Dodaj do ulubionych

Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hist...

10.06.08, 22:00
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • ffstv trzecia liga opozycji 10.06.08, 22:13
      trzecia liga ma teraz szanse zalapac sie na rewolucje. Szkoda ze
      odwagi nie starczylo 25 lat temu.
      • rtg Re: trzecia liga opozycji 10.06.08, 22:50
        ffstv napisał:

> trzecia liga ma teraz szanse zalapac sie na rewolucje. Szkoda ze
        > odwagi nie starczylo 25 lat temu.

Spokojnie, spokojnie tej odwagi nie starczy i teraz. Rewolucjoniści
        III ligi to głównie nieudacznicy, z I Nieudacznikiem IV RP na czele.
        BTW podobieństwo do brata bliźniaka jest niebezpieczne tak bardzo,
        ze powoduje konieczność sprawowania ochrony BOR dla I Nieudacznika
        IV RP. Żenujące!
        • 28plk7b Re: trzecia liga opozycji 10.06.08, 23:18
          Skoro tacy podobni,jednojajowi,to zapewne obaj alkoholicy i na
          psychotropach.

> Spokojnie, spokojnie tej odwagi nie starczy i teraz.
          Rewolucjoniści
          > III ligi to głównie nieudacznicy, z I Nieudacznikiem IV RP na
          czele.
          > BTW podobieństwo do brata bliźniaka jest niebezpieczne tak bardzo,
          > ze powoduje konieczność sprawowania ochrony BOR dla I Nieudacznika
          > IV RP. Żenujące!
    • loppe a ja chcialbym Państwu zaproponować taką przyziemn 10.06.08, 22:13
      ą
      myśl -
      "Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skuteczność władzy".
      • loppe Re: a ja chcialbym Państwu zaproponować taką przy 10.06.08, 22:14
        jej Autorem jest nasz aktualny Premier
        • guru133 Re: a ja chcialbym Państwu zaproponować taką przy 10.06.08, 23:13
          A co ma giełda wspólnego z awersją Kaczyńskich do Wałęsy? Coś ci sie
          poprzewracało w twoim niby móżdżku.
      • doris.9914 loppe..Przywal łbem w ściane !.usłyszysz odpowiedż 10.06.08, 22:29
        a odpowiedz brzmi...echo,echo,echo..pusty łbie
        • loppe Re: loppe..Przywal łbem w ściane !.usłyszysz odpo 10.06.08, 22:30
          z ordynuskami na forum inteligencji polskiej nie dyskutuję
          • kralik111 Re: loppe..Przywal łbem w ściane !.usłyszysz odpo 10.06.08, 22:40
            loppe napisał:

> z ordynuskami na forum inteligencji polskiej nie dyskutuję

A kto cie pyta z kim ty dyskutujesz loppe?
            Jezeli przejdziesz drzewko zrozumiesz, ze sam ze soba dyskutujesz, reszta sie z
            ciebie nabija...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • loppe Re: loppe..Przywal łbem w ściane !.usłyszysz odpo 10.06.08, 22:41
              uuusiadły kralikowi znów nerwy po tym jak niżej wcześniej się
              zbłaźnił z premierem (he he he)

hi hi hi
              • kralik111 Re: loppe..Przywal łbem w ściane !.usłyszysz odpo 10.06.08, 22:50
                loppe napisał:

> uuusiadły kralikowi znów nerwy po tym jak niżej wcześniej się
                > zbłaźnił z premierem (he he he)
                >
                > hi hi hi

Uuuuu, nerwy, loppe, to ty z siebie matola zrobiles wklejajac teksty zupelnie
                nie na temat prowadzonej dyskusji.
                Loppe, powtarzam, mi nerwy nie uuusiadly ani wysiadly, ja mam z ciebie przednia
                polewka...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • niestaly_czytelnik Sralik, z całym szacunkiem, ale sprawiasz 10.06.08, 23:11
                  wrażenie osobnika lekko rozchwianego...
                  • kralik111 Re: Sralik, z całym szacunkiem, ale sprawiasz 10.06.08, 23:22
                    niestaly_czytelnik napisał:

> wrażenie osobnika lekko rozchwianego...

To nie ja, to twoj ostatni zab trzonowy...;DDD

Napisz cos jezeli masz do powiedznenia, a nie zal sie na zapsute
                    uzebienie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • niestaly_czytelnik Nie udawaj, że nie wiesz. 10.06.08, 23:29
                      Chodzi o rozchwianie emocjonalne. A jak rzeczywiście nie wiesz - to
                      tym gorzej świadczy o twoim stanie.

A teraz napisz mi jak najdłuższy ciąg literek "D". Mój znajomy
                      lekarz wystawi ci wtedy zdalną diagnozę.
                      • kralik111 Re: Nie udawaj, że nie wiesz. 11.06.08, 00:00

> Chodzi o rozchwianie emocjonalne. A jak rzeczywiście nie wiesz - to
                        > tym gorzej świadczy o twoim stanie.
                        >
                        > A teraz napisz mi jak najdłuższy ciąg literek "D". Mój znajomy
                        > lekarz wystawi ci wtedy zdalną diagnozę.

Nie rozumiem, jak cie boli zab to do psychiatry chodzisz?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    • vinc0 Re: Sralik, z całym szacunkiem, ale sprawiasz 10.06.08, 23:32
                      kralik111 napisał:

> niestaly_czytelnik napisał:
                      >
                      > > wrażenie osobnika lekko rozchwianego...
                      >
                      > To nie ja, to twoj ostatni zab trzonowy...;DDD
                      >
                      > Napisz cos jezeli masz do powiedznenia, a nie zal sie na zapsute
                      > uzebienie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Człowieku,ty masz naprawdę nawalone.
                      • kralik111 Re: Sralik, z całym szacunkiem, ale sprawiasz 11.06.08, 00:04
                        vinc0 napisał:

> kralik111 napisał:
                        >
                        > > niestaly_czytelnik napisał:
                        > >
                        > > > wrażenie osobnika lekko rozchwianego...
                        > >
                        > > To nie ja, to twoj ostatni zab trzonowy...;DDD
                        > >
                        > > Napisz cos jezeli masz do powiedznenia, a nie zal sie na zapsute
                        > > uzebienie...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        >
                        > Człowieku,ty masz naprawdę nawalone.

Nie zrozumiales czego chloptas? To powiedz, poprosze ktoregos z PiSdoglowych o
                        przetlumaczenie tego na wolski...;DDDDDDDDDDDDD
      • kralik111 Re: a ja chcialbym Państwu zaproponować taką przy 10.06.08, 22:36
        loppe napisał:

> ą
        > myśl -
        > "Giełda zawsze najlepiej odzwierciedla skuteczność władzy".

Loppe, gielda nie odzwierciedla skutecznosci wladzy, bo z wladza nie ma nic
        wspolnego, a tym bardziej gielda nie ma nic wspolnego z tematem dyskusji.

Wiem loppe, chciales wrzucic cos inteligentnego, ale wyszlo jak
        zwykle...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        • loppe he he he 10.06.08, 22:37
          no i pospieszyłeś się, nie rzeczytałeś kto jest autorem i o panu
          premierze nie o mnie...he he he

• loppe dobranoc 10.06.08, 22:44
            i podnieście nieco swój poziom pseudowykształceni
            • pogromca_gamonia loppe, ty porypany bzdeciarzu, powies sie. 10.06.08, 22:49
              • niestaly_czytelnik Dodam jeszcze, że gwałtowna jazda w dół na GPW 10.06.08, 23:19
                zaczęła się nazajutrz po wyborach, 22.10.2007 (wykresy archiwalne
                dostępne na wielu potralach fin.). WIG, który osiągnął w tym czasie
                historyczne maksimum, w ciągu dwóch następnyvh miesięcy spadł o 30%
                i do dzisiaj nie podniósł się znacząco.

Oj, chyba wśród inwestorów nie ma wykształciuchów. Bo ci są golcami
                po tym jak władowali się w dożywotnie kredyty na przewartościowane
                mieszkania...

• kralik111 Re: Dodam jeszcze, że gwałtowna jazda w dół na GP 10.06.08, 23:25

> zaczęła się nazajutrz po wyborach, 22.10.2007 (wykresy archiwalne
                  > dostępne na wielu potralach fin.). WIG, który osiągnął w tym czasie
                  > historyczne maksimum, w ciągu dwóch następnyvh miesięcy spadł o 30%
                  > i do dzisiaj nie podniósł się znacząco.
                  >
                  > Oj, chyba wśród inwestorów nie ma wykształciuchów. Bo ci są golcami
                  > po tym jak władowali się w dożywotnie kredyty na przewartościowane
                  > mieszkania...
                  >
                  >
                  >

Potrafisz wytlumaczyc w logiczny sposob, jaki zwiazek z wyborami ma gielda, a
                  nie ma zwiazku z giedlami swiatowymi, czy rozchwiany za bardzo boli nie
                  pozwalajac na odrobine refleksji?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                  • niestaly_czytelnik Chopie, na GPW większość kapitału to drobnica. 10.06.08, 23:37
                    Zresztą poczytaj mój wpis poniżej. A drobnicę ch..j obchodzi co tam
                    dzisiaj wypierdział jakiś Bernanke czy inny parchaty i ile
                    papierowych domów sprzedano w USA, a ile zabrało tornado i czy w
                    Chinach była powódź czy inwazja polnych myszy. Zresztą obecnie to
                    polska giełda najbardziej leci w dół. Nie Stany, nie Chiny, nie
                    Węgry - tylko polska GPW. Wytłumaczysz mi to jakoś?

Wiem co mówię, bo sam byłem do połowy 2007 dość grubym spekulanto-
                    inwestorem na czym najgorzej nie wyszedłem.

• kralik111 Re: Chopie, na GPW większość kapitału to drobnica 11.06.08, 00:06

> Zresztą poczytaj mój wpis poniżej. A drobnicę ch..j obchodzi co tam
                      > dzisiaj wypierdział jakiś Bernanke czy inny parchaty i ile
                      > papierowych domów sprzedano w USA, a ile zabrało tornado i czy w
                      > Chinach była powódź czy inwazja polnych myszy. Zresztą obecnie to
                      > polska giełda najbardziej leci w dół. Nie Stany, nie Chiny, nie
                      > Węgry - tylko polska GPW. Wytłumaczysz mi to jakoś?
                      >
                      > Wiem co mówię, bo sam byłem do połowy 2007 dość grubym spekulanto-
                      > inwestorem na czym najgorzej nie wyszedłem.
                      >
                      >
                      >

Niech ci bedzie wiejski geniuszu mysli ekomonocznej, zaluzmy, ze faktycznie jest
                      jak piszesz, wiec co to znaczy, ze ludzie jednego dnia poszli glosowac na PO a
                      nastepnego ze strachu wyciagneli swje wklady?

Odmul sie wale i przestan juz az tak nedznego matola z siebie
                      robic...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                • niestaly_czytelnik Do Sralika. 10.06.08, 23:26
                  Sralik napisała:

>Loppe, gielda nie odzwierciedla skutecznosci wladzy, bo z wladza
                  nie ma nic
                  wspolnego, a tym bardziej gielda nie ma nic wspolnego z tematem
                  dyskusji.

Otóż mylisz się Sralik. Przeważający wolumen inwestycji na GPW to
                  pieniądze drobnicy (czy to bezpośrednio, czy też przez fundusze). A
                  drobnica jak najbardziej patrzy kto rządzi - czy uczciwi, czy
                  byli/aktualni aferzyści. I nawet jak to będzie wykształciuch czy
                  były ubek głosujący przeciwko Kaczorom, to i tak swoje o tusku i PO
                  wie. Zagłosować na nich to tak, ale swojej kasy już ryzykować nie
                  chce.

>Wiem loppe, chciales wrzucic cos inteligentnego, ale wyszlo jak
                  zwykle...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Wiem Sralik, chciałeś walnąć komuś kto ma inne zdanie, ino
                  nastąpiłeś na grabie i dostałeś nimi w pysk.

• kralik111 Re: Do Sralika. 10.06.08, 23:36

> Sralik napisała:
                    >
                    > >Loppe, gielda nie odzwierciedla skutecznosci wladzy, bo z wladza
                    > nie ma nic
                    > wspolnego, a tym bardziej gielda nie ma nic wspolnego z tematem
                    > dyskusji.
                    >
                    > Otóż mylisz się Sralik. Przeważający wolumen inwestycji na GPW to
                    > pieniądze drobnicy (czy to bezpośrednio, czy też przez fundusze). A
                    > drobnica jak najbardziej patrzy kto rządzi - czy uczciwi, czy
                    > byli/aktualni aferzyści. I nawet jak to będzie wykształciuch czy
                    > były ubek głosujący przeciwko Kaczorom, to i tak swoje o tusku i PO
                    > wie. Zagłosować na nich to tak, ale swojej kasy już ryzykować nie
                    > chce.
                    >
                    >
                    > >Wiem loppe, chciales wrzucic cos inteligentnego, ale wyszlo jak
                    > zwykle...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                    >
                    > Wiem Sralik, chciałeś walnąć komuś kto ma inne zdanie, ino
                    > nastąpiłeś na grabie i dostałeś nimi w pysk.
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >

Eeee tam kerrmit,tales czy jak cie tam pijana matka zwala, nic nie wiesz o
                    gieldzie, a wiele szczekasz, szkoda, bo myslalem, ze jednak masz cos do
                    powiedzenia i bede mogl sie toba zabawic, ale myliem sie, sam juz z siebie
                    przyglupa zrobiles...:DDDDD

Czyli co ekonomie, twierdzisz, ze drobnica kreuje gieldy swiatowe, a nie np.
                    cena ropy, stan gospodarek najwiekszych mocarstw itd.

Idz glabie robic z siebie buca gdzies inndziej, tutaj znudziles sie juz
                    wszystkim ...:DDD
                    • niestaly_czytelnik Re: Do Sralika. 10.06.08, 23:49
                      Sralik napisała:

> Czyli co ekonomie, twierdzisz, ze drobnica kreuje gieldy swiatowe,
                      a nie np.
                      > cena ropy, stan gospodarek najwiekszych mocarstw itd.

Zanim ciemniaku coś z siebie wybździsz, to posiądź choć trochę
                      elementarnej wiedzy. A wtedy dojdzie do ciebie, że ok. 30% kapitału
                      na GPW to indywidualni inwestorzy, a drugie tyle to fundusze, którym
                      podobna drobnica powierza swoje oszczędności. Co w sumie daje ponad
                      połowę kapitału. Czyli WIG-i zależą tak naprawdę od psychologii
                      tłumu, a nie cen ropy, limfy, osocza, miedzi czy mielonego rogu
                      nosorożca.

Na temat giełd w innych krajach się nie wypowiadam, bo nie znam ich
                      przekrojów statystycznych. Wiem tylko, że ich kursy mają taki sam
                      wpływ na polską GPW jak pogoda w Azji. Tak! Bo na Forex-ie (jeżeli
                      wiesz co to jest) możesz grać nawet na to jaka w tym roku będzie
                      zima...

• kralik111 Re: Do Sralika. 11.06.08, 00:09

> Sralik napisała:
                        >
                        > > Czyli co ekonomie, twierdzisz, ze drobnica kreuje gieldy swiatowe,
                        > a nie np.
                        > > cena ropy, stan gospodarek najwiekszych mocarstw itd.
                        >
                        > Zanim ciemniaku coś z siebie wybździsz, to posiądź choć trochę
                        > elementarnej wiedzy. A wtedy dojdzie do ciebie, że ok. 30% kapitału
                        > na GPW to indywidualni inwestorzy, a drugie tyle to fundusze, którym
                        > podobna drobnica powierza swoje oszczędności. Co w sumie daje ponad
                        > połowę kapitału. Czyli WIG-i zależą tak naprawdę od psychologii
                        > tłumu, a nie cen ropy, limfy, osocza, miedzi czy mielonego rogu
                        > nosorożca.
                        >
                        > Na temat giełd w innych krajach się nie wypowiadam, bo nie znam ich
                        > przekrojów statystycznych. Wiem tylko, że ich kursy mają taki sam
                        > wpływ na polską GPW jak pogoda w Azji. Tak! Bo na Forex-ie (jeżeli
                        > wiesz co to jest) możesz grać nawet na to jaka w tym roku będzie
                        > zima...

Glupku, przeczytaj co piszeesz matolku, ty twoierdzisz, ze 30% drobnicy kieruje
                        gielda, a nie np. cena ropy, stan gospodarki USA czy cena jena japonskiego?

Walnij sie przyglupie w leb, bo nic innego ci nie pozostalo
                        matole...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • kralik111 Re: dobranoc 10.06.08, 22:51
              loppe napisał:

> i podnieście nieco swój poziom pseudowykształceni

Idz juz idz, wystarczajaco sie juz zblazniles tutaj i na forum sportowym, tam
              tez z siebie wala zrobiles...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • kralik111 Re: he he he 10.06.08, 22:47
            loppe napisał:

> no i pospieszyłeś się, nie rzeczytałeś kto jest autorem i o panu
            > premierze nie o mnie...he he he
            >

Loppe a jakie to ma znaczenie kto jest autorem tych slow, teraz rozmawiamy o
            czyms zupenie innym, nie zrozumiales tekstu, czy jak zwykle nic nie masz do
            powiedzenia, przed chwila odwiedzilem forum sportowe, tam tez internauci sie z
            ciebie nabijaja...:DDDDDDDDDD
    • mar0915 Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 22:16
      nie trzeba być z obozu Kaczyńskich żeby zgodzić sie z Zybertowiczem; niestety Wałęsa za bardzo sie denerwuje, co nie świadzcy o jego niewinności
      • loppe Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 22:18
        Lech Wałęsa jest człowiekiem wielkiego temperamentu więc to żaden
        argument kochany.

Podobało mi się jak dziś Profesor Zybertowicz spokojnie pokazał
        M.Olejnik na czym polega kulturalna inteligentna rozmowa z gościem
        Kropki!:)
        • mar0915 Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 22:20
          Temperament mógł miec wpływ na wypowiedz, ale za entym razem powinien sie opanowac i raz na zawsze uciac plotki
        • stasi1 a można wiedzieć o co poszło? 10.06.08, 22:21
          loppe napisał:

> Lech Wałęsa jest człowiekiem wielkiego temperamentu więc to żaden
          > argument kochany.
          >
          > Podobało mi się jak dziś Profesor Zybertowicz spokojnie pokazał
          > M.Olejnik na czym polega kulturalna inteligentna rozmowa z gościem
          > Kropki!:)
          • mar0915 Re: a można wiedzieć o co poszło? 10.06.08, 22:22
            stasi1 napisał:

> loppe napisał:
            >
            > > Lech Wałęsa jest człowiekiem wielkiego temperamentu więc to żaden
            > > argument kochany.
            > >
            > > Podoba
            ło mi się jak dziś Profesor Zybertowicz spokojnie pokazał
            > > M.Olejnik na czym polega kulturalna inteligentna rozmowa z gościem
            > > Kropki!:)

Napisalem ze Walesa za bardzo sie denerwuje co na pewno nie swiadzczy na jego korzysc
          • loppe Re: a można wiedzieć o co poszło? 10.06.08, 22:26
            Pani Olejnik przerywała panu Profesorowi (oraz nie przerywała
            drugiemu gosciowi oraz sprawiała że tylko drugi gość komentował
            słowa prof. Zybertowicza nie vice versa, ale to na marginesie,
            chodzi o tę zwykłą metode Olejnik wcinania się po paru słowach gdy
            tylko coś jej się nie podoba). Pan Profesor powiedział z wielkim
            spokojem olimpijskim m.in.

- Kiedy pani redaktor już wyczerpie limit przerywania mi to ja
            zacznę odpowiadać na pytania

- Ja chce odpowiadać tak jak ja chcę a nie uczestniczyć w monologu
            wewnętrznym pani redaktor:))))
            • stasi1 Re: a można wiedzieć o co poszło? 10.06.08, 22:28
              to rzeczywiście spokój zachował
              • loppe Re: a można wiedzieć o co poszło? 10.06.08, 22:30
                stasi1 napisał:

> to rzeczywiście spokój zachował

Tak, mówił z wielką kultura i olimpijską flegmą, mistrzostwo!
            • loppe Re: a można wiedzieć o co poszło? 10.06.08, 22:28
              Swego czasu Józek Oleksy rzekł pani redaktor -"Ale to jest
              przesłuchanie!" (nie wywiad czy rozmowa). Zybertowicz dzisiaj był
              jeszcze skuteczniejszy, może zrozumie że chcemy usłyszeć co jej
              goście chcą u niej powiedzieć...może
            • sw.patryk Re: a można wiedzieć o co poszło? 11.06.08, 01:26
              Pan Zybertowicz jest niestety paranoikiem.Tak ,jak i jego
              mocodawcy. Samo patrzenie na zacisniete usta tego pana , wywoluja u
              mnie bol . Skad w pieknym Toruniu wzieli takiego czuba? To juz
              jeden falszywy duchowny ,ale prawdziwy hochsztapler nie wystarcza?
        • kralik111 Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 22:56
          loppe napisał:

> Lech Wałęsa jest człowiekiem wielkiego temperamentu więc to żaden
          > argument kochany.
          >
          > Podobało mi się jak dziś Profesor Zybertowicz spokojnie pokazał
          > M.Olejnik na czym polega kulturalna inteligentna rozmowa z gościem
          > Kropki!:)

Loppe, wiejski filozof czy potocznie mowiac cham, nigdy nie zrozumie, ze w
          wypowiadanych slowach nie jest wazny ton i powierzchownosc, lecz tresc i
          jakosc...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      • kralik111 Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 22:54
        mar0915 napisał:

> nie trzeba być z obozu Kaczyńskich żeby zgodzić sie z Zybertowiczem; niestety W
        > ałęsa za bardzo sie denerwuje, co nie świadzcy o jego niewinności

Pamietamy wszyscy jak bardzo denerwowal sie jaroslaw kaczynski gdy mial pokazac
        swoja teczke z "podrobiona lojalka" znaczy to, ze kaczynski tez konfident?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • kriss.s Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 22:16
      oczywista oczywistość. kaczyński jest pewny, że wałęsa jest bolkiem,
      bo pewnie raportował o niego. a może jakiś agent SB, był TW
      kaczyńskiego?
      książka jaką wyskrobali pistorycy IPN musi być bardzo dobra, jeżeli
      opiera się na prawdomównych esbekach, a nie uwzględniane są fakty
      przeczące tej teorii.
      • mar0915 Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 22:18
        gdzie jest moje sto milionów?
        • kralik111 Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 23:01
          mar0915 napisał:

> gdzie jest moje sto milionów?

100 milionow wymyslil lech kaczynski prowadzacy kampanie prezydencka Lecha
          Walesy, lech kaczynski wymyslil rowniez 3 miliony mieszkan, zapytaj sie wiec
          lecha kaczynskiego a nie rob z siebie glupola na forum publicznym...;DDD
    • jankbh Prace IPN to reinkarnacja esbecji 10.06.08, 22:18
      Historycy IPN nie maja nic wspólnego z praca naukowa, lecz dzialaja
      jak sekta religijna: kaplani opracowuja teksty objawien, a kazde
      slowo Pisma jest swiete. Sa tez apokryfy i dziela szatana, jak np
      sfalszowana teczka Kaczynskiego.
      • rybka9915 Re: Prace IPN to reinkarnacja esbecji 10.06.08, 22:23
        oraz ministerstwo prawdy pis-bolszewii pod wezwaniem, tow. Jaroslawa syna tow. Rajmunda. Korzenie i tradycje wolskie zobowiazuja nawet ulomne kaczki.
      • whiskeyjack Re: Prace IPN to reinkarnacja esbecji 10.06.08, 22:35
        Chyba zbyt długo byłeś wystawiony na wpływ swojego guru-Michnika i
        teraz wszędzie sekty widzisz...
        • pisubek porzuć whiskey! Pij wódkę. Taniej ci wyjdzie, a 10.06.08, 22:37
          móżdżek tak samo nie będzie wam funkcjonował tow. whiskeyjack!
          • whiskeyjack Re: porzuć whiskey! Pij wódkę. Taniej ci wyjdzie, 10.06.08, 22:50
            Po twoim stanie widać, że nawet na wódke cię nie stać psidupku.
            • kralik111 Re: porzuć whiskey! Pij wódkę. Taniej ci wyjdzie, 10.06.08, 23:05
              whiskeyjack napisał:

> Po twoim stanie widać, że nawet na wódke cię nie stać psidupku.

Nie mowi sie "psidupku" lecz PiSidupku...:DDD
              A sekty to ty wszedzie widzisz michnikowe...:DDD
    • stasi1 już mogli by dać spokój małemu kaczorowi 10.06.08, 22:18

Przecież i tak wszyscy wiedzą że tą funkcje co sprawuje jest dla
      niego mordęgą to czemu jeszcze wymagać aby sensownie mówił?
    • guru133 W rewanżu historia wdepcze Lecha Kaczyńskiego oraz 10.06.08, 22:22
      jego braciszka bliźniaka w błoto. Będzie to prawe i sprawiedliwe:)
    • placebo99 [...] 10.06.08, 22:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rybka9915 szambologia stosowana pis-bolszewii 10.06.08, 22:30
        gw jest polskojezyczna, a nie wolskojezyczna. Jezeli chcesz trafic mysla przewodnia pis do mas (wg szambologa kurskiego tepych)- proponuje zmiane forum. Polecam "wasz dziennik" oraz jemu podobne kurioza ciasnego swiatka pis-szambologow.
      • joanna_can Re: Ścierwoliberały skamlają o poparcie byle łajz 10.06.08, 22:56
        Placebo, w jaki sposob zarabiasz na chleb? Mam nadzieje, ze nie
        pisaniem. Swiadczyloby to o bardzo niskiej kulturze czytelniczej
        (przyjmujac - byc moze na wyrost - ze ten chleb jednak jadasz.)

Tak serio, skad sie wytrzasnales (bo nie sadze, zeby ciebie ktos
        wytrzasnal)?

placebo99 napisał:

> Na początek prognę delikatnie zwrócić uwagę, że już wkrótce każdy
        > lewacki dewiant złajdaczony z postajałtową reakcją probolszewicką
        > będzie mógł za parszywe eurocenty opluwać naszego AKTUALNEGO
        > prezydenta, na którego głosował naród. A teraz zaplute
        > ścierwoliberały co taplają się w padlinie okrągłostołowych
        wymiocin
        > postkomuny rechoczą i zacierają judaszowe krogulce, bo udało im
        się
        > to czego przez tysiąc lat nie był w stanie zrobić Turek, Prusak,
        > Szwed, Rusek, czy inna imperialistyczna horda. Oj biada wam,
        biada.
        > Jeszcze lodowaty chłód trwogi zajrzy w wasze sprzedajne odbyty i
        > ściśnie je na zawsze tak, że nie pozbędziecie się z siebie
        fekaliów
        > łajdactwa. Te menty społeczne co nie mają w swojej parszywości za
        > grosz etyki i elokwencji, nie wspominając o argumentach, plugawią
        > też świątobliwe autorytety nasze jedyne, bo liczą, że w nagrodę
        > dostaną od okupantów jakieś stanowiska. Teraz germany mają
        większość
        > głosów w tym kotle deprawacji i czekać tylko jak przegłosują
        > wszystko, włącznie z podziałem i kolejnymi rozbiorami. Oj biada
        wam,
        > biada!
        • joanna_can Re: Ścierwoliberały skamlają o poparcie byle łajz 10.06.08, 23:02
          moj ulubiony fragment to:

Jeszcze lodowaty chłód trwogi zajrzy w wasze sprzedajne odbyty i
          > > ściśnie je na zawsze tak, że nie pozbędziecie się z siebie
          > fekaliów
          > > łajdactwa.

Jestem pelna uznania, choc na pamiec nie bede sie tego uczyla.
      • guru133 Re: Ścierwoliberały skamlają o poparcie byle łajz 10.06.08, 23:15
        A ścierwojad pieprzy swoje. Nudnie , długo i głupio:))
      • drojb Re: zacierają judaszowe krogulce? Oj Placebo! 11.06.08, 00:03
        toż śliczne! (oczami wyobraźni widzę te biedne krogulce zacierane przez Judasza!)
        Tylko Wajrakowi nic nie mów!
    • rybka9915 Re: ostra ocena 10.06.08, 22:37
      > Proponuję kubeł zimnej wody na rozpalony łeb, a jak nie pomorze to
      > drugi. - A moze lepiej Mazury, Kurpie i Kujawy.

Pojecie mam, ale mam watpliwosci czy ideologo-demagodzy i stratedzy preznej pis-bolszewii zdaja sobie sprawe skad czerpia wzorce.
      • whiskeyjack Re: ostra ocena 10.06.08, 22:46
        Chyba jednak nie masz.
        Poczytaj sobie trochę to może potem będziesz wiedział co piszesz, bo
        teraz, używając takich dętych sformułowań, zamiast piętnować
        znienawidzonych kaczorów, ośmieszasz sam siebie
        • ad_amo Re: ostra ocena 10.06.08, 23:39
          Dlaczego niektórzy nie próbują zrozumieć, że uszczęśliwianie ludzi na siłę i według jednej tylko wizji kojarzy się jednoznacznie. Po upadku komuny wszyscy grzeszyli dopiero oni się odważyli traktować Poskę jak swą własną piaskowniecę (przede wszystkim mentalnie).
          • nie-tak Re: ostra ocena 10.06.08, 23:45
            Kto, czyja piaskownice?
            Znasz polityków z "czystymi rękoma"?
            Znasz takich którzy wszystkich uszczęśliwili i do wszystkich byli sprawiedliwi?
    • tw.bolek-walesa $$$ A Lis niech sie nie wypowiada na tematy... $$$ 10.06.08, 22:37
      A pan Lis niech sie nie wypowiada na tematy, na ktorych sie nie zna i o
      sprawach, o ktorych nie ma pojecia.

W IPN czy w archiwach panstwowych nie pracuje, z dokumentami sie nie styka,
      agentem SB nie byl, wiec jakie sa jego kwalifikacje, by oceniac, co jest
      prawda a co nie jest? Skad on biedny ma wiedziec, jakie dokumenty sa
      falszywkami a jakie nie?

Niech pan Lis raczy sobie przypomniec fakt, ze Walesa jako prezydent UKRADL z
      teczki tw.Bolka udostepnionej mu przez UOP spora czesc dokumentow i NIGDY za
      to NIE BEKNAL. Jesli teczka tw.Bolka nie byla jego, to powinien SIEDZIEC W
      PACE za KRADZIEZ lub niszczenie dokumentow panstwowych.

Chyba ze teczka byla jego...

Niech pan Lis raczy zapytac pana Walese o ten fakt kradziezy, opisywany w
      gazetach, protokolach procesu lustracyjnego oraz notatkach oficerow UOP. A
      potem niech przemysli jego reakcje na to pytanie i dzialania jako prezydenta
      Polski.
      • pisubek tw bolek! Mało że donosicie, to jeszcze po 10.06.08, 22:38
        grafomańsku. Nawet Gosiu wam za to nie zapłaci.
        • przemyslawo1 Re: tw bolek! Mało że donosicie, to jeszcze po 10.06.08, 23:16
          Słabe te Twoje prowokacje.
          To może robiło na kimś wrażenie dwa lata temu, teraz to to nudne jest.

Przyczepiasz komuś łatkę PiSowca i stwierdzasz, że dyskusja skończona, no bo
          PiSowiec nie może mieć racji.

Wysil się na jakiś argument jeśli potrafisz, a jak nie masz to nie zaśmiecaj forum.

• kralik111 Re: tw bolek! Mało że donosicie, to jeszcze po 10.06.08, 23:30
            przemyslawo1 napisał:

> Słabe te Twoje prowokacje.
            > To może robiło na kimś wrażenie dwa lata temu, teraz to to nudne
            jest.
            >
            > Przyczepiasz komuś łatkę PiSowca i stwierdzasz, że dyskusja skończona, no bo
            > PiSowiec nie może mieć racji.
            >
            > Wysil się na jakiś argument jeśli potrafisz, a jak nie masz to nie zaśmiecaj fo
            > rum.
            >

Udowodnij wiec, ze nie jestes durniem i jestes swiadomy swoich slow podajac, kto
            oprucz PiSowca czy esbeka ma interes w tym, by zdeklasowac range Walesy robiac z
            niego bolka oraz podaj choc jeden przyklad w ktorym jakis PiSowiec kiedys mial
            racje, oprucz zywnosciowej w stanie wojennym oczywiscie...;DDD
            • przemyslawo1 Re: tw bolek! Mało że donosicie, to jeszcze po 10.06.08, 23:50
              > Udowodnij wiec, ze nie jestes durniem i jestes swiadomy swoich slow podajac,
              kto oprucz PiSowca czy esbeka ma interes w tym,

Ktoś kogo interesuje prawda, a nie półprawdy.

• kralik111 Re: tw bolek! Mało że donosicie, to jeszcze po 11.06.08, 00:32
                przemyslawo1 napisał:

> > Udowodnij wiec, ze nie jestes durniem i jestes swiadomy swoich slow podaj
                > ac,
                > kto oprucz PiSowca czy esbeka ma interes w tym,
                >
                > Ktoś kogo interesuje prawda, a nie półprawdy.
                >

Sad, ktory jest jedyna wykladnia prawdy juz wielokrotnie podal ci prawde do
                wiadomosci, czego wiec wiecej oczekujesz jak nie taniej sensacji? ;D
                • przemyslawo1 Re: tw bolek! Mało że donosicie, to jeszcze po 11.06.08, 00:44
                  > Sad, ktory jest jedyna wykladnia prawdy juz wielokrotnie podal ci prawde do
                  wiadomosci, czego wiec wiecej oczekujesz jak nie taniej sensacji?

A słyszałeś o czymś takim jak pomyłki sądowe?
                  Prawdy się szuka, a nie dostaje do wiadomości. Chociaż pewnie wielu czytelników
                  GW tak myśli, niestety.
      • manasonta L.Kaczyński nasr.ł i w to wdepnął ! 10.06.08, 22:39
        pusciłem pawia...
        • przemyslawo1 wypowiedź wykształciucha 10.06.08, 23:17
        • cagiva Lolek 11.06.08, 01:13
          rozne zrodla roznie podaja liczbe TW .... ale jakby nie liczyc to i
          tak idzie to w tysiace

... a nie jest latwo wymyslec tysiace pseudonimow ... oj nie latwo

sprobujcie sami - do 100 jakos Wam sie uda a potem lipa ;)

czlowiek szuka inspiracji gdzie sie da ... skoro byl Bolek jest
          wpisany w Lolka jak kluski w zupe ;)

niby czemu Walesa mialby byc Bolkiem?

Na Bolka bardziej pasowalby ktos kto ma brata Lolka ... ale kto to
          moglby byc? jakies pomysly ? ;)

• guru133 Re: $$$ A Lis niech sie nie wypowiada na tematy.. 10.06.08, 23:18
        Tyle tylko że w odróżnieniu od ciebie siuśmajtku Lis w 1980 roku był w Stoczni i
        razem z Wałęsą tworzył Historię kiedy ciebie popłuczyno po stanie wojennym
        zapewne rodzice jeszcze w planie nie mieli.
        • przemyslawo1 Re: $$$ A Lis niech sie nie wypowiada na tematy.. 10.06.08, 23:26
          > Tyle tylko że w odróżnieniu od ciebie siuśmajtku Lis w 1980 roku był w Stoczni
          > i
          > razem z Wałęsą tworzył Historię kiedy ciebie popłuczyno po stanie wojennym
          > zapewne rodzice jeszcze w planie nie mieli.

Rozumiem, że jak historyk się urodził w 1960 roku to o Napoleonie pisać
          krytycznie nie może, bo z nim pod Moskwą nie był?
          No i generalnie jest popłuczyną, jak to rozumowo raczyłeś wykazać.

A teraz otwartym tekstem napiszę, bo możesz nie pojąć powyższej analogii.
          Co to ma do rzeczy to kiedy się ktoś urodził skoro potrafi myśleć i analizować
          fakty?
          Urodziłem się w 1984, widziałem na własne oczy w latach 90 konsekwencje braku
          dekomunizacji i też mam prawo zapytać Pana prezydenta Wałęsę po co mu ta lewa noga.
          • guru133 Re: $$$ A Lis niech sie nie wypowiada na tematy.. 11.06.08, 00:19
            Odpowiedź jest prosta. Wałęsa ślubował że będzie prezydentem wszystkich Polaków
            a tak sie jakoś składało że jak wykazały późniejsze wybory do parlamentu sporo
            Polaków miało poglądy lewicowe. Zresztą w pierwszej Solidarności większość ludzi
            też miała poglądy lewicowe. Czy zatem Wałęsa tak jak dzisiaj Kaczyńscy miał
            powiedzieć ludziom lewicy "spieprzać dziady"? Więc jako urodzonemu w 1984 roku
            powiem ci jeszcze
            że rok 1989, to był kompromis pomiędzy ludźmi lewicy i prawicy i dzięki temu
            kompromisowi nawet takie nic jak Kaczyńscy i ich świta mogli na jakiś czas
            przejąć władzę w Polsce.
        • tw.bolek-walesa ___ A swoboda badan naukowych? ___ 11.06.08, 00:39
          Czy Platforma Obywatelska i wyborcy PO sa za swoboda badan naukowych w zakresie
          historii czy nie? Jesli zgadzamy sie na to, zeby historycy mogli analizowac
          materialy zrodlowe i publikowac je wraz z analiza w postaci ksiazkowej (o ile
          nie naruszaja czyjejs intymnosci i spraw prywatnych), to geba w kubel i czekajmy
          w spokoju na publikacje IPN.

Pan Walese nie obowiazuje dogmat o nieomylnosci, stad mozna o nim pisac nawet
          takie ksiazki, ktore nie dostana z jego laski zadnego imprimatur. Jego prawem
          jest pojscie do sadu i mozliwosc publicznej obrony swojej czci w mediach.

Skoro wie, kto byl tw.Bolkiem i ma na to dowody, to dlaczego nie zrobil tego
          10-15 lat temu albo nawet 2-3 miesiace temu, jak wyszlo, ze IPN pisze ksiazke.

Oczekiwanie Walesy, by interweniowal premier i grozenie, ze zrobi wszystko by
          wstrzymac publikacje ksiazki IPN smierdzi na odleglosc totalitaryzmem i
          giertychowskim zamordyzmem.
          • przemyslawo1 Re: ___ A swoboda badan naukowych? ___ 11.06.08, 01:01
            Wszelkich badań oczywiście należy zakazać, bo ci policjanci pamieci stosuja
            pełne nienawisci metody tamtych czasów. Gwałca prawde i naruszaja fundamentalne
            zasady etyczne. Szkodza Polsce.

Basta
        • tw.bolek-walesa __ Walesa tymi recami obalil komunizm !! ___ 11.06.08, 00:40
          Jeszcze troche, to uwierzy, ze gdyby chcial, to by sam polecial na ksiezyc bez
          niczyjej pomocy.

;-))
    • tw.bolek-walesa $$$$$ Czy forumowicze GW wogole mysla...? $$$$$ 10.06.08, 22:56
      Ja sie zastanawiam, czy forumowicze GW wogole mysla, czy tez sa tak ograniczeni
      jak niektorzy sluchacze Radia Maryja, tylko sluchaja innego medium.

Zapomnijcie o IPN, a pomyslcie o tym, co pan Walesa robil jako prezydent i na co
      wskazuja jego dzialania. Troche wam przypomne:

1. Umacnianie lewej nogi (sam to powiedzial!), jakby byla za slaba w tamtych latach.

2. Klocenie sie ze wszystkimi srodowiskami post-solidarnosciowymi, z ktorymi
      tylko sie dalo. Nie chcial i nie potrafil dogadac sie z nikim, no chyba ze
      pewnej czerwcowej nocy.

3. Zerwanie znajomosci i klotnie ze wszystkimi bliskimi wspolpracownikami ze
      stoczni. Ja rozumiem, ze kilka osob moglo byc zawistnych, ale wszyscy, ktorych znal?

4. Zablokowanie ustawy o deubekizacji sluzb specjalnych i panstowych. W tej
      kwestii razem z Kwasniewskim w 100% byli zgodni.

5. Kradziez czesci dokumentow Tw.Bolka z archiwum UOP. Poczytajcie w archiwach
      GW, ze taki fakt mial miejsce i jest potwierdzony notatkami sluzbowymi agentow UOP.

6. Obrona demokracji przed Kaczynskimi wraz z Rakowskim, Kiszczakiem i innymi
      "patriotami" z kregu UB.

Jedyne logiczne wytlumaczenie tych jego wybrykow, dzialajace na jego korzysc to
      istnienie UFO, zagiecie czasoprzestrzeni, swiaty rownolegle itp.
      • rybka9915 czy pis-fany mysla??? 10.06.08, 23:18
        rozumiem, ze Kaczynskie - w odroznieniu od Walesy:
        1. zintegrowali wszystkie postepowe sily w celu rozwoju Polski (przepiekna i przykladna koalicja z lpr i so)

2. zawarly wspaniale umowy miedzynarodowe umacniajace role Polski (posmiewisko i bezsensowne szarpaniny o pietruszke na konferencjach UE)

3. w polityce swej kieruja sie miloscia, tolerancja i szacunkiem, szczegolnie w stosunku do osob o innych pogladach (patrz - jad i zolc sciekajacy po policzkach tow. Jaroslawa)

4. uczciwosc i ascetyczna skromnosc do bolu (fundacje pisu oraz 20 osobowa bizantyjska obstawa dla tow.Jaroslawa, kota i mamuski)

5. zawarcie oraz pielegnacja szczerych i bezinteresownych przyjazni (Lepper, Giertychy, Marcinkiewicz, Kaczmarek, Dorn, Ujazdowski itp)

I tak to kaczy-bolku wyglada swiat w oczach tow. Jaroslawa, nastepnego po Pinochecie zbawicielu wlasnego narodu. I pewno wg ciebie jest to swiat realny. Problem w tym, ze te swiatle idee pis-szambologow podziel jedynie 20% spoleczenstwa, a reszta woli swiat rownolegly - wolny od Kaczynskich i ich kaczego folwarku darmozjadow i nierobow, zlodziei czasu i naszych podatkow.

• przemyslawo1 Re: czy pis-fany mysla??? 10.06.08, 23:40
          Wszystko to prawda.

Twoje rozumowanie jest jednak charakterystyczne dla fanatycznych antyPiSowców.

Zakładasz, że jak ktoś ma inne poglądy od Twoich to od razu jest fanem Jarosława.
          Wyobraź sobie, że to iż "PiS jest najgorszą partią we wszechświecie" oraz
          "Wałęsa był TW w latach 70" to nie są zdania wykluczające się.

Także zdania "Wałęsa był TW w latach 70", "Wałęsa był bohaterem narodowym w
          latach 80 i był osobą pokrzywdzoną przez SB w latach 80" to też nie są zdania
          wykluczające się.

To jest elementarna logika.
          Ale niestety fanatyczny słuchacz Radia M będzie wszędzie widział masonów.
          A fanatyczny wyznawca antyPiSowiec będzie wszędzie widział PiSowców.
          • przemyslawo1 Re: czy pis-fany mysla??? 10.06.08, 23:58
            > Także zdania "Wałęsa był TW w latach 70", "Wałęsa był bohaterem narodowym w
            > latach 80 i był osobą pokrzywdzoną przez SB w latach 80" to też nie są zdania
            > wykluczające się.

Zaznaczę, że nie twierdzę iż prezydent Wałęsa był Bolkiem tylko dokładnie to co
            napisałem - że te dwie sprawy się nie wykluczają.
        • tw.bolek-walesa ___ Jestes skonczonym oszolomem... ___ 11.06.08, 00:20
          Jesli Twoja jedyna reakcja na moj post jest zaciekly atak na Kaczynskich i PiS,
          to jestes skonczym oszolomem takim samym jak niektorzy sluchacze Radia Maryja.

Rozni cie tylko od nich sluchane medium, ale myslec samodzielnie nie potrafisz
          za grosz, podobnie jak oni swiat widzisz w czarno-bialych barwach i masz klapki
          na oczach.

Ja pisze odnosnie Walesy, a ty mi wyjezdzasz z krytyka Kaczynskiego.
          Pisz o Walesie, to bedzie przynajmniej na temat.
      • przemyslawo1 Re: $$$$$ Czy forumowicze GW wogole mysla...? $$$ 10.06.08, 23:52
        > 5. Kradziez czesci dokumentow Tw.Bolka z archiwum UOP. Poczytajcie w archiwach
        GW, ze taki fakt mial miejsce i jest potwierdzony notatkami sluzbowymi agentow UOP.

Możesz podać link do tego w archiwum GW? Nie mogę znaleźć.
      • drojb Re: forumowicze mysla, w przeciwieństwie od ciebie 10.06.08, 23:57
        Nie zauważyłeś boleczku, że to dyskusja na zupełnie inny temat, niż ocena
        prezydentury Wałęsy? Ale i twoja ocena tej prezydentury jest, delikatnie mówiąc
        "dziwna". Dlaczego "wzmacnianie lewej nogi" budzi twoją grozę? Demokracja tym
        właśnie się różni od autorytaryzmu, że ma obie nogi, dzięki czemu może iść
        naprzód. Obalenie rządu "misia Koala" wszystkim wyszlo na dobre, a spiskową
        teorię na temat wpływu służb specjalnych na bieg historii - włóż między bajki.
        SBecy, czy Macierewicze mogą jedynie intrygować, biegu historii nie zmienią, bo
        operują na ZAISTNIAłEJ sytuacji, nie mogą stworzyć nowej.
        • tw.bolek-walesa ___Dlaczego umacnianie lewej nogi..?___ 11.06.08, 00:13
          >Dlaczego "wzmacnianie lewej nogi" budzi twoją grozę?

Twoje pytanie jest naiwnie glupie, ale odpowiem z cala powaga.

Wzmacnianie lewej nogi budzi we mnie groze dlatego, ze jest w swej istocie
          wielka pomoca pana Walesy dla nomenklatury komunistycznej z PRL, czyli dla
          ludzi, z ktorymi Walesa tyle lat walczyl, ktorzy wyrzadzili tyle krzywd jemu i
          wielu solidarnosciowcom, wlacznie z przyjaciolmi pana Walesy.

Wytlumacz mi dlaczego tak bardzo mu zalezalo, zeby ta nasza lewica w wydaniu
          betonowym (wtedy znacznie gorsza niz dzis!) miala sie w nowej Polsce dobrze, ze
          az osobiscie pomagal jej bardziej niz solidarnosciowcom, ktorzy zostali przez
          system naprawde skrzywdzeni.

Rozumiem przebaczenie swoim oprawcom, ale aktywne pomaganie im, zeby im sie
          krzywda nie stala?

Wyobrazasz sobie Tuska pomagajacego Lepperowi w odbudowie Samoobrony albo
          Olejniczka pomagajacego Kaczynskiemu?

Taka to mniej wiecej byla sytuacja z Walesa.
    • sumienie.lk Lech Kaczyński tak przywykł do kłamstw, że... 10.06.08, 22:59
      ...stanowią dlań, nie podlegającą żadnym wątpliwościom, prawdę. To
      dość powszechna przypadłość pospolitego paranoika.
      • maruda.r Błoto jest naturalnym środowiskiem Mamrota 11.06.08, 07:05
        sumienie.lk napisał:

> ...stanowią dlań, nie podlegającą żadnym wątpliwościom, prawdę. To
        > dość powszechna przypadłość pospolitego paranoika.

Mamrot Kaczyński po prostu tapla się w błocie, które wraz z bratem stworzył.

• darkraj Brawo, dawajcie jeszcze wiecej! 10.06.08, 23:03
      ====================================== wylewajcie na siebie wiadra
      pomyj, lejcie sie po pyskach do upadlego, az do upojenia gawiedzi.
      Czyzby i o Lisku tez cos mialo byc w tej "ksiazce"? Bo jakos tak,
      wraz z reszta "konspiracyjnych" kolegow, cichutko siedzial w norce.

Wlasciwie, to gdzie sie podzialy te wszystkie pyskate i
      wygadane "autorytety" etosu?
      Zdazyli juz obrosnac sadlem dobrobytu i luksusow, ze bez zenady
      wypinaja sie na obecne wydarzenia, ktorych sami kiedys byli przeciez
      tworcami?

Przeciez sam Walesa to by sobie w pojedynke mogl...tylko palcem w
      bucie pokiwac.
      Co jest przyczyna ich milczenia: strach zwrocenia na siebie uwagi,
      czy wstyd za swoje "dokonania"?
    • wlodzimierz.ilicz No, nie panowie. Rysy na pomniku "S"? 10.06.08, 23:03
      Nie dopuścimy do tego.
      Nam pasuje bardziej piękne kłamstwo niż brzydka prawda.

Takiego zdania jest Bogdan Lis, jeden z tych ludzi.
      Wstyd.
    • 28plk7b Z Zybertowicza to dopiero agent 10.06.08, 23:14
      Łukaszenki.
      • guru133 Re: Z Zybertowicza to dopiero agent 10.06.08, 23:20
        28plk7b napisał:

> Łukaszenki.
        Z Zybertowicza to człowiek do wynajęcia. kiedyś wiernie służył PRL-owi, teraz
        tez znalazł sobie panów na P, czyli PiS.
    • nie-tak Re: ostra ocena 10.06.08, 23:31
      który prezydent mógłby sobie pozwolić na deptanie współczesnej historii Polski
      która zmieniła krajobraz Europy? Europa wie co zawdzięcza Solidarności i temu
      który był najprostszy a mimo tego nastawił własne plecy na nieprzyjemności.
      Gdzie byli wtedy bracia bliźniacy? Dziwne ze nie byli internowani tak jak wielu
      z Solidarności, jakiemu przypadkowi to zawdzięczają? Temu ze tatusiek rozdawał
      dyplomy naukowe w tamtych czasach? Dziwne, co nie?
      O tym ze Walesa podpisał lojalkę zachód wiedział już w latach jego prezydentury
      mimo tego był na pewnym poziomie szanowany, dostawał nawet najlepszych tłumaczy
      którzy tłumaczyli prosty język Walesy na język polski :-)))
      Kto zaprasza w Europie dziś Kaczyńskich do zagranicznych mediów czy na jakieś
      inne okoliczności? ŻADEN!!!!!! Kto chce mieć z nimi dziś odczynienie w świecie?
      Zna ktoś jakiś przykład?
      Tacy politycy przynoszą wstyd Polsce i jej spoleczenstwu!!!!!
    • ecicha-3 Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hist... 10.06.08, 23:34
      Pozyjemy,zobaczymy,jezeli jest tak jak mowi Lis,to bedziemy fruwac,a
      jak bedzie odwrotnie? Nie byla ta solidarnosc krzysztalowa,oj
      nie,vide Boni,a tak naprawde to dlaczego mamy byc lepsi od bylych
      Enerdowcow? tylko tam rozprawili sie z tym szybciej.
      • darkraj Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 10.06.08, 23:54
        ecicha-3 napisała:

> Pozyjemy,zobaczymy,jezeli jest tak jak mowi Lis,to bedziemy
        fruwac,a
        > jak bedzie odwrotnie? Nie byla ta solidarnosc krzysztalowa,oj
        > nie,vide Boni,a tak naprawde to dlaczego mamy byc lepsi od bylych
        > Enerdowcow? tylko tam rozprawili sie z tym szybciej.
        ================================= Bo w enerdowie nie bylo oplacanej
        przez zachodnie konsorcja "opozycji", i dlatego poszlo tam latwiej.
        Tam nie wchodzily w gre przejecia przez OBCE panstwa majatku
        narodowego.

Niemcom Federalnym po prostu zwrocono ich WLASNE terytorium,
        pozostajace pod czasowa okupacja Rosji (jako zapora "buforowa" przed
        Zachodem).

Tak samo, wycofanie sie ruskich z Polski nie mialo NIC WSPOLNEGO Z
        DZIALALNOSCIA "konspiry".
        Poprostu dobiegl konca czas obowiazywania Ukladu Poczdamskiego
        podpisanego przez Wielka Trojke po II Wojnie Swiatowej, a tym samym
        takze Pakty stowarzyszeniowe bloku wschodniego (Ukladu Warszawskiego
        i RWPG).

Legenda, jakoby polska opozycja z Walesa na czele
        dokonala "obalenia" komuny (w tym nawet "muru berlinskiego"!), jest
        zwykla, propagandowa BLAGA i ordynarna proba falszowania faktow
        historycznych.
        • douglasmclloyd Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 11.06.08, 03:42
          darkraj napisał:

> Legenda, jakoby polska opozycja z Walesa na czele
          > dokonala "obalenia" komuny (w tym nawet "muru berlinskiego"!), jest
          > zwykla, propagandowa BLAGA i ordynarna proba falszowania faktow
          > historycznych.

No to powiedz nam jeszcze kochasiu, dlaczego komuna nie upadła na Kubie, w
          Chinach albo w Koreii.
          • darkraj Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 11.06.08, 04:22
            douglasmclloyd napisał:

> darkraj napisał:
            >
            > > Legenda, jakoby polska opozycja z Walesa na czele
            > > dokonala "obalenia" komuny (w tym nawet "muru berlinskiego"!),
            jest
            > > zwykla, propagandowa BLAGA i ordynarna proba falszowania faktow
            > > historycznych.
            >
            > No to powiedz nam jeszcze kochasiu, dlaczego komuna nie upadła na
            Kubie, w
            > Chinach albo w Koreii.
            =================================== Bo tam nie obowiazywal Traktat
            Poczdamski, moj slodziutki chloptasiu.
            Czyzby ksiadz Pleban na lekcjach religii, zamienionych na lekcje
            historii o tym nie mowil?

Oh, widac klecha wykorzystywal z wyrachowaniem twoja mlodziencza
            naiwnosc.
            A ty w tej wierze przyjmowales nauki potwierdzane doustnym
            przyjmowaniu komunii...

Radze ci dobrze: ze mna nawet nie proboj zaczynac.
            Jako "wolnego strzelca", nie trzymaja mnie ZADNE ograniczenia w
            sparterowaniu takiego skakanca jak ty, podstrzygany bazancie!
            • douglasmclloyd Re: Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hi 11.06.08, 05:16
              darkraj napisał:

> Bo tam nie obowiazywal Traktat
              > Poczdamski, moj slodziutki chloptasiu.

Widzę, że odkryłeś nieznaną kartę w historii. Ruskie wojska stacjonowały w
              Polsce i innych krajach demoludów na bazie traktatu poczdamskiego. Gdzie to
              wyczytałeś?

• bardu Re: ostra ocena 10.06.08, 23:36
      whiskeyjack napisał:
      > Jak rozmumiem ten komentarz to na jaja, tak?
      > A sformułowanie "jeszcze bardziej okrutniejsze" nie świadczy o
      > widocznych brakach w znajomosci jęz. Polskiego autora, lecz jest
      > zamierzonym chwytem retorycznym, nie?
      Jak już jesteś takim znawcą języka polskiego to dlaczego nie wiesz, że
      przymiotniki pisze się z małej litery?
      • nie-tak Re: ostra ocena 10.06.08, 23:37
        bardu napisała:
        > Jak już jesteś takim znawcą języka polskiego to dlaczego nie wiesz, że
        > przymiotniki pisze się z małej litery?

Człowieku przestań się czepiać drobnostek.
        • regeregerege Patrz sygnaturka. 10.06.08, 23:53

• cli-ff Historię Solidarności wdeptał Wałęsa 10.06.08, 23:37
      Sam jak twierdzi obalił ZSSR i pokonał komunę. Zapomniał biedaczysko
      o swoich towarzyszach w liczbie około 9 milionów. Gdy na ich plecach
      osiągnął prezydenturę, szybko o nich zapomniał i zbratał się z "lewą
      nogą", która od końca lat 80-tych kombinowała jakby najmniej straić
      na reformacji. Prawdziwym "Bolkiem", ale raczej tym z kabaretu TEY,
      którego znamionowały głupawe wypowiedzi został po zbrataniu się z
      człowiekiem z nikąd - Wachowskim, którego życiorys jest podobnie
      tajemniczy jak Bieruta. Wiadomo że się urodził i jest i nic więcej.
      Głosowałem na Wałęsę dwukrotnie i dzisiaj po prostu czuję się przez
      niego oszukany. Ważniejsze od tych z lat 70' były jego zachowania po
      1990 roku i te zdecydowały że ze świetnego związkowca przekształcił
      się w bylejaki autorytet, co podkreśla również dzisiejszymi
      wypowiedziami. Śmieszny człowiek.
      • nie-tak Re: Historię Solidarności wdeptał Wałęsa 10.06.08, 23:41
        Człowieku, posiadasz trochę wyobraźni w twojej główce?
        Ciekawa jestem co by było gdybym z ciebie zrobiła teraz prezydenta?

• hanklo BRAWO IPN 10.06.08, 23:39
      Nareszcie wiem ze akta SB-ecji sa dokumentem samej prawdy.BRAWO
      PIS.To samo dotyczy Gestapo i NKWD. Czyli prawda jest co pisali
      agenci gestapo ze banda Polakow napadla na radiostacje w Gliwicach.
      Prawda jest co pisalo NKWD ze to niemcy wymordowali polskich
      oficerow w Katyniu. Prawda jest co pisalu UB-ecy w latach 44-58 ze
      Bandy AK mordowaly ludzi i wspolpracowali z Niemcami itp.A wyroki na
      zolnierzy AK byly jak z tego wyniku sluszne.Za zdrade. To logiczne i
      piekne.Na podstawie notatek UB ktore sa sama prawda AKowcy to
      mordercy i bandyci. Co jeszcze ci idioci wymysla.Chyba ze i Einstein
      byl kobieta.
      • pisubek PiSuar we wszystko uwierzy! 10.06.08, 23:41

• jasio50-net Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hist.. 10.06.08, 23:43
      kto pamięta jak Wałęsa był prezydentem i mówił że nic nie podpisywał
      jak w gazecie pokazali lojalkę podpisaną przez niego to co mówił że
      raz podpisał jak wyszła druga podpisana przez niego lojalka to
      powiedział może dwa razy podpisałem a teraz pieprzy że tylko odbió
      sznurówek podpisywał.
      • pisubek jasiu! Idź sobie do PiSuaru! Tam cię pokochają. 10.06.08, 23:44
        Inaczej!
        • przemyslawo1 Re: jasiu! Idź sobie do PiSuaru! Tam cię pokochaj 10.06.08, 23:53
          Słabe te Twoje prowokacje.
          To może robiło na kimś wrażenie dwa lata temu, teraz to to nudne jest.

Przyczepiasz komuś łatkę PiSowca i stwierdzasz, że dyskusja skończona, no bo
          PiSowiec nie może mieć racji.

Wysil się na jakiś argument jeśli potrafisz, a jak nie masz to nie zaśmiecaj forum.
          • guru133 Re: jasiu! Idź sobie do PiSuaru! Tam cię pokochaj 11.06.08, 00:26
            No to ja się wysilę. Piłsudskiemu endecja tez przypisywała agenturalność, zdradę
            narodowa i inne tego typu przypadki a to głównie dlatego że był socjalistą. I
            co? Piłsudski jest narodowym bohaterem, ojcem niepodległości a o piskach które
            go próbowały obszczekać historia
            milczy. I podobnie będzie z Wałęsą oraz Kaczyńskimi. Wałęsa pozostanie
            bohaterem, Kaczyńscy i ich obóz nawozem historii.
            • przemyslawo1 Re: jasiu! Idź sobie do PiSuaru! Tam cię pokochaj 11.06.08, 00:36
              Bardzo ciekawe porównanie, ale jak będzie tym razem to czas pokaże.

A możesz teraz się odnieść do tego co napisał jasio50-net?
        • jasio50-net Re: jasiu! Idź sobie do PiSuaru! Tam cię pokochaj 11.06.08, 00:02
          Pisubek pieprzysz choćbyś ciepłego nie jadł cały tydzień były
          Kaczory i Wałęsa na urzędach wyczyścili sobie teczki i teraz
          cnotliwych udają.
          • pisubek A teraz jasiu wykąp się grzecznie w PiSuarze. Na 11.06.08, 01:01
            zdrowie i smacznego!
            • jasio50-net Re: A teraz jasiu wykąp się grzecznie w PiSuarze. 11.06.08, 02:02
              Czyżby Cienki Bolek zmienił ksywę na pisubek?
          • darkraj Re: jasiu! Idź sobie do PiSuaru! Tam cię pokochaj 11.06.08, 01:08
            jasio50-net napisał:

> Pisubek pieprzysz choćbyś ciepłego nie jadł cały tydzień były
            > Kaczory i Wałęsa na urzędach wyczyścili sobie teczki i teraz
            > cnotliwych udają.
            ======================================= Niekoniecznie.
            Sa jeszcze akta wojskowe, a tych (przynajmniej teoretycznie) tak
            latwo "wyczyscic" sie nie da.
            A tam i niespodzianek bez liku, zwlaszcza w super-tajnych danych na
            temat finansowania podziemia i wspolpracy z owczesnymi, wrogimi
            przeciez Polsce, wywiadami.
            Czyli: "NA kazdego cos STRASZNEGO".
            Ale kazdy przeciez wie ze: "co sie odwlecze, to nie uciecze".
    • xsawer Re: ostra ocena 11.06.08, 00:02
      whiskeyjack napisał:

> Rybka, czy ty w ogole masz pojęcie co piszesz?
      > Czy ty wiesz jakie były metody stalinowsko-hitlerowskie?
      >
      > Proponuję kubeł zimnej wody na rozpalony łeb, a jak nie pomorze to
      > drugi.
      Jak nie Pomorze to może Wielkopolska?
    • bogdan331 Lis: Lech Kaczyński nie powinien wdeptywać hist... 11.06.08, 00:04
      kaczynski ani prezydent ani rezydent-takie cuś do dupy niby niechcący a jednak
      dupek .A ta kubiak? boże jak mu w dupe włazi bez namaszczenia i
      wazeliny.Kubiak czy ty jestes baba czy zwykły pedziu? myśle ,że ty to pedziu
      fe br.Kubiak brała udział w poaradzie równośći pod sztandarem tęczy!To
      straszne .Zmieniłem decyzję!Prosze o większą miskę do żygania!
    • zetorg Re: ostra ocena 11.06.08, 00:05
      jak nie pomorze to mazowsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka