moherowiec 13.01.09, 09:57 Trzymam kciuki za Palikota. Takie osoby są potrzebne. Szczere do bólu. Gdyby nie forma przekazu wszyscy by przeszli obojętnie obok problemów, które porusza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzych.korab "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 09:58 Chamskie ataki dziennikarzy TVN24 na J.Palikota są spowodowanie nieznajomością podstaw j.polskiego przez tych dziennikarzy.Określenie użyte przez J.Palikota oznacza haniebne zachowanie według słownika PWN.To dziennikarz nie rozumiejąc co powiedział Palikot użył określenia prostytutka wobec P.Gęsickiej i on powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności oraz ci którzy powtarzają jego bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Camskie ataki dziennikarzy TVN24 na J.Palikota są 13.01.09, 10:00 krzych.korab napisa spowodowanie nieznajomością > podstaw j.polskiego przez tych dziennikarzy.Określenie użyte przez J.Palikota > oznacza haniebne zachowanie według słownika PWN.To dziennikarz nie rozumiejąc > co powiedział Palikot użył określenia prostytutka wobec P.Gęsickiej i on > powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności oraz ci którzy powtarzają > jego bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----prostak Palikot POhaterem PO-motlochu--------- 13.01.09, 10:11 ale jaki chamski elektorat taki chamski i wulgarny jego bohater ... Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka ---prostak Kaczynski PIS-haterem PIS-motlochu---- 13.01.09, 10:15 azraelk.wordpress.com/2009/01/10/prostytuowanie-sie-dla-pis/ Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz prostak Kaczynski PIS-haterem PIS-motloch 13.01.09, 10:23 Kaczynski precz! Odpowiedz Link Zgłoś
calli Zawieszając Palikota.. 13.01.09, 10:34 ..mój głos mają z głowy, pieprzeni hiPOkryci! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Palikot zyskałby w oczach wyborców PO pozycję 13.01.09, 10:49 nie do ruszenia gdyby posłuchał mojej rady. Aby nie spoczywał na laurach, nie czekał biernie na rozwój wypadków, lecz kontynuował swoją krucjatę. Tym razem siegnąwszy do innej formy - performance'u. Namawiam Pana Posła do wykonanie publicznej prostestacyjnej defekacji na podjeździe pałacu prezydenckiego w geście protestu przeciwe faszystowsko sprostytuowanym rządom znanego nam wszystkim kurdupla. Defekacji w świetle kamer TVN24, transmitowanej na żywo. Goła tylna część ciała Pana Posła Palikota, wypięta w stronę pałacu prezydenckiego i wydobywające się z niej fekalia, z ogniem komentowane przez gwiazdy publicystyki politycznej TVN wprawiłaby w zachwyt fanów Platformy, umocniłaby ich przywiązanie do programu i kultury politycznej charakteryzującej PO. Defekacyjna w swej treści retoryka dyskursu publicznego, nieustannie prezentowana przez elektorat i polityków PO świadczy o tym, że sprawy wydalania są w tych kręgach otaczane niezwykłą estymą, by nie rzec wręcz czcią. A więc oparty o nie performance Pana Posła byłby czymś jak najbardziej naturalnym. I poszerzyłby krąg elektoratu PO. Zacieśniłby więź z elektoratem już istniejącym. Myślę, że wszyscy wyborcy PO, szczególnie ci pełni wolnego, nieskrępowanego ducha "młodzi,inteligentni, wykształceni, z większych miast..." powinni namawiać Pana Posła do takiego wystąpienia. Byłoby ono pięknym ukoronowaniem dotychczasowych wystąpień Pana Posła, a także mogłoby stać się pierwszym z serii wystąpień nowych. Konstytuujących nową, świecką tradycję polityczną PO. Wystąpienie takie umocniłoby pozycję Pana Posła w klubie i całkowicie ochroniłoby Go od jakichkolwiek konsekwencji natury dysycplinarnej. Gdyż żadne władze PO nie ośmieliłyby się naruszuć zasłużonej czci, jakiej już zażywa, a po protestacycjnej defekacji będzie zażywał więcej wśród zwolenników PO. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Palikot zyskałby w oczach wyborców PO pozycję 13.01.09, 10:50 No, to by już była nowoczesna sztuka awangardowa. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oczywiście. Także i nowoczesna sztuka. Palikot 13.01.09, 11:14 jest przecież znanym mecenasem sztuki, tym razem zrealizowałby dodatkowo znaną mcluhanowską tezę "A Medium is a Mesage". Ten performance zawierałby więc zarówno łatwodostępną warstwę zrozumiałą dla każdego przeciętnego wyborcy PO, jak i tę głębszą, dla tego bardziej wyrafinowanego. Zresztą krytycy sztuki zatrudnienie w GW z pewnością zwróciliby uwagę swych Czytelników na ów głębszy, ukryty sens wystąpienia Posła Palikota. adas313 napisał: > No, to by już była nowoczesna sztuka awangardowa. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Paliknot zdiagnozowany: 13.01.09, 11:30 pl.wikipedia.org/wiki/Koprolalia Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: ----prostak Palikot POhaterem PO-motlochu---- 13.01.09, 10:39 Hrabia,jestem takim elektoratem że nawet ciebie nie chcialbym kopnac w dupę ty parobku pieprzony. Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: ----prostak Palikot POhaterem PO-motlochu---- 13.01.09, 11:38 hrabia-monte-christo napisał: > ale jaki chamski elektorat taki chamski i wulgarny jego bohater ... Re: A ty jaśnie wielmożny panie "hrabio", spolegliwy i kulturalny jak sam J.Kaczyński, że o Kurskim i Brodzińskim nie wspomnę! Tfu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Na podstawie czego wydajesz takie opinie? 13.01.09, 11:49 Przeczytaj jeszcze raz swój post i nie ciesz się że komus dokopałeś tylko smuc że nie stać cie na nic twórczego. Co takiego chamskiego i wulgarnego dostrzegłeś w elektoracie PO lub p. Palikocie? Na miejscu zarówno Lecha jak i Jarosława Kaczyńskiego odpowiedział bym z usmiechem że to nieprawda i tyle. Polityka to niekiedy brudna "zabawa". Następny temat do przemyslenia to wiarygodność danych podanych przez p. Gęsicką, powiedziała nieprawdę manipulując faktami by zgadzała się z linia partii, kiedyś nazywano takie osoby wyciruchami partyjnymi, niech sie p. Gęsicka buchnie w pierś i opowie jak jest naprawdę gdyz okłamała społeczeństwo i to powinno byś sednem dyskusji. Co do prawdomówności to ja jeszcze dołozę od siebie, gdzie stał J.Kaczyński po 13 grudnia 1981 r, bo powiedział że tacy jak ja stali tam gdzie zomo, ja mam świadków że stałem akurat naprzeciw i do nas strzelano. Czekam na odpowiedź, inaczej moge nazywać J.Kaczyńskiego jak mi sie spodoba, publicznie wypowiedział kłamstwo które łatwo mozemy udowodnić. a tak na marginesie tej szczekaniny, gdyby nie media nikt o tej sprawie by nie słyszał gdyż większość nie czyta blogów a mediom to napędza ogladalnośc i zawsze będzie większa niz kilkugodzinna debata gadających głów. Nie szastaj epitetami skoro nawet własnej osoby nie jesteś pewnien, albo to udowodnij faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Na podstawie czego wydajesz takie opinie? 13.01.09, 13:26 a.k.traper napisał: > Przeczytaj jeszcze raz swój post .. >Co do prawdomówności to ja jeszcze dołozę od > siebie, gdzie stał J.Kaczyński po 13 grudnia 1981 r, bo powiedział > że tacy jak ja stali tam gdzie zomo, ja mam świadków że stałem > akurat naprzeciw i do nas strzelano. Co Ty nie powiesz. Kaczyński do Ciebie strzelał (pistolecikiem?) Kaczyński mówił, że on stoi nadal w tym samym miejscu co wtedy a Ty kiedyś stałeś z nim a teraz stoisz tam gdzie stało ZOMO. (Nie nazwał Cię zomowcem). Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Daruj sobie te tłumaczenia 13.01.09, 17:35 Należy mysleć przed wypowiedzia i do kogo się to mówi. Dzisiaj moge powiedzieć, że nie wiem czy Kaczyński do mnie strzelał, wtedy powiedziałbym że nie, dzisiaj nie jestem tego taki pewny. Jak chce mi to wytłumaczyć to niech na wałach jasnogórskich publicznie przeprosi, patrząc prosto w oczy bez podtekstów inaczej będę go uwazał za tchórza i mam prawo kopnac go w d... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Chamskie ataki dziennikarzy TVN24 na J.Palikota 13.01.09, 10:24 krzych.korab napisał: > krzych.korab napisa spowodowanie nieznajomością > > podstaw j.polskiego przez tych dziennikarzy.Określenie użyte przez J.Pali > kota > > oznacza haniebne zachowanie według słownika PWN.To dziennikarz nie rozumi > ejąc > > co powiedział Palikot użył określenia prostytutka wobec P.Gęsickiej i on > > powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności oraz ci którzy powtarzaj > ą > > jego bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Bzdury! Janusz Palikot niczego nie przekroczyl. 13.01.09, 10:02 Ma racje! Jaroslawa Kaczynska pierwsza mowila w Sejmie publicznie o prostytucji sedzow i jakos nikt jej nie odwolywal. Jesli karac Palikota to i Jaroslawe Kaczynska!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Bzdury! Janusz Palikot niczego nie przekroczyl 13.01.09, 10:25 jacek230 napisał: > Ma racje! Jaroslawa Kaczynska pierwsza mowila w Sejmie publicznie o > prostytucji sedzow i jakos nikt jej nie odwolywal. Jesli karac > Palikota to i Jaroslawe Kaczynska!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Bzdury! Janusz Palikot niczego nie przekroczy 13.01.09, 10:43 jacek230 napisał: > Ma racje! Jaroslawa Kaczynska pierwsza mowila w Sejmie publicznie o > prostytucji sedzow i jakos nikt jej nie odwolywal. Jesli karac > Palikota to i Jaroslawe Kaczynska!!!! Wolę prostytutki jak wstretnych flejtów pedalskich jak ten mały gudłaj Odpowiedz Link Zgłoś
snooka Wykształciuchy zaczną toczyć pianę, 13.01.09, 10:02 że im trybunowi ludowemu zamyka się usta. A przecież Palikot to sumienie narodu dresiarzy, blokersów, dziuniek w białych kozakach i tipsiar. Sumienie ludzi, dla których licencjat jest tytułem naukowym, a ulubionym napojem do obiadu jest Warka Strong albo Dębowe Mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wykształciuchy zaczną toczyć pianę, 13.01.09, 10:07 Pomyliłeś Palikota z Giertychem i Lepperem. Ale nie ty jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 10:16 dresiarze, blokersi, dziunki i typsiary ;-)))) dawno nie słyszałem tak barwnego języka u przedstawicielki słabowykształconego, ciemnego, ksenofobicznego elektoratu z jakiegos zadupia. nawet mnie to rozbawiło Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 10:31 O wielki przedstawicielu jasnogrodu malo jeszcze slyszales i widziales. Co do palikota niech go wywala, bo myslalem, ze po usunieciu LOeppera i Giertycha jezyk polityki bedzie w miare normalny, niestedty mamy ciape palikota. najpierw palikot, a nastepny bedziesz ty jarku, wiec sie nei ciesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 10:37 hbk napisał: > bo myslalem, ze po usunieciu LOeppera i Giertycha > jezyk polityki bedzie w miare normalny, język polityki już nie będzie normalny -taie standardy ustawił Pis ustami swoich przedstawicieli zanim jeszcze Janusz Palikot wystąpił ze swoim pierwszym gadżetem > a nastepny bedziesz ty jarku, wiec sie nei ciesz. uważasz mnie za Jarka???? ale chyba nie Jarka "Ciotę" Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 10:54 takie standardy wyznaczyl elektorat i wyborcy,(nie ja bo nie moglem wtedy glosowac), gdy po raz pierwszy wybrano leppera i giertycha, wiec pan jarek nie ma tu nic do tego, on przejal ten jezyk (kaczynski oczywiscie). Jednak widze, ze chyba jedynym zrodlem Twych informacji sa biuletyny PO, szkoda bo znajac zycie w 80 stalbys razem z ZOMO, skoro swiecie wierzysz w to co przeczytasz w jednym zrodle. Szkoda tez obywatelu jasnogrodu, ze wierzysz iz polacy dziela sie na zwolennikow PO i PISu, pragne Ci powiedziec, ze tak nie jest, wiec jesli w riposcie chcesz mnie porownac do moherkow, pisowczykow, to daryuj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 11:07 cos słabo znasz zycie, a lata 80-te to chyba tylko z opowiastek Kaczyńskiego o ZOMO;-), może troche poczytaj o tych czasach bo jak widze twoja wiedza jest bardzo uboga pozatym zaintersowałeś mnie wiadomością o biuletynach informacyjnych PO - co to takiego jest? czy cos takiego widziałes? czy może uważasz że skoro Pis rozsyła smsami wiadomości do swoich aktywistów to PO tez cos takiego robi? napisz cos więcej zainteresowałes mnie osobiście jest mi obojetne czy jestes Pisdzielcem czy czyms innym - dostałes ripostę taka na jaką sobie zasłuzyłeś Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 11:13 Skoro twierdzisz, ze nie znam, to nie znam nie ebde sie z Toba klocil, bo jam nie palikot, a pozatym nie lubie stosowac inwektyw w przeciwienstwie do Ciebie (patrz: swe inne posty). Riposta, tak jak spodziewalem sie kiepska i zenujaca, bo jedyne na co Cie stac to Kaczory, chyba masz jakas manie przesladowcza, moze polecic Ci jakiegos specjaliste? Po tez wysyla swoim dzialacza maila, co maja mowic, mowili o tym w TVN i Polsacie dzien po informacjach o takich sms z PISu, a powiem CI jescze jedna rzecz ciekawa. Miedzy PISem (ktorego tak nie lubisz), a PO nie ma zadnej roznicy, zadnej. Przypatrz sie, popatrz, a potem bedziesz wiedzial, ze mam racje. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 11:24 chcesz odpowiedzi kulturalnych to może zmień forum albo poczytaj bloga pani Jandy, moje posty są jakie są i takie będa - ale maja jeden plus - jeżeli ci nie odpowiadaja to nie musisz ich czytać. twoje upodobania są mi obojetne tak samo to czy stosujesz inwektywy - to juz twoj problem i musisz nauczyc się z tym zyć sam Skoro nie widzisz róznicy pomiędzy PO a Pisem to też jest twoj problem - poczytaj albo posłuchaj radia może coś zauwazysz. W sumie to nie wiem czego ty odemnie chcesz? nie oczekuj że cię pokocham ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 11:31 niczego od Ciebie nie chce, po prostu lubie sobie znalesc goscia z ktorego bede mogl sie posmiac, a wybieram go zawsze wedlug klucza zaslepienia (milosc badz to do -po badz do pisu, oni zawsze sa smieszni). nie stosuje inwektyw i niczego od ciebie nie chce poza powodami do smiechu, nie widzisz, ze PO i PIS sa do siebie jakao partie bardziej podobne, anizeli rozne to Twoj problem. Jednak wiesz co rozni fana pisu i po(dlatego uwazam tych drugich za smieszniejszych). Fani pisu nie udaja, ze sa oswieceni i maja wyksztalcenie, fani po natomiast ciesza sie (niby) wyzszoscia, bo sa (niby) wyksztalceni, ale tak naprawde sa takimi samymi prostakami, glupkami i chamami. Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 10:33 pakulec napisał: dresiarze, blokersi, dziunki i typsiary ;-)))) dawno nie słyszałem tak barwnego języka u przedstawicielki słabowykształconego, ciemnego, ksenofobicznego elektoratu z jakiegos zadupia.nawet mnie to rozbawiło Twoje wypowiedzi,świadczace o b.b.małym rozumku zawsze mnie rozbawiają. Ciekawe z jakiego zadupia ty jesteś,wybitnie inteligentny i wykształcony wyborco PO, miłośniku buraka z Biłgoraja ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 10:40 e-marlowe napisał: > Twoje wypowiedzi,świadczace o b.b.małym rozumku zawsze mnie > rozbawiają. Ciekawe z jakiego zadupia ty jesteś,wybitnie > inteligentny i wykształcony wyborco PO, miłośniku buraka z > Biłgoraja ? chciałbyś na mnie donieść do jakiejś lokalnej komórki PIsu? albo nasłac na mnie jakiś moherowy desant? muszę cię zmartwic prosty ciemniaku wasz czasy się skonczyły i juz nie wrócą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 11:01 pakulec napisał: chciałbyś na mnie donieść do jakiejś lokalnej komórki PIsu?albo nasłac na mnie jakiś moherowy desant? muszę cię zmartwic prosty ciemniaku wasz czasy się skonczyły i juz nie wrócą ;-) Donoszenie nie leży w moim charakterze. Ja też się cieszę,że rządy pisu się skończyły. Właśnie to m.in. świadczy o twoim małym rozumku - nie rozumiesz, że nie trzeba być wyborcą pisu,żeby widzieć złe działania rządu i PO. To z jakiego zadupia jesteś inteligencie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 11:12 przestań się teraz usprawiedliwiać i wycofywać - zaatakowałes pierwszy to dostałes opowiedż na jaka zasłużyłeś - teaz weź się wgarśc i nie płacz Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: o kurcze ale nam dokopalas 13.01.09, 11:43 pakulec napisał: przestań się teraz usprawiedliwiać i wycofywać - zaatakowałes pierwszy to dostałes opowiedż na jaka zasłużyłeś - teaz weź się wgarśc i nie płacz Nie mam przed kim się usprawiedliwiać i z czego wycofywać.Nadal uważam Palikota i osoby go popierające za prostaków oraz uważam,że osoba,która dostała miejsce na liście PO do sejmu,dzięki pieniądzom i sfinansowaniu wydania książki D.Tuska,powinna być ostrożniejsza w szafowaniu określeniem "polityczna prostytucja"... To z jakiego zadupia jesteś inteligencie ? Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Wykształciuchy zaczną toczyć pianę, 13.01.09, 11:33 snooka napisał: > że im trybunowi ludowemu zamyka się usta. > > A przecież Palikot to sumienie narodu dresiarzy, blokersów, dziuniek > w białych kozakach i tipsiar. Sumienie ludzi, dla których licencjat > jest tytułem naukowym, a ulubionym napojem do obiadu jest Warka > Strong albo Dębowe Mocne. To tak jak Kaczyńscy, którzy są idolami niewykształconych prymitywów Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: Wykształciuchy zaczną toczyć pianę, 13.01.09, 11:48 snooka napisał: > że im trybunowi ludowemu zamyka się usta. > > A przecież Palikot to sumienie narodu dresiarzy, blokersów, dziuniek > w białych kozakach i tipsiar. Sumienie ludzi, dla których licencjat > jest tytułem naukowym, a ulubionym napojem do obiadu jest Warka > Strong albo Dębowe Mocne. Re: Snooka, czy snobka/ Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: Zagłosuj se na komuchów 13.01.09, 12:21 wlserwis napisała: > . Re: Wyjaśnij mnie ciemniakowi pojęcie słowa "Komuch". Ale proszę nie własnymi słowami, bo tu się nie masz czym chwalić, ale bazuj na jakowyś opracowaniach ludzi mądrzejszych od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:11 Człowiek który ma słabszą nogę, podpiera się laską.Człowiek słabszy intelektualnie, poprawnością polityczną czyli dulszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt idiot politics 13.01.09, 10:11 Przecież ten kraj ma ważniejsze problemy niż poseł Platformy Palikot Odpowiedz Link Zgłoś
jeleniowa "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:12 Chlebowski chyba zwariowal albo dal sie zwariowac. To jego pozycje jako szefa klubu nalezy podstawic pod dyskusje a nie Palikota! Prawda w oczy kole ale niestety nawet jesli jest niewygodna to jest prawda. Skad sie nagle w polityce nabralo tych kulturalnych, o dobrym smaku, uczciwych, dyskretnych? To zwykla polska hipokryzja. Jesli prawda jest niewygodna to najlepiej zamknac komus usta!!! A moze PO z PiS-em da na msze za Polikota? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Janusz Palikot ma racje 13.01.09, 10:12 jedyne co można mu zarzucić to to że używa zbyt mocnych środków ekspreji, a to pozwala jego krytykantom supic się na gadżetach zamiast na problemie. Pozatym w pełni popieram - tak trzymac panie Januszu! Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka Palikot trafnie ocenił "wystep' Gęsickiej.... 13.01.09, 10:14 azraelk.wordpress.com/2009/01/10/prostytuowanie-sie-dla-pis/ Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec pewno że trafnie 13.01.09, 10:21 tylko zwróc uwagę na czym sie skupła większość krytykantów - na okresleniu że sie "sprostytuowała", a nie na tym że pieprzyła głupoty, a już najbardziej mnie wkurzyła postawa koleżanek Palikota z PO, ktore zamiast się skupić natym że Gęsicka opowiada bzdury o pracy ich koleżanki - minister od funduszy unijnych, oburzaja się na Palikota -który ma odwagę nazwać rzeczy po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: pewno że trafnie 13.01.09, 10:47 Żartujesz - spodziewałeś się jakiejś merytorycznej debaty w naszej republice bananowej? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: pewno że trafnie 13.01.09, 10:49 niałem nadzieję że cos takiego się odbędzie, a wyszło jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Janusz Palikot ma racje 13.01.09, 10:27 pakulec napisał: > jedyne co można mu zarzucić to to że używa zbyt mocnych środków > ekspreji, a to pozwala jego krytykantom supic się na gadżetach > zamiast na problemie. > Pozatym w pełni popieram - tak trzymac panie Januszu! Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:17 Jak można atakować tak zasłużonego człowieka, który wzbogaca nasz język polityczny. Pan Janusz Palikot symbolizuje politykę miłości Platformy Obywatelskiej i jest jej najbardziej znaną twarzą. Dzięki niemu można teraz każdego nazwać chamem i prostytutka w dyskusji. Można też przychodzić z wizytą z plastikowym penisem albo świńskim ryjem w prezencie. Bierzmy przykład z elity naszego społeczeństwa, posłów i senatorów. Proponuje wymierzyć Panu posłowi Palikotowi symboliczną karę - 50 złotych na fundację wspierającą dziewczęta odchodzące z najstarszego zawodu świata. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec "małpa w czerwonym" była poprawna? 13.01.09, 10:23 a bura suka, spieprzaj dziadu? to tylko drobe fragmenty tego co spowodował Pis Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz "małpa w czerwonym" była poprawna?Kaczynski precz 13.01.09, 10:29 pakulec napisał: > a bura suka, spieprzaj dziadu? to tylko drobe fragmenty tego co > spowodował Pis Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Paliko 13.01.09, 10:35 Dowiedz się o okolicznościach machania gumowym penisem przez posła Janusza Palikota. Dla ułatwienia przypominam: Patrol policji zgarnął podchmieloną studentkę. Nie miała przy sobie dokumentów tożsamości i dlatego zabrano ją do izby zatrzymań komendy miejskiej. Tam została wielokrotnie zgwałcona. W odpowiedzi na oskarżenia o gwałt policja (w osobie komendanta) sugerowała jakoby "zachowywała się agresywnie". Rzeczniczka prasowa policji (po cholerę są te etaty?), zapewne jakaś superkulturalna magister nauk humanistycznych, posunęła się do stwierdzenia, jakoby zatrzymana była zarzygana i śmierdząca, więc żaden policjant by jej nie zgwałcił. Dopiero niekonwencjonalna interwencja posła spowodowała ZMIANY PERSONALNE w komendzie policji. Kilku policjantów zwolniono dyscyplinarnie ze służby. Jest wniesiony akt oskarżenia, trwa proces karny przy drzwiach zamkniętych. Jak się okazało, ta studentka nie była jedyną pokrzywdzoną. A teraz wyobraź sobie, że twojej córce zdarzyła się przygoda z jakimś macho z radiowozu. Na pewno chciałbyś, aby ktoś stanął w jej obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Paliko 13.01.09, 10:53 I za to chwała Palikotu. Ale swój udział w bezproduktywnych politycznych nawalankach mógłby sobie podarować. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Paliko 13.01.09, 12:00 zigzaur, powtarzasz się, chyba wklejasz wszędzie tę historyjkę, już raz to widziałem. Numer godny włoskiej Ciocioliny - ganianie z gołym biustem w imię "zwrócenia uwagi na wyższe cele" A Palikot jest cienias, skoro będac taką szychą w Lublinie nie może sobie poradzić bez wibratora Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Paliko 13.01.09, 17:23 To nie jest historyjka tylko fakt. Ani też to nie jest numer. Nie znasz mechanizmów. Poseł nie ma żadnego wpływu na obsadę stanowisk w policji. Policja jest scentralizowana. To za czasów PZPR działacz polityczny wszystko załatwiał i był szychą. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Trzymam kciuki za Palikota 13.01.09, 10:17 I ja także trzymam. Liczę bowiem na to, że Palikot wzniesie się ponad podziały partyjne i on - nowy Herakles - oczyści stajnię Augiasza. Powie prawdę o Kaczyńskich, o Komorowskim, o Tusku, o Kwaśniewskim, o Jaruzelskim itd. Na pewno się nie mylę, Palikot zobaczy najmniejsze ździebełko w oku każdego bez względu na to, czy to polityk PiS-u, PO, PSL czy SLD. Oczywiście, najpierw zaś ujawni caluśką prawdę o sobie samym... No, bo jakże inaczej... Chyba że Palikot to Matka Teresa polskiej polityki i jest czyściutki, najczystszy... Odpowiedz Link Zgłoś
10robo10 "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:17 Wyniki głosowania ( wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/9,80271,6153980.html (, to odzwierciedlenie poparcia dla PO i PiS-u. Jeśli Palikot zostanie ukarany to będzie to znaczyło, że władze PO sądzą, że ich elektoratem jest elektorat PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Trzymam kciuki za Palikota 13.01.09, 10:22 moherowiec napisał: > Trzymam kciuki za Palikota. Takie osoby są potrzebne. Szczere do bólu. > Gdyby nie forma przekazu wszyscy by przeszli obojętnie obok problemów, które > porusza. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:23 G...o prawda Szefie Glebie Hlebowiczu,jedne zdanie Kurskiego jest więcej warte niż te wasze mataczenie"tusk przemawia ustami palikota"(tusk i palikot piszę z małej litery z POwodu braku szacunku)i taka jest cała prawda Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec wartość zdania kurskiego ;-)))))) 13.01.09, 10:26 zdanie kurskiego ( też pisze celowo z małej litery) ma wartośc tylko dla ciemnego ludu który stanowi elektoray Pisu, cóż, ciemne, słabowykształcone prostaki z zadupia tez muszą mieć jakiś autorytet Jako polski patriota jestem dumny z poczynan pana Palikota Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczynscy-podwojne polskie nieszczescie 13.01.09, 10:30 pakulec napisał: > zdanie kurskiego ( też pisze celowo z małej litery) ma wartośc tylko > dla ciemnego ludu który stanowi elektoray Pisu, > cóż, ciemne, słabowykształcone prostaki z zadupia tez muszą mieć > jakiś autorytet > Jako polski patriota jestem dumny z poczynan pana Palikota Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: wartość zdania kurskiego ;-)))))) 13.01.09, 10:49 Ty,wrojoz i nieoceniony(na razie nieobecny) zorro1 jesteście PatriOtami PO i SLD a nie polskimi Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: wartość zdania kurskiego ;-)))))) 13.01.09, 10:54 jako prawdziwie polski patriota nie zgadzam się z twoimi wolskimi insynuacjami - ty o patriotyźie wiesz tyle ile ci rosyjski agent Rydzyk powie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: wartość zdania kurskiego ;-)))))) 13.01.09, 11:23 powinienes sie nauczyc nowych inwektyw, bo cimnogrod i moher i prostaki takie dziwne juz i oklepane. mam nadzieje, ze z tym prawdziwym polskim patriota to zartujesz, ale zauwaz, ze palikot skutecznie zniechcecil ludzi do dyskutowania na temat pomyslow gospodarczyc PIS, ktoe (uprzedze Twa riposte, ze sa dendne) sa podobne do walki z kryzysem w UE, problemem jest jednak fakt, ze jasnie oswiecony herr tiusk powiedzial, ze kryzysu nie ma i co mamy rozprawiac o czyms czego niema, my nie ateisci:P Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: wartość zdania kurskiego ;-)))))) 13.01.09, 11:26 słuchaj zastanów się co ty chcesz -najpierw atakujesz a potem płaczesz jak dostaniesz riposte. Zachoweanie godne Kaczyńskiego. ja nie jestem litosciwy Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: wartość zdania kurskiego ;-)))))) 13.01.09, 11:33 Czy ktos tu placze z powodu dostania riposty? Chyba nie moiwsz o swych smiesznych postach, podobnych do pisowskich, a myslaem ze was inteligentych fanow po stac na cos wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros chyba to wyborcyu glosowali na niego 13.01.09, 10:26 a nie cholota z PO, pozatym wypier....alac z telewizji i do roboty nieroby Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Szkoda czcionek na pisanie o Palikocie i jego 13.01.09, 10:26 poplecznikach. Na nic mierne ale wierne analizy słowa prostytucja. Biedny ten słownik PWN gdy go chamstwo w swe brudne ręce weźmie. Tak CHAMSTWO ! Ponieważ inaczej nie można nazwać tłuszczy która Palikotem stoi i jego postępki pochwala. Acha, i zaznaczam wcale nie popieram PiS, moherów, rydzykow itd. Po prostu jestem dobrze wychowany ! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec zabolała prawda? 13.01.09, 10:30 nie musisz się wstydzić swoich wyborów politycznych i wyjasniać nam tu kogo nie popierasz - gdybyś przeczytał definicje słowa prostutuować to bys zrozumiał że to nie jest chamsto tylko powiedzenie prawdy. Ale do tego aby to zrozumieć nie wystarczy byc dobrze wychowany - trzeba miec jeczcze coś w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: zabolała prawda? 13.01.09, 10:37 Prostytucja bez przyjemności seksualnej jest jeszcze gorsza od prostytucji z przyjemnością seksualną. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Co, już ci nie staje? 13.01.09, 11:26 Ze starości czy z głupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
j.ciecwierz somatico,ty dobrze wychowany? chyba w chlewiku.... 13.01.09, 10:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=71635053&a=71696065 Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Chyba PO za prawdę wyrzucać nie będzie 13.01.09, 10:27 Chyba PO za prawdę wyrzucać nie będzie. Bo wtedy okaże się, że kacze kłamstwa zwyciężają. I żegnaj Polsko. Odpowiedz Link Zgłoś
czarytka Czy Palikot skłamał,pomówił? kto to wie? 13.01.09, 10:28 azraelk.wordpress.com/2009/01/10/prostytuowanie-sie-dla-pis/ Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Palikot mowi prawde. 13.01.09, 10:32 incipit napisał: > Chyba PO za prawdę wyrzucać nie będzie. > > Bo wtedy okaże się, że kacze kłamstwa zwyciężają. I żegnaj Polsko. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa incipit 13.01.09, 10:46 Twoja argumentacja przekonała mnie. Niegdyś uważałem, że Kurski postąpił ohydnie, pomawiając dziadka Tuska o bycie wermachtowcem, to było obrzydliwe kacze kłamstwo. Do chwili przeczytania twojego wpisu uważałem też, że ohydnie postąpił Palikot, pomawiając Kaczyńskiego o homoseksualizm. Obaj nie dali dowodów, a ukazali tylko plotki, co było - w moim błędnym przekonaniu - niegodziwością. Jednak ty zmieniłeś moje przekonania w tym względzie. I Kurski, i Palikot od teraz są w moich oczach bohaterami. Kurski to Herakles, a Palikot to Herkules. Obaj wyczyszczą polską stajni. Nie żegnaj więc Polsko, a witaj Polsko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j.ciecwierz urtasa..Jest pewna różnica... 13.01.09, 10:50 Kurski w dużej częsci skłamał,Palikot powiedział prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Paliknot nie mówi ani prawdy, ani kłamstwa 13.01.09, 11:29 On cierpi na koprolalię: pl.wikipedia.org/wiki/Koprolalia Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa To fakt 13.01.09, 12:27 Tak, przekonałeś mnie, Palikot nie skłamał, ma dowody, że Kaczyński to gej i że molestuje seksualnie ludzi. Te dowody Palikot wkrótce przedłoży w prokuraturze, a Kaczyński skończy jak Łyżwiński. Moim zdaniem, Palikot to bohater narodowy. Oczyści Polskę z Kaczyńskich. Za to powinien dostać fotel marszałka Senatu. Myślę, że PO go nie zawiesi. Odpowiedz Link Zgłoś
kluska_leniwa Jejku, ale fajny ten Palikot 13.01.09, 10:28 odważny, bogaty, a przede wszystkim niezastąpiony. Jest głosem sumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:31 Tylko dewwiant,moze tak obelzywie myslec o innych.Ten czlowiek powinien sie leczyc.Moze jeszcze kiedys poznamy prawde o Palikocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Paliko 13.01.09, 10:52 POdobno ma kochasia/kochankę w Lublinie(nie wiem za kogo on robi) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:33 Pośle Chlebowski - jest pan w błędzie. Palikot wykłada kawę na ławę. W obecnej chwili jest to niezbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
j.ciecwierz Proponuje zawieszenie Kaczynskich i wyjasnienie... 13.01.09, 10:43 afer z ich udziałem i ich kumplami.... wyborcza.pl/1,75480,5222851,Fundacja_na_ciezkie_czasy.html wiadomosci.wp.pl/kat,8171,wid,9657137,wiadomosc_prasa.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=74891904&a=74907348 i wiele innych przekrętów Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Proponuje zawieszenie Kaczynskich i wyjasnien 13.01.09, 10:59 złóż stosowne doniesienie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Proponuje zawieszenie Kaczynskich i wyjasnien 13.01.09, 12:06 Przecież Pitera i Gronkiewicz juz od dawna to mają, kolega Ameryki nie odkrył Odpowiedz Link Zgłoś
casm Niech przeprosi w TV 13.01.09, 10:43 A przy okazji sprostuje kłamstwa p. Gęsickiej Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec o Gęsickiej to akurat była prawda 13.01.09, 10:45 sprostytuowana posłanka sama prznała dwa dni poźniej że opowiadała głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
j.ciecwierz Re: o Gęsickiej to akurat była prawda 13.01.09, 10:48 pakulec napisał: > sprostytuowana posłanka sama prznała dwa dni poźniej że opowiadała > głupoty to nie były głupoty, to perfidne kłamstwa,wypowiadane z całkowitą premedytacją, a to juz nazywa sie'"polityczna prostytucja'" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: o Gęsickiej to akurat była prawda 13.01.09, 10:56 Uważaj, bo i ty do sądu trafisz... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie strasz nie strasz bosię zes.... 13.01.09, 11:13 czasy Pisu się skonczyły, gwoźdazie zardzewiały Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Paliko 13.01.09, 10:45 No, pokiwają palcem. W bucie. Tak samo, jak PiS kiedyś karało Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Niech Kaczyński zawiesi Gęsicką 13.01.09, 10:46 może się przy okazji ujawnić ze swoimi upodobaniami wtedy może zyska 2-3 % poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
j.ciecwierz Re: Niech Kaczyński zawiesi Gęsicką 13.01.09, 10:48 za jaja...hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Niech Kaczyński zawiesi Gęsicką 13.01.09, 10:52 para Jarosław i Gęsicka ma w sumie jedno jajko i nie jest to jajko Jarosława Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Niech Kaczyński zawiesi Gęsicką 13.01.09, 10:55 Za co? Przeciez powiedziała prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 "Będę rekomendował czasowe zawieszenie Palikota" 13.01.09, 10:53 Palikot swietnie by sie sprawdzil w STALINOWSKIEJ CZEKA,zawsze znalazlby wroga do wykonczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis W dodatku Gęsicka prawdę powiedziała... 13.01.09, 10:54 "To by było dobrze też dla rządu, bo zyskałby wdzięczność obywateli i przedsiębiorców. Jak na razie co sytuacja jest niedobra. Polska z tej nowej perspektywy finansowej 2007-2013 wykorzystała 0,38 procenta środków - powiedziała Gęsicka. Jak zaznaczyła, Komisja Europejska w swoich statystykach wykorzystywania środków uwzględnia również wypłaconą zaliczkę w wysokości 5 proc. funduszy. Wyjaśniała jednak, że zaliczka ta została przez nas nietknięta i pozostaje na kontach w Narodowym Banku Polskim. Pieniędzy nie wydamy jednak, jeżeli nie będą podpisane umowy na ich wykorzystanie. Na koniec zeszłego roku zakontraktowano 8,1 miliarda, czyli 3,3 proc. przysługujących nam pieniędzy z nowej perspektywy finansowej. - Żeby wydać w tym roku 16,8 miliarda złotych, jak chce rząd, powinniśmy mieć zakontraktowane 30-40 miliardów złotych - wyjaśniała Gęsicka. A to dlatego, że umowy podpisywane na wydawanie pieniędzy dotyczą zazwyczaj inwestycji kilkuletnich, gdyż przeznaczone są np. na budowę dróg, które u nas powstają bardzo powoli, budowę oczyszczalni ścieków czy inwestycje związane z ochroną środowiska, których realizacja obliczana jest na kilka lat. Oznacza to, że zakontraktowane pieniądze rozłożone zostaną na parę lat. - Jeżeli w dalszym ciągu będziemy w tym tempie kontraktować środki, to na zakontraktowanie całej kwoty, która nam przysługuje, potrzeba będzie 33 lat. A środki z perspektywy finansowej na lata 2007-2013 powinniśmy rozliczyć do końca 2015 roku. Opinia publiczna nie ma pojęcia, że to tak wolno idzie. Może będzie bodźcem dla rządu, jeśli się o tym dowie - mówiła Gęsicka. Bardzo trudno idzie nam z największymi projektami, które miałyby być współfinansowane z funduszy unijnych. Z 245 dużych projektów do Komisji Europejskiej trafiło jedynie pięć. Kolejne pięć ma zostać przesłane w najbliższym czasie. Choć cała dyskusja dotyczy nowej perspektywy finansowej, to wciąż nie zostały wydane jeszcze pieniądze z przysługujących nam funduszy na lata 2004-2006. Nie wykorzystaliśmy około 9 proc. z tej puli, czyli niecałe 4 miliardy złotych. Tych 4 miliardów nie stracimy jednak tylko dlatego, że Unia Europejska zgodziła się ze względu na kryzys finansowy o kilka miesięcy przedłużyć rozliczenie tych pieniędzy. - W tej sytuacji Polska może mieć kłopoty z przekonaniem, że polityka spójności ma sens - uważa Gęsicka. Tym bardziej że wielkie kraje Unii nie mają już ochoty dzielić się z tymi zapóźnionymi infrastrukturalnie. Tłumacząc się z medialnych oskarżeń o manipulację danymi, Gęsicka zwróciła uwagę na sposób prezentowania informacji na temat wydatkowania unijnych środków podawanych na stronie internetowej Ministerstwa Rozwoju Regionalnego. Podana została np. informacja - jak tłumaczyła - że z funduszy na lata 2004-2006 wykorzystaliśmy 91 proc. środków, a nie zostało podane, iż nie wykorzystaliśmy z tego prawie 4 miliardów. Podano z kolei, że z funduszy na lata 2007-2013 wydaliśmy 866 milionów, a nie podano, że jest to jedynie 0,38 proc. wszystkich środków. - Oczywiście dociekliwy czytelnik może to sobie samodzielnie na kalkulatorze policzyć. Ja policzyłam i zostałam oskarżona o manipulację - stwierdziła Gęsicka." Odpowiedz Link Zgłoś