mw-te Re: mosad? 12.10.08, 22:47 miliarder napisał: > mosad? czy inne sluzby? jak juz to mossad... raczej wewnetrzne słuzby austriackie. Machiavelizm ochrony panstwa...a przed czym? ..pomysl.... Odpowiedz Link Zgłoś
folxdojcz_kastrat_cudotworca Zające_(Oster-hazen-rajher)_Jeżdż ą_Szybko_:))))))) 12.10.08, 23:00 :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mosad? 12.10.08, 23:40 Akurat Mossad miałby się zajmować prowincjonalnym politykiem Haiderem, mając na głowie pewnego gentlemana z Teheranu. Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Ciekawe...niby NIE-antysemita ale 13.10.08, 03:39 oskarżają Mossad . W narodowo-socjalistycznym myśleniu luki są czasami tak duże jak miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 12.10.08, 23:30 ciekawe i jego samochod jest 3 razy mniej zniszczony niz samochod Geremka ktory jechal "prawidlowo i przepisowo" Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 12.10.08, 23:43 Bo Phaeton to wielka bryka, porównywalna z Maybachem czy Hyundayem XG. Ale - jak widzisz na zdjęciu - uderzyła bokiem o twardą przeszkodę akurat miejscem, gdzie siedział kierowca: pęknięcie szyny dachowej, wgniecenie dachu, zniszczenie drzwi kierowcy, uderzenie w lewe przednie koło. Z medycznego punktu widzenia wypadki Geremka i Haidera mogły mieć identyczną przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 01:00 zigzaur napisał: > Bo Phaeton to wielka bryka, porównywalna z Maybachem czy Hyundayem XG. Ale - ja ..no własnie....(sic) > widzisz na zdjęciu - uderzyła bokiem o twardą przeszkodę akurat miejscem, gdzie > siedział kierowca: pęknięcie szyny dachowej, wgniecenie dachu, zniszczenie drzw > i > kierowcy, uderzenie w lewe przednie koło. Ciekawe co nie??? uderzenie ciezarowki trucka w prawy bok i wybicie z autobahny na podskarpe...efekt :złapanie pobocza i dachowanie.... > Z medycznego punktu widzenia wypadki Geremka i Haidera mogły mieć identyczną przyczynę. skutkujaca czy ideologiczna? ..to drugie raczej nie . to 1 dopuszczczalna hpoteza...nie on 1 ...ile było wypadkow drogowych z udziałem kontrowersyjnych polityków?? duzo...ja w zwykły wypadek Haidera nigdy nie uwierze..to jest imho morderstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 01:12 No to spróbuj sprokurować uderzenie BOKIEM o słup, akurat w miejscu kierowcy, samochodu jadącego z prędkością 140 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 01:13 zigzaur napisał: > No to spróbuj sprokurować uderzenie BOKIEM o słup, akurat w miejscu kierowcy, > samochodu jadącego z prędkością 140 km/h. qwa tam nie ma słupow!!!! znam te autobahne czlowieku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 01:53 70 km/h dozwolone na autostradzie ?????????????????????????? Chyba w czasie remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 01:12 mw-te napisał: > zigzaur napisał: > > > Bo Phaeton to wielka bryka, porównywalna z Maybachem czy Hyundayem XG. Al > e - ja > ..no własnie....(sic) > > > widzisz na zdjęciu - uderzyła bokiem o twardą przeszkodę akurat miejscem, > gdzie > > siedział kierowca: pęknięcie szyny dachowej, wgniecenie dachu, zniszczeni > e drzwi > > kierowcy, uderzenie w lewe przednie koło. Nie lewe a prawe...!!! lecisz srodkowym pasem...wyprzedza cie po lewym cos szybszego... co ma mase i szybkosc wieksza w tym momencie od wypasnego Phaetona??? tylko szybki ciagnik siodłowy... uderzenie w prawy bok VW wybija go z autobahny ...wali w sciane po swojej prawej stronie ... odbicie ..woz stawia bokiem i łapie dach, oberki via dach... 3 moze 4? przy tej predkosci licze 4 ... nawet jak na taki czołg jak VW Phaeton... ...auto staje w poprzek drogi..Haider jeszcze oszołomiony usiłuje wyjsc z auta i wypiac pasy..... ktos podbiega..kilka ciosów łomem po zebrach... cis w głowe..traci przytomnosc... reszta jest juz prosta... social fiction? oby...! jesli nie to dziekuje za faszystowska UE....gdzie porzadek wytycza stopien sqwienia wzgl . israela i oprawnosc polityczna ad. muslimizmu. Oriana Falacci (wspaniała dziennikarka ) to przewidziała ...,pies jebał cienkiego ch...ka z torunia...to neptek i smiec...sa siły o ktorych ten baran moze pomarzyc w swoim qwidołku. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 01:27 ps..mea culpa...w opisie ewidentnie strony pomyliłem... prawa =lewa...uderzenie było w lewy bok auta na wybicie na skarpe... to samo kiedys widziałem na autobahnie pod West Berlinem(rok 1989)jak Opel Kadet dostał strzał w lewy bok od trucka wypasnego i poleciał w prawo na nasyp i bariere ... wyrzuciło go w powietrze na kilkadziesiat metrow i turlał sie jak zabawka po autobanie...byłem na odległosc ok 100 m. od niego i ledwo wyhamowałem... Zrobił sie meksyk po maxie ...autobahna staneła i korki wawskie to małe miki przy tym. Pierolnik taki ze glowa mala...kawałki blach rozrzucone jakby w Opla pershing sieknał... .W kwadrans ladowały na autobahnie niemieckie helikoptery polizei i słuzb medycznych, ciała w worki z Opla(2) do medycznego i odlot, CZYSZCZENIE DROGI...W 30 MN . ruch był przywrocony..., nie wiem kto wtedy zginał...truck poleciał autobahna jakby nie zauwazył uderzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek jedno jest pewne, w 1999 J.Heider zostal premierem 13.10.08, 02:19 UE pogwalcilo demokratyczna decyzje narodu i zmusila austrie do odsuniecia go od wladzy!drugi raz moglo by sie nie udac!tera prosze sie zastanowic: czy boj o wieksza ilosc glosow w parlamencie UE dla krajow malych to glupota czy przezornosc? czy zakaz tworzenia wspolnego stanowiska przez kilku czlonkow UE i gloswania ponad klubami to kaganiec? Odpowiedz Link Zgłoś
matadore1 Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 01:15 Niech go PIEKŁO pochłonie, razem z jego faszystowskim Ch...:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 01:53 opanowaly sztuke manipulowania ludzmi,czy ludzie sami boja sie swoch mysli.w w/w artykule nie padlo ani jedno slowo ktore by jednoznacznie wskazywalo ze J.Heider to faszysta.A jednak ryczocym na forum antyfaszystom zaswiecila sie czerwona lampka.i poniesli larum! 1.w arykule stoi jak byk ze J.Heider ,,sprzeciwial sie budowie meczetow,,,. Nie on jeden W.Cejrowsk(Ostatni Obywatel IIIRP , ktory nie boi sie mowic co mysli w publicznej TV.Szacunek Panie Wojciechu).Pan Wociech wyjasnial ze zgoda na budowe meczetu , podlug islamu raz na wieki uswieca ta ziemie. meczetu nie mozna rozebrac, a jesli sie zawali nie mozna terenu zabudowac.zgoda taka predzej czy pozniej zaowocuje lokalnym konfiktem na tle wyznaniowym, a to nikomu nie potrzebne! 2.,,niejednokrotnie wyglaszal antysemickie poglady,,,ja rowniez wieleokrotnie wyglaszam antysemickie poglady,gdy slysze lub czytam w prasie miedzynarodowej o ,,polskich obozach zaglady,, , najbardziej antysemickim narodzie Europy- ktory ma najwiecej ,,medali sprawiedliwych wsrod narodow,,, lub ochroniarzach izraelskiej mlodziezowej wycieczki ktorzy skuli kajdankami Polaka i wsadzili glowe w psie gowna.mnie sie to nie podaba a za faszyste sie nie mam 3.,,pochwalal plan Hitlera walki z bezrobociem,,- czu ten plan byl autorstwa Hitlera tego nie jestem pewien, ale chwalic bylo co. bezrobocie w niemczech siegalo 40%. by zwalczyc to zjawisko utworzona brygady pracy ktore odziano zalegajace magazyny mundury ,dali im po lopacie i zaczeto bydowac nasypy pod przyszle aurostrady i linie kolejowe. w 1980 r ojciec pokazywal mi takie niewykorzystane jeszcze nasypy na slasku.mlodzi ludzie nie wegetowali na lawkach,nie staczali sie w patologie nie musieli emigrowac - mieli pierwsy przyzwoity przyodziewek,zaraiali, najadali sie do syta i czuli sie potrzebni.rownez ogloszono dla pracodawcow obowiazek obowiazek tworzenia lazni , pomieszczen socjalnych,obowiazkowych urlopow,jadlodajni,odziezy ochronnej i roboczej itp pomyslmy tylko ze kopijac budowe autostrad z niemiec z lat 30 mieli bysmy nasypy autostradowe gotowe.ale my nie pochwalamy tego hitlerowskiego modelu walki z bezrobociem i nie mamy autostrad ani kasy wybulonej na zasilki dla bezrobotnych w/w zarytu wobec J.Heidera wskazuja jedynie ze to dobry gospodarz, ktory tak chce rzadzic austria by jego wspolplemiencom zylo sie jak najlepiej.LUDZIE STARAJCIE SIE MYSLEC,BO PO TANCU Z GWIAZDAMI< FIKOLKACH NA LODZIE I INNYCH BZDETACH MOZNA WAM WMOWIC NAPRAWDE WRZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 13:46 W Karyntii gdzie rządził Haider żyje się najlepiej . Najmniejsza przestępczość , największe dbanie o obywatela, najmniejsze bezrobocie. Największa pomoc dla ludzi potrzebujących tej pomocy. Haider był człowiekiem optymalnie dbającym o społeczeństwo , był bliski obywatelowi. Był nie lubiany wśród polityków, bo walczył z przywilejami klasy rządzącej. Dbał o to , aby system socjalny nie był wykorzystywany . Cudzoziemcy wchodzący na drogę przestępstwa byli bezpardonowo deportowani do swoich krajów. A ci co chcieli żyć i pracować uczciwie, byli serdecznie witani, nawet przez Haidera. Obecnie wielu polityków ubolewa nad tym, iż nie będzie człowieka który mówił to co większość myśli, a nie odważy się powiedzieć , ponieważ przekroczyła by próg poprawności politycznej. Szkoda że mamy tak mało ludzi odważnych , dla których dobro obywatela jest rzeczą świętą. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 15:27 ddyzma5 napisał: > W Karyntii gdzie rządził Haider żyje się najlepiej . > Najmniejsza przestępczość , największe dbanie o obywatela, > > Dbał o to , aby system socjalny nie był wykorzystywany . Cudzoziemcy > wchodzący na drogę przestępstwa byli bezpardonowo deportowani do > swoich krajów. > A ci co chcieli żyć i pracować uczciwie, byli serdecznie witani, > nawet przez Haidera. > Obecnie wielu polityków ubolewa nad tym, iż nie będzie człowieka > Nie wiem czy smiac sie czy plakac, nastepny znawca populisty i nazistowskiej przeszlosci tej rodziny, 75% Austrii po nim nie placze, szczegolnie tej intelektualnej, bardzo mi przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 20:20 > Nie wiem czy smiac sie czy plakac, nastepny znawca populisty i > nazistowskiej przeszlosci tej rodziny, 75% Austrii po nim nie > placze, szczegolnie tej intelektualnej, bardzo mi przykro... > Śmiej się i płacz równocześnie , ja też tak uczynię. Jednak moim powodem będzie Twoja znajomość faktów wokół Haidera. Kolejki ludzi stoją nawet nocą , aby się wpisać do książki kondolencyjnej. Poczytaj sobie wypowiedzi polityków i ludzi nauki i sztuki w dzisiejszej gazecie np. Österreich , Kurier. Nie staraj się nadawać wiarygodności wypowiedzi poprzez używania słów, które zapewne nie bardzo znasz znaczenia. Nic tym nie zmienisz u ludzi którzy znają się na temacie z autopsji. Moje jest takie zdanie, ponieważ żyje w tym kraju ok. trzydziestu lat i nie raz miałem do czynienia z tymi co Haiderowi na siłę przypinają rogi. Oni są bardziej niebezpieczni od Haidera. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 20:49 ddyzma5 napisał: > Śmiej się i płacz równocześnie , ja też tak uczynię. > Jednak moim powodem będzie Twoja znajomość faktów wokół Haidera. > Kolejki ludzi stoją nawet nocą , aby się wpisać do książki > kondolencyjnej. > Oki doki, zrobie to, ja tez jut tutaj mieszkam pewnie tak dlugo jak ty, ale nie rozczulam sie nad Haiderowskim proleteriatem. Tylko ludzie z bielmem na oczach moga widziec w jego polityce cos dobrego, niestety naleze do intelektualnej warstwy Wiednia, w naszych kregach ten czlowiek byl wstydem dla calego kraju i nie staraj sie przekonywac mnie o czyms innym albo mi ublizac, nie obracam sie wsrod tego typu ludzi i nie mam potrzeby palac nienawiscia do "innych" biednych czy bogatych. Popieraj polityke populisty i faszysty, oby ci sie kiedys nie znudzilo. To jest tylko forum i nie bede tutaj z nieznanymi mi osobami toczyla zazartych "politycznych" polemik. Wyrazam tylko swoje zdanie na ten temat.Poczytaj o przeszlosci jego rodziny i jego zyciu, moze ci sie oczy otworza. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 21:59 > Oki doki, zrobie to, ja tez jut tutaj mieszkam pewnie tak dlugo jak > ty, ale nie rozczulam sie nad Haiderowskim proleteriatem. Tylko > ludzie z bielmem na oczach moga widziec w jego polityce cos dobrego, > niestety naleze do intelektualnej warstwy Wiednia, w naszych kregach > ten czlowiek byl wstydem dla calego kraju i nie staraj sie > przekonywac mnie o czyms innym albo mi ublizac, nie obracam sie > wsrod tego typu ludzi i nie mam potrzeby palac nienawiscia > do "innych" biednych czy bogatych. Popieraj polityke populisty i > faszysty, oby ci sie kiedys nie znudzilo. To jest tylko forum i nie > bede tutaj z nieznanymi mi osobami toczyla zazartych "politycznych" > polemik. Wyrazam tylko swoje zdanie na ten temat.Poczytaj o > przeszlosci jego rodziny i jego zyciu, moze ci sie oczy otworza. > Bardzo powątpiewam, że Twoja przynależność do środowisk intelektualnych Wiednia jest faktyczna. Chyba, że do takich środowisk, które same się na takie mianuje, Tak jak Ty tu na forum. Ma to raczej przedsmak populizmu aspirantów na coś lepszego. Ale wybacz , nie to jest tu tematem. Co jest moim zdaniem wyznacznikiem wielkości człowieka ? Jego intelekt ? Nie. Jego majątek ? też nie. Na to jest prosta odpowiedź, która nie przez jednego naukowca i noblistę była promowana. Np. A. Einsteina. Jak jesteś intelektualistą to wiesz o co ja mam na myśli. A jeśli nie wiesz , to ja Tobie nie powiem. Jak w świetle tej definicji wygląda Haider ?? Ano widzisz po czynach , nie po słowach i przekrętach poznaje się człowieka. Co takiego moim zdaniem uczynił Haider ? Jego wizja przyszłości została częściowo zrealizowana w Landzie gdzie on rządził, Karyntii. Małe bezrobocie, mała przestępczość , duża pomoc dla tych co ją potrzebują. A nawet każdy mieszkaniec Karyntii otrzymał ostatnio sto Euro w ramach wyrównania drożących towarów. Te wyrównanie było tylko w Karyntii mój drogi intelektualisto. W żadnym landzie nie jest tak dobrze jak w Karyntii , która zawdzięcza to długoletniej konsekwentnej polityce szefa rządu tego Landu, Haidera. Czyż nie takie jest zadanie polityka ?? Haider walczył z przywilejami polityków, był dla ludzi bliski i dostępny dla każdego. Z jego inicjatywy przeszło wiele projektów sprzyjających rozwojowi rodziny. Płatny kilkuletni urlop dla jednego z rodziców gdy dziecko się urodzi, to również on gorąco promował i wygrał. Wiele dobrego ten człowiek uczynił. Owszem miał temperament, który od czasu do czasu go za daleko ponosił. Powiedział kilka razy zdania niegodne polityka. Ale to były tylko słowa wyprodukowane przez rausch. Ludzi ocenia się za ich czyny , a nie słowa wypowiedziane w rauschu. Haider pasjonował się bezpośrednią demokracją , był politykiem bliskim wyborcą i dotrzymywał słowa również po wyborach. Jeśli teraz zastosujemy miarę wartości człowieka np. Alberta Einsteina , to niestety nie widzę bardziej przydatnego polityka dla społeczeństwa w Austrii, niż Haider. A więc mój drogi intelektualisto, nie siedź w jakimś tam środowisku wzajemnej adoracji we Wiedniu. Posmakuj życia realnego, i oceniaj ludzi po czynach, a nie pustych słowach. Czyżbyś należał do ludzi, których ich chora negatywna wyobraźnia destruktywnie działały na światopogląd ?? Jeśli tak , to zasyłam Tobie wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 22:30 ddyzma5 napisał: > Bardzo powątpiewam, że Twoja przynależność do środowisk > intelektualnych Wiednia powatpiewaj dalej, nie mam zamiaru sie tlumaczyc Chyba, że do takich środowisk, które same się na > takie mianuje, Tak jak Ty tu na forum. Ma to raczej przedsmak > populizmu aspirantów na coś lepszego. Polak za granica moze byc tylko murarzem albo sprzataczka, zdejmuje czapke, przepraszam, ze przed wyjazdem z Polski skonczylam studia, ale to tylko w Ameryce sie liczy... Co jest moim zdaniem wyznacznikiem wielkości człowieka ? > Jego intelekt ? Nie. Jego majątek ? też nie. Oczywiscie, ze intelekt i CZLOWIECZENSTWO! A NIE FASZYZM BIEDAKU. A te 100 Euro to niech on sobie w dupcie wsadzi, tym nie kupi sumienia i ty biedaku tez nigdy nie pojmiesz, ze to tylko cyrk. I juz ci przeciez pisalam, nie przekonuj i nie obrazaj, zyj dalej tak, jak ci sie podoba, z Haiderem albo bez poczytaj tylko od czasu do czasu co ci jego zwolennicy mysla i mowia o Polakach, nie ma takiej platformy w innych "wyznaniach politycznych" I odwal sie ode mnie, nie dyskutuje z umyslowymi biedakami, wspolczuj sam sobie za hitlerowskie sto euro a o mnie sie nie martw, Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 14.10.08, 00:12 > Polak za granica moze byc tylko murarzem albo sprzataczka, > zdejmuje czapke, przepraszam, ze > przed wyjazdem z Polski skonczylam studia, ale to tylko w Ameryce > sie liczy... > Przestań się błaźnić? Chyba że Ty masz na myśli obecnie wyjeżdżających Polaków. > > > Oczywiscie, ze intelekt i CZLOWIECZENSTWO! A NIE FASZYZM BIEDAKU. > A te 100 Euro to niech on sobie w dupcie wsadzi, tym nie kupi sumienia > i ty biedaku tez nigdy nie pojmiesz, ze to tylko cyrk. I juz ci > przeciez pisalam, nie przekonuj i nie obrazaj, zyj dalej tak, jak ci > sie podoba, z Haiderem albo bez > poczytaj tylko od czasu do czasu co ci jego zwolennicy mysla i > mowia o Polakach, nie ma takiej platformy w innych "wyznaniach > politycznych" > I odwal sie ode mnie, nie dyskutuje z umyslowymi biedakami, > wspolczuj sam sobie za hitlerowskie sto euro a o mnie sie nie martw, > Z Twojego postu można więcej przeczytać niż Tobie się wydaje. A mianowicie jaką pozycje Ty sobie byłeś w stanie wyrobić w tym społeczeństwie. Myślałem iż jesteś dość oczytany , że znasz kryteria wartości istoty ludzkiej. To co Ty tu prezentujesz , to wybacz, przypomina mi poglądy sfrustrowanego „polaczka „ który ma jak koń klapki na oczach. Czy Ty nie widzisz że coraz bardziej się odsłaniasz ze swoim „intelektem”. Nie z powodu stu euro żyje się lepiej i dostatniej w Karyntii. Nie z powodu stu euro jest mniejsze bezrobocie w Karyntii. Nie z powodu stu euro jest najmniejsza przestępczość w Karyntii. Nie z powodu stu euro Haider był dostępny dla każdego obywatela Karyntii. Nie z powodu stu euro Haider walczył z przywilejami polityków. Pozwól ale Twój „intelekt” rzeczywiście jest tak wielki , iż ja nie dorosłem do niego. Dlatego może Ciebie nie rozumie. Odnoszę wrażenie iż uległeś propagandzie skierowanej przeciwko polityką chcącym coś uczynić dla społeczeństwa. Żyjesz w świecie propagandowego mięsa armatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 13.10.08, 22:56 Dziwne Gruzlico austriackie gazety pisały odwrotność twojego twierdzenia, czyżby austriackie media kłamały a ty tu nam wykładasz prawdę? Czyżby społeczeństwo Körnten kłamało a tylko gruźlica mówiła prawdę? Czytałam w tych dniach dożo austriackiej prasy od "der Standart" przez inne do"die Presse" nie pomijając niczego i każdy polityk oprócz Słowenii wypowiadał się pozytywnie o Hajderze, czyżbyś to przeoczyła Gruzlico? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 14.10.08, 00:16 A może nasz user „ gruźlica „ nie umie czytać ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 14.10.08, 21:13 nie-tak napisała: > Dziwne Gruzlico austriackie gazety pisały odwrotność twojego twierdzenia, czyżb > y >Jezeli nie pominales niczego to moze nie doczytales do konca? To tyle tylko na zakonczenie, ja akurat nie naleze do austriakow - polakow, ktorzy za 100 euro pojda za szatanem. A w II WS moja rodzina stracila zbyt duzo, zebym mogla dzisiaj spokojnie przechodzic obok pogladow politycznych moich krajan, przesylam ci tylko kilka linkow z prasy cytowanej przez ciebie ale najwyrazniej nie zrozumiales wszystkiego do konca, moze teraz. Z innymi tutaj obecnymi nie mam zamiaru dyskutowac, to i tak nic nie da. To sa bardzo skromne linki, gdybym chciala wiecej tutaj umiescic, musialabym zalozyc nowe forum, ale mysle, ze kazdy zainteresowany poradzi sobie sam. I polecam obejrzenie relacji z pogrzebu, wiem, to brzmi makabrycznie, ale zapisaly sie na liste niektore juz BARDZO siwe glowy SS& CO, mam nadzieje, ze nie bedzie draki. Tyle ode mnie pozdrawiam wszystkich myslacych ludzi Europy fm4.orf.at/blumenau/...24406/main oe1.orf.at/inforadio...l?filter=0 derstandard.at/?url=/?id...0460651348 derstandard.at/?id=1220460625110 derstandard.at/?id=1220460609594 derstandard.at/?id=1220460607703 Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: co ra czesciej zastanawiam sie czy media tak 14.10.08, 22:01 Myślałem iż rzeczywiście coś ciekawego tu podrzuciłeś. Część linków nie działa, te pozostałe są mało atrakcyjne. Wystarczy zobaczyć kto to napisał i znać jego inne artykuły i ubarwienie polityczne, pomijając inne szczegóły związane z autorem. Naprawdę jesteś zabawny, przecież większość gazet pisze całe strony o Haiderze, a nie małe rubryczki. Zadałeś sobie tyle trudu aby udowodni swoją tezę . To przecież jest wybiórczość . Wybiórczość, nie faktyczny stan rzeczy. A wybiórczość informacyjna jest niczym innym jak manipulacją. Taką taktykę stosowali zawsze lewicowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Haider kaput 13.10.08, 02:13 dobiczek ,ty jednak troche marzysz o 3 rzeszy.przyznaj się :-) zapomniałeś dopisać do pochwał tamtego systemu obozy koncentracyjne dla myślących inaczej(jeszcze grubo przed wojną)obozy pracy dla tych co nie chcieli tworzyć wielkiej rzeszy. reasumując:dobrze że hitler zbudował tyle autostrad bo haider by nie miał gdzie się rozpędzić :-)))))))))) arbait macht frei?!! Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Haider kaput.gut 13.10.08, 02:43 historia nas czegoś uczy.przykład hitlera jest wyrażny. po za tym haider kompletnie nie dystansował się do 3 rzeszy.wręcz przeciwnie!dla niego ss-mani to byli wielcy patrioci którzy walczyli za kraj.ci sami którzy pacyfikowali wsie,rozstrzeliwali,wrzucali cyklon do komór pełnych ludzi,spalili warszawe,popełniali czyny jakich ta szalona ziemia wcześniej nie widziała. dobrze ze hitler zbudował autostrady,bo haider nie miał by gdzie jeżdzić :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non A ja jeździłem lewą stroną drogi 13.10.08, 02:51 Wszystko zależy od okoliczności.W normalnych warunkach nocą jest niewielki ruch.Jednak na drodze ktoś się znalazł.Ten samochód w pierwszej chwili sprawia wrażenie jakby był wykonany z kiepskiej,czarnej blachy na puszki.Zależy,co przeszedł.Pierwsze zdjęcie wykonane przez pracującego w Austrii fotografa agencji Reuters Daniela Rauniga prawdopodobnie o 7:38 rano tuż po świcie ma dobrą jakość.Widać lekką mgiełkę,atmosferę powietrzną.Gdzieniegdzie były mgły,ale tam widać nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
drmaksiu Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 06:54 Jakby jechal 2 x szybciej to powinien jechac 210km/h 142km/h to jest 1 x wiecej + 2km/h 70+70 = 140 70+70+70= 210 Wiec w koncu ile jechal? Jeszcze raz tyle ile pozwalaly znaki czy 2x szybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Jakże pięknie ze szlag wreszcie trafił dziada!... 13.10.08, 14:41 Czekam na ciąg dalszy miłej serii: kaczynscy, gosiu, no i cała ta podła PISowska hałastra :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod jakie życie, taka śmierć... 13.10.08, 16:04 www.youtube.com/watch?v=01USG9xpnhE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 13.10.08, 19:25 dan3iger napisał: > Faszyzm, nienawiść i ksenofobię należy zwalczać. Ale każda śmierć > to tragedia. kłopot w tym że ten facet nie szerzył żadnego faszyzmu, żadnej ksenofobii czy innej nienawiści. To mu wpierały lewusowe media. Faszyzm (czyli m.in. wtłaczanie do głów jedynej politpoprawnej prawdy) wcielają w życie właśnie panujące na świecie lewusy (nie chodzi o Jamajkę, ale o poważne kraje czy organizacje). Czyli właściwie wszystkie liczące się na świecie media (znaczy "opiniotwórcze" wg rankingów zaprzyjaźnionych mediów i tak kółeczko wzajemnej adoracji się zamyka) > Żal faceta. żal, i to wielki. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 14.10.08, 03:42 Cos mi sie w to nie chce wierzyc. Ktos musial w tym lapy maczac. A swoja groga to bardzo przydaloby sie nam miec Haiderow. Niestety, zamiast nich mamy mase POpaprancowych pomyj i komuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
opornik4 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 14.10.08, 06:26 losiu4 napisał: > dan3iger napisał: > > > Faszyzm, nienawiść i ksenofobię należy zwalczać. Ale każda śmierć > > to tragedia. > > kłopot w tym że ten facet nie szerzył żadnego faszyzmu, żadnej ksenofobii czy > innej nienawiści. To mu wpierały lewusowe media. Faszyzm (czyli m.in. wtłaczani > e > do głów jedynej politpoprawnej prawdy) wcielają w życie właśnie panujące na > świecie lewusy (nie chodzi o Jamajkę, ale o poważne kraje czy organizacje). > Czyli właściwie wszystkie liczące się na świecie media (znaczy "opiniotwórcze" > wg rankingów zaprzyjaźnionych mediów i tak kółeczko wzajemnej adoracji się zamy > ka) > > > Żal faceta. > > żal, i to wielki. > > Pozdrawiam > > Losiu Popieram Losia w calej rozciaglosci. A w Austrii, faktycznie dziwa sie dzieja. Kto pamieta jeszcze niejakiego "Baranine", ktory "powiesil" sie w pilnie strzezonej celi, i to dzien przed tym, kiedy mial ujawnic swoje wspolprace ze specsluzbami? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 14.10.08, 07:37 opornik4 napisała: > Kto pamieta jeszcze niejakiego "Baranine", ktory "powiesil" ja pamiętam. To chyba po jego śmierci powstało powiedzenie: popełniono na kimś samobójstwo. Ale głowy nie dam sobie uciąć Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 14.10.08, 10:41 W Baraniny śmierć było zamieszanych dwóch policjantów polskiego pochodzenia. W dzisiejszych gazetach są fotografię tysięcy świec palących się na miejscu wypadku Haidera. Tak Haider był lubiany i szanowany w Karyntii. W pogrzebie chce wziąć udział ponad pół miliona osób, również goście z zagranicy. Prasa porównuje te wydarzenie odejścia Haidera z odejściem księżniczki Dajany . Przez Klagenfurt przejdzie kondukt żałobny . Pogrzeb ten będzie miał większy wymiar społeczny, niż śmierć ostatniego prezydenta Austrii T. Klestila. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ddyzma5 14.10.08, 19:06 ddyzma5 napisał: > W Baraniny śmierć było zamieszanych dwóch policjantów polskiego > pochodzenia. > W dzisiejszych gazetach są fotografię tysięcy świec palących się na miejscu wypadku Haidera. Tak Haider był lubiany i szanowany w > Karyntii. W pogrzebie chce wziąć udział ponad pół miliona osób, również goście z zagranicy. > Prasa porównuje te wydarzenie odejścia Haidera z odejściem > księżniczki Dajany . > Przez Klagenfurt przejdzie kondukt żałobny . > Pogrzeb ten będzie miał większy wymiar społeczny, niż śmierć > ostatniego prezydenta Austrii T. Klestila. Nie mam watpliwosci, ze ktos (prawdopodobnie Mosad lub CIA) "pomogl" Haiderowi odejsc z tego swiata. Oni bardzo nie lubia "nacjonalistow" i "faszystow". Kochaja tylko politycznie poprawnych. Szkoda, ze Polska nie ma swoich Haiderow. Zamiast tego ma mnostwo POpaprancowych POmyj i komuchow! Takie to sa skutki braku lustracji i dekomunizacji - co rowna sie tarzaniu w gownie i blocie przez cale dziesieciolecia. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: ddyzma5 14.10.08, 21:21 > Nie mam watpliwosci, ze ktos (prawdopodobnie Mosad lub CIA) "pomogl" > Haiderowi odejsc z tego swiata. Oni bardzo nie lubia "nacjonalistow" > i "faszystow". Kochaja tylko politycznie poprawnych. Szkoda, ze > Polska nie ma swoich Haiderow. Zamiast tego ma mnostwo > POpaprancowych POmyj i komuchow! Takie to sa skutki braku lustracji > i dekomunizacji - co rowna sie tarzaniu w gownie i blocie przez cale > dziesieciolecia. > Wczoraj auto Haidera poszło jeszcze raz do szczegółowego badania, wyniki tego badania będą dopiero za dwa tygodnie. Póki co żadnej ewentualności nie można wykluczyć. Jeśli w Polsce znajdzie się jakiś polityk chcący zadbać optymalnie o polskie społeczeństwo, a nie przede wszystkim o obywateli obcych krajów, od razu dostanie plakietkę nacjonalisty a może nawet faszysty. Haider udowodnił, iż nie trzeba Austrię zasiedlać emigrantami, aby utrzymać system emerytalny w witalności. Ale należy stworzyć taki system dystrybucji dóbr wyprodukowanych przez społeczeństwo, który kreuje opłacalność posiadania własnych dzieci. Haider był człowiekiem bezpośrednim, dla niego większość klasy politycznej to złodzieje, którzy się przyssali do kasy publicznej. O tym mówił otwarcie i to przysporzyło mu wiele wrogów. Każde słowo wypowiedziane przez Haidera było kilka razy obracane w buzi przez media , dopóki nie brzmiało jak faszystowskie hasło. Kto nie znał Haidera naprawdę , stawał się ofiarą manipulacji lewicowych mediów. Ja jako cudzoziemiec powinienem się również jego obawiać, jednak tak nie jest. Wiem bowiem jak wiele ten człowiek uczynił również dla emigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: ddyzma5 14.10.08, 21:56 > Wiem bowiem jak wiele ten człowiek uczynił również dla emigrantów. A co on takiego uczynil? Dla emigrantow ale tez dla tej calej Austrii? Tylko fakty prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: ddyzma5 14.10.08, 22:04 kanibalin22 napisała: > > > Wiem bowiem jak wiele ten człowiek uczynił również dla emigrantów. > > A co on takiego uczynil? Dla emigrantow ale tez dla tej calej > Austrii? Tylko fakty prosze... Myslalam juz, ze spisz, a prosilam o fakty, Haider robil cos dla Migrantow czy austriackich Emigrantow(pewnie zeby sie ich pozbyc, he, he...) Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: ddyzma5 14.10.08, 23:11 Już podałem we wcześniejszych postach. Haider naraził się również przedsiębiorcą , którzy domagali się taniej siły roboczej z trzecich krajów. Haider zarzucał im egoistyczne myślenie , myślenie które w efekcie działało bardzo destruktywnie na tubylcze społeczeństwo które musiało ustąpić swoje miejsca pracy dla cudzoziemców. Myślenie, które niszczyło system socjalny wypracowany przez podatników, przez pokolenia. Jak wynikało z długoletnich statystyk dla wielu emigrantów z trzeciego świata pomoc socjalna była niebem na ziemi. Więc po co pracować ? Wielu z nich musiało podjąć pracę, aby w integrować siebie w system socjalny. Pracowali więc za grosze, ponieważ nie wynagrodzenie za pracę było tu najistotniejsze. Kobiety pracujące są raczej rzadkością, nie wiem czy z powodu religijnego one nie pracują. Dzieci takich emigrantów przeważnie nie uczyły się nawet języka kraju w którym chciały żyć. Dochodziło w taki sposób do produkcji ludzi wchodzących na drogę przestępstwa. Stworzyło się tzw. równoległe społeczeństwo zaniżające innych standard życia i bezpieczeństwa. Haider nie chciał tego, był zdania iż należy emigrantów zintegrować ze społeczeństwem a nie tworzyć getta. Co to oznaczało ? Kontrolowaną emigracje która nie prowadzi do wyobcowania . Emigracja która jest dopasowana do potrzeb społecznych jak również możliwości finansowych społeczeństwa. A nie taką, która prowadzi do konfliktów ze społeczeństwem tubylczy. Tzw. Kultura pracy ukształtowana w społeczeństwie przez pokolenia powoli zaczyna zanikać. Ludzie nie widzą efektów swojej pracy. W rodzinie o europejskiej kulturze pracuje mężczyzna i kobieta . Oboje płacą podatki i tym przyczyniają się do wzmocnienia systemu socjalnego i dorobku narodowego. Jak jest np. u muzułmanów. Mężczyzna pracuje, żona nie pracuje. Mąż zarabia 800 Euro i musi korzystać z pomocy socjalnej. Zapłaci za mieszkanie 400-500 Euro na miesiąc , do tego przyjdą inne świadczenia ,gaz , prąd itd. Za co żyć ? Podatnik musi im dokładać na życie. A więc ich wkład jest negatywny w rozwój kas socjalnych . Pożerają oni pieniądze które są wyrabiane przez innych, którzy nawet po dziesięć godzin pracują. Korzysta na tym tylko przedsiębiorca zatrudniający tanią siłę roboczą. Tania siła robocza niszczy miejsca pracy, pomijając już jakość wykonania pracy. Zobacz jakim elementem społecznym wypełnione są więzienia, nie Austriakami. Haider był tym co wkładał palca w ranę która nie może się zagoić , a która się coraz bardziej otwiera. Pokazywał on błędy prowadzące do destrukcji organizmu społecznego. Pokazał w Karyntii iż można lepiej rządzić. Liczby mówią za siebie, a więc nienależy siebie samego oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: ddyzma5 14.10.08, 22:35 > > > Wczoraj auto Haidera poszło jeszcze raz do szczegółowego badania, > wyniki tego badania będą dopiero za dwa tygodnie. To nie bylo auto Haidera ale jego auto sluzbowe za 80.000 Euro, w ten sposob chcial oczyscic "polityczne naduzycia" > Póki co żadnej ewentualności nie można wykluczyć. Wedlug jego "braci" to z pewnoscia Turek albo Polak go sprzatna z tego swiata > Jeśli w Polsce znajdzie się jakiś polityk chcący zadbać optymalnie o > polskie społeczeństwo, a nie przede wszystkim o obywateli obcych > krajów, od razu dostanie plakietkę nacjonalisty a może nawet > faszysty. Z pewnoscia tak bedzie, jezeli bedzie mial mundurek w kolorze brazu > Haider udowodnił, iż nie trzeba Austrię zasiedlać emigrantami, aby > utrzymać system emerytalny w witalności. Ale należy stworzyć taki > system dystrybucji dóbr wyprodukowanych przez społeczeństwo, który > kreuje opłacalność posiadania własnych dzieci. Jak on to udowodnil i gdzie? Haider był > człowiekiem bezpośrednim, dla niego większość klasy politycznej to > złodzieje, którzy się przyssali do kasy publicznej. O tym mówił > otwarcie i to przysporzyło mu wiele wrogów. Każde słowo > wypowiedziane przez Haidera było kilka razy obracane w buzi przez > media , dopóki nie brzmiało jak faszystowskie hasło. Ale wszystkich swoich przyjaciol"partyjnych" obsadzil na wysokich partyjnych stanowiskach, zeby nie stala im sie zadna "polityczna" krzywda a potem wsiadal w "swoje" autko za 80.00 Euro, oplacane przez Steuerzahler i jechal do domku sie wyzlowaic albo na imprezke typu "Kameradschaftsbund", zeby sie wyluzowac... > Kto nie znał Haidera naprawdę , stawał się ofiarą manipulacji > lewicowych mediów. Nikt go nie znal naprawde, a ty juz z cala pewnoscia - emigrancie! > Ja jako cudzoziemiec powinienem się również jego obawiać, jednak > tak nie jest. > Wiem bowiem jak wiele ten człowiek uczynił również dla emigrantów. Jezeli juz to dla migrantow, ale tylko dopuki oddawales mu swoj glos... Chetnie by ci pokazal gdzie sa twoje progi, ale bylo jeszcze za wczesnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: ddyzma5 14.10.08, 23:44 > To nie bylo auto Haidera ale jego auto sluzbowe za 80.000 Euro, w > ten sposob chcial oczyscic "polityczne naduzycia" > Czepiasz się tramwaju. Ale proszę napiszę dla Ciebie ekstra. To było auto które Haider dostał do dyspozycji, wraz z kierowcą , od Landu Karyntii. Auto miało trzy miesiące i luksusowe wyposażenie. Dodam Ci iż takie są standardy , ja również mam auto służbowe i co roku zmieniam na nowe. I to nie dlatego że chcę, ale takie warunki opłacalności aut służbowych które są na lizingu. > > Wedlug jego "braci" to z pewnoscia Turek albo Polak go sprzatna z > tego swiata > Grubo się mylisz. > > Jak on to udowodnil i gdzie? > Na swoim poligonie, Karyntii. Haider był > > Ale wszystkich swoich przyjaciol"partyjnych" obsadzil na wysokich > partyjnych stanowiskach, zeby nie stala im sie zadna "polityczna" > krzywda > Nie bądź dzieckiem. Szef każdego rządu układa swój gabinet. > > Nikt go nie znal naprawde, a ty juz z cala pewnoscia - emigrancie! > Widzę że jesteś znawcą kto kogo znał. Mów za siebie i o swoich poglądach bazujących na Twoich doświadczeniach. Nie chcesz chyba grać tu rolę cenzora i ustalać kto jak może myśleć. > > Jezeli juz to dla migrantow, ale tylko dopuki oddawales mu swoj > glos... > Akurat Haider wytargował Chętnie rządzie większe pomoce dla wielodzietnych rodzin. Sądzisz że on nie zna statystyk i nie wie iż przede wszystkim z tych pomocy będą korzystać rodziny muzułmańskie ?? > > Chetnie by ci pokazal gdzie sa twoje progi, ale bylo jeszcze za > wczesnie... > Zakładam że nie wiesz co tu napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: ddyzma5 15.10.08, 09:28 Bardzo wzruszajace to co piszesz. Najwyrazniej przespalam 20 lat mojego zycia i nie tylko ja ale 80% austriackiego spoleczenstwa nie pojelam wielkosci i dobroci tego czlowieka! Nie mowie tu o czlowieku, ktory zginal, to z pewnoscia tragedia dla jego rodziny, ktorej bardzo wspulczule. Mowie o populistycznym polityku, ktory wprawdzie ciagle wrzeszczal nn kazdy temat ale dobrze wiedzial, ze gdyby rozsadne rozwiazania byly mozliwe, to inni tez by je przeprowadzili. Nie bede sie rozpisywac, bo to temat bez konca, ale nie krytykuj imigrantow z biednych krajow i nie zarzucaj im tyle zlego, bo to niesprawiedliwe. Sam wyjechales "za chlebem" i ciesz sie, ze ci sie udalo. Nie kazdy czlowiek na tej ziemi ma dostep do nauki. A jezeli uwazasz, ze ktos pracuje za grosze, bo reszte dostanie w prezencie to chyba uderzyles sie mocno w glowe? 800 Euro zarabiaja tez Austriacy w handlu np., robia to tez specjalnie? Gdzie ma prosty czlowiek znalezc zatrudnienie za wiecej pieniedzy? Twoj duchowy przywodca tez zatrudnial tanie sily robocze na swojej posiadlosci, oczywiscie "na czarno" wszystkie gazety o tym pisaly, jemu wolno? To "rownolegle spoleczenstwo" nie zaniza niczyjego standartu zycia, wykonuje brudna robote, za ktora to "lepsze" spoleczenstwo nigdy by sie nie zabralo. Po to ich tutaj sprowadzili. W rodzinie o europejskiej kulturze pracuje kobieta i mezczyzna, chyba pekne ze smiechu jezeli to standard i miernik "kultury europejskiej", znam wiele innych przypadkow. A w austriackich wiezieniach siedzi wszystko mozliwe, bardziej znane figury sceny austriackiej to Fritzl, pan Mag. z Wiednia, ktory siekiera wymordowal rodzine i wielu im podobnych. Codziennie zdarzaja sie tutaj kradzieze, morderstwa i oszustwa dokonywane przez Austriakow, chyba nie czytasz gazet dokladnie, nie tylko böser, schwarzer Mann, Haider tez by tego nie zmienil, a wedlug jego zwolennikow siedzi tez masa Polakow, bo Polak to automatycznie zlodziej, tego nie wiesz? A jedna z opinii Austriakow na jego temat to np.: aber wer mit 140 km/h (wahrscheinlich noch schneller) in ein Ortsgebiet hineinfaehrt ist meiner Meinung nach selber schuld wenn er draufgeht. So etwas machen normalerweise nur komplett irre, und dann ist der Fuehrerschein 2 Jahre weg. So etwas macht kein Landeshauptmann der fuer viele ein Vorbild ist. Er haette mit seinem ruecksichtslosen und grob fahrlaessigen Verhalten auch voellig unschuldige umbringen koennen! Und das vollkommen grundlos. Deshalb haelt sich meine Anteilnahme in Grenzen. Mysl co chcesz, ja cie do niczego nie zmuszam, ale nie moge milczec kiedy ktos probuje gloryfikowac postacie o tak wariackiej osobowosci, ludzi, ktorych wartoscia jest nadal czas przed 45 rokiem. obojetnie czy w Austrii czy w Polsce czy gdzie indziej na swiecie. Haider byl jaki byl i umarl tak jak zyl, wariacko. Dla malych ludzi w Karyntii cos tam zrobil, ale bylo nie bylo to jego praca, w zamian zostal "krolem" w najbiedniejszej czasci tego kraju. Ja mieszkam w Wiedniu i podoba mi sie tutejsze multi-kulti. Nikt mi nie obnizyl poziomu zycia, chyba, ze kryzys gospodarczy, nikt mi pracy nie odebral i zaden " , jak z wyzszoscia piszesz: tubylec i muzulmanin krzywdy mi nie zrobil. Na wakacje tez lubie do nich jezdzic, bardzo serdeczni ludzie. Jedno wiem z pewnoscia, moje dzieci nie beda nigdy popieraly brunatnych, nie zostaly tak wychowane. Nie bede wybielac pewnych postaci, tylko dlatego, ze nie zyja. Od tego maja ludzi, ktorzy mysla tak jak ty.W moich oczach szerzysz propagande populizmu i faszyzmu i nawet sobie z tego sprawy nie zdajesz Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: ddyzma5 15.10.08, 15:56 ………………… …………………….. > Mowie o populistycznym polityku, ktory wprawdzie ciagle wrzeszczal > nn kazdy temat ale dobrze wiedzial, ze gdyby rozsadne rozwiazania > byly mozliwe, to inni tez by je przeprowadzili. > Czyżby? Haider nie był przecież członkiem „klubu45” a inni politycy wraz z kanclerzem Wranickim byli. Haider był dobrym zapalnikiem do wysadzania takich układów polityków jak „klub 45” . Jak czas pokazał to był układ świń przy korycie kasy publicznej. > > Nie bede sie rozpisywac, bo to temat bez konca, ale nie krytykuj imigrantow z biednych krajow i nie zarzucaj im tyle zlego, bo to niesprawiedliwe. Sam wyjechales "za chlebem" i ciesz sie, ze ci sie udalo. Nie kazdy czlowiek na tej ziemi ma dostep do nauki. A jezeli uwazasz, ze ktos pracuje za grosze, bo reszte dostanie w prezencie to chyba uderzyles sie mocno w glowe? 800 Euro zarabiaja tez Austriacy w handlu np., robia to tez specjalnie? Gdzie ma prosty czlowiek znalezc zatrudnienie za wiecej pieniedzy? > Nie zrozumiałeś mnie , ja nie krytykuje emigrantów z biednych krajów. Szkoliłem młodzież w Austrii i przygotowywałem ich do pracy zawodowej. Przyjmowałem ich do pracy i decydowałem o ich zwolnieniu. A więc na bazie mojego doświadczenia mogę powiedzieć, iż nie zamożność jest tu wyznacznikiem przydatności ani kolor skóry. Moim zdaniem uzależnienia kulturowe grają tu ważną rolę. Ale to nie jest tu tematem. Naturalnie iż są i Austriacy słabi socjalnie i zarabiają po 800 Euro. W małżeństwie gdzie oboje małżonków zarobi 800 Euro , to już można przeżyć. Jednak są kultury w których tylko małżonek pracuje . Dlaczego kraj nie ma sobie wybierać emigrantów którzy są potrzebni ? Którzy budują wraz z Austriakami dobrobyt , są zdolni do integracji i ich potencjał doprowadza do wzbogacenia nie tylko kulturowego . > > > Twoj duchowy przywodca tez zatrudnial tanie sily robocze na swojej posiadlosci, > oczywiscie "na czarno" wszystkie gazety o tym pisaly, jemu wolno? > > Nie uważam Haidera za mojego duchowego przywódcę , raczej sympatyzuje z jego działalnością społeczną. Tak między nami, nigdy nie wybierałem w wyborach partii Haidera i bym tego chyba nigdy nie zrobił. Mam ku temu wiele powodów natury sfery osobistej Haidera. Nic mi o tym nie wiadomo że Haider zatrudniał na czarno, a wiedział bym o tym raczej. Zresztą Haider nie prowadzi żadnych geszeftów . W interesy w niedźwiedziej dolinie Haider się nie mieszał. Może jego zarządca chcąc na lewo wygospodarować trochę pieniędzy , uskuteczniał takie interesy. > > To "rownolegle spoleczenstwo" nie zaniza niczyjego standartu zycia, > wykonuje brudna robote, za ktora to "lepsze" spoleczenstwo nigdy by > sie nie zabralo. Po to ich tutaj sprowadzili. > Bajeczki opowiadasz , śnieci zbierają przeważnie Austriacy. Robią również inne brudne prace, chcą jednak takiej zapłaty która In się należy. Cudzoziemcy siedzą jak masz pod miotłą , nawet jak dostaną połeoe tyle co im się należy. > > > W rodzinie o europejskiej kulturze pracuje kobieta i mezczyzna, > chyba pekne ze smiechu jezeli to standard i miernik "kultury > europejskiej", znam wiele innych przypadkow. > A w austriackich wiezieniach siedzi wszystko mozliwe, bardziej znane > figury sceny austriackiej to Fritzl, pan Mag. z Wiednia, ktory > siekiera wymordowal rodzine i wielu im podobnych. Codziennie > zdarzaja sie tutaj kradzieze, morderstwa i oszustwa dokonywane przez > Austriakow, chyba nie czytasz gazet dokladnie, nie tylko böser, > schwarzer Mann. > No właśnie , taka jest z Tobą dyskusja. Ja mówię o statystykach, a Ty wybiórczo filozofujesz. Ponad 75% więźniów to cudzoziemcy , a jeden więzień kosztuje podatnika około 2 tyś. Euro na miesiąc. > > Haider tez by tego nie zmienil, a wedlug jego > zwolennikow siedzi tez masa Polakow, bo Polak to automatycznie > zlodziej, tego nie wiesz? A jedna z opinii Austriakow na jego temat > to np.: > Zmienił to u siebie , i to bardzo skutecznie. Cóż, co do Polaków to niestety jak niedawno jechało się na granicę A / Cz , to parkingi były zapełnione kradzionymi samochodami przez Polaków. Nie mów iż o tym nie wiesz. > > aber wer mit 140 km/h (wahrscheinlich noch schneller) in ein > Ortsgebiet hineinfaehrt ist meiner Meinung nach selber schuld wenn > er draufgeht. So etwas machen normalerweise nur komplett irre, und > dann ist der Fuehrerschein 2 Jahre weg. So etwas macht kein > Landeshauptmann der fuer viele ein Vorbild ist. Er haette mit seinem > ruecksichtslosen und grob fahrlaessigen Verhalten auch voellig > unschuldige umbringen koennen! Und das vollkommen grundlos. Deshalb > haelt sich meine Anteilnahme in Grenzen. > Jeśli znałeś Haidera to wiesz, iż on był adrenalin Dżanki. Był w ciągłym poszukiwaniu przeżyć emocjonalnych. Jest to dobra z zła cech, wszystko zależy jak ona będzie skanalizowana. On starał się wyżyć w kierunku służby społecznej. A prasa i media w poszukiwaniu sensacji spychały go w stronę faszyzmu. Jego zachowanie, życie i podejście do rozwiązywania problemów wskazuje na pewne problemy. Nie zdziwił bym się gdyby wyszło na jaw, iż cierpiał on na lekko formę Bordeline . Tacy ludzie są często w poszukiwaniu kiku który może ich zniszczyć. Moim zdaniem Haider miał w sobie duży potencjał do wykorzystanie dla dobra społecznego. Zrobiono z niego na siłę faszystę. Obawiam się iż prawdziwi faszyści z tego teraz będą profitować. A ich w życiu politycznym nie brakuje. Ikona Haidera może stać się fundamentem dla ekstremistów nacjonalistycznych. A tego na pewno nikt nie chciał by. Już w sieci krążą klipy wzburzające nienawiść. Rabini tańczą taniec śmierci dla Haidera. www.youtube.com/watch?v=UEij8RqjHtg Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 10:38 ddyzma5 napisał: > Prasa porównuje te wydarzenie odejścia Haidera z odejściem > księżniczki Dajany . czemu znowu deprecjonuje się Heidera? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 14:29 Letzte Meldung: Haider hatte bei Unfall 1,8 Promille Wszyscy sie zreszta tego spodziewali.... Reakcja narodu?: Ein besoffener Raser als Held der Kärntner? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 15:59 To nieprawda. Policja badała krew, nie było u Haidera wcale alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 16:06 ddyzma5 napisał: > To nieprawda. > Policja badała krew, nie było u Haidera wcale alkoholu. Powiedz czy ty jestes zupelnie ok? A moze tez juz wypiles? Cala prasa ryczy na ten temat, jego ukochany Petzner (chodza poglosy, ze Haider stal sie pedalkiem na stare lata) a ty mi w oczy plujesz i mowisz, ze to NIE PRAWDA? Chyba trafilam na prawdziwe BRUNATNE forum. Czlowieku, biedaku, nie wiem do konca ktoremu tubylcowi zabrales prace i skad sie biora te twoje populistyczne poglady, ale jestes prawdziwym biedakiem w moich oczach. I nie ucz mnie, obywatela tego kraju tego co powinnam myslec, a czego nie. Z brunatnymi nie rozmawiam, pogadaj sobie z nimi w sobote, kliedy tego bidoka pijaczka beda niesli "szlachetnie" do grobu. Politycy nie maja wyjscia, wstyd dla Austrii, zreszta nie pierwszy raz... Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 16:26 kanibalin22 napisała: > ddyzma5 napisał: > >mówię o statystykach, a Ty wybiórczo filozofujesz. Ponad 75% więźniów to cudzoziemcy , a jeden więzień kosztuje podatnika około 2 tyś. i jeszcze jedno: gdyby ten debil przezyl ten wypadek, byloby o wiele lepiej, musialby poniesc odpowiedzialnosc za swoje partyjne hulanki, a gdyby nie daj boze kogos przy tym zabil, poszedlby siedziec, a ja musialabym ta brunatna cholote utrzymywac! Idz do kosciola i zmow 3 maryski...Ale za swoje poglady, nie za populiste debila... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 17:48 kanibalin22 napisała: > > i jeszcze jedno: gdyby ten debil przezyl ten wypadek, byloby o wiele > lepiej, musialby poniesc odpowiedzialnosc za swoje partyjne hulanki, > a gdyby nie daj boze kogos przy tym zabil, poszedlby siedziec, a ja > musialabym ta brunatna cholote utrzymywac! Idz do kosciola i zmow 3 > maryski...Ale za swoje poglady, nie za populiste debila... > Gdybanie jest Twoją domeną ? Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Nie podniecaj się , tracisz bowiem pomału kontrolę nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 17:52 ddyzma5 napisał: > kanibalin22 napisała: > > > > > i jeszcze jedno: gdyby ten debil przezyl ten wypadek, byloby o > wiele > > lepiej, musialby poniesc odpowiedzialnosc za swoje partyjne > hulanki, > > a gdyby nie daj boze kogos przy tym zabil, poszedlby siedziec, a > ja > > musialabym ta brunatna cholote utrzymywac! Idz do kosciola i zmow > 3 > > maryski...Ale za swoje poglady, nie za populiste debila... > > > Gdybanie jest Twoją domeną ? > Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. > > Nie podniecaj się , tracisz bowiem pomału kontrolę nad sobą. Nie gdybam baranie, w takich przypadkach robia badania na wszystkie mozliwe ewentualnosci, narkotyki, srodki nasenne, nie pobijesz mnie, moj maz jest lekarzem, wszystko to przewidzial, biedny jörg, troche poszalal, jak zwykle, tym razem za duzo, leja nam sie lzy krokodyla, tak, jak jemu po smierci ofama Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 18:01 ddyzma5 napisał: > > > Nie podniecaj się , tracisz bowiem pomału kontrolę nad sobą. Czym mialabym sie podniecac`? Wypowiedziami polskiego faszysty? To troche za malo, zeby sie podniecic, sa lepsze metody i nie zwiazane z polityka... Pracuj dalej po swoje 10 godzin, wielu tym zaimponujesz, u mnie spadles na beton i mam nadzieje, ze straciles zeby, na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 18:37 kanibalin22 napisała: > Czym mialabym sie podniecac`? Wypowiedziami polskiego faszysty? To > troche za malo, zeby sie podniecic, sa lepsze metody i nie zwiazane > z polityka... > Pracuj dalej po swoje 10 godzin, wielu tym zaimponujesz, u mnie > spadles na beton i mam nadzieje, ze straciles zeby, na zawsze... > Ty nie wiesz co to jest faszyzm. No ale dla takich jak Ty , to każdy jest faszystą kto ma inne poglądy od Ciebie, przyjacielu. Przestań już się błaźnić proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 18:53 ddyzma5 napisał: > > Ty nie wiesz co to jest faszyzm. > No ale dla takich jak Ty , to każdy jest faszystą kto ma inne > poglądy od Ciebie, przyjacielu. > Przestań już się błaźnić proszę. idz tam juz spac w tj karyntii, z tego co wnioskuje, nie masz nawet obywatelstwa austriackiego a szczekasz, jak swoj, szczyt chamstwa, jezeli tak jest, nikt obcy nie ma prawa wypowiedzi na temat polityki krajowej.Marudzisz, ze w Polsce nie ma Haidera, spadaj tam i stan sie Haiderem, mozesz nawet nazwisko zmienic, my takich , prze. dupkow jak ciebie nie potrzebujemy, przykro mi, wlazla krowa na cudze pastwisko i muczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 19:16 kanibalin22 napisała: > idz tam juz spac w tj karyntii, z tego co wnioskuje, nie masz nawet > obywatelstwa austriackiego a szczekasz, jak swoj, szczyt chamstwa, > jezeli tak jest, nikt obcy nie ma prawa wypowiedzi na temat polityki > krajowej. > No popacz, to Ty masz faszystowskie poglądy. Dla Ciebie cudzoziemiec nie ma prawa mieć swojego zdania w sprawach obcego kraju. Och drobny aspirancie , im więcej piszesz tym bardziej się błaźnisz. > > > Marudzisz, ze w Polsce nie ma Haidera, spadaj tam i stan > sie Haiderem, mozesz nawet nazwisko zmienic, my takich , prze. > dupkow jak ciebie nie potrzebujemy, przykro mi, wlazla krowa na > cudze pastwisko i muczy... > Każdy sądzi według swoich możliwości, Twoje już pokazałeś. Ależ Ty chcesz być bardziej papieski od samego papieża. Stałeś się już dla mnie otwartą książką, wyrazy współczucia przyjacielu. A ponieważ dyskusja z Tobą jest już nie na temat, Ty starasz się udowodnić że jesteś wielbłądem . Uważam dyskusję za Tobą zamkniętą. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 19:23 ddyzma5 napisał: > kanibalin22 napisała: > > > idz tam juz spac w tj karyntii, z tego co wnioskuje, nie masz > nawet > > obywatelstwa austriackiego a szczekasz, jak swoj, szczyt chamstwa, > > jezeli tak jest, nikt obcy nie ma prawa wypowiedzi na temat > polityki > > krajowej. > > > No popacz, to Ty masz faszystowskie poglądy. > Dla Ciebie cudzoziemiec nie ma prawa mieć swojego zdania w sprawach > obcego kraju. > Och drobny aspirancie , im więcej piszesz tym bardziej się błaźnisz. > > > > > > Marudzisz, ze w Polsce nie ma Haidera, spadaj tam i stan > > sie Haiderem, mozesz nawet nazwisko zmienic, my takich , prze. > > dupkow jak ciebie nie potrzebujemy, przykro mi, wlazla krowa na > > cudze pastwisko i muczy... > > > Każdy sądzi według swoich możliwości, Twoje już pokazałeś. > Ależ Ty chcesz być bardziej papieski od samego papieża. > Stałeś się już dla mnie otwartą książką, wyrazy współczucia > przyjacielu. > > A ponieważ dyskusja z Tobą jest już nie na temat, Ty starasz się > udowodnić > że jesteś wielbłądem . Uważam dyskusję za Tobą zamkniętą. nawet po polsku nie piszesz poprawnie, wnioskuje z tego, ze niemiecki nie jest twoja domena. (Wiedzialbys juz od dawna, jakie sa wyniki Gerichtsmedizin) Jezeli nie jestes Austriakiem, to nie widze powodu, dlaczego moglbys wpieprzac sie tak nachalnie do naszej polytiki? Turkom tez nie wolno, a wiec wara ekspercie, ublizasz innym narodom i popierasz austriackiego faszyste, starasz sie wrecz obywatelom tego kraju "tlumaczyc" polityke populisty, jakim prawem? Powiem ci tak jak Jörgi: spadaj tam, sad przyszedles, dyskusja nie ma sensu, pa Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 17:33 > Powiedz czy ty jestes zupelnie ok? A moze tez juz wypiles? > Cala prasa ryczy na ten temat, jego ukochany Petzner (chodza > poglosy, ze Haider stal sie pedalkiem na stare lata) a ty mi w oczy > plujesz i mowisz, ze to NIE PRAWDA? > Chwileczkę, trzymaj się faktów i nie fantazjuj. Ja na temat seksualności Haidera nic z Tobą nie pisałem. Nie interesują mnie pyzatym plotki czy jak Ty piszesz chodzące głosy. > > Chyba trafilam na prawdziwe > BRUNATNE forum. Czlowieku, biedaku, nie wiem do konca ktoremu > tubylcowi zabrales prace i skad sie biora te twoje populistyczne > poglady, ale jestes prawdziwym biedakiem w moich oczach. I nie ucz > mnie, obywatela tego kraju tego co powinnam myslec, a czego nie. > Z brunatnymi nie rozmawiam, pogadaj sobie z nimi w sobote, kliedy > tego bidoka pijaczka beda niesli "szlachetnie" do grobu. Politycy > nie maja wyjscia, wstyd dla Austrii, zreszta nie pierwszy raz... > Mam wrażenie po tym poście, że Ty może coś piłeś. Każdym razie tracisz już kontrolę nad sobą. A pracy nie musiałem nikomu zabierać. Na rynek pracy trafiłem tuż po ukończeniu mojej edukacji w Austrii. Dodam Ci tylko, iż jestem bardzo poszukiwanym fachowcem, miałem już propozycje od firm które chcą opłacić przeprowadzkę moją i mojej rodziny do innego miasta, abym tylko u nich podjął pracę. I nie zapomnij , nikt Ciebie nie zmusza do pisania tu na forum. A więc przestaj sam sobie współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 16:50 Czyzbym zamknela ci buzke(nie chce mowic morde) na zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 17:42 kanibalin22 napisała: > Czyzbym zamknela ci buzke(nie chce mowic morde) na zawsze? > Co za brukowa poziom u Ciebie przyjacielu. No popacz , powoli wychodzi szydło z worka i słoma z butów. Komu tu wierzyć . Po pięciu dniach dowiadujemy się że Haider podobno pił alkohol i miał 1,8 pr. Alkoholu we krwi. Coś w tym systemie informacyjnym nie tak funkcjonuje. Skoro jeszcze niedawno mówiło się że Haider pił tylko wodę mineralną na przyjęciu. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 18:09 ddyzma5 napisał: > kanibalin22 napisała: > > > Czyzbym zamknela ci buzke(nie chce mowic morde) na zawsze? > > > Co za brukowa poziom u Ciebie przyjacielu. > No popacz , powoli wychodzi szydło z worka i słoma z butów. > > Komu tu wierzyć . > Po pięciu dniach dowiadujemy się że Haider podobno pił alkohol i > miał 1,8 pr. Alkoholu we krwi. > Coś w tym systemie informacyjnym nie tak funkcjonuje. > Skoro jeszcze niedawno mówiło się że Haider pił tylko wodę mineralną > na przyjęciu. > Wode mineralna, pil tylko w marzeniach takich debilnych, jak ty, cala Austria znala go nie od dzis, no ale tobie trzeba wybaczyc, mieszkasz na prowincji, a Jörgi cie najwyrazniej na imprezki nie zapraszal, nie zasluzyles bracie, pech, jestes tylko Pollake, ale kurcze jaki wierny, jak pies, o to mu chodzilo. Tarzaj sie na jego grobie i wyj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 18:56 > Wode mineralna, pil tylko w marzeniach takich debilnych, jak ty, > cala Austria znala go nie od dzis, no ale tobie trzeba wybaczyc, > mieszkasz na prowincji, a Jörgi cie najwyrazniej na imprezki nie > zapraszal, nie zasluzyles bracie, pech, jestes tylko Pollake, ale > kurcze jaki wierny, jak pies, o to mu chodzilo. Tarzaj sie na jego > grobie i wyj!!! > Naucz się czytać ze zrozumieniem. Ja mówię o zeznaniach świadków, którzy powiedzieli, iż toast za zdrowie kolegi był pity przez Haidera wodą mineralną. A więc nie pił alkoholu. Ja było naprawdę to zobaczymy . Teraz jest dużo sprzecznych wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
kanibalin22 Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 15.10.08, 19:02 ddyzma5 napisał: > > Wode mineralna, pil tylko w marzeniach takich debilnych, jak ty, > > cala Austria znala go nie od dzis, no ale tobie trzeba wybaczyc, > > mieszkasz na prowincji, a Jörgi cie najwyrazniej na imprezki nie > > zapraszal, nie zasluzyles bracie, pech, jestes tylko Pollake, ale > > kurcze jaki wierny, jak pies, o to mu chodzilo. Tarzaj sie na jego > > grobie i wyj!!! > > > Naucz się czytać ze zrozumieniem. > Ja mówię o zeznaniach świadków, którzy powiedzieli, iż toast za > zdrowie kolegi był pity przez Haidera wodą mineralną. A więc nie pił > alkoholu. > Ja było naprawdę to zobaczymy . Teraz jest dużo sprzecznych > wiadomości. nie ma na co czekac dupku, cala Austria sie gotuje a ty jeszcze ciagle czekasz, na co? Negjesz nawet wypowiedzi fachofcow, jestes poprostu beznadziejny, idz spac haiderku, zabraklo ci szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kanibalin22 19.10.08, 15:50 Debil z ciebie i na dodatek obrazasz innych. Prasa austriacka wyraznie pisala, ze nikt nie widzial Hwidera pijacego. Skad wiec nagle znalezli te 1,8 promila we krwi???! Widac cuda sie dzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 18.10.08, 23:31 haider byl kontrowersyjnym politykiem - geremek tez, haider zginal w wypadku samochodowym - geremek tez, haider jechal za szybko i po pijaku - geremek tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_gerwazy Re: Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 19.10.08, 15:15 dan3iger napisał: > Faszyzm, nienawiść i ksenofobię należy zwalczać. Ale każda śmierć to tragedia. > Żal faceta. Dwukrotnie? A kto ciebie, synku, języka polskiego uczył? Odpowiedz Link Zgłoś
gagazeta Haider dwukrotnie przekroczył limit prędkości 27.10.08, 22:00 www.allegro.pl/item467801318_stop_wariatom_drogowym_czerwony_t_shirt.html Odpowiedz Link Zgłoś