forwen Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej 19.08.07, 00:44 Rychło w czas panie Głódź - od dwóch czy trzech tygodni zbieram się żeby w końcu złożyć akt apostazji (już opracowany i z podpisami świadków), ale ostatnio nie chciało mi się ścigać proboszcza. Szczerze dziękuję za motywację. Odpowiedz Link Zgłoś
blackthorn Re: Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do śred 19.08.07, 00:55 Brawooooo, kolejny popis naszego kochanego "NIE-rzadu"!! Teraz bedzie mozna sobie srednia pociagnac by trafic do lepszej szkoly lub na studia, SUPER!! Ale mnie bardzie interesuje jak beda moich dzieci traktowac (pod wzgledem oceny) skoro naleze do innej grupy wyznaniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
jargor-dwa Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej 19.08.07, 00:58 Dziękuję, trudno nie zamieściliścioe mojej opinii, wiem,że znowu jest cenzura ale kto za nią stoi??? Czy rzeczywiście Trzy Bliżniaki? czy trzy donaldy??? Może teraz zamieścicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz "Cóż za upadek.." 19.08.07, 01:16 Takie słowa wypowiedział Lloyd George, gdy dowiedział się, że premierem Polski zostanie kompozytor-pianista, Paderewski. On miał jednak na myśli kulturę polityczną. A tu chodzi o szerzej pojętą kulturę. O stopień rozwoju cywilizacyjnego państwa. Państwa - dwudziestopierwszowiecznego ! - które religię awansowało do rangi nauki. Czekać tylko dnia, gdy to świat nauki będzie walczył o równouprawnienie z kościołem w nauczaniu młodzieży. Na pochybel wam pyszni hierarchowie ! Dziś zostałem antyklerykałem ! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: "Cóż za upadek.." 19.08.07, 02:44 turtlezzz napisał: > Takie słowa wypowiedział Lloyd George, gdy dowiedział się, że premierem Polski > zostanie kompozytor-pianista, Paderewski. On miał jednak na myśli kulturę polit > yczną. A tu chodzi o szerzej pojętą kulturę. O stopień rozwoju cywilizacyjnego > państwa. Państwa - dwudziestopierwszowiecznego ! - które religię awansowało do > rangi nauki. Czekać tylko dnia, gdy to świat nauki będzie walczył o równouprawn > ienie z kościołem w nauczaniu młodzieży. > > Na pochybel wam pyszni hierarchowie ! Dziś zostałem antyklerykałem ! ============================== Na pohybel! Wielu sie pewnie przylaczylo. Tylko ze wiekszosc nie ma dostepu do "narzedzia szatana" (tak kiedys uszaty arcybiskup nazwal internet, powaznie). Lepiej pozno, niz wcale. Ale, ale... Stan prawny w Klechistanie ustanawia Konkordat, jako Pierwsza Konstytucje RP! I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: "Cóż za upadek.." 19.08.07, 02:54 Hehe ^^ Klechistan - piękne. Ale chyba jeszcze nie jest tak strasznie. Za tysiąc lat dogonimy Wielką Brytanię (o ile nie przeszkodzi nam nowy glacjał) i ustanowimy świecką republikę. Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: "Cóż za upadek.." 23.08.07, 17:56 Nauka u nas już od dość dawna - tj. od lat 80 - musi walczyć z przyczółkiem państwa watykańskiego o prawo do nieskrępowanych badań. Komitet Badań Naukowych został już przejęty przez duchownych "profesorów", Komisja d/s Stopni i Tytułów Naukowych też. Od lat niewierni naukowcy nie mają szans na awans i na zostanie uczonymi liczącymi się w świecie. Efekt: już drugi światowy ranking uniwersytetów lokuje UW i UJ w czwartej setce w świecie, a w Europie w... drugiej! Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Otóż i "odwaga" Kaczyńskich !! 19.08.07, 01:28 Są odważni w walce z urojonym wrogiem. Pozują na rycerzy, ale nie zmieściliby się w zbroi. Typowe błazny demokracji, które srają ze strachu przed swym elektoratem. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Otóż i "odwaga" Kaczyńskich !! 19.08.07, 01:35 No coz,i podlizuja sie klerowi jak tylko umieja.A jakby tak na KK nalozyc podatki? Odciac od panstwowej kiesy i zarzadzic opodatkowanie wiernych na rzecz kosciola?Nie widze u nas opcji politycznej, ktora by sie na to odwazyla.Wszyscy- od prawej do lewej podlizuja sie KK jak umieja. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Otóż i "odwaga" Kaczyńskich !! Win narod. Polityk 19.08.07, 02:17 bez poparcia nic nie zrobi. A w tym pieknym kraju tylko odwazni przyznaja sie do ateizmu badz otwarcie krytykuja KK i jego slugi/slugusow. Odejscie od KK i wiary daly mi niezwykly komfort psychiczny. Bezposrednia przyczyna zerwania z kosciolem i religia byla obserwacja postepowania kleru i noszacych baldachim w mojej parafii. Im blizej oltarza, tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Otóż i "odwaga" Kaczyńskich !! Win narod. Po 19.08.07, 02:32 Demokracja jest dla ludzi szlachetnych. Bez nich jest żywym trupem o oczach tyrana. Kto zdradza swych nauczycieli nie jest godzien sam się rządzić. Jeśli naród składa się z ludzi, którzy wzgardzili nauką, zanim ją pobrali ("proletariat") i z tych, którzy dla własnych korzyści wzgardzili nią później ("trybuni ludowi"), to ten naród rządzi się siłą bezwładu. Starczy go trącić, a rozsypie się na drobne kawałki. I to czeka nie tylko naszą demokrację. Że pozwolę sobie na katastroficzną wizję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
b_szesnascie sezon polowań na czarnych... 19.08.07, 01:34 Sezon polowań na czarnych, uważam za otwarty... Wystrzelamy jak kaczki Jezus Chytrus... amen Odpowiedz Link Zgłoś
kill_the_president Re: sezon polowań na czarnych... 19.08.07, 01:56 b_szesnascie napisał: > Sezon polowań na czarnych, uważam za otwarty... > Wystrzelamy jak kaczki > > Jezus Chytrus... amen zaj..b xiana z rana ...to dobra nowina...rotfllll , wyrzanac tye scierwa jak w Jugoslawii Serbowie bydlo muslimskie wycieli... wlasnorecznie moge tym swqwielom oczy wylupywac ....smierc im..smierc im...smierc im....niech plona ich domostwa ,niech ich dzieci sczezna w ogniu... smierc katolikom!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Ciotka 19.08.07, 02:00 kill_the_president napisał: > b_szesnascie napisał: > > > Sezon polowań na czarnych, uważam za otwarty... > > Wystrzelamy jak kaczki > > > > Jezus Chytrus... amen > > zaj..b xiana z rana ...to dobra nowina...rotfllll , wyrzanac tye scierwa jak w > Jugoslawii Serbowie bydlo muslimskie wycieli... wlasnorecznie moge tym swqwielo > m > oczy wylupywac ....smierc im..smierc im...smierc im....niech plona ich domostwa > ,niech ich dzieci sczezna w ogniu... smierc katolikom!!!!!!!!!!!!!! A potem debilku, jezcze mo.cz i k.. oddasz na nich? Odpowiedz Link Zgłoś
kill_the_president Re: Ciotka 19.08.07, 11:34 bwwald napisał: > A potem debilku, jezcze mo.cz i k.. oddasz na nich? nie potem a zanim sie ich zarznie...w sumie gud ajdia:D Odpowiedz Link Zgłoś
smkd Niewesola perspektywa strasznego zaklamania 19.08.07, 01:40 Jeszcze troche i jedynym sposobem powstrzymania wpychania sie Kosciola w nie swoje sprawy bedzie odwiedzenie strony: www.apostazja.info/ Trzeba bedzie zaglosowac nogami jeszcze za zycia. Zmniejszajacy sie strumien kasy powinien otrzezwic nawet Kosciol. Po smierci jest naprawde obojetne czy sie lezy wewnatrz ogrodzenia koscielnego cmentarza, czesto po uiszczeniu lapowki, czy tez poza ogrodzeniem. Ksieza grubasy, ksieza z gosposiami, ksieza haftowani zlotem, ksieza rozsiewajacy nienawisc przez antene radiowa (biedny Episkopat nie moze sobie z nimi poradzic, oj biedny Episkopat, tak by chcial i nie wie jak, dopiero miedzynarodowe posmiewisko zmusza biedny Episkopat do dzialania, tak fajnie by bylo gdyby inne narody nie dowiedzialy sie o dzialalnosci ksiedza Grzybka ktory tak przeciez fajnie obrzuca blotem niemoherowych ludzi myslacych), ksieza pedofile (w USA doprowadzili praktycznie do bankructwa wielu parafii i wyprzedazy nieruchomosci w celu zaplacenia odszkodowan poszkodowanym, w Polsce parafianie wyganiaja ze swoich srodowisk osoby ktore zglosily do prokuratury ze miejscowy proboszcz molestowal ich dzieci), durni katecheci, przesladowanie w szkolach przez grupy rowiesnicze i nauczycieli dzieci nie uczeszczajacych na religie, to nie wrozy dobrze narodowemu rozumowi. Godzmy sie na to dalej a ktoregos dnia bez zaswiadczenia z parafii nie dostaniemy pracy. Dalismy paluszek, juz sie szykuja do urywania nam rak. Jeden durny klecha ostatnio powiedzial ze dzieki uczeszczaniu na religie dzieci moga sie dowiedziec ze krzywdzenie drugiego czlowieka jest zle. Bo bez religii niby by tego nie wiedzialy? Przeciez po spowiedzi grzechy przepadaja, dostaje sie takie nowe czysciutkie zycie, jak w grze komputerowej. W niektorych parafiach ksieza wprowadzili publiczna spowiedz indywidualna dla dzieci przed pierwsza komunia. Biedne dzieci nie sa w stanie ocenic nalezycie tego co wyprawiaja z nimi glupi dorosli i na glos recytuja swoje dziecinne grzechy a rowiesnicy, stare baby i pierdziele sluchaja. Czy kto kiedy slyszal o ateiscie opetanym przez Szatana? Szatan opetuje wylacznie osoby gleboko wierzace. Psychologowie wiedza dlaczego, ale gawiedz nie ma pojecia, ani sie nad tym nie zastanawia. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Niewesola perspektywa strasznego zaklamania 19.08.07, 03:59 ==================================== Smkd, bez cytowania, bo dlugawe, ale jak najbardziej sluszne. Prawie. Bo to nie klechy, ale to my i nasi bliscy robimy taki wlasnie obraz Klechistanu. Niech uderza sie w piersi katole, i powiedza: "to nie ja dalem klechom az taka wladze". Ale wlasnie daliscie i dajecie poganiac soba jak stado owieczek i baranow. Kazdego dnia swojego niewolniczego zywota i strachu przed wywolaniem z ambony. Obojetnie, czy Soltys, czy Prezydent. To narod niewolnikow buduje potege KK w Polsce. Konkordat zawiazal Rzadowi droge niezaleznosci. Na Boga, ale przeciez nie wszystkim wiernym. tylko wybranym przez nich przedstawicielom! Odpowiedz Link Zgłoś
bosmakk Re: Niewesola perspektywa strasznego zaklamania 19.08.07, 09:53 >W niektorych > parafiach ksieza wprowadzili publiczna spowiedz indywidualna dla dzieci przed > pierwsza komunia. Biedne dzieci nie sa w stanie ocenic nalezycie tego co > wyprawiaja z nimi glupi dorosli i na glos recytuja swoje dziecinne grzechy a > rowiesnicy, stare baby i pierdziele sluchaja. To nie do wiary. Myślałem, że Kościół powstrzymuje się przed działaniami samobójczymi. Jak można prowadzić takie obłudne praktyki i to z udziałem małych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: Niewesola perspektywa strasznego zaklamania 23.08.07, 18:05 >Psychologowie wiedzą, dlaczego ... Ale jakos nie słychać, żeby mówili o tym na głos. Też zastraszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej 19.08.07, 01:42 no to skoro jest 90%przeciw tremu, to najprosciej jest zakazac swoim dzieciom chodzic na religie- tak mam zamiar zrobic i niech ten przedmiot stanie sie przedmiotem wylacznie dla tych, co za rodzicow maja wylacznie zidiocialych oszolomow. W ogole zeby ten rzad oszolomow juz sie rozlecial, nie zycze sobie mieszkac w katolickiej odmianie Iranu. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do śred 19.08.07, 01:46 Moj syn rozpoczynajac nauke w liceum sam zrezygnowal z lekcji religii, mowiac, ze nie chce, zeby kolejny katecheta do konca obrzydzil mu wiare w Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
kill_the_president je******ne qwy xianskie 19.08.07, 01:44 won z polski jeb**** qwy katolickie ...wypierd*** swinie xianskie bo zaczniemy was mordowac w koncu bydlaki pierd****** e Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Ależ Misku :) 19.08.07, 01:54 kill_the_president napisał: > won z polski jeb**** qwy katolickie ...wypierd*** swinie xianskie bo zaczniemy > was mordowac w koncu bydlaki pierd****** e ROTFL :) Odpowiedz Link Zgłoś
kill_the_president Re: Ależ Misku :) 19.08.07, 01:59 > ROTFL :) kula w pysk to za malo dla tych qw....synow... Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald spać 19.08.07, 02:01 kill_the_president napisał: > > > ROTFL :) > kula w pysk to za malo dla tych qw....synow... gno..u :) Odpowiedz Link Zgłoś
kill_the_president Re: spać 19.08.07, 02:09 > gno..u :) cos ci nie pasi xianska swinio???? za duzo was sie naplodzilo a za malo adolf wycial.... Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Ależ miśku :) 19.08.07, 02:10 kill_the_president napisał: > > > gno..u :) > cos ci nie pasi xianska swinio???? > za duzo was sie naplodzilo a za malo adolf wycial.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ależ Misku :) 19.08.07, 03:04 kill_the_president napisał: > > > ROTFL :) > kula w pysk to za malo dla tych qw....synow... =============================== Spoko forumowicze, tylko spoko! Do kogo pretensje? Pewnie byliscie dzisiaj na mszy i wspomogliscie watykanska organizacje. Jesli nie datkami, to nawet wlasna obecnoscia. Bo "tak wypada" w panszczyznianej, koltunskiej Polsce. To przeciez kazdy z tego stada owiec i baranow utwierdza klechow w slusznosci ich dzialania. Utajniona Konstytucja RP, zwana Konkordatem, tylko daje wam prawo do pograzania w ciemnote wlasny Narod. Bez gratulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kill_the_president Re: Ależ Misku :) 19.08.07, 11:32 darkraj napisał: Spoko forumowicze, tylko spoko! > Do kogo pretensje? > Pewnie byliscie dzisiaj na mszy i wspomogliscie watykanska > organizacje. > Jesli nie datkami, to nawet wlasna obecnoscia. Kula w płot kolego, zerwalem z krk -( o ile mozna w ogole mowic o byciu aktywnym xianem z racji przymuszenia przez dziadków do 1 komunii)40 lat temu i nie bywam w tym bajzlu . Nawet jak sa sluby czy pogrzeby znajomych to stoje na zewnatrz tego pierd...ika. Wejsc do srodka moge tylko w jednym celu: zeby naszczac do tej miski z brudna woda w ktorej idioci mocza rece lapiac miliardy bakterii.. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 ależ sie wili w kur. spoko panowie.po malutku. 19.08.07, 15:32 kill_the_president napisał: > > > ROTFL :) > kula w pysk to za malo dla tych qw....synow... Odpowiedz Link Zgłoś
soze123456 Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej 19.08.07, 03:28 "Jego zdaniem, decyzja o nieuwzględnianiu religii w obliczaniu średniej dyskryminowałaby wierzących różnych wyznań." Zaprzeczanie samemu sobie, zmuszanie dzieci innych wyznan do chodzenia na religie (ktora jest tylko i wylacznie o chrzescijanizmie) jest samo w sobie dyskryminowaniem. Wliczanie religii do sredniej jest jedna wielka bzdura. A juz te argumenty, ze 90% uczniow wybiera religie zamiast niczego (zrodlo, "Dziennik") jest smieszne bo do 18 roku zycia rodzice decyduja o religi dziecka, wiec tak naprawde to nie jest nasza wiara ale rodzicow. Zastanowcie sie nad tym panowie politycy. Naprawde az tak chcecie zatrzymac swoja prace? Odpowiedz Link Zgłoś
rekvik Re: Rząd: to najlepiej wysłać w kosmos!! 19.08.07, 05:03 Mam nadzieję, że jest to już ostatnia niepoważna decyzja "Rządu" ["Raki" Kochanowskiego to fraszka mówiąca o cofaniu się w rozwoju.} Odpowiedz Link Zgłoś
aserett Re: Rząd: to najlepiej wysłać w kosmos!! 19.08.07, 05:55 jedyna pociecha z tego to taka ,że im bardziej będą naciskać tym prędzej tn średniwieczny zabobon p........ Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Rząd to banda przydupasów 19.08.07, 05:26 No cóż, czego można się spodziewać po takich kurduplach, jeszcze to nie wyrosło z krótkich spodenek dlatego każdy "facet" w kiecy kojarzy im się z mamusią a mamusi kurdupel słuchać musi. Słuchajcie kurdupelki, "facet" w kiecy to nie mamusia, to musi być jakić transwestyta bo żaden szanujący się facet tego nie założy. Proponuję powrót do świętej inkwizycji, jedynie brak tej "instytucji" odróżnia poziom Polski od średniowiecza a niedługo staniemy się największym zadupiem świata. Dla uatrakcyjnienia naszego kraju możnaby zmienić nazwę na Kaczystowski Grajdoł Bałwanów czyli KGB ze stolicą w Giertychowicach gdzie mogłyby odbywać się jedyne mistrzostwa w idiotyzmie pod nazwą LEPPERIADA. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Kaczory ze strachu sie zesrały 19.08.07, 05:57 i w przeprosinach dupę klerowi wylizały. Oczywiście o Rydzyku zapomniały. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Czarni jak w czasach rozbicia dzielnicowego zgar- 19.08.07, 08:22 -niają władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj No i co moherowa holoto? 19.08.07, 05:57 Wy juz nie macie malych dzieci. One juz dorosly i was zostawili. I nie bedziecie mieli juz "nowego pokolenia", to napewno. Dlatego, zamiast nam pomagac, wciskacie nas w jarzmo katolskiego jarzma? Ale czemu wciskacie swoje starcze "widzimisie" nowemu pokoleniu? Zeby ,bron Boze, nie bylo nam lepiej, niz wam? Odpowiedz Link Zgłoś
makosm1 Re: Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do śred 19.08.07, 06:31 Tia... Z ciężkim sercem stwierdzam, że po raz pierwszy zagłosuję na lewicę, jeśli wyraźnie zapowiedzą realizację programu oddzielenia religii od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej 19.08.07, 07:22 mafia kk Odpowiedz Link Zgłoś
matanzas Czasv na wybory! roz.......ić ten bajzel 19.08.07, 07:23 Czas na wybory !! mam nadzieje że następny rząd nie będzie takim przydupasem czarnych i zrobi z tą oceną " przedmiotu"na świadectwie porządek !!!!! No i najważniejsze tych debili,od giertycha nie będzie już w parlamencie .... Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej 19.08.07, 07:29 nawet jeśli miałam trochę szacunku dla p. Legutko to teraz nie mam i tego "troche". Kler każe, minister robi... czym my sie różnimy od państw muzułmańskich???? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Chomeinizacja na czarno w IV Rzeszy kurduplowatej 19.08.07, 07:49 faszyzm ma to do siebie,że musi wyznawać ideologię.Ideologia pomaga w ogłupianiu narodu.Stopnie z religii to farsa.Czy można wystawiać stopnie za jakość wiary?Czy religia to nauka?może założenie?Powinny powstać szkoły talmudyczne koraniczne i inne żeby był wybór.? Funkcjonujemy w rzekomo wolnym kraju,gdzie przywileje kleru aż nadto rażą.Rydzyk, Jankowski i pospolici "wikarzyści" nabijający kabzę własną a prostaczków w butelkę.Kler powinien założyć własną partię czarnych i stanąć do wyborów.Na pewno wygra i wówczas będzie wszystko jasne,a tak sprawuje władzę z tylnego siedzenia.Wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda czarni trzymaja kacza mafie na krotkiej smyczy, a 19.08.07, 07:49 kaczory gotowe sa zjesc wlasne g...o zeby utrzymac sie przy korycie - no i sprawa jasna! Odpowiedz Link Zgłoś
viatra 5 z ateizmu!!! 19.08.07, 08:06 Mam 23 lata od jakis 6 lat jestem swiadomym swojego wyboru ateista.Szkole srednia dawno skonczylem ale zastanawiam sie jak by bylo oceniane moje gorliwe nie uczesczanie do kosciola, grliwe nie zalezne myslenie. Ateizm to nie religia to co bym w takiej sytuacji do ZERO? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: 6 z bezmyslnosci 19.08.07, 08:44 viatra napisał: > Mam 23 lata od jakis 6 lat jestem swiadomym swojego wyboru > ateista.Szkole srednia dawno skonczylem ale zastanawiam sie jak by > bylo oceniane moje gorliwe nie uczesczanie do kosciola, grliwe nie > zalezne myslenie. Ateizm to nie religia to co bym w takiej > sytuacji do ZERO? wogole nie byloby oceniane. daje ci 6 z glupoty, zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: 6 z bezmyslnosci 19.08.07, 08:45 sorry, pomylilem plec, mialo byc: zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
olart Rząd: Ocena z religii będzie wliczana do średniej 19.08.07, 08:10 Oj Narodzie polski, durnota az lzy sie cisna, czarnuch kaze a wy ogon pod siebie :-( gdzie twoja duma, postaw sie jak w latach 80 XXw. przeciwko totalitarnemu komunizmowi!!! to taka sama zaraza tylko in black.......czarna ospa??? Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Debile i pomyleńcy 19.08.07, 08:24 Czyli dzieciak bedzie wiedział, że aby sobie polepszyc średnia będzie kuł religie choc nie do końca w to wierzy lub mu się nie chce, ludzie do czego to doprowadzi ?! Albo czy ten z trójką bedzie bardziej satanista od tego z czwórką? Jak zmierzyc ludzką wiarę w Boga? Oszołomstwo! Odpowiedz Link Zgłoś