carpaccio4 "i będą czekać, nie wiem na co" 13.11.08, 22:52 szczyt dialogu, nasłać prokuraturę na protestujących związkowców. teraz jeszcze tylko brygady specjalne, wojsko i można te szpitale łykać. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne carpacki...idz na leczenie, potem pogadamy 13.11.08, 22:55 nie mecz sie biedaku, te same mantry za pedalem JK powtarzasz, ja wiem i nawet mi ciebie szkoda, ja wiem ze tak musisz, ale zobacz jakie to ma rezultaty i nastepstwa???mozg ci sie lasuje, a szkoda bo mlody jestes, wiec idz na kuracje elektrowstrzasy moze???i pogadamy potem NIECH ZYJE PO I DONALDUNIO Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: carpacki...idz na leczenie, potem pogadamy 13.11.08, 23:00 pies_na_prawizne napisał: > nie mecz sie biedaku, te same mantry za pedalem JK powtarzasz, ja > wiem i nawet mi ciebie szkoda, ja wiem ze tak musisz, ale zobacz > jakie to ma rezultaty i nastepstwa???mozg ci sie lasuje, a szkoda bo > mlody jestes, wiec idz na kuracje elektrowstrzasy moze???i pogadamy > potem > NIECH ZYJE PO I DONALDUNIO "kulturkę" to z czyim mlekiem wyssałeś? zresztą nawet nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: carpacki...idz na leczenie, potem pogadamy 13.11.08, 23:03 ktore zdanie jest niekulturalne??ciesz sie ze mam dobre serce i martwie sie o twoj intelekt:) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: carpacki...idz na leczenie, potem pogadamy 13.11.08, 23:05 pies_na_prawizne napisał: > ktore zdanie jest niekulturalne??ciesz sie ze mam dobre serce i > martwie sie o twoj intelekt:) no to dzięki. tylko nie próbuj wpajać we mnie donosicielstwa, które jak widać ci zaimponowało Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: "i będą czekać, nie wiem na co" 13.11.08, 23:28 Trzeba byc niezle ograniczonym aby nie zauwazac roznicy miedzy protestem a okupacja prywatnej wlasnosci. Tusk ma racje. Zwiazkowych chamow i nierobow niech policja na zbity pysk wywali. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: "i będą czekać, nie wiem na co" 13.11.08, 23:42 zwirekiwigura napisał: > Trzeba byc niezle ograniczonym aby nie zauwazac roznicy miedzy > protestem a okupacja prywatnej wlasnosci. Tusk ma racje. Zwiazkowych > chamow i nierobow niech policja na zbity pysk wywali. nie wiem czyją to miejsce jest własnością, ale wiem, że w chwili gdy zostało oficjalnym biurem poselskim stało się miejscem publicznym, ale pewnie to wiesz, boś przecież nieograniczony. swoją drogą faktycznie ciekawe czy tusk za to płaci bo z tego co wiadomo, platforma ma coś z tym miejscem coś wspólnego. nie zdziwił bym się gdy płacił. do kasy platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 POpaprancy przeniescie rzad do Bangladeszu 13.11.08, 22:53 jedynym osiagnieciem bedzie ucieczka NIERZDU WIEJSKICH GLUPKOW do Bangladeszu. Tak rozmawiaja POpaprancy z ludzmi ktorzy dali im wladze. To jest odpowiedz milosci Schetyny i PUltuska na oczekiwania spoleczne. TUSKOLAND ma sie dobrze i ma w DUPIE oczekiwania spoleczne. Gdzie sa te cuda, gdzie jest ta Irlandia by zylo sie lepiej. Tuskomatolki wszystkich laczcie sie w Donaldostan ze stolica PULTUsk bo na calego TUSKA nas nie stac. TCHORZE Z PO Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne biedaki, z zazdrosci, rozum wam odbiera......... 13.11.08, 22:57 Odpowiedz Link Zgłoś
kabanos84 Re: POpaprancy przeniescie rzad do Bangladeszu 13.11.08, 23:12 Otóż, PO spełnia moje oczekiwania społeczne (choć nie wszystkie). Potrzebny jest ktoś, kto nawet kosztem wielu ludzi, podejmując niepopularne decyzje, doprowadzi ten kraj do normalności. Gdyby rządy robiły wszystko pod dyktando sondaży i protestów cała ten nasz kraj już dawno by się rozleciał. Poza tym nawet PiS jest przecież za ograniczeniem przywilejów emerytalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Schetyna: TY OSŁKU !! 13.11.08, 22:57 JAK STARJKOWALY PIELEGNIARKI ZA RZDU PIS TO NIE BYLO MOWY OD DYKTACIE. i latales jak chory z przeziebionym pecherzem pod brame i judziles strajkujacych przeciw rzadowi PiS a teraz masz w TWOJEJ dupie strajkujacych. JESTES ODWAZNYM OSIŁKIEM I TYLKO NA TO CIE STAC Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek przeniescie i kacelarie premiera hi,hi 13.11.08, 23:25 tusk uciekal przed zwiazkowcami a teraz z biuer czmycha hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
kutzowesz Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenosim... 13.11.08, 22:59 Widać jak na dłoni,że to jest orwelowskie panstwo,wicepremier ,który powszechnie uwazany jest za lobuza i przekreciarza we wrocławskim srodowisku,opowiada,że rozwiazali problem i przenieśli sie do innej siedziby,to jest ten chuligański styl,zabrać prezydentowi samolot,schować przepustki do kieszeni,pilot jest chory,blokersi w całej okazałości,to jest ta mentalność,ku... i złodziej ustalają reguły.Proponuję żeby rząd przeniósł sie do Peru i wtedy wszystkie problemy zostaną rozwiazane,przynajmniej dla rządu. Związki wtedy do nich nie dotrą.Jak boli,że tracimy czs na rządzenie Przez zwykłe ludzkie śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Re: Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenos 14.11.08, 00:43 kutzowesz napisał: > Widać jak na dłoni,że to jest orwelowskie panstwo,wicepremier ,który > powszechnie uwazany jest za lobuza i przekreciarza we wrocławskim > srodowisku,opowiada,że rozwiazali problem i przenieśli sie do innej > siedziby,to jest ten chuligański styl,zabrać prezydentowi > samolot,schować przepustki do kieszeni,pilot jest chory,blokersi w > całej okazałości,to jest ta mentalność,ku... i złodziej ustalają > reguły.Proponuję żeby rząd przeniósł sie do Peru i wtedy wszystkie > problemy zostaną rozwiazane,przynajmniej dla rządu. > Związki wtedy do nich nie dotrą.Jak boli,że tracimy czs na rządzenie > Przez zwykłe ludzkie śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Re: Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenos 14.11.08, 00:44 Nie piernicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tuitam_online Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... 13.11.08, 23:02 Nosiła pani HGW kanapki pielęgniarkom, prokurator latał za JarKaczem z powodu zagłuszania telefonów pielęgniarek okupujących kancelarię tegoż... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Nosiła 13.11.08, 23:04 > Nosiła pani HGW kanapki pielęgniarkom, Nosiła bo była w opozycji. Ale jest pewna różnica - sam sobie odpowiedz, strajki pielęgniarek były w czyim interesie? Bo moim zdaniem głównie pielęgniarek, a ja pielęgniarkę/pigułkę szanuję, jak mi się kuku robi to pielęgniarka się mną opiekuje i uważam, że należy jej się za to godne wynagrodzenie. Strajki pielęgniarek miały poparcie społeczne. W czyim imieniu strajkują aktualnie te nieroby? Bo przecież taki nierób dla mnie czy dla moich bliskich nic nie zrobi bo co taka łajza potrafi? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Nosiła 13.11.08, 23:08 kosmosiki napisał: > > Nosiła pani HGW kanapki pielęgniarkom, > > Nosiła bo była w opozycji. Ale jest pewna różnica - sam sobie odpowiedz, strajk > i > pielęgniarek były w czyim interesie? Bo moim zdaniem głównie pielęgniarek, a ja > pielęgniarkę/pigułkę szanuję, jak mi się kuku robi to pielęgniarka się mną > opiekuje i uważam, że należy jej się za to godne wynagrodzenie. Strajki > pielęgniarek miały poparcie społeczne. > > W czyim imieniu strajkują aktualnie te nieroby? Bo przecież taki nierób dla mni > e > czy dla moich bliskich nic nie zrobi bo co taka łajza potrafi? no ale bez pielęgniarek jest ponoć lepiej? " Został przygotowany plan minimalnego zatrudnienia pielęgniarek i salowych. (...)Jeden z radnych wyrażał obawy związane ze skutkami zwolnień, jednak Wójcicki je rozwiewał. – Nie widzę możliwości pogorszenia opieki nad pacjentami, a wręcz przeciwnie – mówił." Odpowiedz Link Zgłoś
marcinxxx_3 Re: Nosiła 13.11.08, 23:21 A mi jak jest w zime zimno to weglem pale od gornika, a do lekarza plus pielegniarki i tak ide prywatnie. Co do nierobow. Jak ktos nie poda twojej zonie szklanki wody po porodzie i bedzie traktowal ja jak smiecia bo nie dostala wielce wielmozna pani po szkole sredniej czekoladek to zobaczymy co powiesz. Strajki na pewno mialy poparcie takie bezstronne pielegniarki jak Dorota Gardias stanely na ich czele... dzis jakos przypadkiem ta pani blisko zwiazana z SLD i chyba juz nie za 1500 na miesiac robi? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Nosiła 13.11.08, 23:52 Roztrząsasz jakieś szczegóły. Pewnie po trochu masz rację bo ja nie pochwalam ogólnie strajków. Jak wyżej napisałem gdzieś - pracuję tam gdzie pracuję, a jak mi przestanie to odpowiadać to zmienię pracodawcę, akurat mam ten luksus, że też o mnie pracodawca zabiega, więc nie strajkuję jak większość ludzi. Tu się absolutnie zgadzam. ALE. W przypadku pielęgniarek było WIĘKSZE poparcie społeczne dla tego strajku. W przypadku tego strajku to ja nie rozumiem kto strajkuje w ogóle i przeciw czemu. :) Ten strajk ma przyzerowe poparcie społeczne. To może być odpowiedzią na pytanie dlaczego HGW pomagała pielęgniarkom, a tym <nie wiadomo kto to> nie pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 POaprancy z minami ZOMO. 13.11.08, 23:04 Gdzie jestescie tworcy wirtualnego hasla BY ZYLO SIE LEPIEJ. WLASNIE Tuskomatolki i Pultuski wyciagaja palki na narod a gdzie jest PALIKNUR z Lublina i Przyglup z Lodzi. WYjdzicie cwanaicy do robotnikow to bedizecie mileki Dupki skopabne. Ryjki wam przyrosly do korytka wladzy i strach was zapedza do chlewika. Pamietajcie sa rowni i rowniejsci. Tylko ze ci rowniejsi beda placic za swoje kretynizmy. POra sie obudzic i zaczAC PRACE w rzadziea nie HUCPY I seansy NIENAWISCI. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenosim.. 13.11.08, 23:05 Witam Naiwniaków!!!! Zgadzam się w 10000 procentach z Platformą Obywatelską, która chce cenzury w Polsce, oraz aby Polski naród nigdy prawdy się nie dowiedział o agentach „SB” i „UB”. Ponadto jestem za tym, aby zakazać w Polsce rozprowadzania (sprzedaży, wypożyczania oraz czytania), książki pt. „Folwark zwierzęcy” autora Orwella, gdyż jest mowa o wypisz wymaluj naszym kochany „Słońce Kaszub „. PS. Ciemna masa kupiła nasze sztandarowe hasła : „Niech wśród nas, zwierząt, zapanuje pełna jedność, pełne braterstwo, solidność w walce. Wszyscy ludzi to nasi wrogowie. Wszystkie zwierzęta są braćmi”. Odbyło się też głosowanie dotyczące tego, czy dzikie zwierzęta, jak króliki czy szczury są braćmi czy wrogami. Większość była za tym, że jednak braćmi. Major dawał kolejne rady oraz przedstawiał całe swoje przemyślenia dotyczące losu zwierząt. Mówił: „Pamiętajcie, że walcząc z człowiekiem nie wolno się wam do niego upodobnić. Nawet wtedy, kiedy go zwyciężycie nie przejmujcie jego wad. Żadnemu zwierzęciu nie wolno mieszkać w domu, sypiać w łóżku, nosić ubrania, pić alkoholu, nawet dotknąć pieniędzy, czy też zajmować się handlem. (...) Przede wszystkim jednak żadnemu zwierzęciu nie wolno tyranizować własnego gatunku. Słabi czy silni, mądrzy czy nierozgarnięci, wszyscy jesteśmy braćmi. Żadnemu zwierzęciu nie wolno zabić innego. Wszystkie zwierzęta są równe”. Polak Kielczanin Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Jestem za cenzurą w Polsce !!!! 13.11.08, 23:09 Witam Naiwniaków!!!! Zgadzam się w 10000 procentach z Platformą Obywatelską, która chce cenzury w Polsce, oraz aby Polski naród nigdy prawdy się nie dowiedział o agentach „SB” i „UB”. Ponadto jestem za tym, aby zakazać w Polsce rozprowadzania (sprzedaży, wypożyczania oraz czytania), książki pt. „Folwark zwierzęcy” autora Orwella, gdyż jest mowa o wypisz wymaluj naszym kochany „Słońce Kaszub „. PS. Ciemna masa kupiła nasze sztandarowe hasła : „Niech wśród nas, zwierząt, zapanuje pełna jedność, pełne braterstwo, solidność w walce. Wszyscy ludzi to nasi wrogowie. Wszystkie zwierzęta są braćmi”. Odbyło się też głosowanie dotyczące tego, czy dzikie zwierzęta, jak króliki czy szczury są braćmi czy wrogami. Większość była za tym, że jednak braćmi. Major dawał kolejne rady oraz przedstawiał całe swoje przemyślenia dotyczące losu zwierząt. Mówił: „Pamiętajcie, że walcząc z człowiekiem nie wolno się wam do niego upodobnić. Nawet wtedy, kiedy go zwyciężycie nie przejmujcie jego wad. Żadnemu zwierzęciu nie wolno mieszkać w domu, sypiać w łóżku, nosić ubrania, pić alkoholu, nawet dotknąć pieniędzy, czy też zajmować się handlem. (...) Przede wszystkim jednak żadnemu zwierzęciu nie wolno tyranizować własnego gatunku. Słabi czy silni, mądrzy czy nierozgarnięci, wszyscy jesteśmy braćmi. Żadnemu zwierzęciu nie wolno zabić innego. Wszystkie zwierzęta są równe”. Polak Kielczanin Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Jak Wałęsa oszukiwał robotników... 13.11.08, 23:15 "I zobacz pan ostatnią moją scenę na bramie, wtedy, kiedy kończyłem strajk po podpisaniu porozumień, mówiłem: wy się tu bardzo cieszycie, a ja jedyny się smucę. Ci, którzy przynieśli mnie tu na ramionach, widzieliście, wszyscy jednoznacznie za Lechem Wałęsą – jutro mogą we mnie rzucać kamieniami. A co ja powiedziałem? No, kochani, jak pójdziemy w tym kierunku, a musimy, no to nie mamy Związku Radzieckiego i Stocznia, i wiele zakładów okaże się do rozwiązania. Nie mogłem tak daleko powiedzieć, bo walka by się zakończyła, a tak to zasygnalizowałem, że wiem, o co chodzi" "musiałem im nakłamać, bo inaczej nie chcieliby dalej walczyć o kapitalizm, który ich przecież zeżre. Ale nie mam wyrzutów sumienia, bo ja wiedziałem o co chodzi i tak jakby sygnalizowałem" "A czy mogło być inaczej? Pan sobie wyobraża, że monopolem proletariackim robotników można kapitalizm zbudować? No wie pan! Kto ma być lekarzem, kto dziennikarzem, kto elektrykiem? No wie pan! Trzeba było obudzić ambicje, trzeba było inicjatywę, trzeba było pokazać prawdę w oczy i na tej zasadzie zacząć budowę. Dlatego nam się udało. Wie pan, gdyby taka sytuacja trafiła Stany Zjednoczone, Japonię i Niemcy, oni by nie przeżyli. Czy pan wie? My przeżyliśmy dlatego, że mamy duże doświadczenie i szybko prawda była pokazana. Moje zadanie wtedy było: zbuduj monopol, pokonaj komunizm i oddaj narodowi. I nic więcej. Przegraj siebie dla demokracji, dla narodu. No wie pan, czy lepiej można to zrobić?”. Szczególnie ważny wydaje się fragment dotyczący „prawdy w oczy" Wszystkich tych wypowiedzi udzielił Lech Wałęsa na falach radiowej Jedynki (2007-08-30) Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista PO dokonując komercjalizacji szpitali 13.11.08, 23:18 i placówek opieki medycznej (chodzi tu między innymi o stacje krwiodawstwa) przyłoży rękę do zwolnień w personelu medycznym, wśród pielęgniarek. Jak to możliwe że tacy ludzie popierali nie tak dawno demonstracje pielęgniarek pod kancelarią premiera w której uczestniczyli między innymi członkowie ...Sierpnia 80? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: PO dokonując komercjalizacji szpitali 13.11.08, 23:23 neokomunista napisał: > i placówek opieki medycznej (chodzi tu między innymi o stacje krwiodawstwa) > przyłoży rękę do zwolnień w personelu medycznym, wśród pielęgniarek. > Jak to możliwe że tacy ludzie popierali nie tak dawno demonstracje > pielęgniarek pod kancelarią premiera w której uczestniczyli między innymi > członkowie ...Sierpnia 80? ------------ pielegniarki w Polsce zawsze beda mialy prace bo brakuje kilka tysiecy, w Polskiej mentalnosci nie ma miejsca na zmiany, ktorych wszyscy bazuja na zasadzie "czy sie robi, czy sie lezy..;;" i to trzeba zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Brakuje ich i je się zwalnie jak ma 13.11.08, 23:29 to miejsce w szpitalu w Jędrzejowie? To jest "zmiana"...? Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Trzba było Lecha do prokuratury w 1980 13.11.08, 23:24 Oni tylko się odbili od Solidarnosci jak od trampoliny, ale Platforma gardzi ludzmi którzy pracują. To jest banda przebierańców która nie używa demokracji w sprawach dla Polaków ważnych. PO wie lepiej jak doić z Polski dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 brawo Platforma 13.11.08, 23:29 Władze III RP chciały klasę robotniczą dopieścić - jak nie mogły dać pracy i chleba, to doprowadziło do wynaturzenie tych organizacji i powstania swoistej kasty działaczy związkowych, takiej narośli na zakładach, które nie pouciekały we własność prywatną. No i oczywiście budżetówka, która stała się schronieniem dla związkowców. Związki i ich działacze tak naprawdę nie porzucili marzeń o rządzeniu . I mamy układ taki, jak ciche porozumienie PiS-u z “S”, SLD z OPZZ (tu raczej partia staje się powoli petentem), a lewacki “Sierpień ‘80″ jest oficjalną przybudówką partii - Polskiej Partii Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Z PO jest ciche porozumienie ludzi 13.11.08, 23:34 z Konfederacji Pracodawców Prywatnych "Lewiatan" i z Business Centre Club... Czemu "elka" o tym nie powiesz? Nazywasz III RP krajem "dopieszczającym klasę robotniczą" gdy wyrzucano ludzi z Hut, kopalń, gdy likwidowano przemysł włókienniczy? Opowiedz coś lepiej o tym jak niektóre tzw. związki zawodowe dokonywały porozumień z tymi "socjalnymi" rządami dokonującymi takich "prospołecznych reform"? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Z PO jest ciche porozumienie ludzi 13.11.08, 23:39 a dlaczego ty zyjesz przeszloscia????to byly inne czasy, dzis w dobie globalizacji,krachu finansowego (niech ich szlag....) nie mozna pozwolic na bezprawie. Ta ustawa to nie jest nowość, była ona wałkowana wielokrotnie w komisji trójstronnej, jest przygotowana dobrze i poparta rzetelnymi analizami - co nie jest znów częste dla tego rządu. Dialog został przeprowadzony zgodnie ze sztuką negocjacji i zgodnie z prawem. W związku z tym należy przyjąć, że dla bezpieczeństwa skarbu państwa - i dla wszystkich, którzy płacą podatki do budżetu - ustawa powinna wejść w życie jak najszybciej. “Sierpień ‘80″ łamie prawo, to pewne. Tak samo jak łamane było prawo przy innych protestach związkowych. I nikt, poza zupełnie incydentalnymi sytuacjami nie ponosił za to odpowiedzialności. A zebrało by się tego dużo, począwszy od bandytyzmu ulicznego, gróźb karalnych, aż do ograniczenia prawa do dysponowania przez właściciela majątku, przez tak zwanych strajkujących. To nic innego, jak przyzwolenie na anarchię. Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Czymi analizami jest poparta ta ustawa 13.11.08, 23:45 Ustawa ta jak wiadomo już została przez komisję bez uwzględnienia poprawek które miały zostać przyjęte, czyli robotnicy zajmujący siedzibę premiera Tuska mają jak najbardziej racje. praca.gazetaprawna.pl/artykuly/95315,pomostowki_przyjete_przez_senacka_komisje_mimo_protestu_zwiazkow.html Czy Lech Wałęsa w roku 1980 też był "anarchistą"? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Czymi analizami jest poparta ta ustawa 13.11.08, 23:49 neokomunista napisał: > Ustawa ta jak wiadomo już została przez komisję bez uwzględnienia poprawek któr > e > miały zostać przyjęte, czyli robotnicy zajmujący siedzibę premiera Tuska mają > jak najbardziej racje. > > praca.gazetaprawna.pl/artykuly/95315,pomostowki_przyjete_przez_senacka_komisje_mimo_protestu_zwiazkow.html > Czy Lech Wałęsa w roku 1980 też był "anarchistą"? ------------------------ wiesz, nie jest absolutnie moim zamiarem obrazanie kogokolwiek, ale zadam ci pytanie: czy ty wogole czytasz co inni pisza???a moze po angielsku (wydanie Kaczynskiego)???bo widze ze masz gleboko w d.. co kto ci odpowiada, wiec po co ta cala dyskusja? Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Stoisz czy leżysz? 13.11.08, 23:58 Sama zaczynasz rzucać historycznymi frazesami typu "czy się stoi czy się leży..." To nie ja sprowadzam tą dyskusje do banału. To PO zachowuje się tak jakby ich los ludzi pracujących całkowicie nie obchodził. PO powinna wytłumaczyć ludziom jak to się stało że państwo nie zabezpieczyło chociażby emerytur ludzi znajdujących się w systemie OFE... Symptomy kryzysu finansowego przynajmniej były już dostrzegalne przynajmniej od kilku lat a każdy kolejny rząd czy to SLD, PiS-u albo PO nie widział "problemu" reformy zapoczątkowanej przez rząd AWS-UW. Ty masz głęboko w dupie to że dzięki zmianom chociażby w kodeksie pracy uniemożliwi się ludziom zrzeszać w związki zawodowe, ułatwi się tzw. pracodawcom naciągać ludzi pracy na podpisywanie umów (śmieciowych) dzięki którym w każdej chwili pracownika będzie można zwolnić. PO proponuje powrót do XIX wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek nie dyskutuj z nia to kamerton neoliberalizmu, 14.11.08, 00:00 tepy slepy,gluchy Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek pielegniarki,nauczyciele,stocznow cy, gornicy,rybac 13.11.08, 23:30 w..wieni wyborcy PO przykotujcie kilka lokali operacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 zamkneliscie ryje przez 70 lat 13.11.08, 23:33 dobiczek napisał: > w..wieni wyborcy PO przykotujcie kilka lokali operacyjnych komunizmu to nic sie nie zmieni jak zamkniecie jeszcze 2-3 lata, czy musi byc wszystko teraz, zaraz, natychmiast????? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Kaczynski chce 30mln wiecej na kancelarie 13.11.08, 23:34 ciekawam, ktore zwiazki zrobia strajk okupacyjny?????????no!!!ktory pierwszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: zamkneliscie ryje przez 70 lat 14.11.08, 03:45 elka1021 napisała: > dobiczek napisał: > > > w..wieni wyborcy PO przykotujcie kilka lokali operacyjnych > > > komunizmu to nic sie nie zmieni jak zamkniecie jeszcze 2-3 lata, czy > musi byc wszystko teraz, zaraz, natychmiast????? ======================================== O czym ty bredzisz, oszolomski kundelku? Kogo ty bronisz, przystajac na tak niecna sluzbe? Czy 20 lat oczekiwania na dobrobyt, cynicznie obiecany z zamiarem wydymania Polakow przed i po 1989 rokiem to za malo czasu??? Przez taki okres komuchy dzwigneli kraj z calkowitej, powojennej ruiny, wprowadzajac elektryfikacje, likwidujac analfabetyzm i stawiajac podwaliny poteznego przemyslu!!! Tusk ruinuje do reszty kraj prywatyzacjami, a role Narodu sprowadza do panszczyznianego chlopstwa w XIX wieku. To ile lat i NA CO maja jeszcze czekac Polacy? O ich przyszlosci juz POTuske wyraznie dal znac, a to ludziom juz wystarcza. Wielu zrozumialo ich WYLACZNIE niewolnicza role. I to we wlasnym kraju!!! To ma byc premier i przywodca? Toc to uzurpatorski dyktator, bo niewiadomo, komu "de facto" sluzy. A przeciez powinien narodowi w tym kraju, a nie za Laba. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenosim... 13.11.08, 23:35 policja.Zwykła policja.Powinna dac wpie...tym zbirom nasłanym przez kwaczynskich.A tych debili też powinna spałowac.Koniec balu panno lalu .Wstyd na całą wieś.l.kwaczyński najśmieszniejszym chłopcem we wsi.Palant i zarozumialec.c.u.r.v.a. niema słow. www.spieprzajdziadu.com/muzeum/images/4/43/Kaczka_z_jab%C5%82kiem.jpg e.pardon.pl/pa401/f073551d00011a8347f4d048 Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista WZZ Sierpień 80 organizował również 13.11.08, 23:42 demonstracje w czasie rządów PiS-u, chociażby razem z pielęgniarkami z OZZPiP przed kancelarią premiera Kaczyńskiego. Za insynuacje i kłamstwa upowszechniane przez sympatyków PO, powinien chyba odpowiedzieć premier, ponieważ tak samo kłamał w trakcie kampanii wyborczej gdy twierdził iż jego rząd będzie właściwie regulował ceny wszystkich artykułów pierwszej potrzeby, przywołując dane ówczesnych cen produktów żywnościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: WZZ Sierpień 80 organizował również 13.11.08, 23:52 neokomunista napisał: > demonstracje w czasie rządów PiS-u, chociażby razem z pielęgniarkami z OZZPiP > przed kancelarią premiera Kaczyńskiego. > Za insynuacje i kłamstwa upowszechniane przez sympatyków PO, powinien chyba > odpowiedzieć premier, ponieważ tak samo kłamał w trakcie kampanii wyborczej gdy > twierdził iż jego rząd będzie właściwie regulował ceny wszystkich artykułów > pierwszej potrzeby, przywołując dane ówczesnych cen produktów żywnościowych. > ----- jak na polityka to i tak nie" sklamal" duzo, zmieni sie kilka cen na marchewke i buraczki, ale burakow w Polsce od liku wiec ceny nieznacznie pojda w gore:))))))) a co obiecywalo PiS?????????szkoda pisac, bo trzeba by na wymienianiu spedzic cala noc przy kompie Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek brawo zwiazkowcy!!! POsrancy beda nam 13.11.08, 23:58 serwowac fajerwerki idiotyzmow.do tej drugielmety poslijci stoczniowcow ,do lokalu nr3 nauczycieli a niebawem bedziemy mieli w UE pierwsze konspiracyjne biuro poselskie hi,hi,hi te tyskowe niedojdy sa lepsze od prozaku Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Skłamał w wielu kwestiach... 14.11.08, 00:02 Rząd PO chociażby informował społeczeństwo iż negocjuje w sprawie budowy elementów tzw. tarczy antyrakietowej a przy najlepszej okazji (jaką była interwencja watażki Saakaszwilego w Osetii Południowej) parafował tą umowę i ogłosił ją "historycznym sukcesem" Polski choć przed owym parafowaniem blisko 60% społeczeństwa sprzeciwiało się postawieniu tych wojskowych zabawek. Rząd PO owszem wycofał żołnierzy z Iraku ale jakoś zapomniał dodać że większość po prostu z tych żołnierzy dotrze...ale do Afganistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Elka: Cos sie tak uparla z tymi pisuarami? 14.11.08, 04:52 elka1021 napisała: > > ----- > > jak na polityka to i tak nie" sklamal" duzo, zmieni sie kilka cen na > marchewke i buraczki, ale burakow w Polsce od liku wiec ceny > nieznacznie pojda w gore:))))))) a co obiecywalo PiS????????? szkoda > pisac, bo trzeba by na wymienianiu spedzic cala noc przy kompie ================================= Chyba w tych pustych lbach juz wam sie powywracalo. Targujesz sie o bledy pisuarii, jak niemrawy Mosiek na Kiercelaku o cene dziurawych skarpetek. Czy celowo sprowadzasz powazny temat przyszlosci Polski do bledow siostrzanych partyjek PO i PiS? Jaki jest wlasciwie cel splycania problemu do bazarowego targowania sie, co zrobili ci albo tamci politycy Z TEGO SAMEGO rozdania? Wierzysz sama w te brednie, ktorymi probojesz "zarazic" wizytujacych te strony, czy tylko "wiernie sluzysz"? Takie pyskowki to przeciez "w to mi graj" politycznych eleyt spod KAZDEGO znaku, bo skloconym spoleczenstwem latwiej rzadzic. No, i nie przyjdzie latwo dokonac ZORGANIZOWANYCH, chociaz 100% slusznych protestow. O to ci chodzi i za to placa tobie i podobnym "patriotom"? Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online kryminalisci POstkomuny 14.11.08, 00:04 Namawiam do sPOlecznego niePOsluszenstwa,tak wolal donald podrywajac strajkujacych do obalenia rzadu PIS. Slonce Peru Mistrz Bajeru donald dla was sa tylko taczki Trybunaly Stanu i kryminaly. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek jestem za tepieniem POferei,gdzie to tylko mozliw 14.11.08, 00:08 to zaklamana arogancka sitwa.spychajmy ich na forum Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jestem za tepieniem POferei,gdzie to tylko m 14.11.08, 10:53 dobiczek napisał: > to zaklamana arogancka sitwa.spychajmy ich na forum My, czyli kto? Ta nędzna mniejszość - jak wynika z rezultatu ostatnich wyborów oraz wszelakich późniejszych sondaży? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: kryminalisci POstkomuny 14.11.08, 10:48 pandora-online napisał: > Namawiam do sPOlecznego niePOsluszenstwa,tak wolal donald podrywajac > strajkujacych do obalenia rzadu PIS. No i, szczęśliwie, rząd PiS sam się obalił już po dwóch latach (doprowadzając do rozwiązania sejmu i wcześniejszych wyborów). Strajkujący nie usieli się fatygować. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, ze 14.11.08, 00:12 POpelnilismy przestepstwo obalajac jak najbardziej nielegalnie rzady Olszewskiego i PIS. Namawiam do sPOlecznego niePOsluszenstwa. Donald Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Schetyna:członkiem (CH...M pierwszej klasy) PO 14.11.08, 00:13 Schetyno wez sie za ten KONSKI leb i zacznij troche mysle o ludziach a nie o swojej wypasionej Dupie Chyba ci sperma na oczy bije i masz zwapnienie szarych komorek skoro nie chcesz romawiac z ludzmi. POPAPRANCY z PO boicie sie Ludzi. Jestescie jak wAsz WIELEBNY PASTOR PULTUSK, ktory raczki rozklada i pieprzy o milosci, irlandii, cudach niewidach. Moze bylby dobry w armii zbawienia ale nie jako premier. Jest co najwyzej premierkiem zE Schetyna z oblakana mina i Pawlakiem gasniczym namietnosci w WIEKIM NIERZADZIE III RP dobra islustracja debilizmu wladzy ktora doszla jak nasz WIELKI ELEKTRYK tw. BOLEK do wladzy na grzbiecie robotnikow a pozniej ma ich w DUPIE mi nawet mowi ze trzeba uzyc sily. Demokracja w wydaniu Tuskomatolkow jest podobna do tej z BIALORUSI I ROSJI. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek tys premier pielgrzym wiecznie ucieka przed elekto 14.11.08, 00:27 ratem.moze bedzie premierem na wygnaniu hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Chopom z Sierpnia 80 są potrzebni 14.11.08, 00:40 dobrzy terapeuci, ale chopy o tym nie wiedzom, bo wiedzom, jak przyjść na rozmowę z posłem - premierem po to, żeby z nim nie rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda proponuje odrutowac zwiazkowych oszolomow drutem k 14.11.08, 00:59 lczastym i zostawic ich w biurze pana premiera Tuska do usranej smierci! Czy widzieliscie zdjecie? - ladnie sie wypasli na zwiazkowym korycie - niektorym bebechy to az przeszkadzaja chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
soldadura104 Schetyna: jaknie wyjdzie to skrócimy Generała poli 14.11.08, 00:59 Solidarność 80-walczyła z okrągłym stołem. Jak wojsko się buntowało to się je karało lub wymieniało generała. Po co kaszubi mają rozmawiać z jakimś krakusem czy warszawiakiem jak mają swojego premiera, którego chcą przywołać do porządku. Jak im likwiduje stocznie to musi zrobić pomostówki bo nic nie umieją poza budową statków i paleniem opon. Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenosim... 14.11.08, 01:03 najlepiej jak przeniesie to biuro za Odre blizej swojej cioci ferkel przepraszam merkel Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenosim.. 14.11.08, 02:44 No, to po Olszewskim zwiazkowcy tez dostali nocna zmiane. Brawo POpaprancowa demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Tusku i reszta posolidaruchowej sitwy, uwazajcie 14.11.08, 03:24 ========================================== Bo przyjdzie dzien ze wraz z kolesiami tez nie znajdziecie "swoich" kancelarii i biur wszelakich, bo beda nalezec do kogos innego. I napewno to nie beda wasi kumple z pisuarii ani sluzalcze kundeliki z lewicy. Juz nie bedziecie sie nawzajem wspierac i dawac zarobic na buleczke z maselkiem i szyneczka. Sa jeszcze w Polsce sily potrafiace ten chocholi taniec zatrzymac. A wtedy "zostanie wam sie ino sznur" albo potajemna ucieczka, jak sanacyjnego rzadu w 1939 roku. Bo "fortuna kolem sie toczy", "krzywda ludzka nie tuczy" a "gwalt ZAWSZE gwaltem sie odciska". Te prawdy sa niezmienne i prawdziwe od setek, jesli nie tysiecy lat. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Ho ho, widzę nowe nicki na forum! 14.11.08, 03:59 Czyżby pisiory wynajęły dzieci z gimnazjum??? Do boju ciemne masy! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ho ho, widzę nowe nicki na forum! 14.11.08, 05:19 puch4cz napisał: > Czyżby pisiory wynajęły dzieci z gimnazjum??? Do boju ciemne masy! ======================================= E, tam. Pisuaria juz jest skonczona i przechodzi do malo chwalebnej historii. Za to POTuske chyba po cichu oglosil amnestie w psychiatrykach. Bo to, co ludzie wypisuja na forach, to albo dowod skrajnego debilizmu, albo przygnebiajacej niewiedzy o machlojkach Tuska. I to wymierzonych bezposrednio w Narod. Nie napotkalem w mediach ZADNEJ rzetelnej proby wyjasnienia spoleczenstwu zasad kierujacych mozliwosciami wczesniejszych emerytur. Ponad 80% spoleczenstwa spoza zainteresowanych branz, nie ma zielonego pojecia o ekonomicznych mechanizmach kierujacymi tym prawem. Kazdy, oglupialy CELOWA propaganda uwaza, ze ze swojej kieszni bedzie doplacal do tych swiadczen. A to jest zwykle, wyrachowane klamstwo ekipy Tuska, ktory wcale nie kwapi sie wytlumaczyc tego szerokim masom. On sie po prostu boi, ze kazdy normalnie myslacy by stanal po stronie robotnikow i broniacych ich zwiazkowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Schetyna: Zawiadomiliśmy prokuraturę, przenos 14.11.08, 06:21 dan3iger napisał: > No i dobrze. Od decydowania o losach kraju jest parlament a nie chuligańskie > związki zawodowe. --------------------------------- JEŚLI TO OKREŚLASZ CHULIGAŃSTWEM TO JAK OKREŚLISZ DZIAŁANIA PREMIERA I RZĄDU? Premier i rząd za swe działania powinien zostać przez narod zlinczowani bo innej kary za ich poczynania nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Za rzadow PiS.................... 14.11.08, 06:23 W Kancelarii Prezesa Rady Ministrów premier Jarosław Kaczyński rozmawiał z czterema pielęgniarkami, które od 8 dni okupowały jedno z pomieszczeń gmachu. Jak wcześniej wyjaśnił rzecznik rządu premier chciał wysłuchać postulatów pielęgniarek i porozmawiać o sytuacji w służbie zdrowia. - Premier wyciąga rękę i spełnia ich prośbę. Z troski o protestujące premier zdecydował się przerwać tę patową sytuację - powiedział Jan Dziedziczak. Rzecznik przypomniał, że zgodnie z deklaracjami pielęgniarek spotkanie z premierem było warunkiem, od którego uzależniały możliwość opuszczenia budynku. Jan Dziedziczak zapewnił, że rządowi zależy na rozwiązaniu problemów służby zdrowia. Po rozmowie z premierem pielęgniarki opuściły gmach Kancelarii. Odpowiedz Link Zgłoś