dzakarta Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe... 23.11.08, 14:49 Każdy opad atmosferyczny: trochę śniegu czy deszczu powoduje w tym kraju rządzonym przez palantów z PO czy "pisiorów" ogromne problemy! Takie rzeczy przekraczają możliwości intelektualne czy techniczne tych menelików i leserów. Nażreć się przy korycie , nachlać jak Kruk w Sejmie - to jedyne co potrafią i lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Mes 23.11.08, 14:53 > Każdy opad atmosferyczny: trochę śniegu czy deszczu powoduje w tym > kraju rządzonym przez palantów z PO czy "pisiorów" ogromne > problemy! > Takie rzeczy przekraczają możliwości intelektualne czy techniczne > tych menelików i leserów. Za SLD drogowcy też byli zaskoczeni przez opady śniegu. Więc może bez takich wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
antyfszyta Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe.. 23.11.08, 14:49 To jeszcze ten osobnik ma jakieś zdanie a może widział jakiegoś ministra kilanaście miesięcy temu i zapomniał o tym powiadomić premiera Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe.. 23.11.08, 14:50 Ku...ki.....barometr prawdy w oceanie fałszu.Alfa i Omega.wzór czystości dla zagubionych.czy jego oczy mogą kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation.1 Pamiętacie nawalonego L.Kaczynskiego u Olejnik? 23.11.08, 14:54 Był nawalony jak stodoła Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 Pamiętacie nawalonego L.Kaczynskiego u Olejnik? 23.11.08, 15:03 presentation.1 napisał: > Był nawalony jak stodoła Leppera! z kieszeni wystawała mu flaczka... Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Mes 23.11.08, 14:58 acidhead napisał: > zagubionych.czy jego oczy mogą kłamać? tęsknota w oczach za rozumem, kto tego nie widzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
okoni Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe.. 23.11.08, 14:55 wypowiedż pana kurskiego troszkę przypomina mi dialogi prosto z przedszkola albo zerówki gdzie pani pyta jasia dlaczego opluł zosie , a ten odpowiada : a wczoraj to zenek uderzył ewe. duże dzieci , spocona dziewczynka kamiński i jacuś kłamczuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Propagandowo Oglupiali(PO)........ 23.11.08, 14:57 Macie zamiast mozgu troche wody.Kreca Wami jak chca.Jak kiedys komunisci krecili spoleczenstwem.A i dobrze.Widac ilu z czasow komuny przetrwalo do dzisiaj w niezmienionej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 [...] 23.11.08, 15:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Propagandowo Oglupiali(PO)........ 23.11.08, 15:04 i jeszcze cos.Bydlem w wykonaniu Bartoszewskiego nie dacie rady krecic, to wlasnie te bydlo w wykonaniu pseudoprofesora-bedzie krecic Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Propagandowo Oglupiali(PO)........ 23.11.08, 15:10 i znowu.Otoz twarz PO to twarz narkomana Tuska, damskiego boksera Drzewieckiego czy agenta obcego wywiadu Sikorskiego.To twarz swinska(chodzi ze swinia w torbie-Palikota, to twarz penisa.O czym wiec dyskutujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Propagandowo Oglupiali(PO)........ 23.11.08, 15:11 to takze twarz agentow esbecji czy innych sluzb specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Propagandowo Oglupiali(PO)........ 23.11.08, 15:23 Pijanego ministra widział poseł Karpiniuk, a także pani redaktor Dorota Gawryluk i kierowniczka produkcji. Uzgodniliśmy, że nie będziemy takich rzeczy wykorzystywać w mediach . Dodajmy.Bylo to zachowanie ok.Zdarzylo sie.POLSAT nie chcial przedstawiac Ministra z rzadu Tuska nawalonego.Zostawil sprawe bez komentarza.Gdy zdarzylo sie to w PiS naglosnil afere.O czym to swiadczy?O tym ze POLSAT to tuba propagandowa PO. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Propagandowo Oglupiali(PO)........ 23.11.08, 19:15 O komuch się odezwał. Uciekłeś z kraju jak upadał komunizm do kraju, gdzie akurat komunista-socjalista zdobył władzę. Pewnie teraz masz ścisk odbytu, że prezydentem nie został ktoś z lewicy :D Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Marzenia Pres, marzenia. 23.11.08, 15:10 tyle ci zostało. Teraz to sobie możesz tylko pomarzyć o "starych dobrych czasach" kiedy Twoi kumple myśleli że rządzą umysłami Polaków. 2 letnia próba wskrzeszenia tamtych czasów wam się nie udała. Odpowiedz Link Zgłoś
hubasinska Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe... 23.11.08, 14:58 Czy już nikt z Pisu nie dał się wystawic aby wygłosić taki tekst.Chyba nikt bo wiarygodność Kurskiego jest żadna i taki ładny "smaczek" się zmarnował. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Mes 23.11.08, 15:00 o smaczku PO pisze tez wasz Przyjaciel Siwiec na swoim blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Kurski, bracia Kaczyńscy, Palikot to standardy 23.11.08, 14:59 polskich "elit". Nikt, wsród polityków, nie rozpacza, że najwazniejsze polskie instytucje to...siedlisko hołoty, co najwyżej, jak Kurski utyskują, że ktoś dał się złapać. Sam prezes PiS-u mówi, pokazujecie "moich" jak piją ? To ja, ku..., pokażę waszych ! To jest Polska...pisowskiej "rewolucji moralnej". Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 Kurski{PIS}, to wesz na łonie Kempy.... 23.11.08, 15:02 www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Re: Kurski{PIS}, to wesz na łonie Kempy.... 23.11.08, 15:08 łono Kempy, wyobraziłem sobie i...puściłem pawia! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Kurski{PIS}, to wesz na łonie Kempy.... 23.11.08, 15:32 Ej, ja tu jeeeeeem. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kurski{PIS}, to wesz na łonie Kempy.... 23.11.08, 18:55 staryduster napisał: > łono Kempy, wyobraziłem sobie i...puściłem pawia! Na klawiaturę, czy obok? Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: Kurski{PIS}, to wesz na łonie Kempy.... 23.11.08, 15:12 obrzydliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kurski{PIS}, to wesz na łonie Kempy.... 23.11.08, 18:56 jama.314 napisał: > obrzydliwe... Albo wrzód na dupie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Kurski, bracia Kaczyńscy, Palikot to standard 23.11.08, 15:02 tetradrachma napisał: > jest Polska...pisowskiej "rewolucji moralnej". naje...bany w cztery d...upy poseł wieszający krzyż w sali sejmowej Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 PIS........Pijani i Skorumpowani..... 23.11.08, 15:05 wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Kurski zapomniał dodać, że za sterami tego 23.11.08, 15:20 Messerschmitta siedział dziadek Tuska z giwerem i w pikelhaubie ! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kurski, bracia Kaczyńscy, Palikot to standard 23.11.08, 18:45 preminger napisał: > tetradrachma napisał: > > jest Polska...pisowskiej "rewolucji moralnej". > > > naje...bany w cztery d...upy poseł wieszający krzyż w sali sejmowej Bo po trzeźwemu pewnie by się na to nie odważył. Odpowiedz Link Zgłoś
to-ol Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe... 23.11.08, 15:04 Koń jaki jest każdy widzi!!!Najwyzszy czas temu buractwu powiedzieć nie!!! W k***wia mnie taka bezsilnośc i niemoc obywateli wobec tej zgnilizny politycznej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Me109 był 1 osobowy . Me110 był 2 osobowy - czyli 23.11.08, 15:06 nie tak źle . Gorzej z panią Kruk nawaloną jak autobus przegubowy w godzinach szczytu . W taki to się mieści i 110 osób ! Odpowiedz Link Zgłoś
kriku przePrOsiny 23.11.08, 15:06 Ja Jacek Kurski bardzo przepraszam pana Donalda Tuska oraz Platformę Obywatelską za postawienie nieprawdziwych zarzutów w audycji telewizyjnej "Teraz My", nadanej przez TVN w dniu 13 czerwca 2006 r., jakoby PZU finansowało za pieniądze podatników billboardy pana Donalda Tuska z napisem "Człowiek z zasadami" i że wszystko to było od początku ukartowane oraz jakoby Platforma Obywatelska w swym sprawozdaniu wykazała kwotę 10 razy mniejszą niż kwota jaką wydał PiS na billboardy. Wprowadziłem w błąd opinię publiczną, podając jakoby PZU sprzedało miejsca opłacone przez siebie kilkudziesięcioma milionami złotych pewnej firmie, która sprzedała następnie Platformie Obywatelskiej za 3 procent ceny. Jeszcze raz przepraszam, Jacek Kurski pl.wikiquote.org/wiki/Jacek_Kurski Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod A Kurskiego nadzianego na rożen Jarkacza też 23.11.08, 15:06 widział ? www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Kureski, a UFO tez widziales? 23.11.08, 15:06 ================================== Moze wtedy w Studio, sam byles nawalony, jak bomboniera dla pana prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe... 23.11.08, 15:07 Tusk palił marihuane i się cieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Jacek Kurski,przypomina psią kupe,zalegającą.... 23.11.08, 15:10 na chodnikach polskich miast...Każy rozsądny człowiek omija toto z wielkim obrzydzeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: Jacek Kurski,przypomina psią kupe,zalegającą. 23.11.08, 15:11 staryduster napisał: > na chodnikach polskich miast...Każy rozsądny człowiek omija toto z wielkim > obrzydzeniem.. puściłem pawika.. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara podogoniarz kurski 23.11.08, 15:08 ten to ma wypaczoną psychikę jak nie dziadek z wermachtu to Messerschmitt typowy psyhol.Debilu na leczenie za późno lepiej jak walniesz sobie jednego. Sam dał popis chamstwa pijany łachmyta na urodzinach przypie...jąc się do reporterów. Kawał bydlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 podogoniarz kurski, czyli sopel gów.na u kundla... 23.11.08, 15:14 bereciara napisała: > ten to ma wypaczoną psychikę jak nie dziadek z wermachtu to Messerschmitt typow > y > psyhol.Debilu na leczenie za późno lepiej jak walniesz sobie jednego. > Sam dał popis chamstwa pijany łachmyta na urodzinach przypie...jąc się do > reporterów. > Kawał bydlaka. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha O odnowie moralnej to właśnie PiS grzmiał! 23.11.08, 15:28 Każdy pijany poseł czy urzędnik państwowy, który w miejscu pracy przebywa pijany godzien jest napiętnowania do tego stopnia, by nie mógł już więcej piastować swojego stanowiska (i to bez względu na przynależność partyjną). Jednak poza takimi osobnikami napiętnowanie należy się rónież osobom, które takie przypadki tuszują czy nawet rozgrzeszają. A tutaj poza panią Kruk więcej zła powoduje w Polskiej polityce p. Jarosław Kaczyński, który nie tylko przyzwala na takie zachowanie, ale nawet próbuje ukrywać takie sytuacje, twierdząc, że o takowych wie, ale powie o nich dopiero jak się dziennikarze nie odczepią od jego pijaków. A Kurski? Cóż, Kurski. Ten osobnik to jedynie taka obślizła glista, która będzie powtarzała czyjeś teksty, byleby się przypochlebić swojemu panu. Ciekawe komu zacznie włazić w cztery litery gdy mu pana zabraknie?! Podobnym faryzeuszem swego czasu był niejaki Dorn. Wszystko by zrobił byle pan pogłaskał go za to, a jak mu pan kopa zasolił, to teraz czuje się jak bezpański kundelek, osowiały jakiś, bez wyrazu. Taki zbity pies. A przecież nagrabił swoim postępowaniem jako marszałek sejmu do tego stopnia, że teraz tej glisty niekt nie przygarnie. Nawet ta nowa partia, powstała z wyrzutków z PiS go nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywjarus A u was biją Murzynów, he, he 23.11.08, 15:16 Te półgłówki z Pisu za każdym razem porównują swoje wpadki z innymi, zamiast uczciwie ocenić swoje błędy. A ja widziałem nawalonego księdza, 10 lat temu. I co z tego wynika? Że i ja mogę chlać? Dziadek Tuska też podobno pił w Wehrmachcie. Oj durny ten Kurski bardziej, niż ustawa przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: A u was biją Murzynów, he, he 23.11.08, 15:19 prawdziwystarywjarus napisał: > Te półgłówki z Pisu za każdym razem porównują swoje wpadki z innymi, zamiast > uczciwie ocenić swoje błędy. typowy banderowski nawyk Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe.. 23.11.08, 15:18 Gdy Kaczyński powiedział, że wobec Dorna ma zarzuty moralne, bulterierek natychmiast zaszczekał, że chodzi o alimenty. Teraz na głos swego pana, psina jazgocze znowu. Liczy na jakąś kostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Mes 23.11.08, 15:21 anbowi napisała: > głos swego pana, psina jazgocze znowu. Liczy na jakąś kostkę. za młodu kundelki są śliczne, na stare lata mogą liczyć co najwyżej na kopniaka Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 PiS.....Pijani i Skompromitowani....... 23.11.08, 15:19 Jeżeli I bulterier PiSuarowy doszedł do głosu po tak długiej przerwie to znaczy ,że Jarkacz Haczyński rzeczywiście dostrzega czarne chmury jakie rozpostarły się nad PiSem. Retoryka Kurskiego jest już przez "ciemny lud" doskonale znana i nikt nie nabierze się na demagogię i socjotechniczne chwyty w których ten wiernopoddańczy kundelek nie ma sobie równych. Po roku spokoju...Haczyński wyciąga do boju najbardziej zajadłych w swej nienawiści.....bo wie doskonale ,że może przyjść taki moment kiedy jego zagryzą ...i przyjdzie..... antyblogeria.blox.pl/resource/wilk.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..W Wyborczej-nie komentuja......... 23.11.08, 15:19 Lech Kaczyński raczej podpisze ustawę o emeryturach pomostowych, ale od razu skieruje ją do Trybunału Konstytucyjnego, by ten sprawdził jej zgodność z ustawą zasadniczą – usk znowu przegral.W koncu galy wyjda z oczodolow.Chce zniesc pomostowke nic nie mowiac o resortach silowych gdzie po 15 latach nalezy sie emerytura. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ..W Wyborczej-nie komentuja......... 23.11.08, 15:24 Och znów nalezy się zatroszczyć o "bitych Murzynów"? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..W Wyborczej-nie komentuja......... 23.11.08, 15:25 Bitych murzynow? Chodzi ci o tych co w wieku 33 latach moga przejsc na zasluzona emeryture? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ..W Wyborczej-nie komentuja......... 23.11.08, 15:26 O i jeszcze udaje głupiego.... Udaje? :P Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Bo prezio PIS-komuny nie ma wyjścia... 23.11.08, 15:25 musi podpisać, Ale żółć go zalewa, to próbuje i kombinuje, jak kon pod góre...TK odrzuci jego protest... Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Słyszałem dziś bełkot pijanego Jacka Kurskiego... 23.11.08, 15:30 w radio ZET..... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1121331 Re: Słyszałem dziś bełkot pijanego Jacka Kurskie 23.11.08, 15:32 piemont12 napisał: > w radio ZET.... potwierdzam.... Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Słyszałem dziś bełkot pijanego Jacka Kurskie 23.11.08, 15:34 piemont12 napisał: > w radio ZET..... rano między 9-10....też słyszałem! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Bo prezio PIS-komuny nie ma wyjścia... 23.11.08, 15:31 Biedny Pres już zapomniał jak kiedyś nazywał TK... :P Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ..W Wyborczej-nie komentuja......... 23.11.08, 15:39 No, ciekawe co zrobi TK, którego członków brat prezydenta wyzywał publicznie od bandy komuchów. Poza tym jak TK odrzuci, to pomostówek nie będzie wcale, więc i tak wychodzi przeciwko Kaczusiowi, bo jednak większość Polaków nie chce utrzymywać bandy 40-paroletnich nierobów. PS. Tusk obiecał podwyżki dla pracującej budżetówki, a nie emerytów, więc strajkujący z rozkazu Jarosława związkowcy-nieroby mogą się w dzyndzel cmoknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..W Wyborczej-nie komentuja......... 23.11.08, 15:43 Pomostowki beda.Przymusi to rzad do nowych rozwiazan.Co do TK.Wiekszosc ma zdanie , jakie ma.Wiemy kto jest wewnatrz TK.Osobiscie uwazam ze TK powinno byc zarezerwowane dla Przewodniczacych takich gremiow jak Sad Najwyzszy, Administracyjny lub inne osoby znajace prawo na wylot, nie nadane z portfela politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe... 23.11.08, 15:27 ohydna morda, obrzydliwa szcze-kaczka z urzedu, fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Mes 23.11.08, 15:29 Coz.Podobny do swojego brata z Wyborczej.Ten z Wyborczej ci sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 [...] 23.11.08, 15:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaco-m Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe.. 23.11.08, 15:30 Panie Kurski zapomniał pan o jednej ważnej sprawie pani Kruk przyszła do pracy i chciała pracować po pijanemu może bardziej obrazkowo wytłumaczę proszę dać R. Kubicy piwo a póżniej kazać jeżdzić F1 jedno i drugie jest niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Mes 23.11.08, 15:32 --Czy Minister rzadu Tuska byl w pracy podczas wywiadu? www.bloguez.com/POLSKA/ Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Który minister, łgarzu Kurski? 23.11.08, 15:36 jakie to proste... Widziałem jednego z ministrów prezydenta, który rano sikał pod pałacem... Odpowiedz Link Zgłoś
whitenegger Re: Który minister, łgarzu Kurski? 23.11.08, 19:17 A Gosiu to niby był trzeźwy podczas wywiadu dla RM? Odpowiedz Link Zgłoś
swinna Kurski: widziałem ministra nawalonego jak Messe.. 23.11.08, 15:32 Lud jakby już nie tak ciemny,wszystkiego kurskiego nie kupi.. chyba że na grządkę,ale to już tylko kurzyniec.. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-spoko Sie Kurskiemu myli, moze jest nawalony jak Mess.. 23.11.08, 15:36 Kurski nie zauwaza roznicy miedzy sejmem gdzie poslowie wystepuja oficjalnie a innymi miejscami. Ogolnie picie alkocholu nie jest zabronione a sam Kurski byl naprany jak messerschmitt na swoich imieninach i rozdawal alkohol mlodziezy wszechpolskiej. W takim stanie obrazal reporterke. Co do tego czy media powinny sie tymi sprawami zajmowac. hm...? Jak najbardziej. Tym sposobem politycy zaczna sie zachowywac jak przystoi politykom, chociaz ze strachu ze zostanie to naglosnione, skoro juz nie potrafia sami z siebie. Telewizje sa prywatne i maja prawo miec swoje sympatie polityczne i nie musza traktowac wszystkich parti rowno. To zadanie dla telewizji publicznej. Przyklad ze Stanow Zjednoczonych to telewizja Fox ktora zawsze najezdza na Demokratow. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Sie Kurskiemu myli, moze jest nawalony jak Me 23.11.08, 15:39 Minister w rzadzie PO ma prawo chlac, prac kobiety.Przeciez Drzewiecki byl poslem RP gdy w innym kraju pral wlasne babsko.Czy to nie wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Poseł to osoba publiczna 23.11.08, 15:37 Pani poseł jest osoboą publiczną . Jeśli pije i to zbyt dużo publicznie , w Sejmie , to niech się nie dziwi , że media to potępiają . Nie pić Odpowiedz Link Zgłoś
jasio50-net Re: Poseł to osoba publiczna 23.11.08, 16:12 Ja się nie dziwię pani poseł Kruk,po trzeżwemu nie można patrzeć na te mordy w swojej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Czytajac Wyborcza,ogladajac TVN czy Polsat...... 23.11.08, 15:37 Pamietajcie.PRL sie nie skonczyl. Dziennikarze i naukowcy, w tym historycy, należeli w PRL do grup zawodowych najbardziej infiltrowanych przez komunistyczne służby specjalne, choć wiele dokumentów na ten temat jest wciąż niedostępnych dla badaczy. O tych problemach dyskutowano podczas trzydniowej konferencji naukowej. Prezes Instytutu Pamięci Narodowej Janusz Kurtyka podkreślił, że partia komunistyczna dążyła do tego, aby historycy włączyli się "w realizację propagandy dziejowej". Dlatego badania historyczne były kontrolowane przez władze, a interpretacja zdarzeń z naszej historii była narzucana przez komunistów i mogła się zmienić tylko wtedy, gdy zmieniały się cele i strategia PZPR. Profesor Krzysztof Kawalec z Uniwersytetu Wrocławskiego nie ma wątpliwości, że skutki PRL wciąż odczuwamy. - Nie jestem do końca przekonany, czy upadek komunizmu zlikwidował wszelkie blokady. Gdybym miał np. ponownie dzisiaj pisać o endecji, to bardzo bym się nad tym zastanawiał - stwierdził Kawalec. Prawomyślności naukowców, a jeszcze bardziej dziennikarzy pilnowała również cenzura. Doktor Zbigniew Romek z Instytutu Historycznego PAN zauważył, że najważniejsza cenzura odbywała się już na etapie redakcyjnym, a dopiero później na wyższych szczeblach. Przypominając procedury obowiązujące przy wyjazdach polskich uczonych do państw kapitalistycznych, dr Patryk Pleskot z IPN w Warszawie stwierdził m.in., że często to nie polityka, ale układy towarzyskie decydowały o tym, kto wyjeżdżał, kto był typowany do wyjazdów zagranicznych. Dodał, że często w tej kwestii przecenia się rolę SB. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 W taki sposób, Kurski pisał donosy do SB.... 23.11.08, 15:42 on ma to we krwi..kurestwo i donosicielstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: W taki sposób, Kurski pisał donosy do SB.... 23.11.08, 15:44 chodzi ci o Kurskiego z Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ..Czytajac Wyborcza,ogladajac TVN czy Polsat. 23.11.08, 15:44 presentation1...przejdź na inne wiarygodne źródełka informacji..po co czytasz i oglądasz te diabelskie wytwory jak GW..TVN ..Polsat...polecam... www.polonica.net/ gdzie przeżyjesz niezapomniane chwile ...zgodne z wyznawana przez ciebie "prawdą wiary".... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Czytajac Wyborcza,ogladajac TVN czy Polsat. 23.11.08, 15:46 Przeciez ja czytam wszystko.Stad roznice pomiedzy mna a tymi co tylko czytaja Wyborcza.Zreszta.Jest ich coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ..Czytajac Wyborcza,ogladajac TVN czy Polsat. 23.11.08, 16:40 presentation1 napisał: > Przeciez ja czytam wszystko.Stad roznice pomiedzy mna a tymi co tylko czytaja W > yborcza.Zreszta.Jest ich coraz mniej. __________________________________________ masz rację "ciemnego ludu" i moherów coraz mniej a MY rośniemy dzięki takim jak ty w siłę.... pozdrawiamy......i pamiętamy..... LUMPENINTELIGENT, "CIEMNY LUD", WYKSZTAŁCIUCH, BURA SUKA, KAMASZ, ŁŻE ELITA, DZIAD,który SPIEPRZA MAŁPA W CZERWONYM, "ZOMOWIEC" z SOLIDARNOŚCI..... INTER-LIBERAŁOWIE czyli..... CI , KTÓRZY SIEDZĄ W INTERNECIE I TYLKO PIWO I FILMIKI ( tego określenia PiSuarowe BYDŁO nie znało bo nie wiedzieli ,że istnieje coś takiego jak INTERNET......") WIEJSKIE GŁUPKI LIBERALNA ŻULERIA..... MIŁOŚNICY "SZKŁA KONTAKTOWEGO" MY z PODWÓREK FORUMOWY "RYNSZTOK" /określenie doszło dzisiaj/ jak widać "reprezentacja" całego Narodu dzięki inwektywom PiSurowym stale się powiększa........ Odpowiedz Link Zgłoś