vomitorium1 Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma innymi... 04.10.08, 13:25 jest już święta trójca będzie święta trojka Odpowiedz Link Zgłoś
5xx Re: Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma inny 04.10.08, 13:28 W Pakiecie ? Ale jaja ! Odpowiedz Link Zgłoś
gerhard_fon_ruskiszajs Szwabski_Papież_Boi_Się_Mitu_Papi erza_Polaka_?:o)) 04.10.08, 13:33 GWno kabluje: Telewizja Niemiecka TVN podała: w Watykanie pojawił się plan, by beatyfikować Jana Pawła II wraz z dwoma innymi papieżami..... ........................................................................ Najwyraźniej pozbawiony charyzmy i z obciążeniami hitlerowskiej młodości - szwabski, przeciętny papież obawia się mitu i legendy wielkiej pojedyńczej, polskiej gwiazdy - Jana Pawła II :) Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult [...] 04.10.08, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Papież ma specjalną asystencję Ducha Świętego! ... 04.10.08, 14:02 Może więc Kongres USA zamiast 700 mld baksów powinien pogadać z Benedyktem na temat zwalczenia kryzysu gospodarczego! Odpowiedz Link Zgłoś
opt Oj niepoprawne pismaki 04.10.08, 14:07 na kolana,zapomnieliście już ,że przebaczyliście i prosicie o przebaczenie.Pius XII to już swój chłop a wy się czepiacie.Za rok będziecie do niego wznosić błagania wraz z całym klecholandem. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Ojciec Swiety zasluguje na osobna beatyfikacje 04.10.08, 14:31 Ojciec Swiety nie potrzebuje nieczyjego towarzystwa podczas donioslej uroczystosci. Dlaczego Pius XII (mowia po cichu, ze bardzo kontrowersyjny) ma padac cieniem na naszego niepokalanego Ojca Swietego? To doprawdy jakis absurd. Pragniemy wszyscy, by tylko na Ojcu Swietym skupila sie nasza uwaga. Ojciec Swiety takiej uwagi z naszej strony zawsze oczekiwal i taka uwaga polaczona z podziwem nieustannie dodawala Ojcu Swietemu skrzydel. Czul sie wtedy Ojciec Swiety jakby mial wzlatywac ku niebiosom prosto w ramiona ukochanego boga ojca. Zatem beatyfikacja Ojca Swietego razem z kolegami po fachu, co tu duzo mowic, znacznie dla nas Polakow mniejszego kalibru, bylaby nijako ujma dla swietosci Ojca Swietego. Dlatego Ojciec Swiety zasluguje nie tylko na to, by nie cwiartowano Jego niepokalanego ciala, ale by beatyfikowano go indywidualnie tak by w takiej wyjatkowej chwili mogl cieszyl sie wylaczna i niepodzielna uwaga swoich umilowanych braci i siostr. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Ojciec Swiety zasluguje na osobna beatyfikacj 04.10.08, 15:05 Nie mnie jest sadzic innych ani zasiadac w komisjach rozpatrukacych beatyfikacje. Osobiscie jestem przekonany, ze z tej trojki tylko PiusXII reprezentuje PRAWDAZIWY Kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Ojciec Swiety zasluguje na osobna beatyfikacj 04.10.08, 16:26 wet3 napisał: > Nie mnie jest sadzic innych ani zasiadac w komisjach rozpatrukacych > beatyfikacje. Osobiscie jestem przekonany, ze z tej trojki tylko > PiusXII reprezentuje PRAWDAZIWY Kosciol. Jesteś Waść sedekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: svetomir 04.10.08, 19:20 svetomir napisał: > wet3 napisał: > > > Nie mnie jest sadzic innych ani zasiadac w komisjach > rozpatrukacych > > beatyfikacje. Osobiscie jestem przekonany, ze z tej trojki tylko > > PiusXII reprezentuje PRAWDAZIWY Kosciol. > Jesteś Waść sedekiem? Oceniajac dzialalnosc JP2 w czasie Vaticanum II mam sporo watpliwosci. Dla mnie zaden posoborowy (po Vaticanum II) papiez nie prezentuje prawdziwego katolicyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Wojtyła znalazł się w doborowym towarzystwie 04.10.08, 15:38 Nawet beatyfikacja nie uchroni tych czarnoksiężników przed ogniem piekielnym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: glemp1 04.10.08, 15:53 glemp1 napisała: > Wojtylla znalazl sie w doborowym towarzystwie > Nawet beatyfikacja nie uchroni tych czarnoksiężników przed ogniem > piekielnym!!! Masz racje. Nie rozumiem jednak dlaczego przyczepilas sie do PiusaXII ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Boh trojcu lubit 04.10.08, 19:21 Tylko ta trojca jest wyjatkowo nie dobrana. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma innymi... 04.10.08, 16:49 nie ma sprawy, ale żeby nie było świety natychmiast, jak to dla swoich protegowaanych chciałaby np. GW. Advocatus diaboli też powinien mieć coś do powiedzenia. Szczególnie dla tych protegowanych GW. Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Beatyfikacja JPII Z Piusem XII to pochwala zbrodni 04.10.08, 16:58 K.Kat. daje tym swiadectwo, co tak naprawde jest dla niego wazne - nie milosc, idea laczenia z Bogiem, ale tylko i wylacznie ziemskie interesy. Nie jestem fanem JPII, ale beatyfikowanie go razem z tym, ktory wiele razy blogoslwail Hitlerowi przed niemiecka agresja takze na Polske w 1939 jest niedopuszczalne, to pogwalcenie wszelkich, nie tylko podstawowych zasad etyki. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: zcarek62 04.10.08, 19:25 czarek62 napisał: > K.Kat. daje tym swiadectwo, co tak naprawde jest dla niego wazne - > nie milosc, idea laczenia z Bogiem, ale tylko i wylacznie ziemskie > interesy. Nie jestem fanem JPII, ale beatyfikowanie go razem z tym, > ktory wiele razy blogoslwail Hitlerowi przed niemiecka agresja takze > na Polske w 1939 jest niedopuszczalne, to pogwalcenie wszelkich, nie > tylko podstawowych zasad etyki. Nie plec beznadziejnych glupot. Widac wyraznie, ze albo nic nie rowumiesz, albo nienawisc cie oslepila. Pius XII nigdy nie blogoslawil Hitlerowi. Spadaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 P2 i CIA stały za wyborem JPII to oczywiste w świe 04.10.08, 17:01 tle najnowszych badań związków Watykanu z włoskim i amerykańskim wywiadem Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma innymi... 04.10.08, 17:14 w stadku raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Czym Wy si tu podniecacie? 04.10.08, 17:16 Sprawa mnie nie odchodzi. JP2 i inni papieże dla mnie nic nie znaczą. Są ludzie, którzy w takie banialuki wierzą i produkują sobie świętych, to ich sprawa niech to robią nie mój interes. Dlaczego tylko Gazeta o tym pisze i w telewizji trąbią? Ludzie na forum piszą... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Czym Wy si tu podniecacie? 04.10.08, 17:25 myślę epupecki, że święty mikołaj w tym roku do ciebie nie przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
manes3 Re: Czym Wy si tu podniecacie? 04.10.08, 18:39 Wojtyla świetym??? - tzn.že:- kremówki zostana relikwia, która každa zidiociala rodzina( rozumiej katolicka) powinna mieć w lodówce!! Produkcja kremówek zajmie sie kacyk z Torunia lub pedal z Gdańska i znów beda z glupich Polaków drzeć pasy.....A to wszystko w XXI wieku!!!!! śmiechu warte... Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik 3 x 1/3 = 1 04.10.08, 17:37 Jeżeli każdy z nich dokonał 1/3 cudu to razem jest cały cud, który wystarcza do beatyfikacji hurtowej. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj I po co bylo stawiac tysiace pomnikow i krzyzy? 04.10.08, 18:45 ====================================== Okazuje sie, ze Bialy Tatko wcale nie byl taki wyjatkowo "swiety". Milionom katolskich oszolomow musi byc teraz nieswojo, ze ich bozyszcze bedzie "wyroznione" nie tylko w towarzystwie, ale do tego w jakim! Wielu zapewne bardziej krytycznie bedzie oceniac kult tego czlowieka, ktorego slowa byly czesciej cytowane, niz slowa samego Chrystusa. Odpowiedz Link Zgłoś
pnti Kolaborant świętym ? 04.10.08, 21:49 Kolaborant, autor słynnej encykliki "Humanum Vitae" i jego duchowy następca. Ciągle mnie to dziwi jak wielki jest dystans między życiem Chrystusa i życiem jego uczniów. De facto "uczniów". Co to jest ? Co to za religia w której kluczową sprawą jest kawałek lateksu. Co to jest za religia miłości w której życie pojedynczej jednostki jest niczym w stosunku do interesu instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma innymi... 04.10.08, 22:40 "Mam zaufanie do decyzji papieża, bo ma specjalną asystencję Ducha Świętego" - ciekawe czy duch święty o tym wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma inny 04.10.08, 23:34 drdr2 napisał: > cwany pomysł. Wszyscy co będą protestować przeciwko Piusowi XII będą > mieli problem jak to zrobić by nie uchybić Janowi Pawłowi. To taki > niechciany gratis dodany do pożądanego towaru nie bój żaby - to że Jan Paweł II jest świętym nie muszą decydować biskupi - o tym już zadecydował Bóg Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma inny 05.10.08, 04:07 cygan37 napisał: > drdr2 napisał: > > > cwany pomysł. Wszyscy co będą protestować przeciwko Piusowi XII będą > > mieli problem jak to zrobić by nie uchybić Janowi Pawłowi. To taki > > niechciany gratis dodany do pożądanego towaru > > nie bój żaby - to że Jan Paweł II jest świętym nie muszą decydować biskupi - o > tym już zadecydował Bóg =================================== O, nastepny "nawiedzony". Czyzbys mial objawienia i Stworca byl laskaw powiadomic ciebie, jako wybranca ludzkosci o swoich decyzjach? Oglos to ludziom i swiatu, moze wyniosa cie na oltarze? Lepiej poluzuj berecik. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Niech sie Benek 16 sam wkrotce beatyfikuje..... 05.10.08, 23:30 .....i wtedy zamiast jego pogrzebu bedzie wniebowstapienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma inny 06.10.08, 03:28 Widze, ze moja poprzednia wypowiedz usunieto. Zle sie wyrazilem o specjalnej asystencji ducha swietego, ktora ma miec B16. Juz brakuje slow, beatyfikowac JP2 z Piusem XII to potezny policzek wymierzony polakom i ich poczuciu przyzwoitosci. Inna sprawa, jak to sie wlasciwie dzieje, ze co ktory zostaje papiezem, to potem zaraz awansuja go na swietego. Wszyscy dokonuja cudow z tak dziecinna latwoscia? (jest to konieczny warunek, aby zostac swietym). W wypadku Piusa XII, to cudy polegaly chyba na cudownym przenoszeniu hitlerowcow do Ameryki poludniowej? Skoro jest tak duzo cudow w naszych czasach i sa one tak czestym zjawiskiem, to moze jest jakis grafik czasowy? Chetnie asystowalbym przy jakims. A tak mowiac miedzy nami, to moze gadanie o "specjalnej asystencji przez ducha swieta" dla B16, to moze w ich, koscielnym, wewnetrzym zargonie tajnym jest "cynkiem" ,oznacza, to po prostu, ze B16 zwariowal? Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: Jan Paweł II beatyfikowany razem z dwoma inny 06.10.08, 03:30 Inna sprawa, ze jest to prawdziwa obraza dla Polski i polakow wyrzadzona przez niemca B16. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 I bardzo dobrze... 06.10.08, 14:09 PXII byl antykomunista, jego beatyfikacja, jeszcze do tego w tak dobrym towarzystwie JPII, bedzie sygnalem dla katolikow sprzyjajacych tego typu ideologiom, ze ciezko grzesza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: I bardzo dobrze... 06.10.08, 21:01 Jeszcze chyba wiekszym grzechem niz wierzyc w komunizm (w komunizmie moim zdaniem, w jego zasadniczych ideach dla ludzkosci nie ma nic zlego), natomiast nalezec do chrzescianskiej sekty (jak mawial Wolter) jest po prostu zwyklym naiwniactwem a moze i glupota. Zreszta jest dziesiatki innych powodow dla ktorych "wierzacy" "wierza". Odpowiedz Link Zgłoś