the.bill1 [...] 29.08.07, 15:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod i tak to Jurek spojrzales jeszcze raz w polskie 29.08.07, 15:54 szambo (piekielko), ale widac juz na horyzoncie lepsze czasy (zmienia szambo w regeneratywne zrodlo energii)czyli pisuary na ksiezyc !! Odpowiedz Link Zgłoś
artremi Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 15:55 Ten Owsiak to straszny prymityw.... Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:02 Typowe zaklamanie i obluda KK!!!Wpierw sie "opluwa" a potem wyciaga lape po "kase"!!!Prawdziwie po "katolicku"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:03 Jąkała,syn oficera milicji używa określenia "republika PZPR-owska buła mniej kolesiowska",to łajdak i cynik,myśli ,żeludzie juz nie pamietają,gdy za srałtaśmą ludzie stali w kolejkach,a milicja i ich rodziny za świństwa i pałowanie mieli w milicyjnych kantynach wszystko. Panie Owsiak ztej fundacji pan i pańska rodzina nieżle żyjecie.proszę podac ilu krewnych i ile zarabia w tej fundacji.jeżeli jest pan taki przejrzysty to gdzie sa szczegółowe rozliczenia finansowe z działalności.nie takie ogolne ble ,ble ,ble ,ile zarabia pan ,ile pana żona,jaki procent idzie na działalnośćstatutowa a ile na utrzymanie. To powinno być w internecie i co roku w prasie,tak jak to jest na swiecie przyjete. Czy byla w fundacji kontrola,jeżeli tak ,dlaczego nie ma z MSWiA wyników tej kontroli,a może przy takiej forsie jakis niezalęzny audyt wiarygodnej firmy. Takim szczodrym za nieswoje pieniądze każdy byc może ,a przede wszystkim święci czerwonej prowieniencji jak pan i JOLANDA kWAŚNIEWSKA. wIECEJ POKORY TY PODSTARZAŁY NASTOLATKU. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:15 > To powinno być w internecie i co roku w prasie,tak jak to jest na > swiecie przyjete. To JEST durnoto w internecie... Za to NIE MA zadnego rozliczenia ojca dyra... Odpowiedz Link Zgłoś
lexon Re: Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:20 Naucz sie poprawnie pisac,MOCHEROWCU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:35 faktycznie rozum na miare bokassy, za kazdym razem, gdy cos takiego czytam ogarnia mnie zdumienie, ale to juz Einstein powiedzial "wszechswiat i ludzka glupota sa nieskonczone, co do tego pierwszego to nie jestem pewien" Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Kazdy moze miec swoja fundacje 29.08.07, 17:35 Ty tez mozesz zalozyc swoja fundacje i trzepac miliony, tylko czemu tego jeszcze nie zrobiles, jak to taki swietny interes? Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniec55 Owsiak do Rydzyka: 29.08.07, 16:07 szanowny Panie Owsiak! Do tej pory róznie o Panu myslałem - z reguły lepiej aby o tresci Pan nie wiedziąl, ale po tym liscie do pana rydzyka - kto to taki?- chyleczoła przed Waszmościa. Gratuluje i ma Pan we mnie sojusznika. pozdrawiam i powodzenia Nam obojgu zycze Odpowiedz Link Zgłoś
minia84 Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:07 TRAGEDIA TRAGEDIA TRAGEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniec55 A TO polska własnie 29.08.07, 16:33 Źle sie działo, dzieje i dziać bedzie w tym niby pieknym kraiku przez mieszkujacych ludzików zwanym polska. Co za szatanski los mnie spotkał, że Matka przeżyła to powstanie w Warszawie i urodziła mnie w Szczecinie co do polski został przyłaczony. Wstydzę się panowie zem obywatel-złodziej tej rzplitej. Oni kradna miliony a mnie półtora roku temu ochroniarz scigał za posądzenie o kradzież jajek wartych 2,99zł, wyzwał od złodzieja, wykrecił rekę, uszkodził twarz (do konca zycia mam juz "złodziejskie" znamie!),sądy i prokuratury nic z tego nie robią pomimo wyraźnego przekroczenia prawa: bez licencji poza sklepem kilkaset metrów stosował chwyt obezwładniajace! A pana rydzyka i wielu mu podobnych chronia tacy jak ten od jajek Netto! Tam miliony sie kradnie a po ulicach ściga sie klientów mających paragony( nb paragon miałem przy sobie!). Niech zyje milicja-policja i ochroniarze w tym za....kraju To polska rzeczywistośc której sie wstydzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
lexon Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:07 Jurek,przecież doskonale wiesz,że pazerność ludzi mieniących sie kap,lanami kościoła rzymsko-katolickiego jest oszałamiajaca.oni od Belzebuba wzieli by kasę aby tylko mieć. Proponuje załozyc partię o nazwie: POLSKA PARTIA ABSURDU - chetnych prosze o kontakt e-mailowy a w następne wybory wystartujemy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pagi1 Re: Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:33 Takich partii to już kilka mamy. Ja proponuję Partię Ludzi Normalnych(mam nadzieję że się uzbiera tylu, żeby wejść do parlamentu). Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniec55 Partia Normalnych 29.08.07, 16:39 Szanownu inicjatorze - czy zdołamy zebrać 458 normalych obywateli bo liczyłem juz siebie i Pana. Z wyrazami szacunku - członek PPN Odpowiedz Link Zgłoś
antymarcin4 Durna procedura? 29.08.07, 16:08 To nie procedura jest winna, tylko slepi i zidiociali polscy! urzednicy.Wiesz co by sie stalo kdyby taki blad zostal popelniony np w UK? Pani urzedniczka grzecznie by poprosila o jego poprawke i dalej rozpatrywala by wniosek, ale wychowani na systemie policyjnym i chamstwie rodem z komuny urzednicy nie widz w czlowieka tylko papierki. Odpowiedz Link Zgłoś
util Jest jeszcza trzecia możliwość. 29.08.07, 16:28 Może jednak raczysz rozważyć jeszcze taką ewentualność, że wniosek WOŚP został odrzucony bo zwyczajnie nie spełniał wymaganych kryteriów. Skoro Pan Owsiak czuje się niesprawiedliwie potraktowany, to z pewnością zaraz udostępni opinii publicznej tę krzywdzącą decyzję o odrzuceniu wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 panie Owsiak niech pan przestanie bredzić ... 29.08.07, 16:10 Co to takiego 15 mln ? Przyda się szkole w Toruniu, bo ta szkoła jest potrzebna. Gadanie pani Smoktunowicz z Polsatu , że to jest kosztem drogi która miała być wybudowana jest kłamstwem. Te 15 mln to starczy na 3km drogi , a gdzie reszta ? Panie Owsiak odwal się pan od o.Rydzyka , bo to nie przystoi takiemu "inteligentowi" jak waszeć ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:12 "Zycie" - 10.12.2001 Artykuł: Zawziety eurosceptyk, urodzony showman "Narasta konflikt miedzy koscielnymi hierarchami a katolicka rozglosnia ojca Tadeusza Rydzyka - Radiem Maryja. Problem jest powazny - wejscie Polski do Unii Europejskiej. Koscielni dostojnicy sa za. Tymczasem radio przekonuje, ze wejscie naszego kraju do UE oznacza utrate tozsamosci narodowej, tradycyjnych katolickich wartosci i masowy wykup ziemi przez cudzoziemcow. Nastapia kolejne rozbiory Polski. Jaka gre prowadzi torunski redemptorysta? Postep cywilizacyjny stworzyl mozliwosc powstawania enklaw - w tym przypadku sporych - temu postepowi przeciwnych. Ojciec Rydzyk nie pietnuje fabryk produkujacych coraz nowsze typy mercedesow z klimatyzacja. Program Radia Maryja nadawany jest przez najnowsze nadajniki, a studio wyposazone w wysokiej klasy sprzet. Ojciec Rydzyk jako przywodca korzysta z dorobku cywilizacyjnego. Ale z anteny plyna gorzkie slowa o tym, ze w dzisiejszej dobie katolicy powinni sie zjednoczyc w walce o polskosc. Bo co sie z nami stanie, gdy wkroczymy do Unii z jej eutanazja czy prawem do zawierania malzenstw przez homoseksualistow? Polski, rodzimy przemysl padnie, a polska ziemia wykupiona zostanie przez cudzoziemcow. Czy nie oznacza to utraty niepodleglosci?". Była okazja i należało dowalić temu pasterzowi kochającemu mamonę ponad wszystko. Pozdrowienia dla Pana Jurka! Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Panie premierze, dajcie mu jeszcze! Prooooooszeee! 29.08.07, 16:13 Dajcie rydzowi wszystko. Niektórzy myślą. I przy urnie wyborczej sobie przypomną :D Odpowiedz Link Zgłoś
erzbischof Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:15 no coz........"pecunia non olet"....... Odpowiedz Link Zgłoś
rtaj Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:15 złodziejowi w sutannie zawsze jest mało.Jak zwykły tchórz i łajdak ukrywa sie pod szatą zakonną,a pomagają mu w tym procederze jego przełożeni i biskupi.Oraz premier i jego wielka pisowska moralność jego mać. Odpowiedz Link Zgłoś
vilomort Rydzyk lepszy niz szatan 29.08.07, 16:17 Rydzyk skuteczniej chyba niz sam szatan zniecheca ludzi do przynaleznosci do Kosciola Katolickiego w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
qba_ii Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:30 Bo w tym kraju jest tak ze jak nie trzymasz z władzą to jestes przeciw niej. Jak dla mnie to cale te radio "ma ryja" powinni zamknąć a O. Rydzyka wsadzić do szpitala dla umysłowo chorych razem z cała jego wymierająca (ze starości) armia moherowych beretów. Boże czy ty to widzisz i nie grzmisz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panfranek Te listy Owsiaka są żałosne... 29.08.07, 16:30 ...a sam Owsiak z wiekiem zachowuje się co raz bardziej kretyńsko. Kiedyś ten pupilek GW był po prostu głupi, teraz jest niestety głupi i żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Poza tym nie życzę sobie, aby ktoś z moich datków 29.08.07, 16:31 przeznaczał 10% na cele "operacyjne" fundacji (w tym rozpijanie i inicjacje narkotykowe młodzieży). I nie życzę sobie, aby za te fundusze szefuńcio wyjeżdżał sobie z żonką na safarii do Kenii czy do Autralii. Lubię też, jak pieniądze są dobrze wydawane, a nie np. na "bombę kobaltową", która zardzewiała w piwnicach CZD w Międzylesiu bo stropy były za niskie, aby ją zamontować. Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja Re: Poza tym nie życzę sobie, aby ktoś z moich da 29.08.07, 16:39 > przeznaczał 10% na cele "operacyjne" fundacji (w tym rozpijanie i > inicjacje narkotykowe młodzieży). To nie dawaj w ogóle na WOŚP. O ile wiem, nie jest to przymusowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Poza tym nie życzę sobie, aby ktoś z moich da 29.08.07, 16:43 Niestały czytelniku! jakoś nie wierzę w Twój brak bezpośredniego zaangażowania w kosciół rydzykowy, jakoś też nie wierzę, że kiedykolwiek dałeś jakikolwiek "datek". Bo wtedy wiedziałbyś, że datki na orkiestrę Owsiaka są dobrowaolne, zupełnie w przeciwieństwie do podatków, które musimy płacić wszyscy i z których niestety urzymujemy także Kosciół, rzecz osobistą części tylko obywateli tego kraju. Wiedziałbyś, że każda fundacja z czegoś się utrzymuje, a ta jest tak ogromną machiną, że trudno, by nie działała na profesjonalnych zasadach. wiedziałbyś także, że Owsiak nie toleruje w swoim otoczeniu jakiejkolweik życzliwości dla narkotyków. Tyleż prawdy w pozostałych Twoich rewelacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Wszystko fajnie, tylko 29.08.07, 16:53 kazek100 napisał: > Bo wtedy wiedziałbyś, że datki na orkiestrę > Owsiaka są dobrowaolne, Dobrowolne wówczas, jakbyś pchał przed sobą jaki pług śnieżny, bo inaczej się od nich nie opędzisz w jedną ze stycznowych niedziel. Przecież to jakaś paranoja! > zupełnie w przeciwieństwie do podatków, > które musimy płacić wszyscy i z których niestety urzymujemy także > Kosciół, rzecz osobistą części tylko obywateli tego kraju. Ja mieszkam w Polsce - tu nie ma jak w Niemczech podatku na Kościół. > wiedziałbyś także, że Owsiak nie toleruje w swoim > otoczeniu jakiejkolweik życzliwości dla narkotyków. Nie, no wcale, wiesz. A poważnie - to może w swoim otoczeniu może nie - ale tabuny młodzieży spędzać i stawiać namioty - sklepy oznaczone chorągwiami z "logiem" - to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Wszystko fajnie, tylko 29.08.07, 17:03 Nie możesz sie opędzić? A tak narzekamy, że młodzież egoistyczna i bez entuzjazmu. Ale przesadzasz - znam takich, co nie chcą dawać i nie daja - bez problemu. To bardzo źle, że nie ma podatku na KK. Byłaby czystość materii i płaciłby ten, kto by chciał korzystac z pomocy duchowej KK. A tak płacimy wszyscy, na katechetów, na kapelanów, na katolickie uczelnie wyższe. Otwórz oczy. Te "sklepy z logiem" toś chyba widział w jakimś rydzykowym koszmarze sennym. Byłem w Kostrzyniu w tym roku, jako gość, przeszedłem cały teren, ani widu, ani słuchu. Inna rzecz, że jak gdzieś jest 200 tys. młodych ludzi, to wiadomo, że będa rózni. Jaką widzisz alternatywę? Zakazać? No, czysty Kononowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Wszystko fajnie, tylko 29.08.07, 17:05 > Dobrowolne wówczas, jakbyś pchał przed sobą jaki pług śnieżny, bo > inaczej się od nich nie opędzisz w jedną ze stycznowych niedziel. > Przecież to jakaś paranoja! Ależ przecież nie zmuszają Cię do niczego... Ja na przykład grzecznie odmawiam zawsze kiedy o datki prosi mnie na przykład Caritas. Ale może sumienie Ci nie pozwala nie dać na orkiestrę, i stąd powodowany jego wyrzutami ciągle dajesz? ;-) > Ja mieszkam w Polsce - tu nie ma jak w Niemczech podatku na Kościół. Tu nie ma SPECJALNEGO podatku na kościół, który płacą tylko jego wierni. Tu kościół bierze pieniądze ze wspólnego budżetu. > Nie, no wcale, wiesz. A poważnie - to może w swoim otoczeniu może > nie - ale tabuny młodzieży spędzać i stawiać namioty - sklepy > oznaczone chorągwiami z "logiem" - to tak. Sklepy z logiem... A wiesz, mój samochód ma licznik prędkości wyskalowany do 120 mil na godzinę. To na pewno oznacza, że jeżdżę za szybko... Przypominam, ze Owsiak sprawę o to oszczerstwo wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Wszystko fajnie, tylko 29.08.07, 18:10 a od kogo to uslyszales glupcze-pewnie z "homolii"tego torunskiego zlodzieja i oszusta!?co?!sluchaj moherze dalej to sie dowiesz ze owsiak na woodstoku przywiozl fabryke skretow marychy!kumasz cos kolku?! Odpowiedz Link Zgłoś
gryczana Re: Wszystko fajnie, tylko 30.08.07, 12:55 niestaly_czytelnik napisał: > Dobrowolne wówczas, jakbyś pchał przed sobą jaki pług śnieżny, bo > inaczej się od nich nie opędzisz w jedną ze stycznowych niedziel. > Przecież to jakaś paranoja! Ja jakoś nie mam problemu - uśmiecham się, mówię, że sorry nie dam, już dzisiaj dawałam (daję, ale nie chodzę oklejona serduszkami) i idę dalej. Nikt mnie nie ściga, nie przeklina i w ogóle nic się nie dzieje. Że już nie wspomnę o tym, że nie jestem napastowana na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Poza tym nie życzę sobie, aby ktoś z moich da 29.08.07, 17:44 :-) Przegrało się procesik co? Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Poza tym nie życzę sobie, aby ktoś z moich da 29.08.07, 17:47 niestaly,Czy to wina Owsiaka baranie, że stropy są za niskie,czy kretynów z pisu że kazali tam urządzenie zamontować?Owsiak daje pieniądze na szczytne cele,Rydzyk wyłudza pieniądze od biednych nawiedzonych emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Poza tym nie życzę sobie, aby ktoś z moich da 29.08.07, 21:04 jak będę miał ochotę, to dam moje pieniądze nawet narkomanom z dworca - Tobie nic do tego. Nie chcesz, nie dawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Poza tym nie życzę sobie, aby ktoś z moich da 29.08.07, 22:51 A ja sobie na przykład nie życzę, żeby z moich podatków finansowano pensje katechetów w szkole. Tak mialo nie być. I co? Płacę od lat. Dlatego nie uprawiaj hipokryzji na tak marnym poziomie. I o ile od zbieraczy Owsiaka można sie opędzić i po prostu nic nie dać, o tyle mnie nikt nawet o pieniądze dla katechetów nie nagabuje. Po prostu władza mi je zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kali23 Polacy!!Wzywam do demonstracji przeciwko klechom!! 29.08.07, 16:31 Nie może być tak aby ta CZARNA MAFIA opanowywała coraz większe obszary naszego życia.Klechom mówimy NIEEEEEEEEEE!!! Politycy nic nie zrobią. Ratujmy Polskę przed tymi czarnymi złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 [...] 29.08.07, 16:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Polacy!!Wzywam do demonstracji przeciwko obrzezan 29.08.07, 16:43 kali23 napisał: ...... Ratujmy Polskę przed tymi koszernymi gnidami i > złodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Co to za IDIOTa" relisys"-wysłannik Prawdziwka" 29.08.07, 18:12 Oczywiście trzeba będzie zacząć DEMONSTROWAĆ przeciwko BEZCZELNOŚCI klechów. Zresztą to dla ich dobra.Jak nie spasują to może ich spotkać to samo co ich współbraci w czasie Rewolucji Francuskiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
janunia6 Klechy jako wzorce moralności Ha Ha Ha !!! 29.08.07, 18:30 Pora na zajęcie się tą BANDĄ bydlaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 o.Rydzyk to dobry gospodarz i on tego nie zmarnuje 29.08.07, 16:33 Zastanówcie się "towarzysze anarchisci" , co wy gadacie ? Unia nie daje pieniędzy Polsce, tylko oddaje częsć którą wczesniej od Polski dostała. o.Rydzyk to najlepszy gospodarz dla tych pieniędzy. On je nie wyda na marne , jak towarzysze z byłej międzynarodówki globalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ula.zielinska Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 16:33 Owsik,pośpiewaj jak dawniej Hary Kriszna, Kriszna Hary itd.Nie zazdrość nikomu i nie oszukuj więcej, dosyć Twojego komunistycznego cwaniactwa Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Owsiak do Rydzyka: Gratuluję wyrwania kasy 29.08.07, 18:46 panienko miesiaczka ci sie zatrzymala po ostatniej wizycie u twojego duszpzsterza?bredzisz jak potluczona!jestes tylko mala moherowa gnida! Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 [...] 29.08.07, 16:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma to jest "cena" poparcia gnoma i jego mafii 29.08.07, 16:38 w wyborach ! Odpowiedz Link Zgłoś
maderic zgadza sie ! Owsik to nie gnom a benkart mafii 29.08.07, 17:26 tetradrachma napisał: > w wyborach ! Odpowiedz Link Zgłoś
kanabi Prawda jest taka, ze 29.08.07, 16:38 minister Gęsicka, która przyklepała na polecenie Jarka Kaczyńskiego projekt Rydzyka, przehandlowała te 15 baniek za miejsca dla aktywistów Radyja na listach wyborczych PiS-u i błogosławieństwo Ojca Biznesmena w nadchodzących wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniec55 a to polska 29.08.07, 16:46 Uf przeczytałem wszystkie komentarze i ciesze ze włosów juz nie ma bo staneły by mi one dęba z wrażenia po tej lekturze. ja radosc że niedługo umre i nie bede sie martwił o moją ukochaną ojczyzne. juz polska nie zyje póki my wegetujemy Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 kręcioła zagrypsował, GW cytuje dla swojej publiki 29.08.07, 16:51 lewacki krętacz mówi tak jak potrafi, ale zafajdanym obowiązkiem żurnalisty z GW jest chyba przełożenie tego gangstersko-lewackiego slangu na język zrozumiały dla normalnych ludzi, albo dołączenie słowniczka? Pomagam: kasa = pieniądze 15 baniek = 15 milionów wyrwać kasę = zarobić/zyskać/dostać pieniądze "Kasę", liczoną w "bańkach", to "wyrywa" Kwaśniewski czy inny Dochnal. Uczciwi ludzie zyskują pieniądze, liczone w milionach. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: kręcioła zagrypsował, GW cytuje dla swojej pu 29.08.07, 17:23 Małym i żałosnym człowieczkiem musi być skoro robi takie happeningi jak ten list. I zawistnym. Odpowiedz Link Zgłoś