douglasmclloyd Co to jest Kongres Polonii Amerykańskiej? 09.02.08, 01:23 Czy chodzi o tych starców oderwanych od rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce za .. 09.02.08, 01:35 Na odległość śmierdzi mi to zepsutą kaczką i zatęchłym rydzem! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith.b Re: Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce z 09.02.08, 02:00 hehe Tam za Wielką Wodą to mają tylko TV Polonia...to nie się co dziwić, że mają wypaczony punkt widzenia. PO i komunizm...PiS i socjalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew Polonia polska w USA 09.02.08, 02:03 zgraja niedoleznych dziadkow ktora niemoze sie pogodzic z tym ze juz nikomu nie sa potrzebni. a pan prezes KPA nadal chodzi z bronia i opowiada ze musi byc czujny bo zydowski spisek czycha na jego zycie? i nadal probuje przekonywac ze trzeba wracac do polski a jednoczesnie probuje sciaganac do stanow reszte swojej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Zapomial wol gdy cieleciem byl 09.02.08, 02:13 Teraz KPA jest opluwany przez huliganow w kraju. ale jak trzeba bylo wywrzec wplyw na rzad USA przez tyle lat to byl potrzebny. po prostu polacy zeszli do poziomu mihnika. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A czego sie spodziewasz po Polakach ? 09.02.08, 02:34 W KAZDEJ SYTUACJI ZNAJDA JAKIS POWOD , ZEBY CIEBIE OPLUC.OBECNIE BEZWIZOWCY Z KAJU cierpia na szczgolnie nasilony slinotok. Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar Re: W USA rozum deficytowym towarem jest 09.02.08, 05:51 old.european napisał: > brawo stary zgredzie EU. nie poznaje cie Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 Stare pierdziele- nikogo nie reprezentuja 09.02.08, 02:35 Przebierancy, ktorzy nikogo nie reprezentuja. Emerytowane pomywaczki, dekarze, jednym slowem nic soba nie reprezentuja.Chcieliby jeszcze troche respektu, aby ich pytac o zdanie. Smieszni starcy. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 I ty, jak Bog tobie pozwoli... 09.02.08, 02:53 TEZ ZOSTANIESZ P-I-E-R-D-Z-I-E-L-E-M, czy to na zalosnej polskiej emeryturze(o rencie nie wspominajac),CZY TEZ NA PENSJI STARCZEJ zagranica. Odpowiedz Link Zgłoś
mitchum Re: Stare pierdziele- nikogo nie reprezentuja -??? 09.02.08, 03:54 mieszkam w Chicago od 15 lat, kongres poloni amerykanskiej to organizacja zapyzialych, starych dziadkow ktorych rodzice kiedys dotarli do wybrzezy ameryki, ich obraz polski to zascianek powojenny, wozy drabiniaste i chlopi w gumiakach...wiekszosc dzialaczy ktorzy jeszcze jako tako rozumieja ojczysta mowe czerpie swe najswiezsze wiadomosci z radio maryja i polonijnych pseudoaudycji radiowych, jesli ktos ogladal samych swoich to wie o czym mowie, nic w tym zakresie niestety sie nie zmienilo... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Stare pierdziele- nikogo nie reprezentuja -?? 11.02.08, 06:25 Mieszkasz w Chicago 15 lat? Dlaczego wiec nie wstapisz do Kongresu i zaczniesz zmienic cos na lepsze? Krytykowac kazdy potrafi. Zapisz sie , badz aktywnym czlonkiem. Zapewniam cie ze w Kongresie jest wielu ludzi ktorzy nie tylko "czerpie > swe najswiezsze wiadomosci z radio maryja" ale otwartych dla nowych ideii w kontynuowaniu przedstawicielstwa interesow i obrony dobrego imienia Polski i Polonii w USA. ZJEDNOCZENI PRZETRWAMY, SKLOCENI ZGINIEMY. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Stare pierdziele- nikogo nie reprezentuja 11.02.08, 06:08 Do marek503. Koles ,troszeczke szacunku dla starszych by ci sie przydalo. Nie mowiac juz o respekcie dla ludzi pracy. Ci "przebierancy" ktorych atakujesz i ponizasz, jakbys byl prymitywem ostatniego kalibru nie majacego szacunku dla nikogo i niczego, to bardzo czesto byli zolnierze ktorzy walczyli w czasie II WS, ktorzy przezyli obozy koncentracyjne, Syberie. Ktorzy doznali "dobroci" komunizmu.To ludzie honoru ktorych imienia tacy podsrywajki jak ty nie godni sa wymawiac. Twoj sposob oceniania ludzi bardzo przypomina herezje Hitlera na temat"reprezentacji" poszczegolnych grup. Negatywne wypowiadanie sie na temat Kongresu Polskiego lezy tylko i wylacznie w interesie tych co chca oslabic Polske,poniewaz zdaja sobie sprawe ze ZJEDNOCZENI PRZETRWAMY, SKLOCENI ZGINIEMY. Odpowiedz Link Zgłoś
domwariatuf Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce za .. 09.02.08, 02:49 Tak, bardzo dbaja. Jesli nim potrafia sie poslugiwac w pierwszej kolejnosci. Lojezu panie, dyc to sam Bialystok i lokolice, sami swoi... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Kocham KPA! Kocham bardziej niz siebie! 09.02.08, 03:04 KPA to najlepsza i najwieksza organizacja w historii dziejow! Ich zdanie za kazdym razem okazuje sie byc wizjonerskie i prawidlowe. Podwazanie ich zdania to jak porywanie sie z motyka na slonce! Tak, bo KPA i jego liderzy sa jak slonca ktore oswiecaja nam droge i pozwalaja kroczyc po swietlistym szlaku sprawiedliwosci i wiary! Niech nam zyje KPA i jego swiatli przywodcy! Sto lat! A moze i wiecej! Niech zyja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela do patriotow forowych 09.02.08, 04:11 jestem tu gosciem od czasu do czasu, starzy bywalcy tak mocno buduja POlske, ze nie maja czasu oderwac sie od kompa, w ameryce polscy emigranci moga miec swoje zdanie, nie tylko dlatego ze kiedy Polska i Polacy byli w potrzebie to wysylali paczki i ciezko uciulane pieniazki do rodzin, nie wspominajac dzialan w kongresie i na zewnatrz kraju, jesli wam sie wydaje, ze to wszystko zawdzieczacie sobie i Walesie to jestescie w bledzie, poczytajcie cos poza gazeta wyborcza i poogladajcie nie tylko tvn i wasze szkielko bez kontaktu z rzeczywistoscia, poza tym sam nie uwazam, ze to ja mam monopol na nieomylnosc, ale jak sobie przypomne jak wielu ludzi glosowalo na Walese i pozniej ci sami ludzie pluli na niego, i dalej, jeszcze wiecej glosowalo na Kwasniewskiego, zreszta do niedawna mial wysoki poziom popularnosci (ok. 60% lubilo lub popieralo Kwasniewskiego), teraz ci sami ludzie sie odcinaja, nieprzymierzajac moj szwagier, Tusk tez plawi sie w popularnosci nieprzecietnej, juz kazdy wybaczyl mu udzial w " nocnej zmianie ", kto by pamietal takie bzdurki, ale podejrzewam, ze sam sie poslizgnie na wasnej popularnosci i cudzie, ktory kabaret skomentowal, ze to tylko czaski film, co do pana Borowskiego "wielkiego patrioty" to mam mieszane uczucia, " poczytajcie sobie : www.marekpol.pl/zkraju_pokaz.lm?id=231, a pan lewandowski byl ministrem od przeksztalcen wlasnosciowych w 1991 r. i pozniej w 1992-1993r. , przygotowywal sprzedaz banku slaskiego, teraz ing,-, ktora dokonczyl marek borowski i sprzedany zostal bs za $100 milionow po uprzedniej modernizacji i komputeryzacji, ktora kosztowala $50 milionow,- teraz zysk netto banku ing wynosi ok.250 milionow dolarow rocznie, czyli bank zostal sprzedany za frakcje rocznego dochodu, gratuluje takich businessow i takiego myslenia patriotycznego panu Borowskiemu, wot i wsio jak to gawariat francuzy Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Ta Polonia to doły społeczne i intelektualne USA 09.02.08, 03:12 Większość to któreś już pokolenie, które jednakże nie potrafiło zasymilować się z Ameryką z braku znajomości jązyka po pierwsze. Większość tych "elit" pochodzi z naszej tzw. ściany wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Kobylański+Rydzyk+PiS+KPA 09.02.08, 04:12 Doborowe towarzystwo. Oświadczam że: KPA nie reprezentuje Polonii Amerykańskiej a tylko jej margines. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....I prosze........... 09.02.08, 04:17 Tusk podzielil nawet Polonie.Podzielil-poniewaz stanal po stronie ZOMO.Poniewaz reprezentuje wlasnie te grupe. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: ....I prosze........... 09.02.08, 04:26 presentation1 napisał: > Tusk podzielil nawet Polonie..... ------------------- Kaczyńscy podzielili Polaków bo kto nie z nimi to przeciwko nim. Stali nad przepaścią, zrobili krok do przodu i ciągną za sobą KPA. I dobrze bo wreszcie wiadomo kto jet kto. Wy z Kobylańskim stoicie tam a my tu gdzie demokratyczna Polska i niech tak zostanie. Nam szmalcowniczych milionów nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I prosze........... 09.02.08, 04:32 Kaczynski nie podzielil-okreslil granice.Nie zrobila tego lustracja co moim zdaniem jest najwiekszym bledem po 1989 roku.Dodam ze wiele krajow ja przeprowadzilo.Za wyjatkiem Rosji i Polski.To swiadczy o tym ze komuna miala i ma sie dobrze.Dzis komune zastapila PO-synalkowie i coreczki bylych dzialaczy wysokiego szczebla PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....I prosze........... 09.02.08, 04:35 Komuna po 1989 roku stala sie obrotowa.Najlepiej okreslil to Urban.Bez wzgledu na ustroj, On zawsze dalby sobie rade.Gdzie wiec Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: presentation1 09.02.08, 15:51 presentation1 napisał: > Kaczynski nie podzielil-okreslil granice.Nie zrobila tego lustracja co moim zda > niem jest najwiekszym bledem po 1989 roku.Dodam ze wiele krajow ja przeprowadzi > lo.Za wyjatkiem Rosji i Polski.To swiadczy o tym ze komuna miala i ma sie dobrz > e.Dzis komune zastapila PO-synalkowie i coreczki bylych dzialaczy wysokiego szc > zebla PZPR. Trafiles w 10-ke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar Działacze polonii USA to badziewie 09.02.08, 04:33 Polonia nie tylko "Kongresu" USA to badziewie. Jezeli Tusk gloryfikuje komunizm i ogranicza wolnosc religii to zal mi Polakow myslacych i inteligentnych w USA. Ja na szczescie mieszkam w Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Działacze polonii USA to badziewie 09.02.08, 04:36 Po prostu-maja swoje zdanie.Czy rozumiesz demokracje? Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar presentation1 poprostu ty jestes-byles ZOMO-wcem 09.02.08, 04:51 Ja rozumiem demokracje, ale ty masz z tym problemy. Oczywiscie Polonia USA, szczegolnie ta stara jackowsko-grinponska to badziewie Polski komunistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Ja mam gdzies........ 09.02.08, 04:59 wasze obrazy.Idzie sie przyzwyczaic.Mam rodzine w wielu krajach swiata.Poglady maja rozne-nigdy jednak nas nie podzielily.Wszyscy sa Polakami.A wiesz dlaczego?Bo kazdy w sercu zostawil Polske,bo kazdy chcialby Polski szczesliwej i na koncu takiej z ktora moglby sie utozsamiac.Niestety.Nie mozna utozsamiac sie takim rzadem ktory podejmuje wojne z ludzmi wierzacymi.Jak chociazby Radio Maryja.Troche szacunku.Chyba ze ten rzad chce przejsc do historii jako wyciagnieta reka Moczara.Narazie idzie w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: ...Ja mam gdzies........ 09.02.08, 05:06 presentation1 napisał: > ... jako wyciagnieta reka > Moczara...... ----------- He, he, ciekawe. Właśnie przszła mi na myśl wyciągnięta ręka Macierewicza. Rzczywiście dwa podobne typy. Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar presentional1-ty jestes gabczastym mozgiem BSE 09.02.08, 05:13 presentional1. ty jestes tak glupi , ze nawet Rydzyk i radio Ma ryja jest kims przy tobie. Skoro znasz Moczara to kim byles do cholery za PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...PO to PZPR.......... 09.02.08, 05:17 Popieluszko zginal za poglady,dzis PO chce zabic Rydzyka.Oto Tuskowa wolnosc. -wezwaniach ze strony dobrze znanego posła na Sejm należącego do Platformy Obywatelskiej, żeby wykończyć (finish off) znanego polskiego księdza, którego uważa on za swego politycznego przeciwnika". Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...PO to PZPR.......... 09.02.08, 05:18 a teraz ide z pieskiem na spacer.Pozdrawiam wiec goscinnie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...PO to PZPR.......... 09.02.08, 05:20 i na poranek.Rzadzil w okresie PiS krotko ale wygodnie. nformacje o wydatkach ze służbowych kart kredytowych urzędników MON trafiły do sejmowej komisji obrony narodowej. Wynika z nich, że najwięcej, bo 35,9 tysięcy złotych, ze służbowej karty wydał minister Sikorski. Z tej kwoty ponad 20 tysięcy poszło na restauracje, za 12 725 złotych były szef MON kupił bilety lotnicze, a 3 178 złotych wydał na pokrycie noclegów w hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr_lund Kongres Poloni 09.02.08, 05:04 Temat Poloni jest chyba bardziej skomplikowany niz sie wydaje. Zbigniew Brzezinski tez sie do niej zalicza ,ale nigdy pod takimi bzdurami jak KPA wygaduje by sie nie podpisal. Idioci sa wszedzie ,a Polonia tez ich ma i to wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kongres Poloni 09.02.08, 05:09 Brzezinski to typowy juz amerykanin.Jezeli go przytoczyles to zwroc uwage na jego poglady , jezeli chodzi o Rosje. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce za .. 09.02.08, 04:49 dzialacze polonijni w usa maja dobrze w glowie poprzekrecane.jakie jest w polsce ograniczenie wolnosci religijnych???jestem przekonany ze jest wiekszosc polakow w usa nie ma pojecia o wartosciach demokratycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Do zwolennikow PO................ 09.02.08, 04:49 Nie obrazajcie Polonii,bez wzgledu na to w jakim miejscu sie znajduja.OBRAZACIE SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar presention1, ja krytykuje ciebie 09.02.08, 05:00 Nie zaslaniaj sie Polonia. Ja nie jestem Polonia. Ja jestem Polakiem, mieszkajacym w Kanadzie. Obraza dla POLSKI jestes ty. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presention1, ja krytykuje ciebie 09.02.08, 05:06 Ja mieszkam we Francji.Mam odmienne poglady niz wielbiciele Wyborczej i Tuska.Wlasciwie Tusk i Wyborcza to dzis jedno.Syn Tuska pracuje w Wyborczej.Piszesz o Kanadzie.Uznajesz demokracje w Kanadzie?Przeciez tam ludzie inaczej oceniaja.Piszesz ze jestes Polakiem a nie Polonia.Nie potrafisz sie wiec znalesc w srodowisku, w ktorym zyjesz.Marudzisz wiec i narzekasz.Polonia to okreslenie Polakow zyjacych poza granicami kraju.Kim wiec jestes?Polowka?Czego? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Nie mylić Poloni Amerykańskiej z KPA 09.02.08, 05:12 Ja też jestem Polonia ale pod bzdurami jakie urodziła KPA nigdy się nie podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar presentation1-zacznij od zmiany w kraju... 09.02.08, 05:26 Kim ja jestem. ty jestes za glupi by to zrozumiec. Ja jestem Polakiem bez wzglegu gdzie mieszkam. Mam w dupie ``polonie``szczegolnie taka ja ty. Mam swoje zycie i jestem zbyt dumny bu dyskutowac z takim badziewiem jas ty. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Badzmy wdziecznu Bogu za Polonie 09.02.08, 05:15 Dzieki temu te wszystkie kmioty sa za oceanem a nie w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie uogolniaj... 09.02.08, 06:29 Z KMIOTOW POCHODZI WIEKSZOSC NARODU POLSKIEGO, a POLACY, ZYJACY W POLSCE, W SZCZEGOLNOSCI, ktorzy dodatkowo ubabrani sa jeszcze komunistycznym g...em. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce z 09.02.08, 05:22 Obecne władze RP - piszą działacze - "gloryfikują okres komunistyczny, hamują transparencję i rządy prawa, ograniczają wolność religii i nakładają kaganiec na media". **************************** wiadomo że PO blżej do okresu Polski Ludowej i komunizmu i to nie tylko dlatego że jej organ propagandowy GW ma czerwony sztandar obok sojego tytułu, cały czerwony jak wcześniej ZSRR ... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Cieniutki jestes... 09.02.08, 06:06 CZERWONY SZTANDAR bez dodatkow dekoracyjnych, TO SYMBOL PROLETARIATU,ruchu robotniczego,a to,ze zostal przejety przez systemy totalitarne, nie jest jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.j.e.b.y Edek, za gleoko myslisz. Wyjmij lowe z d... 09.02.08, 06:38 i napisz tak po proletariacku ... Jak w tym kawale... Studenci Uniwersytetu im. Lomonosowa pytaja Profesora, "Co to jest bomba neutronowa?" i dodaj, "Tylko Profesorze, wytlumaczcie nam to po proleariacku". Profesor na to, "Wyobrazcie sobie ze na placu czerwoym stoi 100 millionow wodki i po ataku broni neutronowej w moskwie, nie ma kto tego wypic". Putin rulez!!!! Kulturnyj narod, job twoju mac! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nic nie bede tobie wyjmowal... 09.02.08, 06:55 ani wkladal , zeby tobie dogodzic.A JESLI JUZ JESTES TAKI MADRY,to wytlumacz mi ,...skad sie wzial ten cholerny kolor czerwony na fladze narodowej Polski ?...DLA ULATWIENIA PODAJE: NIE MA TO BEZPOSREDNIEGO ZWIAZKU Z PROLETARIATEM,ANI Z UKRZYZOWANIEM CHRYSTUSA, jak by to chcieli nawiedzeni katole. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Cieniutki jestes... 09.02.08, 06:06 CZERWONY SZTANDAR bez dodatkow dekoracyjnych, TO SYMBOL PROLETARIATU,ruchu robotniczego,a to,ze zostal przejety przez systemy totalitarne, nie jest jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
martinluke Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce za .. 09.02.08, 05:27 Ja bardzo prosze, aby kierownictwo Kongresu Polonii Amerykanskiej raczylo wypowiadac sie jedynie w swoim, wlasnym imieniu - wyraznie to zaznaczajac w kazdym swoim wystapieniu. Zdecydowanie nie sa grupa reprezentatywna Polakow zamieszkujacych w USA. Od ponad 12 lat mieszkam i pracuje w stanach: New Jersey, New York i Kalifornia, i ta skostniala umyslowo oraz prymitywna intelektualnie grupa (niezaleznie od tego, ze czesto jej przedstawiciele sa wlascicielami roznorakich firm bazujacych na sporej grupie slabo wyksztalconych Polakow przebywajacych stale, badz tymczasowo w USA) w zadnym wypadku nie ma prawa wypowiadac opinii calej Polonii. Poza tym, jesli faktycznie dobro Polski byloby na sercu "tych dzialaczy" to powinni powstrzymac sie od tak medialnych wystapien krytykujacych polskie wladze, niezaleznie, czy sa one zgodne z pogladami politycznymi i spolecznymi reprezentowanymi przez niektorych przedstawicieli KPA. Z powazaniem, ML/EWR Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce z 09.02.08, 05:42 Przeciez organizacje wypowiadaja sie w swoim imieniu.Zalozysz inny kongres-wypowiesz sie takze w swoim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie wolno zabraniac ... 09.02.08, 05:53 przyglupom wypowiedzi, jest to lamanie podstawowych zasad demokratycznych . Przeciez prezydent Polski tez nie jest zadnym orlem ,a tylko KACZKA- NIEDOJDA. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Mozgi im sie lasuja, a co oni zrobili dla Polakow? 09.02.08, 05:55 Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.j.e.b.y "Dz": Sikorski wydał 35 tys. ze służbowej karty." 09.02.08, 06:17 Q ..va i zlodziej. Ale zonka jewrejka to krytyka to antysemitizm. Odpowiedz Link Zgłoś
souljazz Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce za .. 09.02.08, 07:01 Co to takiego KPA? Czy to jakas genetycznie zmodyfikowana kapusta? Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce za .. 09.02.08, 07:10 polonio amerykanska zajmij sie zadbaniem o wlasny tylki w usa, bo jeszcze troszke recesji i spadkow na gieldzie i bedziecie skamlac wracac do macierzy, damy rade bez was, w zwiazku z tym szukajcie innym miejsc na mapie do kolejnej emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce z 11.02.08, 06:44 Oj, Polacy w USA czy Kanadzie nie glupcy. Wiekszosc ma wlasne domy lub kilka, pozyczek malo, za ubrania i jedzenie placa gotowka. Wiekszosc nigdy nie dala sie wciagnac w "urok dobrobytu" kart kredytowych.Dzieci wyksztalcili, przewaznie w konkretnych zawodach. W porownaniu z innymi, Polacy bardzo dobrze sobie daja rade finansowo, moze dlatego ze ciezko na pieniadze pracuja, przezyli kiedys biede. Niewazne. Wazne jest to ze wiekszosc bardzo dobrze zapewnila sobie spokojna starosc w porownaniu do przecietnego amerykanina. Na wracanie do "macierzy" liczyc mozna tylko na nielegalnych, ktorym TY ani nikt inny NIE MOZE tego zabronic BO POLSKA JEST OJCZYZNA WSZYSTKICH POLAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Działacze polonijni krytykują rząd w Polsce za .. 09.02.08, 08:22 Można by pomyśleć, że za poprzedniej ekipy mieliśmy prawdziwą wolność i pełnię demokracji. Czy te bubki z Ameryki w ogóle wiedzą co piszą?. A może któryś z nich porozmawiałby z mieszkańcem Polski, czy oni nie mają własnych problemów?. Polska to nasza, jej mieszkańców sprawa i nie życzymy sobie uwag nieobecnych!. Odpowiedz Link Zgłoś
marian.kaluski Swiat diabli biorą - i dobrze! 09.02.08, 13:13 Kiedy czytam głupie i podłe wypociny internautów polskich i naszych starszych braci w wierze tu grasujących - gołym okiem widząc jak człowiek człowiekowi jest wilkiem, to mam jedno tylko życzenie: aby Purit czy Bush zwariował i powystrzelał wszystkie rakiety z głowicami atomowymi tak, aby świat diabli wzięli. Niestety, trzeba na zagładę jeszcze trochę poczekać. Ale ona idzie i to milowymi krokami. Globalne ocieplenie sprawi, że do 2050 ludzkość, tj. bydło zniknie z powierzchni spalonej i zatrutej ziemi. Nareszcie będzie spokój raz na zawsze. Pocałujcie mnie gdzieś zwierzaki! Marian Kałuski Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 O zwiazkach Kongresu z Polonia 09.02.08, 15:15 Probowalem dotrzec do tekstu listu... na stronie internetowej PAC (Kongres Polonii Amerykanskiej) w sekcji "Nowosci", najnowsza informacja opatrzona jest data... 8 grudnia 2007. Tyle na temat kontaktow Kongresu z Polonia. Jako "Polonus z Waszyngton" oswiadczam, ze nikt ze mna tego listu nie uzgadnial, nie informowal ani poparcia nie uzyskal. Z poczty "pantoflowej" dowiaduje sie, ze w okolicy byl niedawno niejaki Jerzy Robert Nowak. Spotkal sie z panem Tadeuszem Mireckim. I to by bylo tyle na temat reprezentatywnosci poczynan obecnego kierownictwa KPA w Waszyngtonie z tutejsza Polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: strzelec51 09.02.08, 15:45 strzelec51 napisał: > Probowalem dotrzec do tekstu listu... na stronie internetowej PAC (Kongres Polo > nii Amerykanskiej) w sekcji "Nowosci", najnowsza informacja opatrzona jest data > ... 8 grudnia 2007. > > Tyle na temat kontaktow Kongresu z Polonia. > > Jako "Polonus z Waszyngton" oswiadczam, ze nikt ze mna tego listu nie uzgadnial > , nie informowal ani poparcia nie uzyskal. Z poczty "pantoflowej" dowiaduje sie > , ze w okolicy byl niedawno niejaki Jerzy Robert Nowak. Spotkal sie z panem Tad > euszem Mireckim. I to by bylo tyle na temat reprezentatywnosci poczynan obecneg > o kierownictwa KPA w Waszyngtonie z tutejsza Polonia. I co to ma do rzeczy czy R.J.Nowak tam byl czy tez nie. Chyba dobrze wiemy, ze Polonia GLOSUJE w wyborach - a wiec ma calkowite prawo do wyrazenia swojej opinii. PS - Rozporzadzenie Sikorskigo do dyplmatow jest najpospolitszym swinstwem naruszajacym podstawowe prawa czlowieka - jak tego nie rozumiesz to cos z toba jest "nie tak"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 wet3 11.02.08, 23:18 1. Nie cala Polonia glosuje a jedynie ci czlonkowie Polonii, ktorzy sa zarazem obywatelami Polski. KPA natomiast, jako organizacja polonijna, jest instytucja reprezentujaca obywateli amerykanskich pochodzenia polskiego. Jej celem jest promowanie zwiazkow i wspolpracy z Polska. Celem KPA NIE JEST natomiast angazowanie sie w wewnetrzne gry polityczne ani tez w wewnetrzne sprawy panstwa polskiego. Dalej w tym samym punkcie: Polonia glosuje. Jedni glosuja na PiS, inni na PO, jeszcze inni na LiD, PSL... KPA powinien zajmowac w kwestii preferencji partyjnych stanowisko neutralne a nie jawnie partyjne. 2. Decyzja Radka Sikorskiego ma charakter czysto sluzbowy i doskonale miesci sie w zakresie jego uprawnien jako ministra spraw zagranicznych. MSZ ma pelne prawo uznac, ze dana organizacja (a chodzi o pana Kobylanskiego jako szefa organizacji polonijnej) jest swoista 'persona non-grata', z ktora Polska nie bedzie utrzymywac zadnych stosunkow. To w niczym nie ogranicza praw pana Kobylanskiego do zalatwiania spraw obywatelskich w konsulacie RP, o ile jest on nadal obywatelem polskim, albo do ubiegania sie o wize do Polski. Nie ma on natomiast prawa wplywania na dzialalnosc polityczna polskich placowek dyplomatycznych w Am. Pd. O to tu chodzi. *** P.S. Zapoznalem sie z calym tekstem owej rezolucji (interesujace, ze wpierw zostala ona opublikowana na blogu Kobylanskiego ale nie na oficjalnej stronie KPA!) - jest to, pominawszy sprawe Borowskiego, zbior trywialnych pretensji w sprawach nie majacych nic wspolnego z celami KPA, zredagowanych w bardzo amatorski, nieprofesjonalny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: strzelec 51 12.02.08, 02:25 Polonia amerykanska, niezaleznie od tego czy to sie tobie podoba czy tez nie, w przygniatajacej wiekszosci popierala w wyborach PiS. Tylko garstka komuchow i eurolewkow specjalnie przyslanych do rozbijania Polonii rozrabia jak przyslowiowe pijane zajace i probuje przedstawic siebie jako "prawdziwy" glos Polonii. Przestudiuj sobie wyniki ostatnich wyborow i nie osmieszaj sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Prawdziwi przyjaciele USA z SLD coś w tym jest:) 10.02.08, 15:43 w końcu to nikt inny a Kwaśniewski i Miller ze Szmajdzińskim zgodzili się na "interwencję" w Iraku a potem w Afganistanie czy było coś na co oni się nie zgodzili albo mieli odmienne od USA zdanie można by jeszcze dodać byłego działacza Geremka który wyznawał miłość Albright i wręczał jej medal... Odpowiedz Link Zgłoś