coolavick 07.02.08, 11:13 celem jest rozsianie materiału radioaktywnego na --->durzej<- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawdetrzezwy Och! I naukowcy wtedy mogliby dokładnie ustalić 07.02.08, 14:18 gdzie była bomba w chwili wybuchu? No dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
strega_aradia Śledzenie bomby i użytkowników 07.02.08, 15:12 "Wyczuwanie" promieniowania i robienie na podstawie tego mapy. Ładnie. Ale oprócz tego wiedziano by gdzie dokładnie kto w danej chwili przebywał, można by śledzić użytkowników takich komórek... Osobiście stanowczo nie życzę sobie takich funkcji w mojej komórce i takiego modelu kupować nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Śledzenie bomby i użytkowników 07.02.08, 15:45 strega_aradia napisała: > Ale oprócz tego wiedziano by gdzie dokładnie kto w danej chwili > przebywał, można by śledzić użytkowników takich komórek... Można to robić już teraz. Lokalizację każdej włączonej komórki można ustalić z dokładnością dochodzącą do kilkudziesięciu metrów. > Osobiście stanowczo nie życzę sobie takich funkcji w mojej komórce > i takiego modelu kupować nie zamierzam. Obawiam się, że już kupiłaś. Możesz spróbować z tym żyć, albo wrócić do epoki przedkomórkowej... Odpowiedz Link Zgłoś
strega_aradia Re: Śledzenie bomby i użytkowników 07.02.08, 15:48 > Obawiam się, że już kupiłaś. Możesz spróbować z tym żyć, albo wrócić > do epoki przedkomórkowej... Wiem, że można. Chodzi mi raczej o to, że co innego możliwość, a co innego robienie tego cały czas. Teraz, jeśli mnie nikt nie śledzi w ten sposób, [a nie sądzę] nie dowie się gdzie kiedy byłam. Przy opisywanym modelu wystarczy, że zajrzy w rejestr mapy czy co się z tym robi. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Śledzenie bomby i użytkowników 07.02.08, 16:49 strega_aradia napisała: > Przy opisywanym modelu wystarczy, że zajrzy w rejestr mapy czy co > się z tym robi. Nie sądzę, aby te dane były udostępniane publicznie. Wgląd w nie będą miały wyłącznie służby specjalne, a te i tak mogą Cię śledzić gdy tylko tego zapragną. Odpowiedz Link Zgłoś
khaern Re: Śledzenie bomby i użytkowników 07.02.08, 21:54 nie rozumiem Cie ... juz jestes sledzona ! jestes namierzana 24h na dobe odkad kupilas jakakolwiek komorke ! siec to robi by po prostu mozna bylo z niej dzwonic czy wysylac smsy i tyle. bez tego w ogole nie mozna by bylo korzystac z telefonow komorkowych. nie rozumiem skad te zale zatem czy zastrzezenia, bo w kazdej chwili kazdy operator sieci komorkowej ma namierzone wszystkie swoje karty simlock ( te wlaczone oczywiscie ) by zapewnic ich uzytkownikom normalne funkcjonowanie. tak jak przedmowca zauwazyl jesli nie chcesz to wylacz lub wyrzuc komorke i tyle ... ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
vladek Re: I tak jesteś śledzony :) 07.02.08, 17:56 >>Oczywiście operator może też aktywować mikrofon lub kamerę w Twoim telefonie bez Twojej wiedzy<< No nie przesadzaj. Do tego trzeba zmodyfikowac software telefonu. Nie da sie tego zrobic zdalnie - poza doslowie kilkoma modelami wypasionych telefonow - poza tym pierwszy taki ujawniony przypadek i ten operator pozegna sie z polowa (optymistycznie) swoich dotychczasowych klientow. Kto na to pojdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
strega_aradia Re: I tak jesteś śledzony :) 07.02.08, 18:29 O podglądanie mnie przez kamerę się nie boję, jak bardziej zaawansowaną funkcją mojej komórki jest budzik ;) Precyzując 'co autorka miała na myśli': wiem, że mogą mnie śledzić na bieżąco. Wiem również, że przechowują smsy i rozmowy. Ale nie maja jak sprawdzić, gdzie byłam z moją komórką 3 miesiące temu o 17. A przy tym urządzeniu mapującym mogliby. Chyba by mogli, nie znam się aż tak dobrze, ale jakichś rejestrów czy czegoś bym oczekiwała. Odpowiedz Link Zgłoś
af-bcn doS_A: duzo bywasz w radioaktywnych miejscach?? :) 08.02.08, 09:30 Mogliby Cie wezwac i zapytac. Co gorsze, moga zapytac : Gdzie nie byLas w tym czasie ;) strega_aradia napisała: Ale nie maja jak sprawdzić, gdzie byłam z moją komórką 3 miesiące temu o 17. A przy tym urządzeniu mapującym mogliby. Chyba by mogli, nie znam się aż tak dobrze, ale jakichś rejestrów czy czegoś bym oczekiwała. Odpowiedz Link Zgłoś
af-bcn na temat promieniowania 08.02.08, 10:23 czy jest mozliwe wykrywanie tej ilosci jaka przedostaje sie przez 'opakowanie' Ladunku N? bo chyba nie chodzi o rejestrowanie skazenia PO wybuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
annahartmann Lokalizacja komórki - co do metra 09.02.08, 08:39 W tej chwili można zlokalizować każdego użytkownika komórki. Dzięki google maps można zobaczyć dokładnie położenie na mapie ,a nawet uzyskać zdjęcie tej osoby w tym miejscu. Sprawdźcie sobie www.lokalizator.bo.pl Odpowiedz Link Zgłoś