Dodaj do ulubionych

Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24

24.09.08, 23:38
Czy telewizja musi zapraszać idiotów? Oczywiście, rozumiem, że musi. Ale
musi zapraszać również nudnych idiotów?
Obserwuj wątek
    • drojb Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 24.09.08, 23:38
      To nie jest błazen, lecz głupek wioskowy!
      • rynsztokowy-blazen_niesiol Dostosował_Się_Do_TVN__:))))))))) ))))))))))))))))) 24.09.08, 23:50
        TVN to przecież Tele Vizja Niemiecka :)))))
        • prezentation1 Re: Dostosował_Się_Do_TVN__:))))))))) ))))))))))) 25.09.08, 00:05
          niestety nie zgadles, TVN - znaczy TV Nowa, to nazwa od 2004 roku
          kiedy zlikwidowano TVWisla
          • fxvi Klamliwy artykul: bylo inaczej, K-M ilustrowal kr- 25.09.08, 01:36

krytykowal potepianych przez siebie faszystow, a Rymanowski nieuczciwie zaczal
            mu wmawiac, ze robi jakies gety zakazane.
            • fxvi GW pisze na swoih lamach "Heil-Hitler", wstyd.... 25.09.08, 01:39

• fxvi Sorry "Sieg Heil" a nie "Heil-Hitler" (poki co...) 25.09.08, 01:41
                • sokolasty Re: Sorry "Sieg Heil" a nie "Heil-Hitler" (poki c 25.09.08, 08:45
                  Zakazane jest propagowanie faszyzmu, a tego JKM nie robił. Salut rzymski, wicie.
                  • atomm echh... 25.09.08, 08:57
                    Dokladnie - zakazane jest propoagowanie faszyzmu - to co zrobil JKM
                    nie mialo przeciez z tym nic wspolnego - wrecz przeciwnie chcial
                    zobrazowac bledna jego zdaniem polityke w sprawie euro...

Niestety sporo barankow nie rozumie co JKM mowi, widzi tylko
                    faszystowski gest...

---
                    ciekawe:

www.zemsta-za-zdrade.pl/?id=6fd734d1
                    • mike-great Dokładnie - przecież Mikke skrytykował faszyzm !!! 25.09.08, 09:25
                      Dokładnie - przecież Mikke skrytykował faszyzm !!!

atomm napisał:

> Dokladnie - zakazane jest propoagowanie faszyzmu - to co zrobil JKM
                      > nie mialo przeciez z tym nic wspolnego - wrecz przeciwnie chcial
                      > zobrazowac bledna jego zdaniem polityke w sprawie euro...
                      >
                      > Niestety sporo barankow nie rozumie co JKM mowi, widzi tylko
                      > faszystowski gest...
                      >
                      > ---
                      > ciekawe:
                      >
                      > www.zemsta-za-zdrade.pl/?id=6fd734d1
                      • buj_w_chucie Poziom wyznawcow GW jest zenujacy 25.09.08, 09:45
                        Wczoraj ten nius na forum TVN24 zostal wysmiany przez 90%
                        uczestnikow. Co wiecej, info bylo podlinkowane przez Onet, wiec
                        wielu z wypowiadajacych sie, to uzytkownicy tego wysmiewaniego za
                        prostactwo komentarzy portalu. Prawie kazdy zauwazyl, ze JKM zrobil
                        to z kontekscie potepiania rozwiazan prawnych podobnych do tych z
                        czasow III Rzeszy.
                        A tutaj 90% gladko lyknelo interpretacje redaktorzyny, ze JKM
                        propaguje faszyzm.

Czy jak powiem "Hitler to zbrodniarz", to uzycie slowa "Hitler"
                        zostanie uznane za propagowanie nazizmu?
                        • mike-great Mikke był OK. buj-w-hucie - najlepszy nick!!! :-) 25.09.08, 11:05
                          Mikke był OK. buj-w-hucie - najlepszy nick!!! :-)

P.S. TVN i GW w poszukiwaniu taniej sensacji są w stanie nawet się ośmieszać!
                          • antyprawak Sympatie tego typka są wiadome 25.09.08, 12:52
                            Znamy jego pomysły na rozwiązanie "problemu homoseksualistów".
                            Wiadomo na kim się wzoruje.
                            • nikodem_73 Re: Sympatie tego typka są wiadome 25.09.08, 12:55
                              To może je przytoczysz?

O ile wiem to JKM jest homofobem, który nie chce zezwalać na parady równości
                              (co na marginesie jest łamaniem wolności słowa). Nie spotkałem się jednak z jego
                              wypowiedziami w których chciałby zamykać homoseksualistów w obozach
                              koncentracyjnych. Co więcej - często powtarzał, że jeśli ktoś ma ochotę na
                              zabawy z kimś tej samej płci to jest JEGO SPRAWA.
                              • manhu Re: Sympatie tego typka są wiadome 25.09.08, 14:39
                                JKM propagujący faszyzm:)
                                >Sympatie tego typka są wiadome
                                No jakie?:) Napewno nie Hilter, bo to narodowy-SOCJALISTA, skrajny lewak, a takich Korwin nienawidzi.

> O ile wiem to JKM jest homofobem
                                Nie ma czegoś takiego jak homofobia, ale rzeczywiście JKM jest tu bardzo liberalny.

> (co na marginesie jest łamaniem wolności słowa)
                                Wcale nie jest, podobnie jak zakaz parady pedofilów, faszystów czy komunistów.
                                • nikodem_73 Re: Sympatie tego typka są wiadome 25.09.08, 14:56
                                  > JKM propagujący faszyzm:)
                                  > >Sympatie tego typka są wiadome
                                  > No jakie?:) Napewno nie Hilter, bo to narodowy-SOCJALISTA, skrajny lewak, a tak
                                  > ich Korwin nienawidzi.

To było aby do mnie?

> > O ile wiem to JKM jest homofobem
                                  > Nie ma czegoś takiego jak homofobia, ale rzeczywiście JKM jest tu bardzo libera
                                  > lny.

Nie. W tym względzie jest konserwatywny, a nie liberalny. Ale o tym potem.
                                  Homofobia, tak jak i rasizm istnieje. Są ludzie, którzy nie lubią gejów, tak
                                  samo jak i tacy co nie lubią kolorowych. I nie ma co się obruszać jeśli nazywa
                                  się białe białym. "Homofob" nabrał negatywnego wydźwięku - to fakt. Tyle tylko,
                                  że to stwierdzenie faktu, a nie obelga. Pan JKM nie lubi gejów. Sam to
                                  przyznaje. Jak to określa "homosie" są mu obojętni. Po prostu nie lubi jak się
                                  ktoś obnosi ze swoją seksualnością. Jego prawo. Tyle tylko, że ma się to nijak
                                  to zakazywania komuś obnoszenia się z tym.

> > (co na marginesie jest łamaniem wolności słowa)
                                  > Wcale nie jest, podobnie jak zakaz parady pedofilów, faszystów czy komunistów.

Podobnie jak zakaz parady pedofilów, faszystów, czy komunistów jest łamaniem
                                  wolności słowa. To taki lewicowy pomysł, że wolność słowa wolnością słowa, ale
                                  ktoś musi ustalać co wolno mówić. Zakaz parady równości jest tak samo bzdurny
                                  jak zakaz pochodu łysoli z salutem rzymskim. Jedno i drugie godzi w swobodę
                                  wyrażania swoich poglądów. LIBERALNIE to byłoby pozwolić maszerować i jednym i
                                  drugim. Jak chłopaki chcą się przewietrzyć? Ich sprawa. Natomiast w wypadku
                                  niszczenia mienia, czy naruszania nietykalności cielesnej powinna wkraczać
                                  policja (do użycia ostrej amunicji włącznie). Bo czym innym jest głoszenie
                                  poglądów, a czym innym wprowadzanie ich w życie z użyciem siły.
                                  • fxvi To bylo "Ave Cesar" 25.09.08, 20:37

• fxvi To bylo "Ave Caesar" 25.09.08, 20:38

• akurach1981 Re: To bylo "Ave Caesar" 26.09.08, 14:35
                                        fragment wywiadu z JKM z dziennika:
                                        www.dziennik.pl/opinie/article243346/Korwin_Mikke_Unia_realizuje_hasla_Hitlera.html
                                        (...)
                                        I mówiąc to, musi pan koniecznie wyciągać rękę w przód?
                                        Wyciągnąłem rękę w przód, pokazując, że to zasada hitlerowska. O co pani chodzi?

O to, że - zgodnie z prawem - wyciąganie ręki w takim geście…
                                        Jakim prawem? Nie widzę prawa, które by tak uznało.

Jakim prawem? Słyszał pan o kodeksie karnym? O zakazie propagowania faszyzmu…
                                        Pani wybaczy, to rozstrzygnie sąd i prokuratura, jeśli w ogóle dojdzie do
                                        procesu. Moim zdaniem nie dojdzie, bo to jest kompletny nonsens. Pani rozmawia z
                                        człowiekiem, który jest skrajnym konserwatywnym liberałem. Pomysł, że ja mógłbym
                                        popierać socjalizm - wszystko jedno czy w formie faszyzmu, czy jakiegoś
                                        socjalizmu europejskiego - jest absurdalny. Ja jestem skrajnym antysocjalistą.
                                        Chyba pani nie myśli, że ja ten gest zrobiłem w sensie, że ja to popieram.
                                        Wyraźnie powiedziałem, że jestem przeciwny idei "ein Reich, ein Volk, ein euro".
                                        Niech pani przez chwilę pomyśli.
                                        (...)
                                        • fxvi A wiec bez interpretacji/kontekstu NIC nie znaczy 26.09.08, 16:54
                                    • remik.bz To rzeczywiście salut rzymski a nie Sieg Heil 26.09.08, 10:17
                                      Mówiąc szczerze to co jest na zdjęciu , to rzeczywiście salut
                                      rzymski a nie "Sieg Heil".
                                      Chociaz Pan Korwin o tym pewnie nie wie i miał
                                      intencje "faszystwskie" .
                                      Salut rzymski to była ręka uniesiona jakies 45 st od poziomu a dłoń
                                      była w tej samej linni(przedłuzenie) co reka.
                                      "Sieg Heil" to była ręka niemal pozioma a dłoń uniesiona prawie pod
                                      katem prostym do ręki.
                                      Co nie zmienia faktu ,ze faszyści niemieccy nawiązywali w tym
                                      swoim "pozdrowieniu" do tradycji rzymskich.
                                      • fxvi No wlasnie, literalnie to "Ave Caesar"; Rymanowski 26.09.08, 16:58
                                        i prokuratura glupi....
                            • andrzejto1 Re: Sympatie tego typka są wiadome 27.09.08, 09:40
                              antyprawak napisał:

> Znamy jego pomysły na rozwiązanie "problemu homoseksualistów".
                              > Wiadomo na kim się wzoruje.

A jakie są te jego pomysły??
                              Bo o ile mnie pamięc nie myli, to do obozów wsadzali homosiów
                              wszyscy, od Hitlera do Stalina. W ZSRR za takie rzeczy rąbąło się
                              tajgę na Kołymie. Homoseksualizm w ZSRR przestał być karalny juz po
                              jego upadku, O ile mnie pamięć nie myli za Jelcyna. Nie pamiętam
                              dokąłdnie, ale takie hasełka na ten temat latały.
                              I co antyprawaku??
                              To lewica "rozwiązuje" "probelm homoseksualistów" a nie prawica.
                              Gdybyś był taki mądry za jakego się uważasz, to byś wiedział, ze
                              prawica i skrajna prawic ma głeboko gdzieś to kto z kim sypia, jeśli
                              robią to osoby dorosłe i nie domagają się z trego powodu jakichś
                              szczególnych praw.
                              Jeśli jesteś na tyle nierozumny, że nie odróżniasz hitlerowców od
                              prawicy to cóż, doucz się...
                          • darr.darek Re: Mikke był OK. buj-w-hucie - najlepszy nick!!! 25.09.08, 12:54
                            mike-great napisał:
                            > Mikke był OK. buj-w-hucie - najlepszy nick!!! :-)

Dobry. Równie dobry był podpatrzony gdzieś "Stój Halina w Cichej Lipie".

• pradniczanka.w.hucie Re: Mikke był OK. buj-w-hucie - najlepszy nick!!! 09.12.08, 12:39
                            ...ale nie mający kompletnie związku z moim. Ja jestem Prądniczanką (przyjemna
                            dzielnica Krakowa) przeżywającą swoje przygody w Nowej Hucie, gdzie chwilowo
                            zamieszkałam.
                      • maruda.r Klown-Mikke 25.09.08, 11:33
                        mike-great napisał:

> Dokładnie - przecież Mikke skrytykował faszyzm !!!
                        >

Wychodzi więc na to, że skrytykował sam siebie, gdyż jego poglądy są bliskie
                        faszystowskim.

• nikodem_73 Re: Klown-Mikke 25.09.08, 11:34
                          W którym miejscu? Pytam przez ciekawość.
                        • darr.darek co ma narodowy SOCJALizm z liberalizmem wspólnego? 25.09.08, 12:34
                          maruda.r napisał:
                          >Wychodzi więc na to, że skrytykował sam siebie, gdyż jego poglądy są bliskie
                          >faszystowskim.

Dzieci lewicy ogłupione przez lewicową ideologię plotą trzy po trzy, tak jak
                          "wujaszek" Dżugaszwili ksywa Stalin ustalił to w latach 40-tych.
                          Panującym ustrojem w III Rzeszy był narodowy socjalizm pod wodzą socjalisty
                          Hitlera, przywódcy Narodowej Socjalistycznej Niemieckiej Partii Pracy NSDAP.

Faszyzm jako określenie ustroju III Rzeszy to właśnie pomysł gruzińskiego
                          wypierdka Dżugaszwiliego ksywa Stalin, któremu nie podobał się skrót Aliantów
                          Zachodnich "nazist" i "nazism" (od niemieckiego 'national sozialismus'),
                          oznaczające odpowiednio: narodowego socjalistę i narodowy socjalizm.
                          Ogólnie faszyzm pochodzący od nazwy bodaj włoskiego ugrupowania mającego w
                          nazwie 'fascio' (wiązka) nie ma wielu cech wspólnych łączących np. hiszpańską
                          partię, która uratowała Hiszpanię przed komunizmem, a partię niemieckich
                          socjalistów NSDAP. Jedyne cechy wspólne to przywództwo jednego wodza
                          (charakterystyczne dla komunizmu i wielu innych ustrojów) oraz wspólne elementy
                          etatyzmu.

Wracając do tematu - sporej dawki ogłupienia potrzeba, aby próbować porównywać
                          tak skrajnie różne spojrzenia ideologiczne jak konserwatywny liberalizm i
                          narodowy socjalizm.
                          No, ale lewica ogłupieniem stoi.

• andrzejto1 Re: co ma narodowy SOCJALizm z liberalizmem wspól 27.09.08, 09:52
                            darr.darek napisał:

> maruda.r napisał:
                            > >Wychodzi więc na to, że skrytykował sam siebie, gdyż jego poglądy
                            są blisk
                            > ie
                            > >faszystowskim.
                            >
                            > Wracając do tematu - sporej dawki ogłupienia potrzeba, aby
                            próbować porównywać
                            > tak skrajnie różne spojrzenia ideologiczne jak konserwatywny
                            liberalizm i
                            > narodowy socjalizm.
                            > No, ale lewica ogłupieniem stoi.

NIe dziw się. Lewica tak intensywnie zwalcza kościół i wiarę, bo
                            socjalizm wymaga takiej samej wiary. I wyznawców tyż. Takich
                            dokładnie mocherowych beretów. Z jednej bardzo istotnej przyczyny.
                            Rozwój intelektualny na poziomie przeciętnego szympansa wystarczy
                            dla zorientowania się, iż socjalizm jako taki nie udał się nigdzie.
                            W żadnym kraju, w żadnej strefie klimatycznej i na żadnym
                            kontynencie. I dlatego wymga wiary, bo na rozum jest wiadome że to
                            do dupy jest... Ale niestety wiedza empiryczna do wielu ludzi nie
                            dociera. Zamiast wierzyć w Boga wierzą w Napieralskiego i Senyszyn...
                        • andrzejto1 Re: Klown-Mikke 27.09.08, 09:44
                          maruda.r napisał:

> mike-great napisał:
                          >
                          > > Dokładnie - przecież Mikke skrytykował faszyzm !!!
                          > >
                          >
                          > *****************************************
                          >
                          > Wychodzi więc na to, że skrytykował sam siebie, gdyż jego poglądy
                          są bliskie
                          > faszystowskim.
                          >
                          A w którym meisjcu jego poglądy są bliskie faszystowskim??
                          Czy jesteś w stanie podać dokładnie?? Bo ja punktów zbieżnych nie
                          widzę. Człowiek jest omylny, więc mnie oświeć!!!
            • krzych.korab Rymanowski to "niedomówienie" które dla PiS zrobi 25.09.08, 06:08
              wszystko.
            • paero123 Re: Klamliwy artykul: bylo inaczej, K-M ilustrowa 26.09.08, 13:27
              Rymanowski jakoś budzi moje zażenowanie, stara sie chyba "tworzyć fakty
              medialne" i lubi być cytowany, ze u Rymanowskiego to ..., czasem czepnie się
              jakiegoś słówka, gestu i rozdumuchuje go i cała merytoryczność dyskusji idzie
              się bujać. Oglądałem wczoraj program i nawet nie skapowałem, ze Mikke wykonał
              ten gest bo kadrowany był tak, ze nie bylo widać dłoni, ale Bodzio już sie
              uczepił i zaczął "Panie prezesie, ale wie pan, ze ten gest jest zakazany?" i
              potem Mikke już powtórzył ten gest, kiedy był plan ogólny...
        • bary1234 Re: Dostosował_Się_Do_TVN__:))))))))) ))))))))))) 25.09.08, 11:22
          oczywiście że telewizja musi zapraszać głupków bo dzięki temu trwa.
          W obecnych czasach żeby być na fali widzę że największymi
          głupkami zaczynają bywać sami dziennikarze kiedy trzymają stronę
          silniejszej i wpływowej postaci
      • z-zgrzyt pokazał prawdę, że metody są faszystowskie 25.09.08, 01:07
        pokazał prawdę, że metody są faszystowskie

a ci wszyscy politycy z sld, pisu, po, są tacy ok, oni są wspaniali, opowiadają
        idiotom bajki, idioci wierzą im i głosują, a ci politycy dalej robią wszystko
        dla siebie

po - liberałowie :) hahaha, to socjaliści jak trzeba, czy m się różnią od pisu
        czy sld, ja radykalnych zmian nie wiedzę, jedynie gadanie, typu pitera czy ten
        drugi typek, oni chcą tylko walczyć o własne poczucie ważności, interesy,
        politycy to w większości kombinatorzy
        • krzych.korab I nigdy nie będzie referendum w sprawie okręgów 25.09.08, 06:10
          jednomandatowych,aborcji,finansowania kościoła czy zwrotu majątków.
        • krzych.korab Mafie partyjno-kościelne nie pozwolą na wypowiedze 25.09.08, 06:12
          -nie się społeczeństwa.
        • henyk Re: pokazał prawdę, że metody są faszystowskie 25.09.08, 07:36
          z-zgrzyt napisał:

> pokazał prawdę, że metody są faszystowskie
          >
          > a ci wszyscy politycy z sld, pisu, po, są tacy ok, oni są wspaniali, opowiadają
          > idiotom bajki, idioci wierzą im i głosują, a ci politycy dalej robią wszystko
          > dla siebie
          >
          > po - liberałowie :) hahaha, to socjaliści jak trzeba, czy m się różnią od pisu
          > czy sld, ja radykalnych zmian nie wiedzę, jedynie gadanie, typu pitera czy ten
          > drugi typek, oni chcą tylko walczyć o własne poczucie ważności, interesy,
          > politycy to w większości kombinatorzy
          Wiedz, że twoja ocena dotyczy także Korwina. A tak na marginesie, niepolitycy są
          tacy sami jak politycy. Widzisz różnicę?.
      • spinaczr a może jakis argument? 25.09.08, 08:25
        Masz jakieś argumenty czy piszesz żeby zabłysnąć? Niby co takiego
        zrobił? Ilustrował obecna politykę. Czy jeśli aktor w filmie h...luje
        to też jest wioskowy głupiec???

Po prostu masz wąskie horyzonty myślowe. Współczuje.
        • maruda.r Re: a może jakis argument? 25.09.08, 11:31
          spinaczr napisał:

> Masz jakieś argumenty czy piszesz żeby zabłysnąć? Niby co takiego
          > zrobił? Ilustrował obecna politykę. Czy jeśli aktor w filmie h...luje
          > to też jest wioskowy głupiec???
          >
          > Po prostu masz wąskie horyzonty myślowe. Współczuje.

Aktor odgrywa rolę. Jest to więc sprawa umowna.

Korwin-Mike faktycznie zachował się jak wioskowy głupek, którym zresztą od
          zawsze był.

• andrzejto1 Re: a może jakis argument? 27.09.08, 09:58
            maruda.r napisał:

> Korwin-Mike faktycznie zachował się jak wioskowy głupek, którym
            zresztą od
            > zawsze był.

A kto z polityków nie był?? Problem w tym, że Korwin z miną błazna
            opowiada rzeczy ważne i mające pokrycie w faktach. A większośc
            polityków pieprzy głupoty z powaznymi minami i wmawia nam pierdoły.
            Po raz pierwszy od wielu lat nie zagłosowałem na UPR tylko przeciw
            PiS (czyli na PO) i coraz bardziej tego żałuję.
      • junkier Geremek, zatwardzialy PZPR-owiec, dlugie lata firm 25.09.08, 09:40
        Geremek, zatwardzialy PZPR-owiec, dlugie lata firmowal komunistyczny
        totalitaryzm, Kuron, dlugoletni "czerwony harcerz", rowniez maczal w
        komunie palce, i dzis tacy ludzie maja byc "autorytetami", a Korwin
        Mikke ma byc dezawuowany bo slusznie zauwazyl ze obecna UE upodabnia
        sie do planow jej wielkiego oredownika "Zjednoczonej Europy" Adolfa
        i jego kamaryli??? Buhaha!
        • 1410_tenrok junkier jestes geniuszem, podobnie jak JKM 25.09.08, 11:01
          - obydwaj nie pojmujecie idei faszyzmu w rozumieniu pana z wąsikiem,
          a wystarczyłoby przeczytać Mein Kampf. Porównywanie UE do Kołchozu
          czy idei paneuropejskiej pana z wąsikiem wystawia o was świadectwo
          kompletnego nieuctwa. Jednak wolnościom europejskim, 70 lat po
          obaleniu hitleryzmu/faszyzmu i kilkanaście lat po obaleniu
          komunizmu, zawdzieczacie prawo do wypowiadania/pokazywania każdego
          idiotyzmu. Obydwaj jesteście clownami. Jkm jest clownem polskiej
          polityki. Ty jestes clownem tutejszego internetu.
          • jerryjak Re: junkier jestes geniuszem, podobnie jak JKM 25.09.08, 11:21
            do : "1410_tenrok" :
            a ty pojmujesz,ćmoczku ?
            Co ma wspólnego hitleryzm z faszyzmem ? Tak nakazał Stalin
            nazywać "narodowy socjalizm" Hitlera - a faszyzm to doktryna Benito
            Mussoliniego,nigdy Hitlera.
            Nb. na wszystkich POLSKICH filmach (o czasach okupacji),gdy pojawia
            się tam włoski żołnierz (napewno faszysta) - jest ZAWSZE
            przedstawiany w pozytywnym świetle - no więc jak ?
            • 1410_tenrok kolejny specjalista sie znalazł 25.09.08, 11:42
              poczytaj Mein Kampf, wówczas zozumiesz! A na razie ogranicz swoje
              wystepy na tym forum.

fasci di combatanti - to tylko określenie pewnej grupy ludzi,
              nacjonalistów włoskich, maszerujących w 1923 roku na Rzym. A nazizm
              to określenie wywodzące sie z niemieckiego słowa "nationalismus" -
              nacjonalizm. Tyle na początek misiaczku.
              • kocham_jolke Re: kolejny specjalista sie znalazł 25.09.08, 12:55
                > poczytaj Mein Kampf, wówczas zozumiesz!

no dobra mistrzu, rozumiem że ty czytałeś i to od deski do deski, tak? tyle, że
                z tego co pamiętam wydawanie 'mein kampf' jest w Polsce zakazane. poza tym, twój
                komentarz można podciągnać pod 'propagowanie treści', będziesz siedział z
                Korwinem w jednej celi! : D

ps. faszyzm i nazizm NIE SĄ pojeciami tożsamymi i wie to każde dziecko, nazizm
                ma więcej wspólnego z bolszewizmem niż z włoskim faszyzmem, wracaj do szkoły
                nadrobić braki durniu.
                • 1410_tenrok cudowne zagranie 25.09.08, 15:07
                  ale na nic! Mam egzemplarz wydany w 1934, po niemiecku. I z niego
                  będę cytował. Nazizm ma cos wspolnego z bolszewizmem i to wie każde
                  dziecko? To prawda, pisząc Mein Kampf w twierdzy Landsberg am Lech
                  Hitler nie był już dzieckiem, wiec dlatego pewnie o tym nic nie
                  wiedział.
                  Mądralo, nazizm opiera sie na filozofii tzw. ruchu
                  Wszechniemieckiego, którego Hitler już od wczesnego młodości był
                  wielkim fanem (polecam: Barbara Hamman, Wieden Hitlera, KiW 1999 -
                  tam sie dowiesz czegos o takich ludziach jak Lanz von Lebenfels,
                  Hanns Horbiger, Guido v. List - to duchowi ojcowie nazizmu)

no to pa

A teraz kilka rozdziałów do przeczytania:
                  a. Tom I, rozdział 3 (Allgemein poltische Betrachtungen aus meiner
                  wiener Zeit)
                  b. Tom I, rozdział 9 (Die "Deutsche Arbeiterpartei")
                  c. Tom II, rozdział 1 (Weltanschaung und Partei)
                  d. Tom Ii, rozdział 7 (Das ringen mit dem roten Front)
                  e. Tom II, rozdział 12 (Die Gewerkschaftsfrage)

jak to przeczytasz, to pogadamy.

• 1410_tenrok a tu masz cytaty na temat stosunku do bolszewizmu 25.09.08, 15:23
                  o bolszewizmie:
                  b. w niemczech - s. 277; b. w sztuce - s. 283; przygotowanie
                  duchowe - s. 287; dyktatura proletariatu - s. 357; zbolszewizowanie
                  niemiec jako środek żydowskiej władzy nad światem - s. 703; Rosja i
                  żydowskie plany zawładnięcia światem - s. 751

o marksizmie:
                  nierozpoznanie s. 184; jądro - s. 351; niszczenie kultury - s. 69;
                  marksizm i demokracja - s. 412; marksizm i Zydostwo - s. 350, 352,
                  498; Mysl panstwowa - s. 420; stosunek do rasy - s. 419;
                  niedostrzeganie osobowści - s. 420; media - s. 265, 354; stosunek do
                  Związków zawodowych - s. 675, 679; Marksizm jako powód upadku
                  Niemiec w okresie przed I WS - s. 169; Co rząd powinien był zrobic w
                  1914 roku - 185; brak rozliczenia sie w trakcie Okupcja okregu
                  Ruhry - s. 771

niestety cytaty są z oryginału, ale nauczysz sie języka książki (i
                  pisma też - bowiem druk jest w gotyku) to ci jakoś pójdzie, nie?
                  • alfalfa Re: a tu masz cytaty na temat stosunku do bolszew 26.09.08, 12:41
                    faszyzm i komunizm były (są) konkurencyjnymi ideologiami o podobnym
                    pochodzeniu i dogmatach. Oczywiście zwalczały się od początku (choć
                    czasem współpracowały, np. III Rzesza i ZSRR od 1939 do 1941 pomimo
                    wczesniejszej wzajemnej wrogości). Teraz wiemy o dwóch głównych
                    ideologiach ale przecież na początku XX wieku były jeszcze inne
                    lewicowe odłamy typu trockistowców czy anarchistów. I jednych i
                    drugich zwalczali w czasie np. hiszpańskiej wojny domowej zarówno
                    faszyści jak i komuniści. II WŚ wygrał sowiecki komunizm i dlatego
                    mamy taką a nie inną wersję historii. Myślę, że spokojnie można
                    używać dla obu ideologii zamiennie nazwy "czerwony faszyzm" (o
                    komuniźmie) jaki i "brunatny komunizm" (o faszyźmie).

Podobno istnieje coś takiego jak niekomunistyczny i niefaszystowski
                    socjalizm ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
                    A.
                    • 1410_tenrok nie pisz głupot, przepraszam 26.09.08, 23:54
                      w Polsce istnieją kręgi ultraprawicowe, którym takie bzdury są na
                      rękę. Faszyzm nie ma nic wspólnego z komunizmem i nigdy z nim
                      wspolnego nic nie miał. I dotyczy to wersji włoskiej, tak samo jak
                      wersji niemieckiej. Ale badna nieuków będzie powtarzała to jak
                      mantre.
                      Nastepnie przeczytaj własny tekst i troche postudiuj historie i wróc
                      do niego ponownie.
              • darr.darek Re: kolejny specjalista sie znalazł 25.09.08, 13:31
                1410_tenrok napisał:
                > A nazizm to określenie wywodzące sie z niemieckiego słowa "nationalismus" -
                > nacjonalizm. Tyle na początek misiaczku.

Matołku, skrót "nazism" to skrót od "national sozialismus" (narodowy socjalizm)
                a nie od "nationalismus" (nacjonalizm).
                Doucz się w takich podstawach, a dopiero potem wywnętrzaj się na forum.

To analogiczny brak wiedzy, jakbyś twierdził, że słowo "sowiecki" pochodzi od sowy.

• 1410_tenrok kolejny mądrala 25.09.08, 15:09
                  równie polecam Mein Kampf, najlepiej w wersji oryginalnej. Jast
                  bardziej zabawna.
          • junkier Geremek, zatwardzialy PZPR-owiec, dlugie lata firm 25.09.08, 12:21
            Niemiecki faszyzm to narodowy socjalizm, chora lewicowa ideologia
            ktora w zmutowanej, ale nadal calkowicie patologicznej formie legla
            u zalazka EuroKolchozu.

Cala nadzieja w irlandczykach - ze wyp...la Traktat Lizbonski tam
            gdzie jest jego miejsce - na smietnik albo postepowo - do toalet
            europajacow w Brukseli i Sztrasburgu, niech sobie tym twardym
            papierem dokonuja wiadomych czynnosci higienicznych.
    • pies_na_prawizne nie rozumiem tvn-24 24.09.08, 23:40
      nie rozumiem dlaczego go nie wyrzucili na zbity pysk ze studia i
      to "na zywo"??
      • sprytnymaciek wiele rzeczy nie rozumiesz... 24.09.08, 23:52
        pętaku...
      • z-zgrzyt pokzał prawdę, euroland to socjalizm 25.09.08, 01:09
        euroland to socjalizm i biurokracja, a metody często faszystowskie, więc
        pokazał prawdę,
        • aa_6 Re: pokzał prawdę, euroland to socjalizm 25.09.08, 01:56
          Uważam tak samo! Napisałabym jeszcze ostrzejszą recenzję, gdyby nie
          było tak późno. I co ten biedny TVN24 teraz zrobi, gdy R. Czarnecki
          wstąpił do PiSu, bo przecież ten palant musi bojkotować?! Mnie to
          wszystko jedno, bo TVN24 oglądam coraz rzadziej, a R. Czarneckiego
          nie oglądam z największą przyjemnością, podobnie jak różni moi
          znajomi. Ale przez chwilę obserwowałam dziś to poklepywanie się po
          plecach w Skanerze politycznym, w tym wypadku Semki, Wielowiejskiej
          i Morozowskiego. Liczę na zreformowaną, po odejściu Urbańskiego,
          TVP. Oczywiście TVN, gdyby mogła, utrąciłaby każdą reformę TVP, bo
          to będzie przecież groźna konkurencja, jeśli przyjdą tam
          inteligentni, niezależni umysłowo i kompetentni ludzie, którym
          będzie się czegoś chciało (młodzi i nowi).
        • ready4freddy Re: pokzał prawdę, euroland to socjalizm 25.09.08, 07:40
          z-zgrzyt napisał:

> euroland to socjalizm i biurokracja, a metody często faszystowskie, więc
          > pokazał prawdę,

aha. rozmowa byla o USA, a Fiki Miki krytykowal euroland. nie wiem, kto tu jest
          glupszy - guru czy jego wyznawcy :) glupio sie UPRactwu przyznac, ze najwiekszy
          "socjalizm", jak oni to nazwywaja, jest teraz w USA, co? :)
          • greg232 Re: pokzał prawdę, euroland to socjalizm 25.09.08, 10:43
            większy niż w Polsce? ciekawe
          • nikodem_73 Re: pokzał prawdę, euroland to socjalizm 25.09.08, 11:30
            Nie wiem jak "oni", ale dla mnie USA to władza oligarchii nad masami. Od
            socjalizmu różni go jedynie retoryka. No i fakt, że w USA dotuje się banki, a w
            socjalizmie stocznie.
          • andrzejto1 Re: pokzał prawdę, euroland to socjalizm 27.09.08, 10:10
            ready4freddy napisał:

> z-zgrzyt napisał:
            >
            > > euroland to socjalizm i biurokracja, a metody często
            faszystowskie, więc
            > > pokazał prawdę,
            >
            > aha. rozmowa byla o USA, a Fiki Miki krytykowal euroland. nie
            wiem, kto tu jest
            > glupszy - guru czy jego wyznawcy :) glupio sie UPRactwu przyznac,
            ze najwiekszy
            > "socjalizm", jak oni to nazwywaja, jest teraz w USA, co? :)

A dlaczego niby głupio?? UPRactwo nie chowa głowy w piasek i nie
            nazywa szamba perfumerią (jak to powiedziałe pewien "znany"
            człowiek). To socjaluchy nie potrafią się przyznać do błędów i plotą
            o wypaczeniach, socjalizmie z ludzką twarzą i takie tam pierdoły...
      • andrzejto1 Re: nie rozumiem tvn-24 27.09.08, 10:06
        pies_na_prawizne napisał:

> nie rozumiem dlaczego go nie wyrzucili na zbity pysk ze studia i
        > to "na zywo"??

ak samo jak dlaczego ne wyrzucili Ikonowicza za jego opowieści o
        komuniźmie. I na przykład jakiegoś muzyka, który wlazł do studia w
        koszulce z Che Guevarą. To też promowanie zbrodniczego systemu!!!
        Więc kolezko równouprawniwnie. Jak wywalamy za hailowanie, to i
        wywalamy za che, czy sierp i młot!!!
    • apollo1966 Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 24.09.08, 23:45
      Ja nie Mikkem, ale o dziennikarzach. Z żalem stwierdzam, że
      telewizyjni dziennikarze polityczni z miesiąca na miesiąc obniżają
      poziom swoich audycji. Idą na łatwiznę i odwalają tzw. manjanę, nie
      troszcząc się w ogóle o sens swoich programów. Zapraszają byle kogo,
      najchetniej różne miernoty, przegranych pseudopolityków, bo wiedzą,
      że ci zawsze przyjdą, złaknieni polizac resztki wątpliwej sławy. Ani
      się natrudzić nie trzeba, by ich ściągnąć, ani by z nimi rozmawiać.
      Grunt, aby było wesoło. I potem takie są efekty. Niestety, pan
      Rymanowski sam jest sobie winien, a raczej nam, widzom, jest winien
      wyjasnienie czemu wciska nam takie zera, jak pan Mikke. Ja już nie
      mogę oglądać tvn24 - programy polityczne są robione według
      powyższego scenariusza, publicyści skłóconych redakcji (prawica
      kontra lewica) w studio poklepują się po plechach, jakby
      najważniejszym ich celem było pokazanie nam, szarym widzom, jacy to
      z nich kumple, i wspólnie biją pianę. Ogólnie rzecz biorąc, ze
      smutkiem stwierdzam, że polskie dziennikarstwo telewizyjne schodzi
      na psy, a tvn24, przy uznaniu całej przydatności tego typu stacji,
      wyznacza tu negatywne standardy.
      • sprytnymaciek [...] 24.09.08, 23:53
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • aa_6 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 02:02
        Moja wypowiedź odnosiła się do tej wypowiedzi!
      • pradniczanka.w.hucie Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 09:29
        Liczy się tylko oglądalność... więc zamiast debaty jest kabaret. Tylko ja wolę
        innych kabareciarzy niż pan Kó...n-Mikke...
    • virus_z_torunia Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 00:00
      Czytając wasze komentarze dochodzę do wniosku, że od wolności wolicie niewolę.
      Zarówno wolności wypowiedzi, jak i finansowej suwerenności Polski. Wolicie, by
      waszymi portfelami zarządzała Bruksela, która ma was za bandę idiotów,
      niezdolnych do samodzielnej troski o swoje interesy. I z tego co widzę, niewiele
      się myli. A co do gestu, ciekawe kiedy wytoczą mu proces o "propagowanie
      faszyzmu", w końcu są poglądy równe i równiejsze.
      • prezentation1 Re: won na TVTrwam 25.09.08, 00:07
        wirusow tu dosyc z PiSiorowa, jeszcze endecko-torunskiego nie bylo !!
        • rafvonthorn Re: won na TVTrwam 25.09.08, 09:08
          Reagujesz jak pies Pawłowa, jak Toruń, to trzeba szczekać, tak? Ale
          się dałeś wytresować...
      • princealbert Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 00:11
        jeśli ty uważasz się za idiotę, to ci współczuję. Ja z chęcią zamienię NBP na
        ECB. Świadomie.
        • rafvonthorn "Pieniądze jako dług" z polskimi napisami, polecam 25.09.08, 09:11

video.google.com/videoplay?docid=-1887591866262119830
      • jacek2216 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 11:15
        Czytając twój komentarz dochodzę do wniosku, że jesteś idiotą, który nie rozumie
        czym jest wolność. Z pewnością wolności nie da ci Mikke. Gdybyś miał dostateczną
        ilość inteligencji to byś zrozumiał, że to dopiero ten facet by cię jej
        pozbawił. Dowodzi tego każdą swą wypowiedzią.
        • virus_z_torunia Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 11:59
          Znaczy, Twoim zdaniem jeśli on mówi, żeby nie było żadnych koncesji z obecnie
          istniejących, to chce je nałożyć na wszystko? Że gdy deklaruje zniesienie
          obowiązku edukacji, to każdego nieuczącego się wsadzi do obozu pracy? Skoro
          "każdą swoją wypowiedzią" dowodzi, że chce zmienić ten naród w niewolników,
          przytocz JEDEN cytat, geniuszu.
        • andrzejto1 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 27.09.08, 10:15
          jacek2216 napisała:

> Czytając twój komentarz dochodzę do wniosku, że jesteś idiotą,
          który nie rozumi
          > e
          > czym jest wolność. Z pewnością wolności nie da ci Mikke. Gdybyś
          miał dostateczn
          > ą
          > ilość inteligencji to byś zrozumiał, że to dopiero ten facet by
          cię jej
          > pozbawił. Dowodzi tego każdą swą wypowiedzią.

Konkrety, konkrety. Jaką wypowiedzią w towim mniemaniu Korwin
          pozbawiłby Cię tej wolnośći?? W jakim zakresie??
          Czy też jak lewicowy piesek meodą Goebbelsa pleciesz pierdoły w
          mniemaniu, że dostatecznie długo powtarzane kłamstwo zostanie uznane
          za prawd!!!
    • wielki_czarownik Korwin a liberalizm w Polsce 25.09.08, 00:14
      Niestety przez pana K-M zwolennicy liberalizmu w Polsce są postrzegani jako w banda oszołomów. To po prostu szkodzi wizerunkowi liberalizmu.
      • nikodem_73 Re: Korwin a liberalizm w Polsce 25.09.08, 00:25
        Co fakt, to fakt. Mógłby być nieco mniej hmm... "ekscentryczny".

Pomijając taki detal jak wolność słowa to powinien wiedzieć, że JAKIEKOLWIEK
        odniesienia do hitleryzmu (nawet jeśli byłyby w 100% słuszne) MUSZĄ trafić na
        niezrozumienie, bo w powszechnej świadomości hitleryzm to archetyp zła. Zrobiłby
        ZNACZNIE lepiej gdyby powstrzymał się od tak "obrazowych" przykładów,
        • wj_2000 Re: Korwin a liberalizm w Polsce 25.09.08, 17:25
          nikodem_73 napisał:
          >..., bo w powszechnej świadomości hitleryzm to archetyp zła.
          > Zrobiłby ZNACZNIE lepiej gdyby powstrzymał się od tak
          > "obrazowych" przykładów...

Ni w ząb nie rozumiem Twojej logiki. Hitleryzm, to dla wiekszości
          (dla mnie też) archetyp zła. Dla Korwina TEŻ, a w każdym razie on
          WIE, że porównanie czegokolwiek z hitleryzmem to NAJSILNIEJSZE
          możliwe potępienie, odcięcie się. A ponieważ on uważa UE za coś
          potwornie złego (jej centralizm, homogenizację prawa, JEDNĄ walutę),
          to użył porównania do JEDNEGO wodza, JEDNEGO narodu, JEDNEJ
          ideologii by jaknajmocniej zohydzić Unię. Jak mógłby skuteczniej
          wyrazić swoje poglądy wdeptując w błoto ZARÓWNO Unię, jak i III
          Rzeszę??
          Jak można mu zarzucić propagowanie (pozytywne) hitleryzmu???? Tylko
          ogłupiały Rymanowski mógłby to sobie wytłumaczyć w swej chorej
          wyobraźni.
          Dodam, że ja CAŁKOWICIE nie podzielam korwinowskiej krytyki Unii.
          Uważam że SIĘ Korwin ośmiesza tak zajadle z nią walcząc. Tyle, że
          sposób jego ekspresji równie silnie potępia nazizm (czy jak kto woli
          hitleryzm). A o to trudno mieć do niego pretensję.
          • nikodem_73 Re: Korwin a liberalizm w Polsce 25.09.08, 17:42
            Problem jest taki, że w momencie gdy tylko używa takich porównań to większości
            ludzi po prostu wyłącza się myślenie. Od razu przechodzą w tryb "o czym ten JKM
            pieprzy - przecież w UE nie pali się ludźmi w piecach" - jakiekolwiek argumenty
            w tym momencie przestają mieć znaczenie.
            • plorg Re: Korwin a liberalizm w Polsce 25.09.08, 20:13
              nikodem_73 napisał:

> przecież w UE nie pali się ludźmi w piecach
              ----------------------------
              Faszyzm nie zaczyna i konczy sie na piecach.
              Faszyzm to tez calosc ustroju panstwowego i ideologia spoleczno-
              polityczna. Obecnie obserwujemy kontynuacje tej ideologii. Byc moze
              i do "piecow" tez dojdziemy, ale w dobie postepu technicznego
              zapewne beda one mialy bardziej nowoczesna forme.
            • andrzejto1 Re: Korwin a liberalizm w Polsce 27.09.08, 10:21
              nikodem_73 napisał:

> Problem jest taki, że w momencie gdy tylko używa takich porównań
              to większości
              > ludzi po prostu wyłącza się myślenie. Od razu przechodzą w tryb "o
              czym ten JKM
              > pieprzy - przecież w UE nie pali się ludźmi w piecach" -
              jakiekolwiek argumenty
              > w tym momencie przestają mieć znaczenie.

Wiesz, nie pali się jak na razie. Co będzie dalej nie wiadomo. Każda
              władza absolutna korumpuje w sposób absolutny. I przykład zza morza,
              czyli ze Szwecji. Przez czas pewien na przykład osoby upośledzone
              umysłowo były operacyjnie pozbawiane płodnosci, by nie mogły sie
              rozmnarzać. Ten proceder zakończono w latach chyba 80.
              Pamiętaj, że tak naprawdę, to brukselska biurokracja nie podlega
              kontroli.
    • zepter91 No to już wszystko jasne... 25.09.08, 00:23
      www.ioh.pl/forum/download.php?id=31319
      www.ioh.pl/forum/download.php?id=27507&sid=cd8b6549c364f4f0623b8e85969b4922
      • ch3heg dla ścisłości... 25.09.08, 10:20
        www.rumburak.friko.pl/img/enrique_pla-esteban_bilbao.jpg
        e.pardon.pl/pa770/5582bbc10026ccf6460d39f1
        rationalrevolution.net/images/salute2.jpg
        farm1.static.flickr.com/134/337148966_e51e1d347d.jpg
        images.quickblogcast.com/23662-22547/ratzinger_nazi.jpg
    • highalt I am Spartacus! 25.09.08, 00:25
      No, I am Spartacus... I am Spartacus.. I am Spartacus.. THIS IS SPARTA!!!
    • honeyr Od lat media cackają się z tym odrażającym typem 25.09.08, 00:45
      Od lat panuje dziwna stadna moda na traktowanie Mikkego jako nieco cudacznego
      i postrzelonego, ale niegroźnego dziwaka - stąd bierze sie całkowita
      pobłażliwość wobec tej w istocie odrażającej, fanatycznej i głęboko
      sfaszyzowanej kreatury.
      Gest w tvn to tylko jeszcze jeden wyskok wpisujący się w cały charakter tej
      postaci i jego formacji - to UPRowcy najchętniej manifestują swe "wolnościowe"
      "poglądy" razem z wygoleńcami pod ohydnym czarnym sztandarem.

UPR to patologia, przy okazji ukazująca, jak silnie korzenie dogmatycznego
      neoliberalizmu tkwią w totlitaryzmie.
      • ichmordy Re: Od lat media cackają się z tym odrażającym ty 25.09.08, 01:08
        Polska już dawno została sprzedana zachodnim koncernom . Wprowadzenie Euro jest koniecznością większej integracji z Unią.
        Ja widze więcej zalet niż wad i demonizowanie pieniądza nic nie daje.
        Gorzej że w Polsce większość ludzi przez 20 lat demokracji do niczego nie doszła , taką mamy politykę pieniężną. Jedynie istnieje spekulacja że Herr Tusk i jego znajomi wymienili juz złotówki na Euro bo wie że kurs będzie spadał. Dlatego można to nazwać rządową spekulacją na zlecenie i zarobią krocie na przewalutowaniu.
        • plorg Re: Od lat media cackają się z tym odrażającym ty 25.09.08, 07:39
          ichmordy napisała:

> Polska już dawno została sprzedana zachodnim koncernom .
          --------------------------
          I to jest jeden z przejawow faszyzmu.

> Wprowadzenie Euro jest koniecznością większej integracji z Unią.
          Ta "koniecznosc" to poglebienie faszyzmu.
      • z-zgrzyt on pokazał, że metody są faszystowskie 25.09.08, 01:13
        on pokazał, że metody są faszystowskie, pokazał prawdę, a idioci spod znaku
        sierpa i młota, kochający socjalizm, nic nie zrozumieli

komunizm i faszyzm to dwie podobne do siebie ideologie, rywalizujące ze sobą
      • mr.hell pod ohydnym czarnym sztandarem Partii Piratów? 25.09.08, 01:48
        ]:O))
      • nikodem_73 Re: Od lat media cackają się z tym odrażającym ty 25.09.08, 11:33
        BRUACHACHACHACHACHA. Powiedz - wiesz COKOLWIEK o liberalizmie, czy tylko
        powtarzasz opinie innych?
      • andrzejto1 Re: Od lat media cackają się z tym odrażającym ty 27.09.08, 10:28
        honeyr napisał:

> Od lat panuje dziwna stadna moda na traktowanie Mikkego jako nieco
        cudacznego
        > i postrzelonego, ale niegroźnego dziwaka - stąd bierze sie
        całkowita
        > pobłażliwość wobec tej w istocie odrażającej, fanatycznej i głęboko
        > sfaszyzowanej kreatury.
        > Gest w tvn to tylko jeszcze jeden wyskok wpisujący się w cały
        charakter tej
        > postaci i jego formacji - to UPRowcy najchętniej manifestują
        swe "wolnościowe"
        > "poglądy" razem z wygoleńcami pod ohydnym czarnym sztandarem.
        >
        > UPR to patologia, przy okazji ukazująca, jak silnie korzenie
        dogmatycznego
        > neoliberalizmu tkwią w totlitaryzmie.

Za to SLD to patologia pokazując jak głeboko korzenie dogmatycznego
        socjalizmu tkwią w totalitryżmie.
        A tak konkretnie to mógłbys powiedzieć kiedy i gdzie UPR robił
        cokolwiek współnie z łysolami?? Czy jak kolejny piesek pawłowa na
        dzwięk dzwonka pieprzysz te swoje bajeczki??
    • lehoo Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 00:59
      Pajac. Po prostu pajac.
    • sektor666 Żaden tam Sieg Heil!!! 25.09.08, 02:28
      wcale nie sieg heil tylko ave caesar! zapoznajcie się wszyscy z niedawnymi
      wyrokami sądów polskich. to nie hajlowanie tylko "pozdrowienie rzymskie". tak
      tak. niedługo jeszcze nasze sądy ogłoszą że swastyka nie jest symbolem nazizmu
      tylko znakiem reprezentującym słońce.
      • hno3 Re: Żaden tam Sieg Heil!!! 25.09.08, 04:33
        Co ty pieprzysz ? Ten osioł mówi "Ein Volk Ein Reich.." wznosi łapę
        do góry a ty mówisz że to "Ave Cezar" ?
        • reakcjonista1 Dokończ ośle... 28.09.08, 13:14
          mikke powiedział Ein Volk, ein reich, ein Euro...
          i to w tonie wyraźnie krytykującym ustrój faszystowski.
      • slbm Re: Żaden tam Sieg Heil!!! 25.09.08, 09:41
        > tak. niedługo jeszcze nasze sądy ogłoszą że swastyka nie jest symbolem nazizmu
        > tylko znakiem reprezentującym słońce.

I słusznie by uznały! W końcu to jest symbol o historii liczącej kilka tysięcy
        lat, którego używali przeróżni ludzie, w tym - z najbliższej historii - co
        najmniej jeden POLSKI PILOT (w okolicach I wojny światowej), fińska i łotewska
        armia, i jeszcze wiele innych przykładów można podać. SYMBOL zresztą z definicji
        jest wieloznaczny (w przeciwieństwie do alegorii). Przypisując całą wielowiekową
        tradycję symbolu swastyki jednemu idiocie, który poszalał na świecie całe 12
        lat, z jednej strony właśnie upamiętniamy swastykę jako symbol nazizmu (i jego
        autora - a po co?), a z drugiej tylko zachęcamy do używania w tej roli (właśnie
        dlatego, że zakazane). Skuteczniej byłoby zacząć swastykę wykorzystywać znowu w
        innych "nieszkodliwych" rolach tak, by przestał się kojarzyć jednoznacznie z
        nazizmem. Tymczasem zabraniając symbolu swastyki zrobiliśmy z niego zupełnie
        niepotrzebnie alegorię nazizmu.

To samo się tyczy wyciągniętej ręki, choć tutaj może przykładów (szczególnie
        pozytywnych) było mniej i trudniej ten symbol "oswoić", bo tak czy siak kojarzy
        się z militaryzmem. Ale nawet autor artykułu ma problem z rozróżnieniem
        "faszystowskiego pozdrowienia" od "Sieg Heil", a to nie jest to samo (tak samo
        jak faszyzm to nie to samo co nazizm, większość ludzi ma problem z tym
        rozróżnieniem).
        • wiem-wszystko Re: Żaden tam Sieg Heil!!! 25.09.08, 11:46
          kilka madrych rzeczy powiedziales, aczkolwiek nie ze wszystkim sie zgodze.

1) swastyki sa w krajach azjatyckich wszechobecne w kontekscie hinduizmu i
          buddyzmu. na wlasne oczy widzialem swiatynie w indiach i wietnamie
          'wytapetowane' swastykami. jednakze u nas takiego kontekstu nie ma. byl, ale
          dawno temu - aktualny jest poprostu inny, _my_ nic na to nie poradzimy. poki co
          nie ma co sie oszukiwac, w naszym lokalnym i aktualnym kontekscie swastyka=nazizm

2) 'Sieg Heil!' to pozdrowienie czysto werbalne, a nawet mniej pozdrowienie
          tylko wypowiedz, cos w stylu 'Chwalmy Pana!'. Natomiast reke wyciagalo sie
          wylacznie do 'Heil Hitler!' co mialo znaczenie mniej wiecej jak 'Szczesc Boze!'.
          Prosze wierzacych o nie interpretowanie moich porownan doslownie, tylko jako
          przyblizenie znaczenia.

3) UPR, Korwin-Mikke to cos w stylu takiej miejskiej 'samoobrony' - nakrzyczec,
          pohalasowac i znow zniknac pod prog wyborczy. na szczescie rzadzic im jeszcze
          nie bylo dane. oby tak zostalo!
          • tsp Re: Żaden tam Sieg Heil!!! 25.09.08, 12:27
            Wszystkiego jednak nie wiesz...
            Ad1. To nie sfastyki, hitler wybrał ten znak, gdyż oznacza szczęście, jednak popełnił błąd i użył lustrzanego odbicia - to właśnie jest sfastyka, lustrzane odbicie znaku szczescia spotykanego w swiatyniach w dalekim wschodzie. To nie sa jednak takie same znaki.
            • plorg Re: Żaden tam Sieg Heil!!! 25.09.08, 13:52
              tsp napisał:

> użył lustrzanego odbicia - to właśnie jest sfastyka,
              ------------------------
              To cos jak krzyz chrzescijanski. Mozesz go powiesic na dwa rozne
              sposoby i uzyskujesz dwa rozne znaczenia.
          • slbm Re: Żaden tam Sieg Heil!!! 25.09.08, 17:06
            > 'wytapetowane' swastykami. jednakze u nas takiego kontekstu nie ma. byl, ale
            > dawno temu - aktualny jest poprostu inny, _my_ nic na to nie poradzimy. poki co
            > nie ma co sie oszukiwac, w naszym lokalnym i aktualnym kontekscie swastyka=nazi
            > zm

Nie tak dawno temu znowu. Symbolem fińskim swastyka była do 1944 roku. Łotewskim
            do 1940. Zresztą na sztandarach Fińskich Sił Powietrznych jest do dziś, choć z
            samych samolotów zniknęła. Godła pilotów - Polaka, o którym wspomniałem (nie
            pomnę nazwiska w tej chwili), czy też Amerykanina latającego w eskadrze
            ochotniczej we Francji w 1917 r. to też nie aż tak dawno.

Problem polega na tym, żeśmy przyzwyczaili się kojarzyć swastykę wyłącznie z
            nazizmem, ale w ten sposób niejako stawiamy mimowoli nazizmowi pomnik.
            Pozostawiamy mu wieczną pamiątkę. Lepiej byłoby ten symbol "wyczyścić" i odebrać
            mu jednoznacznie złą wymowę. Już np. czerwona gwiazda aż tak jednoznacznie się
            nie kojarzy. Może sama w sobie jeszcze tak, ale symbol ten jest obecny i w
            innych miejscach - żeby daleko nie szukać w logo firm takich jak Heineken czy
            Big Star. A swastyki jakoś sobie wyobrazić nigdzie nie potrafię, od razu byłby
            krzyk, że to skandal i "propagowanie ideologii nazistowskiej". Tymczasem symbol
            sam w sobie ideologii nie niesie, to my mu nadajemy tak jednoznaczną wymowę i
            należałoby być może to zmienic. Choć jak sądzę trzeba na to poczekać, aż
            pokolenie, które pamięta wojnę po prostu odejdzie - nie mam złudzeń co do tego
            jak się kojarzy symbol swastyki byłemu więźniowi z Auschwitz na przykład i
            trudno go za to winić.
    • 2myszki Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 03:06
      Jeśli Janusz Mikke nie zauważa różnicy między hitlerowskimi Niemcami a USA, to
      gratuluję odwagi, bo to, co sobie aplikuje, legalne na pewno nie jest. Do tego
      macha łapą jak faszysta. Przegieło się coś Mikkemu w kiepele.
    • 2myszki Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 03:19
      Jeśli Janusz Mikke nie zauważa różnicy między hitlerowskimi Niemcami a USA, to
      gratuluję odwagi, bo to, co sobie prawdopodobnie aplikuje, legalne na pewno
      nie jest. Do tego macha łapą jak faszysta. Przegięło się coś Mikkemu w
      kiepele. W końcu Kongres USA, w którym jest sporo pejsatych, całkiem niedawno
      bił ostro pianę na temat zwrotu żydowskich majątków w Polsce, a nie na temat
      wznowienia działalności krematoriów w Auschwitz.
      • hno3 A potem przy wyborach i sondażach wielkie 25.09.08, 04:53
        zdziwienie : UPR 0.1%
    • bogdan331 Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 05:19
      Dawno powinien kretyn przebywać w wariatkowie razem ze swoją infantylną
      muchą.upr=0[słownie:ZERO]
      • szary116 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 10:09
        Kretyn to cie zrobił i zepsuł.To,że ktoś ma wyraziste i pozbawione
        poprawności politycznej poglądy świadczy raczej o jego odwadze.Jest
        to bardzo mądry człowiek(czego o tobie jaśku powiedzieć nie
        można).Ja w przeciwieństwie do ciebie zrozumiałem ironie tego
        gestu,który nie oznacza wcale sympatyzowania z faszyzmem,mimo że tak
        więszość kretynów uważa.Facet nie jest lewicową szmatą,która musi
        sie pilnować na każdym kroku,żeby przypadkiem kogoś nie
        obrazić.Troche poczytaj małolacie ksiązek,zamiast pisać jak troll
        internetowy.
        • prorok_abraham Znalazłeś w nim oparcie? 25.09.08, 13:24
          Nie ma to jak mieć jakiś autorytet, na którym można się oprzeć. Im większy
          problem w psychice, tym autorytet musi być bardziej wyrazisty i... autorytarny.
          Zarozumiały JKM może się z tego powodu niektórym osobom podobać, mogą tłumaczyć
          jego idiotyzmy na wszystkie sposoby, ale nie oznacza to, że musi się podobać
          wszystkim. Dla wielu ludzi JKM jest idiotą i wielu ludzi może go spokojnie
          przygasić, nie dlatego nawet, że są inteligentniejsi od niego, tylko dlatego, że
          łatwo jest obalić idee nie mające oparcia w rzeczywistości. Opanuj się, ochłoń i
          na chłodno zaanalizuj, co ten koleś bredzi.
          • plorg Re: Znalazłeś w nim oparcie? 25.09.08, 14:02
            prorok_abraham napisał:

> Dla wielu ludzi JKM jest idiotą i wielu ludzi może go spokojnie
            > przygasić, nie dlatego nawet, że są inteligentniejsi od niego,
            > tylko dlatego, że łatwo jest obalić idee nie mające oparcia w
            > rzeczywistości.
            ------------------------------
            'Prorok_abraham' nie badz goloslowny. Obal jakas idee wypowiedziana
            przez J.K.M. w omawianym programie. Bo bez tego twoj tekst jest
            tylko malo wykwintnym pomawianiem.
            • prorok_abraham Proszę bardzo: oto przykład 25.09.08, 20:35
              Może nie z tego programu, ale to jedna z obłędnie głupich teorii JKM: Zalety
              prawa do posiadania broni. JKM jest 'ZA'. Podaje tu przykład masakr w szkołach
              amerykańskich. W tych szkołach jest zakaz noszenia broni i dlatego, twierdzi
              JKM, takie masakry się zdarzają. No bo gdyby, jego zdaniem, uczniowie mieli przy
              sobie broń, to może zginąłby jeden od jakiegoś szaleńca, ale następny uczeń
              szaleńca by sprzątnął. Hmmm, rozumowanie na poziomie inteligentnego
              przedszkolaka. Kontra: skąd wiadomo, że wtedy zamiast bójek w szkole nie byłoby
              pojedynków w stylu Dzikiego Zachodu? Skąd wiadomo, że napastnik przygotowujący
              się od miesięcy na atak, będzie rozwalony przez pierwszego lepszego uczniaka,
              który ma spluwę? Może uczniak z drżącą ręką spowoduje dodatkowe ofiary? Czemu
              takie masakry zdarzają się w krajach, w których dostęp do broni jest łatwy (USA,
              Finlandia)?
              Czemu na dzikim zachodzie w XIX wieku masowo ginęli ludzie od broni palnej? Itd.
              itp. Pan JKM rzuca jakieś proste rozwiązanie i myśli że świat będzie od tego
              lepszy, rozwiązania jego na ogół są zupełnie nie przemyślane i nie poparte dowodami.
              • zz26 Re: Proszę bardzo: oto przykład 25.09.08, 23:19
                "Podaje tu przykład masakr w szkołach
                > amerykańskich. W tych szkołach jest zakaz noszenia broni i dlatego, twierdzi
                > JKM, takie masakry się zdarzają."

to jest prawda akurat. nie zauwazyles dziwnego zbiegu okolicznosci ze te masakry
                zdarzaja sie w miejscach gdzie jest zakazz posiadania broni? nikt nie robi
                takich masakr w metrze czy innych miejscach publicznych nigdy nie slyszalem zeby
                jakis szaleniec powystrzelal ludzi w metrze ( pewnie dlatego ze co drugi ma spluwe)

"skąd wiadomo, że wtedy zamiast bójek w szkole nie byłoby
                > pojedynków w stylu Dzikiego Zachodu?"

nikt by nie zaczal bojki bo bal by sie ze ten drugi go jeszcze odstzeli w szkole
                przesladuje sie slabszych ale jak slabszy ma bron to zaden osilek gnebic go nie
                bedzie bo a nuz ten slabeusz w leb mu palnie

"Może uczniak z drżącą ręką spowoduje dodatkowe ofiary"

robi ci roznice czy zginiesz z rak szalenca czy kogos kto probowal go
                zastrzelic? masz ryzyko ze uczniak trafi w ciebie ale jak broni nie bedize mial
                to masz 100% pewnosc ze bedziesz martwy

"Czemu na dzikim zachodzie w XIX wieku masowo ginęli ludzie od broni palnej?"

masowo? to jakim cudem sie nie powystrzelali? moze podasz nam liczbe zabitych?
                czy tak na oko oceniasz ze masowo?
                • prorok_abraham Re: Proszę bardzo: oto przykład 27.09.08, 21:58
                  zz26 napisał:

> "Podaje tu przykład masakr w szkołach
                  > > amerykańskich. W tych szkołach jest zakaz noszenia broni i dlatego, twier
                  > dzi
                  > > JKM, takie masakry się zdarzają."
                  >
                  > to jest prawda akurat. nie zauwazyles dziwnego zbiegu okolicznosci ze te masakr
                  > y
                  > zdarzaja sie w miejscach gdzie jest zakazz posiadania broni? nikt nie robi
                  > takich masakr w metrze czy innych miejscach publicznych nigdy nie slyszalem zeb
                  > y
                  > jakis szaleniec powystrzelal ludzi w metrze ( pewnie dlatego ze co drugi ma spl
                  > uwe)
                  >
                  Hehe, no widzisz, ja uwazam, ze ci szalency atakuja glownie w szkole nie dlatego
                  ze w szkole jest mniej broni, ale dlatego, ze ci idioci sa sfrustrowani i
                  nienawidza przede wszystkim tych, z ktorymi sie musza czesto spotykac, ktorych
                  troche znaja, ale z ktorymi nie moga nawiazac jakiejs nici porozumienia. Zreszta
                  upraszczasz troche, w USA od broni palnej ludzie gina nie tylko w szkolach.
                  Ostatnio w San Francisco bylem w tzw. Sony Center (nie pamietam dokladnej
                  nazwy). Budynek istnieje chyba 6 lat a juz zdarzyly sie tam 4 ofiary smiertelne.
                  Jakis rok temu 15-latek sprzatnal innego nastolatka, bo ten mu 'przeszkadzal w
                  staniu w kolejce'.

> "skąd wiadomo, że wtedy zamiast bójek w szkole nie byłoby
                  > > pojedynków w stylu Dzikiego Zachodu?"
                  >
                  > nikt by nie zaczal bojki bo bal by sie ze ten drugi go jeszcze odstzeli w szkol
                  > e
                  > przesladuje sie slabszych ale jak slabszy ma bron to zaden osilek gnebic go nie
                  > bedzie bo a nuz ten slabeusz w leb mu palnie
                  Swiat utopia. Ludzka psycha nie jest tak prosta, zawsze sie znajdzie ktos kto
                  mysli, ze jest nie do pokonania albo ktos w przyplywie zlosci straci kontrole.
                  Myslisz, ze czemu jest zakaz noszenia broni w szkolach amer.?

>
                  > "Może uczniak z drżącą ręką spowoduje dodatkowe ofiary"
                  >
                  > robi ci roznice czy zginiesz z rak szalenca czy kogos kto probowal go
                  > zastrzelic? masz ryzyko ze uczniak trafi w ciebie ale jak broni nie bedize mial
                  > to masz 100% pewnosc ze bedziesz martwy
                  Moze. Chodzilo mi o to, ze przecietne uczniaki nie beda mialy wielkiego pozytku
                  z broni w razie zagroznia.
                  >
                  > "Czemu na dzikim zachodzie w XIX wieku masowo ginęli ludzie od broni palnej?"
                  >
                  > masowo? to jakim cudem sie nie powystrzelali? moze podasz nam liczbe zabitych?
                  > czy tak na oko oceniasz ze masowo?
                  Nie na oko. Poczytaj Listy z Ameryki Sienkiewicza, biografie slynnych
                  'kowbojow'. Polecam rowniez 'Asfaltowy Saloon' Lysiaka.
              • plorg Re: Proszę bardzo: oto przykład 25.09.08, 23:29
                No rzeczywiscie, przyklad nie z tego programu i do tego wielce
                naciagany. A ja oczekiwalem przykladu, ktory pokaze jak: "łatwo jest
                obalić idee nie mające oparcia w rzeczywistości".
                Tymczasem niezle zes sie natrudzil w manipulacjach, zeby "udowodnic"
                falszywosc tezy J.K.M. Piszesz o uczniakach, a tymczasem mowa raczej
                o studentach (osobach doroslych). Poza tym przyczynami takich masakr
                nie byla nigdy bron jako taka, tylko psychopatyczne zachowania pod
                wplywem lekow psychotropowych znanych z wywolywania skolnnosci
                samobojczych i morderczych. W tym wypadku nalezaloby raczej zakazac
                stosowania takich 'lekow', niz broni, ktora moze umozliwic komus
                obrone.
                Wygoogluj sobie 'prozak'. Pomijasz zupelnie fakt, ze ewentualne
                posiadanie broni zalezy od wyboru danego czlowieka (nie chodzi tu o
                rozdawanie broni wszystkim jak leci, chca czy nie) i uzyskania
                odpowiedniego zezwolenia od wladz, czyli np. opinii psychologa, czy
                mozna takiej osobie umozliwic posiadanie broni. Poprostu, zes sie
                zagalopowal. Stosujesz uproszczenia, pomijanie faktow i wszelkie
                mozliwe manipulacje, zeby wszystko pasowalo pod twoj tok myslenia.
                Udowodnienie twojej tezy jest trudniejsze niz ci sie zdaje i wielce
                dyskusyjne. Zarzucasz J.K.M. proste rozwiazania, a tym czasem sam
                prezentujesz prosty sposob myslenia i uwazasz wlasnie, ze swiat
                bedzie lepszy w/g _twojego_ swiatopogladu. Coz, zwykla projekcja.
                • prorok_abraham Re: Proszę bardzo: oto przykład 27.09.08, 21:46
                  > Poza tym przyczynami takich masakr
                  > nie byla nigdy bron jako taka, tylko psychopatyczne zachowania pod
                  > wplywem lekow psychotropowych znanych z wywolywania skolnnosci
                  > samobojczych i morderczych. W tym wypadku nalezaloby raczej zakazac
                  > stosowania takich 'lekow', niz broni, ktora moze umozliwic komus
                  > obrone.
                  No sorry, ale nożem by tylu nie zabił nawet pod wpływem leków. Ponadto takie
                  leki niektore osoby musza zazywac, wiec na rynku musza byc dostepne - to jest z
                  kolei prawo do leczenia/zdrowia.
                  > Pomijasz zupelnie fakt, ze ewentualne
                  > posiadanie broni zalezy od wyboru danego czlowieka (nie chodzi tu o
                  > rozdawanie broni wszystkim jak leci, chca czy nie) i uzyskania
                  > odpowiedniego zezwolenia od wladz, czyli np. opinii psychologa, czy
                  > mozna takiej osobie umozliwic posiadanie broni
                  Czy sprawcy ostatnich masakr mieli odpowiednią opinię? Jaka pewność, że opinia
                  będzie zawsze poprawna?

> Zarzucasz J.K.M. proste rozwiazania, a tym czasem sam
                  > prezentujesz prosty sposob myslenia i uwazasz wlasnie, ze swiat
                  > bedzie lepszy w/g _twojego_ swiatopogladu. Coz, zwykla projekcja.
                  Tak wlasnie uwazam, ale nikomu niczego nie narzucam.
              • alfalfa Re: Proszę bardzo: oto przykład 26.09.08, 15:59
                Słaby przykład z tą bronią. Dlaczego? Bo pominąłeś (nieświadomie?)
                takie przypadki, które nie wydarzyły się w USA lub Finlandii. Np.
                podobne zdarzenie miało miejsce w Niemczech.

www.valhalla.pl/news1690-Niemiecka-strzelanina-spowodowana-przez-gry.html

A.
                • prorok_abraham Re: Proszę bardzo: oto przykład 27.09.08, 21:48
                  To się nazywa argument. Rzeczywiscie nie bylem swiadomy strzelaniny w Niemczech.
                  Musisz jednak przyznac, ze w krajach, w ktorych bron jest latwo dostepna takie
                  zdarzenia maja miejsce czesciej.
      • greg232 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 10:48
        JKM może i zero, ale nie UPR
    • bogdan331 Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 05:33
      Dawno powinien kretyn przebywać w wariatkowie razem ze swoją infantylną
      muchą.upr=0[słownie:ZERO]
      Jedno z praw Murphy'ego-1. Nigdy nie kłóć się z głupcem - ludzie mogą nie
      dostrzec różnicy.
    • losiu4 Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 06:51
      nie wiem o co się wybiórcza znowu czepia. 5 piw zamawiał przecież. A
      tak na poważnie to gościu ma rację. Raz ze politpoprawność knebluje
      ludzi, dwa to właśnie ma wspólne z faszyzmem który też pewne poglądy
      tępił. Na razie obozów nie ma, ale kto wie, kto wie...

Pozdrawiam

Losiu
      • 2berber Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 07:16
        Oburzacie się gestykulacją a nie reagujecie
        gdy w Sejmie RP były premier wyłudza
        realne 300 zł :-(
    • plorg Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 07:15
      "W trakcie swojej argumentacji Korwin-Mikke wyprostował prawą rękę
      przed siebie, wykonując faszystowski gest."
      No i co z tego? Inteligentny inaczej redaktorek Rymanowski nie
      zrozumial ironii Korwina-M i pogardy dla faszystowskich tendencji w
      sprawach finansow. Jedyne co zauwazyl, to gest. Taka sama
      inteligencja, jak widac, wykazuje sie tez Gazeta.

"Pozostali goście programu nie odnieśli się do występu byłego posła."
      A co? Mieli robic z siebie glupkow i protestowac, bo ktos
      wyprostowal reke? Przestancie sie osmieszac. Nalezyc przeciwstawiac
      sie prawdziwemu faszyzmowi, a nie gestom czy znakom graficznym.
      Jak jakis kraj coraz bardziej pograza sie w faszystowskich
      praktykach, torturach np. to wszystko jest OK. Protest sie podnosi
      gdy ktos podniesie reke. Zenada i szczyt zaklamania!
    • allspice Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 07:25
      Fakt,wyjatkowo niesympatyczny gość - a ten gest,nadaje się do sądu.
      • kakens Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 08:19
        Na jakiej podstawie?
    • henyk Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 07:31
      Nigdy Mikkiego nie traktowałem poważnie, nie traktuję i traktował nie będę.
      Owszem, ma swoich zagorzałych zwolenników bo to tacy sami jak on, teoretycy.
      Nigdy nie sprawdzili swoich "mądrości" w działaniu a wygadywać może każdy. Gdyby
      miał rację, już dawno miałby takie poparcie, że siedziałby na tronie. Ale, jak
      widać, racji nie ma. Swoje teorie głosi już prawie 20 lat i bez skutku.
      • deree Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 07:48
        A od kiedy "manie racji" mierzymy poparciem społecznym? To może zamiast
        inwestować miliardy w LHC lepiej byłoby przeprowadzić referendum w sprawie
        istnienia lub nie cząstki Higgsa i lud by demokratycznie zadecydował.
      • plorg Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 07:50
        henyk napisał:

> Gdyby miał rację, już dawno miałby takie poparcie, że siedziałby
        > na tronie.
        ---------------------------
        Rozumiem, ze wszystcy wladcy swiata sa na tronie bo maja racje :-))))

> Ale, jak widać, racji nie ma.
        Jedyne co widac to to, ze bozia komus rozumu poskapila.

> Swoje teorie głosi już prawie 20 lat i bez skutku.
        Wcale nie dziwne, biorac pod uwage fakt, w jakim towarzystwie
        przyszlo mu swoje teorie glosic.
      • greg232 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 10:54
        gdyby kiedyś rozumowano tak jak ty to dalej mieszkalibyśmy w lepiankach, bo
        robiono by głosowanie nad słusznością teorii Einsteina
        • natural7 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 26.09.08, 14:12
          > gdyby kiedyś rozumowano tak jak ty to dalej mieszkalibyśmy w
          lepiankach, bo
          > robiono by głosowanie nad słusznością teorii Einsteina
          Coś takiego było w przeszłości zebrał się jakiś komitet fizyków za
          czasów Einsteina i zagłosowali że nie ma racji a Einstein ich
          wyśmiał.
          • serpentor666 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 26.09.08, 14:17
            Cóż, ja nie chce Euro w Polsce z jednego powodu- ceny wzrosną, a płace nie.
            Zresztą czy jest jakiś nakaz tego by była jedna waluta- jak tak to durna ta
            unia, bo brytole dalej mają funty. A tak, komunistów można pokazywać, choć
            wymordowali więcej osób niz naziści, zresztą nazizm to jedna z form socjalizmu.
    • bogulo2 Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 07:44
      Jak myślicie...dlaczego GW znalazła jeden kadr (zamazany) by wykpić JKM???

Dlaczego politykom PiS, PO i innych lewicowych partii nie pasuje wolny rynek, tolerują ZUS, NFZ i inne zbędne wynalazki???

Czy nie zauważyliście, że UPR jako jedyna partia nie brała i nie bierze kasy państwowej (naszej) na funkcjonowanie???

Kto z komentujących przeczytał choć raz ogólnie dostęny program UPR?

Kto przeczytał program PO lub PiS, zrozumiał go i sprawdził ile zapisów zostało zrealizowanych?

I co najważniejsze. JKM to publicysta wspierający UPR, ale partia ta już od dawna funkcjonuje bez niego. Moim zdaniem facet szkodzi partii, tak jak szkodzą jej media typu GW i inne pomijając tą partię w swoich programach. Dziwne, że zapraszają (bardzo rzadko) JKM jako reprezentanta UPR, a nie innego polityka tej partii.

Czytam bloga JKM i każdy średnio inteligentny człowiek wyrobi sobie tolerancyjne podejście do tego pana. Wiele tez jest sensownych (ok 80-90%), ale JKM niefortunnie opiera się o ekstremalne przykłady (jak porównywanie wysokości podatków obecnie w PL do III Rzeszy).

Polecam dla równowagi emocjonalnej blog Roberta Gwiazdowskiego - poglądy praktycznie takie same, ale przedstawione w innym świetle...warto zerknąć.
      • henyk Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 07:50
        A jak sprawdzić realizację zapisów UPR, bo nie kapuję czegoś chyba?. Czyżbyś
        chciał wmówić wszystkim, że tylko UPR realizuje swoje programy, kogo ty uważasz
        za idiotę?. Nikt nie zagłosuje na politycznego błazna, to chyba oczywiste.
        • marioc64 Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 07:55
          A jak ma realizować skoro nie jest w rządzie?

Polecam pooglądać: www.youtube.com/user/UPRTV zwłaszcza cykl JKM kontra
          TV, oraz debaty z udziałem JKM. Zmienisz zdaniem i przestaniesz czytać takie
          szmatławce jak gazeta.pl, które pod dyktanda naszej aktualnej ekipy rządzącej
          celowo ośmieszają JKM!
          • bogulo2 Właśnie miałem to napisać 25.09.08, 07:59
            Nie można sprawdzic poziomu realizacji, skoro nie dano szansy by program zrealizować.
            • greg232 Re: Właśnie miałem to napisać 25.09.08, 11:01
              zawsze można sprawdzić jakie podejmowali działania w sejmie w 1992 roku, nie
              jest trudno to znaleźć pod hasłem UPR
        • plorg Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 08:00
          henyk napisał:

> kogo ty uważasz za idiotę?.
          Uderz w stol a nozyce sie odezwa, chcialoby sie napisac.

> Nikt nie zagłosuje na politycznego błazna, to chyba oczywiste.
          Poki co to sam wychodzisz na blazna. Z tego co wiem to J.K.M.
          nigdzie nie kandyduje, a ty piszesz o glosowaniu na niego.
      • marioc64 Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 07:51
        Nie zgodzę się, moim zdaniem JKM jest ikoną UPRu i jako jeden z niewielu z tej
        partii potrafi skutecznie występować w mediach (przykład: debata z wolskim o
        traktacie lizbońskim).

Porównania do III Rzeszy mają sens, bo przecież każdy Polak ma wpajane od
        dziecka jakim złym człowiekiem był Hitler, a on pokazuje na tle Hitlera jakimi
        złymi ludźmi są ludzie z naszego rządu. Pokazuje ile nam zabierają pieniędzy i
        wolności (np. przeciwnik III Rzeszy mógł założyć kawiarnię w 2 dni, a obywatel
        Polski w ile?). Ma to ogromny sens!
        • bogulo2 zgoda 25.09.08, 07:56
          ty to widzisz i rozumiesz, ja i wielu innych też. Większość natomiast której wpajano od dziecka że Hitler to zło (bo tak było), odbierze wprost interpretacje mass mediów tak jak pierwsza osoba która odpisała na mój post nazywając mnie idiotą i nie rozumiejąc odniesienia do programu UPR

Czyli odbierze tą informację jako: Korwin i UPR twierdzą, że Hitler był dobrym człowiekiem, bo miał wolny rynek.
        • plorg Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 08:10
          Faszyzm to tez ustroj panstwowo-polityczny. Nie mozna zawezac
          pojecia faszyzmu do obozow koncentracyjnych, bo byl to tylko jeden z
          wielu przejawow faszyzmu. Wprowadzanie jednej waluty sterowanej
          centralnie jest przejawem myslenia faszystowskiego. Takie bylo
          przeslanie J.K.M.
        • greg232 Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 11:03
          marioc64 napisał:

> Nie zgodzę się, moim zdaniem JKM jest ikoną UPRu i jako jeden z niewielu z tej
          > partii potrafi skutecznie występować w mediach (przykład: debata z wolskim o

jeśli ma być tak skuteczny jak wczoraj to ja dziękuję

• marioc64 Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 12:21
            Wczorajszy występ do najlepszych nie należy, jednak w istocie większość występów
            JKM jest na naprawdę wysokim poziomie.
          • kvg_forum Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 13:24
            A nie jest?
            Pol Polski o niczym innym nie rozmawia.
            Prawda, ze ponad 90% nic nie zrozumie z tego co JKM powiedzial, ale kilka
            procent sie zastanowi nad meritum wypowiedzi. Byc moze zgodza sie z JKM, moze
            nie, ale i tak skutecznosc duzo wieksza niz wiekszosci 'oficjalnych' politykow.
      • henyk Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 07:53
        "Czy nie zauważyliście, że UPR jako jedyna partia nie brała i nie bierze kasy
        państwowej (naszej) na funkcjonowanie???". Co ty pieprzysz?. A PEiR bierze, a
        Partia Kobiet też bierze?.
        • marioc64 Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 07:56
          A UPR nie bierze i nigdy nie brała!
        • bogulo2 Przepraszam 25.09.08, 08:02
          Nie brała będąc w w Sejmie jako jedyna, a teraz nie bierze nie będąc w sejmie tak jak PEiR i Partia Kobiet, bo z tego co wiem (mogę się mylić i piszę byś nie obrzucał mnie "piepszeniem") na taką kasę nawet liczyć obecnie nie mogą.
        • greg232 Re: Jesteście ślepi???!!!!!!! 25.09.08, 11:06
          images34.fotosik.pl/366/11adec824588c4b4.gif
          i jak widzisz KPEiR brała, więc warto czasem się interesować na tematy, na które
          się wypowiada, a Partia Kobiet która zarejestrowała się tylko w kilku okręgach,
          i działająca w interesie wybranej grupy społecznej, czyli kobiet, jest niezbyt
          poważna
      • metall Dobrze powiedziane ... 25.09.08, 10:28
        ... znaczy napisane.
        Popieram.
    • marioc64 Oglądnijcie i sami oceńcie 25.09.08, 07:45
      rapidshare.com/files/148120372/TVN24_24_09_2008_JKM_.wmv.html
      Po co dawać się naciągać na tanią sensację, nie lepiej mieć własne zdanie oparte
      na faktach?
    • o90 Korwin-Mikke jak zwykle ma racje 25.09.08, 07:46
      ale wiekszosc ludzi juz ma papke wybiorczej w glowie
      i nie jest zdolna do zrozumienia podstawowych faktow

• hno3 Ein Janusz,Ein Korwin,Ein Mikke 25.09.08, 07:52
        Na drzewo , świry !
      • ruhe Re: Korwin-Mikke jak zwykle ma racje 25.09.08, 10:51
        To jest kraj socjalistów, nic się tu nigdy nie zmieni, bo ludzie uważają go za
        idiotę.
        • hno3 Sorry ale jeżeli ktoś w programie rozrywkowym 25.09.08, 12:05
          daje sie upijać by pokazać że jazda po pijaku grozi co najmniej
          kalectwem samochodu - to jest idiotą .
          • marioc64 Re: Sorry ale jeżeli ktoś w programie rozrywkowym 25.09.08, 12:33
            hno3 napisał:

> daje sie upijać by pokazać że jazda po pijaku grozi co najmniej
            > kalectwem samochodu - to jest idiotą .

Korwin w tym program swoje udowodnił w dodatku w programie pokazali mocno
            naciągane ujęcia.

Prawda jest taka, że alkohol na każdego działa inaczej, na jednych bardziej i na
            innych mniej, a dlaczego ktoś kto wie, że jedno piwo mu absolutnie nie zaburzy
            sprawności ruchowej (badania nawet wykazują wzrost refleksu), miałby nie
            prowadzić samochodu? W innych krajach kierowcy robi się test refleksu i
            sprawności ruchowej, np. ma przejść po prostej linii, czy dotknąć palcem czubka
            nosa itp, na tej podstawie ocenia się jego stan - ta sama ilość promili alkoholu
            we krwi na każdego działa inaczej. Zamiast prewencji powinno się zastosować
            surowe kary, np. kara śmierci za rozjechani dzieci po pijaku i nikt po pijaku by
            nie jeździł - proste i skuteczne, a i kara adekwatna do czynu.
    • pawel-l Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 07:47
      Czy ktoś zwrócił uwagę że gest Korwina był protestem przeciwko
      rządzącym metodami faszystowskimi ?
      Podsumujmy np ostatnie działania Tuska:
      - rejestracja ciężarnych
      - kastrowanie pedofili
      - pobłażanie wobec tortur
      - kolejne ograniczenie w dostępie do 30 zawodów medycznych
      - radary na każdym rogu
      itp.
      Większość osób nie kojarzy, że te rzeczy są całkowicie sprzeczne z
      liberalizmem. To czysty faszyzm.
      Jak recesja w US zamieni się w depresję to zobaczycie co potrafi
      rząd, który ma nieograniczoną władzę...
      • plorg Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 09:39
        pawel-l napisał:

> Czy ktoś zwrócił uwagę że gest Korwina był protestem przeciwko
        > rządzącym metodami faszystowskimi ?
        W tym caly problem, ze wiekszosc pajacow, wlacznie z panem
        redaktorem Rymanowskim i Gazeta, nie zauwazyla nic poza gestem.
        • natural7 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 26.09.08, 14:17
          > W tym caly problem, ze wiekszosc pajacow, wlacznie z panem
          > redaktorem Rymanowskim i Gazeta, nie zauwazyla nic poza gestem.
          W tym problem że oni dobrze wiedzą o co chodzi ale utrzymanie
          michnitrixa jest najważniejsze.
          • serpentor666 Re: Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 26.09.08, 14:19
            Tu się zgadzam, oprócz gestu były też słowa, ale o nich się nie mówi.
      • infocar Zapmoniałeś o ustawie Tuska, która 25.09.08, 15:14
        zagarnęła prywatne pieniądze ludzi z ich kont w OFE!!!
        Zlikwidowała także możliwość dziedziczenia tych środków.
    • battosai Korwin-Mikke robi "Sieg Heil" w TVN24 25.09.08, 08:03
      Ależ on przecież tylko zamawiał 5 piw :D
    • jerjar policzek w imieniu ofiar 25.09.08, 08:08
      Właściwym skwitowaniem takiego zachowania byłby publiczny policzek wymierzony
      w imieniu ofiar.
      • komentare Re: policzek w imieniu ofiar 25.09.08, 10:18
        Popieram: policzek w imieniu ofiar. Tyle, że JKM krytykował a nie
        chwalił faszyzm.Ale co do zasady popieram. Czyli?

W imieniu ofiar w mordę Stasińskiego, który paraduje w koszulce z Che
        Gevarą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka