honeyr 14.01.08, 18:59 Pisrezydent Butelczyński ma specyficzne pojęcia o tym, jak wygląda debata i rozwiązywanie problemów kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
centaur1 Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdania 14.01.08, 19:01 Kolejna kompromitacja Tuska. Tusk bardzo by chciał żeby Prezydent dał mu gotowe ustawy i rozporządzenia bo sam nie ma nic, kompletnie nic, mimo przechwałek i obietnic gabinetu cieni. Prezydent był naburmuszony (?) a przecież powinien być radosny i pochwalić Tuska z Kopacz, pogłaskać po główce za ciągłe bleblanie, gadanie o niczym i przelewanie z pustego w próżne. Jak długo można tolerować pustosłowie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 20:02 centaur1 napisał(a): [...] Prezydent był naburmuszony (?) a > przecież powinien być radosny i pochwalić Tuska z Kopacz, pogłaskać po główce > za ciągłe bleblanie, gadanie o niczym i przelewanie z pustego w próżne. Jak > długo można tolerować pustosłowie ??? Na przelewaniu to prezydent sie zna najlepiej, a puste naczynia, a nawet wspomnienie o nich, go wyraźnie denerwują co było widac i słychać w wywiadach. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Gdybyś kurduplu cicho w mateczniku siedział, nigdy 19.01.08, 21:27 by się naród o twojej głupocie nie dowiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 20:24 centaur1 napisał(a): > Kolejna kompromitacja Tuska. Tusk bardzo by chciał żeby Prezydent dał mu > gotowe ustawy i rozporządzenia bo sam nie ma nic, kompletnie nic, mimo > przechwałek i obietnic gabinetu cieni. Prezydent był naburmuszony (?) a > przecież powinien być radosny i pochwalić Tuska z Kopacz, pogłaskać po główce > za ciągłe bleblanie, gadanie o niczym i przelewanie z pustego w próżne. Jak > długo można tolerować pustosłowie ??? O widzę, że pisiory dostały kolejną instrukcję co mają mówić i pisać, a zaczyna się ona od słów: "Kolejna kompromitacja Tuska. Tusk bardzo by chciał żeby Prezydent dał mu gotowe ustawy i ozporządzenia bo sam nie ma nic, kompletnie nic, mimo przechwałek i obietnic gabinetu cieni". Potem już można do tego dodać coś od siebie, najczęściej jakieś mlask, mlask ble, ble. I wypowiedź gotowa. Mało ambitne. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 20:27 Czy ty nie widzisz ze mozna odpowiadac na cuda-glupoty Tuska bez instrukcji?Parodia smiechu czy mozg zlasowany? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 20:36 głupotą było organizowanie tego cyrku gabinetowego żeby prezydent się nadąsał i po 45minutach się zmęczył. na emeryturę albo rente z nim Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 22:11 wujaszek,na emeryturę trzeba sobie zapracować uczciwą pracą.mlaskanie i stękanie to zamało. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq moze poszedł się czegoś napić albo zaciągnąć 14.01.08, 22:22 butaprenem. widac kartofel ma już taki ciąg, że dłużej niż godzinę bez strzała nie usiedzi:))) a bredzi tak, że tylko jeszcze talibowie z pisuaru mogą tego głupola popierać. następnych wyborów to on napewno nie wygra. i to jest pocieszające Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Tusk powinien przynieść ciężkie wino 15.01.08, 00:05 Tusk powinien przynieść ciężkie wino - takie co w nogi idzie. W ten sposób Rada trwałaby dłużej, bo ciężej byłoby wstać;) Nawet minister Kopacz zdążyłaby wygłosić swój referat o koszyku usług refundowanych - i nikt by jej nie poganiał patrząc na zegarek;) Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: moze poszedł się czegoś napić albo zaciągnąć 15.01.08, 05:57 kraq napisał: > butaprenem. widac kartofel ma już taki ciąg, że dłużej niż godzinę > bez strzała nie usiedzi:))) a bredzi tak, że tylko jeszcze talibowie z pisuaru mogą tego głupola popierać. następnych wyborów to on napewno nie wygra. i to jest pocieszające < Ale, ale... Teraz w szranki stanie Ziggy The Digital Voice Recorder a oświecony elektorat mniast i wsi postawi na nowoczesność w domu i zagrodzie. Oj, będzie się działo (podczas następnych wyborów prezydenckich)...! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 20:52 Czy ty nie widzisz ze mozna odpowiadac na cuda-glupoty Tuska bez instrukcji?Par > odia smiechu czy mozg zlasowany? Ja widzę, że przez dwa lata pisiory przespały, a teraz udają wielkie zainteresowanie sytuacją w kraju i myślą, że ktoś im uwierzy. I widzę, że usiłują zrobić zadymę, bo nie mogą przeżyć przegranej w wyborach, więc wolą złośliwe nogę podstawiać i mataczyć gdzie się da. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 21:05 Znowu ten presentation? Pamiętasz, pytałem Cię dziś rano jak to możliwe, że już o świcie w poniedziałek byłeś pijany? Dalej chłopie ciągniesz? Cały dzień???? Kto mi powie kto jest ten presentation i co tu robi? Bo polskich znaków diakrytycznych na pewno nie zna, nick ma taki bardziej wiejsko-starająco się-światowy, a w pupy braci K. włazi tak, jakby mu za to płacili... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 21:59 jarkoni napisał: > Kto mi powie kto jest ten presentation i co tu robi? Najprawdopodobniej jest byłym esbekiem (albo TW), który uciekł bez paszportu do Francji i tam wegetuje imając się najgorszych zajęć. Wykazuje objawy daleko posuniętej demencji, albo łazi ciągle napruty, co na jedno wychodzi. Specjalista od włolskojęzycznego bełkotu nie na temat, który wielbi wszystko co głupie, wsteczne i groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 23:36 jarkoni napisał: > Znowu ten presentation? > Pamiętasz, pytałem Cię dziś rano jak to możliwe, że już o świcie w poniedziałek > byłeś pijany? Dalej chłopie ciągniesz? Cały dzień???? > > Kto mi powie kto jest ten presentation i co tu robi? > Bo polskich znaków diakrytycznych na pewno nie zna, nick ma taki bardziej > wiejsko-starająco się-światowy, a w pupy braci K. włazi tak, jakby mu za to > płacili... To prawdopodobnnie jakiś SB-cki szmaciarz, który wyjechał z Polski (podobno uciekł). Od kilkunastu lat myje arabskie i murzyńskie kible we Francji, wywozi fekalia. Jest lokajem i sługusem, pachołkiem miejscowych, traktują go jak smiecia. To wszystko rzuciło mu sie na mózg, jego paranoja galopuje. Popiera pisbolszewię, bo ona jedyna kontynuuje obłakane, totalitarne rządy PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Do Pani Minister Kopacz: 15.01.08, 05:51 Proszę się nie denerwować. Czego się Pani spodziewała po Prezydencie Pięciu Milionów, bracie Jarosława Rajmundowicza Grożnego I ? Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 21:52 prezydenta wylecza,tuska też w Rządówce,a nas? strajkujący lekarze.! Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 dwa lata nicnierobienia pisuarowego mu nie 14.01.08, 21:18 przeszkadzały? I bełkoty pijaka religii też nie wzruszały? Ale teraz wrażliwość pisrezydenta nie dała rady. Zagrzmiał jak ranny jeleń.... Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 21:50 prezydent mówi,że służba zdrowia,to problem narodowy,ale jak uzdrowić,kiedy chora władza w kraju jest podzielona i na złośc narodowi odstawiaja fochy,dąsy? Pogonimy i prezydenta i premiera...jeszcze trochę! Odpowiedz Link Zgłoś
wicher5 Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 19:13 Najgorzej jak na takie posiedzenie przychodzą golasy z PO bez pomysłu. Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 19:39 najgorzej, jak na takie spotkanie przychodzi idiota mieniący się "prezydętem", który zadaje pytania nie wysłuchując odpowiedzi a potem bredzi, że odpowiedź nie padła. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 20:33 wicher5 napisał: > Najgorzej jak na takie posiedzenie przychodzą golasy z PO bez pomysłu. > Wstyd ! Wstydem to jest, że mamy najwyraźniej albo przygłuchego prezydę(en) ta, albo nieuprzejmego, bo przerywa w pół zdania, albo z objawami sklerozy, nie pamiętajacego co przed chwilą powiedział przedmówca. Jak nie chciał słuchać, jego sprawa, ale po cholerę zwoływał Radę Gabinetową i zabierał cenny czas. Przez dwa lata spał , a teraz co? Nagle się ożywił? Widzi mi się taki obrazek. Obudzony nagle ze snu prezydę(en)t podskakuje i zaskoczony mamrocze: "ale o co choszi, ale o co choszi?" Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 21:57 najgorzej jak PiSiorowy Min.religa 2 lata tez zmarnował,a juz,był w ogródku,juz,tuz, miał na początku pazdziernika mial pokazac nam swój uzdrowicielski koszyk i reformę.I tuż..bąka pokazał. pijaczyna,jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 19:14 a korona Jaśnie Pani z głowy nie spadła ? Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Chamstwo za wszelką cenę i nie na temat - 14.01.08, 19:45 zwolennicy pis-u w swoim żywiole. I to bydełko chciałoby rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kichnij w stu procentach podpisali kontrakty z NFZ i wzięl 14.01.08, 19:16 w stu procentach podpisali kontrakty z NFZ i wzięli na siebie odpowiedzialność za zapewnienie opieki pacjentom. - no cóż, gotować się na łono Abrahama. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 nieuws Dnia*....... 14.01.08, 19:19 ...Prezydent przerywal efie kopac... filozofowala jak palikot ?... Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: nieuws 14.01.08, 19:33 pulchna.lapka.w.pulpit napisał: > > O, Holender! ;-> *..> nie, nie , Nemec ... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: nieuws 14.01.08, 19:40 debilku, zdefiniuj wreszcie ten populizm. najwyraźniej bredzisz używając słów, o których znaczeniu nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: nieuws 14.01.08, 19:42 --Nie wiem do kogo.Spolecznie populizm to CUDA Tuska-mitomana.W sumie zasluzyl na obywatelstwo miemieckie. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: nieuws 14.01.08, 19:43 o, widzę, że ty też nie wiesz, co to populizm. no ale czego się spodziewać po odmóżdżonym kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 pe1 masz wikipedia ?....... 14.01.08, 19:46 presentation1 napisał: > > --Nie wiem do kogo.Spolecznie populizm to CUDA Tuska-mitomana.W sumie zasluzyl > na obywatelstwo miemieckie. > www.bloguez.com/POLSKA/ *> nazisci pluja Polakom w twarz , rajtuski pluje Polakom w twarz ... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: pe1 masz wikipedia ?....... 14.01.08, 19:48 debilku, zdefiniuj wreszcie ten populizm. najwyraźniej bredzisz używając słów, o których znaczeniu nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: pe1 masz wikipedia ?....... 14.01.08, 19:50 Realizm Tuska polega na jego dziecinstwie.Na Bajkach dziadka.A dziadek?Wstapil jako Niemiec do Armii hitlerowskiej.Moze chcial uratowac przyszlego wnuka Donalda? Nie wiadomo.Wiadomo jedno.A armii hitlerowskiej bylo 150.000 zydow.Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot ....bez komentarza :i :I :] :) :D :} 14.01.08, 21:04 a w gdhmmm dy. dydydy. w kaw dy wa budwym dyw bedy .dy ...jak najbardziej. jak najbardziej. ale już pora spać. gasimy światło. dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: pe1 masz wikipedia ?....... 20.01.08, 01:19 Sorry, ale coś Ci się pomyliło. Nawet Kurski musiał przyznać, że dziadek Tuska został wcielony do Wermachtu i z niego uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: pe1 masz wikipedia ?....... 14.01.08, 19:57 dyletant5 napisał: > presentation1 napisał: > > > > > --Nie wiem do kogo.Spolecznie populizm to CUDA Tuska-mitomana.W > sumie zasluzyl > > na obywatelstwo miemieckie. > > www.bloguez.com/POLSKA/ > > *> nazisci pluja Polakom w twarz , rajtuski pluje Polakom w > twarz ... Komntarz: Ciężki kretyn znowu się odezwał. Żeby chociaż umiał zapisać swoje ględzenie poprawnie, po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: zadawał pytanie, a przerywał w połowie zdania 14.01.08, 19:22 To pewnie kolejny (po "małpie w czerwonym") przejaw tej słynnej kurtuazji Mamrota wobec pań ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: zadawał pytanie, a przerywał w połowie zdania 14.01.08, 20:17 www.nasznocnik.pl napisał: > > To pewnie kolejny (po "małpie w czerwonym") przejaw tej słynnej > kurtuazji Mamrota wobec pań ;-) A co miał biedaczek zrobić,jak chwytał tylko pół zdania, resztę słów "bez kielicha nijak nie dotrze". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
langston jeszcze NIC POszolomy nie zrobiliscie!!!!!!! 14.01.08, 19:23 Mija 2miesiac a jeszcze nic oprocz tusiowego mizdzenia sie do kamer nie zrobiliscie!!!!!!!! Wiem ze chcielibyscie sprzet na ktory sklada sie Polska w ramach WOSP przejac za symboliczna zlotowke ale czas aferalow skonczony i "se ne wrati"!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Prezydent przerywał 14.01.08, 19:23 LUDZIE NIE WIDZICIE CO SIĘ DZIEJE? GOŚĆ ZATRACA SIĘ NIEODWRACALNIE. PORUTA TOTALNA !!!!!!!!!!! Z JEGO KOMUNIKACJĄ JEST COŚ NIE TAK.... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Prezydent przerywał 14.01.08, 20:19 pistolet13 napisał: > LUDZIE NIE WIDZICIE CO SIĘ DZIEJE? > GOŚĆ ZATRACA SIĘ NIEODWRACALNIE. > PORUTA TOTALNA !!!!!!!!!!! > Z JEGO KOMUNIKACJĄ JEST COŚ NIE TAK.... A kiedy było coś tak? Odpowiedz Link Zgłoś
robertfr Re: Prezydent przerywał 21.01.08, 18:52 pistolet13 napisał: > LUDZIE NIE WIDZICIE CO SIĘ DZIEJE? > GOŚĆ ZATRACA SIĘ NIEODWRACALNIE. > PORUTA TOTALNA !!!!!!!!!!! > Z JEGO KOMUNIKACJĄ JEST COŚ NIE TAK.... I BARDZO DOBRZE ,TAK mu DOPOMOZ BOG. Odpowiedz Link Zgłoś
facio60 to wydatki bez dna 14.01.08, 19:24 jeszcze nie slyszalem o takim kraju, w ktorym wydatki na sluzbe zdrowia spoleczenstwo uznaloby za wystarczajace. To taki wor bez dna.Ile by sie nie wrzucilo, wszystko bedzie skonsumowane.Spoleczenstwo sie starzeje, zadania co do standartu opieki wzrastaja. Nie ma sie co oszukiwac, ze oto pojawi sie jakis genialny organizator i w ramach posiadanych srodkow dokona cudow. Rozni znachorzy miotaja sie od calkowitej prywatyzacji do panstwowej sluzby zdrowia pod jakas super kontrola uczciwego organu. Wydaje sie jednak, ze sa mozliwosci sterowania popytem. Uwazam, za celowe i jak najszybsze wdrozenie najprostszych srodkow naprawczych takich jak: 1.wprowadzenie oplat kwartalnych za wizyte u lekarza. Niezaleznie od celu wizyty, kazdy pacjent placil by np. 10 zl kwartalnie.Nie kazdemu lekarzowi oddzielnie, ale temu u ktorego zlozyl by 1-a wizyte w kwartale.Innym okazywal by dowod zaplaty. System ten dziala od paru lat w RFN ze znakomitym skutkiem. Pamietam jeszcze jakies 5 lat temu tasiemcowe kolejki w poczeklaniach i wybrzydzanie niektorych praktyk lekarskich na tzw. panstwowych pacjentow.Niektore praktyki zastrzegaly sie wrecz, ze przyjmuja tylko tych z prywatnymi ubezpieczeniami.Dzis juz nie wybrzydzaja. Ta regulacja ograniczyla ilosc wizyt o 40%. 2.Wprowadzic odplatnosc za posilki spozywane w szpitalu.W koncu je sie niezaleznie od tego, czy sie jest w szpitalu czy nie. Byc moze nalezaloby sie tez zastanowic nad wnoszeniem jednorazowej oplaty za pobyt w szpitalu. 3.Sanatoria Nie znam tu dokladnych regulacji panujacych w Polsce, ale mysle ze powinna byc czesciowa odplatnosc. Kazde inne rozwiazanie majace zaspokoic apetyty lekarzy beda prowadzily do nieuchronnej podwyzki skladki na ubezpiecznie zdrowotne i chorobowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdania 14.01.08, 19:24 Prezydencik jest na tym samym poziomie co jego przyboczni na tym forum - glupota az tryska ze wszystkich otworow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....PO.............. 14.01.08, 19:27 przedstawila Prezydentowi cuda.Zyjmy realnie.A tego brakuje PO.Zreszta oni do dzis nie maja niczego. --2 lata cieni i zostaly cienie-cieni.To nie Prezydent ma obowiazek.TO rzad Tuska ma obowiazek przedstawic projekty.Jaki projekt?Sprzedac sluzbe zdrowia kolesiom razem z tym co spoleczenstwo dalo do tej pory na Owsiaka.Za Ile?Przyslowiowa zlotowka. www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Re: ....PO.............. 14.01.08, 19:50 Oczywiście byłeś na tym spotkaniu i wiesz lepiej co było mówione. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield prezydĘt był i nie wie co było na spotkaniu. 14.01.08, 19:58 patrząc na niego to w ogóle nasuwa się pytanie CO ON WIE czego mu brat nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: ....PO.............. 14.01.08, 20:09 presentation1 napisał: > przedstawila Prezydentowi cuda.Zyjmy realnie.A tego brakuje PO.Zreszta oni do d > zis nie maja niczego. > --2 lata cieni i zostaly cienie-cieni.To nie Prezydent ma obowiazek.TO rzad Tus > ka ma obowiazek przedstawic projekty.Jaki projekt?Sprzedac sluzbe zdrowia koles > iom razem z tym co spoleczenstwo dalo do tej pory na Owsiaka.Za Ile?Przyslowiow > a zlotowka. > www.bloguez.com/POLSKA/ =============================================== Puknij sie wreszcie w ten swoj pusty leb, to otrzezwiejesz. Idea "prywatyzacji", czyli rozdawnictwa "za zlotowke" celowo doprowadzonych do bankrupcji dobr majatku narodowego, to nie pomysl ani PiS ani PO tylko ich wspolnej matki: AWS. Obie te partyjki to rodzenstwo TKM, i godni spadkobiercy spijania smietany tudziez dobierania sie do konfitur. To kolejny, bezczelny przekret na oczach milionow Obywateli. I tak samo, jak po 1989 roku, beda wciskac holocie kit o zbudowaniu dobrobytu w Polsce, dzieki "prywatyzacji". Czym to sie skonczylo, miliony w Kraju i na haniebnej emigracji wiedza i pamietaja. Prosze wiec: "...troche ciszej nad ta trumna". Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....PO.............. 14.01.08, 20:17 Dlatego AWS sie rozpadlo.Jedni byli za, inni przeciw.Emigracja?To za SLD zaczela sie emigracja.W sumie z pozytkiem dla Polski.Masa ludzi przekazala do Polski wiele miliardow.Spytasz ile?Okolo 10 procent polskiego budzetu.I dobrze.Ale Tusk powiedzial ze w Polsce beda zyli jak w Irlandii.Jest glupcem.Co kraj to obyczaj.Gierek mowil o drugiej Polsce?Walesa o Drugiej Irlandii, a Tusk?Irlandia.Chyba z tych trzech najwiekszym patriota byl wlasnie Gierek-ktory mow<il o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: ....PO.............. 14.01.08, 21:04 presentation1 napisał: > Dlatego AWS sie rozpadlo.Jedni byli za, inni przeciw.Emigracja?To za SLD zaczel > a sie emigracja.W sumie z pozytkiem dla Polski.Masa ludzi przekazala do Polski > wiele miliardow.Spytasz ile?Okolo 10 procent polskiego budzetu.I dobrze.Ale Tus > k powiedzial ze w Polsce beda zyli jak w Irlandii.Jest glupcem.Co kraj to obycz > aj.Gierek mowil o drugiej Polsce?Walesa o Drugiej Irlandii, a Tusk? Irlandia.Chy > ba z tych trzech najwiekszym patriota byl wlasnie Gierek-ktory mow<il o Pol > sce. ================================================== Nie bardzo jestem pewien znajomosci >presentation's< realiow czasow Teraz Kufwa MY (TKM!) po dorwaniu sie do miliardowych depozytow bankowych i bilionowego w majatku po nieboszczce PRL. Przeciez to pilnie strzezona tajemnica zaistnienia etosowej niepodleglosci, ktorymi spadkobiercami sa PiS i PO. Zagraniczne (niemieckie, szwajcarskie,angielskie lub francuskie) lokaty umozliwialy plynnosc finansowa Polskiemu Bankowi Narodowemu (NBP), a tym samym: Zakladowi Ubezpieczen Spolecznych ZUS), Powszechnemu Zakladowi Ubezpieczen (PZU), Powszechnej Kasy Oszczednosci (PKO) i wszelkich instytucji finansowych zwiazanych z systemem bankowosci w owczesnej Polsce. Dorzucic trzeba Centrale Handlu Zagranicznego skupiajacego potegi przemyslowe i szmal z tego plynacy o skali przechodzacej pojecia nawet doswiadczonego ekonomisty. >Presentation<, nie wysilaj sie. Nikt tobie nie da zlamanego grosza ani dobrego slowa za wstawiennictwo. To jest banda samozwanczych spadkobiercow, walczaca o poduszke spod glowy konajacej Matki. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 moje zlote rybki zdechly....*}.................... 14.01.08, 19:30 wiedmak napisał: > Znajmy umiar w dobieraniu slow. To ze zajmuje ta pijacka swinia tak wysoki > urzad, tylko zle swiadczy o Bolandi. Dzis pewnie znowu nic nie zrozumial, bo z > niedzieli jeszcze nie przetrzezwial. A moze glosniczek wypadl z uszka smierdzie > la? ...PO za duzo piszczy...*.....a nic nie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: moje zlote rybki zdechly....*}............... 14.01.08, 19:48 debilku, zdefiniuj wreszcie ten populizm. najwyraźniej bredzisz używając słów, o których znaczeniu nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: moje zlote rybki zdechly....*}............... 14.01.08, 20:02 pe1 napisał: > debilku, zdefiniuj wreszcie ten populizm. najwyraźniej bredzisz używając słów, > o > których znaczeniu nie masz pojęcia. ... populizm to to, co bredzi her Rajtuski najwiekszy/wzrostem/ premier... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: moje zlote rybki zdechly....*}............... 14.01.08, 20:47 wyszło szydło z wora: nie masz pojęcia co to jest populizm. jednym słowem bredzisz używając słów, o których znaczeniu nie masz pojęcia. jesteś największym odmóżdżonym kretynem, jaki ma czelność zasyfiać to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: moje zlote rybki zdechly....*}............... 14.01.08, 20:04 ...od kiedy pis znalazl sie w opozycji na tym forum mnoza sie jakies durne spamowate wpisy. Zero tresci, tylko krotkie slogany - wytyczne. Pewnie to jedna i ta sama osoba pod wieloma nikami... albo kilka osob, siedzacych godzinami przed pecetem i czekajacych na jakiegos newsa po to aby zapelnic pierwsze 10 wpisow jeden pod drugim.. ...nazabawniejsze jest to, ze oni naprawde wierza w skutecznosc tej metody:) ..ten prymitywny gebelsowski chwyt.. zalosne... moze chodzi u umacnianie wlasnego elektoratu w opozycji..:) takie pokazanie, ze jeszcze jestesmy, jeszcze mamy cos do powiedzenia, my mamy jakas racje.. troche to zenujace. Ale przede wszystkim smieszne. Ostatnia reduta 4RP - wpisywanie glupich komentarzy na forum znienawidzonej gazety. Ciekaw jestem czy to z przekonania czy za kase? Wolontariat? Mlodziezowka? A moze asystenci posla, ktos z sekretariatu? To za publiczne pieniadze w ramach prowadzenia biura i dzialalnosci informacyjno organizacyjnej posla oczywiscie. Ciekawe tylko ze tak anonimowo. Szkoda ze tak zasmiecacie to miejsce ze nikomu rozsadnemu nie chce sie pisac o pomyslach na reforme sluzby zdrowia. A w koncu to forum GW moze byc takim miejscem wymiany pomyslow. Tylko na tym polega ta durna pisowska taktyka, ze z nikim nie umiecie rozmawiac i ze wszyscy sa od was gorsi. A gdy musicie cos powiedziec to belkoczecie jak ten prezio dzis na konferencji (obciach na maksa, kiedys go szanowalem ale on juz zupelnie otumanial) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdania 14.01.08, 19:31 Ojoj:)...żle się dzieje w panstwie duńskim.Nic nie widać,nic nie słychać... Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: Kopacz:masz pomysly z innego Swiata!!! 14.01.08, 19:31 Ktory Dyrektor szpitala bedzie chcial byc dyrektorem placowki!!Jesli sam ma odpowiadasc majatkowo!!!To sa POrojone POmysly!!!Ten rzad jest najglubszym rzadem po SLD!!!Minister Zdrowia mysli tak samo jak Palikot bez namyslu wali!!!Ja wspolczoje Prezydentowi ze musi pracowac z wariatami!!!Ten rzad przynosi wstyd POLSCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Kopacz:masz pomysly z innego Swiata!!! 14.01.08, 19:38 Każdy któremu zapłacą godziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
not-me Re: Kopacz:masz pomysly z innego Swiata!!! 14.01.08, 20:04 > Ktory Dyrektor szpitala bedzie chcial byc dyrektorem placowki!!Jesli > sam ma odpowiadasc majatkowo!!!To sa POrojone POmysly!!!Ten rzad Ojciec Dyrektor? (ROTFL) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Re: Kopacz:masz pomysly z innego Swiata!!! 14.01.08, 20:04 Pewnie, że łatwiej być dyrektorem czegokoliwek i za nic nie odpowiadać. Tak było za komuny i tak chcieli nam ponownie wprowadzić przez ostatnie dwa lata bracia (przepraszam za niebywałe chamstwo). Na szczęście te czasy się skończyły. Mam nadzieję, że bezpowrotnie. toberson napisał: > Ktory Dyrektor szpitala bedzie chcial byc dyrektorem placowki!! > Jesli sam ma odpowiadasc majatkowo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan99999 Kto przynosi wstyd? 14.01.08, 20:06 To raczje ten prezydęt przynosi wstyd. Współczuję rządowi, że musi z nim współpracować. toberson napisał: > Ten rzad przynosi wstyd POLSCE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Kopacz:masz pomysly z innego Swiata!!! 14.01.08, 21:16 Ludzie, co tu się dzieje? Jakieś presentation, toberson? Jakaś inwazja super nicków? Bliźniaki czy co? TE TOBERSON: jak tam mówisz niby po polsku? "najglubszy"? "wspolczoje"? Ale za to ile wykrzykników. Bardzo ładna polszczyzna. Pijecie tam razem z presentation? Odpowiedz Link Zgłoś
garfield Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 19:33 katon42 napisał: W latach 80- > tych ubiegłego stulecia było takie hasło: " ..jak nie potrafisz - to > nie pchaj się na afisz.." świetnie to widać na przykładzie prezydĘta: nie umie ale brat kazał więc jest. Tylko jest,a jak już coś z siebie sam wydali to ..... szkoda komentować Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdania 14.01.08, 19:33 "Jak wyjaśniła, chodzi o przekształcenie zakładów opieki zdrowotnej w spółki prawa handlowego, gdzie za podejmowane decyzje dyrektor odpowiada także własnym majątkiem." Od takiej odpowiedzialności, do prywatyzacji? Tylko pytam Panie Premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
scrab77 Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdania 14.01.08, 19:34 POWINNAS SIE POPLAKAC MIERNY MINISTRZE Z RZADU MIERNEGO TUSKA Odpowiedz Link Zgłoś
jusand Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdania 14.01.08, 19:35 prezydent ma grandioze i pewnie mysli, ze wyleczy go z niej jego wielki brat, ktory jest wielkim uzdrowicielem.....albo wezma sie za niego lekarze...kremlowscy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 a czy rolnicy nie powinni płacić na służbę zdrowia 14.01.08, 19:36 jak teraz to oni nic nie płacą więc jaka to jest solidarność? Taka niby że bogatsi płacą więcej na służbę zdrowia i nie korzystają z niej? <Kopacz wyjaśniała, że rządowi zależy na tym, by system ochrony zdrowia był sprawny, solidarny i sprawiedliwy. I dodała, że solidarny byłby wówczas, gdyby bogatsi, wykupując ubezpieczenie dodatkowe, "dorzucali" środków do systemu. Zaznaczyła, że wyrazem solidarności nie jest ponoszenie składki zdrowotnej, co proponuje PiS. > Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Solidarnosc?.............. 14.01.08, 19:39 Zyjecie jak te arabskie psy.Ile wladza doplaca dla indywidualnych przedsiebiorcow?To sa miliardy w skali roku.Wladza doplaca mase miliardow do kapitalizmu.I nastepne.Budzet sklada sie w wiekszosci z tego co placa biedni a nie bogaci.Czyli? Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: ..Solidarnosc?.............. 14.01.08, 20:07 Zyjecie jak te arabskie psy.Ile wladza doplaca dla indywidualnych przedsiebiorcow?To sa miliardy w skali roku.Wladza doplaca mase miliardow do kapitalizmu.I nastepne.Budzet sklada sie w wiekszosci z tego co placa biedni a nie bogaci.Czyli? Rasistowski głos z Francji, kraju , gdzie rządzą socjalistyczne związki zawodowe. Człowieku, nigdy nie byłeś zbyt mądry, ale schodzisz już na psy - antyarabskirasizm francuskiej hołoty,opowieści o 150 tys Żydów w Wehrmachcie i dopłacaniu do indywidualnych przedsiębiorców. Jakie jescze mądrości z francuskiej noclegowni nam zaserwujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka443 Re: ..Solidarnosc?.............. 14.01.08, 20:13 Jesli dobrze pamietam to doplacanie odbywa sie w ramach nizeszego podatku od firm 8podatek od dochodow osobistych patrz pensji pozaosatje ten sam jak dla wszystkich). Oczywiscie bedac wlascicielm firmy mozan rozne dochody prywatne wrzucic w sluzbowe (tak sie dzieje na calym swiecie). Tu sie zagdzam, z PO ze najpierw trzeba uszczelnic sito i zobaczyc jakie sa koszyty tego balaganu i wtedy reformowac. Inaczej bedziesz tylko dokladal do tego i niebedziesz wiedzial dlaczego firma nie funkcjonuje. Co proponowanych reform to uwazam, ze i tak sa za malo radyklane. Potrzebna jest dodatkowa odpalatnoc za wizyte chocby symboliczna. Dam ci przyklad z Niemiec. Ponad dwa lata temu wprowadzono wspolpalcenie z wizyty lekarskie tzn. 10€ raz na kwartal i przychodzisz do lekarza ile chcesz. Najbardziej krzyczeli lekarze, ze to niesprawiedliwe - tak naprawde to krzaczeli bo wiedzieli, ze bedzie przychodzilo mniej pacjetow. Tak jak wszedzie na swieci jest grupa, ktora lubi 'wizytywoac' lekarzy nawet z bolem paznokcia. Co sie naprawde stalo- zaczelo przychodzic znacznie mniej pacjetow (smiertelnosc nie wzrosla:-) i system miaj wiecej pieniedzy. To samozrobiono z pobytem w szpitalu i oplatami za leki. Fukncjonuja w Niemczech i calkowicie prywatne ubezpieczenia i ubezpieczania dodatkowe do satndartowego ubezpieczenia. System nie jest idealny ale jakos dziala. Wszystko jest skomputeryzowane wiec latwej wychwycis problem i oszustwa (sa). Jakis system mieszany na bazie doswiadczen innych krajow bylby rozwiazaniem. Osatnia reforem robilo SPD i CDU razem a porpzednia SPD samodzielnie. Czy w Polsce sie to uda. Mam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek252 Re: ..Solidarnosc?.............. 14.01.08, 23:41 Uszczelniają już ten chole..ny system od 10 lat, może by go tak w końcu zezdroworozsądkowić bo niedługo problem sie sam rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: na randke to z palikotem , evo kopacz ....... 14.01.08, 19:37 debilku, zdefiniuj wreszcie ten populizm. najwyraźniej bredzisz używając słów, o których znaczeniu nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: moze cipka, brzmi milo*}................. 14.01.08, 19:39 debilku, zdefiniuj wreszcie ten populizm. najwyraźniej bredzisz używając słów, o których znaczeniu nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Skoro ponoszenie skladek nie jest wyrazem 14.01.08, 19:45 solidarnosci, to CO JEST??? Czyzby zamiar wyprzedazy bilionowego majatku narodowego? Nie napisze zadnej nowiny, ze jestem zdeklarowanym wrogiem oszolomstwa. Jednak Kwaczor i Pani Kopacz graja tymi samymi kartami, tylko inaczej znaczonymi. Oba reprezentowane przez Kwaczystow i Tuskowych stronnictwa, maja ten sam cel: dobrac sie do konfitur i jednoczesnie oglosic sie Zbawcami Narodu w "rozwiazaniu" sztucznie podkrecanych problemow Sluzby Zdrowia. W dupie z wami wszystkimi, przefarbowane hieny i sepy, bo juz wiekszosc normalnie myslacych wie, o co tak naprawde chodzi. Zadymy i pyskowki sa na pokaz gawiedzi, bo jakos zadnego z politykierow lub, co dziwne: Dziennikarzy, nie dziwi brak kasy w budzecie. Kiedys z podatkow budowano Kraj, teraz nie ma na zapewnienie zyciowych potrzeb Narodu? Kto tu zwariowal? Odpowiedz Link Zgłoś
littlewing Re: Skoro ponoszenie skladek nie jest wyrazem 14.01.08, 19:58 ..jeżeli moge to się dopiszę,...podpiszę.Gawiedzi daje sie papke w postaci Lepperów,Ziobrów,Giertychów,Cwiakalskich(łooo jezu),Wenderlichów,i innych parszywców z w godzinach najwiekszej ogladalnosci i na pierwszych stronach Gazet i Dzienników. A ludziska się wkręcaja...wkrecaja az miło.A do kasy łapki sie wyciągają pod stołem,a pietki drą o podłoge...POd...my co sie da i PieS z kulawą nogą nas nie znajdzie..Ot i taka prawda o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Skoro ponoszenie skladek nie jest wyrazem 14.01.08, 20:22 ============================================== Racja. Ale jeszcze bardziej mnie i wielu normalnych przybiles. Chyba musze strzelic "pure on rocks", bo inaczej wpadne w traume. Boze, czy to juz czas owinac sie w przescieradlo i czolgac do najblizszego cmentarza? Za jakie grzechy Stworzyles mnie Polakiem, Ojcze? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdania 14.01.08, 19:54 Szanowna Pani Minister! Prosze się nie dziwić p.prezydentowi. On jako prezydent wszystkich pisowców, wcale nie marzy żeby Pani się udało. Ot po prostu odegrał, w dodatku jak zwykle nieudolnie, komedyjkę i już. Może byłoby lepiej dla nas wszystkich żeby pił. Zapiłby się nieborak i mielibyśmy przynajmniej z nim święty spokój. Życzę Szanownej Pani powodzenia w trudnych sprawach, których się Pani podjęła. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Kopacz: Prezydent przerywał mi w połowie zdan 14.01.08, 23:45 michalparadowski napisał: > Szanowna Pani Minister! > Prosze się nie dziwić p.prezydentowi. On jako prezydent wszystkich > pisowców, wcale nie marzy żeby Pani się udało. > Ot po prostu odegrał, w dodatku jak zwykle nieudolnie, komedyjkę i > już. Może byłoby lepiej dla nas wszystkich żeby pił. > Zapiłby się nieborak i mielibyśmy przynajmniej z nim święty spokój. > Życzę Szanownej Pani powodzenia w trudnych sprawach, których się > Pani podjęła. Nie wiem, czy on pije. Wiem, że jest zwykłym chamem i szmaciarzem bez żadnej godności i iambicji, plugawi swoją osobą urząd Prezydenta RP. Ale jest coś znacznie gorszego: chore, zwyrodniałe stosunki rodzinne z bliźniakiem przenosi na politykę wewnątrzpaństwową. Tu musi wkroczyc psychiatra, a jego trzeba wykopac jak najszybciej z urzędu. On jest chory psychicznie, niszczy państwo, bo wydaje mu sie, ze jest z braciszkiem u mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś