polski_rys Trybuna kibola 20.05.08, 10:09 Przeciez ta gazeta absolutnie niczym nie rozni sie od Wyborczej. Czemu GW tak zajadle atakuej swoja konkurencje, skoro juz niedlugo przegoni ja w ilosci drukowanych artykulow nt. kibicow Odpowiedz Link Zgłoś
yaco84 Trybuna kibola 20.05.08, 10:19 przynajmniej nie ma tam bredni o tym jak 100 osób przebiegło się po samochodzie, który był nagrodą w finale PP, i prezentowane jest stanowisko dwóch stron. Szkoda, że napisaliście ten artykuł już jest kłopot z kupienie TMK, wszystko się wyprzedało:) Ciekawe ile TMK zapłaciło za reklamę? Odpowiedz Link Zgłoś
kriskx Re: Trybuna kibola 20.05.08, 10:24 czytalem gdzies ze dr_avalanche jest pedofilem!!! co wy na to ? dlaczego jeszcze nie siedzi? przeciez trzeba eliminowac takie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Trybuna kibola 20.05.08, 10:26 Nie odróżniasz czynów karalnych (takim jest na przykład publiczne znieważanie) od polemiki. No ale czego oczekiwać po ptasim móżdżku :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek To też o "dopingu" - oczywiście w/g "TMK" 20.05.08, 10:26 " Przez cały mecz prowadzony dobry doping w asyście bębna. Odpalamy race, świece dymne i ognie wrocławskie. Od początku meczu wisi transparent ,,JEBAĆ POLICJE, GKS TRZYMAJCIE SIĘ" do którego przypie.. się obserwator grożąc przerwaniem meczu. Trans zdjęty ale jeszcze kilkakrotnie pokazywany w trakcie meczu. Po meczu pokazówka pedałów z policji." Cóż za kultura, prawdziwie sportowa atmosfera. A jaki inteligentny i kulturalny autor sprawozdania. NIECH MI NIKT NIE MÓWI ŻE KIBOLE TO NIE DZICZ. Takie teksty same o tym świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
tymus_ool Re: To też o "dopingu" - oczywiście w/g "TMK" 20.05.08, 10:49 Za to policja, do której ten trans był jest cacy, bo pobili 500 kibiców GKS + pracowników kolei (przypadkiem) - to nie jest dzicz? Koleś, jesteś totalny beton Odpowiedz Link Zgłoś
momy Kiedy prokuratura odbędzie przeszkolenie 20.05.08, 10:23 z podstaw lingwistyki, zwłaszcza pragmatyki języka oraz komunikacji; kiedy przestanie nam wmawiać, że to co jest napisane, znaczy tyle, ile wynika z definicji nr 1 hasła w słowniku; kiedy ktoś jej uzmysłowi, że sens komunikacji mieści się głównie w tym, co powiedziane nie wprost. To tak, jakby prokuratorzy twierdzili, że gdy pytam kogoś przy stole "Czy możesz podać mi sól?" znaczy, że chcę wiedzieć, czy mam na tyle siły w ręce. Panowie prokuratorzy: komunikacja zasadza się na skojarzeniach, konotacjach, odniesieniach pozatekstowych, znaczeniach implikowanych, czy jak to zwał - nie trzeba wrzeszczeć "Bij Kozaka!", by namawiać do rzezi. Jakoś w przypadku tzw. obrazy uczuć religijnych (cokolwiek to znaczy) nie macie takich wątpliwości. Wystarczy Matka Boska w masce gazowej na okładce i już jest dla was oczywiste, że Sodoma i Gomora. Wykręty wasze oznaczają, ze albo macie wszystko w d., albo najzwyczajniej wam się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Wiesz jaki wrzask by się podniósł? 20.05.08, 10:30 Wolność słowa = wolność mordobicia. Oczywiście według kiboli. Pewnie, że wiadomo o co chodzi z tym "grillowaniem", ale półmózgi myślą, że jak nazwą rzecz inaczej, to już nie ma się o co przyczepić. Otóż jest! Skoro wszyscy wiedzą, co kryje się za tym określeniem, to tak jakby wprost napisać. Konkretne słowo nie ma tu znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Czytaliśmy książki całą noc 20.05.08, 10:36 a rano adiutant wyniósł całą skrzynkę pustych okładek. Odpowiedz Link Zgłoś
tymus_ool Re: Czytaliśmy książki całą noc 20.05.08, 10:51 nie adiutant, tylko zastępca komendanta Odpowiedz Link Zgłoś
iala Bez zgody i wiedzy michnika drukują ?posadzić ! 20.05.08, 10:51 toż to stwarzaję realne niebezpieczeństwo dla bytności wyborczej .Zydki wczesnie atakują bo kto wie jaki nakład będzie za rok i oczym wtedy będą tam pisać - Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Prokuratura bezradna?.............. 20.05.08, 10:56 Wniosek jeden.Miesci sie to w ramach demokracji i prawa.Dlaczego Prokuratura milczy w sprawie komuny z Wyborczej?Bo ta komuna dziala legalnie Odpowiedz Link Zgłoś
tymus_ool Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:00 Słuchaj, TMK to gazeta dla kibiców o kibicach, artykuły i zdjęcia z opraw, sprawozdania z meczu i zajść wokół nich - obiektywne i rzetelne, interesują się tym setki osób i do nich to jest adresowane. Jeśli dla ciebie to festiwal przemocy (jak pisała GWno) to nie czytaj, kup sobie claudie bądź przyjaciółkę. Dziwi cie antypolicjantyzm? Jedź na mecz wyjazdowy, zobacz prowokacje i twarze tych bezmózgich typów w kaskach, którzy bardziej od kibiców czekają i szukają zadymy. PRZECZYTAJ, ZAINTERESUJ SIE, ZOBACZ NA WLASNE OCZY A POZNIEJ SIE WYPOWIADAJ - bo 80% z was nie ma pojecia o czym pisze a swoje zdanie opiera na wyrywkowych i zmanipulowanych informacjach z tej stającej sie brukowcem niby gazety. Niech żyje wolność słowa i publikacji! Hej Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:13 "Dziwi cie antypolicjantyzm?" Mnie przede wszystkim nie dziwi "antygłupotyzm". Zwłaszcza po lekturze takich postów :) Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 23:23 dr_avalanche napisał: > "Dziwi cie antypolicjantyzm?" > > Mnie przede wszystkim nie dziwi "antygłupotyzm". Zwłaszcza po lekturze takich > postów :) sadzisz ze dr przed nickiem czyni cie madrym? Mysle ze to na wyrost, bo raczej nie skonczyles podstawowki :P Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:15 Policjanci nie kradna rowerow i nie okradaja sklepow. A kibolskie bydlo owszem - i jeszcze sie tym chwali w swojej gazetce. Naprawde - jest roznica. -- f. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:17 Oj jacy Wy kibole biedni jesteście... wszyscy Was atakują tylko Wy niewinni... Wiedz człowieku, że większość ludzi wypowiadającym się przeciw Wam opiera się nie tylko na artykułach z GW (która oczywiście jest zła bo żydzi itp. ble ble, choć nie mówię, że artykuły mają najwyższych lotów) ale też na doświadczeniach własnych bądź relacjach telewizyjnych. To, że są rozruby na stadionach albo obok nich to nie jest wina policji. Nawet jeśli są zaczepki ze strony Policji to oczywiście Wy musicie ku.. całe miasto spalić w zamian... Nie jesteście tacy święci na jakich się tu próbujecie kreować... może mi powiedz że ustawki między kibolami nie istnieją, albo że nie lejecie się po meczach a czasem w trakcie nich ? Odpowiedz Link Zgłoś
ziefco Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:22 Oczywiscie, ale dziwnym trafem w Polsce co sezon rozgrywa sie pare TYSIECY meczy, a zadymy telewizje pokazuja zwykle jedna na pol roku. Faktycznie, problem chuliganstwa jest ogromny, nie to co handlowania meczami gdzie byly sezony gdzie 90% meczy bylo ustawione - od 1 do 4 ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:27 Gościu, nie pierd... mi tu o korupcji bo to nie jest problem całego społeczeństwa tylko kibiców. Mnie to g... obchodzi że mecze są sprzedawane - no dobra trochę(a może bardzo) żal że przez to polska piłka upada ale nie chcę aby z tego powodu bezmózgi robiły rozróby na ulicach... Odpowiedz Link Zgłoś
tymus_ool Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:26 Heheh "Policjanci nie kradna rowerow i nie okradaja sklepow. A kibolskie bydlo owszem - i jeszcze sie tym chwali w swojej gazetce. Naprawde - jest roznica." Tak, tak.. do tego zawsze prowadzą trzeźwi, nie biją za nic, nie kradną, nie współpracują z mafią - są cacy jednym słowem - GRATULUJE! (Poza tym kradzieze rowerow to tylko częstochowiacy mogli wymyslic...) No i drugi mądry.. "Wiedz człowieku, że większość ludzi wypowiadającym się przeciw Wam opiera się nie tylko na artykułach z GW (która oczywiście jest zła bo żydzi itp. ble ble, choć nie mówię, że artykuły mają najwyższych lotów) ale też na doświadczeniach własnych bądź relacjach telewizyjnych" GW i media, na tym sie opierasz jak sam przyznałeś, a tam nie zobaczysz prawdy - pojedź na mecz i sie przekonasz, że nie kłamię. I nie robię z kibiców świętoszków, jednak trzeba widzieć dwie strony barykady. Wy tego nie rozumiecie, i jestem przekonany, że nie zrozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: Do wszystkich NiEzoRienToWAnycH panów/pań 20.05.08, 11:28 Oj szkoły to ty chłopcze nie skończyłeś chyba, a zdaje się że kilkadziesiąt postów wyżej Ty albo Twój kolega pisał o analfabetyzmie wtórnym ? Przeczytaj jeszcze raz zwłaszcza fragment "ale też na doświadczeniach własnych" Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Widziałem na włąsne oczy - nie martw się 20.05.08, 11:26 Zresztą nadal prawie co tydzień widzę na ulicy, albo pod blokiem to bydło. Strach przejść, bo a nuż (nóż?) któryś zapyta za kim jestem i odpowiedź mu się nie spodoba.... Odpowiedz Link Zgłoś
tymus_ool Re: Widziałem na włąsne oczy - nie martw się 20.05.08, 11:26 No i z miejsca widać, że jednak nie masz pojęcia o czym gadasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Rozumiem - żeby mieć pojęcie trzeba dostać w pysk 20.05.08, 11:30 od innego "szalika" Wybacz, ale takich "doświadczeń" gromadzić nie zamierzam - wystarczy z daleka. Na przykład wyjrzeć przez okno jak "toto" wraca z meczu i kopie samochody, ławki, kosze.... Starczy mi takich widoków już do końca życia - napatrzyłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Rozumiem - żeby mieć pojęcie trzeba dostać w 20.05.08, 11:46 przystawka: www.zw.com.pl/artykul/248587.html danie główne: www.zw.com.pl/artykul/250366.html www.zw.com.pl/artykul/250846.html deser: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5225494.html PS. Przy okazji przepraszam kibiców powyższej drużyny że wybór taki jednostronny, ale akurat takie przykłady się napatoczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
autor_autor Re: Rozumiem - żeby mieć pojęcie trzeba dostać w 20.05.08, 12:04 No dalej, dalej, kibice, brać się za obronę kumpli, że żydokomuna, że manipulacja, że prowokacja (ten koleś co go w pociągu pobili to napewno prowokator z policji!), o! zapomniałbym o najważniejszym: "to tylko margines"! Odpowiedz Link Zgłoś
tymus_ool Re: Rozumiem - żeby mieć pojęcie trzeba mieć mózg 20.05.08, 13:19 Nie palancie, nie od innego szalika a od pana policjanta, zupełnie za nic - za to, że jesteś. A jak ty to popierasz, to jesteś debilem. A że zapytam, jakich kibiców widzisz za oknem? Bo to faktycznie dzicz, ja jeżdże po całej Polsce na wyjazdy i z czymś takim o czym piszesz sie nie spotykałem, a o prowokacjach i biciu przez policje za nic TAK i to wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
autor_autor Re: Rozumiem - żeby mieć pojęcie trzeba mieć mózg 20.05.08, 14:12 Może najpierw naucz się obsługi tego forum zanim zaczniesz coś pisać Odpowiedz Link Zgłoś
blackjack22 Re: Rozumiem - żeby mieć pojęcie trzeba mieć mózg 20.05.08, 14:49 A ty co, offtop? Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol No i dobrze, że są te ustawki! 20.05.08, 11:06 Przykład poznański jest świetny. Chuligani biją się między sobą, w lesie, zakamuflowani, bo to po prostu lubią, wyżywają się tak. Natomiast na stadionie i wokoło ŻADNEJ PRZEMOCY NIE MA. POZNAŃ JEST ZJEDNOCZONY KIBICOWSKO. RAZEM WYSTĘPUJĄ ULTRASI, CHULIGANI, PIKNIKI I WSZYSCY DOPINGUJĄ NASZEGO KOLEJORZA. Różni są ludzie, ich charaktery, spojrzenia. Nie da się wszystkich urobić na jedną modłę. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:19 brak politycznych tematow.Wszystkie sa zle.Bo na niekorzysc Wyborczej i PO.Wiec temat o kibicach a wedlug gwary Wyborczej-kibolach. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:21 Taaa, jakoś kibiców siatkówki nie nazywa się "kibolami", może mi powiedz czemu hę ? Czyżby dlatego że nie leją się na oślep po mordach ? Poza tym pisząc że "kibol" to gwara wyborczej się lekko ośmieszasz, to słowo już dawno weszło do potocznego języka i nie tylko GW go używa. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:27 Powiedziec ci jakie sa tematy dnia? 1.Tusk jest chory.Po wakacjach bierze urlop. 2.Donald Tusk był członkiem Komisji Likwidacyjnej RSW, która zgodziła się na sprzedaż budynku przy Nowogrodzkiej fundacji związanej z Jarosławem Kaczyńskim 3.Laptop Cwiakalskiego-wstyd i hanba.Dla PO.Prokuratura stwierdza ze nie ma przestepstwa. 4.Spotkanie Tuska z Chavezem.Zdjecie na moim blogu. I jeszcze?To nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:29 Halo, co się dzieje, powyżej palestrina zżyma się na prokuraturę że nie tępi kiboli, a tutaj presentation za potępianie stadionowych bandytów atakuje "Wyborczą"? Jakieś pęknięcie w koalicji walki z układem czy wam na dziś z centrali rozkazów jak myśleć nie przysłali? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:31 Nie wiem co pisze Palestrina.Chociaz zgadzam sie z nim niejednokrotnie.Powiem ci cos na marginesie.Jezeli gazeta kibicow dziala legalnie,to takie same prawa ma Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:33 Powiem ci cos innego.Problem z pseudokibicami polega na rozwiazaniach prawnych.Proces skomplikowany ale mozliwy.Spytaj sie rzadzacych co zrobia.My mowimy o prawie,wolnosci i demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:34 presentation1 napisał: > Jezeli gazeta kibicow dziala legalnie,to takie same prawa m > a Wyborcza. Jeśli Chavez był na ten szczyt zaproszony LEGALNIE, to ma takie samo prawo witać się z nim jak z każdym innym szefem delegacji. DOTARŁO ???? Miło ginąć od własnej broni? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:38 Bronisz idioty?Bron.Kaczynski uciekal przed ludzmi uwazanymi za tych co pomagaja terroryzmowi.Tusk z szeroka geba wita sie.Moze specjalnie podbiegl do Chaveza? Tego nie wiemy.Bo i Wyborcza tego nie wyjasnia swoim wyznawcom.Wiec jestes w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:42 A na moim blogu foto Chaveza i Tuska sa orginalne.Sprawdz.Popatrz na te usmiechniete geby. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:44 presentation1 napisał: > Moze specjalnie podbiegl do Chaveza? Tego nie wiemy Ale na wszelki wypadek warto zasugerować - prawda? Metoda znana od lat. Jak widać miłośnicy PiS też z niej korzystają. Z tym, że WIDZĄ ją tylko u swoich przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 11:46 Nie rob smrodu.Widziales te zdjecie w Wyborczej?Nie.Ja tez go nie zrobilem. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: A w Wyborczej............... 20.05.08, 22:02 presentation1 napisał: > brak politycznych tematow.Wszystkie sa zle.Bo na niekorzysc Wyborczej i PO.Wiec > temat o kibicach a wedlug gwary Wyborczej-kibolach. Jeżeli z ciebie taki "kibic" jak ci których opisuje Wyborcza, to nie dziwię się głupotom które wypisujesz. Puknij sie w neandertalskie czółko, może to pomoże, ale chyba usłyszysz tylko odgłos pustki. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Trybuna kibola 20.05.08, 11:20 Ja nie rozumiem - po co wszystkie dysputy: "co zrobić z polską piłką (...)jak walczyć z korupcją (...) jak pozbyć się kiboli...?"itd. Rozwiązać ten cały ligowy burdel i problem się rozwiąże. A pozyskane w ten sposób pieniądze przeznaczyć na dzieci chore na raka. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Popieram 20.05.08, 11:24 Niech kibicują niemieckim drużynom, które chociaż jakiś poziom trzymają i niech tam jeżdżą na rozpierduchy :) Coraz częściej przychylam się do pomysłu aby kiboli (tych co lubią ustawki i złapanych na rozróbach) zamykać na stadionie i niech się tam leją aż zostanie jeden ostatni. Koszt grabarza w zbiorowej mogile nie będzie duży a i się chłopaki wyżyją w tym co lubią najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Stadionu szkoda 20.05.08, 11:27 Lepiej na jakichś gliniankach, albo starych wyrobiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
brindusha Trybuna kibola 20.05.08, 11:43 Same opisy bojek, zdjęcia rozwalonych stadionów? Wy wogle czytaliście tę gazetę? Mimo że mało mnie obchodzi kto z kim "grillował" w zeszłym miesiącu często kupuję te gazetę, bo jest to jedyna gazeta, która pokazuje polskie stadiony jakie są na prawdę, a nie wybiera tylko te elementy, które im pasują. W wyborczej nigdy nie napiszecie jaką świetna oprawę przygotowali chłopaki na jakiś mecz, ile włożyli w to serca, czasu i pieniędzy. Nie pokażecie też efektu, jak świetnie wyglądały trybuny z przygotowana przez nich oprawą. Ale po co, co z tego że to właśnie Ci kibice ubarwiają stadiony dopingiem i oprawą. Trzeba ich wywalić ze stadionów, zostawić tylko trybunę vipowską i na pewno wtedy będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek A możesz mi powiedzieć czym tak "ubarwiają"? 20.05.08, 11:47 Transparentami: "Je..ć (tego czy tamtych)"? Okrzykami: "Legia! Co? Ty Ku...!!" Czy może czymś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
blackjack22 Re: A możesz mi powiedzieć czym tak "ubarwiają"? 20.05.08, 14:42 ale jesteś głupi :) nigdy na meczu nie byłeś, prawda? Nie słyszałeś piosenek i okrzyków, zabawy na trybunach i opraw też nie widziałeś ale gadać potrafisz - typowy polaczek z ciebie, w dup byłeś, gó widziałeś ale wypowiadasz sie jak alfa i omega. Zamilcz bo kretyn jesteś i juz nie musisz tego udowadniać Odpowiedz Link Zgłoś
goddygod zal.pl 20.05.08, 11:49 To jest po prostu zenada. Rozumiem walke z kibolami, ale bez przegiec. Moze policja jest bezradna wobec trybuny anty-kiboli z GW??? Do TMK nie mam nic od kiedy przeczytalem tam felieton kibica z Krakowa, ktory apelowal o powrot do zdrowego rozsadku- wypowiadal sie przeciw skrajnym przejawom chuliganki i ten felieton byl na lamach tej "kibolskiej gazety". A ze sa tam relacje z ustawek? Nie chcesz, to nie czytaj. Akurat w ustawkach nikomu przypadkowemu krzywda sie nie dzieje. Ludzie, zanim zaczniecie pieprzyc glupoty, zapoznajcie sie z tematem dokladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: zal.pl 20.05.08, 12:02 "wypowiadal sie przeciw skrajnym przejawom chuliganki" A przeciw "nie-skrajnym" się nie wypowiadał ? Odpowiedz Link Zgłoś
goddygod Re: zal.pl 20.05.08, 12:16 Nie pamietam, wiec nie wkladam nikomu wlasnych slow w usta. Pamietam tylko, ze jednoznacznie potepial takie akcje jak nozowanie sie w 'imie klubu' i tym podobne przejawy choroby umyslowej. Co do "nie-skrajnych"- chcesz sie lac po mordzie? Nie wkrecaj w to mnie, ani nikogo kto nie chce, to mozesz sie lac. Odpowiedz Link Zgłoś
witlas2 Re: zal.pl 20.05.08, 12:20 Kradzież w sklepie też jest ok? Nie chcesz to nie kradnij? Odpowiedz Link Zgłoś
goddygod Re: zal.pl 20.05.08, 12:27 Co za wyszukany przyklad :P Nie mowie o kradziezy, tylko o ustawkach. Jesli nie dostrzegasz roznicy miedzy lamaniem prawa a zwykla glupota (obijanie sobie mordy dla zabawy jest wg mnie glupota- ale w koncu kazdy ma swoj sposob na zycie), to szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
witlas2 Re: zal.pl 20.05.08, 12:51 Głupotą (a może i łamaniem prawa - tego nie wiem) jest też publikowanie kibolskich przechwałek o kradzieżach w sklepie. Nie byłoby całej tej afery, gdyby kolesie redagujący gazetę TMK zwyczajnie ogarnęli się i nie drukowali bezkrytycznie każdego listu, tylko najpierw zapoznali się z zawartością. Można wierzyć w to, że większość tam piszących to normalni kibice, zajmujący się oprawą, dopingiem. Niestety chęć zysku (a może głupota) przesłania im całą resztę. Jeśli przestaną przyjmować teksty pełne bluzgów na policję, opisów ustawek, czy właśnie kradzieży, to stracą też sporą część czytelników, a więc i zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
blackjack22 Re: straszne debile z was sa.pl 20.05.08, 14:47 Czyli krytykujesz TMK za to, że drukuje prawdę? :) Gratuluje pojęcia wolności słowa itp.. Boże w jakim kraju ja żyje i wśród jakich ludzi :/ Druga sprawa, czepiacie sie o to, że kradli - a ilu z was kradnie? I to częstochowiaki przytoczyli taki opis meczu (zresztą 3 ligi), więc nalatywanie na to, że kibice kradną itp to po prostu wrzucanie do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: zal.pl 20.05.08, 12:22 >Co do "nie-skrajnych"- chcesz sie lac po mordzie > ? Nie wkrecaj w to mnie, ani nikogo kto nie chce, to mozesz sie lac. Należałoby dodać jeszcze "I później nie wymagaj żeby społeczeństwo płaciło za Twoje leczenie...". Co do kibiców, ja się zgadzam że pojawiają się głosy rozsądku wśród nich i oczywiście zdarzają się wśród kibiców mądrzy ludzie, niestety przytłaczająca większość jaka jest każdy widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
goddygod Re: zal.pl 20.05.08, 12:32 I mozesz powiedziec co ci przeszkadza, ze ktos woli zyc na stadionie meczem wlasnej druzyny i rywalizacja na doping i oprawy z kibicami gosci (bo tak wyglada WIEKSZOSC kibicow w Polsce)??? Boli cie to, ze nie wszyscy chca zyc tak jak ty, czy co? Poza tym- juz to widze jak ustawkowicze ochoczo po ustawce pedza do szpitala. Trzeba sprawdzic przypadki 'upadek ze schodow' w szpitalach to znajdziemy 3/4 chuliganow :D Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 Re: zal.pl 20.05.08, 12:36 Nic mi to nie przeszkadza, jesli im to sprawia radość to ich sprawa... Co do słowa "większość" - fakt nietrafione - powinno być "tak wygląda duża część która wyrabia opnie reszcie" "I mozesz powiedziec co ci przeszkadza, ze ktos woli zyc na stadionie meczem wlasnej druzyny i rywalizacja na doping i oprawy z kibicami gosci (bo tak wyglada WIEKSZOSC kibicow w Polsce)??? Boli cie to, ze nie wszyscy chca zyc tak jak ty, czy co?" Odpowiedz Link Zgłoś
goddygod Re: zal.pl 20.05.08, 12:53 No wiec wlasnie. Ludzie, apeluje do waszych zdrowych rozsadkow! Nie dajmy robic z siebie idiotow na zadnym polu! Swiat kibicow nie jest wolny od swiata kiboli, ale nie mozna isc ze skrajnosci w skrajnosc. To, co Wyborcza wyprawia, momentami przypomina zagrywki brukowca. Ta sprawa jest po prostu zalosnym przegieciem. Sprawa Rogera tez jest absurdalna. Czy kibic musi sie zgadzac na obywatelstwo Brazylijczyka nie mowiacego po polsku? W imie czego? Przyjazni polsko-brazylijskiej? Karac nalezy tych, ktorzy widza ta sprawe przez pryzmat rasizmu- to jest chore. Ale co zlego zrobili kibice w Wodzislawiu? "Roger- nigdy nie bedziesz Polakiem" z Polska Walczaca zamiast P? To jest rasizm, faszyzm czy zwykly protest w ramach wolnosci slowa? Wyborcza w tej kwestii manipuluje i nadinterpretuje. Warto to dostrzegac, bo znizacie sie do poziomu 'kibola'. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Podajcie roznice?........... 20.05.08, 11:50 Czym roznia sie kibole od kiboli Wyborczej? Te same slownictwo.Te same pojecie o wolnosci.Kibole Wyborczej.Jestescie tacy sami a moze i gorsi. Odpowiedz Link Zgłoś
maddox84 I kibole GW z okrzykiem.. 20.05.08, 12:02 ..na ustach "za naszą GW" idą w miasto prać mordy ludziom z Dziennikiem albo RP w ręku... otrząśnij się błagam! Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Od kibica mozna dostac w zeby. Wyborcza propagujes 20.05.08, 12:32 faszyzm. Co artykul to ubolewanie ze to czy tamto nie jest uregulowane, ze to czy tamto powinno byc zakazane, ze to czy tamto jest omijaniem prawa, ze sasiedzi powinni szpiegowac sasiadow. A to tylko dzisiejsze tematy. Wole juz chuliganow pioracych sie po mordach niz faszystow ograniczajacych moja wolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
witlas2 Re: ..Podajcie roznice?........... 20.05.08, 12:10 Cóż, dziennikarz nie wykazał się wielką inwencją. Są opisy dużo ciekawsze niż on zaprezentował. Wystarczy wejść na stronę, by się przekonać, że piszą tam zwykli chuligani. O np. "Na tym meczu rozgrywanym w środę w młynie pojawia się 100 fanów Stali. Odwiedza nas też 7 ziomków z Korony Kielce (Dzięki !) Przez cały mecz prowadzony dobry doping w asyście bębna. Odpalamy race, świece dymne i ognie wrocławskie. Od początku meczu wisi transparent ,,JEBAĆ POLICJE, GKS TRZYMAJCIE SIĘ" do którego przypie.. się obserwator grożąc przerwaniem meczu. Trans zdjęty ale jeszcze kilkakrotnie pokazywany w trakcie meczu. Po meczu pokazówka pedałów z policji. Koło stadionu krąży kilkanaście kabaryn. Psy zwijają jednego chłopaka i czepiają się osób wracających z meczu. Większość psów poubierała kominiarki, chyba tylko po to żeby zasłonić swoje gejowskie ryje.". Ładne prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Podajcie roznice?........... 20.05.08, 12:12 Przeciez w Wyborczej pisza chuligani i podobnie na Onet i Nasza Klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
goddygod Re: ..Podajcie roznice?........... 20.05.08, 12:22 Dokladnie. Z jednej strony mamy kiboli, a z drugiej naprawde chora nagonke na jedyna gazete w Polsce, ktora prezentuje stadiony z punktu widzenia kibica. Czy ultrasa, czy chuligana, czy piknika, czy wyjazdowicza. Zenuje mnie brak jakiejkolwiek wiedzy na temat kibicowania jaka prezentuja moralisci pokroju doktora A. Lekarzu, lecz sie pan sam. Wstyd mi, ze Wyborcza drukuje takie 'opiniotworcze' artykuly, to jest poziom Faktu! Sami piszecie o doktorze G., ze inne gazety oglosily go zabojca bez wyroku, a tu co mamy? TMK (gazeta wszystkich kibicow) to 'gazetka' chuliganow. Czyli zrownujecie tym samym kilka tysiecy zwyklych kibicow z kibolami. ZENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Podajcie roznice?........... 20.05.08, 12:27 Ludzie sa rozni.Moze byc cos zle lub dobre.Akurat ta Gazeta to wspaniala nowina.Bedziemy dyskutowac.Wszystko jest zgodne z prawem.A emocje?Czy nalezy je karac? Nie.Mozna isc do przodu.Ciesze sie z tej inicjatywy.Wbrew politykom i Wyborczej.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: ..Podajcie roznice?........... 20.05.08, 22:04 presentation1 napisał: > Czym roznia sie kibole od kiboli Wyborczej? > Te same slownictwo.Te same pojecie o wolnosci.Kibole Wyborczej.Jestescie tacy s > ami a moze i gorsi. A co powiesz na temat swojego słownictwa? Bardzo często czuć rynsztokiem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Patent na kibica 20.05.08, 12:07 Używanie eufemizmu kibol jest zabiegiem typowym dla pokrętnego prawactwa. Otóż drodzy parteigenosse! Z uwagi na homogeniczność jednokomórkowej, stadionowej materii, określenia kibic i kibol są synonomami, a właściwie formami morfologicznymi tego samego bandyckiego desygnatu. Skoro zatem mamy jasność w etymologicznym temacie czas przejść do rzeczonego wyżej patentu na kibica. Jako socjalista bardziej miłujący bliźniego swego, niż siebie samego, całym swym egakitarnym jestestwem protestuję przeciw notorycznemu marnotrawieniu publicznych pieniędzy na ochronę stada aspołecznych troglodytów. Ale żeby w odróżnieniu od bezpłciowego trzaskania prawicowym dziobem było konstruktywnie, proponuję rzecz następującą: Nie tylko nie rewidować stadionowej tłuszczy, ale wręcz ustawić przy wejściach darmowe wypożyczalnie łomów, siekier, tasaków i czego tam jeszcze z jej ulubionych utensyliów. Na stadion oczywiście wpuszczać również za frico jak leci, ogrodziwszy wszakże uprzednio murawę solidnym płotem pod wysokim napięciem. Całość winna być otoczona poczwórnym kordonem uzbrojonego po zęby wojska i policji w celu zapobieżenia rozlaniu się swołoczy po mieście. I tu właściwie kończą się wszelkie koszty i zabiegi - od tego momentu pozostaje już tylko obserwacja produktu naszej kapitalistycznej współczesności, najlepiej za pomocą kamery termowizyjnej, a po pewnym czasie załadowanie na wywrotki i wywiezienie jej do przygotowanych za wczasu dołów z wapnem. Niestety jako realista nie liczę na zastosowanie swego patentu bowiem mam pełną świadomość, że w krótkich abcugach pozbawiłby on polską prawicę swej zbrojnej emanacji, tudzież jakże godnych następców, i co tu dużo mówić, jej niewyczerpalnego dotychczas, a jedynego rezerwuaru intelektualnego..... Odpowiedz Link Zgłoś
titta Trybuna kibola 20.05.08, 12:32 Zamiast z nimi walczyc powinni po prostu wydac ostra bron. Problem sam by sie rozwiazal... Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Trybuna kibola 20.05.08, 12:39 Zalegalizować ustawki, wyznaczyć miejsca ku temu przeznaczone, gościom rozdawać kije z gwoździami, maczety i inne ostre i niebezpieczne przedmioty, po wszystkim utylizować zwłoki. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Do Wyborczej........... 20.05.08, 12:45 Spoleczenstwo jest tez bezradne czytajac Wyborcza.W wiekszosci powstaliscie za pomoc spoleczenstwa.Pozniej Kulczyk wsadzal w Agore czyli Was lipne reklamy.Za liope placil majatek.I tak powstalo imperium Agora.A ludzie sadzili ze Wyborcza to antykomunistyczna Gazeta.Nie .Wasz przodek to KPP.I ta droga idziecie.Tylko ze ma to byc liberalny komunizm.Reszte kazdy moze dopisac Odpowiedz Link Zgłoś
janusz634 Re: ..Do Wyborczej........... 20.05.08, 13:10 W ostatnich wyborach całym sercem byłem za PO, ale jeszcze kilka tendencyjnych artykułów GW to się do PIS-u zapiszę. Chcąc nie chcąc zgadzam się z przeciwnikami GW, nawet na blog antyTuskowi wszedłem i jakiś mi się taki sympatyczny wydał, ten blog, choć jeszcze kilka tygodni temu oglądał bym go z obrzydzeniem. Jeśli demokracja w stylu PO ma polegać na tym, że rządzą i normy moralne ustalają dziennikarze z GW i przygłupy z TVN typu Wojewódzki i Majewski, którzy głównie zainteresowani są długością penisów i tym co robi Doda, to ja już wolę zaściankowość i ksenofobię PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Do Wyborczej........... 20.05.08, 13:14 Osobiscie jest mi przykro.Z jednego powodu.Bylem jednym z tych co rano za Wyborcza stali w kolejce.Bylo to cos innego niz Trybuna Ludu.Dzis czytam znowu Trybune Ludu.Moj blog bylby zbedny.Niech opisuja to media.Niech wolnosc slowa i rzetelnosc przyswieca mediom. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Do Wyborczej........... 20.05.08, 13:17 Wydaje mi sie ze tekstem(ponizej) pomagam rzadzacym. Znowu mi sie nie chce,ale musze-powiedzialby byly Prezydent Walesa.Co sie dzieje w polskich mediach?.Czytam Dziennik i oczom nie wierze.Milosc wzajemna do Tuska.Podobnie media w Koreii wyrazaja sie o swoim przywodcy.Premier sie usmiechnal,zalozyl czapeczke.Dosc tego.To juz przerabialismy. Role mediow przejeli blokerzy.Moze zlikwidowac nieproduktywne media ?Internet powinien ludziom starczyc.Przeciez Tusk obiecal kazdemu biednemu komputer.Zakladajmy wiec blogi i piszmy.Piszmy inaczej niz w skoreizowanej Polsce.Przypomnial mi sie najwiekszy sukces Tuska. 2 tysiace gminnych boisk.Z hukiem i pompa oddano juz pierwsze.W ciagu pol roku. Tusk swoja obietnice spelni za 999 lat i szesc miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko.forum Trybuna kibola 20.05.08, 13:20 "Prokurator z Torunia: - Nie można im niczego zarzucić." To niech nie zarzucają. Kontrola skarbówki, inspekcji pracy może sanepidu :) i tak co parę miesięcy. Sami się zwiną. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz634 jeszcze o GW 20.05.08, 13:22 Prawda jest taka że GW nie jest wszystko jedno. Ma swoją ideologię, którą bardzo nachalnie jak mało która gazeta promuje. Ideologia ta w wyborach wielokrotnie została odrzucona przez wyborców. Unia Wolności można powiedzieć, że obecnie nie istnieje. Ale ponoć demokracja to nie władza większości, ale dobrze zorganizowanej mniejszości, a tu GW jest nad wyraz skuteczna i dobrze zorganizowana. I niech sobie pisze co chce, ale ja się boję że jak GW, ze swoja nachalna propagandą przyklei się do PO, to partia ta już nigdy wyborów nie wygra. Choć mam przecież zapisać się do PIS to losy PO powinny mnie nie obchodzić, ale jednak żal. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz634 Re: Trybuna kibola 20.05.08, 13:25 zapraszamy do Białorusi, tam tak rozprawiają sie z niezależna prasą Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros GW i jej redaktorzy pozal sie Boze polactowo 20.05.08, 13:31 plus GW =pisactwo gratulujemy Polsce GW Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: GW i jej redaktorzy pozal sie Boze polactowo 20.05.08, 21:56 edosungaros napisała: > plus GW =pisactwo gratulujemy Polsce GW Pożal się Boże dziewictwo dało głos:) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Czy Wyborcza mozna kupic w MPiKach? 20.05.08, 13:50 Mozna.I o co chodzi?. Odpowiedz Link Zgłoś
rescore Trybuna kibola 20.05.08, 14:12 pan który pisał ten artykuł powinien się zdrowo jebn.ć w łeb. Robi z byle gówna sensacje, w dodatku pisze nieprawdę. Każdy kto kiedyś przejrzał tą gazetę wie, że jest pełna świetnych zdjęć opraw i relacji kibicowskich. A to, że na niektórych meczach jest niespokojnie siłą rzeczy w tych relacjach zostaje opisane. Ta cała nagonka na kibiców jest śmieszna. Odpowiedz Link Zgłoś
blackjack22 Trybuna kibola 20.05.08, 14:19 Nagłówek newsa: Kibolską gazetkę można kupić w empikach. A WASZA DURNA, ZAKLAMANA, NIERZETELNĄ gazete można kupić wszędzie - to jest problem! Kibolska gazetka - banda ignorantów z was jest i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciuriatka moze ktos przeczyta zanim oprze sie na gw 20.05.08, 15:00 rapidshare.com/files/113955136/To.My.Kibice.Maj.2008.part1.rar rapidshare.com/files/113955852/To.My.Kibice.Maj.2008.part2.rar Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekviki Trybuna kibola 20.05.08, 16:31 Opisywanie tego"bydła"jest żenujące? Władze Austri i Szwajcari,od 2 czerwca wprowadzają kontrolę na granicach,wjeżdzający muszą posiadać Paszporty lub Dowody Osobiste(plastikowe),będą mieli również listy osób mających zakaz wejścia na stadion!BYDŁO należy eliminować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jsikora Trybuna kibola 20.05.08, 17:38 A może by się tak najpierw zainteresować prokuraturą ? Odpowiedz Link Zgłoś