kain_brat_abla Poddać ich próbie ognia i żelaza... 03.12.08, 17:49 czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a To samo zrobic z biskupami,kardynalami i JPII-mi 03.12.08, 18:07 Kadencja 6-7 letnia i do cywila bez wzgeldu na koryto. To by odswiezylo ten smrod w Krk Odpowiedz Link Zgłoś
henasek Bunt proboszczów 03.12.08, 19:43 Niech księżulkowie strajkują. Ciekawe jak to będzie. Wiadomo, że chodzi o kasę. Przed każdym przenoszenie do innej parafii, księża muszą dać odpowiednio grubą kopertę biskupowi, aby otrzymać bardziej dochodową parafię. __A może kler nie jest potrzebny nikomu ? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Bunt proboszczów 04.12.08, 13:32 Kadencyjność się proboszczom nie podoba? Nie dziwię się.Dożywotnia synekura zagrożona.Jednakże Watykan mógłby pójść dalej,przydałaby się kadencyjność biskupów.Czy ordynariusz musi być dożywotni? Odpowiedz Link Zgłoś
yadzkaa Bunt proboszczów 20.12.08, 08:13 dla jednych to ciepla posadka, dla innych, mozliwosc pracy z ludzmi, ktorych znaja, zzycia sie z parafia, szczegolnie tam, gdzie ludzie sa nieufni. ja wiem z mogjego doswiadczenia, ze tam, gdzie proboszcz i jego swit zmieniaja sie czesto - nie ma ciaglosci a ja nie czuje sie czlonkiem mojej parafii. Odpowiedz Link Zgłoś