Dodaj do ulubionych

Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołana

• anakonda22 Radio MaRyja 04.04.08, 18:05
      ..POLECAM ZLUKAĆ TĘ STRONKĘ:
      www.polityczni.pl/ojciec_dyrektor_,_01,04,08,audio,51,1934.html#12204
      ..ORAZ INNE NA TYM PORTALU..Heheeee..
      • mark.paker Re: Radio MaRyja 04.04.08, 18:08
        A ty NieMaMozgu.
        • anakonda22 Re: Radio MaRyja 04.04.08, 18:13
          A TY MA? PEWNIE TEŻ FILC..Heheeeheee.
          • mark.paker anakonda22 04.04.08, 18:20
            Czy 22 to twoje IQ? Bo chyba nie wiek.

• anakonda22 Re: anakonda22 04.04.08, 18:49
              ..TE, OJ TY BY SIĘ ZDZIWIŁ Z TYM IQ...A TY JAKIE MA?...JAK zenuch, stara małpa z lewatywą..CZY INNE BADZIEWIAKI Z TEGO POTRALU..Hehee
              • mark.paker Re: anakonda22 04.04.08, 21:07
                Who cares? Cvelu.
            • marcin1121331 mark.paker..dyżurny głupek po "rekolekcjach" Rydza 04.04.08, 18:56
              bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg
              rotfl.jpg (Obrazek JPEG, 469x408 pikseli)
              • mark.paker marcin1121331, byles modelem? Malutki. 04.04.08, 19:02
                marcin1121331 napisał:

> bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg
                > rotfl.jpg (Obrazek JPEG, 469x408 pikseli)
                • marcin1121331 mark.paker..byłes molestowny,kurduplu? 04.04.08, 19:15
                  byłes ministrantem u Paetza?
                  • mark.paker Re: mark.paker..byłes molestowny,kurduplu? 04.04.08, 19:36
                    marcin1121331 napisał:

> byłes ministrantem u Paetza?
                    Nie jestem katolikiem, konusie.
    • cyndyndanda klika sromotnika w kompletnym kociokwiku - z przer 04.04.08, 18:20
      azeniem stwierdzila, ze moherotumany zmadrzaly i nie daja sie juz
      pedzic jak bezwolne bydlo - koniec sekty sie zbliza.
    • tw_wielgus Re: Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołan 04.04.08, 18:27
      To straszne.
      Wraz z tą informacją legły w gruzach moje weekendowe plany.
      Co ja zrobię teraz z tym transparentem – „ Twinky Winky go home…”
      • bydlo_prof_wb Podarujesz tym dwóm co tak na inteligentów... 04.04.08, 19:25
        z USA wyglądali. Geje czy homosie, a może tylko normalni pederaści to byli. Oni
        już tam będą wiedzieli co z tym fantem zrobić...

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny
        (Zbigniew Herbert)
        • tw_wielgus Re: Podarujesz tym dwóm co tak na inteligentów... 04.04.08, 20:03
          bydlo_prof_wb napisał:

> z USA wyglądali. Geje czy homosie, a może tylko normalni pederaści
          to byli. Oni
          > już tam będą wiedzieli co z tym fantem zrobić...
          > __________
          Wybacz Bydło, ale zupełnie nie mam kumpli w tym środowisku.
          Dam Tobie, Ty będziesz wiedział, co z tym dalej zrobić….
          • bydlo_prof_wb Gościu nie znam amerykańskiego jenzyka... 04.04.08, 20:46
            i zupełnie nie rozumiem co tam naskrobałeś. Może i obraza nie daj Boże kogoś
            ważnego. Daj homosiom z USA, wszak łączy was nienawiść do KK, wykorzystaj
            kontakt przez TVN...
            Ja tam od Ciebie nic raczej nie chcę, musiałbym się za kieszenie trzymać jak byś
            dawał, a to nieporęczne i śmiesznie jakby wygląda...

(Zbigniew Herbert)
            • tw_wielgus Re: Gościu nie znam amerykańskiego jenzyka... 04.04.08, 20:57
              To, że nic zrozumiałeś akurat mnie nie dziwi, to nic nowego.
              Czy w twoim radiu mówili czy biskup Wielgus zamierza podzielić się z
              oficerami prowadzącymi?.
              Poza tym, niemożliwe..., masz kieszenie w sutannie?

bydlo_prof_wb napisał:

> i zupełnie nie rozumiem co tam naskrobałeś. Może i obraza nie daj
              Boże kogoś
              > ważnego. Daj homosiom z USA, wszak łączy was nienawiść do KK,
              wykorzystaj
              > kontakt przez TVN...
              > Ja tam od Ciebie nic raczej nie chcę, musiałbym się za kieszenie
              trzymać jak by
              > ś
              > dawał, a to nieporęczne i śmiesznie jakby wygląda...
              > =
              • bydlo_prof_wb Owszem, mówili że Herr Tusk zamierza podzielić się 04.04.08, 21:27
                polskim majątkiem ze starozakonnymi wydrwigroszami z WJC w NY i SWC z LA
                cokolwiek to oznacza. Oto prawdziwy sukces jego amerykańskiej wyprawy. Tak więc
                okazuje się że "podłe insynuacje" i "antysemityzm" red. Michalkiewicza znalazły
                niemal realne potwierdzenie.

(Zbigniew Herbert)
                • tw_wielgus Re: Owszem, mówili że Herr Tusk zamierza podzieli 04.04.08, 21:36
                  Z tego co pamiętam rozmowy na ten temat uprzednio podjął prezydent
                  Lech Kaczyński, ale widać w Radiu to taktownie przemilczeli.
                  Swoją drogą masz niesamowite zdolności lingwistyczne, herr to chyba
                  o niemiecku ...;P

I jeszcze jedno, jak to się ma do tematu tego wątku...

bydlo_prof_wb napisał:

> polskim majątkiem ze starozakonnymi wydrwigroszami z WJC w NY i
                  SWC z LA
                  > cokolwiek to oznacza. Oto prawdziwy sukces jego amerykańskiej
                  wyprawy. Tak więc
                  > okazuje się że "podłe insynuacje" i "antysemityzm" red.
                  Michalkiewicza znalazły
                  > niemal realne potwierdzenie.
                  > __________
                  >
                  > Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust
                  intelektualny
                  > (Zbigniew Herbert)
                  • bydlo_prof_wb A nie mądrusiu nie przemilczeli w naszych mediach 04.04.08, 22:26
                    Na ten temat to nawet jak mucha bzyknie nieopacznie to się rejestruje. Pamiętamy
                    wizytę lutową kohorty starozakonnych wydrwigroszy w Polsce z naczelnym
                    szantażystą I. Singerem (już niestety przymusowo urlopowanym złodziejem). Jak
                    sobie nie przypominam to Wyborcza głosem swego supervisora Rapaczyńskiej
                    hamowała nazbyt jaskrawy zapał i radość redaktorów z tej okazji zacierających
                    zbyt głośno lepkie od emocji łapki. Co nie zmienia faktu że przyjęcie i
                    posłuchanie tych godnych energicznego kopniaka w tłusty zad wydrwigroszy przez
                    premiera było skandalicznym zdarzeniem dziwnie mało nagłośnionym przez media. O
                    posłuchaniu jakiego ostatnio udzielili Herr Tuskowi w USA starozakonni też jakoś
                    nie za głośno było, a przecie sukces to musiał być też nie lada jaki...

(Zbigniew Herbert)
                    • tw_wielgus Re: A nie mądrusiu nie przemilczeli w naszych med 04.04.08, 22:44
                      bydlo_prof_wb napisał:

> Na ten temat to nawet jak mucha bzyknie nieopacznie to się
                      rejestruje. Pamiętam
                      > y
                      > wizytę lutową kohorty starozakonnych wydrwigroszy w Polsce z
                      naczelnym
                      > szantażystą I. Singerem (już niestety przymusowo urlopowanym
                      złodziejem). Jak
                      > sobie nie przypominam to Wyborcza głosem swego supervisora
                      Rapaczyńskiej
                      > hamowała nazbyt jaskrawy zapał i radość redaktorów z tej okazji
                      zacierających
                      > zbyt głośno lepkie od emocji łapki. Co nie zmienia faktu że
                      przyjęcie i
                      > posłuchanie tych godnych energicznego kopniaka w tłusty zad
                      wydrwigroszy przez
                      > premiera było skandalicznym zdarzeniem dziwnie mało nagłośnionym
                      przez media. O
                      > posłuchaniu jakiego ostatnio udzielili Herr Tuskowi w USA
                      starozakonni też jako
                      > ś
                      > nie za głośno było, a przecie sukces to musiał być też nie lada
                      jaki...
                      > __________
                      >
                      > A to pan Bydło to redaktorek z ND ciekawe który...
                • akkj Re: Owszem, mówili że Herr Tusk zamierza podzieli 04.04.08, 23:25
                  bydlo_prof_wb napisał:

> polskim majątkiem ze starozakonnymi wydrwigroszami z WJC w NY i
                  SWC z LA
                  > cokolwiek to oznacza. Oto prawdziwy sukces jego amerykańskiej
                  wyprawy. Tak więc
                  > okazuje się że "podłe insynuacje" i "antysemityzm" red.
                  Michalkiewicza znalazły
                  > niemal realne potwierdzenie.
                  > __________
                  >
                  intelektualny
                  > (Zbigniew Herbert)

Zniżam sie do szamba, w którym sie pławisz ekskremencie. Jestes
                  nedznym chamem bez godności i ambicji, zwykła świnią. Plujesz na
                  Michnika, GW, a gnido siedzisz na tynm forum od rana do wieczora.
                  Won stąd, jak ci sie nie podoba.

PS. Czy ja mogę wejsc na forum megazałodzieja agenta Moskwy rydzyka
                  i napisać coś niepochlebnego na jego temat?
                  Adam Michnik siedział 10 lat w więziu m.in. za wolnośc słowa, z
                  której scierwojadzie taeraz korzystasz. Co w tym czasie robili
                  michalkiewicz, bender, nowak rydzyk i inna swołocz? Ano, gorliwie
                  służyli reżimowi komunistycznemu albo jak rydzyk usiłowali okradac
                  słuchaczy radia Maryja (w Niemczech).
                • pies_na_endecje Re: Owszem, mówili że Herr Tusk zamierza podzieli 05.04.08, 05:01
                  ja juz Tobie raz pisalem, ze Ty w ogole o tych sprawac nie masz
                  zielonego pojecia...Tusk na spotkaniu z zydowskimi organizacjami
                  (przypominam ze nie dalej jak w 2006 roku spotkal sie z nimi w tych
                  samych okolicznosciach i twierdzac to samo L. Kaczynski) stwierdzil
                  jedynie, ze jego rzad przygotowuje ogolna ustawe reprywatyzacyjna.
                  Ustawa ta ma objac wszystkich wywlaszczonych, a wiec rowniez i jakis
                  procent bylych wlascicieli zydowskiego pochodzenia. Nie bylo zadnej
                  mowy o odszkodowaniach dla organizacji zydowskich. To Ty i Twoje
                  srodowisko usilnie probujecie zrobic z tego "zydowska restytucje".
                  Powiedz mi, dlaczego? Dlaczego robiac z tego zydowska chucpe,
                  blokujecie sprawiedliwe rozwiazanie dla wywlaszczonych przez komune
                  Polakow? Jaki diabel za tym stoi? Kim ty jestes? Uwlaszczony na
                  cudzej krzywdzie komuch? Narodowiec, ktory raczej zdechnie niz
                  zobaczy swojego sasiada bogatszego o pare groszy ? Cos Ty za jeden?
            • tw_wielgus Re: widzę że biegle władasz - "jenzykiem" 04.04.08, 21:10
              • bydlo_prof_wb Staram się jak mogem... 04.04.08, 21:33
                dopasować do pionu moralnego i poziomu intelektualnego interlokutorów. W końcu
                bliska zażyłość że nie powiem wręcz ojcostwo z prof. Bartoszewskim zobowiązuje...

(Zbigniew Herbert)
                • tw_wielgus Re: Staram się jak mogem... 04.04.08, 21:39
                  bydlo_prof_wb napisał:

> dopasować do pionu moralnego i poziomu intelektualnego
                  interlokutorów.

Wiem z jakim Ci to przychodzi wysiłkiem, obyś się tylko nie spocił.

W końcu
                  > bliska zażyłość że nie powiem wręcz ojcostwo z prof. Bartoszewskim
                  zobowiązuje.
                  > ..

Masz bliską zażyłość z starszym mężczyzną?!!!
                  Ciekawe.....
                  > __________
                  >
                  • bydlo_prof_wb "Z" starszym to nie, ale "ze" to może być... 04.04.08, 22:40

(Zbigniew Herbert)
                    • tw_wielgus Re: "Z" starszym to nie, ale "ze" to może być... 04.04.08, 22:46

Musisz nam koniecznie o tym napisać, to przeokrutnie interesujące
                      jak wy to... no wiesz...

bydlo_prof_wb napisał:

>
                      > __________
                      >
                      intelektualny
                      > (Zbigniew Herbert)
            • pos3gacz Re: Gościu nie znam amerykańskiego jenzyka... 04.04.08, 21:50
              bydlo_prof_wb napisał:

> i zupełnie nie rozumiem co tam naskrobałeś. Może i obraza nie daj
              Boże kogoś
              > ważnego. Daj homosiom z USA, wszak łączy was nienawiść do KK,
              wykorzystaj
              > kontakt przez TVN...
              > Ja tam od Ciebie nic raczej nie chcę, musiałbym się za kieszenie
              trzymać jak by
              > ś
              > dawał, a to nieporęczne i śmiesznie jakby wygląda...
              > __________
              >
              intelektualny
              > (Zbigniew Herbert)
              xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
              Rycerzu niepokalanej o zakutej pale.
              Primo -=- kłania Ci się ortografia.
              Secundo -=- nie ma takiego czegoś jak język amerykański, jak również
              nie ma j.belgijskiego, czechosłowackiego i paru jeszcze innych.
              Nie ma sensu ich wszystkich wymieniać i nadwerężać resztkę Twoich
              szarych komórek.
              • bydlo_prof_wb Intelektem nachalnym to ty gościu nie grzeszysz 04.04.08, 22:32
                ale że czujność ormowca albo i czekisty nawet wykazujesz to chwała Ci wieczna.
                Tak czymaj. Spocznij tera...

(Zbigniew Herbert)
                • tw_wielgus Re: Intelektem nachalnym to ty gościu nie grzeszy 04.04.08, 22:39
                  Ale dlaczego się denerwujesz, Bydło.
                  Przecież on w dobrej intencji zwrócił Ci uwagę.
                  Teraz już będziesz wiedział i unikał ponownie takich sformułowań...;P

bydlo_prof_wb napisał:

> ale że czujność ormowca albo i czekisty nawet wykazujesz to chwała
                  Ci wieczna.
                  > Tak czymaj. Spocznij tera...
                  > __________
                  >
                  intelektualny
                  > (Zbigniew Herbert)
                • tw_wielgus Re: Cze Bydło, już mi się znudziło... 04.04.08, 23:01
                  znudziło mi się czekać, aż coś "mądrego" wymyślisz..
                  Masz całe 24 godziny, powinno Ci wystarczyć.,
      • czan-dra Re: Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołan 04.04.08, 23:10
        tw_wielgus napisał:

> To straszne.
        > Wraz z tą informacją legły w gruzach moje weekendowe plany.
        > Co ja zrobię teraz z tym transparentem – „ Twinky Winky go homeR
        > 30;”

Poczekaj na Sobecką, ona kiedyś wylizie, ze schowka,i będzie jak znalazł.
        Pozdrawiam.
    • venus99 Re: Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołan 04.04.08, 18:31
      niepowetowana strata.serce mam pełne boleści.miałem nadzieje,że
      popatrzę sobie na tych cudaków a tutaj Finis Poloniae.
      • tw_wielgus Re: Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołan 04.04.08, 18:35
        venus99 napisał:

> niepowetowana strata.serce mam pełne boleści.miałem nadzieje,że
        > popatrzę sobie na tych cudaków a tutaj Finis Poloniae.

Tyle fajnych kobitek, miss moheru i takie tam...
    • matteom Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołana 04.04.08, 18:32
      cytuje junkiera: srodowiska patriotyczno-
      konserwatywno-liberalno-nacjonalistyczno-antykomunistyczne, wow, schiza w jednej
      w osobie. to tak jak slodko-kwasno-gorzki-slony.
      nienawisc twoja mnie poraza
      pozdrawiam
    • tedi90 Jakiś czas temu!!! 04.04.08, 18:34
      "La Stampa": Polska nieszczęśliwa i sterroryzowana

Niedziela, 21 stycznia (13:27)

Polska jest nieszczęśliwym krajem, w którym trwa wojna na donosy i archiwa
      komunistycznych służb i gdzie "wszechwładzę" sprawują bracia Kaczyńscy, Radio
      Maryja i IPN - pisze w niedzielę "La Stampa". Instytut Pamięci Narodowej włoska
      gazeta nazywa "Fabryką Pamięci i Zemsty Narodowej".

W artykule zatytułowanym "Nieszczęśliwa Polska między Kafką a Borgesem" znany
      publicysta gazety Enzo Bettiza przedstawia przypominającą jego zdaniem
      literaturę XX wieku paradoksalną, surrealistyczną i posępną atmosferę w naszym
      kraju, której kulminacją była sprawa arcybiskupa Stanisława Wielgusa.

"Od mniej niż roku działają w sposób niepohamowany faraońskie machiny donosów,
      chronione przez władze i mające dwuznaczne błogosławieństwo medialnego imperium
      Radia Maryja, pseudo- religijnej fundacji stworzonej i zarządzanej z plebejskim
      sukcesem przez duchownego ultranacjonalistę i antysemitę" - podkreśla "La Stampa".
      czytaj dalej

W opinii publicysty gazety celem tych machin jest "przeszukiwanie szlamu z
      przeszłości i skazanie na śmierć cywilną biskupów - współpracowników minionego
      reżimu, wysokich rangą funkcjonariuszy, skompromitowanych przez swą przeszłość,
      liberalnych polityków, znienawidzonych przez rządzących".

Bettiza dodaje, że nie brakuje nawet prób oskarżenia o współpracę z komunistami
      "czterech historycznych muszkieterów Solidarności - Wałęsy, Kuronia, Michnika i
      Geremka".

"Taki paralelny świat, na swój sposób spiskowy i pełen teczek, w każdym razie
      niejasny, wydaje się mieć w wielkiej pogardzie teraźniejszość Polski spokojnej i
      europejskiej" - zauważa włoski komentator.

Według niego, świat ten "karmi się mściwą pamięcią, zgromadzoną w piramidach
      zatrutych teczek, selekcjonowanych przez mrocznych i enigmatycznych urzędników,
      wyjętych spod kontroli, którzy z zawodową kompetencją zdają się poruszać w
      pieczarach i zaułkach dawnej demokracji ludowej".

Enzo Bettiza stwierdza następnie, że klimat ten przypomina wizję
      biurokratycznych labiryntów z powieści Kafki i groźne fantasmagorie Jorge Luisa
      Borgesa.

Publicysta dziennika "La Stampa" pisze dalej: "To nieszczęsna i tragikomiczna
      Polska XXI wieku, źle rządzona przez cyrkowych bliźniaków, którzy pławią się w
      zatrutych kartach przeszłości, upokorzona przez dostojnika kościelnego, który
      przyznaje się do szpiegowania na rzecz komunistów, sterroryzowana przez świeckie
      katedry pamięci, gdzie bezlitosne i instrumentalne ręce mieszają ze sobą na
      kilometrowych półkach biografie autentycznych sprawców i sprytnie wrobionych
      niewinnych ludzi".

"Być może samym Polakom trudno zdać sobie sprawę z tego, co dzieje się w Polsce,
      która zdaje się być zablokowana przez paraliżujące historyczne zwarcie" - dodaje
      publicysta turyńskiej gazety.

Jego zdaniem, prowadzony przez obecne władze rozrachunek z przeszłością
      przypomina stalinowskie metody.

"La Stampa" konkluduje: "Niewątpliwie nacjonalistyczno- populistyczny rząd oraz
      komuniści, ci prawdziwi i chronieni, którzy nienawidzą Europy, będą starali się
      w maksymalny sposób wykorzystać fabrykę teczek, by zdyskredytować polskie
      przejście do demokracji i narodowej suwerenności".

Wydawana w Turynie "La Stampa", własność grupy kapitałowej Fiata, jest jednym z
      liczących się, opiniotwórczych włoskich dzienników.
    • bobbie2 Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołana 04.04.08, 18:44
      Rodzina dyskriminowana, co za bzdura te klamstwa i polityka
      rydzyjkowych to jest grzech pychy dla tego klechy. Pani Sobecka chce
      byc jaks swieta, tak patrzy na Rydzyka jakby czegos oczekiwala. Oni
      klamstwem wojuja i to ich zgubi, nie kosciol, ale te cala sekte
      Rydzkowatych.
    • akkj Re: Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołan 04.04.08, 18:48
      Odwołali, bo po pierwsze nie było chętnych, a po drugie może do
      nich dotarło, ze w takiej kilkusetosobowej grupie 70-80 latków,
      którzy musieliby przejść ze 2-3 km doszłoby do zasłabnięć, ataków
      serca, a może nawet zgonów. I to jest jedyna przyczyna, a
      nie "zmądrzenie". Ci biedni ludzie z przeciętnym wykształceniem
      poniżej podstawowego nie używają rozumu, tylko wiernie i bez
      szemrania wykonuja rozkazy KGB-owskiego agenta rydzyka i jego
      komunistycznych kumpli - kapusia i SB-ckiego szpicla nowaka i
      łajdaka bendera.
    • melee Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołana 04.04.08, 19:01
      Gazem ich.
    • linnvv Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołana 04.04.08, 19:08
      Pokojowe manifestacje są wyznacznikiem demokracji, mamy pełną
      wolność słowa i zgromadzeń w kraju więc mogą się organizować do
      woli, pytanie tylko czy manifestacja Radia Maryja wywże jakikolwiek
      wpływ na politykę - mam nadzieję że nie. Głosowałem na PO właśnie po
      to aby środek ciężkości polityki odsuną się od tej rozgłośni
      radiowej jak najdalej.
    • tetradrachma uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który zbija 04.04.08, 19:09
      kasę na ludzkiej naiwności. Tym niemniej jeśli pewnym ludziom RM i
      TVTrwam jest potrzebne to dlaczego, tych ludzi, obrażać ?
      Ich "wiara" - naszym zdaniem fałszywa bądź ułomna - jest ich
      prywatną sprawą. To prawda, Rydzyk uprawia politykę, bo jest
      przeciwny pewnym warunkom członkowstwa Polski w UE, czy z tego
      powodu należy zamknąć mu usta ?
      • isa.stern Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 19:23
        to Rydzyk z dumą może nieść transparent Miser res sacra, bo "jeśli pewnym
        ludziom RM i TVTrwam jest potrzebne to dlaczego, tych ludzi, obrażać ? > Ich
        "wiara" - naszym zdaniem fałszywa bądź ułomna - jest ich
        > prywatną sprawą. To prawda, Rydzyk uprawia politykę, bo jest
        > przeciwny pewnym warunkom członkowstwa Polski w UE, czy z tego
        > powodu należy zamknąć mu usta ?
        • tetradrachma Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 19:28
          Si quid te retinet mone, quantum in me erit prestabo...casissima
          Iza !
          • isa.stern Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 22:15
            ...łot?!
            modum taman rei adhibeamus, quoniam multum interest simpliciter vivas an
            neglegenter....
          • isa.stern Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 22:19
            liquet... liqueret lento adiutorio opus est contra mala continua et fecunda, non
            ut desinant, sed ne vincant...
            • polaknormalny Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 22:25
              my Polacy nie gęsi też swój język mamy
              czy wiesz idioto kto to powiedział i w jakiej chwili
              pewnie nie bo nie wiesz ilu ludzi cierpiało by w tym języku można było pisać i mówic
              • isa.stern extra! i to pisze polaknormalny 04.04.08, 22:27
                czy Ty, uzurpatorze, rozumiesz, że ja sobie nie życzę, aby zachowanie takie jak
                Twoje było NORMą!
                EOT
                • polaknormalny Re: extra! i to pisze polaknormalny 04.04.08, 22:33
                  możesz sobie tylko życzyć byś wyzdrowiał psychicznie i przestań ćpać
                  • tw_wielgus Re: extra! i to pisze polaknormalny 04.04.08, 22:42
                    polaknormalny napisał:

> możesz sobie tylko życzyć byś wyzdrowiał psychicznie i przestań
                    ćpać

Ale żeś sie facet wychylił...
                    Zaiste błysnąłeś dowcipem jak super nowa.
                    Poćwicz jeszcze w domowym zaciszu przed lustrem, zanim spróbujesz
                    publicznie ponownie...
                    • isa.stern Re: extra! i to pisze polaknormalny 04.04.08, 22:47
                      hi,
                      typowa projekcja - kolo siedział w zakładzie psychiatrycznym, ciągle na
                      psychotropach, a jak była okazja oddał glos na PiS, stąd taki dobry wynik tej
                      partii w zakładach bez klamek..;)
                      • tw_wielgus Re: extra! i to pisze polaknormalny 04.04.08, 22:54
                        możliwe, ale to pierwsza diagnoza.
                        Bez wiwisekcji nie jestem w stanie, ani zaprzeczyć, ani potwierdzić.
                        • isa.stern Re: extra! i to pisze polaknormalny 04.04.08, 23:12
                          chyba bez trepanacji...;)))
                          :P
              • tw_wielgus Re: dopisz sobie wyraz "para" do nicka... 04.04.08, 23:03
                • indeed4 Aaaalbo.... 04.04.08, 23:15
                  "a"
            • tetradrachma Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 22:53
              Ex jucunda illius consuctudine ignetem saepe voluptatem senserimus
              • isa.stern Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 23:09
                caecus est ignis stimulatus... cupit ire in ipsos...;)
                hm... voluptatem senserimus, no, no, no...:P
      • remez2 Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 19:29
        Powinien się zdecydować. Jest duchownym czy politykierem. Bo nie politykiem.
        • tetradrachma Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 19:34
          marność i nikczemność tego człowieka, dla wielu, jest widoczna, ale
          każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy, nawet jeśli, z tych poglądów
          widać, że jest skończonym dupkiem, więc w imię demokracji
          powinniśmy, tego ich prawa, bronić.
          • remez2 Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 19:42
            Ok. Ale w kodeksie drogowym jest takie sformułowanie: "spowodowanie
            bezpośredniego zagrożenia w komunikacji lądowej". Per analogiam.
      • jkdino49 Re: uważam Rydzyka za oszusta. Człowieka, który z 04.04.08, 19:37
        Absolutnie nie należy mu ust zamykać - i nikt mu ich nie zamyka, ani
        episkopat, który chodzi na pasku Ojca Dyrektora, ani rząd, który
        chce wszystkim przeciwnikom pokazać, że w tej materii jest super
        poprawny politycznie. Jeżeli coś zamknie usta OjDyrowi, to brak
        funduszów na prowadzenie działalności - bo jego tradycyjna klientela
        (tzw. moherowe berety) wymiera, biednieje albo wreszcie przegląda na
        oczy i przestaje dawać, młodzi ludzie są mało podatni na ogłupianie
        przez Rydzyka, Putin po tej wpadce z ratyfikacją (miała być
        storpedowana, a nie jest) pewnie przestanie podsyłać kasę, więc
        zostaje tylko Kobylański, któremu Rydzyk też nie jest w stanie
        zapewnić utrzymania wpływów w MSZ, więc może również przykręcił
        kurek.
        A odwołanie demonstracji przez OjDyra pewnie wiąże się z
        realistyczną oceną sytuacji. W styczniu usiłował postawić przed
        Sejmem miasteczko namiotowe żeby żądać referendum ratyfikacyjnego -
        przyszła garstka ludzi, która rozeszła się po paru godzinach.
        Porażka manifestacji kwietniowej spowodowałaby kompromitację Oj
        Dyra. Jednym z powodów może być również brak funduszy na wynajęcie
        autobusów - do tej pory starsi ludzie dawali się namówić na
        wycieczkę do Warszawy, bo była darmowa.
        • tetradrachma jkdino49, Rydzyk, może i wielki cwaniak, ale 04.04.08, 19:43
          w miarę wzrostu świadomości społeczeństwa zginie. Rzecz w tym, aby
          nie dawac mu szansy stania się "męczennikiem za wiarę", czego On
          bardzo pragnie.
          • jkdino49 Re: jkdino49, Rydzyk, może i wielki cwaniak, ale 04.04.08, 19:56
            Zgadzam się z Tobą w 100% - niech powoli traci swoją świetność i moc
            na oczach wszystkich ogłupiałych wyznawców, aż wyślą go na placówkę
            misyjną w Afryce (daleko od pana Kobylańskiego).
            • remez2 Re: jkdino49, Rydzyk, może i wielki cwaniak, ale 04.04.08, 20:01
              jkdino49 napisał:

> Zgadzam się z Tobą w 100% - niech powoli traci swoją świetność
              Dlaczego powoli?
    • obywatelx5 parada nierówności- goła Sobecka na platformie 04.04.08, 19:14
      ostra klerykalna jazda do baiałego rana
      • marcin1121331 Parada sekty RM i gejów w sutannach! 04.04.08, 19:16
    • isa.stern Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołana 04.04.08, 19:19
      szkoda, to dopiero byłoby widowisko, ci, którzy jeszcze nie wiedzą, jak wyznawcy
      RM pojmują miłość bliźniego, mogliby się przekonać, no i ostatnio wykorzystane
      eksponaty - demonstrowane przed sejmem na tle pomnika ku czci żołnierzy AK -
      mogłyby ponownie znaleźć zastosowanie...
    • mark.parker Łgarz, złodziej i oszust 04.04.08, 19:25
      "Jesteśmy świadkami [...] dzielenia na lepszych i gorszych"

To dzielenie istnieje jedynie we łbie tzw. ojca Grzybicy, gdyż cała jego
      "kadencja" pod stołkiem kurdupla jarkacza polegała na dzieleniu społeczeństwa i
      Kościoła katolickiego, od czego nie potrafi się uwolnić i teraz, gdy go kurdupel
      nie osłania własną tłustą d.
      • bydlo_prof_wb O jest i pan intelektualista z USA... 04.04.08, 19:31
        Ciekaw jestem czy aparycją też takich intelektualistów z pretensjami jak tych
        dwóch pederastów przypominasz przyjacielu, czy tylko normalnie tak jak z Twych
        tekstów wynika prostaczku...

(Zbigniew Herbert)
        • indianski jacek i placek to nie pederasci 04.04.08, 19:33
          oni tylko tak wygladaja
          • mark.paker Re: jacek i placek to nie pederasci 04.04.08, 19:38
            Ale ty jestes.
            • indianski Re: jacek i placek to nie pederasci 04.04.08, 19:40
              fakt , pamietam jak pobierales zastrzyk . Fajna z ciebie mamuska
              • mark.paker Re: jacek i placek to nie pederasci 04.04.08, 20:03
                indianski napisał:

> fakt , pamietam jak pobierales zastrzyk . Fajna z ciebie mamuska
                Fakt, zastrzyki pobieralem rozne. Nie czyni to ze mnie
                jednak "mamuski", cvelu.
                • indianski Re: jacek i placek to nie pederasci 04.04.08, 20:15
                  To moze juz nie pobieraj . Nie wierz w to , ze to penicylina
                  • mark.paker Re: jacek i placek to nie pederasci 04.04.08, 20:46
                    indianski napisał:

> To moze juz nie pobieraj . Nie wierz w to , ze to penicylina
                    Przyjacielu pedale. Nikt od wielu lat nie uzywa penicyliny.
                    • indianski Re: jacek i placek to nie pederasci 04.04.08, 22:40
                      Ty nie masz przyjaciol . A to co bierzesz to twoj problem
                      • mark.paker Re: jacek i placek to nie pederasci 05.04.08, 00:10
                        Jasne, tak samo, komu ty dajesz.
        • dybko2 Re: O jest i pan intelektualista z USA... 04.04.08, 19:42
          bydlo_prof_wb napisał:

> Ciekaw jestem czy aparycją też takich intelektualistów z
          pretensjami jak tych
          > dwóch pederastów przypominasz przyjacielu, czy tylko normalnie tak
          jak z Twych
          > tekstów wynika prostaczku...
          >ku..s nie profesor .Profesor takich słów by nie wypowiadał !_______
          >
          intelektualny
          > (Zbigniew Herbert)
        • tw_wielgus Re: O jest i pan intelektualista z USA... 04.04.08, 20:07
          Znowu się Bydło czepisz niewinnych ludzi.
          Nie wszyscy są tak wybitnymi humanistami jak Biskup Wielgus, czy
          erudytami Twoje klasy…
          Ale czy to powód żeby kogoś od razu od prostaczków….
          No daj pokój Bydełko…

bydlo_prof_wb napisał:

> Ciekaw jestem czy aparycją też takich intelektualistów z
          pretensjami jak tych
          > dwóch pederastów przypominasz przyjacielu, czy tylko normalnie tak
          jak z Twych
          > tekstów wynika prostaczku...
          > __________
          >
          intelektualny
          > (Zbigniew Herbert)
    • kozaczek3 Jedna z tych złożonych przyczyn to Sobecka!!! 04.04.08, 20:02
      I cały ten układ który stworzył o Dyrektor.
      • mark.paker Sobecka, Sobecka, malo to wariatow? 04.04.08, 20:06
        kozaczek3 napisał:

> I cały ten układ który stworzył o Dyrektor.
        A pederastow trochi malo. Nie bedziecie, cvele, nami zadzic.
        • indianski Re: Sobecka, Sobecka, malo to wariatow? 04.04.08, 20:16
          dziecko , naucz sie pisac
        • kozaczek3 Sobecka mówi głosem boga!!! 04.04.08, 22:08
          Czy to pytanie do mnie czy do O Dyrektor?.
          "A pederastow trochi malo. Nie bedziecie, cvele, nami zadzic.
    • placebo99 Pokuszę się o kilka słów krytycznych 04.04.08, 20:21
      Każdy lewacki dewiant złajdaczony z postajałtową reakcją
      probolszewicką może teraz za eurocenty kupować naszą świętą ziemię,
      o którą walczyły pokolenia. A teraz zaplute ścierwoliberały co
      taplają się w padlinie okrągłostołowych wymiocin postkomuny rechoczą
      i zacierają judaszowe krogulce, bo udało im się to czego przez
      tysiąc lat nie był w stanie zrobić Turek, Prusak, Szwed, Rusek, czy
      inna imperialistyczna horda. Oj biada wam, biada. Jeszcze lodowaty
      chłód trwogi zajrzy w wasze sprzedajne odbyty i ściśnie je na zawsze
      tak, że nie pozbędziecie się z siebie fekaliów łajdactwa społecznego.
      • indianski Re: Pokuszę się o kilka słów krytycznych 04.04.08, 20:27
        Cholera , Wdowczyka zamkneli
      • remez2 Re: Pokuszę się o kilka słów krytycznych 04.04.08, 20:33
        To bardzo piękne. Takie od serca. Mógłbyś jeszcze?
        • placebo99 Re: Pokuszę się o kilka słów krytycznych 04.04.08, 20:37
          remez2 napisał:

> To bardzo piękne. Takie od serca. Mógłbyś jeszcze?

Dziękuję. Na swoim blogu edukuję społeczeństwo jak nie ulec
          ścierwoliberalnym dewiaństwom takim jak uprawianie antykoncepcji
          zboczonej, czy atakowanie staruszków autanazją lub innymi zbrodniami.
      • tw_wielgus Re: Pokuszę się o kilka słów krytycznych 04.04.08, 20:40
        Chyba już dogoniłeś tow. Junkra w słowotwórczej czystości. Pozostaje
        już tylko dopisać muzykę do tego libretta...
      • pos3gacz Re: Pokuszę się o kilka słów krytycznych 04.04.08, 22:04
        placebo99 napisał:

> Każdy lewacki dewiant złajdaczony z postajałtową reakcją
        > probolszewicką może teraz za eurocenty kupować naszą świętą
        ziemię,
        > o którą walczyły pokolenia. A teraz zaplute ścierwoliberały co
        > taplają się w padlinie okrągłostołowych wymiocin postkomuny
        rechoczą
        > i zacierają judaszowe krogulce, bo udało im się to czego przez
        > tysiąc lat nie był w stanie zrobić Turek, Prusak, Szwed, Rusek,
        czy
        > inna imperialistyczna horda. Oj biada wam, biada. Jeszcze lodowaty
        > chłód trwogi zajrzy w wasze sprzedajne odbyty i ściśnie je na
        zawsze
        > tak, że nie pozbędziecie się z siebie fekaliów łajdactwa
        społecznego.
        >
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Zamiast placebo pewnie podali Ci jakiś inny szajs i dlatego
        pieprzysz od rzeczy -=- masło pewnie robi się z masła.
    • amanasunta Porazka wolnych mediow? 04.04.08, 20:23
      Nie udalo sie zniszczyc poparcia RM dla PiS?
      Elektorat ,,radiomaryjny''dalej bedzie popieral PiS.No coz.PO
      ma ,,twardy ''elektorat ,,pokolenia Mac Donalda'' a PiS
      ma ,,radiomaryjnych''.Twardy elektorat to wielka rzecz!SLD walczy
      o ,,twardych''postkomuchow ale daremne zale-:))Oni ,w permanetnym
      strachu przed PiS,zacisna sztuczne szczeki i zaglosuja ....na PO-:))
      • indianski Re: Porazka wolnych mediow? 04.04.08, 20:27
        a czy ten elektorat ma jakies wyjscie ? Nic im nie pozostalo jak skulic ogon i
        popierac pisuarowe odpady
        • mark.paker Re: Porazka wolnych mediow? 04.04.08, 20:51
          indianski, przeciez jestes inteligentnym zbokiem. Czego takie bzdury
          piszesz?
          • indianski Re: Porazka wolnych mediow? 04.04.08, 22:42
            chocby po to bys i ty mogl cos napisac
            • mark.paker Re: Porazka wolnych mediow? 05.04.08, 00:13
              Nie staraj sie indianski. I tak nie masz szans.
      • tw_wielgus Re: Porazka wolnych mediow? 04.04.08, 20:32
        amanasunta napisała:

> Nie udalo sie zniszczyc poparcia RM dla PiS?

Rety, znowu jakiś układ próbował wbić klin w braterskie więzy
        łączące PIS z RM.
        Kto? Masz jakieś nazwiska, kontakty pseudonimy.

> Elektorat ,,radiomaryjny''dalej bedzie popieral PiS.No coz.

Rzec by się chciało aż do nieuchronnej śmierci...

• bydlo_prof_wb I owszem. Śmierć. Polecam wszystkim. 04.04.08, 21:36

(Zbigniew Herbert)
          • tw_wielgus Re: I owszem. Śmierć. Polecam wszystkim. 04.04.08, 21:42
            A znasz sposoby żeby się jej wymigać?
            Pytam z pewną nadzieją w głosie...
            • czan-dra Re: I owszem. Śmierć. Polecam wszystkim. 04.04.08, 23:23
              tw_wielgus napisał:

> A znasz sposoby żeby się jej wymigać?
              > Pytam z pewną nadzieją w głosie...

A, tego to on na pewno nie zrozumiał.
    • wejsunek szkodaaaa..kibice Legii juz byli gotowi.. 04.04.08, 20:29
      to odwołujemy... no chyba że pojedziemy do Torunia z tym
      belzebubem zrobić porządek
    • milo_1 Jajka zakupione,część się już popsuła a tu klops 04.04.08, 20:43
      Miało być.......
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77550614&wv.x=2&a=77561850
      Do zobaczenia 23 kwietnia..........

Śmierdzące jaja będą czekały na was.....a tymczasem w ramach treningu.....
      www.polityka.pl/_gAllery/52/08/52081.jpg
      Belzebub rydzol "wyprowadzi" was z domu niewoli.......na ulicę......oj mohery..mohery......tak dajecie sobą manipulować ........
      Stare..ście a głupie...ście......

Mohery wystraszyły sie śmierdzących dzbuków przygotowywanych na ich przywitanie....ale jaja....:)))))))

--

Spokojnie braciszku ____ jeszcze tylko 2 lata.....
      img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Dary_premiera_2030337.jpg
      Słuchaj sie tylko mnie ...a zostaniemy SAMI, tak jak to było na naszym podwórku.........pamiętasz...??????
    • gazeciarz80 piękna para 04.04.08, 20:47
      czy ten facet w okularach to mąż sobieskiej? Pasują do siebie.
    • beatrix13 Re: Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołan 04.04.08, 20:48
      kwaczynsky_pan napisała:

> Czyzby nowe rozkazy z Moskwy??

..................
      raczej od Łukaszenki, bo na Białorusi Rydzyk zamontował nadajnik RM
    • talking_head Na forum widzę prawie sami zwolennicy "tolerancji" 04.04.08, 20:57
      i "wolności wypowiedzi". Jeszcze dużo polaków, świadomie
      przez małe "p", wbite ma, po 50 latachj okupacji PZPR,
      że można mieć tylko jedno zdanie i wyznawać tylko jeden
      pogląd, taki jak organ partii, dawniej Trybuna dzisiaj
      GWno Prawda.
      Wszystkich śmiertelnych wrogów "belzebuba z Torunia" namawiam-
      choć raz odłóżcie kolejny felieton Mośka Lizusa czy innego
      Pacewicza i przekręćcie gałkę w swoim radiu, sami się przekonajcie
      jaka jest prawda o R.M., gwarantuję, że będziecie mocno zaskoczeni.
      • tw_wielgus Re: Na forum widzę prawie sami zwolennicy "tolera 04.04.08, 21:03
        talking_head napisał:

> i "wolności wypowiedzi". Jeszcze dużo polaków, świadomie
        > przez małe "p", wbite ma, po 50 latachj okupacji PZPR,
        > że można mieć tylko jedno zdanie i wyznawać tylko jeden
        > pogląd, taki jak organ partii, dawniej Trybuna dzisiaj
        > GWno Prawda.
        ---------------------------------
        Specjalnie podkreśliłem zdanie, w którym udowodniłeś publiczności
        jak nalezy rozumieć polaka prze małe "p"....
        słuchaj sobie dalej tego radia, alleluja...

• mark.paker Re: Na forum widzę prawie sami zwolennicy "tolera 04.04.08, 21:16
          Male "p", pedal?
          • tw_wielgus Re: Na forum widzę prawie sami zwolennicy "tolera 04.04.08, 21:43
            mark.paker napisał:

> Male "p", pedal?

Znaczy się gej?
            • mark.paker Re: Na forum widzę prawie sami zwolennicy "tolera 04.04.08, 23:41
              tw_wielgus napisał:

> mark.paker napisał:
              >
              > > Male "p", pedal?
              >
              > Znaczy się gej?
              Jaki gej? Gej to ma chate i fure. To pedal.
      • guru133 Re: Na forum widzę prawie sami zwolennicy "tolera 04.04.08, 23:24
        Przekręciłem gałkę, przekonałem się i utwierdziło mnie to jedynie w przekonaniu
        iż belzebub oraz jego pomagierzy dalej mącą w głowach ludziom. Toż to wypisz,
        wymaluj obraz rogatej bestii, która tak malowniczo opisuje Biblia.
    • omidas Manifestacja Radia Maryja w Warszawie odwołana 04.04.08, 21:15
      Może wreszcie ktoś się wziął za to pństwo w państwie.
      Może ktoryś z biskupów opamiętał to towarzystwo wzajemnej
      adoracji? Ale musiałby być to biskup związany z Radiem
      Maryja i o. Rydzykiem. Innego by nie posluchali.
    • jan3211 Ten rząd wasali nie zasłużył na manifestację 04.04.08, 21:23
      ten rząd to jest pośrednik, rodzaj pimpa, który przekazuje polecenia
      jego mocodawców i wymusza na narodzie uległość . Polacy są
      wykorzystywani jak parobki do sił interwencyjnych, a gratyfikacje
      zbierają przedstawiciele rządu ?
      • tw_wielgus Re: Ten rząd wasali nie zasłużył na manifestację 04.04.08, 21:45
        jan3211 napisał:

> ten rząd to jest pośrednik, rodzaj pimpa, który przekazuje
        polecenia
        > jego mocodawców i wymusza na narodzie uległość . Polacy są
        > wykorzystywani jak parobki do sił interwencyjnych, a gratyfikacje
        > zbierają przedstawiciele rządu ?

absurdalny.pl/2007/12/21/klawiatura-dla-pimpa/
      • guru133 Re: Ten rząd wasali nie zasłużył na manifestację 04.04.08, 23:25
        jan3211 napisał:

> ten rząd to jest pośrednik, rodzaj pimpa, który przekazuje polecenia
        > jego mocodawców i wymusza na narodzie uległość . Polacy są
        > wykorzystywani jak parobki do sił interwencyjnych, a gratyfikacje
        > zbierają przedstawiciele rządu ?
        Golnij sobie kolejnego "głupiego jasia" bo tobie już nic ani nie pomoże ani nie
        zaszkodzi.
    • pawana1 Jakaż tu dziś eulopa! Nieograniczona możli 04.04.08, 21:24
      wość wypowiadania się. Można zapluć sie do woli na ulubione tematy. I ciągle
      aktualne. Ho,ho, wolność słowa kwitnie. Doprawdy ileż tematów dostarcza ten
      jeden skromny Ksiądz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka