acer19 Dr G.: Koperty z pieniędzmi oddawałem szpitalowi 06.12.08, 12:53 Panie doktorze. Kierownik budowy postawił 600 budynków i stoją nadal. postawił 601 i ten się zawalił. Powiedz pan kto jest winien? Odpowiem panu - kierownik budowy odzie siedzieć, bo nie wywiązał się ze swoich obowiązków do końca, ponieważ przypadkowo zapomniał w ławach dać zbrojenia, albo cementu do betonu. Nikt nie pyta kierownika tylko zakładają kajdanki, sprawa i odsiadka. Więc Pan też powinien ponieść konsekwencje za swoje gapostwo albo lekceważenie swych obowiązków. Pacjent zmarł pan siedzi w więzieniu. Taka jest kolej rzeczy i nie może pan mieć do nikogo pretensji tylko do samego siebie Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Organiczne - nieorganiczne 06.12.08, 13:41 acer19 napisał: > Panie doktorze. Kierownik budowy postawił 600 budynków i stoją > nadal. postawił 601 i ten się zawalił. Powiedz pan kto jest > winien? Odpowiem panu - kierownik budowy odzie siedzieć, bo nie > wywiązał się ze swoich obowiązków do końca, ponieważ przypadkowo > zapomniał w ławach dać zbrojenia, albo cementu do betonu. > Nikt nie pyta kierownika tylko zakładają kajdanki, sprawa i > odsiadka. Owszem, bo jeśli jest zachowana techologia prawidłowo i wszystko prawidłowo wyliczone w projekcie to nie ma prawa się zawalić. Jeśli się zawali to siedzi kieorwnik budowy i projektant - i mogą w jednej celi grać w szachy. > Więc Pan też powinien ponieść konsekwencje za swoje gapostwo albo > lekceważenie swych obowiązków. Pacjent zmarł pan siedzi w > więzieniu. Taka jest kolej rzeczy i nie może pan mieć do nikogo > pretensji tylko do samego siebie Tym się właśnie różni materia ożywiona (organiczna) od nieożywionej (nieorganicznej). Na biologię czasem nie ma rady: śmierć czeka każdego, można ją do pewnego czasu odwlekać, ale całkiem uniknąć się nie da. Sprawą lekarza jest rzecz jasna zrobić wszystko, co w jego mocy, by pacjenta uratować i nie popełnić błędu. Jeśli popełnił błąd, powinien siedzieć. Jeśli nie popełnił - może jedynie posłać kwiaty na grób pacjenta. Sąd ma stwiedzić, czy popełniał błędy czy nie. I czy nie działał zamierzenie na niekorzyść pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk49 irma223 - Twoja logika jest porażająca 06.12.08, 14:02 Gdyby miało być tak twierdzisz, to od jutra żaden lekarz nie powinien się podjąć żadnej operacji, bo a nuż popełni błąd, a błąd może popełnić każdy człowiek. Kierownik budowy sam nie robi zbrojeń, więc on nie popełnia błędu, on co najwyżej nie dopilnował tego co mieli zrobić inni i to może ewentualnie być jego błędem. Operującemu np mózg chirurgowi może w trakcie operacji drgnąć ręka, przetnie skalpelem oponę i pacjent schodzi. Popełnił błąd, czy wystąpił zbieg okoliczności? I niby dlaczego to sąd ma decydować o błędzie? Sąd nie jest wszechwiedzący, co najwyżej oprze się na opinii biegłych, a biegli to też tylko ludzie i też mogą popełnić błędy, I koło się zamyka. Życie nie jest niestety czaro-białe są działania pozbawione ryzyka i wysoce ryzykowne, do takich należą operacje chirurgiczne, nawet tak błahe jak usuniecie kurzajki czy wyrostka robaczkowego. Anestezjolog być może źle ocenił stan serca operowanego chorego, chirurg zrobi wszystko jak należy, a pacjent sie nie wybudzi i umiera. Kogo należy ukarać ? Kto popełnił błąd? Zanim coś napiszesz najpierw trochę pomyśl..... Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Zaszycie gazy w sercu pacjenta a drżenie ręki 06.12.08, 15:05 sceptyk49 napisał: > Gdyby miało być tak twierdzisz, to od > jutra żaden lekarz nie powinien się podjąć > żadnej operacji, bo a nuż popełni błąd, > a błąd może popełnić każdy człowiek.Operującemu > np mózg chirurgowi może w trakcie operacji > drgnąć ręka, przetnie skalpelem oponę i pacjent > schodzi. Popełnił błąd, czy wystąpił zbieg > okoliczności? I niby dlaczego to sąd ma > decydować o błędzie? Sąd nie jest wszechwiedzący, > co najwyżej oprze się na opinii biegłych, a biegli > to też tylko ludzie i też mogą popełnić błędy, Zaszycie gazy w sercu pacjenta to nie to samo, co zadrżenie ręki chirurga. To pierwsze to błąd, za który lekarz powienien odpwoiedzieć. To drugie to oczywiste nieszczęście, przy którym lekarz nie zawinił, o ile przystępując do operacji czuł sie na siłach tę operację przeprowadzić. "Nieumyślne spowodowanie śmierci" jest karalne - niestety. > Kierownik budowy sam nie robi zbrojeń, więc on nie popełnia błędu, > on co najwyżej nie dopilnował tego co mieli zrobić inni i to > może ewentualnie być jego błędem. Pracować na budowie jako robotnicy mogą w Polsce ludzie kompletnie bez żadnego wyszktałcenia (a na przykład byle malarz w Niemcczech musi mieć odpowiednie dyplomy mistrzowskie). Oni nie muszą wiedzieć, jak należy zbroić, a jak betonować. Od dyrygowania nimi jest ich brygadzista, a za całość odpowiada kierownik budowy. I to kierownik budowy (i projekant) odpowiada swoją wolnością za jakiekolwiek błędy popełnione na budowie, z których w przyszłości (choćby i za wiele lat) coś złego wyniknie. Pamiętasz halę w Katowicach? Zanim Ziobro zdążył osądzić - czy właściele powinni byli odśnieżać czy nie - już odpowiednie służby zgodnie z wieloletnią tradycją posadziły projetanta i kierownika budowy - za to, że uwierzyli w globalne ocieplenie w Polsce i w to, że ciężkich śnieżnych zim już u nas nie będzie. Jeżeli cokolwiek się w Poslce zawali, najpierw sadzają kierownika budowy i równocześnie projektanta. Nie było jeszcze takiej sytuacji w Polsce, by coś się zawaliło, a kierownik budowy nie siedział. I nigdy nie słyszałam, by sąd w którymś z takich przypadków stwierdził, że kierownik budowy był niewinny (a wiem, że bywa różnie - łącznie z niewykonaniem polecenia kierownika budowy prze robotników). Budowlańcy wszyscy o tym wiedzą. Ale nie słyszałam, by kiedyś naprawdę posadzili lekarza za niepodatrzenie i błąd w sztuce. > Zanim coś napiszesz najpierw trochę pomyśl..... A ty - zanim odpowiesz na czyjś post najpierw go przeczytaj. Mój przedmówca twierdził, że za każdą śmierć pacjenta automatycznie lekarz powinien pójść siedzieć - tak właśnie, jak automatycznie kierownik budowy idzie siedzieć za katastrofę budowlaną. Ja uważam, że lekarz powinien iść siedzieć jedynie za śmierć spowodowaną jego niedopatrzeniem, błędem w sztuce i świadomym zawinionym działaniem - a nie za każdą. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Zaszycie gazy w sercu pacjenta a drżenie ręki 06.12.08, 15:19 "Mój przedmówca twierdził, że za każdą śmierć pacjenta automatycznie lekarz powinien pójść siedzieć - tak właśnie, jak automatycznie kierownik budowy idzie siedzieć za katastrofę budowlaną." Nikt w Polsce na szczęście nie idzie siedzieć automatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Proszę o przykład 06.12.08, 19:03 rydzyk_fizyk napisał: > "Mój przedmówca twierdził, że za każdą śmierć pacjenta automatycznie > lekarz powinien pójść siedzieć - tak właśnie, jak automatycznie > kierownik budowy idzie siedzieć za katastrofę budowlaną." > > Nikt w Polsce na szczęście nie idzie siedzieć automatycznie. Proszę o choć jeden przykład, kiedy pomimo tragicznej w skutkach katastrofy budowlanej ani projektant ani kierownik budowy nie siedzieli. Od zawsze, od niepamiętnych czasów, od jeszcze czasów głębokiego socjalizmu (a być może i wcześniej) - zawsze sadzano kierownika budowy i/lub projektanta. Odpowiedz Link Zgłoś
hyakinthos Re: Dr G.: Koperty z pieniędzmi oddawałem szpital 06.12.08, 19:08 W operacje jest wpisane ryzyko, szczegolnie zas w takie operacje jakie przeprowadzal G. Budynek ma stac i tyle. To jak porownywanie wspinaczki w Himalajach ze spacerem do parku. Jak nie widzisz roznicy , to nie ma o czym mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Dr G. wraz z Prof. Malcem będą leczyć dzieci 06.12.08, 12:59 Doktor G. mógłby zacząć pracę w krakowskim szpitalu jeszcze w tym roku powiedział Marcin Mikos, rzecznik "Scammedu". Dodał on, ze placówka chce zatrudnić doktora Mirosława G., ponieważ jest on wybitnym specjalistą w dziedzinie kardiochirurgii. Rzecznik "Scammedu" zaznaczył jednak, że warunkiem pracy w szpitalu jest zachowywanie przejrzystości w relacjach między lekarzem a pacjentem. Oddział kardiochirurgii krakowskiego Szpitala Św. Rafała wraz ze znanym doktorem G. ma stworzyć i poprowadzić profesor Edward Malec, kardiochirug dziecięcy. Także z nim negocjują władze szpitala, ale ostateczny wynik rozmów nie jest jeszcze znany. Profesor Malec musiał odejść z szpitala w Prokocimiu po skardze na jego zachowanie wobec współpracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowe_bydle Dr G.: Koperty z pieniędzmi oddawałem szpitalowi 06.12.08, 13:04 a może by Gadzinówka przytoczyła zeznania lekarzy pracujących z dr G. Włos sie jeży. Do poczytania na interii. fakty.interia.pl/polska/news/szokujace-zeznania-lekarzy-w-sprawie-doktora-g,1223851 Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Dlaczego gazetki nie interesują zeznania innych 06.12.08, 13:18 Nie POmyśli www.dziennik.pl/wydarzenia/article277394/Wstrzasajace_zeznania_w_sprawie_doktora_G_.htmlE Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Fajnych masz idoli.A jakie podejscie do dzieci 06.12.08, 13:49 mial piekne i humanistyczne. Zeznania swiadka w jego prosesie: "Mogło być tak, że nieprzywrócenie krzepliwości było działaniem celowym, świadomym w celu poprawy funkcji. Według uzyskanych przeze mnie wiadomości, nie uzyskano przywrócenia pełnej krzepliwości krwi. Może być tak, że drugim elementem, który spowodował nadmierne krwawienie, była wielogodzinna operacja w krążeniu pozaustrojowym. To mnie bardzo zdziwiło. Ja G. powiedziałem, że walczymy do końca, bo moim zdaniem on odpuścił. Znamienne było to, co powiedział później rozpaczającej matce, że przecież ma jeszcze szóstkę dzieci do wychowania. Dziecko miało przeciwwskazania do operacji: dodatni antygen HBS, HCV, grzybicę, zakrzepicy żyły głównej górnej, marskość wątroby, czynną infekcję wirusową z temp. 38 st. C. - czytamy w jego zeznaniach" Co placzesz??Masz jeszcze inne dzieci-poprostu wspanialy lekarz ten twoj idol. Mengele pewnie tez podziwiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Rozumiem, że Ty jesteś jednym z tych pederast 06.12.08, 14:16 to malo rozumiesz.I jakos mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Dr G. nie przyznaje się i odmawia wyjaśnień 06.12.08, 13:51 Koperty z pieniędzmi od pacjentów oddawałem na potrzeby szpitala MSWiA ****************** to może szpital trzeba sądzić za korupcję ??? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Dr G. nie przyznaje się i odmawia wyjaśnień 06.12.08, 13:59 Ty chyba we wszystko wierzysz co mowi G??Koniaki pewnie tez na rzecz szpitala pil?? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Dr G. nie przyznaje się i odmawia wyjaśnień 06.12.08, 16:46 ee, pił to za zdrowie szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
teacher Zostawcie tego czlowieka w spokoju! 06.12.08, 14:06 Ziobry, Sady, Krokuratury! Przestancie sie kompromitowac! Przestancie udawac swietych! Nie bedzcie faryzeuszami! Zostawcie tego lekarza w spokoju! Niech wraca do roboty, bo nie wiadomo, skad wezmiemy drugiego takiego speca. Cieszcie sie, ze poki co jest ktos taki, kto fachowo potrafi ratowac zycie Waszym bliskim... teacher Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Zostawcie tego czlowieka w spokoju! 06.12.08, 14:56 Do techera : Taki z niego lekarz jak z ciebie teacher ( nauczyciel ) . Wart Pac pałaca i pałac Paca łapówkarz jeden i drugi . Bo w obu środowiskach korupcji nie brakuje . Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dlaczego chamie obrażasz człowieka, którego nie 06.12.08, 19:34 znasz? Kryjesz się za nickiem, śmierdzący tchórzu? Odpowiedz Link Zgłoś
domissia Re: Zostawcie tego czlowieka w spokoju! 07.12.08, 07:42 angrusz1 napisał: > Taki z niego lekarz jak z ciebie teacher ( nauczyciel ) . > > Wart Pac pałaca i pałac Paca > > łapówkarz jeden i drugi . > Bo w obu środowiskach korupcji nie brakuje . Panie Andrzeju Gruszczyński, sfrustrowany pieniaczu z Częstochowy, czy wręczał pan kiedykolwiek łapówkę doktorowi Garlickiemu? czy posiada pan dowody na skorumpowanie forumowicza "techer" ??? Czemu pan uwielbia w imię swoich smrodliwych pisowskich kompleksów obrzucać innych błotem? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Dr G.: Koperty z pieniędzmi oddawałem szpitalowi 06.12.08, 14:48 "Koperty z pieniędzmi od pacjentów oddawałem na potrzeby szpitala MSWiA -" Może jakieś pokwitowanie ma ? Czy tak tylko na słowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A co, jeśli ma? Odszczekasz? 06.12.08, 19:34 angrusz1 napisał: > "Koperty z pieniędzmi od pacjentów oddawałem na potrzeby szpitala > MSWiA -" > > Może jakieś pokwitowanie ma ? > > Czy tak tylko na słowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy I oczywiście ma pokwitowania tych wpłat? 06.12.08, 15:12 I ze skarbówką też się uczciwie rozliczał? Toż to wzór cnów wszelakich! NA prezydenta go! ;> Odpowiedz Link Zgłoś
zalganiugwnanicniedorowna Szokujące zeznania lekarzy w sprawie doktora G. 06.12.08, 15:21 Szokujące zeznania lekarzy w sprawie doktora G. Sobota, 6 grudnia (10:39) Serwis internetowy tvp.info dotarł do zeznań lekarzy, którzy pracowali razem z doktorem Mirosławem G. w warszawskim szpitalu MSWiA. Opowiadają oni o kontrowersyjnych operacjach, które przeprowadził dr G. Dr G. nie przyznaje się do zarzutów Prokuratura Okręgowa w Warszawie prowadzi śledztwo w sprawie błędów, które mógł popełnić dr Mirosław G. Choć tydzień temu śledczy ostatecznie umorzyli postępowanie dotyczące śmierci trzech pacjentów doktora G., prokuratorzy cały czas zajmują się błędami, które mógł popełnić. - Postępowanie w tej sprawie obejmuje kilkadziesiąt przypadków - mówi rzecznik prokuratury Mateusz Martyniuk. Serwis internetowy tvp.info dotarł do zeznań lekarzy pracujących z doktorem G. Lekarze opowiadają o przypadku kilkunastoletniego chłopca z zespołem Downa. "Była przeprowadzana operacja korekcji wady wrodzonej całkowitego kanału przedsionkowo komorowego. Był to mężczyzna w wieku 16-17 lat. Pacjent był dyskwalifikowany do zabiegu przez ośrodki zajmujące się leczeniem wad wrodzonych serca (?). Taką korekcję powinno się wykonać w wieku 3-6 lat. Pacjent zginął na stole" - czytamy w zeznaniach jednego z lekarzy ze szpitala MSWiA.czytaj dalej Inny z pracowników placówki opowiedział prokuratorom o przypadku przeszczepu serca przeprowadzonym u "małej dziewczynki". "Tam w tym momencie została przewieziona ta dziewczynka, która była z dużym drenażem pooperacyjnym i która według mnie krwawiła. W niespełna kilkadziesiąt minut nastąpiło zatrzymanie krążenia, reanimacja nieskuteczna. Przeszczep przeprowadzał dr G. U dziewczynki nie została przywrócona krzepliwość krwi i moim zdaniem ona wykrwawiła się. Mogło być tak, że nieprzywrócenie krzepliwości było działaniem celowym, świadomym w celu poprawy funkcji. Według uzyskanych przeze mnie wiadomości, nie uzyskano przywrócenia pełnej krzepliwości krwi. Może być tak, że drugim elementem, który spowodował nadmierne krwawienie, była wielogodzinna operacja w krążeniu pozaustrojowym. To mnie bardzo zdziwiło. Ja G. powiedziałem, że walczymy do końca, bo moim zdaniem on odpuścił. Znamienne było to, co powiedział później rozpaczającej matce, że przecież ma jeszcze szóstkę dzieci do wychowania. Dziecko miało przeciwwskazania do operacji: dodatni antygen HBS, HCV, grzybicę, zakrzepicy żyły głównej górnej, marskość wątroby, czynną infekcję wirusową z temp. 38 st. C." - czytamy w jego zeznaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Nie napadajcie jak psy na ścierwo 06.12.08, 15:24 Dziwi mnie zaciekła napastliwość wielu dyskutantów. Jak to się dzieje, że w chrześcijańskim kraju - 95% deklaruje takie wyznanie- wyznawcy tej religii napadają na człowieka któremu postawiono zarzuty - jak psy na ścierwo,. Postawiono, to niech się broni z zachowaniem cywilizowanych standardów. Niech opinia publiczna komentuje przebieg procesu, a niech nie ujada jak głodne kojoty; niech czeka na fakty potwierdzone przez sąd i te niech komentuje. Wiele się mówi o łapownictwie, są tacy, którzy mówią: ten bierze ile wlezie. A skąd on wie, sam dawał, czy mu mówili? Jeżeli sam dawał i nie ujawnił tego organom ścigania to jest przestępcą, a jeżeli od kogoś słyszał, to niech nie powtarza, bo staje się wówczas babą z magla. Odpowiedz Link Zgłoś
zalganiugwnanicniedorowna nic mi tak nie zbrzydło jak załgane UBeckie bydło 06.12.08, 15:25 Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: oserwatoreromano 06.12.08, 15:29 osewatoreromano napisal: > Nie napadajcie jak psy na scierwo Jak z powyzszej wypowiedzi widac - jedno scierwo broni ajadle drugiego scierwa. Najlepiej tylko obrzucac lajnem i blotemn. Taka jest zawsze wasza eurolewacka lub komuchowa metoda gdy nie macie zadnych argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Re: oserwatoreromano 06.12.08, 15:50 wet3 napisał: > osewatoreromano napisal: > Nie napadajcie jak psy na scierwo > > Jak z powyzszej wypowiedzi widac - jedno scierwo broni ajadle > drugiego scierwa. Najlepiej tylko obrzucac lajnem i blotemn. Taka > jest zawsze wasza eurolewacka lub komuchowa metoda gdy nie macie > zadnych argumentow. Człowieku drogi, zajmij się lepiej zbieraniem kasztanów w parku, bo tylko na tyle starcza Ci rozumu. Nie rozumiesz prostego tekstu, a pchasz się na publiczną scenę. I jeszcze jedno - przed wysłaniem tekstu, sprawdź literówki, bo niechluj zwykły jesteś, a zabierasz głos w sprawach, które wymagają staranności, a do tego nawet nie jesteś w stanie ich zrozumieć. Jesteś zwykłym krzykaczem, który odważny jest bo spod budy ujada. Podejrzewam, że to Ty jesteś właśnie tym głośnym ekspertem, o którym w całej Polsce głośno się mówi, ze na wszystkim się zna: na polityce, na budownictwie, na medycynie, na inseminacji bydła, na odrzutowcach i na aeroplanach…. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: oserwatoreromano 06.12.08, 16:01 oserwatoreromano napisał: > Człowieku drogi, zajmij się lepiej zbieraniem kasztanów w parku, bo > tylko na tyle starcza Ci rozumu. > Nie rozumiesz prostego tekstu, a pchasz się na publiczną scenę. > I jeszcze jedno - przed wysłaniem tekstu, sprawdź literówki, bo > niechluj zwykły jesteś, a zabierasz głos w sprawach, które wymagają > staranności, a do tego nawet nie jesteś w stanie ich zrozumieć. > Jesteś zwykłym krzykaczem, który odważny jest bo spod budy ujada. > Podejrzewam, że to Ty jesteś właśnie tym głośnym ekspertem, o którym > w całej Polsce głośno się mówi, ze na wszystkim się zna: na > polityce, na budownictwie, na medycynie, na inseminacji bydła, na > odrzutowcach i na aeroplanach…. Pitol, pitol a ja poslucham. Bardzo lubie czytac twojne czysto "naukowe" wypociny. Zapomniales wode spuscic! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pantanal 08.12.08, 15:08 pantanal napisal: > Pisowskie scierwa bronia swoloczy Zero! Ty tez spusc wode, zaslepiony nienawiscia komuchu. Nie ulega najmniejszej watpliwosci, ze dr G. wymuszal bardzo wiele lapowek i przez wlasne niechlujstwo spowodowal smierc czlwieka ktorego zoperowal. Swiadcza o tym zeznania wielu swiadkow oraz innych lekarzy. Ty jednak uparles sie aby czarne nazywac bialym. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: oserwatoreromano 06.12.08, 17:09 oserwatoreromano napisał: Człowieku drogi, zajmij się lepiej zbieraniem kasztanów w parku, bo > tylko na tyle starcza Ci rozumu. > Nie rozumiesz prostego tekstu, a pchasz się na publiczną scenę. Nie od dzisiaj wiadomo, że wet3 niewiele rozumie. Cóż, nie jego wina. Nie każdemu Bozia dała rozum. Dowodem jest jego chamska odpowiedź na twoje wyważone i kulturalne stanowisko. Jak zwykle nie zrozumiał jego sensu. A barwne "Nie napadajcie jak psy na ścierwo" nikogo przecież bezpośrednio nie dotyka. Dla niego zapewne argumentami są wulgaryzmy, którymi często posługuje się, a w twoim tekście faktycznie ich zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marek99az1 08.12.08, 15:14 marek99az1 napisał: > Nie od dzisiaj wiadomo, że wet3 niewiele rozumie. Cóż, nie jego > wina. Nie każdemu Bozia dała rozum. Dowodem jest jego chamska > odpowiedź na twoje wyważone i kulturalne stanowisko. Jak zwykle nie > zrozumiał jego sensu. A barwne "Nie napadajcie jak psy na ścierwo" > nikogo przecież bezpośrednio nie dotyka. Dla niego zapewne > argumentami są wulgaryzmy, którymi często posługuje się, a w twoim > tekście faktycznie ich zabrakło. Jeszcze jedno czerwone scierwo otworzylo jadaczke! Zapamieteaj sobie, komuszku, ze NIGDY jako pierwszy nie orzucam kogos wiazankami! To wy - zaklamane komuchy, polonofobi oraz eurolewacy, zawsze zaczynacie jako pierwsi!!! A niby dlaczego, skonczone chamy, mam wam pozostawac dluzny? Odpowiedz Link Zgłoś
zalganiugwnanicniedorowna Szokujące zeznania lekarzy w sprawie dr G. 06.12.08, 15:24 Serwis internetowy tvp.info dotarł do zeznań lekarzy, którzy pracowali razem z doktorem Mirosławem G. w warszawskim szpitalu MSWiA. Opowiadają oni o kontrowersyjnych operacjach, które przeprowadził dr G. Dr G. nie przyznaje się do zarzutów Prokuratura Okręgowa w Warszawie prowadzi śledztwo w sprawie błędów, które mógł popełnić dr Mirosław G. Choć tydzień temu śledczy ostatecznie umorzyli postępowanie dotyczące śmierci trzech pacjentów doktora G., prokuratorzy cały czas zajmują się błędami, które mógł popełnić. - Postępowanie w tej sprawie obejmuje kilkadziesiąt przypadków - mówi rzecznik prokuratury Mateusz Martyniuk. Serwis internetowy tvp.info dotarł do zeznań lekarzy pracujących z doktorem G. Lekarze opowiadają o przypadku kilkunastoletniego chłopca z zespołem Downa. "Była przeprowadzana operacja korekcji wady wrodzonej całkowitego kanału przedsionkowo komorowego. Był to mężczyzna w wieku 16-17 lat. Pacjent był dyskwalifikowany do zabiegu przez ośrodki zajmujące się leczeniem wad wrodzonych serca (?). Taką korekcję powinno się wykonać w wieku 3-6 lat. Pacjent zginął na stole" - czytamy w zeznaniach jednego z lekarzy ze szpitala MSWiA.czytaj dalej Inny z pracowników placówki opowiedział prokuratorom o przypadku przeszczepu serca przeprowadzonym u "małej dziewczynki". "Tam w tym momencie została przewieziona ta dziewczynka, która była z dużym drenażem pooperacyjnym i która według mnie krwawiła. W niespełna kilkadziesiąt minut nastąpiło zatrzymanie krążenia, reanimacja nieskuteczna. Przeszczep przeprowadzał dr G. U dziewczynki nie została przywrócona krzepliwość krwi i moim zdaniem ona wykrwawiła się. Mogło być tak, że nieprzywrócenie krzepliwości było działaniem celowym, świadomym w celu poprawy funkcji. Według uzyskanych przeze mnie wiadomości, nie uzyskano przywrócenia pełnej krzepliwości krwi. Może być tak, że drugim elementem, który spowodował nadmierne krwawienie, była wielogodzinna operacja w krążeniu pozaustrojowym. To mnie bardzo zdziwiło. Ja G. powiedziałem, że walczymy do końca, bo moim zdaniem on odpuścił. Znamienne było to, co powiedział później rozpaczającej matce, że przecież ma jeszcze szóstkę dzieci do wychowania. Dziecko miało przeciwwskazania do operacji: dodatni antygen HBS, HCV, grzybicę, zakrzepicy żyły głównej górnej, marskość wątroby, czynną infekcję wirusową z temp. 38 st. C." - czytamy w jego zeznaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Dr G. nie przyznaje się i odmawia wyjaśnień 06.12.08, 15:25 Dr G. zapatrzyl sie widac w pewnego arcybiskupa - "filozofa"! Mozna i tak. Tylko nie bardzo wiem czy taka "taktyka" mu wiele pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna na pewno są więc kwity tych darowizn G.na szpital? 06.12.08, 15:32 prawda ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna ja npdałem 1mld USD-też tak mogę sobie POwiedzieć 06.12.08, 15:34 :) Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas GW - obrońcy przestępców 06.12.08, 15:37 fakty.interia.pl/polska/news/szokujace-zeznania-lekarzy-w-sprawie-doktora-g,1223851 Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek no ile razy jeszcze? 06.12.08, 17:20 Ile razy można wklejać ten sam link, skądinąd ciężko kompromitujący zdychający Der Dziennik? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: GW - obrońcy przestępców 06.12.08, 17:38 sirandreas napisał: GW - obrońcy przestępców Nie małpuj Samego Dobra. Jareczk, dr praw, nazwał obrońcą przestępców Sąd Najwyższy. Nie wiem dlaczego tak nazywasz GW. Proces dopiero się zaczął i jest wielce prawdopodobne, że dr G. okaże się łapownikiem, tyranem dla personelu i własnej żony, mało prawdopodobne, że okaże się zabójcą . Przeszczepy serca obciążone są znacznym procentem zgonów. W przypadku dr G. ten procent należał do najmniejszych w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: GW - obrońcy przestępców 06.12.08, 17:41 marek99az1 napisał: > sirandreas napisał: > GW - obrońcy przestępców > > Nie małpuj Samego Dobra. Jareczk, dr praw, nazwał obrońcą > przestępców Sąd Najwyższy. Nie wiem dlaczego tak nazywasz GW. Proces > dopiero się zaczął i jest wielce prawdopodobne, że dr G. okaże się > łapownikiem, tyranem dla personelu i własnej żony, mało > prawdopodobne, że okaże się zabójcą A jest taki zarzut? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb W przypadku dr G... 06.12.08, 22:38 należało napisać "dr. G" lub "dra G". Coś mi się widzi że w Twoim przypadku cała moja nauka poszła w las niestety. Jakieś deficyty w intelekcie czy może inne jeszcze trudności w formułowaniu myśli genialnych, choć trącących skłonnościami do manipulacji. Miałem Cię dotąd Dobry Człowieku za bystrzejszego... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: W przypadku dr G... 06.12.08, 23:25 bydlo_prof_wb napisał: Żeby dokonać oceny intelektualnych możliwości dyskutanta na podstawie braku kropki tam gdzie powinna się znaleźć trzeba po prostu mieć rację. Świętą rację najprawdopodobniej. TY PO PROSTU MASZ RACJĘ. Opór jest daremny. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Promieniuje z Ciebie prawdziwa mądrość... 07.12.08, 14:18 To lubię... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Promieniuje z Ciebie prawdziwa mądrość... 09.12.08, 15:09 bydlo_prof_wb napisał: > To lubię... Żebyś poczuł się lepiej i bardziej utwierdził się (o ile to możliwe) w swoich absolutnych racjach mogę walnąć jakiegoś byka. Proszę: dópa Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Mirku, dzięki :) 06.12.08, 15:40 Jestem pełen podziwu dla Twojej pracy i dyscypliny jaką trzymałeś na swoim oddziale. DZIĘKUJĘ.. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Re: Mirku, dzięki :) 06.12.08, 15:55 Mirku, ja też byłam zadowolona, jak mi te łapska pod fatruch wkładałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Re: Mirku, dzięki :) 06.12.08, 16:19 sirandreas napisał: > Mirku, ja też byłam zadowolona, jak mi te łapska pod fatruch > wkładałeś... JA podaje swoje nazwisko. Byłem świadkiem jak dyscyplinował pielegniarke, ktora bez konsultascji z lekarzem podawala choremu lekarstwa.Na sali pooperacyjnej lezeli chorzy bezrobotny i alkoholik z Mazur. Ile mogli dać w c,,łapę". Nikt nie jest święty. Każdy popełnia błędy nawet tacy fachowcy jak Garlicki i Ziobro( najlepszy, moim zdaniem, Minister Sprawiedliwosci w czasach RP.Każdy dzię bez Garlickiego na sali operacyjnej to strata.Dla pacjentów oczywiście, a nie dla leniwego personelu... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mirku, dzięki :) 06.12.08, 16:28 Garlicki mógł być świetnym chirurgiem, ale - jak wynika z coraz liczniejszych zeznań - miał też nonszalancki stosunek do życia niektórych swoich pacjentów. Jak wynika z zeznań uzależniał też dokonywanie operacji od łapówek. Nie da się tych faktów ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Mirku, dzięki :) 06.12.08, 17:06 t.duszynski napisał: > i Ziobro( najlepszy, > moim zdaniem, Minister Sprawiedliwosci w czasach RP. Czy byłbyś w stanie w jakikolwiek sposób uzasadnić ten kuriozalny pogląd? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Mirku, dzięki :) 06.12.08, 17:16 Kuriozalne to jest to Twoje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Mirku, dzięki :) 06.12.08, 17:17 Nie przyszło ci go głowy, że każde twierdzenie (zwłaszcza odbiegające od powszechnie przyjmowanych) trzeba umieć jakoś uzasadnić? Nie przyszło ci? Na tych twoich studiach ci nie mówili? Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Re: Mirku, dzięki :) 06.12.08, 18:43 spokojny.zenek napisał: > Nie przyszło ci go głowy, że każde twierdzenie (zwłaszcza odbiegające od > powszechnie przyjmowanych) trzeba umieć jakoś uzasadnić? CO TO ZNACZY POWSZECHNIE? słowo powszechnie to wytrych. Inna jest ocena Ziobry w środowiskach kryminalistów, adwokatów czy przekrętów a inna np wsrod ludzi oszukanych, czy po prostu uczciwych... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek ??? 06.12.08, 20:44 Rozumiem, że dla Ciebie w oczach "po prostu uczciwych" Ziobro ma dobra opinię, tak? No więc pytam, za co go niby tak cenią? Za to, że był hochsztaplerem bez pojęcia o czymkolwiek? Że nie ruszał niczego, czego nie dałoby się natychmiast przekuć na tania popularność i przez to zostawił resort w katastrofalnym stanie? Że nie wywiązywał się z elementarnych obowiązków (np. nie poprawił błędów w ustawie Gosiewskiego, choć gębę miał pełną frazesów, jak to on niby chce "pomóc" młodym prawnikom)? A może za to, że traktował prokuraturę jak swoją zabawkę? A może za rozpędzenie Komisji Kodyfikacyjnej? Czy jesteś w stanie podac jakiś argument na jego korzyść? Nie hasło, nie slogan, jakiś konkret? Odpowiedz Link Zgłoś
waldam tylko gazetka nie słyszała o zeznaniach 06.12.08, 16:04 świadków. Nawet Trybuna Ludu byc coś napisała w tej sytuacji Ujawniono zeznania ws. doktora G. - "pacjent zginął na stole" wiadomosci.onet.pl/1875951,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Dr G.: Koperty z pieniędzmi oddawałem szpitalowi 06.12.08, 16:47 Ile jest łachów i śmieci w naszym społeczeństwie[nie piszę w narodzie bo to nie są w sensie wartości i mentalności Polacy] mozna na tych gazetowych forach się przekonac.Dziekuję ci Gazeto ,sama ich odczłowieczyłaś. Życze wam abyście znależli się na stole tego "Judyma" i wszczpił wam drugie serce bez wyjmowania pierwszego jak tej kobiecie lub rozciął wam klate i poszedł na imieniny. A najlepiej niech przeleci wasze żony w ramach naleznych mu podziękowań. Jak czytam lubicie i akceptujecie takie słodkie sposoby wdzięczności . A i dla was żony nabiora wiekszej wartości,toc wybitny chirurg je bzykał. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------bezczelny laPOwkarz lga w zywe oczy-------- 06.12.08, 16:48 ale dla GW i jej wyznawcow to wspanialy wzor do nasladowania buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_kaniecki a ktory oskarzony lekarz - sie przyzna ? 06.12.08, 17:24 widzial kto moze ? AK Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: ------bezczelny laPOwkarz lga w zywe oczy---- 06.12.08, 17:40 hrabia-monte-christo napisał: ------bezczelny laPOwkarz lga w zywe oczy---- > ale dla GW i jej wyznawcow to wspanialy wzor do nasladowania buhahaha Gdzie to wyczytałeś forumowy przygłupie? Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: ------bezczelny laPOwkarz lga w zywe oczy---- 06.12.08, 22:05 poziom zwolenników dr g jest jednoznaczny i wskazuje tylko na jedno Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: ------bezczelny laPOwkarz lga w zywe oczy---- 06.12.08, 22:19 4g63 napisał: > poziom zwolenników dr g jest jednoznaczny i wskazuje tylko na jedno Ale TERAZ nie można być jeszcze zwolennikiem albo przeciwnikiem. Nie było wyroku sądu a przedstawione przez media informacje są niespójne. Wystarczy pominąć jedne informacje a upublicznić inne, żeby wygenerować jakiś obraz. Kompletnie fałszywy! Tak zrobił Ziobro. Tak robią też gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb W GW to byłoby trudno wyczytać, rzeczywiście... 07.12.08, 17:41 Tylko bez epitetowania proszę... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś