rydzyk_fizyk 21.09.07, 17:14 Premier nie ma większych zmartwień? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ar.co Premier: Władze pomorskie słusznie żądają napra.. 21.09.07, 17:18 Pytanie, skąd pomnik się wziął na prywatnej działce? Bo jeśli został tam postawiony (bez względu na to, kiedy to się stało) bezprawnie i bez zgody właściciela działki, to ten właściciel ma prawo pomnik usunąć. Władze jakoś nie raczyły zareagować, kiedy właściciel prosił o przemieszczenie pomnika. A premier może sobie czcić pamięć bohaterów we własnym mieszkaniu, a nie na cudzej działce. Dobroczyńca cudzym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Premier: Władze pomorskie słusznie żądają nap 21.09.07, 18:18 ar.co napisała: > Pytanie, skąd pomnik się wziął na prywatnej działce? Bo jeśli > został tam postawiony (bez względu na to, kiedy to się stało) > bezprawnie i bez zgody właściciela działki, to ten właściciel ma > prawo pomnik usunąć. Jeszcze jeden przykład, że niektórzy pisać potrafią, ale czytać to już nie zupełnie... Sprawa ta wałkowana jest już parę ładnych dni i nie jeden raz pisano, że psychiczny kupił działkę WRAZ Z POMNIKIEM. Doskonale wiedział, co kupuje, bo i zapłacił za nią mniej, niż za podobną działkę bez tego badziewia. Skoro więc więc zgodził się na to, żeby mieć badziewie na działce, to niech teraz utrzymuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Premier: Władze pomorskie słusznie żądają nap 21.09.07, 18:30 A, w takim razie słusznie. O ile rzeczywiście w umowie kupna było zastrzeżenie o pomniku, to masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh kolejne pytania do wiedzacej wszystko 21.09.07, 18:31 No to jeszcze wyjasnij, bo tez nie wiem: skad pomnik wzial sie na prywatnej dzialce, czy pomnik stanowil prywatna wlasnosc i dlaczego wladze nie chcialy go przeniesc? Bo cena dzialki tego nie wyjasnia. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh to juz sobie sam odpowiem 21.09.07, 18:48 Trojanowski wyjaśnił, że działkę, na której znajduje się obelisk nabył od prywatnej osoby w 1998 r. "Od tego czasu wielokrotnie zwracałem się do gminy oraz osób ze stowarzyszenia +Gryf Pomorski+ z pytaniem, kto jest właścicielem pomnika, ponieważ nie ma go w żadnym miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego. Do obelisku nikt się jednak nie przyznał" - wyjaśnił. Dodał, że prosił władze gminy o przeniesienie pomnika w inne miejsce, ale apele te były bezskuteczne. - Gdy kupowałem w 1998 r. tę działkę, miałem zapewnienie ówczesnego wójta, Tadeusza Dawidowskiego, że krzyż zostanie przeniesiony na cmentarz, a pomnik też znajdzie się w innym miejscu - mówi dyrektor kliniki psychiatrycznej w Gdańsku L. Trojanowski. Dodaje, że skoro pomnik ma tu pozostać, to gotów przystać na zamianę ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: to juz sobie sam odpowiem 22.09.07, 17:56 "Gdy kupowałem w 1998 r. tę działkę, miałem zapewnienie ówczesnego wójta, Tadeusza Dawidowskiego, że krzyż zostanie przeniesiony na cmentarz, a pomnik też znajdzie się w innym miejscu - mówi dyrektor kliniki psychiatrycznej w Gdańsku L. Trojanowski." Poważny - wydawałoby się - człowiek, a takie bzdury opowiada. Kupno nieruchomości, to nie kupno majtek ("jak nie będą pani pasowały, to wymienię") i wszystko należy załatwiać: 1. na piśmie, 2. u notariusza. A tutaj powołuje się na ustne zapewnienia osoby trzeciej - bo co ma wójt do transakcji między dwiema osobami fizycznymi! Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Premier: Władze pomorskie słusznie żądają nap 22.09.07, 07:52 Oto do czego prowadzi zidiocenie pod hasłem "święta" własność prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Premier: Władze pomorskie słusznie żądają nap 22.09.07, 08:08 Do tego że nalezy ją traktować jako świętą. Inaczej postawie na twojej działce krzyż i nie będziesz mógł go usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 juz widze twoje zwoje mozgowe gdyby krzyz postawio 22.09.07, 11:17 ci w twoim przedpokoju bo mieliba na to ochote wierzacy w twoim bloku.... Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Premier: Władze pomorskie słusznie żądają nap 21.09.07, 18:37 rydzyk_fizyk napisał: > Premier nie ma większych zmartwień? Jest to podswiadoma, skrywana niechec do dyrektora firmy, która p.premierowi sie zle kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Premier: Władze pomorskie słusznie żądają napra.. 21.09.07, 19:54 Nie rozumiem... to dlaczego wypoczywający w pobliżu nie załadowali pomnika na taczki i nie zawieźli na swoją działkę? Albo pan premier dlaczego nie przysłał koparki przedsiębiernej w celu przestawienia pomnika? Skąd, na miłość boską, ta komusza pogarda dla prywatnej własności? Moja ziemia - moje prawo robić na niej, co chcę z okolicznymi kamieniami i kawałkami drewna, których właściciel uporczywie nie chce usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro .......Fuck the Duck!....... 21.09.07, 23:12 nie ma kretyn nic innego do roboty??! Odpowiedz Link Zgłoś