mama_basia3 29.02.08, 10:48 dobre - a może napić się chcieli i piwko zamawiali - żałosne. Szkoda słow... w jakim kraju my zyjemy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 10:59 to jest najpiękniejsza rzecz,jaką mógł zrobić sąd,salut rzymski, buty polskie,a kwiaty od babci z ogródka,więc nie ma przetępstwa. Wszyscy wiedzą,że Hitler był Rzymianinem i budował imperium rzyms- kie,więc o jakich zbrodniach tu mówić,wiadomo,że na budowie zdarza- ją się wypadki,no jak kopie się rów,to czasami ludzie tam wpadają i ziemia ich przysypie,nieszczęśliwy wypadek,a nie zbrodnia,wysoki sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Salut rzymski... 29.02.08, 11:04 A nie, na pewno narodowcy pozdrawiali Hitlera. Bo narodowcy to taka grupa, która kocha Hitlera za próbę eksterminacji narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 11:09 jaką próbę eksterminacji narodu polskiego. Niemcy budowali imperium rownież na terenie Polski,mieli gest i chcieli aby i Polakom było dobrze,chcieli budować np. drogi czy osiedla w lesie,wieżli w cię- żarówkach Polaków,Romów czy Zydów do tego lasu,żeby popracowali dla siebie,kopali rów pod budowę,a te lenie nie chciały,więc nic dziwne- go,że byli potrzebni strażnicy z bronią,żeby nie chciało się nikomu migać od roboty,jak wykopali ten rów,to bywało,że wpadali do niego, bo ziema się osuwała,bo kopali byle jak,a potem jeszcze chcieli ucie kać,stąd niektorzy mają trochę ołowiu w ciele. Zwykly wypadek przy pracy,a nie żadna zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 11:17 a te krematoria,to tez nie jest zbrodnia,służyły do ogrzewania obozow,żeby więżniom było ciepło.Co jakiś czas trzeba było czyścić piece z osadu i kominy,i zdarzało się,że w czasie czyszczenia drzwi się zatrzaskiwały i robotnicy nie mogli wyjść,więc ginęli,trudno, ale porządek musi być.Klikakrotnie pisaliśmy do producenta drzwi, że mają one wadę,wysoki sądzie,ale na wojnie producent miał inne pilne zlecienia i nie mógł tak szybko ich usprawnić. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 13:32 bo ci Polacy,to coś nie lubią pracować,tylko pogadać,podyskutować, popolitykować,a z tego nie ma dróg,kolei,fabryk,majątku narodowego i potęgi kraju. Jak tylko chce się wprowadzić porządek,obowiązek, to zaraz krzyczą i protestują,chwytają za broń i robią jakieś powsta nia,brak im dyscypliny. Zupełnie jak lenie Romowie i kombinatorzy Żydzi,jedni nic nie robią,drudzy grabią majątek i rozsiewają zgniliz nę w tak już zgniłym z nieróbstwa narodzie polskim.A trzeba stworzyć silny polski naród. I to jest manifest ONR,taki sam jak niemieckich faszystów,tylko w wersji polskiej. Jak doda się do tego czarne niemieckie mundury i hitlerowskie pozdrowienie /niby imperium rzymskiego/,to jednak wychodzi niemiecki faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 14:11 albo włoski faszyzm z domieszką niemieckiego faszyzmu w wersji pols- kiej. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Salut rzymski... 29.02.08, 14:38 Z tego co piszesz to jesteś faszystką i to zwolenniczką Hitlera. Nie lepiej zgłosić się do psychiatry zamiast odpowiadać samej sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 14:44 przecież to taka miła zabawa mogę coś jeszcze napisać o gladiatorach :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Salut rzymski... 29.02.08, 14:54 Ee, niekoniecznie miła, raczej żenująca, prymitywna, prostacka i żałosna. Już pomijając fakt, że popełniasz przestępstwo kłamstwa oświęcimskiego i propagujesz faszyzm, to nie wnosisz niczego, ba, nawet nie jesteś w stanie sensownie skrytykować decyzji sądu. Ale tuszę, że się postarasz i zaraz przypie..sz mi takiego posta w odpowiedzi, ze się przez kilka godzin nie odezwę zawstydzony. No dalej, spróbuj uzasadnić, bez udawania zabawnej czy ironicznej, dlaczego narodowcy pozdrawiali Hitlera, zwłaszcza w trakcie obchodów antyniemieckiego powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 15:00 napisałem to w postach powyżej,po kolei,punkt po punkcie napisałem o polskim faszyzmie czyli o faszyzmie Odpowiedz Link Zgłoś
staruch Re: Salut rzymski... 29.02.08, 11:16 Ubrani są w typowo rzymskie stroje. 'Dziadku, co to za człowiek z wąsikiem na zdjęciu? -To Adolf Hitler, niedobry człowiek. -A dlaczego ty stoisz przy nim z wyciągniętą ręką? -Bo ja mu mówię: Hola hola, niedobry człowieku!' Myslę, że tu mamy do czynienia z identyczną sytuacją, wysoki sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 11:55 wysoki sąd jest z Opola,starego niemieckiego miasta i rozumie,że prawo to prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 12:05 I mają też rzymskie fryzury. Odpowiedz Link Zgłoś
pis.pic Re: Salut rzymski... 29.02.08, 12:03 Czy ten sedzia jest jeszcze sedzia a jesli tak to kiedy tego przyglupa wywala? Inaczej nie recze za siebie, zaden imunitet mu nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.tapczan a moze coroczny konkurs na najglupszy wyrok? 29.02.08, 12:03 Wręczalibyśmy co roku nagrodę, wielki puchar i jeszcze większą głowę kapusty. W tym roku sędzia, który wyrok wydał nie będzie miał raczej wiekszej konkurencji, chyba że....wszak do końca roku jeszcze dłuuugo czasu, a sądy nie próżnują... Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 15:56 przypomniałem sobie,że kiedyś panowie w ciemnych mundurach mówili do takiego jednego łysego ave Duce ! to chyba po włosku :) i chy- ba było w Rzymie, nie tym antycznym,bo tego cesarskiego Rzymu nie pamiętam :), ale są ludzie,ktorzy pamiętają tych w czarnych mundu- rach z imperium rzymskiego i niemieckiego w XX w :). A skąd ci XX- wieczni Rzymianie i Niemcy wzięli te gesty,to już nie wiem,trzeba ich zapytać :). Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 29.02.08, 16:20 przypomiałem sobie, kiedyś gladiatorzy wołali -ave Caesar ! to może o to sądowi chodziło ? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Źle skonstruowane prawo 29.02.08, 18:25 Aktualnie obowiązują przepisy art. 256 KK : Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa albo nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowych, etnicznych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość; podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. ... w którym nie ma nic o zakazie używania gestów faszystowskich, tak jak to ma miejsce w Niemczech i Austrii od zakończenia II WŚ : " Use of the salute and accompanying phrases has been forbidden by law in Germany and Austria since the end of World War II." en.wikipedia.org/wiki/Hitler_salute Tutaj salut rzymski : en.wikipedia.org/wiki/Roman_salute Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A_tak__to__się__robi__we_Wloszech 29.02.08, 18:34 www.bbc.co.uk/polish/ciekawostki/story/2005/03/050312_di_canio.shtml ... czyli kolebce "rzymskiego pozdrowienia" - czy nie tak właśnie nazywacie ten faszystowski znak nasi narodowcy kochani ? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod wszystko za nami... i przed nami... 29.02.08, 18:32 www.youtube.com/watch?v=NpRqvCps_MQ&feature=related Wszak nie to samo drzewo widzi motłoch i artysta. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: wszystko za nami... i przed nami... 29.02.08, 18:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=76366409&a=76383618 szkoda, że ten art. znikł ze strony głównej Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: wszystko za nami... i przed nami... 29.02.08, 18:56 nie widzę wielkiego związku z clipem Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: wszystko za nami... i przed nami... 01.03.08, 10:59 To po co go ( klip) zamieściłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Salut rzymski... 01.03.08, 01:00 ja też uczyłem się języka łacińskiego w szkole :) Odpowiedz Link Zgłoś