magic3 Żyjemy w chorym kraju. 11.01.09, 14:03 Ludzie na łapówki dla skorumpowanych lekarzy dają o wiele więcej niż na WOŚP- o ile więcej urządzeń medycznych można by było kupić za te kwoty. Owsiak żyje sobie z odsetek ( sam wielokrotnie to powtarzał) od potężnych kwot zbieranych co roku od ludzi o wielkich sercach. Niejeden płaci więc kilkukrotnie za to samo: na NFZ, na łapówy dla lekarzy, na sprzęt medyczny kupowany przez Orkiestrę... Powiedzcie czy to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl to jest kraj degeneratow 11.01.09, 15:13 zlodziei, oszustow wszelkiej masci, chamstwa nieposkromionego. tyle miliardow zlotych marnuja, a tu jakas wielka zasrana orkeistra marnuje czas antenowy w panstwowej tv, gdzie w tej samej tvp takie pieniadze ida na odprawy nieodpowiednich politycznie osob hahahahahahaha zalosny kraj, zalosni ludzie, zalosne to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Żyjemy w chorym kraju. 11.01.09, 17:14 Na NFZ płacimy bo nas zmuszają karabinami. W ten sposób nieudolna administracja pokomunistycznych patałachów żeruje na społeczeństwie. Dając na fundację wiemy, że kasa pójdzie na sprzęt, na Woodstock i na opłacenie pracujących w fundacji. Wolę utrzymywac Owsiaka niż panią prezes z ZUS czy NFZ czy jakichś szmacianych polityków typu Kaczyński czy Suski. Właścicielowi fundacji zgodnie z prawem należy się 2% na działalność fundacji. Owsiak robi za to Woodstock. Przeczytaj sobie definicję fundacji w polskim prawie a potem ich zeznania podatkowe, które są jawne zgodnie z prawem. Przeczytaj sobie też raporty NIK potwierdzające uczciwość fundacji Owsiaka i dla porównania raporty NIK pokazujące złodziejską działalność wszystkich polityków w spółkach skarbu państwa. Politycy dymają nas jak prosiaka, jak dojną krowę. Z dwojga złego wolę być rżnięty przez Europę niż nazikatolicką dyktaturę komuchów. Lepsza dla mnie Europa niz Białoruś i Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 14:11 anakonda22 napisał: > ..CO TAM WOŚP..NIECH ŻYJE PiS !!!!!print skrin.. Zbiórka na respirator dla PISu hłehłehłe Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <---==== 11.01.09, 14:27 Kto nie wrzucił do puszki ten moher i fam geotermii! Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: <---==== 11.01.09, 14:43 3cik napisał: > Kto nie wrzucił do puszki ten moher i fam geotermii! -- Kto nie wrzucił ten "Jarosław" :) Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 14:37 Dla niektórych każdy, kto ma inne zdanie n/t Orkiestry, jest tylko mściwym katolikiem. Kolejny element terroru tzw. poprawności politycznej. Jestem wolnym człowiekiem w wolnym kraju i na chore dzieci mogę pieniądze przekazać w inny sposób niż za pośrednictwem Jerzego O., który z niebagatelnych kwot czerpie odsetki dla siebie i swojego otoczenia. Owsiak nie zaistniałby bez sprzyjających mu mediów. Cel Orkiestry jako taki jest chwalebny. Denerwuje mnie tylko to, że kilku potentatów medialnych decyduje o tym, kto jest dobry, a kto zły. Mogą Jurka wykreować ( jeśli prezentuje poglądy zgodne z "salonem" Gazety Wyborczej), mogą Jurka zniszczyć ( gdyby przypadkiem zaczął mówić "nie róbta co chceta") - i to właśnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 14:40 magic3 napisał: ---- Księże proboszczu,czas szykować się na mszę.Zostaw już ten internet "narzędzie szatana" Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re:Powszechne molestowanie o pieniadze w Polsce 11.01.09, 14:45 Co za narod, zamiast uczyc ludzi zapobiegliwosci i dorabiania sie, brania odpowiedzialnosci na siebie - norma jest nauka zebrania i zycia na koszt innych. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re:Powszechne molestowanie o pieniadze w Polsce 11.01.09, 14:51 albinnos napisał: > Co za narod, zamiast uczyc ludzi zapobiegliwosci i dorabiania sie, > brania odpowiedzialnosci na siebie - norma jest nauka zebrania i > zycia na koszt innych. Masz rację , mnie też razi postępowanie KK i jemu pokrewnych instytucji. Może dlatego Owsiak przeznacza na swoją zbiurkę tylko jeden dzień w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re:Powszechne molestowanie o pieniadze w Polsce 11.01.09, 15:01 Tak mysle nie tylko o KK i pokrewnych ale tez o tej akcji Owsika.To forma takiej " moralno-finansowej prostytucji" , podpierajac sie modnym ostatnio politykiem.Po to placimy podatki , by takie rzeczy finansowac.ZA MALO? , PODNIESC PODATKI , A JA I PARE LADNYCH MILIONOW PRACOWNIKOW WYEMIGRUJEMY ZA GRANICE.DOSYC MOLESTOWANIA I ZYCIA NA KOSZT PILNIEJSZYCH I ZARADNIEJSZYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 15:28 vinc0 napisał: > magic3 napisał: > > ---- > Księże proboszczu,czas szykować się na mszę.Zostaw już ten internet "narzędzie > szatana" Pudło :) Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 17:27 > sposób niż za pośrednictwem Jerzego O., który z niebagatelnych kwot czerpie > odsetki dla siebie i swojego otoczenia. Nie kłam, śmieciu, i nie powtarzaj toruńskiej propagandy. Jeżeli masz jakieś dowody, że Owsiak bierze pieniądze Fundacji, to je tu podaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wilamek 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 14:49 mam jedno pytanie do przeciwników WOŚP: czy ktoś Was zmusza do wrzucania pieniędzy? Nie. Więc jeśli nie chcesz nie wrzucaj a pozwól robić to innym. Mi np.: nie podoba się wpłacanie pieniędzy na radio Maryja (choć jestem katolikiem) i tego nie robię, natomiast nie obrażam ludzi którzy to robią. Zgadzam się że nie po to płacimy żeby trzeba było wspierać służbę zdrowia, ale skoro trzeba to masz wybór - chcesz? wrzucasz, nie - to nie. I jedna prośba to wszystkich krytykantów WOŚP - jeśli kiedyś będziecie w szpitalu (czego nikomu nie życzę), rozejrzyjcie się po sali...być może właśnie Wasze życie lub zdrowie ratuje właśnie sprzęt z przyklejonym czerwonym serduszkiem...Wróćcie wtedy na to forum i napiszcie jak to uważacie, że na sprzęt medyczny płacicie podatki i dlatego sprzeciwiacie się Orkiestrze... Odpowiedz Link Zgłoś
anegra Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 15:17 Zgadzam się. "NIe chcę - nie muszę płacić" - tyle że jest to czysta teoria. W Warszawie pod marketem czy kościołem bez serduszka nawet mysz się nie prześlizgnie. Jedno wielkie irytujące natręctwo i namolność, zgraja młodzieży z puszkami, zaczepiająca wszystkich napotkanych. Nie tak to powinno wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 A owsik już lepkie rączki zaciera... 11.01.09, 14:51 znowu jakiś melonik wpadnie do kieszonki. Guru blokersów znowu górą:) Odpowiedz Link Zgłoś
peosyn Guru blokersów górą? Dooobre:) 11.01.09, 14:55 Ja tam ani grosza nie dam.Cel szczytny ale nie dzięki szczynom szczunów. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_franka Sposoby na nachalnych wolontariuszy 11.01.09, 14:52 Popieram akcje, jest szczytna, cele dobre. Oby takich akcji wiecej. Niestety wolontariusze zbierajacy pieniadze sa wg mnie zbyt nachalni. Po 1. Nie kazdy musi chciec/ moc cos "wrzucic". Po 2. Nawet jak juz sie cos do puszki wrzuci i ma sie serduszko przyklejone na kurtce to i tak kazdy napotkany wolontariusz cie zaczepia. Jakie macie sposoby na spokojne przejscie przez miasto w tym dniu? Ja wrzucam pieniazki do pierwszej napotkanej puszki (bo popieram ta akcje i tak) i naklejam sobie serduszko na czapke - wygladam glupio, ale w wiekszosci przypadkow moge spokojnie dojsc do domu. Macie inne sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś
wilamek Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 14:58 jeszcze jedno do tych którzy stawiają na tym forum tezę, że nie będą wrzucać na WOŚP bo od dbania o zdrowie jest służba zdrowia...idąc tym tokiem rozumowania: to od dbania o bezpieczeństwo jest policja, wiec wymontujcie z aut alarmy i immobilajzery - przecież płacicie podatki na policje to po co wydajecie pieniądze na alarmy i inne zabezpieczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
przemoprzemo Jaki numer konta i adres do przelewu?? 11.01.09, 14:58 Czy jeśli przeleje kasę na numer konta ze strony wosp.org.pl/17final/index.php/43/2 bez podania adresu to przelew dojdzie? Mogli podać dokładne dane z adresem do przelewu przez internet... Odpowiedz Link Zgłoś
skomroch1 Dziękuję za życie synka 11.01.09, 15:40 Cała ta żenująca dyskusja przypomina mi stado podgolonych i podchmielonych zaściankowych szlachciurów walących brudną łapa w stół i krzyczących "Veto!"tylko dlatego, że mogą. Ja widziałam moje dziecko w stanie krytycznym, widziałam umieranie innego chłopczyka obok, byłam świadkiem jego chrztu, przeprowadzonego przez pielęgniarki. W Polsce ok. 1200 dzieci co roku zapada na raka, część z nich umiera, bo wykryto raka za późno.Postawcie teraz szereg 1200 dzieci, i pomyślcie że jedno z nich to może być wasze dziecko.Albo matka, ojciec, ktoś kogo bardzo kochacie.I wyobraźcie sobie, że za rok, dwa, ogromna część tego szeregu po prostu zniknie, przestanie istnieć. I w tym momencie KAŻDY może pomóc-i, bardzo wymiernie, może uratować kogoś z tego szeregu. Wobec czegoś takiego jak się ma ta przedziwna, brudna dyskusja? Moje dziecko też żyje dzięki WOŚP,(nie miało raka ale urodziło sie w 27 tyg. ciąży) i nigdy tego nie zapomnę. I bardzo, bardzo dziękuję, i zawsze będę dziękować. "Pytano raz ptaka, co bujał w lazurze, czy jest z lewa, czy też z prawa? "bo to bardzo ważna sprawa" Odparł na to:"Jestem w górze..." Ejsmond Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Panu Bogu podziękuj,a nie złodziejowi 11.01.09, 20:55 >Re: Panu Bogu podziękuj,a nie złodziejowi hahahahaha:) To jakiś popaprany ten bóg, że pozwala na choroby :D Wiem, ch... argument i wyświechtany :) Odpowiedz Link Zgłoś
przemoprzemo Re: Dziękuję za życie synka 11.01.09, 21:08 Ja nie poznałem ojca mojej narzeczonej. Zmarł na raka... za późno wykryty i szans nie miał. Swoja drogą mamy XXI a qu... trzeba ściepę robić w społeczeństwie żeby było czym leczyć ludzi - paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dziękuję za życie synka 11.01.09, 21:12 To nie paranoja, to Polska:) Jak każdy sądzi, że wszystko mu się należy bo tak! To widzimy skutki:) Owsiak zapierdziela, to nie łatwa robota, tak mi się wydaje. Ogarnąć tą całą hucpę (jak niektórzy piszą). To nie takie łatwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
never06 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 15:40 Z Owsiakiem jest tak jak z Westerplatte. Obowiązująca kanoniczna legenda na jego temat paraliżuje jakąkolwiek krytykę czy ukazanie prawdy. Kłopoty finansowe i obecny kryzys spowodowały, że Owsiak stał się nerwowy, terroryzuje i dopuszcza się szantażu moralnego wobec artystów grających dla WOŚP. Jego zdaniem obowiązkiem mediów jest nagłaśnianie jego dzieła za przysłowiowe friko. Artyści bez szemrania karnie mają się stawić w wyznaczonych miejscach i za darmo bawić owsiakowy spęd. A co jeżeli w wolnym demokratycznym kraju ktoś mówi „największemu autorytetowi” Polaków NIE? Aby się przekonać wystarczy wejść na stronę WOŚP i przeczytać korespondencję Hołdys-Owsiak. „Jeżeli jakiś artysta bierze wynagrodzenie za występ na WOŚP, to jest zdemoralizowanym ch...em niewartym podania ręki. Możesz to przekazać Reutersowi jako moje oficjalne stanowisko.” Zbyszek Hołdys „Zbyszek, w imieniu swoim, całej ekipy naszej Fundacji, a także organizatorów finałowych sztabów i imprez – BARDZO CI DZIĘKUJĘ ZA TE SŁOWA!” Sie ma! Jurek Owsiak Proponuję, aby przykład poszedł z góry i sam Jerzy Owsiak oraz członkowie jego rodziny zasiadający z fundacji zrezygnowali z wynagrodzenia i potraktowali to dzieło, jako pracę społeczną. Jeżeli artyści domagający się honorarium są zdaniem tak wybitnych postaci zwykłymi ch...ami to, kim jest organizator i jego rodzina, którzy co prawda zgodnie z prawem, ale pobierają wynagrodzenia z zebranych przez fundacje pieniędzy? Się ma! Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Zgadzam się. 11.01.09, 15:54 Jeden z nielicznych głosów osoby potrafiącej samodzielnie myśleć. Oczywiście, że najlepiej być zdrowym i bogatym i tego każdemu z Forumowiczów życzę. Życzę też jednak niezależnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
skomroch1 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 16:04 Jakby nie było, zawsze będzie źle. Gdyby Owsiak płacił za koncerty, mówiono by, że załatwił kumplom-muzykom niezłą fuchę. A tak na marginesie, uważam, że branie kasy za godzinę śpiewania jednak różni sie od całego roku ciężkiej pracy w fundacji.I jak ktoś nie może się obejść bez kolejnych kilkudziesięciu tysięcy za koncert to niech nie śpiewa na WOŚP, czy w innym, charytatywnym koncercie. Pozostaje kwestia szacunku, lub jego braku dla takiej gwiazdy.nie wiem , kto Owsiakowi odmówił, ale wiem , kto tego nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re:Nie propagowac w Polsce zebractwa 11.01.09, 16:20 Nie takiej Polski chcemy.Chcemy Polski ludzi zaradnych i energicznych.Nie ogladajacych sie na to , kto i ile im da.Ijeszcze ZA DARMO wykorzystuje ten Owsik publiczna TV, na ktora do tej pory MUSIALEM placic haracz, nazywany przez spryciarzy ABONAMENTEM.Dosyc tych oszustw. Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 Też bym tak popracował,hehe 11.01.09, 19:36 ale mnie nie przyjęli do zarządu.. Odpowiedz Link Zgłoś
weasel_wiesel P.Owsiak: Połowa kwesty- dla dzieci Palestyńskich! 11.01.09, 16:38 To zapewni Panu sławę po wieczne czasy. 4 mln zł to cena jednego pocisku Cruise wystrzelonego w szkołę w Gazie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Opamietajcie Sie- 11.01.09, 16:49 Opamietajcie Sie!!. Nie lozcie pieniedzy na dzielo szatana. My razem z bracmi i siostrami Ojca z-cy Dyrektora moglibysmy przeznaczyc te zebrane srodki na wyzszy cel niz chore dzieci ktorych zycie jest w rekach Boga i tylko od niego zalezy jak dlugo beda zyli. Nasz ukochany Ojciec v-ce Dyrektor musi wymienic Maybacha by moc szbciej i bezpieczniej przemieszczac sie w celach religijnych na Wyspy Kanaryjskie. Ma zamysl kupic smiglowiec i podlaczyc WC do zrodel termicznych. Jego wzorem jest skromne zycie Papieza.On tez chcialby tak zyc. A wiec w zyc i nie dawac forsy szatanowi. Alelluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Niektórzy by bardzo chcieli, aby to był autentyk:) 11.01.09, 16:58 Jakoś jednak nikt z "wrednych katoli" czegoś takiego nie napisał :). Odpowiedz Link Zgłoś
polandfirst1 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 18:04 Brawa dla pana Owsiaka za tyle lat ciezkiej pracy, i uzerania sie z urzedasami..gdyby nie on to pod wzgledem poziomu medycyny w Polsce i sprzetu medycznego bylisbysmy druga Bialorusia.... Odpowiedz Link Zgłoś
peosyn chciałem się zapisać do zarządu fundacji owsiaka 11.01.09, 18:17 ale mnie nie przyjęli.Dlaczego? Napisałem że nie jestem katolik i nie słucham o.Rydzyka i że też noszę takie okulary i mówię siemka(bo siema to tylko szef ) i nie pomogło. Dlaczego? W tym roku jeszcze raz napiszę,ale nie wiem czy warto bo coś jakoś słabo idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 17 lat dziadowania i ciągle w szpitalach nędza ? 11.01.09, 18:18 ciekawe ... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: 17 lat dziadowania i ciągle w szpitalach nędz 11.01.09, 19:11 pw2221 napisał: > ciekawe ... ale to wina chorych. gdyby byli przyzwoici dali by odetchnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 kiedy owsik pójdzie siedzieć? 11.01.09, 18:25 mam do niego niebywały podziw,jest pieszczochem władz i mediów od iluś tam lat ,przeżył ileś tam rotacji władzy i jak beton nie doruszenia.Ani w gazecie ani w prokuraturze.Pisać o nim źle ,to jak pokalanie świętości,żeby święte krowy były.Ale jak one nie chcą być święte za cholerę? Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 Pan Bóg nierychliwy,ale sprawiedliwy 11.01.09, 20:39 i dlatego ja już teraz jestem mądry i owsik będzie siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Czemu Tusk/Schechtyna nie chcial dopuscic do WOSP? 11.01.09, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 a rudy z głupawym uśmieszkiem 11.01.09, 18:30 wspomina pewnie stasia i piękne ośnieżone dolomity... Odpowiedz Link Zgłoś
madzis12 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 19:27 ja dziekuje bardzo orkiestrze i Owsiakowi, dzieki sprzętowi który zasponsorowała jego Fundacja każdy pobyt moich dzieci w szpitalu był łatwiejszy i mniej uciążliwy i dla nich i dla nas. Na orkiestre i Owsiaka krzyczy tylko ten co nie miał chorego dziecka i nie był na oddziałach położniczych i dziecięcych i nie widział ile sprzętu jest od nich. Jurek oby orkiestra grała jak najdłuzej i wspomagała dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kosztorysik 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 19:58 Wolę wspomagać Caritas. WOŚP to wbrew pozorom większy szum medialny niż faktyczna pomoc. WOŚP dysponuje kilkudziesięcioma milionami podczas gdy Caritas miał w 2006 roku 239,8 mln! A Caritas nie robi wokół siebie takiego szumu tylko zbiera kasę i działa skutecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 20:16 Super. A ile ma Caritas od panstwa, a ile od ludzi? Jest gdzies rozliczenie tego, co robi Caritas i za ile? Prosze daj odsylacz. Odpowiedz Link Zgłoś
peosyn Jakie kukuku... światełko,przecież nie ma nieba.. 11.01.09, 20:33 róbta co chceta,a ja to pierd.. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Jakie kukuku... światełko,przecież nie ma nie 11.01.09, 21:17 To znaczy, ze tez robisz, co chcesz. Sluchasz wiec Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Takie akcje powinny wszystkich Polaków łączyć 11.01.09, 20:48 Cieszy mnie, że pieniądze dla polskich szpitali zbierane są także poza granicami kraju. :) tzn. Niemcy czy Francuzi dają trochę grosza dla nas :D. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott WOŚP wątpliwości 11.01.09, 20:51 A ja mam dosyć tej akcji. W zeszłym sprzedałem na aukcjach na rzecz orkiestry przedmiotów za kilkaset złotych. W czasie finału WOŚP wyszedłem na spacer i oczywiście zostałem zaatakowany przez hordy małolatów wymuszających pieniądze od przechodniów. Na koniec od jednej z takich grup usłyszałem, że "nie mam serca". W tym roku nie dałem nic. Inna rzecz, że WOŚP nie publikuje pełnego statutu na swojej stronie. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: WOŚP wątpliwości 11.01.09, 21:19 Wszyscy ci wierzymy, ze ze zrobilesz cos konkretnego na rzecz WOSP... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: WOŚP wątpliwości 11.01.09, 21:19 A ja ostatnio widziałem luksusowe autko z napisem Caritas!!! rechott napisał: > A ja mam dosyć tej akcji. W zeszłym sprzedałem na aukcjach na rzecz > orkiestry przedmiotów za kilkaset złotych. W czasie finału WOŚP > wyszedłem na spacer i oczywiście zostałem zaatakowany przez hordy > małolatów wymuszających pieniądze od przechodniów. Na koniec od > jednej z takich grup usłyszałem, że "nie mam serca". W tym roku nie > dałem nic. > Inna rzecz, że WOŚP nie publikuje pełnego statutu na swojej stronie. > Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: WOŚP wątpliwości 11.01.09, 21:59 kozaczek3 napisał: > A ja ostatnio widziałem luksusowe autko z napisem Caritas!!! I dlatego WOŚP nie publikuje swojego statutu na stronie? Odpowiedz Link Zgłoś