uwzieli! kazali mi netykiete 01.07.07, 10:01 B.czesto lekarze a jeszcze czesciej dziennikarze strasza nas "lekarze wyjada".Nie wyjada,"spoko",tam trzeba znac jezyk i miec "licencje" na wykonywanie zawodu.Tam istnieja korporacje lekarzy,ktore bronia interesu swoich czlonkow. Ostatnio obracam sie w towarzyskim gronie lekarzy.Jezdze w towarzystwie tych "biedakow" na wakacje za granica.Mam wsrod nich wziecie,bo znam dobrze angielski.Stwierdzam,ze zaledwie kilka procent z nich zna doslownie kilka slow po angielsku,wiec gdzie ci wyjezdzajacy? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Widac, zes "Hemerykan",bo w Unii istnieje wzajemna 01.07.07, 10:21 rownowaznosc dyplomow wyzszych uczelni (co najwyzej trzeba dyplom "przepuscic" przez jakies body; w UK zwie sie ono NARIC). Znajomosc jezykow tez nie zawsze musi byc perfekcyjna, bo - choc dotyczy GPs - to juz np. nie radiologow. A tym (takze z Polski) Irlandczycy placa do 200,000 euro rocznie. A Szwedzi, Dunczycy, Holendrzy itp. badz organizuja dla lekarzy-obcokrajowcow bezplatne kursy jezykowe, badz wynajmuja dla nich tlumacza (serio, Holandia). Obawiam sie, moj staruszku, ze po tej "Hameryce" do Europy jeszcze nie zdolales przywyknac. A tak poza tym, to kiepsko cie w USA leczyli, skoro przed 70-tka czujesz sie jak dziad:) Czlowieku! Zycie przed toba! Francuz w twoim wieku wlasnie pobil swiatowy rekord wysokosci skokow spadochronowych. A inny dziadek, 80-latek, kupil sobie odrzutowiec, ktory sam pilotuje (fakt, ten to multimilioner). Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Widziane z Kołomyji....:)))) 01.07.07, 11:43 ..... A tym (takze z Polski) Irlandczycy placa do 200,000 euro rocznie..... A to ciekawe bo Irlandczycy lekarze jadą do pracy do Londynu (specjaliści!) i maja rocznie 50 000 BP. Nie wiedziałam ,ze od dziś kurs funta brytyjskiego do Euro to 1 do ponad 4 :))))). Z Kołomyji chyba inaczej te Brytanię widać :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Zanim napiszesz takie bzdury,sprawdz najpierw 01.07.07, 11:57 jak sie sprawy maja w firmach headhunterskich,a nie wg "kolezanki ze zmywaka". Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A skad taki tluk z LPR ma wiedziec co to head 01.07.07, 17:09 hunters? I jak po angielsku jakiekolwiek info przeczytac? www.alexharp.ie/Search/Default.aspx?HotJob=true&type=1 Jak widac z Kolomyji widac lepiej, nizli z podnozka Fuhrera Giertycha;) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Masz dane, kretynko, sprzed 50 lat:) W UK w ogole 01.07.07, 17:03 nie potrzeba GPs - tlumy mlodych Hindusow bez specjalizacji calymi tabunami sie tu blakaja w poszukiwaniu pracy, byl nawet program na temat w BBC. Potrzeba natomiast lekarzy ze specjalizacja, bo ci pracuja za lepsze pieniadze wlasnie w Irlandii i w USA:) Mowilem ci, nie-wyksztalciuchu, angielskiego sie naucz! Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: na mnie tez sie uwzieli! kazali mi netykiete 01.07.07, 11:40 emeryt21 napisał: > B.czesto lekarze a jeszcze czesciej dziennikarze strasza nas "lekarze > wyjada".Nie wyjada,"spoko",tam trzeba znac jezyk i miec "licencje" na > wykonywanie zawodu.Tam istnieja korporacje lekarzy,ktore bronia interesu swoich > > czlonkow. straszą bo to jest fakt, czyzby informacje o tych lekarzach którzy wyjechali były kłamstwem ? sugeruje pan iz w jakis sposób lekarze nie potrafią jezyka opanować ? nawet jesli jakaś część ma z językiem kłopoty (zwłaszcza z egzotycznymi jak np. skandynawskie) to firmy zagraniczne, prowadzące nabór polskich lekarzy do pracy za granicą, bardzo często opłacają kurs języka obcego > Ostatnio obracam sie w towarzyskim gronie lekarzy.Jezdze w towarzystwie > tych "biedakow" na wakacje za granica.Mam wsrod nich wziecie,bo znam dobrze > angielski.Stwierdzam,ze zaledwie kilka procent z nich zna doslownie kilka slow > po angielsku,wiec gdzie ci wyjezdzajacy? czyli generalnie ci lekarze, których pan spotyka, świadczy o całej reszcie czyli jeśli nie spotka pan lekarza mówiącego w języku obcym to nigdy pan nie uwierzy iz jakikolwiek lekarza w polsce to potrafi, bardzo dojrzałe to myślenie, nieco magiczne, ale ma cechy rozumowania niepodatnego na rzeczową argumentację Odpowiedz Link Zgłoś
niesiolek_esbecka-swinia C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_Kończy_!!! 01.07.07, 11:31 ...Ewakuacja nie przebiegała jednak spokojnie... Awantura trwała ponad pół godziny. W końcu przyjechała policja, żeby załagodzić sytuację... ...Przebywający w szpitalu pacjenci w większości niezadowoleni. - Strajkują, siedzą i kawkę piją - żalili się niektórzy. ....W obecnej sytuacji nie jestem w stanie zapewnić bezpieczeństwa chorym na oddziale internistycznym. Dlatego musimy ich ewakuować...... ....................................................... CZY RODZINY PACJENTÓW WKRÓTCE ROZWALĄ WESOŁE MIASTECZKO BIAŁEJ ZARAZY ?? Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_Kończy_ 01.07.07, 11:44 czyzby to sugestia, ze jednak pacjenci powinni zostać pod opieką głodujących lekarzy ? nie? lekarze jako jedyni nie mają prawa do głodówki ? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_Kończy 01.07.07, 12:43 mają prawo do głodówki ,do łapówek do wszystkiego jak każdy ale nie za pieniądze które idą na slużbę zdrowia i to niemałe a jeszcze będą wieksze jak gospodarka pójdzie do przodu .Chyba ze nie pójdzie czego jej życzą lekarze i pielęgniarki a przynajmniej robia wszystko aby do tego doprowadzić bo jakoś dobrej woli tu nie widzę !!!!!Tylko szantaż !!!!Głodujące grube pielęgniarki ,milionowego przewodniczacego który broni biednych lekarzy ......I ty w to wierzysz że oni głodują ??????hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_Kończ 01.07.07, 13:10 > mają prawo do głodówki ,do łapówek do wszystkiego jak każdy ale nie za > pieniądze które idą na slużbę zdrowia g... a nie na sluzbe zdrowia.Zapoznaj sie z systemem-zanim Twoje pieniadze dojda do szpitala,przechodza przez ZUS/budzet/NFZ i DOPIERO WTEDY maly procent trafia do szpitala.Gospodarka nie ma wplywu na zarobki lekarzy,o czym wszyscy dobrze wiemy. > ty w to wierzysz że oni głodują ??????hahaha ...to ma jakiekolwiek znaczenie?Aha,przepraszam,zapomnialem-lekarz to zldziej i klamca:] Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_Końc 01.07.07, 13:53 nie nie złodziej i kłamca ale niestety pacjenci też mają prawo do oceny .Sami lekarze bronili lekarza który ewidetnie jest łapówkarzem . Skoro o tym wiedzą wszyscy to dlaczego nie strajkuja pod hasłem zmiany systemu finansowania i szukają u rządzących wsparcia .Nie sądzisz że oni o tym nie wiedzą ale z dnia na dzień to mozna tylko zorganizować strajk a nie reformę słuzby zdrowia .Takie rzeczy sie robi latami i nie nalezy sie wpierać byłymi politykami którzy do tego doprowadzili a teraz judzą jak mogą .To jak nie ma gospodarka to skad je wziąć z kosmosu ?????? głodówka ?jak jest czyni ich wiarygodnymi ajeśli jej nie ma naprawdę swiadczy o marnym szantażu i pustych słowach .A jak mozna sie porozumieć z ludźmi którzy nie mówią prawdy .Nie rozumiem . Nie każdy lekarz jest złodziejem i kłamcą ale szkoda ze ci którzy nimi nie są stoją za plecami tych którzy np. jak przewodniczący lekarzy mają dom za 700 tys to jest wiarygodny partner albo używają języka sępa.Ci którzy nimi nie są nawet nie wolno powiedzieć nie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_Koń 01.07.07, 14:08 hydepark1 napisała: > nie nie złodziej i kłamca ale niestety pacjenci też mają prawo do oceny .Sami > lekarze bronili lekarza który ewidetnie jest łapówkarzem . > Skoro o tym wiedzą wszyscy to dlaczego nie strajkuja pod hasłem zmiany systemu > finansowania i szukają u rządzących wsparcia . a przepraszam o co teraz strajkują ? czasem nie o zmianę polityki finansowania ? > Nie sądzisz że oni o tym nie > wiedzą ale z dnia na dzień to mozna tylko zorganizować strajk a nie reformę > słuzby zdrowia .Takie rzeczy sie robi latami i nie nalezy sie wpierać byłymi > politykami którzy do tego doprowadzili a teraz judzą jak mogą .To jak nie ma > gospodarka to skad je wziąć z kosmosu ?????? uhm, ale jak nie będzie strajku to politycy z własnej nieprzymuszonej woli doprowadzą do reformy ? chyba ty jesteś z kosmosu od komuny trochę lat juz upłynęło i jakoś poprawy w słuzbie zdrowia nie widać, w cuda wierzysz ? > głodówka ?jak jest czyni ich wiarygodnymi ajeśli jej nie ma naprawdę swiadczy > o marnym szantażu i pustych słowach .A jak mozna sie porozumieć z ludźmi którzy > > nie mówią prawdy .Nie rozumiem . z tego znani są politycy, ze nie mówią prawdy, pewnie jeszcze jeden powód dla którego lekarzom skończyła się cierpliwość > Nie każdy lekarz jest złodziejem i kłamcą ale szkoda ze ci którzy nimi nie są > stoją za plecami tych którzy np. jak przewodniczący lekarzy mają dom za 700 tys > to jest wiarygodny partner albo używają języka sępa.Ci którzy nimi nie są nawet > nie wolno powiedzieć nie !!!!! tak wszystkowiedzący nie jestem, ale chcę się uczyć, np co to jest "przewodniczący lekarzy", bo nie za bardzo rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_Ko 01.07.07, 15:48 keynell napisał: > hydepark1 napisała: > > > nie nie złodziej i kłamca ale niestety pacjenci też mają prawo do oceny . > Sami > > lekarze bronili lekarza który ewidetnie jest łapówkarzem . .......Prawda > > Skoro o tym wiedzą wszyscy to dlaczego nie strajkuja pod hasłem zmiany sy > stemu > > finansowania i szukają u rządzących wsparcia . > > a przepraszam o co teraz strajkują ? > czasem nie o zmianę polityki finansowania ? > ..... o pieniadze które maja poprawić ich zycie takie były pierwsze hasła " godne życie ,pensje jak w Unii ,dla pielęgniarki 3000 zł.!!!!! .......A reformy ?kto więcej zrobił jak nie ten rząd ? np podwyżka w ubiegłym roku i przygotowany przez Relige pakiet ,koszyk świadczeń ???????? to są kroczki ale to pierwsze jaskółki ,w przyszłym roku podwyżki !!!!! > > Nie sądzisz że oni o tym nie > > wiedzą ale z dnia na dzień to mozna tylko zorganizować strajk a nie refor > mę > > słuzby zdrowia .Takie rzeczy sie robi latami i nie nalezy sie wspierać był > ymi > > politykami którzy do tego doprowadzili a teraz judzą jak mogą . Jak to nie > ma > > gospodarka do finansowania ?to skad je wziąć z kosmosu ?????? > > uhm, ale jak nie będzie strajku to politycy z własnej nieprzymuszonej woli > doprowadzą do reformy ? chyba ty jesteś z kosmosu ....... dlaczego ?..... czy twój wniosek wynika z doświadczeń poprzednich rządów a moze haseł których suchasz nie myśląc ??? ....... obecni rządący dali pierwszy raz dowód że ich interesuje służba zdrowia ,dostalisćie najlepszego adwokata za ministra i on też nie chce zmian ???: a podwyżka i koszyk świadczeń !!!!to nie dużo ale kto zrobił wiecej ???????????? > od komuny trochę lat juz upłynęło i jakoś poprawy w słuzbie zdrowia nie widać, > w > cuda wierzysz ? > człowieku od komuny upłynęło wiele lat ale chyba zapomniałeś że ostatnie 10 rządzili komuniśći !!!!!!!a teraz odwiedzają was na strajku a wy ich przyjmujecie zamiast wygwizdać !!!!!!!!!! > > głodówka ?jak jest czyni ich wiarygodnymi a jeśli jej nie ma naprawdę swi > adczy > > o marnym szantażu i pustych słowach .A jak mozna sie porozumieć z ludźmi > którzy > > > > nie mówią prawdy .Nie rozumiem . > .......nie tylko politycy mówią nieprawdę ,kłamca nieważne gdzie bo jest wszędzie nawet wśród lekarzy !!!!! jesteś idealistą .Tylko ludzie naprawdę wolni są skłonni do mówienia prawdy . > z tego znani są politycy, ze nie mówią prawdy, pewnie jeszcze jeden powód dla > którego lekarzom skończyła się cierpliwość > ....szkoda ze nie wcześniej skończyła im sie cierpliwość !!!!kiedy naprawdę nikt nie wyrażał służba zdrowia zainteresowania a teraz kiedy robi sie mały krok to strajk w formie cyrku !!!!!! ..... mogą to oceniać pacjenci !!!! czy im nie wolno ??????pacjent też człowiek który myśli !!!!!!i ma swoje doświadczenia ze służbą zdrowia lekarzami pilęgniarkami .... nieraz płacił łapówki bo musiał i ten kto brał nie był z kosmosu !!!!!! > > Nie każdy lekarz jest złodziejem i kłamcą ale szkoda ze ci którzy nimi ni > e są > > stoją za plecami tych którzy np. jak przewodniczący lekarzy mają dom za 7 > 00 tys > > to jest wiarygodny partner albo używają języka sępa.Ci którzy nimi nie są > nawet > > nie wolno powiedzieć nie !!!!! > > tak wszystkowiedzący nie jestem, ale chcę się uczyć, > np co to jest "przewodniczący lekarzy", bo nie za bardzo rozumiem? ......Nie wiem jak sie nazywa przewodniczący zwiazku Pukiel ,Bukiel on ma majatek którego nie powstydziłby się lekarz w Ameryce !!!!!!i jeszcze groźba w stosunku do tych którzy nie chca strajkować bo nie zgadzają się z tymi hasłami !!!ze strajkiem .Czują ,że coś tu nie tak ale się boją !!!!!!czy to jest w porządku !!!!czy ten strajk jest buntem przeciwko władzy dla zasady ????? czy ma coś zmienić ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Bukiel ma taki majatek, jak byle polski cham, co 01.07.07, 17:15 to nawet na KRUS gawno placi:) Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: C_i_e_r_p_l_i_w_o_ś_ć__Pacjentów_ Się_K 01.07.07, 20:02 twoja odpowiedz jest tak mętna, zwłaszcza w formie ze trudno cytować poszczególne fragmenty, -strajkuja o lepsze zarobki i zmiane finansowania -ten rzad głownie bajki opowiada a nie reformuje, chyba ze chodzi o zwiekszenie kontroli na obywatelami, do tej pory ladnie mu sie to udaje -wniosek ze rzad z wlasnej nieprzymuszonej woli nie zrobi reformy sluzby zdrowia wynika ze zdrowego rozsadku i logiki, rzaden rzad na swiecie nie tyka gniazda os jesli wydaje sie byc w miare spokojnie, kto tu jest idealista... -pis'owi tez niewiele do komuny, retoryka pana prezesa jako zywo przypomina retoryka bieruta i innych tuz polityki tamtego okresu, wiec mala poprawka: komunisci rzadza od 17lat :) -pacjenci i obywatele oczywiscie oceniaja ten strajk od pierwszych chwil, nikt im nie zabrania -argumentu o bukielu nie rozumiem, znow jedna osoba swiadczy o wszystkich osobach danego srodowiska ? ps. ilosc wykrzyknikow i pytajnikow naprawde nie dodaje wypowiedziom wiekszej wartosci, mozliwe iz jest calkiem odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: wszystko do d..y admin wycina niepochlebne 01.07.07, 12:04 to dziwne, bo ja te niepochlebne widzę i z nimi właśnie polemizuję Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Głodują przy grillu 01.07.07, 16:52 Trzy dni głodówki i... buch do domu na zwolnienie! A to ci ciekawy protest lekarzy. Ciekawe, czy się dobrze bawią przy grillu, oglądając w telewizji durnych pacjentów, którzy im ufali - jak są przerzucani z miejsca na miejsce. Czy we, zadufani w sobie buce, nie pojmujecie, że pacjent jest waszym sprzymierzeńcem?? Czy naprawdę już wam forsa tak przesłoniła pole widzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
keynell Re: Głodują przy grillu 01.07.07, 20:05 a co innym do tego czy lekarz je czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś