g.r.a.f.z.e.r.o Komu serce papieża 06.05.08, 09:52 Tylko czekać aż w kioskach pojawi się seria zeszytów z plastikowymi koścmi pt. "Jan Paweł II, edycja kolekcjonerska. Zbierz wszystkie częsci aby złożyć własny szkielet największego Polaka" Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 :) najlepszy gryps w tym wątku! 10/10 hehehe 06.05.08, 09:58 choc tak naprawde to nawet ateistów to malo smieszy bo to jest po prostu żałosne a smiech przez łzy Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: :) najlepszy gryps w tym wątku! 10/10 hehehe 06.05.08, 10:00 Większość odzywek na tym forum jest ohydna. Ale, jaki temat, takie odzywki. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Komu serce papieża 06.05.08, 09:54 Wracamy do średniowiecza ciekawe czy wróci też handel relikwiami a kościoły będą licytować się kto ma kostkę a kto chrząstkę JPII miejsca nowego kultu mogą być niezłym biznesem a kościól napewno zamieni kości w złoto (wielkie możliwości dla prałata Jankowskiego i podobnych mu biznesmenom w sukienkach) Odpowiedz Link Zgłoś
quickly Kosciol rzymsko-katolicki to sekta 06.05.08, 10:03 To jest taka sama sekta szatana, jak kazda inna. Nie jestescie katole w stanie uwolnic sie od niej i nigdy sie juz nie uwolnicie. Jestescie jej dozgonnymi niewolnikami... Do usranej smierci bedziecie w zebach przynosic kase, pozniej chodzic i narzekac po katach (jak na tym forum), a jeszcze pozniej i tak jakis klecha poswieci wasze groby i wezmie za to niezla kase. Pusty narod, pusta wiara, ale za to macie tlusta geba, rozesmianego z waszej glupoty Dziwisza lub innego pedala Jankowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Komu serce papieża 06.05.08, 09:57 Barbarzyństwo, w które trudno uwierzyć. I jak tu poważnie traktować zwolenników takiego prymitywnego "kultu"? Odpowiedz Link Zgłoś
prairiewind a gdzie szacunek do ostatniej woli zmarlego? 06.05.08, 09:59 pochowajcie mnie w ziemi. tak brzmial testament papieza. i co ? i od razu wyladowal w sarkofagu, ale i tego malo, teraz beda ciac i wystawiac na widok publiczny. brak mi slow by opisac to barbarzynstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
fizykoterapeuta Komu serce papieża 06.05.08, 10:03 I co nam po kościach papieża? Czasem KK jest żałosny... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Mała manipulacja 06.05.08, 10:06 W tekscie jest mała manipulacja,której ulegaja nawet ci,którzy sie na ten temat wypowiadają. Oczywiscie,ze papieza nie wpsomina o mozliwosci rozsyłania swoich relikwii, BO NIE WIEDZIAŁ,ZE BEDZIE SWIETYM, jego ciało bedzie wg tego relikwia.Chyba byłoby szczytem pychy,gdyby miała powiedziec "w razie gdybyscie wszczeli proces kanonizacyjny mnie samego...' Co do relikwii mysle,ze ,ze niekatolicy nie powinni wypowiadac sie na tematy im nieznane bo robia z siebie posmiewisko... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 ale 99% tu to katolicy, ja tez:) 06.05.08, 10:09 zostalem wbrew mojej woli ochrzczony, wiec katolikiem jestem:) chcę czy nie zamierzam sie wypisac z tej "organizacji" - papiery do apostazji juz mam - ale nie chce przykrosci sprawic mojej 95 letniej babci, ktora za cholerę tego nie zrozumie za jakis czas zamierzam nie byc "katolem" na razie poprzestaję na ateizmie, jak zapewne wielu piszacych w tym watku Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: ale 99% tu to katolicy, ja tez:) 06.05.08, 10:17 monster1972 napisał: > zostalem wbrew mojej woli ochrzczony, wiec katolikiem jestem:) > > chcę czy nie > > zamierzam sie wypisac z tej "organizacji" - papiery do apostazji > juz mam - ale nie chce przykrosci sprawic mojej 95 letniej babci, > ktora za cholerę tego nie zrozumie > > > za jakis czas zamierzam nie byc "katolem" > > na razie poprzestaję na ateizmie, jak zapewne wielu piszacych w tym > watku > > Polak-ateista To Ty jestes ateista -katolik? Co za szczyt hipokryzji!!! Mówie o osobach ,ktore wyznaja religie katolicka i ja praktykuja anie o tych,co sa jej wrogami i nic z niej nie kapują. To zenujace czytac niektore odmózdzone wypowiedzi osób,ktore w Koscile ostatni raz były za czasów swojej I komuni sw.a wypowiadja sie jak biskupi... Odpowiedz Link Zgłoś
end_of_job zeby byc katolikiem trzeba najpierw byc chrzescija 06.05.08, 10:21 ninem, a tak to na razie jestes moherem Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: zeby byc katolikiem trzeba najpierw byc chrze 06.05.08, 10:26 end_of_job napisał: > ninem, a tak to na razie jestes moherem jasne,jasne,..najlepszym argumentem antyklerykałów sa wyzwiska...nihi novi Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: ale 99% tu to katolicy, ja tez:)ps 06.05.08, 10:25 Prawda jest taka: -wiekszosc tutaj piszacych nie ma pojecia ani o histporii,anie o tologii ani o Biblii powtarzajac rózne fragmentaryczne manipulacje internetowe (a internet wszystko przyjmie) -ta sprawa ich zuplenie nie dotyczy i powinna im "powiewac" skoro maja Kosciól gdzies -ci,ktorzy sa wrogami Kosicoła powinni go jak najszybciej opuscic (dokonac apostazji)bo nie ma nic gorszego niz hipokryzja i swietokradztwo( to wlaśnie z takich pełnych hipokryzji domów potemn wyrastaja antyklerykałowie). ps. Wcala nie pisze tego wszytskiego bo jestem za uzyskiwaniem relikwii ciała,zwłaszcza,ze relikwiami moga byc np. noszone rzeczy czy przedmioty switego,a wrazliwosc wspólczesnego człowieka jest jednak inna niz człowieka w historii( choc ta wrazliwosc jest tez płena hipokryzji bo jakos nie "dziala" np. w przypadku eutanazji czy aborcji) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 i znów się poważnie mylisz... to nasza sprawa 06.05.08, 10:30 tak długo jak kler ciągnie kasę z budżetu i jest obdarowywany kolejnymi latyfundiami, tak dlugo to sprawa wszystkich, niezaleznie od wiary czy jej braku:) ja sobie nie życze, zeby kasa z moich podatków szła na tłustych darmozjadów typu Głódź.. i co? czy moje panstwo szanuje moje zdanie? hm? wolalbym dać te pieniądze np. Owsiakowi czy Ochojskiej.. albo na Markot... i co? czy moge? nie moge... wlasnie dlatego mam prawo sie wypowiadac, nawet bedąc ateistą i antyklerykalem Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: i znów się poważnie mylisz... to nasza sprawa 06.05.08, 10:43 monster1972 napisał: > tak długo jak kler ciągnie kasę z budżetu i jest obdarowywany > kolejnymi latyfundiami, tak dlugo to sprawa wszystkich, niezaleznie > od wiary czy jej braku:) > > ja sobie nie życze, zeby kasa z moich podatków szła na tłustych > darmozjadów typu Głódź.. i co? czy moje panstwo szanuje moje zdanie? Szanuje ,mamy demokracje. Tyle,ze lewica która walczy z Kosciołem chyba ma poparcie około progu wyborczego, wiec musisz się pogodzic z demokracją i rzadami wiekszosci. Co do podatków to się dwoeidz ile groszy(!!) idzie z Twoich podatków na Kosciól. Mnie duzop nardziej wkurza ile pieniazdy idzie z moich dochodów na NFZ (kilka stów!) mimo,ze lecze się prywatnie. Ale nie jestem ideologiem i idealista jak Ty. Godze się na demokracje. > > hm? > > wolalbym dać te pieniądze np. Owsiakowi czy Ochojskiej.. albo na > Markot... > > i co? czy moge? nie moge... Oczywiscie,ze mozesz. A ile dajesz na te organizacje,mozna wiedziec?? W koncu brzydzisz się materializmem,wiec pewnie jestes hojny.... > > wlasnie dlatego mam prawo sie wypowiadac, nawet bedąc ateistą i > antyklerykalem a co do tego ma kult relikwii JPII???bedziesz to finansowal czy jak??? > > > Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Mała manipulacja 06.05.08, 10:09 Karol Wojtyła był człowiekiem inteligentnym. Wielokrotnie odwiedzając Polskę wiedział o pomnikach i ulicach swego imienia. Wiedział, że był czczony a raczej ubóstwiany już za życia. Z pewnością przewidział zamiar kanonizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Mała manipulacja 06.05.08, 10:19 zigzaur napisał: > Karol Wojtyła był człowiekiem inteligentnym. > > Wielokrotnie odwiedzając Polskę wiedział o pomnikach i ulicach swego imienia. > Wiedział, że był czczony a raczej ubóstwiany już za życia. > > Z pewnością przewidział zamiar kanonizacji. Jase,jasne..mógl od razu wydrukowac sw. obrazki ze swoja podobizna..tyle,ze z taka pycha nikt by go na swiętego nie podawał. Prawdziwi swieci wcale się za swietych nie uznaja w odróznieniu od tutaj piszacych hipokrytów-materialistów,ktorzy zamiast oczu maja dwa pieniązki i wszedzie je widza Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Mała manipulacja 06.05.08, 10:28 Obrazki z Janem Pawłem II były rozdawane między innymi przez księży po kolędzie całymi tonami. Przypływały ze wschodniej Azji całymi statkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Mała manipulacja 06.05.08, 10:29 zigzaur napisał: > Obrazki z Janem Pawłem II były rozdawane między innymi przez księży po kolędzie > całymi tonami. > > Przypływały ze wschodniej Azji całymi statkami. Chodzi mi o obrazki swietych,anie o zwykłe zdjecia,które moga Ci tez dac swoje. Nie czytasz dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Mała manipulacja 06.05.08, 10:32 Czytam czy nie czytam ale widziałem. Obrazki z wizerunkiem Jana Pawła II były umieszczane MIĘDZY wizerunkami Chrystusa, Marii i świętych. Jako równorzędne. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Mała manipulacja 06.05.08, 10:45 zigzaur napisał: > Czytam czy nie czytam ale widziałem. > > Obrazki z wizerunkiem Jana Pawła II były umieszczane MIĘDZY wizerunkami > Chrystusa, Marii i świętych. Jako równorzędne. JP II rownorzadny z maryja i Chrystusem? O to by się kazdy teologi usmiał.Nie zapomnij ,ze obok pewnie lezaly rózance i długpisy z napisem "Hallo Czestochowa",moze one tez sa równorzadne ze swietymi...:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Mała manipulacja 06.05.08, 11:01 Nie chodzi mi o obrazki wykładane na straganie ale wręczane przez księży podczas oficjalnej czynności religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś
micheleone Re: Mała manipulacja 06.05.08, 22:15 Moim zdaniem ludzie prawdziwie święci wiedzą, że są świętymi. Ich relacja z Bogiem jest tak bliska, że oni po prostu to czują. Oczywiście, są zbyt skromni na to, żeby się zdradzać z tą opinią. Poza tym dla człowieka naprawdę świętego święty jest każdy człowiek, więc też i on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_jeleni1 jaja sobie robisz? 06.05.08, 10:10 kto ty jestes czlowieczek czy CZLOWIEK? Odpowiedz Link Zgłoś
dzankes Jaka manipulacja??? 10.05.08, 23:10 Jaka manipulacja ostatnia wola JPII nie bylo zeby go nie dzielili, tylko zeby pochowali bezposrednio w ziemii bez sarkofagu - t.j. zeby nie otaczali go jakakolwiek czcia - oznacza to ze nie powinnismy miec ani relikwi ani tez ewentualnej planowanej szklanej gablotki/oltarzyka na pokaz. PRZECIWNICY RELIKWI JPII - DOPISZCZIE SIE dontcutpope.blogspot.com/ nietnijciepapieza.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak Komu serce papieża 06.05.08, 10:08 Czy to jest normalne myślenie ? Jak można tak dzielić ? " serce - tu , kości - tam " Aż pisząc poczułem się fatalnie . To jest Człowiek !!! Kościół robi z tego demonstrację czego ? Podzielić , rozesłać - wielbić ? A może najpierw pomyśleć o prawie Człowieka do spokojnego życia po śmierci ? Nie zgodziłbym się na podzielenie zwłok moich Rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 dajcie mu wieczny odpoczynek 06.05.08, 10:16 a nie rozwloczcie po swiecie kawalki ciala zmarlego nie badzcie hienami cmentarnymi Odpowiedz Link Zgłoś
bea.tissima brak słów.... 06.05.08, 10:24 Tyle tylko można na tę durną ideę powiedzieć. Biedny papież... Odpowiedz Link Zgłoś
maniakon jezeli papiez w testamencie sprzeciwial sie 06.05.08, 10:26 potraktowaniu jego szczatkow w taki sposob a ludzie mimo to pewnie dla checi zysku lamia jego wole to to jest skandal Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: jezeli papiez w testamencie sprzeciwial sie 06.05.08, 10:28 maniakon napisał: > potraktowaniu jego szczatkow w taki sposob a ludzie mimo to pewnie dla checi > zysku lamia jego wole to to jest skandal Moze przeczytaj co papiez napisal w Testamencie a potem się wypowiadaj. jakie to zabawne ,ze ludzie tak niechetnie wierza Bogu,a tak chetnie róznym pismakom,którzy maja ich zreszta gdzies... Odpowiedz Link Zgłoś
chakotay Re: jezeli papiez w testamencie sprzeciwial sie 06.05.08, 10:41 na twoj zryty katolstwem mozg nic juz nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 .Powtórze się... 06.05.08, 10:48 chakotay napisał: > na twoj zryty katolstwem mozg nic juz nie pomoze Powtórze: wyzwiska,obelgi i chamstwo- jedyna argumentacja antyklerykała. Odpowiedz Link Zgłoś
chakotay Re: .Powtórze się... 06.05.08, 16:25 niestety to jedyne argumenty na jakie wasze zamkniete zindoktrynowane zaprogramowane mozgi jeszcze jakos reaguja Odpowiedz Link Zgłoś
b_j obrzydlistwo; chore!!!! 06.05.08, 10:29 katolicy nie cofną się przed najgorszą schizą; błee Odpowiedz Link Zgłoś
mangosz Komu serce papieża 06.05.08, 10:29 Okropne, ludzie będą się modlić do kości zamiast do Boga. Przecież nasz Papież jest teraz wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
end_of_job Re: Komu serce papieża 06.05.08, 10:34 nieprawda.papieza nie ma wszedzie. nie ma w sercach episkopatu.. a moze oni nie maja serc...wtedy by sie zgadzalo Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Straszny, poganski zwyczaj... 06.05.08, 10:35 kult relikwii- jawne pogwalcenie dekalogu Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Straszny, poganski zwyczaj... 06.05.08, 10:46 rita75 napisała: > > kult relikwii- > jawne pogwalcenie dekalogu To relikwie sa bogami? O masz Ci los! Odpowiedz Link Zgłoś
niktszczegolny [...] 06.05.08, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
euterpe27 łapy precz od Papieża!!! 06.05.08, 10:36 o mój Boże, zdecydowanie zostawcie go 'w całości'! To okropne, wręcz niesmaczne - zwłaszcza w epoce gdy mamy tyle nagrań i zdjęć papieża - to przecież o wiele bardzoej go przypomina i uosabia niż kawałek ciała wykrojony z jego ręki czy nogi. Zgroza, po prostu zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Komu serce papieża 06.05.08, 10:36 Ale żenada! Znowu potwierdza się, że katolicyzm jest dla prostaków i debili... Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: Komu serce papieża 06.05.08, 10:44 Reaktywowanie średniowiecznego masarstwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Komu serce papieża 06.05.08, 10:46 Moim zdaniem jest to jakiś pogański barbarzyński zwyczaj. No ale każde wyznanie ma jakieś swoje własne tradycje. Trzeba to uszanować. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To nie ma nic wspolnego z wiara katolicka !! 06.05.08, 10:58 Tych polskich biszkoptow trzeba wziac za hajdawery i dobrze wytarmosic.Rozne rydzyki i pralaty niszcza Kosciol, robiac z niego cyrk dla poldzikich. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: To nie ma nic wspolnego z wiara katolicka !! 06.05.08, 11:02 Nie ma wiary katolickiej. Jest tylko OBRZĄDEK katolicki chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Zwal jak zwal... 06.05.08, 11:31 ale trzeba skonczyc z tym sredniowieczem.Dobrze wiem, o czym mowie.ZJEDNOCZONY Kosciol Chrzescijanski rozpadl sie wlasnie przez te sredniowieczne wyglupy ,ktore ty nazywasz obrzadkami, miedzy innymi przez relikwie...I JAKO TAKI NIE ISTNIEJE.W USA sa za to sekty religijne nazywane kosciolami chrzescijanskimi OD ROBIENIA ludziom waty z mozgow,w czym kler polski wcale im nie ustepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Komu serce papieża 06.05.08, 10:49 Uważam, że z prawnego punktu widzenia można to traktować jako bezczeszczenie zwłok, a z psychologicznego - jako fetyszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens [...] 06.05.08, 10:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Hmm, a niby co takiego złamałam cytując film? 06.05.08, 11:13 Ciekawostka, komu przeszkadzał zywot Briana: www.scenariusze.stopklatka.pl/html/mp_brian_pl.htm S C E N A 1 7 (Tłum biegnie za Brian`em, który z przejęcia gubi sandał) ARTUR: Dal nam znak! ZNALAZCA BUTA: Dał nam swój sandał! ARTUR: Ten sandał to znak! Weźmy z niego przykład. tak jak on unieśmy jeden sandał ku górze a drugi zostawmy na nodze. To znak ze jego wyznawcy musza tak robić. EDDIE: Właśnie. ZNALAZCA BUTA: Nie! sandał jest znakiem, że musimy zebrać razem wszystkie sandały. DZIEWCZYNA: Rzuć ten sandał, idźmy za tykwa. ZNALAZCA BUTA: Nie! Z zbierzmy sandały. (Chce zdjąć buta dziewczynie) Pozwól mi... DZIEWCZYNA: Nie! Odwal się! MŁODZIENIEC: Nie to znak, żebyśmy nie myśleli o ciele. Ważna jest twarz i głowa! ZNALAZCA BUTA: Daj mi swój sandał! MŁODZIENIEC: Odczep się! DZIEWCZYNA: Idźcie za tykwą! Zza święta tykwą Jerozolimy. HARRY: Wznieście sandał- jak nam nakazał! ARTUR: To zwykły pantofel. HARRY: Sandał! ARTUR: Pantofel! DZIEWCZYNA: Wyrzućcie go! ARTUR: Włóż go! MŁODZIENIEC: Zjeżdżaj! ZNALAZCA BUTA: Weźmy sandały i za nim! (Biegną za Brian`em) SPIKE: Pomódlmy się! Mesjaszu zstąpiłeś do nas niczym nasienie do grobu! Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Komu serce papieża 06.05.08, 10:53 już dawno mówiłem że katole to kanibale, najpierw wpieprzają swojego boga co tydzień na mszy, teraz będą kości papieża obgryzać, zboczeńcy, fuj Odpowiedz Link Zgłoś
dag555 A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 10:53 A co to moze obchodzić niekatolikow.......zajmijcie sie komuchy truchłem Lenina. Dosyć juz pouczania przez Senyszyn, Gadzinowskiego, glupich komentarzy w TOK FM (rynsztok fm) czy pseudointelektualizownia przez Gazete Wyborcza. Rozumiem , ze toczy sie walka z kosciolem w kazdym miejscu i czasie, ale zaczynam miec tego dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 10:56 obchodzi mnie to, chodź z komunizmem nie mam nic wspólnego, ale wciąż ten wasz kościół żre moje podatki, czego do dzisiaj nie mogę pojąć - jakim prawem? może jakimś boskim? więc, zanim palniesz jakąś głupotę, pomyśl trochę - wiem że katolom nie wolno myśleć, ale wiesz, tak po kryjomu Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:11 o to chodzi! O pieniądze! Z podatków za mało więc jeszcze szarpią trupa, żeby wysypać więcej. Jak zrzucić konkordat. Może jakas inicjatywa obywatelska przeciwko Gowinom i innym Markom Jurkom Odpowiedz Link Zgłoś
prairiewind Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:00 nie kumasz bracie. tu nie chodzi o zadna religie. kodeks karny zabrania beszczeszczenia i profanacji zwlok. tak mowi kodeks karny watykanski i polski. juz mozna skladac zawiadomienia do prokuratury o zamiarze popelnienia przestepstwa przez episkopat. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:03 Ludzie nie dzielą się na katolików i komuchów. Zdarzają się chrześcijanie protestanccy, prawosławni, wyznawcy innych religii itd. Zresztą, jak praktyka wykazuje, można być i katolikiem i komuchem w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:07 dag555 napisał: > A co to moze obchodzić niekatolikow.......zajmijcie sie komuchy > truchłem Lenina. Dosyć juz pouczania przez Senyszyn, Gadzinowskiego, > glupich komentarzy w TOK FM (rynsztok fm) czy > pseudointelektualizownia przez Gazete Wyborcza. Rozumiem , ze toczy > sie walka z kosciolem w kazdym miejscu i czasie, ale zaczynam miec > tego dosyc. Nie tylko Ty masz tego dosc. Ludzie robia się coraz bardziej swiadomi,wykształceni ,takze w dziedzinie teologii i ideologia komusza odchodzi do lamusa. Warto sie przyjrzec jakie lewica ma poparcie aktualnie w RP....nie widza ,ze sami sobie robia krzywde ta walka z Kosciołem do ktorego nalezy wiekszosc obywateli polskich... Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:09 jesteś większością obywateli polskich? mów za siebie idioto Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:13 4g63 napisał: > jesteś większością obywateli polskich? mów za siebie idioto Oczywiscie,ze wiekszosc. Polowa Polaków REGULARNIE praktykuje w KK, nastepne ok. 30-40 nieregulernie, kilka procent to innowiercy i kilka (zdjae się,ze 3-4% ) to ateisci. Oczywiscie ateisci zawsze beda w tym stanie rzeczy walczyc o kolejny totalitaruyzm czyli rzady mniejszosci nad wiekszoscia ,ale to juz przerabilismy. Dlatego glupia ta lewica,ot, utkneli w latach 50-tych... Odpowiedz Link Zgłoś
kileryk Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:16 to jest dowód jak bałwochwalstwo ogłupia Odpowiedz Link Zgłoś
prairiewind Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:17 to i tak lepiej niz sredniowiecze Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:20 prairiewind napisał: > to i tak lepiej niz sredniowiecze Proponuje troche zinteresowac sie srodniowieczem ,zwłaszcza w porównaniu z czasami przed sredniowieczem czyli wedrówkami ludów poganskich. Mówi Ci to cos? Co za zamnipulowane ciemniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie ma wiekszej roznicy... 06.05.08, 12:04 miedzy walczacymi katolami i komuchami.Jedni i drudzy sa zawsze zagrozeni przez sily nieczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... 06.05.08, 11:11 dag555 napisał: > A co to moze obchodzić niekatolikow.......zajmijcie sie komuchy > truchłem Lenina. Dosyć juz pouczania przez Senyszyn, Gadzinowskiego, > glupich komentarzy w TOK FM (rynsztok fm) czy > pseudointelektualizownia przez Gazete Wyborcza. Rozumiem , ze toczy > sie walka z kosciolem w kazdym miejscu i czasie, ale zaczynam miec > tego dosyc. Droga na Białoruś wolna. Nikt po tobie płakał nie będzie a jak widać niekatolicy bardziej szanują zmarłych od hien mieniących sie katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Chrzescijanie ... 06.05.08, 11:47 z KOSCIOLA RZYMSKO-KATOLICKIEGO nazywani sa katolikami,natomiast w POLSCE wiekszoscia sa KATOLE-zacofana sredniowieczna ciemnota.Katole sa zawsze zagrozeni i gotowi do walki w obronie sredniowiecznej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Rozumiem , ze toczy sie walka z kosciolem........ 06.05.08, 13:39 << Rozumiem , ze toczy sie walka z kosciolem w kazdym miejscu i czasie, ale zaczynam miec tego dosyc. >> W aspekcie artykulu, to co napisales, uraga tylko kosciolowi, ktory powstal z woli Chrystusa. Kosciolem, tym stworzonym przez Chrystusa na pewno nie sa zabobonne, balwochwalcze zwyczaje zachowane jeszcze z czasow poganskich: "nie bedziesz mial bogow cudzych przede mna"; Czymze innym jest ten caly rozgardiasz wokol relikwi po JPII, szczegolnie w naszym kraju, jak nie pretensjonalnym zastapieniem chrzescijanskich tresci poganska forma ! Re: A co to moze obchodzić niekatolikow....... Odpowiedz Link Zgłoś
qin Rozum największy wróg religii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.05.08, 14:14 Lute i inni duchowni wczoraj i dzisiaj boją sie tylko jednego nauki i inteligencji.Tłumokani nieoczytanymi głupimi mozna kierowac do woli.Odpusty np masz grzech zaplac to sie pomodlimy owieczko i bog nie bedzie o tym nic wiedział ale ineres. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Komu tyłek papieża 06.05.08, 10:54 jedni dostaną serce inni tyłek, czyli ktoś będzie miał przesraną relikwie... Testy IQ: www.iq-test.pl/?d=5087 Nagrody za darmo: www.look4win.pl/rejestracja.php?polec=fredator Odpowiedz Link Zgłoś
polsz [...] 06.05.08, 10:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Nie wszystko stracone 06.05.08, 10:56 widzę, że prawie wszyscy tu wpisujacy maja takie samo jak i ja podejście. Pomimo fałszu w tym klerykalno-policzyczno-prawno- medialno-finansowego. Cieszy mnie fakt, że nasze społeczeństwo jest madrzejsze niż IM sie wydaje i dlatego uważam, że jest o co i z kim jeszcze w tym kraju walczyć www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php? show=impr&action=wiecej&id=2662 - bez komentarza wasz twojprezydent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Nie wszystko stracone 06.05.08, 10:59 tak, chyba jest, chociaż kościół zniszczył psychikę wielu ludzi, to jednak trochę z nich się wyzwoliło na szczęście i coraz więcej ludzi zaczyna myśleć.. Odpowiedz Link Zgłoś