1zorro 02.09.08, 07:12 jezdzie chlopaki do Holywood...Tam zrobicie z tego "Westerplatte - Rambo". Na bank! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debil13 Ja udowodniłem, że 02.09.08, 09:06 mozna zamurować obywatelowi mieszkanie - prezydent Minister Kultury Miasta Wrocławia rękami s. MSWiA, Zdrojewski Utrzymuje w mocy przewodnicząca Rady Miasta obecnie jego żona (zabójstwo w tym czasie mojego ojca , nagły zgon sąsiadki której też przejęli ci sami mieszkanie), 460 POsłów i 100 SENatorów otrzymało immienie opis tego urzędowego horroru. Przegrałem firmą z fikcyjną firmą w 3 instancjach sądów wrocławskich bo zacząłem dłubać w wyjaśnieniach tych nagłych zgonów a doszła jeszcze conajmniej 2. Do tej POry legislat nic konkretnego nie zdziałał A V prezydent Wrocławia Adamski pisze do legislatu że sam się zamurowałem we własnym mieszkaniu . Acha Izba Skarbowa Dyrektor u kórego pracowałem J. Dolata legalizuje tą fikcyjną firme przyPOminam, że Pracował u Prezydenta Zdrojewskiego jako dyrektor (aresztowany - podejrzenie łapówki)a jedo zastępca Mirończuk zmuszał mnie bym POdpisał umowę na mieszkanie bez możliwości wejścia i usuniętym oświetleniem w 5 POmieszczeniach. Trudno mnie bylo o wyjaśnienie od razu gdyż u nas rządzi POlicja - jeżdżą na impre prywatną na sygnałach służbowymi. Tu mamy rodzinne układy, to tu super POlicja anty terroryści napadli na restauracje REDUTĘ. To od nas jest Szef MSWiA oraz Komendy głównej POlicji. Nasi chyba są we wszelkich ministerstwach. Myślę , że jak tak było w 1938r. to tłumaczy Oświęcim i Katyń pozdrawiam wszystkich wiernych o lepsze jutro ale Chińskie produkty mają już super jakość i super cenę www.twojprezydent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Cenzura prewencyjna na Westerplatte 02.09.08, 14:01 tak jak sie wczesniej domyslalem i dopiero ogladajac zdjecia upewnilem, film o polskim Westerplate robia zydzi, stad zrozumiala jest antypolskosc, ktora Zydzi wyssysaja z mlekiem matek Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro mokradlo, my o wozie a ty o kozie.... 02.09.08, 15:00 znasz jeszce inny temat niz Zydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: mokradlo, my o wozie a ty o kozie.... 02.09.08, 21:43 czy Zydzi znaja inny temat niz Polska, katolicyzm ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: mokradlo, my o wozie a ty o kozie.... 02.09.08, 21:52 Bo mi się wszystko z żydami kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: mokradlo, my o wozie a ty o kozie.... 03.09.08, 12:47 Mokradło to przypadek psychiatryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
theoscop Cenzura prewencyjna na Westerplatte 02.09.08, 14:11 Proponuję producentowi i scenarzyście tego filmu próbować nakręcić nastepny,np. o tym jak Polacy napadli na Niemców w Gliwicach w 1939r. To byłaby podobnie prawdziwa sensacja filmowa- przecież są materiały "historyczne" które mogą może potwierdzić jacyś świadkowie żyjący jeszcze w Niemczech. Nic nie szkodzi, że to była hitlerowska wersja, nie musi przecież być zgodna z prawdą, najważniejsze - aby była sensacja! A finansowanie? Oczywiście z pieniędzy głupich podatników! P.S. Dziękuję wszystkim, którzy spowodowali zawieszenie finansowania "Tajemnicy...". Głupota i nieodpowiedzialność nie powinna rządzić także w kulturze! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Prewencyjna cenzura czy historyczna bzdura? 03.09.08, 12:58 Film jest o rzeczywistym,historycznym wydarzeniu,o obronie Westerplatte we wrześniu 1939r.Czy żołnierzy biorących udział w tamtym wydarzeniu można przedstawiać dowolnie? Gdzie jest granica między reżyserską wizją tamtych wydarzeń a poszanowaniem faktów? Uważam,że wymyślając różnego rodzaju ekscesy w których to mieliby uczestniczyć polscy żołnierze reżyser i scenarzysta mogą dopuścić się zniesławienia tych osób i to również wtedy gdyby wszyscy uczestnicy tamtych wydarzeń już nie żyli.Zniesławić można kogoś również po jego śmierci.Jeśli zaś reżyser zamierza robić film z cyklu political-fiction to powinien to wyraźnie zaznaczyć we wstępie.Inaczej wprowadza widzów w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekn66 Niemcy robią tylko filmy heroiczne. 02.09.08, 14:36 Niemcy robią wyłącznie filmy heroiczne, w których albo walczą z nazizmem ("Sophie Scholl", "Walkiria" o Stauffenbergu), albo są ofiarami Drugiej Wojny Światowej ("Gustloff"), kompletnie zafałszowując historię, a my musimy realizować Rewolucję Kulturalną "Gazety Wyborczej". Ludzie, którzy nienawidzą tego kraju, jego historii, religii, tradycji, kultury, która jest im kompletnie obca, usiłują narzucić tę nienawiść wszystkim i, jak widać, nieźle im sie udaje, zwłaszcza w najbardziej konformistycznym młodym pokoleniu. Wszelkie próby przeciwstawienia się (polityka historyczna) są wyszydzane. I rośnie kolejne pokolenie "bez właściwości". Film o "Westerplatte"? Proszę bardzo, ale za swoje pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Niemcy robią tylko filmy heroiczne. 03.09.08, 13:07 tomekn66 napisał: > Niemcy robią wyłącznie filmy heroiczne, w których albo walczą z > nazizmem ("Sophie Scholl", "Walkiria" o Stauffenbergu), albo są > ofiarami Drugiej Wojny Światowej ("Gustloff"), kompletnie > zafałszowując historię, a my musimy realizować Rewolucję > Kulturalną "Gazety Wyborczej". Ludzie, którzy nienawidzą tego > kraju, jego historii, religii, tradycji, kultury, która jest im > kompletnie obca, usiłują narzucić tę nienawiść wszystkim i, jak > widać, nieźle im sie udaje, zwłaszcza w najbardziej > konformistycznym młodym pokoleniu. Wszelkie próby przeciwstawienia > się (polityka historyczna) są wyszydzane. I rośnie kolejne > pokolenie "bez właściwości". Film o "Westerplatte"? Proszę bardzo, > ale za swoje pieniądze Czyżby twoja miłość do historii,religii,tradycji,kultury była rodzajem tępego bałwochwalstwa? Zdaje się,że poza tępą aprobatą nic więcej z siebie wykrzesać nie potrafisz skoro postawa przeciwna ma być "nienawiścią". A polityka historyczna to nie jest mitologizowanie historii.Reżyser ma prawo zrealizować film odbiegający od powszechnej mitologii,lecz musi wtedy udowodnić przedstawione przez siebie racje. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Niemcy robią tylko filmy heroiczne. 03.09.08, 19:09 Rezyser ma prawo zrealizować film, jaki mu sieępodoba. Państwo natomiast nie ma raczej obowiązku finansowania każdego filmu; bo chyba o to w tym wszystkim chodzi? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś