dopiczek 17.12.08, 10:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mracek Czy moglby mi ktos wyjasnic sens tego zdania? 17.12.08, 10:34 "Nikt, kto nabył już uprawnienia do wcześniejszej emerytury nie straci ich; obowiązująca ustawa wygasa, bo rząd odrzucił inne rozwiązania - powiedział szef Kancelarii Prezydenta Piotr Kownacki." Czy moglby mi ktos wyjasnic sens tego zdania, ktore Kownacki powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
ws60 to są jakieś kpiny,demagogia dla ułomnych umysłowo 17.12.08, 10:37 "w efekcie zdecydowało to, że jest niesprawiedliwa - zaznaczył Kownacki. -Proszę wyobrazić sobie dwie osoby pracujące w tych samych warunkach: np. hutników. Jeden zatrudniony w grudniu 1998 r. będzie miał prawo do pomostówki, drugi zatrudniony tydzień później w styczniu 1999 r. już nie. I to w ustawie, która rzekomo kieruje się kryteriami medycznymi i przyznaje uprawnienia tym, którzy pracują w trudnych warunkach - mówił Kownacki." na tej zasadzie nigdy nie będzie można wprowadzić żadnej zmiany nie chce mi się więcej pisać, jaki prezydent takie argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Niech żyje Prezydent! 17.12.08, 10:41 Lech Kaczyński to prawdziwy liberał. Piękne posunięcie z tą likwidacją wcześniejszych emerytur. Brawo Panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
maupawczerwonym minister G*wnacki znowu wdepnął 17.12.08, 10:43 Ile razy ten pan minął się z prawdą? Ile razy jeszcze będzie nas paraliżował swoją durnotą? Jeśli o mnie chodzi z przyjemnością wytrzymam do końca pierwszej i ostatniej kadencji małego prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Szef kancelarii Zbawiciela 17.12.08, 11:51 "Lech Kaczyński rozważać będzie stworzenie własnej ustawy" - więcej w tym tupetu, zakłamania, czy matolstwa? Ustaw się nie stwarza, tylko pisze projekt, uzgadnia, poprawia i głosuje w Sejmie. No, chyba że się jest bogiem, jak Cezar w starożytnym Rzymie. Wyobrażacie sobie sieć świątyń Boga Lecha Kaczyńskiego? A może chociaż kapliczki z figurkami przy drogach. Figurki mogłyby być spokojnie w skali 1:1. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Znowu dowiezli nowy transport wazeliny do palacu 17.12.08, 10:41 i Kownacki sie zalapal.... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Leninowski geniusz prawa pracy? 17.12.08, 10:46 ws60 napisał: > na tej zasadzie nigdy nie będzie można wprowadzić żadnej zmiany > nie chce mi się więcej pisać, jaki prezydent takie argumenty ********************************* Pomostówki to instrument interwencyjny, czego najwyraźniej nie rozumie Kaczyński i Kownacki. Nie można więc traktować pomostówek, jako trwałego przywileju. Głupota prezydenta doprowadziła do tego, że tracą przywileje również te grupy pracownicze, które powinny je uzyskać na stałe. Ale skoro prezydent się uparł, by nie dać nikomu, to trudno. Jeżeli weto nie zostanie odrzucone, to Kaczyński odebrał sobie jakiekolwiek możliwości manewru. I Kownacki tego nie zmieni, choćby zabełkotał się na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Leninowski geniusz prawa pracy? 17.12.08, 10:48 Moim zdaniem Tusk powinien raczej zaakceptować decyzję Prezydenta. Nie ma potrzeby ponownego głosowania nad ustawą. Myślę, że PO jest w stanie się zgodzić z Lechem Kaczyńskim, że wcześniejsze emerytury powinny być zniesione. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Leninowski geniusz prawa pracy? 17.12.08, 10:58 rydzyk_fizyk napisał: > Moim zdaniem Tusk powinien raczej zaakceptować decyzję Prezydenta. ********************************* Oczywiście. Jednak walka o odrzucenie veta ma spore znaczenie polityczne. Rząd obiecał pomostówki 270 tys. osób i stara się dotrzymać słowa. Grę trzeba prowadzić uczciwie i do końca. W końcu polityka polega na rozdawaniu pieniędzy. Jeżeli veto nie zostanie odrzucone, to Tusk wbrew Kaczyńskiemu da przywileje niektórym grupom pracowniczym. I tym bardziej wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Leninowski geniusz prawa pracy? 17.12.08, 11:23 maruda.r napisał: > Jeżeli veto nie zostanie odrzucone, to Tusk wbrew Kaczyńskiemu da > przywileje niektórym grupom pracowniczym. I tym bardziej wygra. Czy Tusk wygra, czy nie - to juz osobista sprawa Tuska. Dla mnie jest wazne, ze skoncza sie "przywileje" finansowane przez "nieuprzywilejowanych". "Dobre serce" Kaczynskich jest bucowa dla tumanow, z drugiej strony ta "taktyka" zubozenia wielkich mas - gowniane emerytury mlodocianych emerytow oraz sponsorow tych emerytur - ma prowadzic do odbudowy systemu socjalistycznego, ulubionego systemu nierobow herbu pis. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Czy moglby mi ktos wyjasnic sens tego zdania? 17.12.08, 10:44 to jest wlasnie logika i rozumowanie PISuaru. Tak macic, zeby nikt nie zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czy moglby mi ktos wyjasnic sens tego zdania? 17.12.08, 10:50 1zorro napisał: > to jest wlasnie logika i rozumowanie PISuaru. Tak macic, zeby nikt > nie zrozumial. ****************************** Sprawa jest prosta - właśnie zrozumieli, że stracili głosy ok. miliona wyborców. I zamiast posypać łby popiołem i na kolanach prosić sejm, by veto odrzucił, to idą w zaparte. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ten facet to typowa "biurwa" 17.12.08, 11:06 Przytakiwac, pleść głupoty, byle stołek i pensyjke zachować, nie maja żadnego honoru i przyzwoitosci, sprzedadza drugiego za obietnice awansu i nieistotny jest dla niego drugi bliźni albo śmieszność, to juz taki typ. Trzeba uwazać jak sa w grupie, gotowi na wszystko, indywidualnie kupa łajna. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 A ja mu się nie dziwię. 17.12.08, 16:00 a.k.traper napisał: > Przytakiwac, pleść głupoty, byle stołek i pensyjke zachować, nie > maja żadnego honoru i przyzwoitosci, Już ja widzę te tłumy, które postąpiłyby inaczej! Taka "pensyjka" warta jest zachowania jak najdłużej. Zwłaszcza że kłapanie dziobem - cokolwiek i kiedykolwiek, jest zupełnie bez znaczenia i nie niesie ŻADNYCH skutków. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Takich jest wielu, znam ten typ 17.12.08, 16:35 Jest jeden problem, wielu nigdy nie dostąpi tego "zaszczytu" a może byliby jeszcze bezczelniejsi, tym bardziej że sa praktycznie bezkarni. Jest tez wielu ludzi którzy wykonują inna pracę z której sa zadowoleni i tez maja niezłe pensje, problem jest etyczny, to oni mu płaca posrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Sens. 17.12.08, 10:59 Sens jest taki,że powiedział co wiedział, wiedział niewiele. Bo pytanie brzmi: czy osoba, która przepracowała wymaganą ilość lat w firmie x, ale była łaskawa przystąpić do OFE nabyła prawo, czy nie? Zgodnie z dziś obowiązującą ustawą nie. Ale czy Pan Kownacki zna ustawę? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Sens. 17.12.08, 11:27 Ale czy Pan Kownacki zna ustawę? - nie zna, bo niesprawiedliwa. Tak przynajmniej twierdzi "wuc", a wuc ma monopol nie tylko w biurku, ale i na prwade absolutna. Ta ustawa to chyba tak skomplikowana, ze nawet ekspert od zuchow, Wypych, jej nie pojal. Tzn. cos pojal, ale o 2 dni za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Ustawa. 17.12.08, 11:50 Ja nie mam na myśli ustawy zawetowanej, ale ta obowiązującą już nieomal 10 lat. Tam jest zapis o utracie prawa do wszelkiej maści przywilejów emerytalnych po przystąpieniu do OFE. A podejmujący pracę w 1999 byli brani do OFE z marszu. Więc problem jest. A zmiana tego zapisu, uznana została za wysoce niesprawiedliwą, i tu się z prezydentem zgadzam. Żadnych przywilejów, składasz na koncie i bierzesz swoje pieniądze z ZUS i OFE. A jak jesteś zmęczony pracą na PKP , zapraszamy do ZOM (Zakład Oczyszczania Miasta), na przykład. Zmęczyły Cię dzieci? Idź na pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Ustawa. 17.12.08, 12:02 zgoda - ale w calej tej wrednej "niesprawiedliwosci" akurat ten drobiazdzek umknal sie uwadze palacowych geniuszy, i zrobil sie drobny trouble. Skoro przynaleznosc do obowiazkowego OFE wyklucza "przywileje" - to znaczy, ze dobre zamiary rzadu i tym razem zostaly skutecznie storpedowane przez prezydenta calego pisu. > A jak jesteś zmęczony pracą na PKP , zapraszamy do ZOM (Zakład > Oczyszczania Miasta), na przykład. Zmęczyły Cię dzieci? Idź na > pocztę. A jak ci sie robic nie chce - to prosze z uskladanej emerytury - 400 - 500 PLN miesiecznie przez nastepne 30 lat wyzyc. I zadnych maruderstw, ze masz gorzej niz za komuny. Manna z nieba spada tylko w Biblii. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 .... 17.12.08, 12:13 A pikanterii całej sprawie dodaje fakt, że ustawa wspomniana, została uchwalona przez sejm w czasie rządu marionetek sterowanych z tylnego siedzenia przez pięknego Mariana, a więc przez NSZZ Solidarność. I tak nawiasem, wygrzebał się gdzieś ze śmietnika i nawet w TV Go pokazali. Piękny ja dawniej, i nic mądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: .... 17.12.08, 18:07 Jaki on piekny , a glupi jak but z lewej nogi ... Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Panie Kownacki,nie fanzol Pan 17.12.08, 10:40 Prezydent wetując ustawę osiągnął Himalaje hipokryzji i żadne tam pańskie przeinaczanie faktów i powoływania sie na niesprawiedliwość nie pomogą.Pan Prezydent robi wszystko aby doprowadzić w kraju do niepokojów społecznych i tym samym doprowadzić do upadku rządów PO- PSL.Wystarczy przypomnieć zachowania,wypowiedzi kiedy zaczął się kryzys w Stanach.Pan Prezydent działa zgodnie z filozofią życiową jego i brata : DESTRUKCJA i tylko DESTRUKCJA sie liczy. Zniszczyć co się da i jak się da,byle wrócić do władzy.Dla realizacji pomysłów obłąkanego paranoika brata Jarosława gotów jest doprowadzić do zamieszek na ulicy.Czy idiota ma jakikolwiek mandat do sprawowania urzedu Prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Kij w szprychy rzadu-jedyna nadzieja kaczorow 17.12.08, 10:43 Na szczescie ludzie juz przejrzeli zamierzenia obu chorych na wladze az do smierci ponurych karlow,znienawidzonych przez cala Europe,nie tylko spoleczenstwo polskie/ostatnie sondaze!/. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Kownacki: nikt, kto nabył już uprawnienia do "p.. 17.12.08, 10:43 To veto to jest Propozycja Prezydenta PIS-u do walki z kryzysem.Mniej pracować,a więcej odpoczywać. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Z czego znany jest Kownacki ? Z kłamstw i pomówień 17.12.08, 10:56 Kownacki, to szambo kłamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe szczyt bezczelności 17.12.08, 11:00 Lech Kaczyński rozważać będzie stworzenie własnej ustawy, jeżeli rząd "nie będzie wykonywał swoich zadań". Rząd zadanie wykonał, notoryczny kłamco. W kancelarii prezydenta praca polega chyba głównie na prześciganiu się w obrażaniu ekipy rządzącej. Nieważne że na oślep i bez sensu. Co za chory dwór Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe zawetował i "będzie rozważał" 17.12.08, 11:11 koniec roku za dwa tygodnie. A szkodnik czekał do ostatniego dnia i zamiast przedstawić swoje rozwiązanie, to będzie "rozważał" Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: zawetował i "będzie rozważał" 17.12.08, 11:34 tak sie fachowo nazywa szukanie ratunku, by wyjsc z gowna w ktore sie wpadlo. A kownacki - to typowy szambiarz. Ciekawe, ze te palacowe mundrale - to wszystkie strasznie mundre "one day after", jak im powiedza jaka glupote znowu palneli. Same z siebie nie sa w stanie ani jednej islkry intelektu wykrzesac. Ale wszystko to osoboste wybrance - najjasniej swiecacej glupoty, jego malostkowosci Lecha Nadetego. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Bzdury pan Kownacki opowiada. Obronca hutnikow 17.12.08, 11:02 zatrudnionych w roku 1999 sie znalazl. Zalosne i smieszne popluczyny po populistycznym PiSie, i tyle. SLD jak nie pomoze odrzucuc weta podpisze na siebie wyrok smierci. Niech tak zrobi, he, he. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mam.4 Kownacki: nikt, kto nabył już uprawnienia do "p.. 17.12.08, 11:11 Według niego, Lech Kaczyński rozważać będzie stworzenie własnej ustawy, jeżeli rząd "nie będzie wykonywał swoich zadań". Nie wlasnej lecz dominujacego brata jaroslawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sonyw27 Kownacki: nikt, kto nabył już uprawnienia do "p.. 17.12.08, 11:13 Byc moze Kownacki ma na mysli swoje wina ,ktore nabyl po 400zl, a ktore ma nadzieje sprzedac ze stukrotnym przebiciem ,zeby wylozyc kase dla tych osob ,ktore utraca pomostowki. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 I Pan kownacki ma racje.... 17.12.08, 11:21 Ustaw apomostowa ta czy inna jest niesprawiedliwa po przyznaje przywileje grupom zawodowym. Dzięki Prezydentowi bedzie najsprawiedliwiej. Wszyscy do 65 lat lub 60 :D Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Kownacki pierwszy łgarz prezia 17.12.08, 11:33 spadaj od mojej forsy złodzieju Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Mnie to wisi 17.12.08, 11:52 W marcu mi się okres pomostowki. Kaczorek może mi popalikotować. Odpowiedz Link Zgłoś
drmac Panie Kownacki... 17.12.08, 11:55 ...ćwicz Pan dalej swój kretyński uśmiech, żeby był jeszcze bardziej kretyński. Przyda się, jak się przyjdzie tłumaczyć z poczynań 'szefa'.. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Deadwood 17.12.08, 12:06 Kancelaria juz calkiem wyglada jak drewutnia, skladowisko toksycznych opadow i przechowalnia niechcianego bagazu. Sladow intelektu trudno tam szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Kownacki łże jak ruda suka.Jego załgane wypowiedzi 17.12.08, 12:07 pasują jak ulał do jego zakłamanej gęby.Ten równie jak Kamiński rudy i wiecznie spocony szczur pałacowy ma tak pojemne gardło,że przejdzie przez nie każde świństwo.Taka usłużna gnida.Nie da się ani patrzeć ani słuchać tych posłańców pRezydenta pisuarów. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Od prezydenckiego "ministra" wymagałbym ... 17.12.08, 12:12 Od prezydenckiego "ministra" wymagałbym więcej precyzji: czy WSZYSCY hutnicy utraciliby uprawnienia wczesnoemerytalne, czy tylko ci, którzy nie pracują w ekstremalnych warunkach? Np. jacyś pisarze oddziałowi, kalkulatorzy, kasjerki, pracownicy warsztatów remontowych, BHP, magazynierzy, itd.itd. Chyba jest jakaś lista zawodów uprawnionych do wcześniejszego przejścia na emeryturę, podyktowana względami medycyny pracy, Panie Ministrze? Niechże Pan nie będzie taki wspaniałomyślny z tymi "pomostówkami" na koszt pozostałych, także rzetelnie pracujących ludzi w zakładach pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
kvg_forum Kownacki: nikt, kto nabył już uprawnienia do "p... 17.12.08, 12:13 Hutnicy zachowali prawo do wczesniejszych emerytur, wiec przyklad jest niefortunny. Co do kasjerek na dworcach PKP to zgadzam sie, ze jest to niesprawiedliwe. Tylko czy ktos normalny (i nie bedacy osobiscie zainteresowany) jest za utrzymaniem tego przywileju? Na jakiej podstawie? Jesli wczesniejsze emerytury maja pozostac to, osobiscie uwazam, ze jedynym sprawiedliwym rozwiazaniem jest nadac to prawo wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
zi69 Czy prezydenta nie stac na porządnych doradców? 17.12.08, 12:45 Budżet ma prawie dwa razy większy niż kancelaria premiera a zatrudnia jakichś obszczymurków. Właściwie to po co on kogokolwiek zatrudnia skoro i tak robi to co brat mu każde? Zaoszczędzilibyśmy kilkaset milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Czy prezydenta nie stac na porządnych doradcó 17.12.08, 13:46 zi69 napisał: > Budżet ma prawie dwa razy większy niż kancelaria premiera a zatrudnia jakichś > obszczymurków. Właściwie to po co on kogokolwiek zatrudnia skoro i tak robi to > co brat mu każde? Zaoszczędzilibyśmy kilkaset milionów. A co ma zatrudniać inteligentniejszych i porządniejszych od siebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda moze i stac, ale prezio potrzebuje glupszych od si 18.12.08, 06:44 ebie, a poniewaz pulap jest niemal zerowy, to jakie sa konie kazdy widzi (kownas, knur-ryngraf i inne mialkosci) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Kownacki: nikt, kto nabył już uprawnienia do 17.12.08, 14:43 Ktore to juz klamstwo tego permanentnego lgarza? Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda ten kaczy goebelsik zawsze odwroci kota ogonem - 18.12.08, 06:33 co za pisdziajski plankton!!! Ale co sie dziwic - jaki prezio takie przydupasy. Odpowiedz Link Zgłoś