bosman_plama Ich Watykan nie broni 03.12.08, 11:11 Nie bardzo rozumiem czemu Kościół Katolicki ma bronić ludzi występujących przeciw jego wartościom, ba negującym je i kpiącym z nich. Jasne, pewnie byłoby to i ładne zachowanie, ale wzywanie do niego ze strony GW to kiepski żart. I to ze strony GW, która jakoś nie spieszy się z informowaniem o mordowanych na świecie księżach i zakonnicach. Hipokryzja GW zdaje się nie mieć granic. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski KK uprawia hipokryzję. 03.12.08, 11:26 Głosi się piewcą miłości, jednocześnie pozwala na śmierć tych którzy mu się nie podporządkowują. Albo uczy się kochać wszystkich, albo nie. Nie ma wyjątków. To jest zakłamanie. Co ma do tego jedna polska gazeta? Po prostu o tym pisze i tyle. Mordowanych na świecie jest mnóstwo ludzi mnóstwa religii co to ma tego artykułu? Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Ich Watykan nie broni 03.12.08, 11:54 bosman_plama napisał: I to ze strony GW, która jakoś nie spieszy się z informowaniem o > mordowanych na świecie księżach i zakonnicach. Hipokryzja GW zdaje się nie > mieć granic. cholera ..własnie jakos za mało ich wyrzynaja te swołocze xianskie i nie było last zadnych cieszacych me serce newsów ze gdzies zatłuczono -spalono-zastrzelono urzedasa katabasa. Odpowiedz Link Zgłoś
chory_golen_filipinski Re: Ich Watykan nie broni 03.12.08, 18:31 a cóż ty wypisujesz za brednie? gej to tyż człowiek!nie znasz 10-ciu przykazań? nie zabijaj to jedno z nich tak, dla przypomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
woytekc Ich Watykan nie broni 03.12.08, 11:17 Jeżeli takie jest stanowisko Kościoła to wyraźnie widzimy, że opowiadają się za prześladowaniem ze względu na preferencje seksualne, jeśli katolicy się nie sprzeciwią takiemu postępowaniu to niedługo zdobędą się na prześladowanie innych mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Ich Watykan nie broni 03.12.08, 18:18 woytekc napisała: > Jeżeli takie jest stanowisko Kościoła to wyraźnie widzimy, że opowiadają się > za prześladowaniem ze względu na preferencje seksualne... Stanowisko kościoła jest takie, że nie wolno mordować ludzi, niezależnie od orientacji. Wynika to z piątego przykazania i żadna dyskusja nie ma tu sensu. A ze sprzeciwu wobec treści rezolucji wcale nie wynika, że "opowiadają się za prześladowaniem ze względu na preferencje seksualne". Twoja wypowiedź, jak i cały ten artykuł to chamska manipulacja obliczona na opluwanie Kościoła. Proponuję podetknąć Michnikowi rezolucję potępiającą prześladowanie księży katolickich przez SB, a równocześnie postulującą pełną lustrację i dekomunizację oraz pociągnięcie do odpowiedzialności wszystkich sędziów okresu PRL, którzy dopuscili się przestępstw sądowych. Ciekawe czy się pod tym podpisze? Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.wardowski Ich międzynarodówka GLTB nie broni 03.12.08, 11:26 Czy ktoś może słyszał wielkim nalocie międzynarodowych aktywistów ruchu gejowskiego na Teheran po tej egzekucji w celu zademonstrowania swego sprzeciwu i wyrażenia oburzenia? Czy aktywiści i sympatyzujące z nimi media przeprowadziły jakąś zmasowaną, długotrwałą kampanię w prasie, TV, Internecie, w której piętnowałyby zacofanie, nietolerancję i ciemnotę reżimu ajatollahów i, pośrednio, wszystkich mieszkańców Iranu? Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Ich Watykan nie broni 03.12.08, 11:29 Pieronek "Mamy prawo i obowiązek bronić chrześcijańskich wartości w życiu publicznym". Obluda, faryzeusze i "wielka milosc blizniego" -- Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ale za to to Imperium Zła pod nazwą Watykan 03.12.08, 11:38 uporczywie broni pedofilów w szeregach swoich urzędników w sutannach. Odpowiedz Link Zgłoś
basia 5 przykazanie 03.12.08, 11:40 Nie zabijaj Kosciol podpisal juz swoja rezolucje. Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Watykan jednak broni gejów. 03.12.08, 11:40 Przypadki gejostwa i pedofilii są skrzętnie maskowane przez Watykan a sprawcy chronieni, pod warunkiem że są duchownymi. Przykład? Pedofilia z kościele w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski się zastanawiam... 03.12.08, 13:00 Zawsze się zastanawiam czemu homoseksualizm i pedofilia padają obok siebie jakby były równoważne. Przecież to zupełnie co innego. Nie chodzi o Twojego posta konkretnie ale widzę taką manierę ostatnio. Trzeba to mocno rozgraniczyć. Jak dla mnie ksiądz może być gejem, to jego sprawa. Ale pedofilia to robieni krzywdy dzieciom, tu nie ma usprawiedliwienia. Myślę tez że te słowa równoważą się bo kościół tak myśli-wrzuca wszystkich "innych" od worka z dewiantami. Szczególnie faceci chodzący w spódnicach i mający kobietofobie wypadają tu mało dewiancko. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: się zastanawiam... 03.12.08, 14:16 mikewodzowski napisał: > Zawsze się zastanawiam czemu homoseksualizm i pedofilia padają obok siebie jakby były równoważne. Bo księża są najczęściej pedofilami homoseksualnymi, czyli homoseksualistami zorientowanymi na małych chłopców. U nich to się łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie broni, tylko z jednej strony atakuje a z 03.12.08, 14:24 drugiej własnych ukrywa pod korcem - nie tylko w USA, bo i w Polsce działał Paetz a i dziś wielu wielebnych lubi bawić się w te klocki - ale to już taka katolicka moralność Odpowiedz Link Zgłoś
notyetde Ich Watykan nie broni 03.12.08, 11:48 bomba...a gdzie to "nie zabijaj" i "kochaj blizniego jak siebie samego" ? Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Ich Watykan nie broni 03.12.08, 11:52 hehehehe ..az jestem zdziwiony :PPP , biorac pod uwage stopień spedalenia urzedników krk to strzelaja sobie w stope te xianskie wywłoki. Niech neguja ,niech zostaja ostoja sredniowiecza w Europie i na swiecie..im gorzej tym lepiej i szybszy jest koniec tych sqwysynów watykanskich. Dozyłem upadku komuny-mam nadzieje ze zobacze jeszcze płonace zgliszcza watykanu i krew tych pasozytów płynaca rynsztokami. Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Ich Watykan nie broni - szef z hitlerjugend 03.12.08, 12:23 Widac, ze czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traci. Ma ten b17 ciagaty totalitarno-faszystowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek.jak Kosciol to ludzie, nie zapominajcie o tym 03.12.08, 12:46 Martwi mnie to, ze w swiecie kryzsu wartosci i autorytetow administratorzy Kosciola zachowuja sie jak koleczko dziadkow z domu starcow. Wspominaja stare, dobre czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Chodzi o wmanewrowanie Kościóła a nie na rezolucję 03.12.08, 12:50 Niech zrobią konkretną rezolucję np. przeciw karze śmierci albo przeciw penalizacji. Sądzę, że Kościół ją poprze. Oczywiście komuś naprawdę zależy na rezolucji, a nie na propagandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Należy odróznić osobę od czynu 03.12.08, 12:59 Przykazanie miłości bliźniego dotyczy osoby (choćby nawet grzesznika) a nie jego grzechu (czynu). Odpowiedz Link Zgłoś
pope1 Jezus Maria Józef Jan Sw Piotr pomocy!! 03.12.08, 13:47 -Dlaczego nie jesteś faszystą? -Bo oni zabili dużo ludzi? -to dlaczego jesteś katolikiem? Ok. 8 mln ludzi kościół zgładził na stosach i podczas wypraw. Teraz są bardziej humanitarne czasy ale kościół wciąż pokazuje, że życie ludzkie nie wiele dla niego znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Jezus Maria Józef Jan Sw Piotr pomocy!! 03.12.08, 14:09 pope1 napisał: > -Dlaczego nie jesteś faszystą? > -Bo oni zabili dużo ludzi? > -to dlaczego jesteś katolikiem? > > Ok. 8 mln ludzi kościół zgładził na stosach i podczas wypraw. Teraz są bardziej > humanitarne czasy ale kościół wciąż pokazuje, że życie ludzkie nie wiele dla > niego znaczy. Podaj źródło danych .... Nie podasz, bo to tylko twoje chore bredzenie Odpowiedz Link Zgłoś
pope1 Re: Jezus Maria Józef Jan Sw Piotr pomocy!! 03.12.08, 14:33 To jest historia powszechna drogi kolego. A nawet jeśli nie 8 milionów a tylko milion? Nie wiedziałeś, że heretycy byli paleni na stosach? Nie wiesz po co powstał zakon Jezuitów? Brednie? Dlaczego mnie obrażasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Jezus Maria Józef Jan Sw Piotr pomocy!! 03.12.08, 17:13 pope1 napisał: > To jest historia powszechna drogi kolego. Historia także opiera się na określonych danych... a ty takich ie podałeś, zatem podtrzymuję: przedstawione przez ciebie liczby to brednie nie mające NIC wspólnego z rzeczywistością. A nawet jeśli nie 8 milionów a tylko > milion? To zdanie w zasadzie cię pogrąża... a co jeśli nikt ??????? Nie wiedziałeś, że heretycy byli paleni na stosach? I co z tego???? KK ich palił ????? Poczytaj sobie czym była tzw. święta inkwizycja i o stosunkach władca KK ... pewnie nie czytałeś. Lepiej jest powtarzać idiotyzmy wzięte z tzw. wiedzy z ulicy - bo taki poziom tu starasz się zachować. Nie wiesz po co > powstał zakon Jezuitów? No oświeć mnie, tylko ie podwórkową wiedzą :P Brednie? Dlaczego mnie obrażasz? Obrazić, to ja cię kolego dopiero mogę.... Co jest obraźliwego w słowie "brednie". Może znaczenia słów ci się pomyliły. Przypominam jednak, ze nazwanie cię, cytuję: "cham", prostak, chory psychicznie, to zdaniem "niezawisłych" organów ścigania nie jest obrazą :P Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Ich Watykan nie broni 03.12.08, 13:54 A od kiedy to Watykan jest członkiem Organizacji Narodów Zjednoczonych? Komentarz papieża na temat rezolucji ONZ ma takie samo znaczenie, jak opinia Joli Rutowicz o rządzie Baracka Obamy. Dlaczego media w ogóle o tym piszą? Powinny to zignorować. Watykan niech pilnuje porządku na swoim 0,44 km2 powierzchni. Może tam nawet nie wpuszczać gejów. Ale od ONZ wara!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Ich Watykan nie broni 03.12.08, 14:02 w sumie bardzo dobrze. Im częśćiej KK będzie odkrywał swoje prawdziwe oblicze, tym lepiej, bo szybciej padnie. Kilka tygodni temu w polskich kościołach rozdawano dzieciom ulotki nawołujące do rasizmu, dziś Watykan domaga się więzienia i zabijania niewinnych ludzi. Biskupi niedawno utrdnili procedurę oficjalnego występowania z Kościoła, ale w takiej sytuacji to im raczej nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonykatol Francuzi i Włosi martwią się o gejów w Teheranie 03.12.08, 14:06 a sami mają problem z islamizacją. Ich narody się rozpadają od środka, Afroamerykanów i Arabów nazywa się legalnie "Włochami" i "Francuzami". A polska GW wiesza psy na Watykanie, ale oczywiście Islamu za to nie potępi, w życiu. Jak za wszystkie inne barbarzyństwa. Watykan jest winien:) Ciekawe czasy mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Francuzi i Włosi martwią się o gejów w Tehera 03.12.08, 14:10 zielonykatol napisał: > a sami mają problem z islamizacją. Ich narody się rozpadają od środka, > Afroamerykanów i Arabów nazywa się legalnie "Włochami" i "Francuzami". A > polska GW wiesza psy na Watykanie, ale oczywiście Islamu za to nie potępi, w > życiu. Jak za wszystkie inne barbarzyństwa. Watykan jest winien:) > > Ciekawe czasy mamy. aaaaadddaaammm kooochhha wszyyystkich :P Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Francuzi i Włosi martwią się o gejów w Tehera 03.12.08, 17:25 tepicpo napisał: > aaaaadddaaammm kooochhha wszyyystkich :P Chyba raczej a-aaa-dam ko-ko-kocha wszy-wszy-wszystkich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nabucho1 Ich Watykan nie broni 03.12.08, 14:17 No tak jest najłatwiej znaleźć jaki pretekst żeby ludzie cierpieli tylko dlatego że kochają osobę tej samej płci. Kościół niby jest taki święty a wystarczy się cofnąć do czasów średniowiecza gdy w klasztorach przymykano oko na praktyki homoseksualne mnichów. To było dopuszczalne ale jak widać dla Watykanu morderstwa i nie przestrzeganie praw człowieka też są dopuszczalne. Dlatego Kościół nie powinien mieć prawa głosu w takich sytuacjach. Godzą się tylko na to co przynosi im zysk!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Watykan ma szefa z Hitlerjugen, więc co się dziwić 03.12.08, 14:26 Ale czego spodziewać się po "państwie" i organizacji o charakterze mafijnym, na których czele stoi człowiek z wieloletnim, nazistowskim życiorysem w Hitlerjugend, wierny uczeń Hitlera w zakresie nienawiści do osób homoseksualnych? Czego jeszcze potrzeba na dowód, że katolicyzm jest formacją o charakterze nazistowskim? Czy ludzie uwierzą dopiero jak, Watykan i jego mafia PiSowska- Rydzykowska w Polsce przeforsuje nakaz budowy obozów zagłady dla gejów na bazie starej infrastruktury w okolicach Auschwitz i Birkenau? Wtedy chyba będzie jednak za późno. Pamiętacie Srebrenicę i Kosovo? To może się równiez ponownie zdarzyć w okolicach Oświęcimia z gejami... Jeśli wiecie, co mam na myśli odnośnie roku 1991 i późniejszych bombardowań przez NATO Jugosławii z powodu mordowania muzułmanów... Choć osobiście nie miałbym juz nic przeciw zbombardowaniu katolikom Jasnej Góry i Toruńskiej siedziby tej mafii za to, co ten wynaturzony klan wyczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
perwgay Mam w d**** taka obronę jak prezentuje 03.12.08, 14:47 GW i większość tutaj piszących... To nie nie KK spowodował, że kraje muzułmańskie mordują gejów, tylko ta islamska religia nienawiści. Tu jest problem rzeczywisty, a nie w poparciu przez kraj - obserwator - g***** dającej w realiach deklaracji. Islam jest podkładem dla wprowadzania morderczego prawa a nie religia miłości, jak nam próbują wmówić "eksperci". To przecież z tego nauczania rodzi się nienawiść, o jakiej najgorsi siepacze zabijający w samozwańczym przekonaniu, że robią to w imię Boga, mogli tylko marzyć. Islam powinien być wykorzeniony razem jego wyznawcami. Albo oni nas, albo my ich. NISZCZ ISLAM. To on spowodował, że tych i innych gejów bestialsko zamordowano. Wasze posty jadące nienawiścią do KRK wsadźcie sobie w d**** Nie oczekuję, że KK zaakceptuje mój styl zycia i szanuje to ... Jak dotąd KRK nie spowodował powieszenia żadnego geja, a ISLAM TAK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski Re: Mam w d**** taka obronę jak prezentuje 03.12.08, 15:04 perwgay napisał: > NISZCZ ISLAM Aby to było możliwe, od czegoś trzeba zacząć. A ponieważ Watykan jest poplecznikiem islamu w wielu kwestiach, i to na pewno Watykan najgłośniej by darł mordę, że rozprawiając się z islamistami narusza się wolność religijną, najpierw trzeba coś zrobić z Watykanem... Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Jak to niszcz Islam? 03.12.08, 15:42 To nie Islam jest zły tylko ludzie. Nie Chrześcijaństwo jest złe tylko ludzie. A przede wszystkim państwa i instytucje które np. powołując się na religie w jej imię zabijają. To zcesty instrymentalizm wladzy. Gadając niszcz Islam stawia siebie w szeregu z terrorystami mówiącymi: niszcz niewiernych. Przemocą nikt jeszcze do niczego nie doszedł. Na szczęście wśród Muzułmanów jak i Chrześcijan są normalni ludzie którzy się nie godzą na nienawiść. Dopóki człowiek nie powie sobie: jest jeden Bóg a miedzy naszymi religiami nie ma różnic-będziemy żyli dalej w erze manipulacji i zniewolenia umysłów. To było do wierzacych oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
perwgay Re: Jak to niszcz Islam? 03.12.08, 16:00 mikewodzowski napisał: > To nie Islam jest zły tylko ludzie. > Nie Chrześcijaństwo jest złe tylko ludzie. A przede wszystkim państwa i > instytucje które np. powołując się na religie w jej imię zabijają. To zcesty > instrymentalizm wladzy. > Gadając niszcz Islam stawia siebie w szeregu z terrorystami mówiącymi: niszcz > niewiernych. Przemocą nikt jeszcze do niczego nie doszedł. > Na szczęście wśród Muzułmanów jak i Chrześcijan są normalni ludzie którzy się > nie godzą na nienawiść. > Dopóki człowiek nie powie sobie: jest jeden Bóg a miedzy naszymi religiami nie > ma różnic-będziemy żyli dalej w erze manipulacji i zniewolenia umysłów. To było > do wierzacych oczywiście :) Zła jest religia, która dopuszcza mordowanie mordowanie w imię boga, a słuchając islamskich śmieci w Iranie tylko się w tym utwierdzam. Powtarzam to nie KRK doprowadził do powieszenia tych biednych chłopaków, tylko ta szalona religia, która w rękach szalonych ludzi jest religią śmierci. Oriana Fallaci miała rację, albo nasza cywilizacja (gdzie jako gej mogę swobodnie funkcjonować), albo ten ziejący nienawiścią islam. Dla mnie wybór jest jeden, należy zniszczyć islamskie ścwier***** a twoje majaczenia o współpracy pomiędzy Chrześcijanami a islamistami, może opowiadać swoim dzieciom jako bajkę na dobranoc, aż do momentu, kiedy obudzisz się i jedyną ideologia będzie ta obłakana religia... Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Oj niedobrze z Tobą. 03.12.08, 16:17 Dołączasz się do nakręcania nienawiści. To jak kłótnia dwóch chłopców w piaskownicy - moje jest lepsze, nie! moje! Tak dalej być nie może. Pamiętaj ze te religie to tez normalni ludzie którzy po prostu je wyznają. Manipulatorzy zaś korzystają z religii aby skłócać ludzi i robić własne interesy. W Islamie religijny beton nie może poradzić sobie z tym ze nie mogą już manipulować ludźmi jak kiedyś (żyjemy w epoce internetu) i zaczyna krucjatę. Watykan się cofa do Średniowiecza z tych samych powodów, to co zbudował JP2 (np. ekumenizm) B16 skutecznie olewa. Może następny Papierz będzie umiał pójść dalej niż JP2, ignorując Ratzingera. Ja zamierzam żyć dalej jako przyzwoity czlowiek (zgodnie też ze słowami Jezusa) i nie będę się przyłączał do wojny religijnej i szerzenia nienawiści. Żyj dalej w średniowieczu a ja idę opowiadać bajki dzieciom, może coś z tego wyniosą dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
perwgay Re: Oj niedobrze z Tobą. 03.12.08, 16:28 Stwierdzam tylko fakty, których ty w zaślepieniu powszechnej miłości nie dostrzegasz.... Islam to religai morderców, skłóconych immanów, idiotycznych zakazów, którą jej wojownicy chcą narzucić wszystkim. Dla mnie nie ma w niej miejsca, ja nie widzę reformy islamu, wręcz jest gorzej. Szubrawcy wykorzystują nowoczesne techniki, żeby szerzyć tę swoją niby religię a terenach im kulturowo obcych, skąd ich należy siłą wyciąć, póki jest jeszcze czas. Zresztą wybieram, to co dla geja jest lepsze... W Europie nikt mnie nie powiesi, póki co, za to że jestem gejem. W iranie i innych tego rodzaju "krajach" już tak. Odpowiedź jest oczywista. Akcentowanie przez GW sprzeciwu KK przy zignorowaniu istoty problemu, świadczy tylko o tym piśmidle, zaś jak zauważyłeś, jedyną formą obrony "nas" jest nienawistny atak na KRK, co mi zupełnie zwisa.... takiej obrony nie potrzebuję. Wiem, że są tzw. "nasi" działacze, dla których ciągła wojenka z KK to sposób na życie... ale wierz mi, to tylko grupka sfrustrowanych niespełnionych w miłości ludzików i nijak się ma do poglądów gejów. Wierz, nie akceptuję stosunku KK do gejów, ale to nie powód, żebym tak się o nim wyrażał. Islam chce mnie zabić, dlatego ja chce zabić go pierwszy. Proste równanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Spoko. 04.12.08, 08:42 Nie podzielam Twojego zdania. Ale je szanuje. Nie jestem zaślepiony miłością jeśli o to chodzi, po prostu uważam ze przemoc rodzi przemoc. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Jak to niszcz Islam? 04.12.08, 18:38 > Zła jest religia, która dopuszcza mordowanie mordowanie w imię boga Wszystkie religie są moralnie równe, ale jeśli chodzi o wyższość jednych religii nad drugimi - sorry, te "mordercze", które nie przyjmują chorej ideologii "miłości bliźniego" za uniwersalną doktrynę, są lepsze. Popatrz do czego doszło ekspansywne chrześcijaństwo i ekspansywny islam, a do czego niekoniecznie ekspansywny dźinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.live Ich Watykan nie broni, Papież jak zwykle obłudny 03.12.08, 15:51 i zakłamany.Biblia jest pełna opisów stosunków homo seksualnych jako naturalnych.A kościół walczy do upadłego o godność plemnika a jednocześnie popiera karanie śmiercią za homo seksualizm.Ostrożnie bo może braknąć księży i zakonników. Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Ich Watykan nie broni 03.12.08, 16:07 Kolejny przyklad perfidii czarnej mafii. Ale jakby lobby gejowskie z USA i EU sypnelo troche grosza do watykanskiego skarbca to poglady moralne sekty szybko by sie zmienily. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Nie lubię Watykanu, ale tu ma rację. 03.12.08, 16:36 Rezolucja jest bezdennie głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
kdebem W jak zawsze postepowy i w awangardzie 03.12.08, 18:03 Watykan jak zawsze w awangardzie praw czlowieka. No chyba ze sie jest kobieta, albo gejem, albo innowierca. Wtedy masz przechlapane Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Ich Watykan nie broni 03.12.08, 18:04 "Mamy prawo i obowiązek bronić chrześcijańskich wartości w życiu publicznym" - a ja mam prawo i obowiązek bronić się przed tą sektą. Odpowiedz Link Zgłoś