misza36 Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Iranu? 04.09.08, 22:16 jak nie widzisz zwiazku tos wolak izrael zalatwil pomoc w usd dla gruzji w usa i wyposazyl ich w bron, dzieku ktorej hitlersvili planowal zajac osetie w zamian za to usrael mial otrzymac bazy do ataku na iran z logika u was wolacy ostatnio krucho Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:20 misza36 napisał: > jak nie widzisz zwiazku tos wolak izrael zalatwil pomoc w usd dla > gruzji w usa i wyposazyl ich w bron, dzieku ktorej hitlersvili > planowal zajac osetie w zamian za to usrael mial otrzymac bazy do > ataku na iran z logika u was wolacy ostatnio krucho Gdybyś napisał wyposażył ich w złom którego chciał się na sile pozbyć to bym uwierzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:24 I nie widzę w tym ani złego ani nienormalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie rece opadaja 04.09.08, 22:20 ta ruska propaganda serwowana nam za posrednictwem agentow wplywu i uzytecznych idiotow jest bardzo prymitywna i strasznie przejrzysta dwa dni temu wpadli na pomysl ze gruzja zaatakuje rosje. nie chwycilo - to dzis gruzja z izraelem zaatakuje iran. zupelnie zenujaca jest jakosc tej propadandy Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: rece opadaja 04.09.08, 22:24 widze jednak ze usrael;ska propaganda dalej dziala na wolakow hehehehe dobrzy sa ci spece w tel awiwiie Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: rece opadaja 04.09.08, 22:27 Zawsze jest ona lepsza niż propaganda kacapów. Dlatego przejmuj sie tym, że kacapska propaganda jakoś ma marny wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: rece opadaja 04.09.08, 22:52 misza36 napisał: > widze jednak ze usrael;ska propaganda dalej dziala na wolakow > hehehehe dobrzy sa ci spece w tel awiwiie fakt. wlasciwie we wszystkim sa lepsi i w propagandzie tez. to prawdopodobnie zbawienny wplyw szacunku dla wolnosci i prawa - cech calkowicie obcych barbarzynskiej i zacofanej wschodniej cywilizacji. wszystko maja prymitywne (wlacznie z propaganda) za wyjatkiem moze technologii wojskowej (jedynej jaka maja) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: rece opadaja 04.09.08, 22:56 Zmykam, "ulubieńcy" całego świata dorwali się do kompa by nam kazanie głosić o zamorskiej demokracji, porządku i ładu świata. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: rece opadaja 04.09.08, 23:04 nie-tak napisała: > Zmykam, "ulubieńcy" całego świata dorwali się do kompa by nam kazanie głosić o > zamorskiej demokracji, porządku i ładu świata. no skoro ktos nie zna lub usiluje ignorowac oczywiste fakty to trzeba przypomniec. o podbojach rosji. o zbrodniach komunizmu. o zniewoleniu i nedzy radzickiego systemu spoleczno-politycznego. o prymitywnym surowcowym chrakterze rosyjskiej gospodarki. o fatalnych warunkach zycia wymierajacej ludnosci federacji rosyjskiej. o polaczeniu rosyjskih kompleksow nizszosci z mania wielkosci (zaznaczam: chodzi mi o `mysl polityczna' a nie o zwyklych ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: rece opadaja 04.09.08, 23:08 Zajmij się waszymi podbojami, przymnij do wiadomości ze tego zbójnika świat ma już dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: rece opadaja 04.09.08, 23:14 nie-tak napisała: > Zajmij się waszymi podbojami, przymnij do wiadomości ze > tego zbójnika świat ma już dosyć. jest dokladnie przeciwnie. po konfliktach zwiazanych z wojna w iraku - swiat zachodni konsoliduje sie znowu. w sprawie napasci na gruzje usa i europa mowia jednym glosem. a rosji literalnie _nikt_ nie popiera (mowie o panstwach a nie o forumowiczach ktorych proweniencja jest dla mnie z oczywistych wzgledow nieprzejrzysta) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Re: rece opadaja 05.09.08, 14:25 Konsoliduje? W bajki wierzysz czy w garbate aniołki? Obserwatorzy OBWE jasno określili, to Gruzini popełnili zbrodnie wojenne. Dla świętego spokoju bedzie troche ruchów pozornych, pustych deklaracji i trochę ochłapów na pomoc humanitarną. Ale Gruzja może zapomnieć o NATO. Oszołom Saakaszwili zaczął tę wojnę i to nie pod wpływem chwili, ale z długimi przygotowaniami. To nie była prowokacja, zamierzał zagrać metodą faktów dokonanych, zająć republiki i potem się usprawiedliwiać. Myślał, że jak za Jelcyna, ruski leader bedzie w sztok zalany po otwarciu igrzysk a bez cara przyzwolenia to nikt sie nie ruszy. Przeliczył się, dostał to na co zasłużył. Osetia i Abchazja nie bedą już nigdy cześcią Gruzji. Na szczęście nie należał do NATO więc nas nie wplątał w wojenkę. Choć patrząc na postępowanie kaczora to ten już by chciał się dołaczyć. Dupek żołędny, jak za Solidarności, sam by siedział w bezpiecznym kącie a inni by nadstawiali tyłek. Teraz się zgrywa na opozycjonistę, a komuchy nawet za wartego internowania go nie uznali. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: rece opadaja 05.09.08, 14:46 krzysieknn napisał: > Konsoliduje? W bajki wierzysz czy w garbate aniołki? nie musze w nic wierzyc. widze ze tak w eu jak i w usa wszyscy zgadzaja sie co do tego ze rosja bezprawnie okupuje terytorium gruzji i usiluje dokonac rozbioru tego panstwa > Obserwatorzy OBWE jasno określili, to Gruzini popełnili > zbrodnie wojenne. tja. tych rosyjskich obserwatorow ktorzy tak stweirdzili nie sposob posadzac o obiektywizm. z drugiej strony zdjecia satelitarne wyraznie pokazuja ze w osetii palone sa gruzinskie wsie co oznacza czystki etniczne > Dla świętego spokoju bedzie troche ruchów pozornych, > pustych deklaracji i trochę ochłapów na pomoc humanitarną. he he he. zebys sie nie przeliczyl w tych zyczeniowych prognozach > Ale Gruzja może zapomnieć o NATO. nie w rosji o tym decyduja. jakos bardziej wierze cheneyowi niz tobie > Oszołom Saakaszwili zaczął tę wojnę i to nie pod wpływem > chwili, ale z długimi przygotowaniami. gruzja przeprowadzila dzialania na swoim wlasnym terytorium. a rosja bezprawnie wkroczyla na teren suwerennego panstwa prowadzi okupacje jego terytorium i zmierza do aneksji jego prowinicji. tak wiec w mysl prawa miedzynarodowego to rosja jest agresorem i dlatego zostala potepiona przez wpolnote miedzynarodowa. a im dluzej rosja bedzie lamac prawo tym dotkliwsze beda konsekwencje. izolacja miedzynarodowa wstrzymanie inwestycji i ostre sciganie prania kasy przez ruskie `elity'. a jesli jeszcze utrzyma sie ostatni trend w cenach paliw to za niedlugo do rosji powroci gleboka bieda Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj To nie tak. Znowu Polakow oszukuja! 04.09.08, 22:22 ================================= Polskie media, pod naciskami POPiSowej koalicji, znowu oszukuja Polakow. W Gruzji mialy powstac amerykanskie bazy, a izraelskie lotnictwo stacjonowaloby tam, jak "u siebie". Na ewentualne protesty, wcisneli by kit, o "iranskim zagrozeniu", takim samym, jakim bylo wymuszenia "tarczy" w Redzikowie. Iran nikomu nie zagraza, nie ma rakiet dalekiego zasiegu. Te "zagrozenia" sa tyle samo warte, co iracka bron masowego razenia. Okupacja Afganistanu przez jankesow i ich wasalskich janczarow ma podobne uzasadnienie. O tylu lat "scigaja" goscia-ducha. Osamy Ladena tak naprawde nikt nigdy na oczy nie widzial, i nie wiadomo, czego od niego jankesi chca. Wiadomo natomiast, ze "kazdy pretekst" jest dobry do wtargniecia na strategiczne obszary. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: To nie tak. Znowu Polakow oszukuja! 04.09.08, 22:26 darkraj napisał: > ================================= Polskie media, pod naciskami > POPiSowej koalicji, znowu oszukuja Polakow. > W Gruzji mialy powstac amerykanskie bazy, a izraelskie lotnictwo > stacjonowaloby tam, jak "u siebie". > > Na ewentualne protesty, wcisneli by kit, o "iranskim zagrozeniu", > takim samym, jakim bylo wymuszenia "tarczy" w Redzikowie. Iran > nikomu nie zagraza, nie ma rakiet dalekiego zasiegu. Te "zagrozenia" > sa tyle samo warte, co iracka bron masowego razenia. Okupacja > Afganistanu przez jankesow i ich wasalskich janczarow ma podobne > uzasadnienie. O tylu lat "scigaja" goscia-ducha. Osamy Ladena tak > naprawde nikt nigdy na oczy nie widzial, i nie wiadomo, czego od > niego jankesi chca. Wiadomo natomiast, ze "kazdy pretekst" jest > dobry do wtargniecia na strategiczne obszary. Merdacie, merdacie w ogonku za całym światem i podążyć za nikim nie potraficie, kto jest winny? Wasze zakute, ograniczone głowy!!!:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: To nie tak. Znowu Polakow oszukuja! 04.09.08, 22:47 nie-tak napisała: > darkraj napisał: > > ================================= Polskie media, pod naciskami > > POPiSowej koalicji, znowu oszukuja Polakow. > > W Gruzji mialy powstac amerykanskie bazy, a izraelskie lotnictwo > > stacjonowaloby tam, jak "u siebie". > > > > Na ewentualne protesty, wcisneli by kit, o "iranskim zagrozeniu", > > takim samym, jakim bylo wymuszenia "tarczy" w Redzikowie. Iran > > nikomu nie zagraza, nie ma rakiet dalekiego zasiegu. Te "zagrozenia" > > sa tyle samo warte, co iracka bron masowego razenia. Okupacja > > Afganistanu przez jankesow i ich wasalskich janczarow ma podobne > > uzasadnienie. O tylu lat "scigaja" goscia-ducha. Osamy Ladena tak > > naprawde nikt nigdy na oczy nie widzial, i nie wiadomo, czego od > > niego jankesi chca. Wiadomo natomiast, ze "kazdy pretekst" jest > > dobry do wtargniecia na strategiczne obszary. > > Merdacie, merdacie w ogonku za całym światem i podążyć za nikim nie potraficie, > kto jest winny? Wasze zakute, ograniczone głowy!!!:-)))) ===================================== Badz wiec na tyle madry, i te zakute lby" (ale: czyje?) odkuj. Zamerdaj i ty; blysnij wiedza i zdolnoscia analitycznego myslenia. Inwektywy i ogolniki od razu wsadz sobie w buty, moze bedziesz wyzszy niz Prezio Kwaczor, zwany Glupszym. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: To nie tak. Znowu Polakow oszukuja! 04.09.08, 22:52 Ja albo my (z Zachodu) mamy odwalać za was prace? No wybacz a od czego wy macie internet i dostęp do wszystkich mediów z całego świata? Przecież my dla was jesteśmy jak to nam tu od początku zarzucacie "ruskimi szpiegami":-))) Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: To nie tak. Znowu Polakow oszukuja! 04.09.08, 23:22 nie-tak napisała: > Ja albo my (z Zachodu) mamy odwalać za was prace? No wybacz a od czego wy macie > internet i dostęp do wszystkich mediów z całego świata? > Przecież my dla was jesteśmy jak to nam tu od początku zarzucacie "ruskimi > szpiegami":-))) ==================================== Ni cholery, nie kumam. Kto to sa: "my z zachodu", a kto: "wy"? Moze to wina interpunkcji, ale dlaczego "wy z zachodu" mielibyscie byc ruskimi szpiegami? PS.: A tak w meritum tematu; masz cos do powiedzenia, czy tylko dajesz upust swoim skomplikowanym frustracjom? Odpowiedz Link Zgłoś
donald_dick Nastepna tarcza bedzie w Gruzji 04.09.08, 22:23 W tym roku Gruzini dostana 1 mld dolarow na odbudowe gospodarki i wojska a za pare lat zostanie tylko smrod po molodcach w Abchazji i Osetii. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 04.09.08, 22:23 Tja, najwyraźniej Washington Times odkrywa za mną Amerykę, ale czemu z 3-tygodniowym opóźnieniem? 15.08.08 pisałam: "(...) Iran może teraz odetchnąć z ulgą na północno-zachodniej flance, gdzyż Rosjanie spokojnie i metodycznie równają z ziemią wszystkie gruzińskie bazy, wiąc również te zakamuflowane amerykańskie, w i tym te skierowane strategicznie na Iran(...)" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=83408582&a=83424015 i później jeszcze raz: "Kochane "Ruskie" polikwidowały przy okazji pseudogruzińskie bazy jednoznacznie zwrócone w swej działalności przeciw Iranowi. Mułły mają farta". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=83787603&a=83793404 Tja, amerykańskie spaślaki potrzebują widać dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus i tu was boli lewacy 04.09.08, 22:34 Izrael, wam chodzi o Izrael, nienawidzicie USA za to ze popiera Izrael, a Arabow i ruskich kochacie bo z Izraelem walcza. Cala wasze "ideologia" da sie sprowadzic do powyzszego zdania, reszta to propaganda dla naiwnych, ze wam niby o "sprawiedliwosc spoleczną" chodzi, a wam chodzi tylko o Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Re: Bido, idź do psychiatry, Sozialamt zapłaci 05.09.08, 08:04 Jestem prywatnie ubezpieczony, to po pierwsze. Powinno to dotrzec w koncu to twojego tepego łba, powtarzam ci to juz pare lat, ale widocznie przerasta to twoje zdolnosci. A co do tematu to moze meretorycznie sie wypowiesz? Moze nie prawda ze od czasow Hitlera lewacy na calym swiecie walcza z Izraelem? Moze mi powiesz po czyjej stronie staliscie w KAZDYM konflikcie miedzy Izraelem a islamofaszystami? Moze niemieccy lewacy w latach 60-tych nie jezdzili do Syrii wspomoc islamofaszystow? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 04.09.08, 22:48 eva15 napisała: > Tja, najwyraźniej Washington Times odkrywa za mną Amerykę, ale czemu > z 3-tygodniowym opóźnieniem? > > 15.08.08 pisałam: > <...> > > > Tja, amerykańskie spaślaki potrzebują widać dłużej. > widac amerykanski pulicysta sie targowal - czyli widac nie w ciemie bity. przeciez nie po to budowal sobie pozycje zeby teraz takie bzdury pisac za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 04.09.08, 23:06 Sądzisz, że oni tam za darmo piszą, bystrzaku? Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 04.09.08, 23:17 eva15 napisała: > > Sądzisz, że oni tam za darmo piszą, bystrzaku? skad taka sugestia? wlasnie wyrazilem sad dokladnie przeciwny. sadze nawet ze nie tylko nie za darmo ale najpewniej za podwojne stawki (tu pada znaczace chrzakniecie dla ulatwienia interpretacji tej aluzyjnej wypowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 04.09.08, 23:25 Nie wiesz, co piszesz, a piszesz: >widac amerykanski pulicysta sie targowal - czyli widac nie w ciemie >bity. przeciez nie po to budowal sobie pozycje zeby teraz takie >bzdury pisac za darmo To oznacza, że normą jest pisanie za darmo, a ten "nie w ciemię" bity wytargował lepsze kondycje, niż owo pisanie za darmo. Ze prawdę, fakty nazywasz bzdurą całkiem tu pomijam, bo równie dobrze można by nazwać bzdurą fakt oczywisty, że istnieje zachód lub wschód słońca, albo rytm dnia i nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 04.09.08, 23:33 eva15 napisała: > Nie wiesz, co piszesz, a piszesz: znow musze sie nie zgodzic co prawda zastosowalem srodek stylistyczny zwany hiperbola ale z pewnoscia dobrze wiem co chcialem wyrazic. i wbrew pozorom nie chodzilo mi o postawienie tezy ze publicysci usa pisza zupelnie za darmo - tylko o to ze w niektorych okolicznosciach moga zarobic naprawde ekstra > >widac amerykanski pulicysta sie targowal - czyli widac nie w ciemie > >bity. przeciez nie po to budowal sobie pozycje zeby teraz takie > >bzdury pisac za darmo > > To oznacza, że normą jest pisanie za darmo, a ten "nie w ciemię" > bity wytargował lepsze kondycje, niż owo pisanie za darmo. > w warstwie doslownej czytelnik niewystarczajaco domyslny moglby dokonac takiej (niestety blednej) interpretacji > Ze prawdę, fakty nazywasz bzdurą całkiem tu pomijam, bo równie > dobrze można by nazwać bzdurą fakt oczywisty, że istnieje zachód lub > wschód słońca, albo rytm dnia i nocy. no - rzekomych planow startow bombowcow izraelskich z gruzji - nie sposob nazwac faktami. prawde mowiac nie widze krztyny sensu w tej spekulacji. pewnie ten publicysta tez nie widzial i dlatego sie tak mocno i dlugo targowal Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 05.09.08, 00:25 Sęk w tym, że i "Ruskie" miały podobne amalizy sytuacji, jak Zydzi, no ale to pewnie podobne durnie. Bogu chwała, że US-spaślaki najwyraźniej równie yntylygentnie jak ty nie widzą " krztyny sensu w tej spekulacji. pewnie ten publicysta tez nie widzial i dlatego sie tak mocno i dlugo targowal" Bingo! Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 05.09.08, 11:04 eva15 napisała: > Sęk w tym, że i "Ruskie" miały podobne amalizy sytuacji, jak Zydzi, > no ale to pewnie podobne durnie. to sie robi ciekawe. jakie analizy mieli zydzi? zapewne jakies scisle tajne? i czy ty aby nie sugerujesz ze ruskie po sprokowkowaly i przeprowadzily wojne w gruzji zeby uniemozliwic interwencje w iranie wymierzona w iranski program budowy broni jadrowej? > Bogu chwała, że US-spaślaki najwyraźniej równie yntylygentnie jak ty > nie widzą " krztyny sensu w tej spekulacji. pewnie ten publicysta > tez nie widzial i dlatego sie tak mocno i dlugo targowal" > Bingo! coz. oczywiscie amerykanie sa glupi bo biedni i biedni bo glupi zupelnie odwrotnie niz rosjanie ktorzy sa madrzy bo bogaci i bogaci bo madrzy Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 05.09.08, 11:22 To juü są twoje pokrętne interpretacje Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: WT ściąga ze mnie, ale czemu tak późno? 05.09.08, 11:25 eva15 napisała: > > To juü są twoje pokrętne interpretacje to moze przedstaw swoja. jaki jest twoim zdaniem zwiazek rosyjskiej okupacji czesci gruzji z problemem iranu? Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Iranu? 04.09.08, 22:26 zaraz padne ze smiechu zami ussmani na lamach swej gazety pokazali wolakom ze to wszystko pic na wode hahahaha a tak sie wolsacy plupli ze domokracja ze rosja a to g...o buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:29 misza36 napisał: > zaraz padne ze smiechu zami ussmani na lamach swej gazety pokazali > wolakom ze to wszystko pic na wode hahahaha a tak sie wolsacy plupli > ze domokracja ze rosja a to g...o buahahahaha Mozna się dobrze uśmiać z tych spóźnialskich, jak powiedział kiedyś Gorbaczow? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:31 I na tym polega różnica między USA a kacapami. Tam gazetki mogą pisac co im się tylko podoba a w tzw. imperium gdyby coś takiego pisano to dawno ci pisarze byliby ostrzeleni. I na tym polega wolności słowa i demokracja. Wam zostało wielkie g...i kanut ewentualnie knebel z podpaski. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:35 ja.ja222 napisał: > I na tym polega różnica między USA a kacapami. Tam gazetki mogą > pisac co im się tylko podoba a w tzw. imperium gdyby coś takiego > pisano to dawno ci pisarze byliby ostrzeleni. I na tym polega > wolności słowa i demokracja. Wam zostało wielkie g...i kanut > ewentualnie knebel z podpaski. Ruskie pisali już dawno o tym a USA i Polska odkryli dopiero teraz ta przysłowiowa "Hameryke" Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:38 Bo ruskie pisza tylko to co im pasuje i władze każe w ameryce prasa s..a na władze. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:43 ja.ja222 napisał: > Bo ruskie pisza tylko to co im pasuje i władze każe w ameryce prasa > s..a na władze. He,he to właśnie polskie media sieja ogromna propagandę i piszą to co kaczaszwilemu akurat wygodne. Zacznij wreszcie czytać tez media ruskie są tez w polskim wydaniu, dowiesz się wtedy więcej. Żeby coś wiedzieć trzeba wszystkie czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 23:01 Skoro wyrażasz opinie, że u nas w polsce media wszystkie są na usługach Kaczyńskiego to w tym momencie mam o tobie wyrażoną opinie i chociażbys płacił po ileś tysięcy to z całą pewnością ruskich medii ani czytać ani słuchać nie mam zamiaru. Na temat środów masowego przekazu w rosji mam swoje zdanie, które zresztą mam potwierdzone przez moich znajomych rosjan. Lepiej stronników szukaj w innym miejscu. Ktoś tylko głupi zdaje się na jakąkolwiek propagande i daje sie sterowac nia tak jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 23:06 ja.ja222 napisał: > Skoro wyrażasz opinie, że u nas w polsce media wszystkie są na > usługach Kaczyńskiego to w tym momencie mam o tobie wyrażoną opinie > i chociażbys płacił po ileś tysięcy to z całą pewnością ruskich > medii ani czytać ani słuchać nie mam zamiaru. Na temat środów > masowego przekazu w rosji mam swoje zdanie, które zresztą mam > potwierdzone przez moich znajomych rosjan. Lepiej stronników szukaj > w innym miejscu. Ktoś tylko głupi zdaje się na jakąkolwiek > propagande i daje sie sterowac nia tak jak ty. Twoja sprawa. Ja czytam wszystkie nawet i ruskie i przy tym pozostane. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:35 A przy okazji co oznacza wyraz plupli? To jakiś szyfr? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Iranu? 04.09.08, 22:33 to dobrze,że szkolą się u dobrych fachowców Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 22:39 Polacy jak zwykle obudzili się znowu z ręką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 23:03 Ale nie jest to nocnik ruski. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Iranu? 04.09.08, 23:02 Nic dziwnego, ze zydowska Poska tak pospieszyla z poparciem Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 23:04 Z twojego stwierdzenia wszyscy żydowscy antypolacy będą bardzo niezadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mirawayne Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 05.09.08, 02:15 sselrats napisał: > Nic dziwnego, ze zydowska Poska tak pospieszyla z poparciem Gruzji. ..................................................................... niestety zawsze na forum sie znajdzie jakis niedorobiony jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Iranu? 04.09.08, 23:04 Leszek Kaczyński chyba niedowidzi. Wchodzi Amerykanom bez mydła jakby nie dostrzegał wsparcia jakiego USA udzielają Izraelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Ir 04.09.08, 23:05 A ty się dopiero urodziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj A jak ta historyjka przeklada sie na prace Sejmu? 04.09.08, 23:06 ===================================== Jaka korzysc z tego odniosa nauczyciele, pielegniarki i reszta "budzetowki"? Co z podatkami? Czy znowu bedzie aklamacyjna uchwala Sejmu o uznaniu slusznosci antyrosyjskiego ekspansjonizmu Izraela i USA w "poszkodowanej" Gruzji? Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Zabawy gruzińskiej soldateski 04.09.08, 23:07 www.liveleak.com/view?i=97a_1220479575 Odpowiedz Link Zgłoś
langstan Obrona Izraela jest celem nadrzędnym 04.09.08, 23:16 Takie słowa można usłyszeć na terenie USA z rozgłośni religijnych. Jak twierdzą pastorzy: Bóg tworząc USA miał jedne przeznaczenie dla tego kraju - Obrona Izraela. en.wikipedia.org/wiki/John_Hagee Odpowiedz Link Zgłoś
exxon Czyli Gruzja rzadza agent CIA i agent Mossadu? :O 04.09.08, 23:35 Biedni ci Gruzini... Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis Izrael chciał dokonac holokaustu Gruzji 04.09.08, 23:45 Gruzini powinni im za to zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Czy gruziński rząd przepędził izraelskich doradców 05.09.08, 00:39 Czy gruziński rząd przepędził też tych wszystkich izraelskich doradców/szkoleniowców którzy przyczynili się do klęski? Czy też byłyby to ohydny antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
calcinus Spadaj nazistko 05.09.08, 08:06 Idz sobie na jakies spotkanie SPD czy Zielonych, gdzie sobie potepicie Izrael, ale nie brudź wiecej tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
gurru Re: Czy gruziński rząd przepędził izraelskich dor 05.09.08, 08:31 bez watpienia wkrotce zacznie sie wrzask i oskarzenia o antysemityzm, ze Gruzja przepedza mordercow wlasnego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
rccc polskojezyczni Zydzi atakowali jeszcze niedawno 05.09.08, 01:32 polskojezycznych "Rosjan" mowiacych na tym forum o syjonistycznym planie dla Gruzji. Kaczynski, Tusk i Sikorski sa czescia takiego planu dla Polski. Wszystko bylo przygotowane wczesniej - "zaakceptowanie" "tarczy" tez! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=82706055&a=82861115 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=83192100&a=83241590 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=83192100&a=84002790 Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany pytanie jest inne: dlaczego Rosja wspiera Iran? :) 05.09.08, 13:05 Odpowiedz Link Zgłoś
wspanialy69 Re: polskojezyczni Zydzi atakowali jeszcze niedaw 05.09.08, 13:13 >>>I dlatego kabalisci zaatakuja 08-08-08 Iran :) Kabała 08.08.08 jesteś jasnowidzem, rccc czy cccp Odpowiedz Link Zgłoś
mirawayne Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Iranu? 05.09.08, 01:58 Niestety tylko Izrael wie i rozumie ze bomby atomowe z Iranu nie tylko zagrazaja Izraelowi ale calemu światu. Tylko dlaczego taki maly kraj ma walczyc o pokój dla całego swata, czy nikt nie zdaje sobie sprawy do czego te niedrobione tumany zrodzone z pokrewienstwa zagrazaja swiatu? Przestac kupowac olej od nich to pierwszy krok zeby zaczymac finansowanie tego strasznego czynu. Jak beda musieli zryc piasek to im i wojny muzułmańskiej sie odechce. ludzie obudzie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rccc polskojezyczny z Izraela podjudza 05.09.08, 02:07 Gruzinow ci nie szkoda? Po co ich w to wciagneliscie? Sami nie umiecie walczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
gurru Re: polskojezyczny z Izraela podjudza 05.09.08, 08:33 przeciez zydzi wykorzystuja tez Amerykanow do swojej brudnej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 ...ten Izrael używa ile się da ? 05.09.08, 03:33 Taki młody ten Izrael , więc głupi jak ..... Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpatriota Wstancie z kolan i zacznijcie myśleć 05.09.08, 03:42 "Każ "Każdy prawdziwy Polak, którego nie uwiodła kabała pruska i królewska, jest przekonany, że zbawienie ojczyzny może przyjść tylko ze strony Rosji (dzisiaj to USA), inaczej naród zostanie zniewolony" Stanisław Szczęsny Potocki Tarcza - większe bezpieczenstwo? Przed 8/20 kto by miał powód atakować Polske. Po 8/20 tych powodów jest wiele. Siły obce w Polsce - Większe bezpieczenstwo? Maksyma wojenna - Weź wojne do wroga i trzymaj z daleka od siebie. Czy to nie jest to co Amerykanie robią kosztem moim, twoim i calego Polskiego narodu? Zdrajcy Rzeczpospolity: 1792 ( I Rzeczpospolita) - Stanisław Szczęsny Potocki, Franciszek Ksawery Branicki, Dyzma Bończa-Tomaszewski... 2008 (III Rzeczpospolita) - Lech Aleksander Kaczyński, Donald Franciszek Tusk, Radosław Tomasz Sikorski Radosław Tomasz Sikorski: -Jego żoną jest amerykańska dziennikarka i pisarka Anne Applebaum -Od 1986 do 2006 posiadał również obywatelstwo brytyjskie Wstancie z kolan i zacznijcie myśleć, macie na to sile! Czytajcie, rozmawiajcie o tym, pytajcie, domagajcie sie prawdy, informujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..16 sierpnia pisalem.................... 05.09.08, 04:29 Spiskowa teoria dziejow?Nie.O ataku na Osetie byli poinformowani przywodcy Izraela,Polski a nawet Ukrainy.Oczywiscie dotyczy to takze amerykanskich sluzb specjalnych.Saakaszwili to pupil Waszyngtonu, to polityk, któremu uchodzi na sucho bardzo dużo. Kiedy dławi opozycję, trzyma media w uścisku czy nawet – jak twierdzi opozycja gruzińska – fałszuje wybory – Waszyngton, tak ponoć uwrażliwiony na kwestię „praw człowieka” w innych częściach świata – tutaj jest wyjątkowo tolerancyjny.Operacje zdobycia Osetii zaplanowano wspolnie z otoczenia George Sorosa.Ko uczestniczyl?.Gruziński Żyd – Davit Kezeraszwili.Mossad skierował go do koordynowania tzw. rewolucji róż (2003).Celem operacji było odsunięcie od władzy starego i umiarkowanego Eduarda Szewardnadze, który nie gwarantował odpowiednio antyrosyjskiego kursu Gruzji. Kezeraszwili objął w nowym rządzie gruzińskim funkcję ministra finansów (od 2004 r.), a od listopada 2006 ministra obrony. To on był architektem programu uzbrojenia Gruzji w broń izraelską i amerykańską. Jak informuje izraelska agencja yetnews, „jego drzwi były zawsze otwarte dla Izraelczyków, którzy oferowali jego krajowi systemy made in Israel”. Kezeraszwili ściągnął do Gruzji takich ludzi jak: Roniego Milo, byłego ministra oraz jego brata Szlomo, byłego dyrektora zakładów zbrojeniowych. W programie brali też udział emerytowani generałowie armii izraelskiej: Gal Hirsch i Israel Ziv. Izrael dostarczył Gruzji nowoczesne systemy obrony przeciwlotniczej, samoloty bezzałogowe, systemy łączności, pociski i rakiety.Jak donosi izraelska agencja, te działania miały autoryzację ministerstwa obrony w Tel Awiwie. Szkolone przez Izraelczyków i Amerykanów jednostki specjalne Gruzji były przygotowywane do operacji w Osetii Południowej. Szkolił je inny gruziński Żyd w rządzie – Temur Jakobaszwili. Oficjalnie to minister ds. integracji europejskiej, w rzeczywistości ktoś zupełnie inny. „Izrael powinien być dumny z tych wojskowych, którzy szkolą Gruzinów” – powiedział Jakobaszwili w radiu izraelskim. Już w czasie walk w Osetii buńczucznie informował: „Zabiliśmy wczoraj 60 rosyjskich żołnierzy”. Stwierdził też: „Walczymy teraz przeciwko Wielkiej Rosji”. Jak się okazało, armia gruzińska szybko pierzchła z pola bitwy po rosyjskim kontrataku, tracąc masę sprzętu i ludzi. Rosjanie już wcześniej zestrzelili kilka izraelskich samolotów bezzałogowych, które latały nad Osetią. Jest rzeczą pewną, że Gruzja została użyta w globalnej grze prowadzonej przez niektóre ośrodki żydowskie przeciwko Rosji, została bezprzykładnie wykorzystana i porzucona. Zachowanie gruzińskich sił w Osetii – jak oceniają niektóre źródła – przypominało akcje pacyfikacyjne prowadzone przez Izrael przeciwko Palestyńczykom. W rzeczywistości było jeszcze gorzej – Izrael stara się atakować wybrane cele, tymczasem Gruzini podstępnie, w nocy, rozpoczęli zmasowany atak artyleryjski na śpiące miasto – Cchinwali, burząc je w 90 proc. i zabijając ok. 2000 ludzi. I na koniec pytanie – jaką rolę w tej grze odegrała Polska, a konkretnie mówiąc jej prezydent? Wiadomo, że od pewnego czasu Lech Kaczyński był częstym gościem z Tbilisi, z jego wypowiedzi wynikało, że coś wie na temat tego, co się wydarzy. Ale o wiele bardziej intrygujące jest inne pytanie – o czym rozmawiał w maju br. podczas swojej wizyty w Izraelu z szefem Mossadu Meirem Daganem (o tym fakcie poinformował tygodnik „Wprost”)? I co oznacza ogłoszone przez prezydenta „strategiczne partnerstwo” z Izraelem? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ..16 sierpnia pisalem.................... 05.09.08, 08:13 > I na koniec pytanie – jaką rolę w tej grze odegrała Polska, a konkretnie > mówiąc jej prezydent? Wiadomo, że od pewnego czasu Lech Kaczyński był częstym g > ościem z Tbilisi, z jego wypowiedzi wynikało, że coś wie na temat tego, co się > wydarzy. Ale o wiele bardziej intrygujące jest inne pytanie – o czym rozm > awiał w maju br. podczas swojej wizyty w Izraelu z szefem Mossadu Meirem Dagane > m (o tym fakcie poinformował tygodnik „Wprost”)? I co oznacza ogłos > zone przez prezydenta „strategiczne partnerstwo” z Izraelem? _______________________ nic innego nie oznacza tylko to...... www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm ciekawa lektura....moherowych braci w wierze z Ameryki Południowej..... www.polonica.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Izrael chciał użyć Gruzji do bombardowania Iranu? 05.09.08, 07:19 A to niedobry Iran!!! Nie dość że Izrael prowokuje to jeszcze wikła Gruzję w swoje niecne plany bycia zaatakowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 PiS oddałby wszystko za "pomoc" wujka SAMA...... 05.09.08, 08:09 Gdyby nie twarde stanowisko Tuska i Sikorskiego w negocjacjach w sprawie tarczy,prezio Lech Kaczyński wraz ze swoim "prezesem" oddałby nawet suwerenność własnego kraju nie otrzymując nic w zamian..... Już oddali do dyspozycji jankesów naszych żołnierzy, którzy przelewają krew w Afganistanie w szeroko pojętej obronie Świata przed terroryzmem /czyt.w obronie interesów USA i Izraela/...... www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm tak..tak ...to jest ściągnięte ze stronki wielkiego przyjaciela moherowego ciemnogrodu w Polsce...niejakiego Kobylańskiego..... www.polonica.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
gurru Tusk i Sikorski tak samo oddali polska 05.09.08, 08:49 suwerennosc globamafiom, oni niczym nie roznia sie od Kaczynskiego, poza wygladem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: PiS oddałby wszystko za "pomoc" wujka SAMA... 05.09.08, 18:40 milo_1 napisał: > Gdyby nie twarde stanowisko Tuska i Sikorskiego w negocjacjach w sprawie tarczy,prezio Lech Kaczyński wraz ze swoim "prezesem" oddałby nawet suwerenność własnego kraju nie otrzymując nic w zamian..... Jakie twarde stanowisko Tuska i Sikorskiego w negocjacjach w sprawie tarczy? Cala trojka sprzedała polska suwerenność za bezcen i jeszcze będzie do tego interesu dopłacała. Przecież trzeba być nienormalnym człowiekiem żeby takie coś jak tarcza do ściągać do Polski i narażać społeczeństwo na jeszcze większą agresje jak i niebezpieczeństwo. > Już oddali do dyspozycji jankesów naszych żołnierzy, którzy przelewają krew w Afganistanie w szeroko pojętej obronie Świata przed terroryzmem /czyt.w obronie> interesów USA i Izraela/...... Polska została cala sprzedana i wykorzystana, będzie tez tak samo jak obecnie Gruzja porzucona. Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia kolejny konflikt wywołany przez żydów 05.09.08, 08:29 żydzi żydom zgotowali ten los Odpowiedz Link Zgłoś