mieczsilver Nowe otwarcie 24.09.07, 08:49 na prawa stworzenia i natury przychodzi z trudnościami.Brak praworządności w tym zakresie jest za sprawą politycznych szulerów,którzy umiłowali sobie możliwość nadużywania bezwzględnego prawa silniejszego i do tego jeszcze z ukrytymi marnymi celami.Dzięki ewolucji ludzkiego myślenia odczytaliśmy część tych praw,przed człowiekiem nieustająca praca dziejów,aby i świat postulatów etycznych stał się prawdziwie najważniejszy ze wszystkich stworzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbatha Prezydent na Greenpoincie: Zmiana polityki w Po.. 24.09.07, 08:49 niech on juz lepiej zostanie na greenpoincie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Boże, zginałby gnom za tydzień. Bez pracy, bez 24.09.07, 09:01 chleba. Łaziłby i żebrał o kromke. Nie, On jest Twoim prezydentem i musisz to upokorzenie, w imie tentuty dla demokracji, znosić. Za trzy lata pies z kulawa noga o nim nie wspomni. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczsilver Re: Boże, zginałby gnom za tydzień. Bez pracy, b 24.09.07, 22:24 tetradrachma napisał: > chleba. Łaziłby i żebrał o kromke. Nie, On jest Twoim prezydentem i > musisz to upokorzenie, w imie tentuty dla demokracji, znosić. Za > trzy lata pies z kulawa noga o nim nie wspomni. Wspomni czy nie wspomni,ale praworządność może potoczyć się na zasadzie śnieżnej kuli i to w odniesieniu do prawa najważniejszego bo stanowiącego o stworzeniu i naturze.Tu odwołuję się do wyobrażni jak wyglądałby Świat przy totalnym rozwoju z brakiem zbieżności punktów widzenia ekologicznego,ekonomicznego i etycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczsilver Re: Boże, zginałby gnom za tydzień. Bez pracy, b 25.09.07, 00:03 tetradrachma napisał: > chleba. Łaziłby i żebrał o kromke. Nie, On jest Twoim prezydentem i > musisz to upokorzenie, w imie tentuty dla demokracji, znosić. Za > trzy lata pies z kulawa noga o nim nie wspomni. Wspomni czy nie wspomni,ale jest nadzieja na wzrost świadomości o potrzebie praworządność wobec odkrytych już praw stworzenia i natury.Można sobie wyobrazić jaki może być świat przy takim tempie globalnego rozwoju bez zbieżności punktów widzenia ekologicznego,ekonomicznego i etycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Nie ma alternatywy dla PiS....... 24.09.07, 09:00 Polska ma dzisiaj szanse jak nigdy dotad.Byc Panstwem ktore ma swoj glos i potrafi z niego korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: ....Nie ma alternatywy dla PiS....... 24.09.07, 09:03 Ty to prawo wykorzystujesz, aż nadto ! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz PiS i Rydzyk to bolszewia.! 24.09.07, 10:21 Nie chcemy takich rządów PiSu.!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wrojoz 24.09.07, 15:48 wrojoz napisał: > PiS i Rydzyk to bolszewia! > Nie chcemy takich rządów PiSu.!! Oto bolszewik wrzeszczy: Lapaj bolszewika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz PiS to dramat, trzeba PiS usunąć.! 24.09.07, 10:19 Chcemy rozwoju a nie PiS.!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Re: PiS to dramat, trzeba PiS usunąć.! 26.09.07, 10:27 M_y__P_o_l_a_c_y___W_y_b_i_e_r_a_ m_y___IV_RP__!!!! III RP to pijany zydokomuch Prezio-Kwach w Charkowie nad grobami Polaków-Bohaterów III RP to Rywin, Jakubowska, Dochnal to Układ Warszwski z Piskorskim, to masowe afera libero-komuny, III RP to umowy energetyczne z Rosją - sabotaż Pola i Millera uzależniający Polskę od Kacapii III RP to bałtycka gazrura imienia Ribentropa-Mołotowa III RP to złodziejska prywatyzacja na której Polacy stracili 200 mld dolców a mafijna komucho-liberalna banda wzbogaciła się sama na sumę kilkunastu mld dolców pozostawiając po sobie afrykańskie 20 procentowe bezrobocie, 40 procentowe bezrobocie młodzieży, depopulację, brak mieszkań, 6 milionów głodnych dzieci, emigrację 2 milionów Polaków, wyprzedaż ziemi szwabom i holendrom kryzys energetyczny i roszczenia przepędzonych z Hitlerlandu Dlatego Polacy wybierają PIS !!! bo PIS to IV RP !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Nie ma? To poczytaj sobie Twojego bloga: 24.09.07, 21:57 "Ja jako obywatel będący w opozycji do rządu, który właśnie kończy swoją działalność" To Twoja najnowsza notka. Popierasz rząd wobec którego jesteś w opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor hahaha...też sobie wybrałaś/eś...: 24.09.07, 09:17 Jak wszyscy wiemy, bracia Lech i Jarosław Kaczyńscy przez 13 lat wraz z Mieczysławem Wachowskim byli najbliższymi współpracownikami Lecha Wałęsy. Tak się jakoś złożyło, że Jarosław Kaczyński jako jedyny adiutant Wałęsy został wypuszczony przez SB, po krótkiej rozmowie i co więcej po odmowie podpisania lojalki. Za to samo Michnikowi i Kuroniowi SB zafundowało kilka lat więzienia, zresztą wszystkim SB fundowała takie wakacje, wszystkim oprócz Jarosława Kaczyńskiego. Nie wiem, kto lub co powodowało SB, ale po krótkiej rozmowie, przeprowadzanej w miłej nieformalnej atmosferze, Jarosław Kaczyński mógł wrócić do mamy. Jak to się dzieje, że rodzina Kaczyńskich przez 40 lat była traktowana w sposób wyjątkowy przez komunistyczny aparat represji? Czy to jakieś rodzinne szczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Kocham PiS jeszcze bardziej. To jest moja par 24.09.07, 13:51 www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
boulo Rodacy zza oceanu przezciez wy wiecie lepiej 24.09.07, 09:14 Jak ja sie ciesze ze o mojej przyszlosci decydowac beda np. moherowe babcie (wiekowe, ktore nie doczekaja zmian) oraz polscy dorobkiewicze w stanach (ktorzy najprawdopodobniej nigdy nie postawia nogi na ziemii Polskiej, ale twardo agituja!). Moj kumpel w Anglii tez twardo pieprzy glupoty (co to w internecie poczytal), ale trzy lata juz tam siedzi i nie zamierza wrocic. Tak, Rodacy zza oceanu, wybierzcie Nam przyszlosc! Odpowiedz Link Zgłoś
tamaya Re: Rodacy zza oceanu przezciez wy wiecie lepiej 24.09.07, 09:29 Święta racja. Szlag mnie trafia jak mi próbują wmówić co dla mnie jest najlepsze takie Polaki-Zagraniczniaki. Prosimy się szybciutko pakować i wracać do tego RAJU... Podzielimy się się tym "mniodziem"... Odpowiedz Link Zgłoś
dekaton Re: Rodacy zza oceanu przezciez wy wiecie lepiej 24.09.07, 10:08 Ci "zmywakowi patrioci" kochają bardzo Polskę pod warunkiem,że znajdują się 10 tys.km od jej granic.Dopiero gdy kostucha dobija się do drzwi,koniecznie chcą wracać,żeby -jak mawia mój sąsiad - za....ć nasz piękny kraj Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Nie Wracaj Do Polski PAJACU 24.09.07, 09:58 Może tam zostanie i jeden bliźniak z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Prezydent na Greenpoincie - TWA. 24.09.07, 10:01 Prezes Polski pojechal sobie na greenpoint troche poagitowac i pomowic jak to bedzie zle jak to nie oni wygraja wybory. Szkoda ze ciemny lud polsko-amerykanski to kupi. A ja myslalem ze u mnie na wiosce to sa przyglupy a sie okazuje jak nie pierwszy raz, ze ameryka robi wode z muzgow. To chyba przez te hamburgery i cholesterol. Emigracja jaka jest taka jest ale zyje najczesciej wspomnieniami. Wiekszosc z tych ludzi w polsce nie byla juz dekade albo wiecej i nic nie wiedza co sie dzieje w Polsce. No chyba ze przez pryzmat Rydzykowy. No ale co zrobic ciemny lud takim ciemnym ludem pozostanie. Demokracja jest i trzeba uszanowac wybor ludu. Tylko ubolewam ze ten oto lud taki ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
marian391 Towarzysz przewodniczacy rady państwa 24.09.07, 10:03 Prezydent zachował sie jak partyjny agitator, zresztą nie po raz pierwszy. Żaden poprzedni prezydent nie zachowywał sie jak partyjny bubek. Robi sie wielki szum wobec zachowania Kwaśniewskiego, przechodzi sie natomiast do porządku nad zachowaniem Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wwlkb Re: Prezydent na Greenpoincie: Zmiana polityki w 24.09.07, 10:04 I prezydenta wszystkich Kaczyńskich tez na coś bardziej normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog a ja jestem ciekaw, czy za wyborcza podroz 24.09.07, 10:11 Nelly PIS sie rozliczy w wydatkach na kampanie, czy tez pojechala tam za kradzione ( kancelarii prezydenta - male literki zamierzone) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Nie chcemy PiSu.!! 24.09.07, 10:08 tppiotr napisał: > Zamieńmy IV RP na coś normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory501 Re: Nie chcemy PiSu.!! 26.09.07, 10:29 M_Y__P_O_L_A_C_Y___W_Y_B_I_E_R_A M_Y__P_I_S__!!! Bóg Dał zwycięstwo PIS aby uratować Polskę przed wewnętrznymi i zewnętrznymi jej wrogami a diabeł dał koalicjantów :( PIS żadnego wyboru nie miał bo Platforma tak samo skorumpowana jak SAMO - broniła i dalej broni 3-ciej RP - i nie chciała koalicji ! a PIS musiał ratować Polskę i bardzo wiele w niej naprawił i dalej naprawia ! To PIS zlikwidował kacapską agenturę - zbrodniczą WSI, utworzył CBA, walczy z korupcją po raz pierwszy w Polsce we własnych szeregach i na najwyższych szczeblach państwowej władzy !!! To PIS poprawił i umocnił międzynarodową pozycję Polski i zwiększył jej bezpieczeństwo energetyczne !!! To PIS zapewnił Polsce niespotykany wzrost gospodarczy ! i zmniejszył bezrobocie ! To PIS jak nikt przedtem zwiększył prywatne bezpieczeństwo Polaków i ich zabezpieczenia socjalne ! Tylko PIS jest w stanie zagwarantować Polsce suwerenność, silną pozycję miedzynarodową uchronić przed hegemonami w Unii i poza nią i zapewnić Polakom bezpieczeństwo i dobrobyt kontynuując oczyszczanie RP z mafijnego Ubekistanu i twardo broniąc jej interesów za granicą ! Dlatego Polacy wybierają PIS !!! weź udział w sondach: 1/ Na kogo zagłosujesz we wcześniejszych wyborach. 2/ Czy popierasz budowę IV RP 3/ Czy należy rozliczyć afery korupcyjne III RP! www.gregory33.bloog.pl www.gregory501.blox.pl www4rzeczpospolita.blox.pl f693.mojasonda.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
matrek A po co on oddawal legitymacje swojej partii? 24.09.07, 10:15 Co to za bzdura z ta apolitycznoscia? Apolitycznoscia jak najbardziej politycnzego przeciez Prezydenta? "Prezydent Wszystkich Polsków"? juz Kwasniewski pokazal jak wyglada takie prezydentowanie "wszystkim Polakom". Czy w USA, we francji, czy Rosji, Prezydenci odrzegnuja sie od swych parti? Co za bzdura... Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Dla Kaczyńskiego to taka mało ważna formalność 24.09.07, 11:11 wymagana przez Konstytucję. Kwaśniewski chociaż się starał zachować jakieś pozory, że jest prezydentem wszystkich Polaków. Dla Kaczyńskich, kto nie popiera PiS-u, ten nie jest Polakiem, więc prezydent nie musi nawet pozorów zachowywać. Ile razy w postach zamieszczanych tu przez pisiornych politruków czytaliśmy: "Nie podoba się? Wynocha z Polski". Oni uważają się za właścicieli Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Dla Kaczyńskiego to taka mało ważna formalnoś 24.09.07, 12:18 polska_baba napisała: > wymagana przez Konstytucję. przez jaka Konstytucje?! Co Ty pleciesz. Pokaz przepis konstytucji, ktory mowi ze Prezydent nie moze byc czlonkiem Partii politycznej... Przeciez kazdy Prezydent swiata, z definicji jest czlonkiem jakiejs partii! Premier Zjednoczonego krolestwa, gdzie nie ma scisle okreslonej dlugosci trwania kadencji Parlamentu, zawsze podejmuje decyzje o wyborach w terminie dogodym dla jego Partii. Kwaśniewski chociaż się starał zachować jakieś > pozory, że jest prezydentem wszystkich Polaków. Dla Kaczyńskich, kto nie popier Co to znaczy byc Prezydentem wszystkich? Jak zwykle, gdy ktos chce zadowolic wszystckih, w praktyce nie zadowala nikogo. Chcesz powiedcziec, ze Kwasniewski byl prezydentem nawet tych polakow, ktorzy mieli diametralnie rozne od niego zdanie i poglady? > a > PiS-u, ten nie jest Polakiem, więc prezydent nie musi nawet pozorów zachowywać. > Ile razy w postach zamieszczanych tu przez pisiornych politruków czytaliśmy: > "Nie podoba się? Wynocha z Polski". Oni uważają się za właścicieli Polski. Zobacz ile razy, to zwolennicy PO i przeciwnyc, poslugiwali sie niemal identycznym zdaniem. A nawet jeszcze gorszymi. Przypatrz sie, jak wyzywani sa na tym forum zwolennicy PiS-u, czy Innych LPR-ow Odpowiedz Link Zgłoś
uwagiluzne dzwoni w kościele.. 24.09.07, 10:15 "Ludzie mnie pytają: Ojcze, na kogo mamy głosować. Nigdy nie powiem. Ja tylko powiem: W tej chwili mam głosować na Prawo i Sprawiedliwość, jedynie ma szanse coś zrobić dla Polski." o. Stanisław Kuczek "Jako prezydent oddałem legitymację partyjną i nie mogę nikomu dawać rad wyborczych. Ale jestem przekonany, że dokonywana w ostatnich dwóch latach istotna zmiana w polityce zarówno wewnętrznej jak i zagranicznej, powinna być po wyborach kontynuowana." o. Lech Kaczyński jakiś KOMPLETNY absurd Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: dzwoni w kościele.. 24.09.07, 10:23 uwagiluzne napisała: > "Ludzie mnie pytają: Ojcze, na kogo mamy głosować. Nigdy nie powiem. Ja tylko > powiem: W tej chwili mam głosować na Prawo i Sprawiedliwość, jedynie ma szanse > coś zrobić dla Polski." o. Stanisław Kuczek > > "Jako prezydent oddałem legitymację partyjną i nie mogę nikomu dawać rad > wyborczych. Ale jestem przekonany, że dokonywana w ostatnich dwóch latach > istotna zmiana w polityce zarówno wewnętrznej jak i zagranicznej, powinna być p > o > wyborach kontynuowana." o. Lech Kaczyński > > > jakiś KOMPLETNY absurd Odpowiedz Link Zgłoś
saretest Prezydent na Greenpoincie: Zmiana polityki w Po.. 24.09.07, 10:25 Dlaczego PiS to postkomuna - 43 suche fakty Dlaczego PiS to postkomuna - 43 suche fakty 1. Andrzej Lepper- Wicepremier Rządu IV RP - wieloletni członek i działacz PZPR. Skazany prawomocnymi wyrokami za przestępstwa pospolite. 2. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IVRP- członek PZPR do jej końca. Skazywał w stanie wojennym. Skazał między innymi Bronisława Komorowskiego z PO za udział w manifestacji na warszawskim Placu Zwycięstwa w rocznicę odzyskania niepodległości. W uzasadnieniu wyroku pan Kryże napisał m.in., że `demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla narodu polskiego, twierdząc m.in., że nie jest on narodem wolnym i niepodległym'. Kryże jako przewodniczący Wydziału IV Sądu Okręgowego w Warszawie organizował też usuwanie sędziów wydających łagodne wyroki wobec działaczy podziemnej opozycji. 3. Zbigniew Wasserman - Minister koordynator ds. służb specjalnych IV RP. PRL-owski prokurator od lat 70-tych.W krakowskiej prokuraturze prowadził kilka śledztw przeciwko działaczom Niezależnego Zrzeszenia Studentów. 4. Wojciech Jasiński- Minister Skarbu IV RP- członek PZPR w latach 1976 - 1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. w czasie debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie zaprezentowanym posłom nie było na ten temat ani słowa. 5. Andrzej Aumiller- Minister Budownictwa IV RP- zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR, a następnie i Unii Pracy. 6. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD. 7. Zbigniew Graczyk- Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR, będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego. 8. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP(członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki. 9. Ewa Sowińska- Rzecznik Praw Dziecka IV RP. W latach 1977-1980 należała do PZPR. 10. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, a w rządzie Leszka Millera główny inspektor ochrony danych osobowych. 11. Bogusław Kowalski Wiceminister Transportu IV RP. W latach 80 członek PRON. Figuruje w materiałach służb specjalnych PRL jako tajny współpracownik o kryptonimach `Mieczysław' i `Przemek'. Z dokumentów SB znajdujących się w IPN wynika, że w styczniu 1988 roku Kowalski został zarejestrowany w dzienniku rejestracyjnym jako TW `Mieczysław' pod numerem 54803. 12. Bogdan Socha -Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR. Pracował w Komitecie ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej, kierowanym przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Był organizatorem kampanii prezydenckiej Kwaśniewskiego - został wtedy szefem słynnego autobusu `Kwach'. Po udanej kampanii Socha przez dwa lata pracował w pałacu prezydenckim. 13. Romuald Poliński- kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradcą ministrów Kołodki i Belki. 14. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP - w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR i pracował na nomenklaturowym stanowisku sekretarza redakcji gdańskiego tygodnika `Czas', klasycznego pisma partyjnego `po linii i na bazie' (szefostwo z PZPR-owskiej nomenklatury, cenzura, wytyczne z KW itd.). 15. Krzysztof Śniegocki, Sędzia Trybunału Stanu IV RP wybrany jako kandydat PiS i LPR. W latach 80. jako radca ministerstwa rolnictwa aktywnie występował w sądzie pracy przeciwko wyrzuconemu z pracy za działalność związkową działaczowi `Solidarności'. 16. Ryszard Siewierski- Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP- członek PZPR do końca (1990). W latach 1987-1990 był zastępcą szefa Rejonowego Urzędu Spraw Wewnętrznych w Jeleniej Górze ds. polityczno-wychowawczych, był klasycznym oficerem politycznym, krzewiącym socjalizm wśród milicjantów i sprawdzającym czy nie chodzą do kościoła lub nie mają kumpli w opozycji. 17. Karol Karski (PiS) obecnie radykalny przewodniczący komisji IV RP ds. zmian w ustawie lustracyjnej. Aparatczyk władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych. Wtedy kiedy wszyscy przyzwoici ludzie wybory bojkotowali. Był jednym z tych ludzi którzy tworzyli ówczesny PRL i ochoczo opluwał na uczelni solidarnościowy NZS. 18. Stanisław Kostrzewski, od 25.02.2006 skarbnik PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. Żeby było ciekawiej - od 31.12.2005 jest wiceprezesem Banku Ochrony Środowiska i nie ma tu żadnego konfliktu interesów lub niejasności. 19. Henryk Biegalski, nominowany i odwołany z funkcji szefa Centralnego Zarządu Służby Więziennej IV RP, od 1969 r. do końca lat 80. był członkiem PZPR. Od marca 1982 r. należał do Komisji Bezpieczeństwa i Ładu Publicznego KW PZPR w Gdańsku. 20. Jerzy Bahr, 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie - w latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie (sekretarz ds. prasowych). Do stanu wojennego był członkiem PZPR. Za prezydentury Kwaśniewskiego był po Siwcu (od marca 2005) szefem BBN i członkiem RBN. 21. Krzysztof Czabański, mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. `Sztandaru Młodych' i `Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR. 22. Stanisław Podlewski, mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia. 23. Marcin Wolski, 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR. 24. Tomasz Gąska, mianowany 25.07.2006 nowym wiceprezesem Radia PiK z nadania PiS - były PZPR-owski aparatczyk, który strzegł linii partii i bronił stanu wojennego. Był członkiem PZPR, sekretarzem Podstawowej Organizacji Partyjnej w tygodniku `Fakty' i zastępcą redaktora naczelnego tej gazety od 1979 roku, przez stan wojenny, aż do upadku komunizmu, odznaczony medalem im. Janka Krasickiego. Używając pseudonimu Tomasz Hellen pisał m.in. peany na temat WRON, a w tekście `Jaka może być partia' nawoływał do odrodzenia w PZPR `ducha leninowskich zasad'. 25. Jan Sulmicki, kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym. 14.12.2006 zrezygnował z kandydowania z "powodów rodzinnych". 26. Maciej Giertych były członek PRON i Rady Konsultacyjnej przy gen Jaruzelskim poparł dekret o wprowadzeniu stanu wojennego i delegalizację Solidarności. Wiosną 1989 roku brał udział w obradach "Okrągłego Stołu" jako doradca Gen. Jaruzelskiego. Nigdy nie został zarejestrowany jako Tajny Współpracownik, ponieważ SB uznała, że jest wystarczająco przydatny jako współpracownik zupełnie jawny. Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego (PRON) - organizacja polityczna utworzona w okresie stanu wojennego przez PZPR i podporządkowane jej stronnictwa polityczne oraz organizacje katolickie w celu propagandowego wykazania poparcia społeczeństwa dla polityki partii, a w szczególności wprowadzenia stanu wojennego. 27. Ryszard Bender także członek PRON i poseł na Sejm PRL. Vice-prezes PZKS, które oficjalnie poparło wprowadzenie stanu wojennego w 1981.Obecnie senator LPR. W wyborach 2007 r. startuje z list PiS. 28. Janusz Maksymiuk z Samoobrony, negocjował z PiSem jak mówi J. Kaczyńs Odpowiedz Link Zgłoś
saretest Re: Prezydent na Greenpoincie: Zmiana polityki w 24.09.07, 10:28 28. Janusz Maksymiuk z Samoobrony, negocjował z PiSem jak mówi J. Kaczyński `najlepszą od 17 lat koalicję rządową' .W PZPR od 1975 do końca. Umieszczony na liście krajowej PZPR w wyborach '89 obok takich tuzów jak Kiszczak, Kania, Florian Siwicki, Rakowski. TW "Roman". Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. zarejestrowany pod nr 46734 dnia 15.07.83 przez Pion VI RUSW Oleśnica. Nr archiwalny 60430/I, nr mikrofilmu 60430/1. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP we Wrocławiu. Data zaprzestania kontaktów 27.09.89. 29. Stanisław Łyżwiński, wiceprzewodniczący Samoobrony. W czasach PRL był członkiem ZSL, w III RP zaangażował się w działalność powiatowej organizacji SLD. Świadomy i tajny współpracownik SB. 30. Bolesław Borysiuk wybrany do KRRiT za zgodą Kaczyńskich. Był strażnikiem "jedynie słusznej linii Roberta Kwiatkowskiego", przez lata prezesa TVP z ramienia SLD i jednego z czarnych bohaterów afery Rywina . Do PZPR należał od 1971 r. `Bolek nie jest lubiany, silne poparcie ma tylko wśród byłych aktywistów PZPR i SLD, szczególnie tych z frakcji Millera' 31. Irena Okrągła, powołana 01.12.2005 przez ministra Ziobro na stanowisko zastępcy prokuratora generalnego. W 1985 r., pełniąc funkcję wiceszefowej Prokuratury Rejonowej w Sopocie, podjęła decyzję o aresztowaniu Jarosława Malca, działacza opozycji, zatrzymanego przez milicję w czasie rozlepiania plakatów nawołujących do bojkotu wyborów do Sejmu. 32. Wiesław Jan Kurowski, członek Rady Politycznej PiS - tajny współpracownik `Sławek', `Radosław', `Jacek'. Na stronie PiS pan Kurowski nie figuruje na liście członków Rady, ale - co ciekawe - w wersji angielskiej strony dalej jest jej członkiem. 33. Jarosław Netzel - szef PZU, z ramienia PiS, podejrzewany o malwersacje, będący w kręgu podejrzeń w sprawie przecieku, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia. 34. Konrad Kornatowski - szef Policji, prokurator z ramienia PiS, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia. Jego nazwisko pojawia się w "raporcie Rokity" z 1991 r. opisującym nadużycia MSW w latach rządów Wojciecha Jaruzelskiego (tajemnicza śmierć Tadeusza Wądołowskiego na komisariacie kolejowym MO w 1986 r.). 35. Janusz Kaczmarek - szef MSWiA, prokurator krajowy z ramienia PiS - oskarżony o spowodowanie przecieku, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia. Członek PZPR od 1986 r. 36. Piotr Ryba - kandydat do Rady Nadzorczej TVP, współpracownik wicepremiera RP, oskarżony o korupcję, zatrzymany przez CBA 37. Andrzej Kryszyński - pracownik ratusza kierowanego przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego, rekomendowany przez Andrzeja Urbańskiego - szefa kancelarii prezydenta RP i prezesa TVP z ramienia PiS, oskarżony o korupcję, zatrzymany przez CBA. 38. Artur Piłka - doradca Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, oskarżony o handel narkotykami, zatrzymany przez Policję. 39. Stefan Meller - Minister Spraw Zagranicznych w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza. Do 1968 r. członek PZPR. 40. Jan Kobylański - sponsor Radia Maryja, biznesmen mieszkający w Urugwaju. Oskarżany o kolaborację z hitlerowcami w czasie II wojny światowej. Słynny z wielu antysemickich wypowiedzi. 41. Wojciech Dąbrowski - wojewoda mazowiecki z nadania PiS. Usiłował pozbawić mandatu Prezydenta Hannę Gronkiewicz-Waltz. W 1996 roku policja zabrała mu prawo jazdy na ponad rok za przekroczenie liczby dozwolonych punktów karnych. W 2006 roku został zatrzymany za jazdę po pijanemu na rowerze i ukarany zakazem prowadzenia pojazdów na 2 lata. Ponadto okazało się, że Dąbrowskiemu nie odebrano wtedy prawa jazdy ze względu na wcześniejszą sprawę. 42. Piotr Cybulski - poseł na Sejm RP z listy PO. W styczniu 2006 r. odszedł do PiS. Okazało się, że był członkiem ZSMP i PZPR, co wcześniej zataił. PiSowi to nie przeszkadzało i do dziś jest członkiem KP PiS. 43. Jan Robert Nowak - główny propagandysta Radia Maryja, wspierającego PiS. Kontakt operacyjny SB o pseudonimie `Tadeusz'. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Prezydent na Greenpoincie: Zmiana polityki w Po.. 24.09.07, 10:26 Ech, mordy wy moje - 59 wpisów i ani jeden nie jest pozytywny. Nic dobrego ta ekipa nie zrobiła, to ciekawe spostrzeżenie, ale tak na wszelki wypadek, postawcie zapory, bo nienawiść wylewa się z ekranu, tylko jak przyznać się że tą nienawiść, zapalczywość i brak analizy racji innych rodzi się na łamach i forum polsko-języcznej gazety, ale dlaczego wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq jak kartofel za moje pieniądze urządza sobie 24.09.07, 10:27 wycieczki, to może by się powstrzymał od takiej prostackiej agitacji. a jak widze co za ludzie do usa wyemigrowali, to się cieszę, że nie wracają. niech już tam zostaną razem z tym swoim prezydentem, co jest dobry, bo poszedł do kościoła. papa Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Prezydent w Nowym Jorku 24.09.07, 10:28 Oczywiście wg koszernej lepiej brzmi "Prezydent na Greenpoincie" niż "Prezydent w Nowym Jorku". Na każdym kroku widać chorobliwe zacietrzewienie koszernych. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq celem jego wizyty był greenpoint 24.09.07, 10:38 zeby uprawiać agitkę wśród przegranej bezrobotnej polonii i do tego za nasze pieniądze. tytuł właściwy Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Celem bylo zgromadzenie ONZ. 24.09.07, 13:19 kraq napisał: > zeby uprawiać agitkę wśród przegranej bezrobotnej polonii i do tego > za nasze pieniądze. tytuł właściwy Odpowiedz Link Zgłoś
wujo601 Re: Prezydent w Nowym Jorku 24.09.07, 15:21 LK spotkał się z Polonią na Greenpoincie. To dzielnica Nowego Jorku, chyba najbardziej polska. Nie wiem, co złego w tym widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wujo601 Re: Prezydent na Greenpoincie 24.09.07, 17:32 Sorry, ale jestem wstrząśnięty poniższą wypowiedzią. > juesej napisała: > Oczywiście wg koszernej lepiej brzmi "Prezydent na Greenpoincie" > niż "Prezydent w Nowym Jorku". > Na każdym kroku widać chorobliwe zacietrzewienie koszernych. na wpis do mojego bloga zasłużył ten "patriota" Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Take a look why 24.09.07, 19:31 GW lepiej wie od ciebie czym jest Greenpoint. Inaczej by tak nie zrobiła. Popatrz: jschumacher.typepad.com/photos/uncategorized/greenpoint_welcome.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Dziś, w zastępstwie evy15, daję link ze "Spiegla": 24.09.07, 11:07 www.spiegel.de/panorama/0,1518,507378,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Tylko tam mogą szukać poparcia. 24.09.07, 11:20 Wśród ludzi którzy nie widzą co się dzieje w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta ...ale żeby prezydent prowadził kampanię PIS... 24.09.07, 11:23 to jest granda! Odpowiedz Link Zgłoś
miejscowy2 Re: Nie mówi na kogo głosować ale wszyscy wiedzą 24.09.07, 11:38 zero obiektywizmu w tym człowieku (nie moim bo ja go nie wybrałem) Odpowiedz Link Zgłoś
s.li Jak tak bardzo podoba im się PiS to niech wrócą... 24.09.07, 11:42 do tego bagna, w jakim od 2 lat grzęźnie Polska. Odebrać prawo głosowania poza granicami Polski!!! Zorganizować głosowanie większościowe, 2 dniowe i przez internet. Wielka mi "Polonia", mędrcy zza wielkiej wody, poddający się manipulacji karłów. Odpowiedz Link Zgłoś
mr-europe ZYDowka Nelly uratuje nas????????????????????????? 24.09.07, 11:58 raczej swoja kase uratuje Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Prezydent na Greenpoincie: Zmiana polityki w 24.09.07, 12:21 Coz, po Polakach w Stanach nie spodziewalem sie wiele. Im wystarczy jak przyjedzie mamrotek, bulgotek czy inny rydzyk z benderem, przejda sie do kosciola, odspiewaja "Boze, cos Polske.." i juz sa zachwyceni. Obraz kraju opieraja na propagandzie moskala czy innych naszych dzennikow, w kraju bywaja raz na kilka lat o ile w ogole. Oni tu nigdy nie wroca dlatego nie zalezy im na gospodarce, na tym zeby sie kraj rozwijal, ich zadowoli jak sie jakas teczke otworzy, zwyzywa Zyda, Niemca czy Ruskiego albo niby ponegocjuje wizy. Na szczescie mamy jeszcze emigracje w UK, oni znaja realia i w wyborach glosy z zagranicy wyjda in plus. DzierżżŻ!!! Odpowiedz Link Zgłoś